פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
13/07/2010 | 09:20 | מאת: נטלי

שלום, רציתי לדעת עד כמה חמורה התוצאה 48 בבדיקת PLT בשבוע 35 ומה ההשלכות לגבי הלידה? האם ניתן לעלות את הערך? יש נזק לתינוק ? האם זה מסכן אותי בלידה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערך הטסיות שלך אכן נמוך. לא צפויים דימומים ספונטאניים בערכים אלו אבל חשוב להיות במעקב כדי לוודא שאין החמרה נוספת. כמו כן לקראת הלידה יש להיערך עם טיפול מתאים - לעיתים יש לקבל סטרואידים, אימונוגלובולינים או טסיות. כל עוד אין דימומים זה לא מסוכן לעובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/07/2010 | 23:39 | מאת: עדי

אני בשבוע 34 הסוכר שלי לאחר צום עומד על 90-93. אני נמצאת במצב מאוזן לאורך כל היום!! רופא סכרת טוען שזה גבוה ואני צריכה להזריק אינסולין בערב. רופא נשים טוען שאני מאוזנת! מה לעשות? יש משהו חוץ מפעילות ספורטיבית ואכילת ארוחת לילה שיכול להוריד סוכר בצום? חשוב לי לציין שבבקרים לאחר צום אם אני מבצעת את הבדיקה כמה רגעים אחרי שאני מתעוררת התוצאה גבוה 96 אם אני ממתינה קצת מתרעננת ומתעוררת הסוכר שלי בין 90-93

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמע גבולי. כדי להחליט האם אכן את חייבת טיפול תרופתי חשוב לדעת את שבוע ההריון, גודל העובר, המוגלובין A1C. פעילות גופנית עוזרת. לפעמים גם ארוחת לילה מסודרת. אם ערכי סוכר בבוקר 95 וכל שאר הערכים תקינים, סביר להניח שטיפול אינו הכרחי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/07/2010 | 16:34 | מאת: עדי

אני בשבוע 24 האם לחיצות חזקות בשירותים בגלל עצירות יכולות לגרום לצירים או להתקצרות צואר הרחם או ללידות מוקדמות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עצירות אינה גורמת ללידה מוקדמת. היא כן גורמת לטחורים. עצירות נפוצה בהריון וניתן וכדאי לטפל בה - שתיה מרובה, תרופות סבתא, אבקת קונסיל ועוד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/07/2010 | 09:47 | מאת: שי

אני בת 35, ילדתי את שלושת ילדי בניתוחים קיסריים אלקטיביים (עקב שברים בעבר בגב ובאגן), כל הניתוחים עברו ללא בעיות וגם ההחלמה (ניתוח ראשון 12/2005, שני 7/2007, שלישי 12/2009). כמו כן גם הילדים נולדו בריאים. שני הניתוחים הראשונים היו בהרדמה מלאה עקב השברים בעבר בגב, והשלישי היה בהרדמה חלקית, ספינלית) אנחנו רוצים להביא ילד נוסף. האם אוכל ללדת בניתוח קיסרי רביעי? מהם הסיכונים? האם יש עלייה משמעותית בסיכון בין הניתוח השלישי לרביעי?

שלום, ככל שעושים יותר ניתוחים קיסריים כך עולה הסיכון לסיבוכים. אין מניעה מניתח קיסרי רביעי. ממליצה לך לבקש את דו"ח הניתוח מהניתוח האחרון ואיתו להגיע לייעוץ טרום הריוני. ניתוחים חוזרים מעלים סיכון להידבקויות, למיקום לא אופטימאלי של השרשת השליה, לדימומים בניתוח ולפדיעה במעי או בשלפוחית שתן בניתוח. עם זאת, במרבית המקרים הריון וניתוח רביעי עוברים בשלום ללא סיבוכים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/07/2010 | 22:10 | מאת: דפנה

שלום רב, הייתי בסקירה מוקדמת בשבוע 16+1,הערכת משקל העובר=162 גרם,אחוזון=70..הוא רשם לי 2 הערות בטבלה של האיברים,הלב=קושי בהדגמה מיטבית של המחיצה.ואברי הבטן=הודגם עורק טבורי יחיד..ולמטה בהערה:הודגם עורק טבורי יחיד,מומלץ יעוץ גנטי,אקו לב עובר והמשך מעקב גדילה וזרימות במהלך ההריון. אני ממש מודאגת,זה היריון ראשון,ולא יודעת מה זה אומר??אציין שעד כה כל הבדיקות היו תקינות+שקיפות עורפית=1.2 האם יגידו לי לעשות מי שפיר? האם בסוף אני אצטרך להפיל?האם זה אומר שהעובר יהיה עם תסמונת דאון??מום בלב?? אני כבר לא יודעת מה לחשוב,ומתעניינת ושואלת באתרים וקראתי שיש סיכונים בזה,וזה מדאיג אותי! צריך לעשות את היעוץ גנטי ואקו לב עובר פעם אחת?0540500000000000 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עורק טבורי יחיד כממצא בודד לרוב אינו מרמז על כל בעייה אצל העובר. חשוב לוודא שיש סקירות תקינות. בנוסף - הממצא מעלה סיכון לעובר קטן יחסית ולכן מחייב מעקב גדילה. הסוקר לא הדגים באופן מיטבי את המחיצה בלב ולכן מבקש ובצדק, אקו לב עובר להדגמה טובה יותר של הלב. לאור הממצאים - מומלץ על ייעוץ גנטי כדי לקבל החלטה האם צריך או לא דיקור מי שפיר. אין מקום להיסטריה. בהחלט יש סיכוי טוב שההריון תקין לחלוטין. זה שנדרש ברור נוסף זה עדיין לא אומר שיש בעייה. כאמור - ברור נוסף ואחריו תהיי חכמה יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/07/2010 | 15:52 | מאת: זהבה

האם זה בסדר לבצע בדיקת הריון בשבוע 16+6? או שכדאי לאחר אותה?

שלום, זה בסדר אבל מרבית הרופאים מעדיפים לבצע את הבדיקה שבוע או שבועיים מאוחר יותר כשיש מספיק מים והבדיקה קלה יותר לבימוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/07/2010 | 14:28 | מאת: ליאת כהן

שלום, אני בהריון בשבוע 15 בבדיקת דם שעשיתי נמצא - cmv igg positive>2.5 cmv igm positive cmv avidity .70 borderline אני מבינה שנדבקתי בעבר בוירוס וגם כעת. האם הדבר מסוכן לעובר? מה ניתן לעשות? האם מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שנדבקתי במחלה מעודד? מחכה לתשובתך, ליאת

שלום, ממליצה לך על ייעוץ מסודר. חשוב שתגיעיעם כל הניירת והבדיקות הקודמות. הדבקה חוזרת פחות בעייתית מהדבקה ראשונה בהריון כיון שהסיכון להדבקה של העובר נמוך יותר. כדי לשלול באופן מוחלט הדבקה של העובר יש לבצע דיקור מי שפיר לנוכחות של הוירוס - מבוצע סביב שבוע 21 ולפחות 6 שבועות מהחדש להדבקה.

11/07/2010 | 12:30 | מאת: לילך

היי,שמי לילך וילדתי לפני כחודש. כרגע אני מניקה בלבד ורציתי לדעת האם אפשר לקיים יחסי מין ללא חשש להריון.האם כדאי לחזור לגלולות?האם ניתן להשתמש בהם בהנקה? תודה רבה! לילך

שלום, הנקה מלאה לרוב מגנה מפני הריון בחודשים הראשונים לאחר הלידה. לרוב אבל לא מיד ובהחלט ניתן להרות תוך כדי הנקה. אם חשוב לך שלא להרות עכשיו, עליך להשתמש באמצעי מניעה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/07/2010 | 14:46 | מאת: shanini

היי. הריון ראשון,אני שבוע 23 לפני כמה ימים הייתי בבדיקה סקירת מערכות מאוחרת הכל תקין ברוך ה'.התינוק שוקל 606 גרם בסוף הבדיקה הרופא אמר לי שהוא רוצה לראות אותי עוד שבועיים כדי לבדוק את מי השפיר הם כרגע AFI 8 ..אני ממש לחוצה למרות שהרופא ניסה להרגיע ואמר שהכל בסדר.. הפחד העיקרי שלי שהגעתי עד שלב כזה ובסוף יגידו לי על הפסקת הריון.מה הסיבות לזה?? ומה יכולות להיות התוצאות?? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הערכת כמות מי השפיר אינה בדיקה מדוייקת. אם הכל תקין בבדיקה ויש כמות מים שנראתה לבודק גבולית - הגיוני שהכל אכן בסדר. הגיוני לבקש מעקב בעוד שבועיים. אין מה להילחץ כרגע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/07/2010 | 21:28 | מאת: אמא

הריון תאומים שבוע 23 עם קיצור צואר הרחם ל12 מילימטר ללא צירים האם יש סיכוי להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש סיכוי להריון. יש גם סיכון ללידה מוקדמת. מומלץ מעקב במסגרת הריון בסיכון. יש לשקול אשפוז וטיפול בזריקות לבשלות ריאתית כתלות בשבוע ההריון המדוייק, נוכחות צירים, היסטוריה רפואית ומיילדותית ודינאמיקה בבדיקת צוואר הרחם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/07/2010 | 18:43 | מאת: שני

אני בת 30 וביצעתי סקירה מורחבת במכבי ומכוונת למערכת עצבים מרכזית לאור AFP 2.23 MOM נמצא תקין מלבד הרחבת אגן הכליה.(מין זכר) בסקירה ראשונה אגני כליה היו 4 מ"מ ו2.8 מ"מ (שבוע 16) כעת שבוע 23 אגני כליה 8 מ"מ ו-5.3 מ"מ 1.מהו ערך תקין של הרחבה ומה עושים במצב כזה? 2.האם יש סיכוי שזה יסתדר?האם נתקלת במצבים כאלה?זה שכיח? 3.חלילה אם עד הלידה לא יורד מה עושים אז?לציין שרשום מרקם כליה וגודל תקינים 4.הרופא ציין משהו לגבי קשר בין AFP גבוה לבין הפרעות בשליה או גדילת העובר?האם אכן יש קשר ומה ניתן לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרחבת אגני כליה נפוצה מאד. יש ערכי נורמה שונים לכל שבוע הריון. הערכים שאת מציינת אכן מצדיקים מעקב בלבד ולא התערבות. המצב כמעט תמיד חוזר לנורמה לאחר הלידה. ממליצה לך לעבור ייעוץ גנטי לאור הספק ולאור כך שאיני בקיאה בכל מהלך ההריון שלך - כדי לוודא שאין סיבה אחרת לבצע הערכת כרומוזומים. כמו כן - מומלץ המשך מעקב סונוגראפי לוודא שאין החמרה או עדות לנזק כלייתי לעובר. במרבית המקרים - הכל תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/07/2010 | 18:34 | מאת: שיר

שלום ד"ר, קיבלתי היום את תוצאות ה INTEGRATED הסיכון הכולל הינו 1:4700, אני בת 34 ונראה לי שהתוצאה המשוקללת טובה מאוד. רק ערך אחד מדאיג ואין עליו יותר מידי מידע באתרים השונים: inhibin a: 300 pg/ml 1.77 MOM האם הערך גבוה? בכל חיפושי באתרים השונים לא הצלחתי למצוא ערכי נורמה וגם לא מצויין לי בדף הבדיקות. בתודה מראש!

שלום, התוצאה המשוכללת אכן טובה, כולל האינהיבין. על פי הבדיקות - אין התוויה לדיקור מי שפיר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2012 | 13:57 | מאת: לאה

תוצאות הבדיקות שקיבלתימ-Integrated Test, papp-a 10.25 mlU/ml,3.08 mom AFP 27.7 lU/ml,0.74 mom hCG 82.5 lU/ml,2.76 mom uE3 1.16 ng/ml,1.21 mom inhibin-A 399 Pg/ml,2.43 mom NT 1.20 mm,0.98 mom אבקש בכל לשון של בקשה להגיב ,בבקשה רבה ואם אפשר להרגיע אותי בהקדם האפשרי,תודה.....

08/07/2010 | 18:22 | מאת: ג

אני בשבוע 9 לפני שבוע הייתי מאושפזת בבית חולים, עקב הקאות והתייבשות בזמן שהייתי מיובשת קרה לי אירוע מוזר שבו בעין הימינית ראיתי מטושטש במשך שעה ואז זה עבר היום הלכתי לניורולוג והוא אמר שזה חשש לקריש דם ושאני בדחיפות צריכה לעשות mri ולהתחיל לשתות קרטיה כבר עבר שבוע ואני רואה רגיל טשטוש פתאומי בראיה בעין ימין בזמן התייבשות הוא באמת סימן לקריש דם? איך מאבחנים קרישיות יתר? האם לקחת קרטיה בזמן הריון זה לא מסכן את העובר? האם mri לא מסכן את העובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האירוע שאת מתארת אינו ברור ואני כלל לא בטוחה שאכן היה קריש דם. עם זאת, לא אוכל לשלול זאת, ודאי לא מעל דפי האינטרנט. אני מניחה שגם הנוירולוג שבדק אותך לא יכול היה לשלול קריש דם באופן מוחלט ולכן המליץ דוקם כל על טיפול בקרטיה ועל ברור נוסף. MRI לא מסכן את העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/07/2010 | 19:38 | מאת: כריש

היי לי היה כריש בשבוע 8 לפני חמש שנים בערך גילו לי את עניין הכרישות יתר באותה אפיזודה של התייבשות ואז תופעות של ארוע מוחי עשו ליאת בדיקת MRI במהלך ההריון והילדה שנולדה לי אח"כ מקסימה אין לך ממה לחשוש אצלי הם התיעצו בבלינסון עם משהו מןמחה גדול באר"הב והוא אישר את הבדיקה זה לא כמו רנטגן או CT אני כ"כ מבינה את הפחדים שלך הכי חשוב להירגע האוצר שמקבלים אח"כ הוא שווה ובגדול תאמיני לי בהצלחה

08/07/2010 | 18:21 | מאת: ג

08/07/2010 | 06:29 | מאת: רוני

האם סיפור של טרשת נפוצה במשפחה קרובה יכולה להשפיע על הריון מתוכנן? האם יש בדיקה גנטית מתאימה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טרשת נפוצה יכולה להיות עם קשר גנטי אבל לא עם תורשה ברורה כמו של מחלות רציסיביות או דומיננטיות אחרות. כמו כן, התייצגות המחלה שונה בין החולים - בין מחלה קלה לקשה וגם גיל הופעתה שונה. כל אלו משפיעים על ההחלטות ועל הבדיקות. ממליצה לך לעבור ייעוץ גנטי פרטני מסודר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/07/2010 | 21:13 | מאת: רויטל32

שלום. אני לחוצה מאוד,אנא ענו לי במהרה. סקירת מערכות בשבוע 15+5 להלן הממצאים: BPD:3.51 CM OFD:4.45CM HC:12.97CM HC*:12.55CM AC:10.86CM FL:1.95CM HL:2.09CM הערכת משקל:153g נתגלה CPC של 5 מ"מ בצד השמאלי של המח. מבנה הכורואיד פלנסוס בצד זה ספוגי,נוריאנט תקין. מומלץ מעקב. למה ממולץ מעקב אם הרופא טען כי לדעתו הממצא חסר משמעות? בשקיפות עורפית יצא 1.1mm עדיין אין ממצאי אינהיבין,חלבון עוברי וש.עורפית ב.דם. אנא דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, cpc כממצא בודד, בנוכחות שקיפות, סקירה וסקר ביוכימי תקינים, בעיקר אם הוא חד צדדי, נחשב לממצא שאינו מעלה משמעותית סיכון לבעיות כרומוזומאליות אצל העובר ולכן אין סיבה לדאגה אלא למעקב. בחלק גדול מהמקרים הוא נעלם בסקירה המאוחרת ואז משמעותו אפסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/07/2010 | 20:41 | מאת: מורן

הי שוב , שכחתי לשאול : היכן ניתנת היום זריקה אנטי D ? בכתף / ישבן ? זה לבחירה שלי ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הבחירה שלך, בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/07/2010 | 20:22 | מאת: מורן

הי ! אני בהריון מס' 3 שבוע 26 בעלת RH-. לאחר בדיקת קומבס שיצא חיובי הועבר הדם להמשך בדיקה בבנק הדם שהניב תשובה: סוג דם:O RH: שלילי מבחן קומבס ישיר: POLYSPECUFIC ANTI-IgG ANTI-C3 אלואט סקר נוגדנים: שלילי טיטר נוגדנים: שלילי האם זה אומר שהכל בסדר ? ושאני צריכה עדין לקבל אנטי D בשבוע 28 ? תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שהכל בסדר ואכן מומלץ מתן anti D בשבוע 28. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/07/2010 | 17:37 | מאת: יערה

ראשית ד"ר טל אני מודה לך על המענה! אבל בכל זאת את ממליצה על שימוש בזריקות קלקסן? אחרי 3 הפלות בהן 2 לא יה דופק ו1 נפל לבד בשבוע 5 עשו לי בדיקות בביה"ח של קרישיות זה 9 בדיקות אבל הכל ייצא בסדר לא היה משהו המעיד על כך שאני סובלת מקרישת ייתר. אבל הרופא שלי ד"ר רפאל בירינבואים אמר שיכול להיות שבזמן ההריון אני מייצרת את הקרישיות ולכן החילט על מתן התרופה . מה לדעתך ד"ר האם כדאי להמשיך? ואם אפסיק האם זה יסכן יותר את ההריון? הייתי שמחה להגיע לבדיקה צלך לחוות דעת... אם אפשר היה טל של מרפאה שלך תודה יערה

לקריאה נוספת והעמקה

יערה שלום, הנושא של קלקסן למניעה של הפלות חוזרות שנוי במחלוקת. איני נוהגת לשנות החלטות רפואיות מעל דפי האינטרנט - הרופא שלך מכיר אותך טוב ממני ואם זו היתה המלצתו, איני חולקת עליה. תמיד ניתן לקבל דיעה נוספת אבל צריך לקחת בחשבון שהיא עלולה להיות שונה ואף לבלבל. בהחלט מקובל שכאשר יש הפלות חוזרות רבות מסיבה לא ברורה, למרות בדיקות תקינות לקרישיות יתר, נותנים קלקסן. אם את רוצה להגיע למרפאה את מוזמנת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/07/2010 | 22:37 | מאת: עדי

אני בשבוע 32+4 ויש לי סכרת הריון כרגע אני מאוזנת עם דיאטה בלבד!בימים האחרונים רמת הסוכר שלי אחרי צום נעה בין 90-93, ובשאר היום התוצאות שלי מאוזנות לחולוטין מה יכולות להיות הסיבות ומה יש באפשרותי לעשות בכדי להתאזן לאחר צום? בנוסף רציתי לדעת האם לשבוע שלי גודל העובר שלי תקין הוא 1.73 ק"ג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי הגלוקוז שלך בבוקר גבוליים תקינים. כדי לשפרםף חשוב להקפיד על ארוחת הלילה על פי המלצת הדיאטנית. גם פעילות גופנית יכולה להועיל. אם כל שאר הערכים תקינים לא הייתי עושה כל שינוי משמעותי כרגע אלא ממשיכה מעקב. גדילת העובר תקינה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/07/2010 | 21:23 | מאת: יערה

אני בת 28 לאחר 4 הפלות (יש לציין שיש לי 2 ילדים בראים והפלות אחריהם) הולחט לתת לי מהשבוע ה7 שימוש בזריקות קלקסן 40 היום אני בשבוע 9 ויש לי דימומים תמידים חומים המוטלוג אמר לי שזה תופעות האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קלקסן מדלל דם ולכן מעלה סיכון לדימום. עם זאת, אני מניחה שעברת ברור המצדיק מתן קלקסן ולכן לא אמליץ לך מעל גבי האינטרנט להפסיקו. השימוש בקשקסן למניעה של הפלות חוזרות שנוי במחלוקת ותלוי הזמן בו אירעה ההפלה, הממצאים בברור קרישיות יתר ועוד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/07/2010 | 14:03 | מאת: בחורה

אני בת 29, הריון שני בשבוע 18+ 4 ימים, סובלת מהפרשת רוק כל הזמן, קשה לי עם התופעה הזו במיוחד והנני מול קהל. האם יש פתרון לבעיה הזו? ומתי היא אמורה לחלוף?!! נא עזרתך

שלום, לרוב מדובר בתופעה שקשורה לבחילות בהריון וחולפת בשבועות אלו. ממליצה לך לנסות לראות אם יש שיפור תחת טיפול בפרמין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/07/2010 | 23:38 | מאת: חסויה

הריון תאומים בבדיקת אולטרסאונד לא נצפתה קיבה ויש ריבוי מי שפיר. האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ריבוי מים והעדר יכולת להדגים קיבה מעלה סיכון להיצרות או לניוון של הושט - צינור המעבר של מזון מהפה לקיבה. זה דורש הסתכלות מכוונת בסונאר במטרה לנסות לענות על שאלה זו. ניוון ושט קשה לאיבחון בסונאר. מומלצת בדיקת אולטרה סאונד מכוונת וייעוץ חוזר אחריה לגבי המשך ניהול ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/07/2010 | 20:26 | מאת: חסויה

שלום דר בירון. השאלה כזאת: האים יש חשיבות לביצוע חלבון בשבוע 17 גם לפי הגיל ב- U.S, אני רוצה לבצע בדיקה בשבוע 17.0 לפי המחזור, אבל לפי בדיקת U.S אחרונה זה יהיה ב-16.6 ? האים זה יכול לשבש תוצאות?

שלום, אין הבדל בין 17 שבועות לבין 16.6- הבדל של יום הוא למעשה לא הבדל. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/07/2010 | 18:34 | מאת: חני

שלום,רציתי לדעת עם הבדיקות תקינות אני בשבוע 13 papp-a 1.4 papp-a 1830 free deta hcg 2.12 free beta hcg 121.4 maternal age-related risk 1/1000 down syndrome 1/6900 trisomy 18 risk 1/10000 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות תקינות. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/07/2010 | 18:14 | מאת: שיר

שלום רב, בבדיקה אתמול, שבוע 38.0 העוברית שוקלת 3.300 האם אפשר להעריך את המשקל בלידה? איזה אחוזון זה? ומאיזה משקל יש המלצה לבצע קיסרי? (באיזה שלב מחליטים ע"כ) תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התינוקת שלך באחוזון 77. צפויה לשקול כ - 3500 גרם בלידה וזו לא סיבה לניתוח קיסרי. נהוג להמליץ על ניתוח קיסרי לעוברים שהערכת המשקל שלהם מעל 4500 גרם ואם מדובר בעוברים לנשים סכרתיות אז מעל 4000 גרם. שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/07/2010 | 18:10 | מאת: שלומית

שלום ברצוני לדעת האם קיים מידע על תגובות מהתרופה קלקסן אני בהריון רביעי לאחר 3 הפלות, מטופלת בקלקסן ופרגניל, נמצאת בשבוע 8 נצפה דימום בחלל הרחם והיפרדות שילייה הקלקסן הופסק , האם יש המלצות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קלקסן מדלל את הדם ולכן אם יש דימום קל בהריון הוא עלול להגביר אותו. ההפסקה של הקלקסן מוצדקת במקרה שלך. כרגע מומלץ להימנע מיחסי מין וממאמץ מוגבר ולהיבדק שוב בעוד כשבוע. שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/07/2010 | 14:34 | מאת: יונית

שלום לך לפני כחודש עברתי הפלה טבעית בשבוע השישי במשך שבוע לאחר מכן היו לי הפרשות חומות שבוע ואז התחיל שוב דימום מחזורי לשבו הגניקולוגית של שלחה אותי לצילום שארית ואלו התוצאות:עובי רירי:3 מ"מ ,ללא עדות לשארית שליה, בשחלה השמאלית החזר היפואקוגני 14*18 מ"מ המכיל נוזל עם הדים לא סדירים ממצא המזכיר גופיף צהוב בתמט בתוכו זרימה טבעתית. מה זה אומר ומתי אוכל לנסות שוב להכנס להריון? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשמעות היא שהרחם ריק. היה ביוץ. את יכולה לנסות להרות. שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/07/2010 | 20:16 | מאת: ליאור

אני בת 37 עם עודף משקל עם סכרת בצום יצא 160 וHBAIC 7.1 רופא סוכרת אמר שחייבת דיאטה כרגע ואולי להוסיף גלוגופג כדור אחד בערב אני רוצה להיכנס להריון האם זה מסוכן? אני עכשיו שומרת על דיאטה והערכים שלי במשך היום שעתיים אחרי אוכל תקינים 82-122 ורק בצום יוצאים קצת גבוהים בבוקר 128 וכו האם הערכים התקינים במשך היום מעידים שהסוכרת היא אכן כתוצאה של עודף משקל? מתי אני אוכל לנסות להיכנס להריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

לפני ההריון TSH היה בגדר הנורמה(בנמוכים) בשבוע 8 אתמול עשיתי בדיקת TSH יצאה נמוך 0.8 לעומת זאת T3 5.7 נורמלי, מה זה אומר? האם זה לא מסכן את ההריון? מה צריך לעשות? ומה הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בתחילת הריון בגלל עליה בערכי בטא יש ירידה נורמאלית ב - TSH. כרגע אין צורך לעשות כלום. סביר להניח שהערכים יחזרו לנורמה בעוד כחודש חודשיים.

02/07/2010 | 10:56 | מאת: דפנה29

בוקר טוב, בת 29 הריון שלישי שבוע 15. אתמול ביליתי במסיבה בה הסתבר לי בדיעבד כי היתה ילדה עם אבעובות רוח. למיטב זכרוני, חליתי בילדותי במחלה. 1. האם יש דרך בה אוכל לוודא בוודאות שאכן חליתי בעבר במחלה? 2. במידה שאכן חליתי בעבר, האם קיים חשש להידבקות חוזרת? 3. האם יש סיכון חלילה להריון? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן לבדוק נוגדנים בדם ולדעת האם חלית בעבר. במידה וחלית הסיכון להדבקה חוזרת נמוך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/07/2010 | 18:57 | מאת: חנה

שלום אני מנסה להכנס להריון כמעט שנתיים אצלי הכל בסדר גם אצל בעלי אני אמורה ללכת לוועדה להפריה חוץ גופית לאחר שני הזרעות בחודש הבא מחזור אחרון 10.6 קיימת יחסים ביום של המקווה 21.6 ומאז....ווכבר .3 ימים שיש לי מין בחילות שבכל רדע כמעט בא לי להקיא אך לא מקיאה זה נמשך כמעט מהבוקר עד שעות הערב עשיתי היום בדיקת הריון שזה כמה ימים לפני המחזור אני מקבלת כל 28 יום אני יודעת שזה מוקדם אך אמרתי שאולי יש בחיולת אז זה כבר יכוללהראות הריון אך הייתה תשובה שלילית האם יכול להיות בחילות בשלב כל כך מוקדם תודה

שלום, בחילות יכולות להיות מכל מיני סיבות ולא רק מהריון. לפעמים בהריון יש בחילות מוקדמות. מה שקובע זה ערכי הבטא. אם הבטא שלילי כנראה שאין הריון. אם הוא בוצע מאד מוקדם את יכולה לחזור עליו שוב ליתר ביטחון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/07/2010 | 08:14 | מאת: עדי

אני בשבוע 22 לפני 3 ימים היתה לי הפרשה דמית מועטה בניגוב.נסעתי למיון ושם לא התרגשו וטענו שאם חלף אז הכל בסדר.בדקו באולטראסאונד ביטני שהכל בסדר וחזרתי הביתה.אתמול שוה הפרשה ורודה בניגוב שלא חזרה על עצמה.מרגישה טוב ללא כאבים. 1.לנסוע שוב למיון?האם לבקש גם US וגינלי? 2.ממה יכול לנבוע דימום? 3.האם יש קשר בין דימום לבין קיצור צוואר הרחם? 4.אני מרגישה תנועות.האם יש כאן סיכון לעובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש רק הפרשות ואתמול נבדקת והכל תקין - העובר ואורך הצוואר, סביר להניח שאין בעייה. אם ההפרשות נמשכות או מתרבות וודאי שאם מתחיל דימום או אם יש כאבים - יש להיבדק שוב. דימום יכול להיות מהיפרדות חלקית של השליה, משליה נמוכה ועוד. קיצור צוואר רחם עלול לגרום לשינוי בהפרשות ולכן מחייב בדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/06/2010 | 18:59 | מאת: לי

אני בת 37 רוצה להיכנס להריון hbaic 7 7.1 וסוכר 160 בבדיקת דם אחרונה הבנתי שזה כבר. סוכרת אני עם עודף משקל ורופאת משפחה אמרה שאני צריכה רק דיאטה אך אני רוצה לאזן במהרה כדי שאוכל להיכנס להריון ורופא סוכרת המליץ על כדור בערב גלוגופג ודיאטה ואמר שלא לנסות להרות רק עוד חצי שנה כשאוריד במשקל אני שוקלת 112 וגובה 170 האם באמת אצטרך לחכות כל כך הרבה? אשמח לקבל עצה בנושא הטיפולי וכניסה להריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/06/2010 | 18:14 | מאת: עדי

אני בהריון בחודש חמישי, עשיתי בדיקה של כמה וירוסים ואחד מהם היא Coxsackie virus Ab Total והתוצאה יצאה 1:32(שיטת CFT) מה אומרת התוצאה? האם זה אומר שיש לי את הוירוס? אם כן, מה צריך לעשות? האם זה פוגע בעובר? ואגב, איך נדבקים מזה?

שלום, כדי לדעת אם יש הדבקה פעילה צריך לדעת איזה נוגדנים נמצאו. אם יש מחלה פעילה מומלץ להיוועץ עם זיהומולוג. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/06/2010 | 16:05 | מאת: שרון

בת 37 ילדתי לפני שנתיים לידה ראשונה לאחר לידה בקיסרי כמה ימים אחרי הניתוח קרה לי מקרה מאוד "נדיר" ככה מגדירים זאת - קיבלתי ארוע של דמם תת עכבישי פרונטלי שמאלי בראש, לדברי הנאורולוגים "סבורים "(לא בטוחים) כי זה נגרם מטרומבוזה וזאת בשל סיפור משפחתי שאימי לאחר לידתי היתה לה טרומבוזה ברגל, אני עשיתי בדיקות לקרישיות ונמצא MTHFR הומוזיגוטית. בסי.טי שעשו לי לאחר הארוע נמצא רק דמם ללא שום ראות של קריש דם או חלילה מפרצת . לאחר שיחה עם הנאורולוגים הם אמרו לי שהם רק סבורים ולא יודעים בברור ממה זה קרה לי. מאז הלידה כמובן שהמקרה שלי ממש "מפריע" לי בזה שלא ממש יודעים ממה ולכן אני ממש בהתלבטות רצינית אם להביא עוד ילד לעולם. האם נשמע לך בכלל הגיוני שמטרומבוזה יכול להיות דימום??? האם זה יכול להיות ממשהו אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה ייעוץ מורכב מכדי לקבל אותו מעל דפי האינטרנט. כעיקרון אין סיבה להימנע מהריון נוסף אבל בהחלט יש לבדוק היטב את כל מה שכן ידוע. כמו כן מומלץ מעקב הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/06/2010 | 11:52 | מאת: לילך

האם אפשר במהלך ההריון או שזה מוגבל רק לשליש הראשון לעשות 1. טיפולי רפלקסולוגיה 2. עיסוי גוף 3. טיפול פנים אצל קוסמטיקאית 4. צבע וגוונים בשיער תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר להתייפייף בהריון! בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/06/2010 | 20:32 | מאת: שפי

אני בשבוע 31 לאחר 3 ניתוחים קיסריים מרגישה התכווצויות כאב למשך כדקה שגם גורם חוסר אפשרות לנשום הכאב חזק אבל לא עקבי וקורא לרוב בשכיבה ובהליכה ההרגשה כאילו משהו נמשך מלמטה תודה מראש

שלום, קשה לי להתייחס לכאבים שאת מתארת ללא בדיקה. ממליצה לך להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/06/2010 | 15:59 | מאת: סוזי

שלום רב! אני בשועה 21 . לאחר טיפול אנטיביוטי כאשר גילו ליקוציטים בשטן הטיפול לא עזר. רציתי לדעת עד כמה המצב חמור ומה אפשר לעשות. ברצוני לציין שיש יל לי גם גרד והפרשות ואני מטופלת במשכה ידרואגיסטן.

שלום, לא מטפלים בלויקוציטים בשתן. אולי את מטופלת בגלל תרבית שתן חיובית. קשה לי לדעת עד כמה המצב חמור. דלקת בשתן המטופלת באנטיביוטיקה מתאימה לרוב חולפת בתוך מספר ימים ולא גורמת לנזק להריון. בגלל הטיפול האנטיביוטי בהחלט יכולה להתפתח פטריה שגורמת לגרד ודורשת טיפול. אם אין שיפור גשי להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/06/2010 | 14:55 | מאת: מורן

אני בשבוע 21.יום חמישי האחרון הייתי בביקורת אצל רופא נשים והכל בסדר. בשבועיים האחרונים הרגשתי את העובר לפחות פעם/פעמיים ביום כמו דג בבטן. אתמול לא הרגשתי בכלל תנועות וגם היום טרם הרגשתי. ובנוסף היום היתה לי הפרשה דמית בניגוב שלא חזרה על עצמה.מרגישה טוב ללא כאבים. 1.האם יתכנו הפסקות בתנועות במרווח של ימים או שמרגע שמרגישים תנועות זה רצוף? 2.האם יש קשר לדעתך בין ההפרשה האדומה לחוסר תנועות? 3.יש צורך לבדוק?התור הבא רק עוד שבועיים בסקירה מאוחרת 4.האם שכיח הפרשות דמיות בשלב זה של ההריון? תודה רבה

שלום, בשבועות הללו לעיתים לא מרגישים תנועות למרות שהן הורגשו בעבר והעובר ממשיך להתפתח באופן תקין. השילוב של דימום והפסקת תנועות קצת יותר מדאיג. ממליצה על בדיקה ולא על המתנה לסקירה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

ד"ר שלום רב, ברצוני לדעת מה אומרות התוצאות שקיבלתי לאחר הבדיקה של העמסת סוכר 100 גרם:גלוקוז 76, גלוקוז 60- קיבלתי 138, גלוקוז 120- קיבלתי 134, גלוקוז 180- קיבלתי 101, אשמח לדעת תשובה מהירה, הרופא שלי יהיה רק ביום ד' והמתח לא מרפה.. המשך יום נעים. נטע.

שלום, הבדיקה תקינה. אין לך סכרת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/06/2010 | 09:35 | מאת: נטלי

שלום רב, אני בסוף של 32 ,עשיתי אתמול הערכת משקל,התינוק שוקל 2,157 הבדיקות ברוך השם תקינות והרופא שלי אמר שהערכת משקל הבאה רק בשבוע 38?! האם זה הגיוני? או שעלי להתעקש לקבל הפנייה לשבוע 36-37? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כעיקרון, אם הכל תקין, אין צורך בהערכת משקל נוספת. הערכה קלינית מספיקה. בארץ אנחנו נוטים לעודף בדיקות, כולנו, רופאים ומטופלות. זה לא הופך את מי שעובד על פי ההמלצות לטועה... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/06/2010 | 07:15 | מאת: רותם

שלום לך ד"ר, האם יש מצב שהתקן יכול ליפול מהגוף של האישה? ואם כן, באיזה מצב זה יכול לקרות?

שלום, לא נפוץ, אבל התקן יכול ליפול בזמן וסת או בשרותים מבלי ששמים לב. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/06/2010 | 22:18 | מאת: עדי

שלום. בת 39, הריון בכורה. וסת אחרונה - 23.05. הזרעה - 04.06. ב-20.06 בטא 191. ב-22.06 בטא 500. הרופא שלי בחו"ל לשבועיים. בשיחת טלפון אמר שנבצע US ראשון ב-08.07, עם חזרתו מחו"ל. הוא גם אמר שאין טעם לבצע בדיקות בטא נוספות, כי ההכפלה נראית תקינה. האם יש טעם לגשת בינתיים לרופא מחליף כדי לבצע הUS? או שהמועד שקבע הרופא שלי סביר? אין לי מושג באיזה שבוע אני, כך שקצת קשה לי להחליט...האם יש טעם לבצע בדיקת בטא נוספת? חלף שבוע מהקודמת. אני לא טיפוס לחוץ בד"כ, אבל כנראה שעם רמת הבטא עולים גם הלחץ וגם הבלבול.... :( מודה מראש על ההכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרופא שלך צודק, אין טעם לרוץ לבדיקות כי הן לא ישנו כלום. נראה טוב על פי עליית הבטא. עוד קצת סבלנות... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/06/2010 | 10:39 | מאת: מיכל

אם חלילה דופק העובר מפסיק לפעום בשליש הראשון (כשעדיין לא מרגישים תנועות עובר) האם האישה יכולה להרגיש זאת, יש איזה סימן או שרק אולטראסאונד יכול לקבוע זאת?

שלום, לעיתים ניתן להרגיש שההריון מפסיק להתפתח כי מפסיקות הבחילות, יורד הגודש בשד ומפסיקה העייפות. בסופו של דבר האבחנה באולטרה סאונד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/06/2010 | 23:28 | מאת: אושי

שלום ד"ר טל לא קיבלתי תגובה למרות שהגבת לכולם בתאריך שלי, לכן אכתוב שוב את השאלה, סליחה. אני בהריון רביעי, שניים קודמים סתיימו בגרידה עקב חוסר התפתחות או סיבה אדיופטית. ההריון הראשון הסתיים בלידה טבעית בשבוע 31 עם ילדה בריאה ומתוקה ורוב ההריון הייתי בשמירה. כרגע אני בשבוע חמישי+ 4 וכמובן בלחץ נוראי שהכל יהיה בסדר. כבר 3 שבועות וחצי אני מדממת דם אדום ודם חום לסירוגין. עשיתי בדיקות בשבוע שעבר הבטא שלי הייתה 223 והפרוגסטרון 73.3. עשיתי שוב בדיקות נוספות השבוע והבטא עלתה יפה ל4330 אך הפרוגסטרון ירד ל43.2. הרופא שלי בחופש עד אמצע יולי. האם אני צריכה לעשות משו? קראתי שערכים נמוכים כל כך מראים על מות עובר או הפלה בדרך. אשמח לתשובה מהירה,אנא השתדלי יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כלל לא ודאי שתוספת פרוגסטרון תשנה אבל ליתר ביטחון - ממליצה לך על נרות אוטרוגסטן - 200 מ"ג ליום למשך שלושת השבועות הקרובים. אם ההריון אכן ממשיך להתפתח, אין טעם להמשיך את הפרוגסטרון אחרי שבוע 8. בהמשך - ממליצה לך שוב על פרוגסטרון סביב שבוע 20 - אבל מסיבה אחרת - למניעה של לידה מוקדמת. לצערי אם ההריון לא תקין, יתכן שלמרות הפרוגסטרון הוא לא ימשיך להתפתח אבל אם אכן מדובר רק בחסר פרוגסטרון - התמיכה בפרוגסטרון יכולה להועיל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/06/2010 | 17:51 | מאת: ג

שלום, בשבוע 7, כבר מאתמול התחילו לי כאבים בצד ימין, כמו דקירות, באיזור השחלה, מה זה יכול להיות?

שלום, אם הכאב מחמיר או לא חולף עליך להיבדק. זה יכול להיות שום דבר - גדילה של הרחם וזה הכל. אבל אם מחמיר - מחייב לשלול בעיות אחרות משמעותיות יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/06/2010 | 17:21 | מאת: רוני

שלום רב.. אניבשבוע 30.. ואני מבולבלת מנושא התנועות.. בטיפת חלב אמרו לי שעלי לספור בחצי שעה 5 תנועות (3 פעמים ביום) ואילו הרופא שלי אמר לי שכל שעתיים עלי להרגיש תנועה אחת לפחות וחלילה אם לא ארגיש עלי לפנות מייד לבית החולים שאלתי היא איזו שיטה עדיפה?? ובאם עברו שעתיים ולא הרגשתי תנועה למרות שאכלתי שוקולד עלי למהר לבית החולים??

שלום, אין דרך אחידה וכל אחד ממליץ באופן שונה. זו לא נסחא מתמטית. שלוש תנועות ברורות שלוש פעמים ביום זו עוד דרך לשים לב שהעובר מרגיש טוב... תבחרי את מה שנח לך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/06/2010 | 16:28 | מאת: מירי

שלום ד"ר. אני בת 28, הריון ראשון, בסקירה התגלו 2 הממצאים הבאים: מוקד אקוגני בלב וציסטה בכורואיד פלקסוס. רק בעוד שבועיים אני אעשה חלבון עוברי. עקב הממצאים נשלחתי ליעוץ גנטי אבל רק כשהתוצאות של חלבון עוברי יהיו מוכנות, כלומר לפחות בעוד חודש וקצת. השאלה שלי האים למרות הגיל הצעיר שלי באמת יש סיכון מוגבר לטריזומיה 21 בשל הנוכחות של 2הממצאים? והאים יש התוויות עקב כך לביצוע מי שפיר? כי זה מה שכנראה יציע לי גנטיקאי, אפילו ללא קשר לתוצאה של חלבון עוברי(לפי מה שכתוב באינטרנט).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שני הממצאים שנמצאו אצלך בסקירה הם לרוב ממצאים שאינם מעלים משמעותית את הסיכון לתסמונת דאון ולכן כאשר כל אחד מהם מופיע כממצא בודד כאשר שאר הדברים תקינים ובעיקר עם הממצא של הכורואיד פלקסוס ציסט חד צדדי ונעלם בהמשך, הסיכון קטן ולרוב לא מצדיק דיקור מי שפיר. כאשר בסקירה מתגלים מספר ממצאים קטנים, במקרה שלך שניים, השילוב מעלה את הסיכון ולעיתים עם הגיל ופרטים נוספים, אכן נוצר מצב בו בייעוץ הגנטי מומלץ על דיקור מי שפיר. ממליצה לך להמתין לתשובת החלבון העוברי, לייעוץ המסודר ואז להחליט אם כן או לא לבצע דיקור. עדיין אם רק שני אלו הממצאים - הסיכון לטריזומיה נמוך אך לעיתים מומלץ לשלול זאת בוודאות - ההמלצה כאמור, לאחר השלמה של איסוף כל הנתונים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

היום הייתי אצל רופא הנשים שלי והוא נתן לי לעשות בדיקות דם ראשונות עכשיו הסתכלתי על התוצאות באינטרנט והן יצאו לא טובות: RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | הטווח הוא בין 3.8 -5.3 ולי יצא 3.44 Hemoglobin- הטווח הוא בין 11.7-16 ולי יצא 10.5 Hematocrit- הטווח הוא בין 35-47 - לי יצא 31.3 Erythrocytes (U)- הטווח הוא בין 0-10 ולי יצא 25!! מה זה אומר??? בתודה מראש על התשובות..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות שלך בגדר הנורמה. ההמוגלובין מעט נמוך, לא בעייתי בהריון - דורש כדורי ברזל. אם אני מבניה נכון - האריטרוציטים בשתן - כדאי לחזור על הבדיקה אחרי ניקוי טוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/06/2010 | 16:47 | מאת: אפרת

תודה רבה על התשובות