פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.

אני מטופלת אצל רופא פרטי , מדהים, לצערי במהלך שאיבת הביציות נוקבה לי שלפוחית השתן, בניסיון להגיע לביציות בשחלה שהסתתרה,בדיקור דרך הרחם. בעקבות זאת נוצר קריש דם, הובהלתי לביה"ח ובמשך שעות שאבו דם וקרישים בקטטר, עד להצטללות,ושוחררתי. עד עתה ובחלוף שבוע עדיין מגורה אזור השלפוחית הפנימי. האם יש מקום לדאגה? האם לפנות שוב לאורוג, או להסתפק בתשובת הרופא , שזה יסתדר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האירוע שאת מתארת הוא סיבוך שעלול לקרות גם לטובים שברופאים. זה מסתדר ולא מדאיג אבל תחשת הגירוי של השלפוחית יכולה להימשך עוד כמה ימים עד ההחלמה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/09/2010 | 14:10 | מאת: ליטל

האם כאשר עושים IVF , באם מגיע היום למחזור החודשי ולא מקבלים, האם משמעו הריון, או שמע טיפולי ה-IVF משנים את מועדי המחזור החודשי באם אין הריון?

שלום, טיפולי IVF יכולים לשנות את תזמון המחזור. אם לא קבלת וסת שבועיים אחרי ההחזרה יש סיכוי להריון! בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/09/2010 | 13:09 | מאת: לימור

ד"ר שלום מחר אני אמורה לעבור דיקור ואני גרה בקומה שלישית בלי מעלית במצב רגיל בהריון מאוד קשה לי לעלות והאלטרנטיבה השניה להיות בבית קרקע עם ילדה שיש לה 40 מעלות חום מה עלי לעשות ? אציין שאני לא מחוסנת ל CMV

שלום, הסבירות שיקרה לך משהו מעליה במדרגות לאחר הדיקור אפסית. תעלי לאט ותנוחי אחר כך. הסיכון בהידבקות במחלת חום בעייתי יותר לדעתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום רב אני בשבוע ה29 להיריון ועד לבדיקת המעקב האחרונה נמסר לי שהכל תקין. הנפיחות שהייתה בעת הבדיקה ברגליים לא "הרשימה" את הרופא, למרות שהיא מלווה בכתמים אדומים גדולים. בימים האחרונים התווספה נפיחות בידיים וכאבים בפרק כף היד ובעת כיפוף האצבעות. האם יש דרך להקל על הכאבים ו/או להפחית את הנפיחות? בברכת חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בצקות ברגלים ובידים נפוצות בהריון. שכיבה עם רגלים מורמות מקלה על התופעה. עם זאת, בצקות ונפיחות עלולות לרמוז על רעלת הריון או מצבים הקשורים בקרישיות יתר ולכן ללא בדיקה איני יכולה להרגיע אותך באופן מוחלט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/09/2010 | 08:41 | מאת: רותם

האם צום יום כיפור יכול לסכן את ההריון ו/או את האישה? מהן ההנחיות לגבי צום בהיריון? תודה ושבת שלום

שלום, לא מומלץ לצום בהריון. צום בהריון אינו בריא לאם ולעובר. בזמן צום מצטברים בדם האישה חומרים הנקראים קטונים, הם עוברים לעובר דרך השליה ואינם בריאים למוחו המתפתח. כמו כן, צום והתיבשות עלולים לגרום לצירים מוקדמים. נשים אשר הצום חשוב להן, יכולות לקבל הקלות בכך שלא תאכלנה אהל תקפדנה על שתיה המכילה סוכרים ומלחים כדי לא לסכן את ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/09/2010 | 23:50 | מאת: mickey

שלום. אישתי עומדת ללדת. בתחילת ההריון אובחן CMV. בבדיקת מי שפיר יצא תקין (העובר לא נדבק). כמו כן כל יתר התוצאות תקינות. בסקירה המורחבת אובחנה התפתחות מועטה של היקף הראש. ביצענו פעמיים סקירה מכונת למח ונאמר לנו שהכל תקין. בנוסף הוחלט על מעקב גדילהץ עכשיו מסתבר שבין שבוע 36 ועד עכשיו היקף הראש לא גדל כלל(יתר האיברים התפתחו וגדלו. על מה זה עלול להצביע? האם

שלום, תשובה שלילית ל - CMV בדיקור מי שפיר, בהנחה שבוצע בזמן, נחשבת למהימנה ביותר. לא ברור לי עד כמה היקף הראש קטן והאם הפער אכן משמעותי או בגבול התחתון של הנורמה. היות הסקירה המכוונת למח תקינה, מעודדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 14:49 | מאת: mickey

המון תודה על התגובה. לשמחתי 48 שעות לאחר שליחת השאלה, נגה הגיחה לאויר העולם מושלמת ומתוקה! תודה רבה ושנה טובה...

02/09/2010 | 23:42 | מאת: תות24

שלום! אני בת 40 ובשנה האחרונה לאחר שתי הפלות נעשה לי ברור ונתגלתה נטייה לקרישיות יתר (תסמונת אפלה ופקטור 2) רופא הנשים שלי אמר שבהריון הבא אצטרך לקבל טיפול אבל רק מרגע שנצפה דופק. השאלה שלי היא מדוע לא מרגע גילוי ההריון? יש לי איחור ואני חוששת לאבד עוד הריון...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההגיון בטיפול אחרי הופעת דופק מפחית את הסיכון לדימום מוגבר על רקע הטיפול, דימום אשר עלול גם הוא לגרום להפלה.לרוב אם אין דופק, ההפלה לא בגלל קרישוית היתר אלא מסיבות אחרות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/09/2010 | 21:28 | מאת: א

שלום אני בשבוע 27 ונמצאת בשמירת הריון בבית עקב צירים מוקדמים ,רוב היום אני שוכבת במיטה ובימים האחרונים יש לי כאבי גב תחתון בעיקר בשכיבה שאלתי היא האם הכאבים יכולים להיות קשורים לצירים או שזה מהשכיבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הכאבים יכולים להיות קשורים לשכיבה הממושכת. אם אין התקשויות של הבטן ואם הכאבם קבוע ולא כאב בא והולך, סביר להניח שלא מדובר בצירים. אם יש ספק - ממליצה להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/09/2010 | 12:39 | מאת: אור

אני לאחר הריון אקטופי (עברו 3.5 חודשים מאז שגילו את ההריון) ובמשך כל התקופה הזו אני במעקב בטא שיורד דיי לאט. כרגע אני עם בטא 2 ומאתמול החל דימום דיי חזק, שאלתי היא: האם יתכן שעם בטא 2 אקבל מחזור? הדימום דיי מלחיץ אותי! האם עליי לגשת למיון? מצטערת מראש על הלחץ, פשוט אין לי את מי לשאול ועם מי להתייעץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בטא 2 הוא למעשה שלילי ובהחלט יכול להיות שקבלת וסת ושכל ההריון החוץ רחמי מאחוריך ואפשר להתחיל מחדש ולקוות לטוב. אין לך מה לרוץ להיבדק אלא אם הדימום קיצוני מעבר לדימום וסתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/09/2010 | 22:21 | מאת: מור

שלום, אני בהריון השני שלי (הראשון עבר ללא בעיות חריגות) בשבוע 5.כשבוע אני סובלת מדימומים ומהפרשות חומות. לא חוויתי את זה בהריון הראשון. האם זה בסדר ? בנוסף עפ"י החישובים שלי אני אמורה להיות בשבוע 7 (אני יודעת בדיוק את היום בו ניכנסתי להריון) ואילו הרופאה אמרה לי כי שק ההריון מתאים בדיוק לשבוע 5. האם יכול להיות שהדימום וההפרשות הן התחלה של הפלה ?

04/09/2010 | 10:49 | מאת: גלית

אני בשבוע 16 להריון היום היתה לי הפרשה חומה מהנרתיק האם זה טבעי או שעלי לגשת לטרם

01/09/2010 | 16:07 | מאת: מיכל

שלום, אני בתחילת חודש שיש להריוני. לא נדבקתי בנגיף ה-CMV. אח של חברה שלי חלה במחלת הנשיקה (בסופה או שכבר עבר את המחלה). רציתי לדעת אם יש סיכוןשאהיה איתו באותו חדר. אם יש את הסיכוי הקטן ביותר שזה מסוכן, אני מעדיפה לחכות עד שיחלים לגמרי או שכבר לא יהיה מדבק. אודה לך על תשובתך. מיכל

שלום, הסיכון להידבק משהייה באותו חדר נמוך ביותר. חשוב להימנע ממגע עם נוזלי גוף. יתכן שמחלת הנשיקה שלו היא מ - EBV ולא מ - CMV ואז בכל מקרה אין שום בעיה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/08/2010 | 17:49 | מאת: ליטל

1. האם שליה קדמית זו שליית פתח? 2. האם שליה קדמית דורשת ניתוח קיסרי? 3. האם מיקום השליה יכול להשתנות במהלך ההריון ואם כן עד מתי יכול לחול שינוי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שליה קדמית אינה שליית פתח ואינה בעייתית. היא אינה דורשת ניתוח קיסרי. מיקום השליה משנתה עם גדילת הרחם אבל שליה קדמית נשארת קדמית. היא יכולה להיות גבוהה יותר אבל לא להפוך לשלייה בעייתית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/08/2010 | 06:35 | מאת: ליטל

אני בשבוע 17 והבטן פתאום התקשתה לי ויש גם הפרשות חומות שהולכות ובאות בעוצמה שונה פעם חזקות ואחר כך נחלשות. על מה זה מעיד? מודאגת

שלום, התקשויות והפרשות חומות יכולות להעיד על סיכון להריון ולכן מחייב בשיקה בהקדם האפשרי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/08/2010 | 20:46 | מאת: חיה

אני נמצאת בשבוע 35. עשיתי הערכת משקל אצל הרופאה שלי. היא אמרה לי 1.שהמשקל נמוך לפי ההבחנה א.1.768g ב. 1.916g 2. שהראש מתאים לשבוע 33, והבטן והרגל מתאימים לשבוע 31.5. והיא שלחה אותי לעשות בדיקה בביה"ח אצל מומחה נשים לסיכון גבוה. השאלה שלי היא: האם זה אומר שהעובר שלי בסיכון ו\או בעיה כלשהיא אחרת? (יש לציין,שלא עשיתי את כל הבדיקות, עשיתי סקירת מערכות מצומצמת)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נדרשות בדיקות נוספות ומידע נוסף כדי לדבר על סיכונים. ההפניה לרופא הריון בסיכון מוצדקת בהחלט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/08/2010 | 16:43 | מאת: עדי

עקב פריחה בגוף רופא עור הפנה אותי לבדיקות דם מה שיצא חריג זה: Eosinophils =%14.7 Eosinophils# 1.06 כאשר הטווח עד 0.6 WBC בטווח 7.4 1.האם אותם כדוריות דם לבנות אלו שקשורות לאלרגיה יכולות לעבור את השליה ולפגוע בעובר? רופא עור לא ענה לי על כך. 2.האם ערך זה גבוה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות תקינות להריון. אין שום בעייה עם מעבר כדוריות הדם לעובר - הן עוברות לשליה, מעבירות לעובר חמצן וחומרים נוספים על פי הצורך. הכדוריות הלבנות לא עוברות לעובר בכל מקרה ולא צריכות להדאיג אותך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/08/2010 | 10:24 | מאת: דפנה 30

בוקר טוב, עפ"י ווסת אחרונה - אני כיום בשבוע 24 +1. יחד עם זאת, בכל בדיקות האולטרסאונד שביצעתי, היה פער של כשבוע, כך שככל הנראה היה ביוץ מאוחר והעובר קטן בכשבוע. ואולם, רופא הנשים מעולם לא תיקן לי את גיל ההריון ולא ייחס לכך כל חשיבות. קראתי שאת בדיקת העמסת הסוכר יש לבצע בין השבועות ה - 24 ל - 28. שאלתי הינה האם לאור הנתונים דלעיל, אני יכולה לבצע מחר את הבדיקה (שאז לפי הווסת אהיה בשבוע 24 +2 ולפי u.s אהיה, ככל הנראה, בשבוע 23+2) או שכדאי להמתין שבוע? תודה מראש

שלום, אין כל בעייה לבצע מחר את הבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/08/2010 | 07:47 | מאת: נעמה

היי , יש לי שאלה,בגלל שאני מחדירה לגוף שלי דרך הנרתיק אינטימסי (מעין חומציות) זה מעכב לי את הכניסה להריון. אודה על תשובתך המהירה

שלום, אינטימסי לא אמור להפריע לך להרות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

29/08/2010 | 15:34 | מאת: טל

היי ד"ר יש לי שאלה, עברתי לפני 7 חודשים גרידה, כמו כן כבר חודשיים וחצי שאני מנסה להיכנס להריון ואני לא מצליחה .האם יש לזה קשר, בגלל שעברתי גרידה, אני לא יכולה להיכנס להריון.

שלום, הסיכון שקודשי להרות קשור לגרידה קיים אך נמוך. חודשיים הם פרק זמן קצר מכדי להתייאש. ברור שכאשר רוצים הריון רוצים אותו עכשיו וברור שהפלה קודמת רק מגבירה את הלחץ והקושי אבל חודשיים זה זמן מועט מכדי לחשוב שיש בעייה. במידה ואינך שקטה - את יכולה להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/08/2010 | 21:58 | מאת: אמא

שלום וברכה יש לי שתי שאלות אני בשבוע 20 להריון בהמצלת הרופא ולאחר שהריון קודם היה לי טרומבוזה וכן לפי בדיקות הדם זה גנטי הוחלט על לקיחת קלסן במהלך ההריון האם אי לקיחת קלסן מסכנת אותי או את העובר ? אני לא מצליחה לאכול כמעט כלום במהלך ההריון במקום לאכול כפול אני אוכלת בקושי ארוחה ליום מה ההשלכות? ? ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אירוע טרומבוטי בהריון הוא לרוב סיבה לטיפול בקלקסן. ללא מידע מלא איני יכולה לדעת בוודאות. לגבי האכילה - אינך צריכה לאכול כפול אבל את בהחלט יכולה לנסות לאכול ארוחות קטנות ורבות יותר - כך קל יותר לעיכול בהריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/08/2010 | 20:20 | מאת: היריונית

אני בשבוע 16 ומאתמול התחילו לי הפרשות חומות. האם זה דבר שכיח בהיריון? האם זה סימן מדאיג? האם זה מחייב בדיקה? תודה

שלום, הפרשות חומות אינן שכיחות בשלב זה. הן יכולות לרמז על בעייה בהריון או להיות חסרות משמעות מבחינת המשך התפתחות ההריון. אם נמשכות - ממליצה להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/08/2010 | 09:17 | מאת: היריונית

מה בודקים בתבחין מרובע? 2. באיזה שבוע מומלץ לעשות בדיקה זו? 3. באיזה מצבים כדאי לשקול בדיקה זו? 4. האם יש מצב שקופת החולים תממן את הבדיקה? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תבחין מרובע נבדק בשבוע 17. זו בדיקת דם. למעשה מדובר בחלבון העוברי הידוע עם תוספת של בדיקת אינהיבין. הוא מבוצע במרכזי בריאות האישה ובמעבדות זר. תבחין מרובע כולל - חלבון עוברי, HCG, אסטריול ואינהיבין. הוא נותן חישוב סטטיסטי של הסיכון לעובר עם תסמונת דאון ועם בעיות כרומוזומאליות אחרות. הוא יכול לרמוז על סיכון לרעלת הריון, להפרעה בצמיחה תוך רחמית ועוד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/08/2010 | 20:20 | מאת: היריונית

מה זה אינהבין? האם זה נבדק גם בבדיקת חלבון עוברי שעושים בקופה תמורת 46 ש"ח? או שיש צורך לעשות את זה באופן פרטי?

27/08/2010 | 14:36 | מאת: קיסרי שלישי

תודה על התשובה הקודמת, יש לי עוד שתי שאלות ברשותך. ראשית רציתי לבדוק איך ניתן לוודא שאכן משתמשים באינטרסיד בניתוח מכייון שאני מתעתדת לעבור את הניתוח בבית חולים מאיר. למי יש לפנות? אני מוכנה לממן את העלות במקרה הצורך. גם הניתוח הקודם היה במאיר ובדוח ניתוח לא מופיע פירוט לגבי אינטרסיד. האם זה אומר שלא השתמשו? 

שלום, ביום ההכנה לניתוח ממליצה לך לבקש אינטרסיד ולהזכיר זאת שוב ביום הניתוח כאשר המנתח שלך יציג עצמו בפניך. לגבי הניתוח הקודם - השימוש השגרתי באינטרסיד הוכנס רק לאחרונה ובהחלט יתכן שלא היה בו שימוש בניתוח הקודם שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/08/2010 | 22:19 | מאת: אילנה

התחלתי שבוע ה 20 ויש לי זיהום פטרייתי. האם מותר להשתמש בנרות אגיסטן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר ומומלץ על שימוש למשך שבוע - פטריות בהריון נוטות להיות עקשניות יותר ודורשות טיפול ממושך יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/08/2010 | 18:59 | מאת: tal

שלום דוקטור! אני בשבוע 11+4 . עשיתי היום שקיפות עורפית והתוצאה יצאה 0.67 אני טסה כעת לחו"ל ל-3 שבועות. שאלתי היא: מהו התאריך(השבוע)האחרון שבו רצוי לבצע סקירת מערכות מוקדמת? 2) במידה ואחליט גם לבצע סקירת מערכות בחו"ל, האם זה אפשרי לבצע 2 סקירות מוקדמות? כלומר, האם כאשר מבצעים פעמיים סקירה אין סיכוי לפגוע בעובר? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סקירה מוקדמת עושים בשבוע 15-16 - ניתן לבצע בארץ או בחו"ל. למיטב ידיעתנו אין פגיעה בעובר במידה ומבצעים סקירה מוקדמת פעמיים, זה פשוט מיותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/08/2010 | 10:57 | מאת: נגה

שלום ד"ר, אני מטופלת בפרסולט 6 פעמים ביום עקב צירים + קיצור צוואר. רציתי לשאול האם באמת נהוג להפסיק את כדורי הפרסולט בשבוע 34+0? ואם כן, מדוע לא ממשיכים עד שבוע 36? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נכון להיום מקובל בכל העולם להפסיק טיפול לעצירת צירים בשבוע 34, שבו אנו כבר לא חוששים מסיבוכי פגות ויש המאמינים שאם קורית לידה מוקדמת זה נובע מאיזו בעייה בחיים התוך רחמיים ולכן כאשר החשש מסיבוכי פגות יורד, אם אכן יש התפתחות של לידה מוקדמת - לא כדאי לנסות לעצור זאת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/08/2010 | 07:53 | מאת: מיכל

ד"ר בירון-שנטל שלום, זהו הריון חמישי שלי (2 לידות ו - 2 הפלות טבעיות בשבועות מוקדמים) ומעולם לא ראיתי תוצאות כאלו בבדיקות שערכתי. ידוע לי שחליתי בעבר במחלה אך התוצאות עדיין מעוררות בי תהיות לגבי תקינותן. בנוסף, כ - 3 ימים לפני הבדיקה לאחר תקופה של כשבועיים בהם חשתי עייפות גדולה חליתי - כאבי ראש, בחילות עייפות ללא חום (CMV - ???). אודה לך אם תרגיעי אותי... :) CMV-IGG 4.30 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)* POSITIVE NEGATIVE< 0.4 BORDERLINE 0.4-0.6 POSITIVE>0.6 CMV-IGM BORDERLINE נבדק פעמיים TPHA NEGATIVE CMV-AVIDITY >30% >30% HIGH AVIDITY 15%-29.9% BORDERLINE <14.9% LOW AVIDITY COOMBS INDIRECT NEGATIVE SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 7.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE SEDIMENT RBC 2.00 HPF SEDIMENT WBC 8.00 HPF SEDIMENT SQEP +1 SED.BACTERIA +1 CMV IGM METHOD2 POSITIVE תודה

26/08/2010 | 08:10 | מאת: מיכל

לא ציינתי שאני בשבוע 8.

שלום מיכל, נראה כי אכן נדבקת ב - CMV אבל לפי הערכים בבדיקה שאת מציינת נראה כי מדובר בהדבקה ישנה. בהיותך בשבוע 8 - כנראה מדובר בהדבקה מלפני ההריון, כלומר כזו שאינה מסכנת את העובר. מכיון שהדבקה ב CMV בהריון עלולה להיות בעייתית לעובר וכיון שאין מולי את כל הבדיקות הנוכחיות והקודמות שלך, אני מסייגת את תשובתי וממליצה לך לגשת להתייעצות מסודרת ולא דרך האינטרנט, עם כל בדיקות ה - CMV שבוצעו בהריון הזה ובקודמים, כדי לוודא שאכן מדובר בהדבקה ישנה. על פניו, נראה כי מדובר בהדבקה ישנה שאינה בעייתית או מדאיגה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/08/2010 | 06:07 | מאת: מיכל

כמובן שאקבל ייעוץ פרונטלי... התורים ארוכים כ"כ... שאלה נוספת , אם חליתי שוב (ויש לי חשש כזה), תוך כמה זמן יהיה ניתן לראות הוכחה לכך בבדיקות? תודה מראש

25/08/2010 | 22:14 | מאת: קיסרי שלישי

שלום, אני בדרך לניתוח קיסרי שלישי. לאחרונה התוודעתי לנושא חומרים נגד הידבקויות. ברצוני לדעת האם יש תועלת בשימוש בחומר (למשל אינטרסיד) בקיסרי שלישי וכן מה גישת בי"ח מאיר (האם אפשר לבקש להשתמש בחומר כזה בניתוח?). תודה מראש!

שלום, אכן אחת הבעיות בניתוחים חוזרים הינה ההידבקויות. כמו שיש צלקת חיצונית על העור, כך נוצרת גם רקמה צלקתית בין השכבות השונות בבטן. ההצטלקויות הללו מכונות הידבקויות. מחקרים על ניתוחי בטן שונים הראו יתרון לשימוש בחומרים כדומגת אינטרסיד למניעה של הידבקויות. המדיניות בבית החולים מאיר היא להתשמש באינטרסיד בניתוחים חוזרים כדי למנוע הידבקויות. בהחלט ניתן לבקש למרות שבמרבית המקרים משתמשים באינטרסיד גם מבלי שתבקשי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/08/2010 | 22:09 | מאת: עדי

רציתי להודות לך על היחס,המקצועיות,האדיבות והאנושיות שבמתן תשובות תודה רבה רבה

שלום ותודה גם לך! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/08/2010 | 16:37 | מאת: שיר

אני בשבוע חמישי להריון וביצעתי לבקשת הרופא די הרבה בדיקות דם ביניהן התקבלה התוצאה הבאה: Varicella Zoster IgG | | NEGATIVE אני מבינה שזה אומר שאין לי נוגדנים לאבעבועות רוח. האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשמעות היא שאינך מחסנת מפני אבעבועות רוח ומומלץ להינמע ממגע עם חולים. נפוץ יותר בתקופת האביב כך שכרגע פחות בעייתי. אם יש חשש להדבקה ניתן לקבל טיפול מונע יעיל בתוך 96 שעות כך שחשוב שתהיי מודעת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/08/2010 | 16:01 | מאת: טלי

שלום רב! לפני שנתיים הופיעו לי קונדילומות בפות לראשונה. עברתי הסרה בלייזר. מייד אחרי זה הם חזרו, מרחתי עלדרה. זה גרם לתגובה דלקתית חריפה ואחרי שזה עבר, גם עברו קונדילומות. עכשיו אני בהריון שליש שיני. עוד בתחילת ההריון (אם לא לפני) הופיעה אצלי קונדילומה יחידה. בינתיים אני לא מסירה אותה. אפילו אם אני אסיר אותה, מהניסיון זה לא מבטיח שזה לא יחזור עד ללידה ואפילו בצורה חמורה יותר. קראתי שלילוד יש סיכוי 1:1000 להידבק. זה רק במקרה של קונדילומה פעילה או בכל מקרה? אם זה רק במקרה של קונדילומה פעילה, אולי כדאי לחכות עם הסרה לרגע אחרון? ומי מבטיח אז שלא נשאר\לא הופיע שום דבר חדש? האם המלצה כללית היא קיסרי? תודה, טלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש קונדילומות בודדות אין צורך להסירן בהריון. אם הן מתרבות ניתן ואף רצוי להסירן בהריון. קונדילומות אינן מצריכות ניתוח קיסרי אלא אם אן מפושטות וגדולות באופן קיצוני. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/08/2010 | 15:18 | מאת: מורן

אני בהריון שבוע 29 ביצעתי העמסת סוכר 50 ג"ר שיצאה 182.5 מ"ג/דציליטר הרופא ביקש שאעשה העמסה של 100 גרם התוצאות: בצום:79 אחרי שעה ו-6 דקות (בגלל שלא מצאו וריד) 168 אחרי 2 שעות ו-7 דקות (בגלל שלא מצאו וריד שוב) 136 אחרי 3 שעות 94 1.איך יתכן שיצא בהעמסה של 100 כעבור שעה פחות מאשר ב-50? 2.האם יכול להיות שהערכים נמוכים בגלל 7 דקות נוספות.האם יש משמעות לעיכוב בלקיחת דם של 7 דקות? 3.אפשר להגיד שאין סכרת הריונית? תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לך סכרת הריון. הדקות של האיחור אינן משמעותיות לאבחנה. הערך אחרי 100 או 50 שונה בגלל צום או העדר צום אחרי הבדיקה ובגלל תגובה שונה של הגוף לערכי סוכר שונים אשר אינה בהכרח לינארית או קבועה בכל בדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/08/2010 | 11:36 | מאת: שימרית

בהריון שבוע 29 עשיתי העמסת סוכר 100 מ"ג 20 דקות לאחר בדיקת הדם האחרונה (אחרי 3 שעות) הרגשתי רעד בכל הגוף והזעה מוגברת.אכלתי משהו מתוק וזה נרגע אחרי 10 דקות 1.ממה נובע הדבר? 2.האם מסוכן להריון ויש להבדק?

שלום, נשים הרות רבות מרגישות רע במהלך הבדיקה הזו כנראה על רקע עליה מהירה שאחריה נפילה מהירה ברמות סוכר. התופעה שהיתה לך לא מסכנת אותך או את ההריון. אם האירועים הללו חוזרים על עצמם - יש להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/08/2010 | 08:59 | מאת: ליאת

בוקר טוב אני בשבוע השישי+3 בהריון ראשון. יש לי הפרשות חומות משבוע שעבר. בבדיקת האולטרסאונד הכל היה בסדר רק שהשק הריון היה קצת קטן. לא נראתה סיבה להפרשות. במשך שאר השבוע המשיכו הפרשות מאוד קטנות והיום היו לי מעט הפרשות עם דם. ביום חמישי אני אמורה ללכת שוב לאולטרסאונד כדי לבדיקות אם התפתחות העובר תקינה. השאלה שלי היא אם יש קשר בין ההפרשות לבין העובדה שאני כמעט ולא שותה מים והאם זה קשור בעובדה שיש לי חיידק סטרפטוקוק בצוואר הרחם. אשמח מאוד על תשובתך המהירה... אני ממש לחוצה ודואגת וסליחה על המכתב הארוך...

שלום, אין קשר בין ההפרשות החומות לשתיה המועטת. בכל זאת מומלץ להקפיד לשתות כשני ליטר ליום, בעיקר בימים החמים. אין קשר בין הסטרפטוקוק להפרשות. אין מנוס אלא להמתין בסבלנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/08/2010 | 08:36 | מאת: אור

לפני שלושה וחצי חודשים התגלה אצלי הריון אקטופי בחצוצרה הימנית. (הריון ראשון) טופלתי בזריקת מטוטרקסט וכיום (שלושה וחצי חודשים אחרי הזריקה) אני עם בטא 7 . במהלך החודשים הנ"ל היו דימומים רבים, שאלתי היא: מתי יגיע דימום המחזור? ומתי אני יכולה לנסות שוב להרות? האם יש סיכוי שגם ההריון הבא יהיה מחוץ לרחם או שיש סיכוי טוב להריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש סיכוי טוב שההריון הבא יהיה תקין אבל לצערי יש לך סיכון מוגבר להריון חוץ רחמי בהשוואה לנשים שמעולם לא היה להן הריון חוץ רחמי ולכן עליך לבצע סונאר מוקדם בהריון - סביב שבוע 6, כדי לוודא שההריון אכן ברחם. סביר להניח שתקבלי וסת במהלך 6 השבועות הקרובים. יש הממליצים להמתין מספר חודשים לפני הריון לאחר מטוטרקסאט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/08/2010 | 17:31 | מאת: שירן

שלום, אני בשבוע 6 הייתי אצל הרופאה, והיא הפנתה אותי לעשות בדיקת דם לבדיקת הריון, קבעתי תור לאולטראסאונד ראשון ל 2/9 אשמח לדעת מתי יש לבצע את הבדיקות הבאות: אדמת סוג הדם Rh ספירת דם כללית TPHA - בדיקה לגילוי עגבת תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את הבדיקות שציינת מומלץ לבצע בימים הקרובים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/08/2010 | 11:22 | מאת: שיר

שלום ד"ר , אני בת 34 אם ל-2 ילדים (שני הריונות תקינים וללא סיבוכים .הראשון קיסרי כי היה עכוז- בן 7 היום והשני לידה רגילה היום קצת אחרי גיל 4). עברתי 3 הפלות ברצף (האחרונה אתמול).הראשונה בגלל דימום ולא היה צרוך בגרידה )וה-2 האחרונות בגלל שלא היה דופק לעובר.בשבוע 8 והאחרונה בשבוע 9+4. שהייתי במיון כל רופא שבדק אותי שאלתי מה ייתכן אך ברגע ששומעים שיש 2 ילים בבית כאילו מנפנפים שנראה שהכל תקין ועניין של סטטיסטיקה.וחלק אומרים שאולי צריך צילום רחם (זה היסטרוסקופיה ?) בכל זאת למרות ההריונות של הילדים שלי. הד"ר לאחר ההפלה השניה הפנתה אותי להמטולוגית לבדיקת קרישיות שיצאה ממש טיפה מעל הנורמה וההמטולוגית אמרה שזה לא מצדיק קלקסן וכנראה "זה מקרה- ההפלות" .ובהריון האחרון הד"ר שלי בכל זאת לא היתה שקטה והביאה לי מיקרופירין וגם אוטרוגסטן וגם לא עזר. מה את ממליצה ?האם יש צורך בצילום רחם בכל זאת ??? ואיך אני אדע מה גורם לזה? יש מקום שעושה את כל הבדיקות מא-ת לכל הסיבות שגורמות להפלות חוזרות. כי קרישיות הרי עשו לי ואין לי מושג האם לקבל את תשובה ההמטולוגית שזה לא מצדיק קלקסןלמרות שזה טיפה מעל הנורמה. אני אובדת עצות עצובה ומתוסכלת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נושא הפלות חוזרות מתסכל גם אותנו כי למעשה יש לנו מעט יכולת לעזור. ובכל זאת - כדאי לעבור היטב על כל החומר של ההריונות הקודמים ולראות מתי בדיוק היתה ההפלה, אם היו פעולות שעלולות לשנות את מבנה הרחם שלך ומצדיקות היסטרוסקופיה או צילום רחם, להבין בדיוק באוזו בעיית קרישה גבולית מדובר. העובדה שיש לך שני ילדים בריאים אכן מעודדת, אבל אינה סיבה שלא להשלים ברור מלא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/08/2010 | 20:02 | מאת: שיר

מה ז"א פעולות שעלולות היו לשנות את מבנה הרחם?כמו מה? כי הפעולות היחידות שקשורות היו רק הלידות ...בעיית הקרישיות הגבולית מדובר ב-2 ערכים .CARDIOLIP. IGM =8.49 שערכי הנורמה זה 0-7. והערך השני: ANTIPHOS.IGM = 24.88 שערכי הנורמה 0-22. שאר ערכי הבדיקת שההמטולוגית שלחה היו בתוך הנורמה.מה לדעתך? ערכים אלו מצדיקים קלקסן? סליחה על הנודניקיות.וההפלות אחת דימום שבוע 7 + מס ימים ולא היה צורך בגרידה זה היה על קצה צוואר הרחם ופשוט הוציאו בעדינות . השניה שבוע 8 + -לא היה דופק והעובר היה מוזר- לא נראה תקין וללא דופק.והשלישית 9+6 ללא דופק. האם תוכלי להמליץ על מקום או בי"ח לפנות אילו לבירור הפלות חוזרות?? תודה רבה.

22/08/2010 | 20:25 | מאת: שירלי

בשבוע 35.0 עשיתי אולטרסאונד גדילת עובר לפיו: BPD מתאים לשבוע 32.1 HC מתאים לשבוע 31.6 AC מתאים לשבוע 34.0 FEMUR מתאים לשבוע 34.5 מה זה אומר? מה עושים כשהקף הראש קטן בפער כזה? בשבוע 22.4 BPD התאים לשבוע 21.5 כרגע אני בשבוע 36.עשיתי בדיקות גנטיות בתחילת ההריון לפי מה שהומלץ ועשיתי מי שפיר - הכל היה תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש לבדוק האם מדובר ביותר משתי סטיות תקן ביחס לנורמה לשבוע ההריון - נבדק בהערכת משקל סונוגראפית. בנוסף יש לוודא סטאטוס וירוסים למשל CMV, יש לבצע הסתכלות מכוונת על מבנה המח ולוודא שכל מעקב ההריון תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/08/2010 | 20:11 | מאת: שירלי

אני בשבוע 36 ופתאום הופיע לי מעין שטף דם באזור הטבור (פופיק). מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם אין כאבים ואין החמרה - קורה שיש דליות באזורים שונים בגוף בהריון. מומלץ שרופא יראה על מה מדובר אבל לא נראה לי בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/08/2010 | 07:40 | מאת: אמא

בוקר טוב, גיל- 30, הריון ראשון, שבוע- 16, ללא מחלות גנטיות ידועות במשפחתי או משפחת בעלי. בשבוע שעבר עברתי סקירת מערכות מוקדמת והתוצאות העיקריות הן שאורך הגפיים לעובר נראו קצרות יחסית לשבוע המוערך (מתאים לשבוע 15) וכמו כן נדגמה בצקת בעורף העובר בעובי 3 מ"מ. אציין כי בדיקת השקיפות העורפית שנערכה בשבוע ה 11 נמצאה תקינה (0.8 מ"מ). הרופא הלחיץ אותי מעט והמליץ על בדיקת חלבון עוברי,ייעוץ גנטי,מי שפיר,סקירה מורחבת. האם עליי באמת לדאוג או שמא התוצאות הנ"ל סבירות כרגע ???? תודה מראש,אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאות שתארת הן בטווח הנורמה, דורשות מעקב אבל לא היסטריה. עם זאת, אם מי שראה את העובר שלך היה מוטרד - לא הייתי מוותרת על אף אחת מהמלצותיו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/08/2010 | 20:20 | מאת: o.i

שלום דוקטור אני לא בטוחה לאיזה פורום לשלוח את ההודעה שלי, אולי תוכלי לעזור לי או להפנות אותי לפורום הנכון, אני גרה בברזיל, בת 27, הריון ראשון של 14 שבועות, לפני כמה שבועות עשיתי בדיקות דם ורמת הסוכר הייתה 102, הרופאה שלי שלחה אותי לדיאטנית, אבל הדיאטנית לא הסבירה לי כלום, רק נתנה לי תפריט בסגנון ברזילאי, ניסיתי לומר לה שאני אוכלת דברים אחרים אבל זה היה אבוד, עכשיו אני לא יודעת איך ומה לאכול, מה מותר ומה אסור, על מה שמצאתי באינרנט זה ללכת לדיאטנית, אין שום הצעות לתפריט, לאבא שלי יש סוכרת ואמא שלי שלחה לי ספר מתכונים שהיא נוהגת להשתמש בשבילו, האם זה יעיל בשבילי, בעוד עשרה ימים אני אמורה לחזור למרפאה ולעשות שוב בדיקת דם לראות אם אמת הסוכר ירדה, לצערי אני עוכבת אחרי התפריט הברזילאי שיש לי ואני סובלת כי כל מה שהם אוכליפ פה זה אורז, שועועית עם בשר שונה בכל יום, מה עם גרנולה, רוטב סויה חרדל, איזו גבינה עליי לקנות, אני ממש לחוצה, אשמח אם תוכלי לעזור לי או לפחות להפנות אותי לאדם המתאים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את צריכה דיאטה לסכרתיים עם דגשים להריון. מניחה שהאוכל שאת נוהגת לאכול קרוב יותר לאוכל ישראלי. מציעה לך לנסות לפנות לדיאטנית בישראל, אולי דרך הוריך בארץ, לקבל ממנה המלצה מסודרת לתפריט - ניתן לבצע זאת גם בהתכתבות, במיילים. אבל איני דיאטנית ולא אוכל לבנות לך תפריט מתאים דרך האתר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/08/2010 | 17:30 | מאת: o.i

תודה רבה לך האם את מכירה מישהו שאני יכולה להתכתב איתו אודה לך מאוד

20/08/2010 | 15:28 | מאת: אפרת

שלום ד"ר, ביצעתי את הבדיקה היום, אני בשבוע 22+4, נמצא כי היקף הגולגולת הוא 193 מ"מ- מתאים לשבוע 21+4. הרופא אמר לי להיות במעקב ולראות אם הפער מצטמצם, אני קצת מודאגת ואשמח שתגידי לי האם יש סיבה לדאגה, מה גורם לפער ואם זה עלול ליצור איזו בעיה עם העוברית. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהנחה שכל שאר הבדיקות תקינות, הפער הזה הוא בתחום הנורמה ואינו מדאיג. מניחה שההמלצה למעקב היתה כדי לוודא שהפער לא מחמיר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/08/2010 | 23:02 | מאת: אפרת

20/08/2010 | 12:24 | מאת: לימור

ד"ר שלום אי בשבוע 15 להריון והייתי במסעדת דגים מנה של פילה סלמון שהיה אמור להיות מבושל היה נא לא הרגשתי זאת כשאכלתי מימנו . ועכשיו אני נורא מפחדת.... האם יש לי מימה?<

שלום, הסבירות לנזק נמוכה ביותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/08/2010 | 08:37 | מאת: זהבה

שלום רב אני בשבוע 32 להריון ראשון, ונאמר לי שיש לי שילייה קדמית נמוכה 12 מ"מ, כללית מרגישה טוב האם יש סיכוי ללידה רגילה או שזה בטוח קיסרי?

שלום, כאשר המרחק בין שולי השליה לפה הפנימי של צוואר הרחם קטן מ - 10 מ"מ, עולה הסיכון לדימום תוך כדי לידה, דימום שיחייב ניתוח קיסרי. נשמע שזה לא המצב אצלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/08/2010 | 04:52 | מאת: רונה

אני בהיריון בשבוע 16 לאחר טיפול IVF במיקרומניפולציה. האם הטיפול שעברתי מהווה אינידקציה לבדיקת מי שפיר? האם טיפולי מיקרומניפולציה מעלים את החשד למומים? יש לציין שעד כה עברתי את כל הבדיקות וכולן תקינות. אשמח להבהרות. תודה ושבת שלום רונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה האם מיקרומניפולציות מעלות מומים שנויה במחלוקת. אין בהכרח עליה בבעיות כרומוזומים בניתנות לגילוי בדיקור מי שפיר. השורה התחתונה היא שזו אינה התוויה לבצע דיקור מי שפיר אלא יש לקבל את ההחלטה על פי רצון בני הזוג ועל פי בדיקות הסקר המקובלות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/08/2010 | 00:46 | מאת: אורית

שלום. אני אחרי הפסקת הריון בגלל הדבקות העובר ב CMV לאחר הדבקות ראשונית שלי בשליש הראשון. אני מעוניינת בהריון נוסף והבנתי שההמלצה היא להמתין בין חצי שנה לשנה מההדבקות שלי. רציתי לשאול האם משך זמן ההמתנה תלוי ב IgM, כלומר שאם אחרי חצי שנה הוא עדיין חיובי יש לחכות שנה ואם לא מספיקה חצי שנה? ואם זה לא קשור אז מדוע ההמלצות נעות בין חצי שנה לשנה? מה בעצם מגדיר את הבטחון שה CMV לא יהווה בעיה בהריון הבא: *הזמן *או מצב הנוגדנים IgG *או מצב הוירוס עצמו IgM *או שילוב של שלושתם מצד אחד אני מאוד רוצה בהריון נוסף, אבל כמובן מאוד פוחדת מעניין ה CMV.... תודה!

שלום, הנוגדן IgM יכול להישאר גבוה במשך חודשים ולכן אינו מדד לתיזמון הריון אחרי הדבקה ב - CMV. האמירה להמתין חצי שנה היא מההדבקה וגם זה ליתר ביטחון כדי לוודא שכבר אין מחלה פעילה. אם חלפה חצי שנה ממועד ההדבקה המשוער - את יכולה להרות בביטחון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/08/2010 | 22:38 | מאת: ניבי

אני בשבוע 33, סובלת מסכרת הריונית שמאוזנת במהלך היום על ידי תזונה ובלילה לוקחת כדור גלובן (ערכי צום גבוהים) הריון קודם לא היתה סכרת אבל סויים בשבוע 36 בגלל חשש לרעלת (יל"ד). אני במעקב שבועי בבי"ח ביחידה להריון בסיכון, ועושה מעקבים ביתיים יומיים (לחץ דם, סוכר, ובדיקות שתן בסטיק) היום רוב היום סבלתי מכאבים בחלק התחתון של הבטן והגב, ובנוף הופיע פרמטר חדש בסטיק SG בערכים גבוהים 1.030,(חלבון +1 ) סוכר ולחץ דם מאוזנים. האם זה דורש התייחסות מיוחדת, האם עלי לפנות לבי"ח??? מה המשמעו של הנתון. אני לא מיובשת ומקפידה על מנוחה וזונה.

שלום, אם הכאבים ממשיכים - ממליצה לך להיבדק. לגבי הממצאים בשתן, כל עוד רמות הגלוקוז תקינות, לחץ הדם תקין ואת מקפידה לשתות, הם לא מדאיגים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/08/2010 | 21:05 | מאת: עדי

העמסת סוכר 50 מ"ג יצא לי 182.5 mg\dl הבנתי שזה גבוה 1.האם מחייב לבדוק 100? 2.האם יכול להיות שתוצאה שגויה בגלל שאני סיימתי היום שבוע 28? 3.האם יש קשר לכך שנטלתי תרופות :פרדניזון 5 ימים לפני הבדיקה? 4.אני נוטלת עדיין לורטדין וזלירג'י?האם להפסיק לפני בדיקת ה-100? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה מחשידה לסכרת הריונית. יכולה להיות קשורה לתרופות שאת נוטלת אבל זו לא סיבה להימנע מהעמסה מלאה כדי לקבל תשובה מדוייקת יותר. אפ התרופות שאת צריכה מעלות את רמות הסוכר שלך, יש לטפל בך בהתאם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/08/2010 | 17:11 | מאת: א

שלום אני בשבוע 25 ,סובלת מהתכוצויות מוקדמות ומטופלת באוטרוגסטן ופרסולאט ותודה לאל ללא קיצור צוואר הרחם בימים האחרונים התחלתי לסבול מתחושת לחץ באזור הנרתיק שדי מכאיבה ולטענת רופא הנשים שלי עלי פשוט לנוח שאלתי היא ממה נוצר לחץ זה והאם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הלחץ נובע כנראה מגדיל השל הרחם. יש להמשיך מעקב קפדני אחר אורך צוואר הרחם ובמידה והלחצים מתגברים יש להיבדק שוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/08/2010 | 16:11 | מאת: מרינה

שלום אני בשבוע 31.5, עשיתי היום אולטרסאונד וגם בדיקת זרימות דם כי יש לי 2 כלי דם. מי שפיר, חלבון עוברי וסוכר תקינים. BDP 80 מתאים לשבוע 32.1 HC 291 מתאים לשבוע 32.1 AB CIR 297 מתאים לשבוע 30.6 HC/AC 1.08 FERMUR LENGTH 56 מתאים לשבוע 29.6 גיל הריון US 32.1 הערכת משקל 1630 זרימת דם - עורק טבורי 3S/D מיקום שיליה דופן אחורית פונדלת רושם לשילייה מעובה בעובי 57 מ"מ כמות מי שפיר תקינה האם בדיקה תקינה, האם יש סיבה לדאגה בגלל רושם לשיליה מעובה? ואם יש בדיקות נוספות שכדי לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מעקב הגדילה תקין על פי הנתונים ששלחת לי. השליה המעובה דורשת מעקב בלבד. יש לוודא שבדיקת הסיפיליס שבצעת כנראה בתחילת ההריון היתה שלילית וסביר ביותר להניח שזה אכן המצב. כמו כן חשוב לוודא ששאר הבדיקות בהריון היו תקינות ואין בעייתיות נוספת שאיני מודעת אליה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/08/2010 | 11:02 | מאת: אורית

שלום. אני אחרי הפסקת הריון בגלל הדבקות העובר ב CMV לאחר הדבקות ראשונית שלי בשליש הראשון. אני מעוניינת בהריון נוסף והבנתי שההמלצה היא להמתין בין חצי שנה לשנה מההדבקות שלי. רציתי לשאול האם משך זמן ההמתנה תלוי ב IgM, כלומר שאם אחרי חצי שנה הוא עדיין חיובי יש לחכות שנה ואם לא מספיקה חצי שנה? ואם זה לא קשור אז מדוע ההמלצות נעות בין חצי שנה לשנה? ובקיצור - מתי אני יכולה להתחיל לנסות ולהכנס שוב להריון ללא חשש (נכון לעכשיו, חמישה חודשים אחרי ההדבקות שלי ה CMV עדיין חיובי)? תודה!

19/08/2010 | 13:03 | מאת: אורית

מה בעצם מגדיר את הבטחון שה CMV לא יהווה בעיב בהריון הבא: הזמן או מצב הנוגדנים IgG או מצב הוירוס עצמו IgM או שילוב של שלושתם מצד אחד אני מאוד רוצה בהריון נוסף, אבל כמובן מאוד פוחדת מעניין ה CMV.... תודה!