פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
19/08/2010 | 07:49 | מאת: שאנל

אני בת 38, היריון שני לאחר טיפול IVF. ברצוני לשאול האם עליי לפנות אוטומטית לבדיקת מי שפיר בגיל גיל או שאין צורך כי אין אינדיקציה רפואית שמורה על כך. כל הבדיקות שביצעתי עד היום תקינות. אני בשבוע 16. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדיון על כן או לא לבצע דיקור מי שפיר אינו מתאים לאינטרנט לדעתי כיון שמדובר בדיון מורכב המשתנה בין זוג לזוג בהתאם לנתונים רבים, ביניהם גם גלי וכל בדיקות ההריון. האופן עקרוני, כיום היכולת לנבא בעיית כרומוזומים עלתה בזכות בדיקות סקר מהימנות יותר ולכן הגיל אינו פרמטר בודד להמלצה על דיקור מי שפיר. ישנה אפשרות להימנע מדיקור או לתכנן דיקור מאוחר לשלבים בהם הוא פחות בעייתי מבחינת ההריון. לכל החלטה יש יתרונות וחסרונות ולכן זה דורש דיון אישי ומקיף ולא המלצה כוללת מעל דפי אתר אינטרנט. את יכולה לחפש באתר שלי את המאמר שכתבתי בנושא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/08/2010 | 19:39 | מאת: אירית

שלום.בת 28 שבוע 23. נקבע לי תור לסקירת מערכות מאוחרת לשבוע 24+6 ימים, האים זה לא מאוחר מבחינת המועד? יש לציין שאני אחרי בדיקת מי שפיר (בעקבות CPC+ מועד אקוגני בלב) אשר יצאה תקינה. יחד עם זאת מודאגת לגבי המועד של הסקירה השניה. האים המועד עדיין נחשב בטווח הביצוע ואפשר לחכות בשקט או לנסות לדרוש להקדים את הבדיקה או לקבוע אצל רופא אחר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התאריך שנקבע לך מאוחר יחסית אבל לא בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/08/2010 | 19:13 | מאת: נטלי

שלום רב, רציתי לדעת מתי יש באפשרותי לבחור זירוז?,אני בשבוע 40,אין סימן ללידה מלבד צירונים רגילים שנראים במוניטור. הרופא הביא לי הפנייה למוניטור כל 3 ימים עד שבוע 42 וב42 ציין שרק אז אפנה למיון,למה רק אז?? אני ממש בדכדוך בשבועיים האחרונים,מנסה זירוזים טבעיים וכלום...אני מעוניינת ללדת באסף הרופא ולגשת לשם בימים הקרובים,נאמר לי בקופ"ח שללא צירים אני עוד צריכה לשלם להם 150 ש"ח,האם כדאי לי לעשות שם מעקב ושהם יחליטו? או לפנות רק בשבוע 42? אני ממש רוצה כבר זירוז,קשה לי נפשית ופיזית תודה מראש

שלום, ראשית חשוב להבין שזרוז לא תמיד מצליח והוא מעלה את הסיכון לניתוח כך שאי נוחות אינה סיבה לבכן בניתוח מיותר. עם זאת, אחרי סיום 41 שבועות הריון יש מספיק ספרות התומכת בזרוז בגלל עלייה בסיכון לעובר ולן מחלקות רבות בארץ אימצו גישה זו ומבצעות זירוז אחרי שבוע 41. איני בקיאה במדיניות באסף הרופא אבל בטוחה שקבלת שם טיפול מקצועי. ההחלטה על זירוז מושפעת גם מהערכה של העובר ושל מצב צוואר הרחם שלך והסיכוי להצליח בזרוז. לגבי ההחלטה על תזמון זירוז אם בכלל - את צריכה לדון עם הצוות המטפל בבית החולים בו החלטת ללדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום, אישתי בהריון עם תאומים - בצענו הפרייה. עד שבוע 28 הכול הלך חלק, מאז במשך 3-4 ימים הרגישה לחצים וכאבים בבטן, בהמשך לכך פנינו למרפאה איזורית. בדיקה העלתה שאלה צירים מוקדמים שבמקביל התקצר צוואר הרחם מ 4 ס"מ ל 3.4 ס"מ. רופא המליצה לשבת בבית במשך שבוע. האם לדעתך כדאי להישאר בבית עד סוף ההיריון ועד כמה מסוכן המצב? הבנתי מהרופא שהתקצרות צוואר הרחם בשילוב עם צירים אינו סימן טוב. אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ישיבה בבית אינה בהכרח התשובה לקיצור צוואר. צוואר של 3.4 ס"מ הוא עדיין ארוך וטוב שכך. כדאי לעקוב אחר אורך הצוואר ולהחליט על אורך המנוחה בבית על פי הצירים, הבדיקות החוזרות וסוג העבודה. אנחנו ממליצים בקלות על מנוחה בבית אבל חשוב לדעת שאין כל הוכחה שזה באמת משנה את מהלך ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/08/2010 | 16:23 | מאת: ליאת

שלום. אני מוזמנת להפסקת הריון כיוון שהדופק הפסיק בעובר.אני בשבוע 12 וראו שכמעט 10 ימים כב ראין דופק .גודלו מתאים לשבוע 9+מס ימים. רשמו לי שמוזמנת להפסקת הריון ע"י מתן ציטוטק +PDC./PDE לא כל כך הבנתי את הכתב. מה זה ציטוטק -זה לא גרידה? לפני 8 חודשים גם עברתי הפלה עקב דופק שהפסיק .ואז רשמו גרידה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כשההריון מפסיק להתפתח יש לדאוג לריקון הרחם כדי לאפשר החלמה מהירה והריון נוסף, נקווה שתקין בפעם הבאה. לצורך כך ניתן לבצע גרידה או לקחת כדורים (ציטוטק) שעוזרים בריקון הרחם. ההחלטה במה לבחור תלויה בגודל ההריון, בהעדפה אישית של המטופלת או הרופא המטפל ובמדיניות מחלקתית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/08/2010 | 19:25 | מאת: ליאת

תודה על התשובה..אך מה זה הPDE/PDC או משהו דומה שהוא רשם ליד הציטוטק? ושבוע 9 +3 ימים לא מסתדר כבר גרידה וזהו?,כיוון שהבנתי שכדורים זה יותר זמן לוקח להתרוקן לרחם+יכול להיות שמצריך בכל זאת גרידה. ולצערי גם היתה לי הפלה לפני שנה (דימום בשבוע 7) זאת הפלה 3 לצערי הרב. ואם כבר שאלתי, אז עוד שאלה (סליחה על החוצפה אני כל כך מוטרדת ועצוב לי) ידוע לך איזה בדיקות יעשו לי עכשיו אחרי 3 מקרים. תודה מראש וסליחה.

16/08/2010 | 20:07 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 36 שבוע 15 להריון מחוסנת לאדמת צהבת B אבעבועות רוח אך לא מחוסנת ל CMV מכיוון שיש לי אמא כבר 3.5 שנים במוסז לאחר אירוע מוחי קשה עם קנולה ואני פעמים בשבוע נמצאת במחלקה מנקה את הפרשותיה מהקנולה בגרון וכו ללא כפפות מתוך הרגל אך מקפידה על ניקיון ידיים בסבון רגיל אציין האם זה מעלה את הסיכון שלי להידבק במחלת ה CMV ??והאם סבון רגיל מספיק? אשמח אם יהיה אפשר קצת לפרט. בנוסף יש לי 2 ילדים קטנים בבית שכבר הספיקו לחלות עם חום ואני עם שיעול וצינון ללא חום כמעט מתחילת ההריון. תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם עדיין לא נדבקת ב - CMV אחרי כל החשיפה הזו, יתכן שיש לך איזה חיסון טבעי לא מוכר לנו. בכל זאת ממליצה לך להיזהר - להקפיד על רחצת ידיים עם סבון או עם מחטא ידיים אחרי כל נגיעה הנוזלי גוף של אמך או ילדייך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/08/2010 | 20:00 | מאת: כרמית

לפני שבוע גיליתיי שאני בהיריון. היום גיליתי הפרשה קטנה חומה. האם יש חשש להפלה? יש לציין כי הריון ראשון שלי הסתיים בלידה מוקדמת וההריון השני בהפלה ספונטנית בשבוע 11. האם כדאי ללכת לרופא? תודה!

שלום, אם הדימום חלף יש סיכוי טוב שהכל תקין. אם הדימום נמשך - מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/08/2010 | 10:00 | מאת: אודליה

תאריך הוסת האחרון 27\12\2009 (שבוע 32+) לאחר מעקב בבי"ח בלינסון הוחלט שאני בשבוע 30+ הענין המטריד אותי הוא שהעובר שוקל 1034(ע"פ אולטראסאונד אחרון) מטעמי דת אני לא עושה כל מיני בדיקות רציתי לדעת מהו האחוז שהעובר עם תיסמונת או משהו דומה כדי שאדע איך לנהוג

שלום, הערכת המשקל אינה מספקת כנתון להעריך סיכון לתסמונת דאון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/08/2010 | 16:45 | מאת: נ

לאחר בדיקת הערכת משקל המדידות יצאו להלן - BPD 89 מ"מ מתאים לשבוע 36 HEAD CIR 324 מ"מ מתאים לשבוע 36+5 AB.CIR 329 מ"מ מתאים לשבוע 36+3 FEMUR 74 מ"מ מתאים לשבוע 37+5 הערכת המשקל עצמה הינה 3103 גר' המדידות נמוכות לשבוע ההריון עצמו האם זה תקין? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הערכים תקינים. זה השלב בו יש הבדלים בין תינוקות שנולדים במשקל 2.5 ק"ג לתינוקות שנולדים במשקל של 4 ק"ג וכמובן כל מי שנולד בין לבין והכל תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/08/2010 | 21:43 | מאת: יהודית

שלום אני שבוע 24+4 לפני כמה ימים שלח אותי הרופא למיון עקב יתר לחץ דם כאבי ראש וכאבי גב.. והתברר שאנזימי הכבד בעלייה גם.. השאלה שלי האם מצב זה מאפשר לבקש שמירת הריון? אני מורה בעבודתי וכן קשה ללמד עם כאבים כאלה.. אני סובלת מה אני אעשה אם הרופא שלי לא יאפשר שמירת הריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה ששלחת אינו מאפשר לי לקבוע מה האבחנה ומה הטיפול הנדרש וודאי לא את מידת הצורך בשמירת הריון. עלייה באנזימי כבד יכולה להיות מסיבות שונות - חלקן מצבי חירום הדורשים התייחסות מיידית ולעיתים אף יילוד מיידי וחלקם אינם משמעותיים ולמעט מעקב שגרתי אנם דורשים שום התייחסות וגם לא שמירת הריון. ממליצה לך להדיע באופן מסודר עם כל מסמכי ההריון לרופא מתחום ההריונןת בסיכון ולקבל תשוב ברורה לגבי מצבך ובהתאם לקבוע את הצורך בשמירת הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/08/2010 | 21:33 | מאת: יהודית

מצבי בהריון

13/08/2010 | 19:49 | מאת: לי

עברתי הפלה בב"ח לאחר ניסיוןבלתי מוצלח להפלה טיבעית, עקב איבוד דם והמוגלובין 9.8 אני נוטלת כחודש כדורי ברזל מסוג פרוגרדומט, מיום שהתחלתי ליטול את הכדורים יש לי גרד בלתי נסבל בלוע הימנית בגרון, האם יכול להיות שאני אלרגית לכדור? ומה ניתן לעשות, אני כעת בטיפול IVF ארוך?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האלרגיה היא לרוב לא לברזל אלא לחומרי המעטפת של הכדור ולכן ממליצה לנסות כדורי ברזל מסוג אחר. לרוב זה פותר את הבעייה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/08/2010 | 11:35 | מאת: דפנה 30

בוקר טוב, בת 30 הריון שלישי שבוע 21 + 4 (הריון זה נקלט מחזור ראשון לאחר גרידה שעברתי בשל שק הריון ריק ללא עובר). תאריך מחזור אחרון - 14.3.2010. החל מתחילת ההריון, היה פער של מס' ימים בין גיל ההריון לפי מחזור לבין גיל ההריון לפי אולטרסאונד וזאת ככל הנראה כתוצאה מביוץ מאוחר (בתחילה, אף לא ראו דופק והוא נצפה רק בשבוע 7 + 4, שלפי האולטרסאונד הייתי רק בשבוע 6 + 4). בשבוע 9 + 4, גיל ההריון לפי האולטרסאונד היה 8 + 4. בשבוע 13 (מועד ביצוע שקיפות עורפית), גיל ההריון לפי אולטרסאונד היה 12 +4. בשבוע 16 (מועד ביצוע סקירה ראשונה), גיל ההריון הממוצע היה 15 + 4 (משקל 127 גרם). bpd=15.4, hc=15.3, ac=15.4, fl=15.4 בשבוע 20 + 3, גיל ההריון הממוצע היה 19 +5 (משקל 310 גרם).bpd=19+3, hc=19+2, ac=19+3, fl=20+0 בשבוע 21 + 4 (מועד ביצוע סקירה שניה), גיל ההריון ממוצע היה 20 + 3 (משקל כ - 365 גרם). bpd=20+0, hc=20+0, ac=20+3, femur=21+0 שאלותיי - 1. האם הפערים הללו נחשבים כתקינים או שחלילה יש בעיה כלשהי? שכן בביצוע הבדיקה האחרונה היה פער ממש גדול... 2. עד מתי עליי לשים לב לפערים הללו, או שרק המשקל קובע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדדי העובר שלך הם בתחום הנורמה לשבוע ההריון. כנראה מדובר בהריון הצעיר בשבוע מהגיל המחושב על פי וסת אחרונה. הפער נשמר בכל הבדיקות וזה מחזק השערה זו. לא רואה סיבה לדאגה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/08/2010 | 11:23 | מאת: שירלי

ד"ר שלום, מה ההבדל בין CMV lgG (יצא לי חיובי) ל-CMV lgM (יצא לי שלילי)? שירלי

שלום, יצאה לך תשובה טובה ומעודדת. המשמעות היא שנחשפת בעבר לנגיף ה - CMV, כמו מרבית האוכלוסיה, כרגע אין לך מחלה פעילה וזה טוב וכיון שנחשפת בעבר, אין לך סיכון להיחשף לנגיף לראשונה בהריון שזה מצב שעלול לסכן את העובר. בשורה התחתונה - הבדיקה תקינה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/08/2010 | 15:41 | מאת: לי

1. מה זה איזור היפראקוגני מעל צוואר הרחם? 2. מה זה שלית פתח מרכזית האם היא יכולה לגרום לדימומים וכאבי בטן? 3. מה זו בדיקת PS? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אזור היפר אקוגני מעל צוואר הרחם יכול להתאים לתמונה של קריש דם אחרי אירוע של דימום. שליית פתח מרכזית - שליה המקדימה את העובר. יש סיכון מוגבר לדימומים, בעיקר בשלבים מתקדמים של ההריון. יש המלצה להימנע מיחסי מין שיכולים להגביר את הסיכון לדימום. אם האבחנה היא בשלב מוקדם של ההריון יתכן ובהמשך, עם גדילת הרחם האבחנה תשתנה. PS - בדיקה עם ספקולום - המכשיר שמאפשר לנו להסתכל על צוואר הרחם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/08/2010 | 15:16 | מאת: עדי

עקב בעיה בנטילת ברזל ופרנטל הרופא נשים אמר לי לעשות הפסקה של חודש וחצי בערך עם כדורי הברזל והפרנטל שצרכתי עד שבוע 25 האם חוסר בויטימנים שמגיעים מהתוספים יכול להזיק להתפתחות העובר? ההמוגלובין שלי 10.9 והפריטין 13 כרגע בשבוע 27 תודה רבה

שלום, רק חסרים קיצוניים ביותר מסכנים את העובר. על פי הבדיקות שלך אין לך חסרים משמעותיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/08/2010 | 13:07 | מאת: בלה

היי ,הייתי מאוד רוצה בת לאחר 3 בנים כמו כן האם התנוחות משנות בין בן לבת.כי הבנתי שאם האישה שוכבת למטה והגבר למעלה, יהיה בת. ואם זה ההפך , זה בן. האם זה נכון. האם יש טכניקות. גם הבנתי שאם הבעל בא מאחור לכיוון האישה, אז זה בן. האם זה אכן התנוחות משנות , להיוולד מין העובר?

שלום, אפשר לנסות שיטות שונות של תנוחות, מזונות ותזמון יחסי המין. ההצלחות חלקיות ביותר... והכי חשוב לזכור שהעיקר הבריאות... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 19:36 | מאת: שרית

שלום רב, לפני שמונה ושש שנים עברתי שתי השתלות קרנית (קורטוקונוס). כיום, אני בסוף חודש חמישי להריון ורציתי לשאול האם אני אמורה ללדת בניתוח קיסרי או שניתן בלידה טבעית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה ללידה רגילה. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 14:42 | מאת: ג

שבוע 14 מתחילה לדאוג לגבי אי ספיקת צוואר רחם לפני 4 שנים עברתי הפלה מלאכותית לא מוצלחת שנשארו שאריות ולאחר 4 ימים עשו לי גרידה חוזרת בגלל הגרידות האלה אני מאד מודאגת שנגרם נזק לצוואר רחם מה השכיחות לאי ספיקת צוואר רחם לארח גרידו? אולי זה לא שכיח כפי שזה נראה לי לפני שנה עשיתי צילום רחם שיצא תקין ולא רשמו כלום על צוואר רחם(בירור היה להידבקויות) אם הם לא רשמו כלום לגבי צוואר רחם יכול להיות שבצילום הצוואר היה בסדר?

שלום, הסיכון כי האירועים שעברת יגרמו לאי ספיקה של צוואר הרחם נמוך. צילום רחם תקין מקטין את הסיכון עוד יותר. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 14:25 | מאת: מורן

ענית לי בתשובתך שנטילת פרדניזון מפחיתה תנועות עובר האם אפשר לדעת מדוע?והאם יש סיכוו בכך תודה

שלום, זו אחת התופעות המתוארות - ירידה בתחושות העובר. אבל אין לכך משמעות מבחינת חיוניותו של העובר ולכן זה לא מסוכן. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 08:39 | מאת: ליאתי

אילו ערכים בשקיפות נחשבים תקינים?

שלום, שקיפות עורפית של עד 2.5 מ"מ נחשבת לתקינה. לעיתים גם שקיפות גבוהה יותר הינה בטווח תקין, תלוי בגורמים נוספים. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 08:38 | מאת: לילך

1. מה ההבדלים בין סקירה מוקדמת למאוחרת? 2. במידה והשקיפות תקינה ניתן להסתפק רק בסקירה מאוחרת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדלים בין סקירה מוקדמת למאוחרת הם בזמן בו מתבצעת הבדיקה ובאיברים שקל יותר לראות בכל אחת מהסקירות ובכך הן למעשה משלימות זו את זו. שקיפות עורפית מגלה חלק מהבעיות במידה וקיימות אבל אינה תחליף לסקירה. יש נשים הבוחרות לבצע את הסקירה המאוחרת בלבד. מרבית הבעיות מתגלות בסקירה מאוחרת אבל שתי סקירות בשבועות שונים משפרות את יכולת האיבחון. לשיקולך. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/08/2010 | 01:35 | מאת: דיאנה ס

התגלה אצלי הריון מחוץ לרחם בחצוצרה וטופלתי ב-2 זריקות מטוטרקסט. הבטא ירד וUS תקין. חשוב לי לדעת : 1.כמה זמן צריך ,להמתין אם בכלל, אם אני רוצה להרות שוב ( ואני מאוד רוצה...) 2.האם העובדה שקיבלתי 2 זריקות תאריך את תקופת ההמתנה? 3. מה הנזקים של התרופה הזו במיגה ולא ממתינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התרופה פוגעת בהתפתחות רקמות וכך מפריעה להתפתחותו של ההריון החוץ רחמי. לאחר הטיפול במטוטרקסאט מומלץ להמתין מספר חודשים עד להריון הבא כדי למנוע פגיעה בו. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום ד"ר טל בעקבות כאב גרון, גיליתי היום כתם לבן קטן על אחד השקדים האם מותר להשתמש בתרסיס פרופוליס בשבוע 12 אשמח לתשובתך המהירה שכן התרסיס מקל עליי לשעה לערך וזה עוזר תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר. מוטב לא יותר מידי אבל אין מניעה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/08/2010 | 15:37 | מאת: שני

מטופלת שלך שבוע 27 בדיקת שתן הראתה 100 cell/ml leucocytes erthrocytes 25 cell כאשר הטווח הוא עד 10 בשניהם תרבית שלילית.אין צריבה במתן שתן.נלקח משתן אמצעי אחרי ניקוי טוב של האזור. איך יתכן לויקוציטים ותרבית שלילית? מדוע יש כדוריות אדומות והאם יש לטפל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, יתכנו לויקוציטים ללא זיהום וגם מעט כדוריות אדומות - זה קשור להפרשות המוגברות באופן נורמאלי בהריון. אם התרבית שלילית אין צורך לעשות דבר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/08/2010 | 22:37 | מאת: יפעת

שלום ד"ר טל אני בשבוע 33 להריון השני שלי, בבדיקה שערך רופא הנשים שלי הבחין בגודל שיליה גדול 7ס"מ עובי אחרי בדיקה לא היו ממצאים לגידול או סימני חדירה לשריר. קצב גדילת העובר נורמלי. האם יש סיבה לדאגה???

שלום, לשלייה גדולה או בצקתית יש אבחנה מבדלת. יש לבדוק וירוסים ופרמטרים נוספים כמו רמות HCG בשבוע 17. בהנחה שהכל תקין, כולל סקירות, לעיתים זה ממצא חסר חשיבות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/08/2010 | 13:37 | מאת: מרינה

שלום אני בשבוע 30, עשיתי היות אולטרסאונד, אני נמצאת במעקב עקב 2 כלי דם BPD 75- מתאים לשבוע 30.3 HEAD CIR 282 מתאים לשבוע 31 יחסAC/HC 1.13 FL - 52 מתאים לשבוע 27.6 הערכת משקל 1320 גר מה שמטריד אותי זו עצם ירך קטנה. יש לציין שבאולטרסאונד שעשיתי לפני 3 שבועות בשבועה 27. היה -FL 48 מתאים לשבוע 26.4. משקל היה 955 גרם.כאילו שעצם גדלה רק בשבוע. האם זה אומר שיש העטה בצמיחה ואיזה בדיקות אתה ממליץ לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה למדוד את שאר העצמות הארוכות לוודא מה גודלן - עצמות רגליים וידיים. ממליצה לעבור על כל נתוני ההריון שלך - כל הבדיקות שנאספו מתחילת ההריון ולוודא שאין צורך בברור נוסף. דורש בדיקה ע"י רופא הריון בסיכון לצורך השלמת ברור ותוכנית המשך מעקב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/08/2010 | 08:11 | מאת: קרן

אני בשבוע 9 עשיתי בדיקות דם ויצא CMVIGG חיובי CMVIGM גבולי CMV IgM additional assay שלילי CMV IgG Avidity הבדיקה בוצעה בעבר והתקבלה תוצאה תוצאה גדולה מ 45%.probably past infection מה המשמעות? חשוב לציין שב 18/2 - 5 חודשים לפני הבדיקה הנוכחית - התקבלו תוצאות זהות מודאגת

שלום, אין לך מה להיות מודאגת. הבדיקה תקינה. בעבר נדבקת ב - CMV כמו מרבית האוכלוסיה הבוגרת. אין לך הדבקה חדשה עכשיו וזה מה שחשוב מבחינת ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/08/2010 | 12:07 | מאת: אריאלה

שוב שלום, ב- 29/7 עברתי גרידה בשבוע 12+3 . בימים הראשונים הדימום היה סביר ולא היו כל כאבים. כעבור חמישה ימים החלו כאבי מחזור חזקים, בעיקר בשעות אחר הצהרים והערב , והדימום התגבר משמעותית בשעות אלה. הלילה הכאבים היו כל כך חזקים ששקלתי לפנות למיון.(נטלתי נורפן והצלחתי להרדם). חשוב לציין שלבקשת הרופא נטלתי אנטיביוטיקה מיום הגרדיה וחמישה ימים לאחר מכן (דוקסילין). האם זה נורמלי? האם יש מקום לגשת לבדיקה? כמה זמן עשוי להיות הדימום?והכאבים? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה והדימום והכאבים מחמירים ולא משתפרים מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/08/2010 | 00:23 | מאת: מאיה

שלום אני בשבוע 37 והתחילה לי פריחה נוראית ומגרדת בעיקר ברגליים וקצת בידיים. אני גרה בארה"ב והרופאה רשמה לי משחת קורטיזון וכדורי בנדריל. האם זה בטוח לעובר? תודה

שלום, אופייני להריון, לא מסוכן למרות שמאד מציק. הטיפול שקבלת בטוח לעובר ואמור להועיל. במידה ואין שיפור, מומלץ להיבדק שוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/08/2010 | 23:07 | מאת: עדי

שבוע 24+3, הריון שהחל כתאומות ועברתי הפחתה בשבוע 17 של אחת העובריות בגלל הידרוצפלוס במח. היום באולטראסאונד מעקב התקבלו הנתונים האלו: BPD - 23 1/7 FL - 24 3/7 HC - 24 0/7 AC - 24 1/7 BPP - 8/8 EFW - 652 S/D - 3.6 1. מזה S/D? האם תקין? 2. נאמר לנו שהבטן קטנה יותר ולכן דרוש מעקב, מה המשמעות של בטן קטנה יותר וממה שאני רואה בתוצאות מדובר בסך הכל ביומיים ממה שאני נמצאת בו, זה לא אמור להיות לא משמעותי הפרש כזה? 3. BPD לעומת זאת קטן ביותר משבוע ולא נאמר לנו על זה כלום, זה לא מצריך מעקב? כמובן שעושים מעקב על הכל בלי קשר אבל זה לא משהו שנחשב קטן מידי???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל מדדי העובר שלך בטווח הנורמה - תקינים לגיל ההריון. בדיקת ה - S/D תקינה. משמעותה זרימות בחבל הטבור. ההבדלים קטנים, לא משמעותיים קלינית ונמצאים בטווח הטעות של המדידה. ליתר ביטחון מומלץ מעקב גדילה בעוד כשלושה שבועות כדי שבמידה ואכן ההבדלים הללו יגדלו ויהפכו להיות משמעותיים ניתן יהיה לגלות זאת מוקדם. כרגע ממש אין סיבה לדאגה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/08/2010 | 17:11 | מאת: מדלן

האם יש להמנע ממגע עם אקונומיקה בהיריון? הכוונה לניקוי משטחים ו/או כתמים בבגדים. תודה

שלום, ככלל מוטב לבשתמש בחומרים הללו כמה שפחות מסיבות שונות ולא רק בהריון. בכל מקרה אין מניעה לניקוי עם אקונומיקה בהריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/08/2010 | 17:10 | מאת: קרן

1.הכיצד ייתכן שהערכת סיכון לפי גיל בלבד שונה בשני הבדיקות שביצעתי- בשקיפות עורפית ובבדיקת סקר ביוכימי של השליש הראשון? 2. בשקיפות קיבלתי הערכת סיכון של 1:975. בבדיקה משוקללת של השקיפות, הגיל והבדיקות הביוכימיות התוצאה היא: 1:810. הכיצד ייתכן שאחרי שעשיתי בדיקת דם הסיכון עלה? האם זה מצביע על בעיה? האם ערכים כאלו הם בטווח הנורמה או שדורשים ייעוץ גנטי או מי שפיר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל הערכים שציינת תקינים. ההבדלים בין התוצאות נובעים מהבדלים בנוסחאות בהן משתמשים. הבדלים מתמטיים חסרי משמעות קלינית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

כי אני אצטרך ניתוח קיסרי ולא ממש דנו איתי לגבי ההרדמה. מה עדיף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרדמה ספינאלית ואפידורלית ניתנות בזריקה לגב. ההבדל בעובי המחט ובחלל אליו נכנסים. הבדל נוסף - בהרדמה אפידורלית לרבו מכניסים צינורית אליה ניתן להזליף את החומר בהדרגה ולתת תוספת כשצריך. זה לא נעשה בהרדמה ספינאלית. לניתוח קיסרי מתוכנן מראש יש עדיפות להרדמה ספינאלית מבחינת יעילות בשיכוך כאבים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/08/2010 | 12:39 | מאת: טל

אני תשעה שבועות אחרי הלידה. היום הופיעו כאבי בטן עם שילשול והפרשה דמית מהנרתיק. האם זו ווסת ראשונה לאחר הלידה או שצריך לדאוג? כאבי בטן מסוג זה ושילשולים לא היו לי בווסת לפני ההריון.

שלום, בהחלט יתכן שזו וסת ראשונה, בעיקר אם אינך מניקה. יתכן שסתם וירוס. אם הדימום מחמיר או עולה חום גבוה מלווה בהפרשות חריגות נרתקיות או בכאבי בטן תחתונה - מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/08/2010 | 18:08 | מאת: מורן

אני בשבוע 26 נוטלת 5 ימים פרדניזון 20 מ"ג. שמתי לב שבימים האחרונים אני מרגישה את העובר פחות. פחות בעיטות והוא פחות פעיל כמו קודם האם יש קשר לפרדניזון יש צורך להבדק? תודה

שלום, בהחלט יש קשר - סטרואידים (פרדיזון ואחרים) מפחיתים תנועות עובר אך לא גורמים למצוקת עובר. בכל זאת, אם יש ספק לגבי תנועות - ממליצה לך להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/08/2010 | 10:33 | מאת: שולה

שלום, אני משתמשת במכשיר סילק אפיל להסרת שיער בכל חלקי הגוף, כולל בבטן. רציתי לדעת האם יש סיכון לעובר בשימוש בזמן ההריון. זהו מכשיר חשמלי שגם מאוד מרעיש. תודה,

שלום, במהלך ההריון לא מומלץ להשתמש במכשיר באזור הבטן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/08/2010 | 06:49 | מאת: יפה

היי , בוקר טוב, יש לי שאלה. האם חייב להיות הביוץ תוך 14 יום ממועד הווסת או שאפשרי שהביוץ יהיה לאחר 12 יום או עד 16 יום.

שלום, אפשרי ביות אחרי 12 או 16 יום. החלק המדוייק יותר הוא לומר שהביוץ הוא 14 יום מהוסת הבאה רק שזה כבר בדיעבד ולכן מנסים לחשב את אורך המחזור ולתזמן את הביוץ שבועיים לפני הוסת הצפויה. רק אצל חלק מהנשים זה יוצא בדיוק ביום ה - 14 למחזור. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/08/2010 | 16:36 | מאת: אריאלה

לגבי יחסי מין לאחר גרידה (לאחר שמסתיים הדימום), האם מותר? האם להמתין ?

שלום, אחרי שמסתיים הדימום ניתן לקיים יחסי מין. יש הממליצים להמתין כשבועיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/08/2010 | 08:04 | מאת: אריאלה

שלום רב, בסוף אפריל היתה לי הפלה טבעית בשבוע 7 (העובר לא התפתח). כבר באמצע מאי (לא חיכינו למחזור) נכנסתי שוב להריון. בעקבות שקיפות עורפית לא תקינה (היגרומה), ביצענו בשבוע שעבר גרידה בשבוע 12+3 . מספר שאלות: 1. האם לחכות לקבלת וסת אחת לפחות או שכבר אפשר לנסות? 2. האם יכול להיות קשר בין ההיגרומה לכך שלא המתנו לוסת? 3. חלפו 5 ימים מהגרידה והדימום וההתכווצויות ברחם רק מתגברות מיום ליום. האם זה נורמלי? תודה!

שלום, אין קשר בין ההיגרומה לכך שלא חיכיתם. אתם יכולים לנשות שוב אחרי הוסת הבאה ואני מקווה שבפעם הבאה הכל יהיה תקין. היתרון בהמתנה לוסת אחת לפחות הוא בידיעה שהכל חזר לתפקד ובכך שקל יותר לדעת את גיל ההריון. אם הדימומים עדיין מתגברים ולא מוקלים, מומלץ לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/08/2010 | 14:41 | מאת: דניאלה

שלום, אני בהריון שלישי שבוע 7,אתמול קיימתי לראשונה יחסי מין מאז שנקלטתי להריון ובהלכו ראיתי כי דיממתי. הדמום הפסיק מיד ולא היו לי כאבי בטן,האם מצב זה מסוכן??? תודנ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כעיקרון אם הכל תקין - מותר לקיים יחסי מין בהריון. אם היה דימום - מומלץ להיבדק כדי לוודא שהכל תקין. מומלץ להימנע מיחסי מין בשבוע הקרוב ליתר ביטחון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/08/2010 | 20:49 | מאת: שירה

שלום אני בת 37 הריון ראשון ספונטני. עשיתי כמה בדיקות ביוץ ביתיות ולכן אני יכולה לדעת שהביוץ היה ב- 22.6.2010 (עשיתי בדיקה גם אחרי והיה ירידה בכמות ההורמון כלומר קו הבדיקה היה חלש יותר) היום עשיתי בדיקת אולטראסאונד שהראתה שבוע 2+7. לפי תאריך הביוץ אמור להיות 5+7. רציתי לדעת האם זה אומר שהעובר קטן ולא מתפתח כמו שצריך? האם זה יכול להיות קשור להשרשה מאוחרת? האם זה הגיוני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקה תקינה. בשבועות אלו פער של עד שבוע הוא בתחום טעות המדידה של המכשיר. תיארוך ההריון שלך מדוייק ותקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/08/2010 | 19:36 | מאת: אורית

קיבלתי מחזור אחרון ב- 29.6.10 ביוץ היה יחסית מאוחר אם אינני טועה (ב18.7.10), ביום ה' 29.7 ביצעתי בדיקת דם לבדיקת הריון והתוצאה היתה 23.4 והיום יום א' 1.8 לאחר 3 ימים התוצאה 197 האם העלייה ברמות הבטא תקינה?

שלום, העליה נראית מבטיחה. סבלנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/08/2010 | 16:47 | מאת: א

שלום נאמר לי כי יש לשתות בהריון כ - 3 ליטר ליום במיוחד כשיש צירים מוקדמים , השאלה היא האם ההמלצה משתנה בימים חמים מאוד כפי שאנו חווים עכשיו , האם יש להעלות את כמות השתייה והאם אין סכנה להיפונטרמיה בנוכחות תזונה מאוזנת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שלושה ליטר מספיקים, אלא אם את עושה ספורט בחוץ ואז אפשר יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/08/2010 | 13:29 | מאת: flooma

שלום רב אני בשבוע 27 , הריון שלישי. עשיתי בדיקת סוכר של 50 , ויצא לי 170. היום עשיתי בדיקת העמסת סוכר אך לאחר חצי שעה הקאתי את מחצית הנוזל ששתיתי.. עלי לציין שבשני ההריונות הקודמים (בהריון השני גם יצא לי 170 בבדקיה של ה50)גם הגעתי לבדיקה של העמסה אך לא היתה לי סכרת הריונית. שאלותי: א.האם זה נורמלי שהקאתי?או שזה מעיד על משהו? ב.האם יש לי ממה לחשוש שיש לי סכרת הריונית? תודה. נ.ב כמובן שאני צריכה לעשות שוב העמסת סוכר..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קורה שמקיאים. לא סוף העולם. ממליצה לחזור על הבדיקה ולמהול את הסוכר בקצת יותר מים עם לימון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/08/2010 | 02:48 | מאת: מירב

שלום, נמצאת בשבוע ה-26. נוטלת אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס - נמצאת במעקב קפדני והבלוטה מאוזנת ב"ה. סובלת מדי פעם מדופק מואץ מאוד - בהריון קודם עשו לי אולטר ואכן אובחן שינוי מדי פעם בקצב פעימות הלב, גם בזמן מנוחה. ב"ה הכל בסדר מבחינה קרדיולוגית ולא ייחסו לכך דבר. אני פונה אליכם בשל דבר שמטריד ומלחיץ אותי מאוד; באמצע השינה בלילה אני קמה עם תחושת מחנק רצינית!!! נכון שעד שהבטן יורדת למטה קצת יותר לחוץ באיזור החזה, אבל זה נראה לי מוגזם... אני מאוד משתדלת לא להילחץ מקשיי הנשימה שתוקפים אותי שכן אז זה עלול להיות גרוע יותר ואני מפחדת להכנס להיפר-ונטילציה. לרוב אני הולכת למקום עם אוויר קר ושותה מים קרים ומחכה שהנשימה תסתדר. אני ב"ה לא נמצאת בלחץ ובחרדות חריגים שזה יכול לבוא לידי ביטוי כתוצאה מכך. השבת כבר ממש נלחצי והתחלתי לבכות, הייתי בטוחה שאני הולכת להיחנק ממש!!! לא היתה לי כל אפשרות להסדיר את הנשימה... האם זה נורמאלי? מצריך מעקב? מה עליי לעשות? רק בריאות ותודה רבה על שאתם מקדישים לנו מזמנכם היקר, מירבפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה

שלום, לעיתים יש תחושת מחנק וקוצר נשימה בהריון, בעיקר ככל שהוא מתקדם, בעיקר כשיש עומס חום. ברוב המקרים זה לא מסוכן. בכל זאת, איני רוצה לומר לך שזה חסר משמעות מעל דפי האינטרנט - ממליצה לך להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/07/2010 | 15:06 | מאת: רוני

שלום, הריון בשבוע 19+1 לאחר החזרת מוקפאים,נקלט בפעם הראשונה. בשבוע 16 בסקירה הראשונה נמצאה ציסטה בגודל 5 מ"מ בצד השמאלי של המח,בכרואיד פלקסוס. שאר המצצאים תקינים,הרופא אמר שזה חסר משמעות. לאחר בדיקות דם מקיפות,התבחין המרובע,סיכוי לתסמונת דאון 1:20000. הבעייה שביום 27.07.10 כשהייתי בבדיקה הציסטה לא קטנה אלא גדלה:6.7 מ"מ,וצמודה אליה ציסטה נוספת בגודל דומה. וגם בצד ימין ציסטה קטנה יותר. בכיתי לרופא,ובכלל אני לא ישנה כמעט ורק בוכה.הוא הפנה אותי לייעוץ גנטי,וקבעתי גם תור באותו היוםלדיקור מי שפיר. קבעתי בכל מקרה כי הבנתי שצריך לעשות עד שבוע 20,ולא רציתי לפספס. יש סקירה נוספת ב-19.08,אהיה בשבוע 21+6. 1.באם ימליצו לי לא לעבוד את הדיקור, האם כדאי לחכות לסקירה השנייה ולקוות לממצאים טובים יותר? 2.מה משמעות גדילת הציסטה ותוספת של עוד ציסטות? 3.אם אחכה,ויגלו שאין שפור,האם אז ניתן לעבור ניקור או שזה מאוחר מדי? 4.באם אצטרך להפיל,האם יש הבדל בין שבוע 23 לשבוע 26? 5..האם הפלה בשבועות כאלה משפיעה על פריון בעתיד<? אנא ,ענו לי אני במצוקה נפשית מאוד קשה. רוני

רוני שלום, קודם כל תנסי להרגע כי במרבית המקרים CPC נעלם ואינו בעייתי. זו לא סיבה שלא לבצע ברור אבל זו סיבה טובה לצאת מההיסטריה. מציעה לך לבצע דיקור עכשיו ולא אחרי הסקירה כי מוטב לא לבצע דיקור אחרי שבוע 21-22. הציסטות עדיין יכולות להיעלם. אם חס וחלילה תצטרכי לעבור הפלה, אין הבדל משמעותי בין השבועות שציינת ובכל זאת, למה להמתין עם הברור? זה הרי רק מוסיף לחץ ומתח. גם אם חלילה תצטרכי לעשות הפלה, עדיין יש לך סיעויים מצויינים להיות אמא לילדים בריאים בעתיד והסכנה לפוריות נמוכה מאד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/07/2010 | 00:49 | מאת: שימרית

עקב אלרגיה נרשם לי 20 מ"ג ביום של פרדניזון ולאחר מכן ירידה מתונה של 3 ימים 15 מ"ג, עוד 3 ימים של 10 מ"ג ועוד 3 ימים של 5 מ"ג אני בשבוע 25 1.האם בטוח לעובר?יש סיכונים כלשהם? 2.האם יש קשר בין נטילת פרדניזון ללידה מוקדמת? תודה

שלום, הטיפול בטוח לעובר ובהריון. אין קשר ללידה מוקדמת. כשיש חשש מלידה מוקדמת, נותנים סטרואידים לשיפור הבשלות הריאתית אבל זה לא פרדניזון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

29/07/2010 | 17:43 | מאת: דנה

אני נמצאת כרגע בתחילת הריון (שבוע 5 +2). ביצעתי בדיקת דם ממנה עולה שה - B-HCG עלה יפה (1313 ) אך הפרוגסטרון ירד ל - 26.6 nmol/l (בבדיקה קודמת לפני שבוע הפרוגסטרון היה 49.6.) האם התוצאה תקינה? האם כדאי לקחת תמיכה של פרגסטרון? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם מדובר בהריון IVF וערכי הפרוגסטרון במגמת ירידה, יש מקום לשקול טיפול בפרוגסטרון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/07/2010 | 08:42 | מאת: דנה

מדובר בהריון ספונטני. האם במקרה זה יש צורך בתמיכה של פרוגסטרון?

29/07/2010 | 08:40 | מאת: דפנה 30

בוקר טוב, בת 30, הריון שלישי, שבוע 19. 1. אינני מחוסנת ל - cmv. חברה טובה מהעבודה, לא הגיעה אתמול, היא מקוררת, היה לה חום (38) וכאב גרון. יש לציין כי בכל הימים קודם לכן, שהיתי הרבה במחציתה ואף אכלנו יחד ארוחות צהריים. האם יש לי ממה לחשוש? אם כן, מתי אוכל לבדוק זאת בבדיקת דם? והאם לאור היותי בשליש שני של ההריון, במידה שהיתה, חלילה, הדבקה, היא פחות מסוכנת לעובר? 2. בתוצאת החלבון העוברי יצא לי סיכון לפי גיל 887 וסיכון לפי גיל + בדיקה 859. הרופא טוען שזה לא הפרש משמעותי. יחד עם זאת, קראתי כי ככל שהסיכון לפי גיל + בדיקה נמוך יותר מהסיכון לפי גיל, יש בעיה. מה המשמעות לגביי? תודה מראש

שלום, נוגדנים ל - CMV יראו חיוביים אם יש לה CMV ואם נדבקת - רק בעוד כשלושה שבועות. הסיכון שנדבקת ממנה ושיש לה בכלל CMV - נמוך. הסיכון להדבקה של העובר נמוך עוד יותר. בדיקת החלבון העוברי שלך תקינה. בחישובים הסטטיסטיים המשפרים יוצאים שונים בין הבדיקות והחוקיות שאת מנסה ליישם אינה נכונה. השורה התחתונה היא שעל פי תוצאות הבדיקה כמדד יחיד - אינך צריכה לבצע דיקור מי שפיר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693