נגישות
נגישות

פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
28/07/2010 | 13:40 | מאת: ג

שבוע 12 משבוע 8 שמתי לב שמדי פעם יש לי רטיבות מוגברת בתחתונים וזה לא כמו הפרשות אלא ממש רטיבות, אני מתחילה ממש לדאוג כי זה קורה לי כמעט כל יום לפעמים כמה פעמים ביום האם בשלב כזה דליפת מי שפיר היא לא הגיונית? במקרה ויש באמת דליפת מי שפיר מה הפתרון? חשוב לציין שבאולטרסאונד הכל נראה בסדר, האם זה יכול להעיד שזה לא דליפת מי שפיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהריון יש הפרשות מרובות וזה תקין. עם זאת, יכולה להיות ירידת מים ואיני יכולה לשלול ירידת מים ללא בדיקה. אם יש ספק בשאלה זו - מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/07/2010 | 07:15 | מאת: רוית

שלום רב , לפני כשלושה חודשים עברתי הפללה טבעית בשבוע 6 עם בטא גדולה מ 1000 . כעת שבוע לפני איחור ביצעתי בדיקת דם לבטא התוצאה היתה 12.שבוע לאחר איחור ווסת ביצעתי שוב בדיקת דם התוצאה היתה 12 ושבוע ויום לאיחור ביצעתי שוב בדיקת דם תוצאה היתה 13(ווסת אחרונה 22/6. האם יש סיכוי להיריון זה עם בטא נמוכה בשלב זה אודה לכם מאוד על תשובתכם

שלום, אם אני מבינה נכון הבטא גם נמוך וגם אין עליה - במצב זה אין סיכוי להריון תקין. סביר להניח שההריון יספג מעצמו. צר לי. מקווה שההריון הבא יהיה תקין ומהיר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/07/2010 | 14:59 | מאת: שני

אני בשבוע 25 עם פריחה על כל הגוף רופא עור הבחין כ PUPPP הוא נתן לה מספר תרופות שאודה לך אם תאשרי אחת מהן 1.CELESTONE CHRON 1CC 1.חשוב לי מאוד לדעת האם יש בעיה ב-צלסטון כי הבנתי שזה סטרואידים.אם לא בטוח לקחת אותו אני תוותר 2.מדוע זריקה זו זהה לזריקה שנותנים להבשלת ריאות העובר? 3.האם פריחה זו אופיינית בהריון והאם בגלל צריך לזרז לידה? 4.יש סיכוי שיעבור בזמן הקרוב.אני סובלת ולא יודעת איך אפשר כך למשוך עוד 3 חודשים וחצי תודה רבה

שלום, צלסטון אכן ניתן לבשלות ריאתית אבל גם ל - PUPP, עוזר ובטוח לשימוש.זו אינה סיבה לזרז לידה. יש סיכוי טוב לשיפור ואז לא תצטרכי לסבול עד הלידה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 18:30 | מאת: מיואשת

שלום לך ד"ר טל אני בשבוע עשירי ,הריון ראשון ויש לי בעיה שלא עוברת מזה חודש: זאת תחושה מוזרה בפה של צורך להכניס אליו אוכל כל הזמן , ללא תחושת רעב.כל עוד יש לי אוכל בפה אני מרגישה בסדר, אבל מיד עם סיום הארוחה, זה חוזר.כאילו בלוטות הטעם על הלשון דורשות כל הזמן לטעום משהו. עברתי לאכול ארוחות קטנות כל שלוש שעות, אבל בין לבין המצב רע. אני מוצצת סוכריות, לועסת מסטיקים, כל הזמן, וזה ממש מתיש. ללא משהו בפה התחושה פשוט בילתי נסבלת, וחוץ מלישון כלום לא עוזר. האם יש לך רעיון למיגור התופעה? אשמח מאוד לעצה. נ.ב אני לא מסוגלת לשתות כלום חוץ ממיץ חמוציות מהול במים, כל שתיה אחרת עושה לי בחילה. הרופאה נתנה לי פראמין- ניסיתי וזה עשה לי עוד יותר רע. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהריון יתכן שינוי בטעם ובריח אבל את מתארת מצב מעט קיצוני. לעיתים חסר ויטמינים מחריף את התופעה - ממליצה לבדוק רמות ויטמיים ולקחת תוספי ויטמינים לנשים הרות. יש לוודא שלא מדובר בבעיה ברמות סוכר. יש סיכוי לשיפור סביב שבוע 14. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 17:34 | מאת: איילת

שלום, אני בשבוע 35+2 וסובלת מהרפס וגינלי כבר כמה שנים. מכיוון שהיו לי כבר 2 התפרצויות בהריון, אחת לאחרונה, הרופא המליץ שאני אקח כדורי ACYCLOVIR מעכשיו עד סוף ההריון, אני מתגוררת בארה"ב. אני קצת חוששת לעובר עם התרופה הזאת. עד כה השתמשתי רק במשחה ולפני ההריון בכדורי ולטרקס. על גבי עלון התרופה רשום שבזמן ההריון יש להתשמש רק עם יש צורך ברור בכך. שאלותי הן: - האם יש השפעה על העובר כתוצאה מלקיחת הכדורים? - האם כדאי להתחיל לקחת את הכדורים מעכשיו ומה הכמות הרצויה? האם אפשר להסתפק רק בכמה פעמים בשבוע לעומת כל יום 800 מ"ג כפי שהרופא רשם? - האם לא כדאי ללדת בניתוח קייסרי כדי לא לסכן את העובר במגע עם התרופה וההרפס? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההמלצה הקיימת היום לטובת האם והעובר הינה לטפל באציקלוביר 400 מ"ג שלוש פעמים ביום משבוע 36 ועד הלידה לנשים עם אירועים חוזרים של הרפס. אם אין נגע פעיל בזמן הלידה - אין יתרון בניתוח קיסרי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 12:03 | מאת: ליאן

האם סטרס ודכאון בשליש הראשון של ההריון יכולים להשפיע בדרך כלשהי על העובר? האם אפשר לקחת כדורים טבעיים כדי להרגיע קצת את הנפש? תודה רבה

שלום, מותר לקחת טיפול נגד סטרס ודיכאון במהלך ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 11:28 | מאת: ליאת

שלום,ווסת אחרון ב-24.6.10,משערת שהביוץ היה ב-8.7.10,לאחר 3 ימי איחור עשיתי ב-25.7.10 בדיקת דם ויצא hcg 42.5 ,אמנם זה חיובי אבל נראה לי די נמוך,בשלושת ההריונות הקודמים זה נע מאלף לשבעת אלפים.האם זה תקין?מה יכולה להיות הסיבה?מה עושים הלאה,רופאת הנשים שלי תהיה רק ביום חמישי,לחכות או לחזור על הבדיקה שוב?

שלום, תחזרי על הבדיקה - אם יש הכפלה סימן שיכול להיות הריון תקין וצעיר מכפי שחישבת. אם לא תהיה עלייה, נראה כי מדובר בהריון שאינו תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 11:00 | מאת: א

שלום רב שאלתי היא האם ישנה סכנה בבדיקת צוואר הרחם מדי שבוע על ידי אולטסאונד וגינאלי ? האם זה יכול לפגוע בצוואר? תודה

שלום, למיטב ידיעתנו כיום - אין סכנה בבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/07/2010 | 09:17 | מאת: לי

שלום ד"ר שבוע 25 לפני 3 שבועות התחלתי ליטול "פרוגרד פוליק" מיום שישי האחרון תגובה אלרגית של הגוף לכדור ברזל לפי דברי רופא העור שראיתי. 1.האם תגובת אלרגיה של הגוף משפיעה על העובר? 2.מאחר והרופא עור אסר עליי לקחת ברזל.האם יש פתרון נוסף להעלאת המוגלובין. הוא עומד על 10.7 3.יתכן כי לפני ההריון נטלתי כדורי ברזל ללא בעיה וכעת אני אלרגית אליהם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט תיתכן אלרגיה שמתפתחת לאורך החיים. האלרגיה לא מזיקה לעובר. יתכן שהאלרגיה אינה לברזל עצמו אלא למרכיבי התרופה שלקחת. המלצתי ליטול כדורי ברזל אחרים, על בסיס טבעי ולראות את התגובה שלך אליהם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/07/2010 | 14:35 | מאת: אפרת

שלום רב! התברר לי היום בבדיקות שערכתי כי אני חיובית לבדיקת וירוס EBV (EBV. EBNA-134U/ml אני נמצאת כעת בשבוע 25+1 ורציתי לדעת האם: 1. התוצאה מעידה על חשיפה בעבר או שכעת אני חולה במחלה? לא צויין בבדיקה לגבי נוגדנים ראשוניים או שניוניים. 2. במידה ונחשפתי למחלה לפני כחצי שנה (עפ"י דעת רופא משפחה) האם יש סכנה למומים עובריים? בבדיקות דם קודמות שביצעתי בתחילת ההריון נשלחתי לבדוק רק את ה-CMV שבשני סוגי הנוגדנים נמצאתי שלילית וגם בבדיקות הנוכחיות.. לתשובתך המהירה אודה!

שלום, לפי הבדיקה ששלחת לא ניתן לדעת האם הדבקה ישנה או עכשוית. גם לא עקרוני. הוירוס אינו בעייתי בהריון, אמנם גם EBV וגם CMV גורמים למחלת הנשיקה במבוגרים, אבל מבחינת סכנה לעובר - רק CMV עלול להיות בעייתי, EBV לא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/07/2010 | 19:44 | מאת: ד.ע.

אני בשבוע 8 +4 להריון שלישי. עד כה הספקתי מן הסתם רק לראות עם אחת דופק ובדיקות דם והשבוע אני הולכת לרופא שוב, להתחיל ממש מעקב. יש לי תופעה מוזרה בעיקר אחה"צ שהבטן שלי מתנפחת, בעיקר בחלק העליון מתחת לחזה. אני מתהלכת בכבדות ומתקשה לנשום(כמו בסוף הריון). יש מקום לדאגה?? הריונות קודמות לא היו כאלה.לציין שאני נמוכה ולא שמנה. ועוד שאלה: היציאות שלי לא סדירות (גם לא לפני ההריון) ואני משתדלת לאכול תקין ואף שותה מיץ שזיפים (ביתי). מדי יומיים שלושה כשכבר יש לי יציאה שורף לי מאד בתוך הישבן מעין הרגשה שמשהו שורט אותי ובניגוב יש לי מעט דם. בדר"כ הצואה לא קשה (סליחה על התיאורים). טחורים?? מה עושים? למי פונים. אני מובכת ברמות ולא יודעת למי לפנות.

שלום, בטן יכולה להיות תפוחה בגלל ההורמונים של ההריון - בעיקר פרוגסטרון. זה תקין. הפרוגסטרון גם אשם בעצירות ובהחמה בטחורים - שתיה מרובה, תרופות סבתא לריכוך יציאות, הליכה - כל אלו יכולים להועיל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/07/2010 | 00:01 | מאת: ג

שבוע 11 יש לי שומה חשודה ורופא עור המליץ להסיר אותה ולשלוח לביופסיה האם הסרת שומה ביד עם הרדמה מומית לא מסוכנת בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין כל סכנה בהסרת שומה מהיד, בהרדמה מקומית במהלך הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/07/2010 | 21:28 | מאת: שימרית

אני שבוע 26 והרופא אתמול בדק אותי US וגינלית והיום מעט הפרשה ורודה. שליה אחורית.הריון תקין יש לבדוק הנושא?זה שכיח ותקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים קרובות יש הפרשות מועטות אחרי בדיקה. אם אין דימום או תחושה של ירידת מים זה שכיח ותקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/07/2010 | 08:41 | מאת: איילת

אני בתחילת הריון וקיבלתי תוצאות של CMV: CMV IgG 150.1 AU/ml POSITIVE CMV IgM גבולי תאצות האר ףסונב CMV IgM Additional assay CMV IgM additional assay NEGATIVE CMV IgM additional assay CMV IgG Avidity והתקבלה ,הבדיקה בוצעה בעבר ,45%-מ התוצאה גדול מ- .probably past infection :ערכי ייחוס IgG with low avidity: 35%-מ קטן IgG with high avidity: 45%-מ גדול מה המשמעות? היה לי פעם CMV בהרין לפני שבע שנים ועשיתי הפלה.. ואני מפחדת ששוב נדבקתי.. תודה

שלום, המשמעות היא שאין הדבקה חוזרת של CMV והבדיקה תקינה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/07/2010 | 07:56 | מאת: איילת

23/07/2010 | 00:58 | מאת: ש

שלום, הריון שני שבוע 30 מלא. מקבלת פעם בשבוע זריקת הידרוקסי פאוגסטרון עקב לידה בשבוע 30+5 עם תאומים. עד עכשיו כל הסקירות והבדיקות היו תקינות. ובחלקן אף מספר ימים מעל גיל ההריון. סקירה שניה שבוצעה בשבוע 26 הראתה כי העובר באחוזון ה-50 וכי ה-AC הוא 21 תואם לשבוע 25+3. באולטראסונד בשבוע 37, הערכת משקל קילו ו-AC הוא 22.13 תואן לשבוע 26+4. באולטרסאונד שביצעתי היום הערכת משקל 1262-מעל אחוזון 25 וה-AC ( לאחר מספר מדידות של הרופאה)תואם לשבוע 27+6. הרופאה ביקשה שאגיע למעקב בעוד שבוע וחצי-שבועים,וכתבה: עובר במצב ראש, פאופיל ביופסי תקין, הערכת משקל 1262 גרם (מעל אחוזון 25), היקף בטן תואם 27.6,שליה אחורית, צוור סגור 43 מ"מ. זרימה בעורק טבורי תקינה 2.66 SDR. -הרופאה אמרה שכל שאר המדדים תקינים, כולל מוניטור שעשיתי וכמות מי שפיר ושעלי להיות רגועה. ביצעתי גם בדיקות דם לפני כחודש שחזרו תקינות. מיותר לציין שאני לא.... ביחוד אחרי שקראתי מידע באינטרנט... אבקש לדעת מה זה אומר? מתי צריך להתחיל לדאוג??אשמח לקבל עוד מידע.וכמו כן,אם תוכלי בבקשה להסביר האם ניתן "לסגור "את הפער? מה זה אומר אם הוא נשאר אותו דבר....? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מניה שאת בשבוע 27 ולא 37 ואם אכן כך - מדובר בהערכות משקל בטווח הנורמה אבל בגלל הפערים יש לוודא שהפערים אינם גדלים ולכן הוזמנת לביקורת. כרגע הכל תקין ואין סיבה לדאגה. אם הפערים יגדלו יידרש ברור מקיף יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/07/2010 | 22:21 | מאת: שלי

אני בשבוע.לפני שבועיים סקירה מאוחרת תקינה צואר רחם סגור. בגלל הפרשה ורודה מצואר הרחם הרופא בדק אותי וגינלית לראות את צואר הרחם.יצא תקין השאלה היא האם זה לא מסוכן לבדוק בבדיקה וגינלית את צואר הרחם בהפרש של שבועיים ? האם יש סיכון בבדיקה וגינלית בשבועות אלו? תודה רבה

23/07/2010 | 14:03 | מאת: שלי

שלום, הבדיקה אינה מסכנת אותך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום יצאתי מהבדיקה מאוד מודאגת בגלל המשקל של העובר השני והבעת פניו של הרופא... האם אפשר לקבל דעה נוספת? האם יש משהו שאפשר לעשות במצב של הבדלי משקל משמעותיים? תוצאות הבדיקה הן: עובד א Bpd: 82.8 mm – 33w2d Ofd: 100.7 mm Hc: 292.8 mm – 32w2d Ac: 247.7 mm – 29w0d femur: 58.4 mm – 30w4d ממוצע גיל היריון 31+3 עובר ב Bpd: 80.2 mm – 32w2d Ofd: 106.1 mm Hc: 294.3 mm – 32w4d Ac: 285.3 mm – 32w4d femur: 59.7mm – 31w1d ממוצע גיל היריון – 31+6 מחכה מאוד לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חסרים פרטים על ההריון כדי לתת תשובה מלאה. הבטן של העובר הראשון קטנה יחסית לשאר המימדים שלו. כדי לדעת עד כמה זה בעייתי אם בכלל יש לקבל פרטים נוספים על ההריון - ממליצה על ייעוץ אישי עם כל מסמכי ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/07/2010 | 06:13 | מאת: טיפ

עד עכשיו כל הבדיקות היה תקינות במהלך ההיריון נדגמו הבדלים קטנים ולא משמעותיים בגודל העוברים צוואר הרחם - 26 ממ

22/07/2010 | 12:31 | מאת: שגית

שלום ד"ר, קיבלתי היום את תוצאות החלבון העוברי להלן: חלבון עוברי: 1.11 MOM 45.82 NG/ML גונדוטרופין שילייתי: 1.07 MOM 24.15 IU/ML אסטריול: 1.03 MOM 1.48 NG/ML הערכות וסיכונים: הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:512 הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1:2142 האם התוצאה תקינה? האם אצטרך דיקור מי שפיר? יש לציין כי קבעתי לייעוץ גנטי עקב עורק טבורי יחיד,ואני מפחדת שלא יגידו לי לעשות דיקור מי שפיר.. יש לעדכן שעד כה הבדיקות יצאו תקינות והשקיפות 1.2 תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה תקינה. על פי התוצאות בלבד אין המלצה לבצע דיקור מי שפיר. ההחלטה על דיקור מורכבת ומשתנה ממטופלת למטופלת ולכן אינה מתאימה לדיון בפורום אלא לדיון על בסיס אישי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/07/2010 | 07:55 | מאת: יפה

האם אפשר גם להיכנס להריון, שלא דווקא בביוץ? או חייבים להיות בביוץ או כמה ימים אחרי ורק אז נכנסים להריון

שלום, הריון מתרחש סביב ביוץ אבל לא תמיד ניתן לדעת את מועד הביוץ ולדעת מתי בדיוק החל הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/07/2010 | 00:08 | מאת: רחל

אני כעת בהריון מס' 3 שבוע 26 ויש לי תופעה מטרידה שהופיעה גם בהריון הקודם. מחודש רביעי/חמישי להריון באופן קבוע אחרי קיום יחסי מין אני מרגישה כאבים צירים וגם הבטן מתקשה בנוסף אני חשה כאילו יש לי פתיחה ואני מתקשה לעמוד או ללכת (תחושה שהאגן נפתח מעט) מלווה בכאבים ובאי נוחות קשה בכל אזור האגן, אך אם אני לא קמה ומקפידהלהיות בשכיבה ממושכת של כמה שעות ונמנעת מעמידה/הליכה התופעה נעלמת עד לפעם הבאה... אני יודעת שיש בזרע חומר שיכול לגרום לזירוז הלידה. שאלתי אליך היא: האם זה תקין שזה קורה לי אפ' בחודשים כ"כ מוקדמים להריון? האם זה אכן יכול לגרום למצוקה עוברית/לידה מוקדמת? ראוי לציין שעברתי כבר 2 לידות ואני יודעת מהם צירים אלה ממש צירים המלווים בכאב ובלחץ ובתחושה של קושי בעמידה.. וכמו שציינתי זהו הריוני השלישי (תוך שנתיים) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אחרי קיום יחסים או אורגזמה יש התכווצויות רחמיות כלומר צירים אשר בהעדר בעייה מיילדותית אחרת אינם גורמים ללידה מוקדמת במרבית המקרים ואינם מדאיגים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/07/2010 | 11:46 | מאת: מורן

בהריון שבוע 25 מאז תחילת ההריון עשיתי 5 בדיקות שתן כאשר בכולן יצא "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים" אני מנקה מאוד טוב את האזור ועדיין לא מגיעה לתרבית שלילית אין לויקוציטים בשתן ואין צריבה במתן שתן האם להמשיך לנסות? האם יתכן כי בכל מקרה אכן קיים חיידק כלשהו בדרכי השתן?כי לא יתכן שכל פעם אני מקבלת תשובה כזו תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקות חוזרות של תרבית מעורבת ללא סימפטומים אינם מחייבות טיפול. ממליצה לך להניח לעניין בשלב זה ולחזור על תרבית שתן אם יש תלונות או בשלב מאוחר יותר של ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/07/2010 | 18:41 | מאת: יונית

שלום לך בתאריך 4.6 עברתי הפלה טבעית בשבוע 6 למשך כשבוע לאחר כשבועיים ב18.6 שוב היה דימום לשבוע , הרופאה אמרה לי שזה כנראה מחזור, כרגע עדיין לא קיבלתי מחזור האם זה תקין? יש לציין שבעקבות ההפלה יש לי התקפי חרדה, האם יכול להיות שבעקבות חרדה אני אפיל? מתי כדאי לבצע בדיקת הריון? תודה

שלום, חרדה אינה גורם ישיר וברור להפלה. אחרי הפלה תיתכן הופעת וסת בטווח של 6 שבועות ולכן קשה לדעת בוודאות מה היה טיב הדימום. אם יש ספק לגבי הריון מוטב לבדוק בטא בדם או בשתן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/07/2010 | 15:39 | מאת: נטלי

שלום, אני בשבוע 36,מהבוקר יש לי מן לחץ חזק וצריבה שורפת באיבר המין,זה קורה בהפוגות ורק בעמידה או בהליכה פחות בשכיבה,מה זה בדיוק? יכל להיות צירים? תודה מראש

שלום, נשמע כמו דלקת בדרכי השתן או פטריה. אם נמשך מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/07/2010 | 13:42 | מאת: שחר

שלום רב אשתי עברה תאונה ( התהפכה עם האוטו) בבדיקות האחרונות לפני התאונה העובר היה במנח ראש בבדיקות שערכנו אתמול הוא המצג עכוז שבוע 38+ האם יש קשר לתאונה ולטראומה כעת אשתי צריכה לעבור ניתוח קיסרי כי אסור לה לעבור היפוך עקב מחלה של קרישת דם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, איני מכירה תאור בקושר אירוע דומה לתאונה שעברה אשתך ושינוי מצג העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 22:20 | מאת: שיר

אני בשבוע 23 בשבוע 18 בצעתיcmv igg 3.2 cmv igm negetive/ האם זה תקין?

שלום, תוצאות הבדיקה תקינות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 18:23 | מאת: נני

בת 31 יש לי שני ילדים , מנסה להרות כבר שנתיים וחצי ביצעתי היסטרוסוקופיה עקב 2 הפלות חוזרות בשבועות 7 ו 8 בבדיקה חלל הרחם תקין רירית מעובה במספר מוקדים ובוצעה גרידה להדגמת אנדמטריוזס (אין עדיין תשובה של הדגימה) בכל חודש אני נמצאת במעקב זקיקים במחזור טבעי מזהה את הביוץ ובאותו היום של הביוץ מתחיל לי דימום עד לווסת אני כבר מתוסכלת מהדימומים. על מה יכול להצביע שהרירית מעובה במספר מוקדים? ואיזה טיפול נותנים לדימומים? ואם אני אקח טיפול בפרוגסטרון מהביוץ אחרי כמה חודשים של שימוש בפרוגסטרון להערכתך הדימומים יפסקו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, גרידה אמורה לגרד את כל הרירית ואז היא אמורה להיבנות מחדש, נקווה שהפעם באופן אחיד. טיפול הורמונאלי כמו גלולות יכול להועיל. איני חושבת שפורום הוא המקום לתת תשובה בנושא זה. דורש הערכה מסודרת מול כל תוצאות הבדיקות לצורך מתן ייעוץ הולם ובניה של תוכנית טיפול מתאימה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 18:15 | מאת: דפנה 29

ערב טוב, בת 30 הריון שלישי, שבוע 18 +1. תאריך ו. אחרון - 14.3.2010 בדיקת שקיפות עורפית בתאריך 13.6.2010 - תקינה (עובי 1mm) סיכון לפי גיל : 1:891 סיכון לפי בדיקה: 1:5940 בדיקת סקר טרימסטר ראשון בתאריך 14.6.2010 - סיכון לפי גיל: 1:940 סיכון לפי גיל + בדיקה: 1:10,000 בדיקת חלבון עוברי בתאריך 13.7.2010: סיכון לפי גיל: 1:887 סיכון לפי גיל ביחד עם תוצאות בדיקות: 1:859 יש לציין שהסקירה המוקדמת יצאה תקינה. אני ממש חוששת מהתוצאה הנמוכה שיצאה בבדיקת החלבון. יש לציין שבשני ההריונות הקודמים, בבדיקת חלבון עוברי התוצאה לפי גיל + בדיקה יצאה 1:9,999. עוד יש לציין כי לפני ההריון הנוכחי, עברתי גרידה בשבוע 8 בשל שק הריון ריק ללא עובר ונכנסתי להריון הנוכחי מיד לאחר המחזור הראשון שלאחר הגרידה. ככל הנראה, היה ביוץ מאוחר, מאחר שתמיד גיל ההריון היה קטן בשבוע מאשר הגיל לפי הווסת האחרונה. יוצא אפוא, שבזמן הבדיקה של החלבון, עפ"י הווסת האחרונה הייתי בשבוע 17+2 ואילו לפי האולטרסאונד שצורף הייתי בשבוע 16+ 5, אך צויין כי גיל ההריון לחישוב הסיכון הוא 17.3. 1. אני ממש חוששת. האם התוצאה גרועה? 2. האם עליי לעשות מי שפיר? 3. האם יש קשר בין התוצאה הנמוכה לגרידה שעברתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה לא גרועה. זו תוצאה תקינה שאינה מצדיקה דיקור מי שפיר רק על פי הממצאים בבדיקה הזו. את לא יכולה להשוות את תוצאות ההריונות השונים שלך. תיארוך הבדיקה תקין. פיענוח הבדיקה מורכב, לא ציינת את הפרמטרים ממנה היא מורכבת. בשורה התחתונה - זו בדיקה תקינה. כן או לא לבצע דיקור מי שפיר - יעוץ מורכב שאינו מתאים לביצוע דרך פורום באינטרנט אלא דורש יעוץ אישי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 16:18 | מאת: רוני

שלום אני בשבוע 33+5 .. והרופא אמר לי שהמשקל בערך2700 והתינוק עוד לא התהפך.. הרגליים למטה.. ורציתי לשאול.. 1 עד מתי אפשר לבצע היפןך? 2 זה שהתינוק שמנמן יחסית זה אומר שהלידה תהיה יותר מוקדמת? בתודה מראש רוני

שלום, מומלץ לקבוע תור להיפוך לשבוע 37 במידה והעובר נשאר בתנוחתו העכשוית עד אז. תזמון הלידה אינו על פי משקל העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 13:32 | מאת: נטלי

שלום, אני בשבוע 36,האם הבדיקות תקינות? תודה מראש Complete Blood CountBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE WBC K/uL 14.06 4 (.........)* 11 BD1 RBC M/uL 4.29 4.2 (*........) 5.4 BD1 HGB g/dL 11.7 12.3 *(.........) 16 BD1 HCT % 36.0 35 (*........) 47 BD1 MCV fL 83.9 78 (.*.......) 100 BD1 MCH pg 27.3 27 (*........) 34 BD1 MCHC g/dL 32.5 32 (*........) 37 BD1 PLT K/uL 209 140 (.*.......) 430 BD1 RDW-SD fL 41.0 BD1 RDW-CV % 13.6 11.5 (....*....) 15 BD1 PDW fL 14.9 9 (......*..) 17 BD1 MPV fL 12.1 7.8 (.........)* 12 BD1 P-LCR % 41.9 BD1 DifferentialBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Neutrophils % % 72.2 37 (.........)* 70 BD1 Lymphocytes % % 20.1 20 (*........) 45 BD1 Monocytes % % 6.6 1 (.....*...) 10 BD1 Eosinophils % % 0.9 0 (*........) 7 BD1 Basophils % % 0.2 0 (*........) 2 BD1 Neutrophils K/uL 10.16 1.5 (.........)* 7.7 BD1 Lymphocytes K/uL 2.82 1 (......*..) 3.5 BD1 Monocytes K/uL 0.93 0.1 (.......*.) 1 BD1 Eosinophils K/uL 0.12 0 (.*.......) 0.7 BD1 Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2 BD1

שלום, הבדיקות תקינות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 12:57 | מאת: ג

בשבוע 10 משבוע 6 אני כל שבוע עושה בדיקת אולטרסאונד עקב מעקב הריון ובעיות שהרגשתי ולכן רצתי לבדיקה הבדיקות כמעט כל שבוע (פעם בשבוע) מסוכן לעובר? האם הביקות המרובות לא אלולות לגרום לעובר להפסיק להתפתח? האם יש סיטואציות שנשים הרות נאלצות לעשות הרבה בדיקות עקב מעקב ויולדות תינוק בריא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, למיטב ידיעתנו אין נזק לעובר בבדיקות החוזרות שאת מבצעת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 10:57 | מאת: שני

אני בהריון שבוע 24 עקב עצירות קניתי מיצוי של שזיפים חברת "שקדיה" על כל הבקבוקים של כל החברות לא מצוין פסטור. האם זה בטוח לשתות. רשום על הבקבוק תוקף של שנה קדימה וללא חומרים משמרים. האם מותר לשתות גם אם לא מצוין "פסטור".האם פסטור זה דבר סטנדרטי במיצים כאלו? תודה

שלום, מיצוי שזיפים לא דורש פסטור ובטוח לשתיה בהריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 10:19 | מאת: Lior

שלום רב, אישתי בשבוע ה-13 להריונה. בבדיקת דם שעשתה נמצאו אצלה לימפוציטים ברמה של 500. מה זה אומר? מה צריך לעשות הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כתוצאה בודדת ללא הקשר איני יכולה לענות, צר לי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 10:03 | מאת: k.k

בבדיקת דם התברר שיש לי סוג דם AB POS עם חשד לנוגדן אנטי M בדיקות נוספות שביצעתי העידו על: בדיקת קומבס לא ישירה חיובי בדיקת קומבס ישירה -שלילי טיטר- נמצא מה המשמעות של התוצאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר בנוגדן שלרוב אינו משפיע על העובר אך עלול לגרום לאנמיה של העובר ולכן מומלץ על מעקב סונוגראפי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/07/2010 | 06:53 | מאת: י

שלום ד"ר, אני בהריון בשבוע 25. נפצעתי בבית משפיץ חד של השולחן ויש לי שתי שריטות מדממות בברך (3 ס"מ ו-1 ס"מ בהתאמה). שמתי מגבון אלכוהול של שנמכר ברשתות הפארם. מכיל לדעתי אלכוהול 70% היום בבוקר כ-12 שעות לאחר הפציעה יש אדמומיות מסביב לכל שריטה 1. האם נהגתי בסדר לגבי חיטוי באמצעות מגבון האלכוהול. האם עלול לפגוע בעובר? 2. מה פשר האדמומיות? מה יש לעשות? תודה

שלום, נהגת בסדר ונשמע שלא צפויה בעייה. אם האדמומיות מחמירה עליך לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/07/2010 | 13:53 | מאת: ש

שלום, הריון שני שבוע 30 מלא. מקבלת פעם בשבוע זריקת הידרוקסי פאוגסטרון עקב לידה בשבוע 30+5 עם תאומים. עד עכשיו כל הסקירות והבדיקות היו תקינות. ובחלקן אף מספר ימים מעל גיל ההריון. סקירה שניה שבוצעה בשבוע 26 הראתה כי העובר באחוזון ה-50 וכי ה-AC הוא 21 תואם לשבוע 25+3. באולטראסונד בשבוע 37, הערכת משקל קילו ו-AC הוא 22.13 תואן לשבוע 26+4. באולטרסאונד שביצעתי היום הערכת משקל 1262-מעל אחוזון 25 וה-AC ( לאחר מספר מדידות של הרופאה)תואם לשבוע 27+6. הרופאה ביקשה שאגיע למעקב בעוד שבוע וחצי-שבועים,וכתבה: עובר במצב ראש, פאופיל ביופסי תקין, הערכת משקל 1262 גרם (מעל אחוזון 25), היקף בטן תואם 27.6,שליה אחורית, צוור סגור 43 מ"מ. זרימה בעורק טבורי תקינה 2.66 SDR. -הרופאה אמרה שכל שאר המדדים תקינים, כולל מוניטור שעשיתי וכמות מי שפיר ושעלי להיות רגועה. ביצעתי גם בדיקות דם לפני כחודש שחזרו תקינות. מיותר לציין שאני לא.... ביחוד אחרי שקראתי מידע באינטרנט... אבקש לדעת מה זה אומר? מתי צריך להתחיל לדאוג??אשמח לקבל עוד מידע.

21/07/2010 | 14:22 | מאת: ש

אשמח אם גם תוכלי להסביר לי האם יכול להיות מצב שבבדיקה הבאה המדדים יתאמו לשבוע? אם הפער נשמר, האם זה תקין?

18/07/2010 | 10:36 | מאת: אושרת

שלום האם נרות אוטרוגסטן יכולים לגרום להתכוצויות סמוך ללקיחתם? זוהתחושה שיש לי, אני לוקחת אותם למניעת צירים מוקדמים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נרות אוטרוגסטן אמורים למנוע התכווצויות מוקדמות. יתכן שסביב החדרת הנר נוצרת תחושת אי נוחות דמויית התכווצות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/07/2010 | 07:00 | מאת: דניאלה

היי ד"ר, כמה זמן מתרחש הביוץ? איך אדע שאני מבייצת . אצלי המחזור סדרי?אשמח לקבל תשובה. תודה

שלום, הביוץ מתרחש 14 יום לפני קבלת הוסת ואם המחזורים סדירים ניתן לחשב זאת בדיוק גבוה יחסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/07/2010 | 22:14 | מאת: נני

שלום ! אני בת 31 אני אחרי 2 הפלות נמצאת במעקב זקיקים במחזור טבעי אצל הרופא המטפל בכל חודש מזהה את הביוץ סביב יום 18-19 ובאותו היום מתחיל לי דימום (לא הפרשות דמיות) ממש דימום עד למחזור החודשי זה כבר המון חודשים ככה וזה מתסכל לדממם כמעט כל החודש. נשלחתי להסטרוסוקופיה לפני כשבוע הרופא אמר שהרחם נראה תקין והוא גירד מהרירית כי ראה שם עיבויים מסויימים שלא נראו תקינים( אין עדיין תשובות מהדגימה). בדיקות הורמונליות תקינות חוץ מפרוגסטרון שמגיע רק ל סביבות 9 לפעמים 7 לאחר ביוץ וזה נמוך. בינתיים הרופא רשם לי אסטרופם 1 לקחת בכל יום אחד מהיום הראשון של המחזור עד היום ה 14 ולאחר הביוץ להוסיף נרות אוטרוגסטן. האם המצב יכול להסתדר? זה התחיל לי מטיפולי IVF שעשיתי לפני שנתיים ומאז המחזור שלי השתגע אם יש טיפול מסויים לבעייה ההורמולית שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מבינה את התסכול, זו לא בעייה שניתן להשיב עליה בפורום. נדרשת בדיקה של כל המידע שנאסף והחלטות בהתאם. יש סיכוי שהבעייה ההורמונאלית תפתר ויהיה לך הריון תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/07/2010 | 17:39 | מאת: נטלי

שלום, נקבע לי אישפוז יום לשקילת היפוך לקראת סוף החודש,אני בחששות מזה.. עוד יומיים נכנסת לשבוע 36, רציתי לדעת האם יש לי אפשרות להתחרט באותו היום,לאחר שכבר עשו בבית החולים את האולטרסאונד וראו שהתינוק נשאר במצב רוחבי ולבקש שיקבעו לי תאריך לקיסרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, היפוך נעשה רק בהסכמתך ובכל רגע במהלכו מותר לך לבקש להפסיק את הפעולה. זה נסיון היפוך - לפעמים הולך בקלות ולפעמים דורש התעקשות מצד כל המעורבים. ההחלטה עד כמה להתעקש תלונה בך, באיך מרגיש התינוק שלך במהלך נסיון ההיפוך ובתחושת המבצע לגבי סיכויי ההצלחה. בסך הכל זו פעולה מומלצת שיכולה לחסוך לך ניתוח. וחוץ מזה... ממצג רוחב הם לפעמים מוצאים לבדם את הדרך להפוך לראש ואולי ברגע האחרון יסתבר שכלל אין צורך בהיפוך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/07/2010 | 17:29 | מאת: דפנה29

שלום רב, בת 29 וחצי, הריון שלישי, שבוע 17 +4. לבן שלי אבחנו היום אבעבועות רוח (הוא אינו מחוסן). יש לציין שעשיתי בדיקה שאלו תוצאותיה: varicella zoster igg - positive 1. למיטב הבנתי, זה אומר שחליתי בעבר באבעבועות רוח. האם זה אומר שאני מחוסנת מפני הוירוס? 2. האם קיים חשש שאולי אדבק מהבן שלי? 3. מה מומלץ לי לעשות כעת לאור היותי בהריון? 4. האם יש חלילה סכנה לעובר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשמעות היא שאת מחוסנת והסיכון אפסי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/07/2010 | 16:10 | מאת: לי

אני בשבוע 24.הריון תקין.שליה אחורית.בדיקות עד כה תקינות תודה לאל. מזה שבוע 16 יש לי כל 10 ימים/שבועיים בערך הפרשה ורודה חד פעמית. מס' פעמים נבדקתי ולא נמצא סיבה.צואר רחם בבדיקה אחרונה סגור 64 מ"מ. במיון אמרו שאולי התפוצץ נים בנרתיק או צואר הרחם וזו הסיבה. רציתי לדעת ברשותך: 1.ממה יכול לנבוע הפרשה ורודה חד פעמית לסירוגין? 2.האם באמת יתכן שכל פעם מתפוצץ נים שגורם לכך? 3.האם זה מצב מסוכן? 4.האם באמת כל פעם שיש דבר כזה לגשת למיון?זה סתם מטריח ומתסכל 5.האם לבקש עוד בדיקות?

שלום, הפרשה חד פעמית מידי פעם לרוב אינה מסוכנת. יש לשלול דימום ממקור של צוואר הרחם והנרתיק - כולל משטח צוואר רחם. כל עוד ההריון ממשיך באופן תקין והדימום חולף זה פחות מדאיג אבל מחייב מעקב. בכל פעם שיש דימום מומלץ להיבדק כדי לוודא שהכל אכן תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 19:36 | מאת: אני

שלומ , רציתי לדעת אמ תשובות לא טובות בחלבונ עוברי ניתנ לסמוכ על סקירה מכוונת? ועד אזה שבוע אפשר לעשות מי שפיר? אני בשבוע 18 תודה רבה על ההתיחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, דיקור מי שפיר מקובל לבצע עד שבוע 21-22 בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 16:57 | מאת: ליהי

שלום וברכה בספירת דם האחרונה התגלה שלמרות שאני נוטלת פרנטל+כדור ברזל נוסף ביום רמת ההמוגלובין היא 9.1 האם ניתן לשפר את הרמה עד הלידה (אני שבוע 37), האם יש צורך בעירוי ברזל או שמה אקבל עירוי דם במהלך הלידה בעקבות המצב? בנוסף לכך, האם המצב חמור לכדי שיילדו אותי בחדר ניתוח (למקרה של דימום...) לתשובתכם המהירה אודה בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המצב לא חמור אבל מומלץ להעלות את מינון הברזל שאת נוטלת. בפרנטל יש מעט ברזל ואם הערכים נמוכים - יש צורך במינון גבוה יותר. כמו כם יש לוודא שאכן מדובר באנמיה מחוסר ברזל ולא מסיבות אחרות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 16:01 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני נמצאת בשבוע 6+3 , לפני יומיים כלומר בשבוע 5+6 החלו לי הפרשות חומות ללא כאבים , הלכתי לרופא שבדק ומצא באולטרסאונד שק הריון ודופק שמתאים לשבוע. הוא אמר לנוח להימנע מקיום יחסים ולהגיע עוד 10 ימים לביקורת. אתמול לא היו לי הפרשות בכלל, היום הייתה שוב הפרשה חומה אך בהירה יותר ממה שהיה לי לפני יומיים. האם יש צורך ללכת להיבדק שוב? או להמתין וללכת בעוד כשבוע וחצי כמו שאמר הרופא?

שלום, מה שאת מתארת נשמע מעודד אבל לא הייתי מוותרת על הבדיקה הנוספת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 13:00 | מאת: אושרת

שלום , אני בת 35 , בהריון שלישי וסובלת מצירים מוקדמים מזה שבועיים . כעת אני בתחילת שבוע 20 , בבדיקות חוזרות שעשו לי אין קיצור של צוואר הרחם , אך הוחל טיפול בנרות אנדומטרין 100 מיליגרם פעם ביופ שאלתי היא האם ייתכן שההתכוצויות מאוד כואבות ולא משפיעות על הצוואר? , האם מינון האנדומטרין מספיק? אציין רק שבהריונות הקודמים סבלתי מאותה תופעה והייתי בשמירת הריון מסביביות שבוע 20 וילדתי בשבועות 35 ,39 עם טיפול במגנזיום ופרםולאט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכנו התכווצויות לאורך כל ההריון ולידה במועד. העובדה שילדת מוקדם יכולה להוות סיבה להמלצה על טיפול מונע באנדומטרין אבל אינה חד משמעית לאור העובדה שהיתה לך לידה במועד. המינון המועדף עלי הוא 200 מ"ג ליום אבל יש גישות שונות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 12:30 | מאת: טל

שלום וברכה ד"ר אני בת 40, אם לשני ילדים (16,11) . בשנתיים האחרונות עברתי 2 הפלות כאשר האחד הפסיק להתפתח ועשו לי גרידה בשבוע 6 והשני הוגדר כהריון כימי. עכשיו נקלטתי שוב. ווסת אחרונה ב- 11 ליוני. לפני יומיים עשיתי בדיקת דם ראשונה גם לביטא וגם לפרוגסטרון והתוצאות הן: PROGESTERONE 127.0 nmol/L וביתא 1128. התקשרה אלי האחות מהמרפאה ואמרה שהרופאה אמרה שאין צורך בתמיכה והכל בסדר.אני מאוד מודאגת אם כי יש לי רגישות גדולה בשדיים ותחושת מלאות בגוף. האם זה נראה תקין? האם יש סימנים מיוחדים אם משהו לא היה תקין? קבעו לי אולטראסאונד לתחילת אוגסט. האם לא צריך שוב בדיקת ביתא? האם דימום זה הסימן היחיד לכך שמשהו בהריון לא תקין? אשמח לתשובתך המהירה כי אני מתקשה להתמודד עם חוסר הוודאות בתודה גדולה, טל

שלום, במינה את דאגתך אבל כרגע אין משהו שעליך לעשות אלא להמתין בסבלנות. נקווה שהכל תקין אבל גם אם חלילה לא - זה לא משהו שאת יכולה למנוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 12:03 | מאת: תמר

שלום סליחה על השאלה הבאה. אני בהריון שבוע 24 יומיים אחרונים הייתי עם טחורים מדממים עקב עצירות. האם הדימום מהטחורים מסכן את ההריון? היום כבר יותר טוב  תודה רבה

שלום, דימום מטחורים אינו מסכן הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/07/2010 | 11:37 | מאת: קרן

שלום, אני בהריון בשבוע 9 וקיבלתי תוצאת בדיקת דם: 2.50 CMV IGG POSITIVE , כמובן שקראתי על הממצא באינטרנט ומצאתי שמדובר בזיהום חיידקי שכנראה נשאתי בעבר. האם קיים סיכון לעובר? עברתי הפלה בעבר וחוששת מאוד. אודה לתשובתך.. קרן

שלום, מה שדורש ברור ויכול להעיד על בעייה זה IgM חיובי ולא IgG. IgG חיובי עם IgM שלילי אינו מדאיג. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/07/2010 | 23:28 | מאת: דודו

אני בת 23 יש סכרת ומטופלת באנסולין עכשיו אני בהריון 18 שבועות עשיתי חלבון עוברי לפני שבוע,התקשרו אלי מהמעבדה והנה התוצאות afp 2.03 hcg 1.30 ue3 0.79 הסיכון לפי גיל בלבד 1:1412 הסיכון לפי גיל ותוצאות 1:5769 האם זה מסוכן?האם צריך לעסות מי שפיר ?מה את ממליצה? תודה רבה

שלום, הבדיקה תקינה ובאופן יבש אין התוויה לדיקור מי שפיר. ההחלטה אם כן או לא לבצע דיקרור מורכבת משיקולים נוספים וקשה לי לענות עליהם ללא מעבר מסודר על כל מסמכי ההריון והיכרות עם בני הזוג. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/07/2010 | 14:46 | מאת: סיונ

שלומ רב, אני בת 36 שבוע 18 שקיפות תקינה סקירה מוקדמת תקינה. בתוצאה לתסמונת דאונ 1:8520, היומ התקשרו מהמעבדה שיש בעיה במערכת העצבימ בדופנ הבטנ ומערכת השתנ האמ יש סיכוי שיהיה בסדר? מה זה אומר? בבקשה הסבר! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא ממש מבינה מדבריך אבל נשמע שיש חלבון עוברי גבוה בבדיקת הסקר - מצב הקיים במקרים של מום במערכת העצבים המרכזית או בדופן הבטן אבל בהחלט יתכן גם ללא כל בעייה. זה מחייב סקירה מכוונת למערכת העצבים ולדופן הבטן לוודא שהללו תקינים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693