נגישות
נגישות

פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
13/04/2010 | 11:02 | מאת: אורלי

05469489215054605שלום.שבוע 30+5הע' משקל 1247 גר',AC -מתאים ל28.2.בשבוע 27+5 היה 900 גר',AC מתאים ל 25.4 הריון קודם IUGR שבוע 34 1545 גר'.כנראה סיבה שלייתית.הפעם מי שפיר תקין,כמות מים תקינה. הרופא ביקש הע' משקל עוד שבועיים אך עקב חוסר בתורים קבעתי לעוד חודש.האם משמעותי,או שאין חשיבות לעוד שבועיים.קצת חוששת לאור הריון קודם.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן העובר קטן יחסית ודורש מעקבץ להערכתי חודש זה רחוק מידי ואני ממליצה לחזור על הערכת משקל בעוד שבועיים. בנוסף חשוב לוודא שכל הפרמטרים האחרים במעקב ההריון שלך תקינים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 09:32 | מאת: שיר

שבוע 26+2, שוחררתי אתמול מבי"ח לאחר אשפוז של 48 שעות לצורך מעקב. הגעתי לאשפוז עקב תנועות מרובות של העובר שלא היו אופייניות לפני. בבי"ח ביצעו מוניטור וא.ס ואמרו שהכל תקין אך חבל התבור כרוך פעם אחת סביב צוואר העובר (הדגישו שוב ושוב שזה לא אומר דבר..) מאז שחרורי עוקבת 3 פעמים ביום לתנועות. האם ישנה סכנה מוגברת לעובר? האם יש משהו שעליי לעשות? האם בדיקת תנועות 3 פעמים ביום זה מספיק?וכמה תנועות בכל פעם? מאוד מודאגת...אודה לתשובתך בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חבל טבור סביב הצוואר קיים בכ - 20% מהעוברים ואינו מעיד על בעייה כלשהי. שלוש תנועות ברורות שלוש פעמים ביום זה תקין. אין משהו מיוחד שאת צריכה לעשות וגם אין סיבה לדאגה מיוחדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 09:29 | מאת: לירון

ד"ר שנטל שלום, אני בשבוע 37+1 להריוני הראשון. לפני כשבועיים נערכה לעובר הערכת משקל והוא שקל 2800, כאשר הראש היה גדול ב - 3 שבועות מהמשקל הרצוי לשבוע ושאר האיברים גם כן גדולים במעט. אתמול (37+0) נערכה הערכת משקל נוספת והוא שקל כבר 3200, כאשר הראש גדול רק בשבוע מהמשקל הרצוי ושאר האיברים גם כן גדולים במעט. אני חוששת שהעובר גדול מידי לגילו ושבסופו של דבר עוד יציעו לי בכלל לעבור ניתוח קיסרי (הרי יש לי עוד כמעט חודש והעובר גדל בקצב מסחרר). בנוסף, אני חוששת שמע גודלו יגרום לי להרבה קרעים ותפרים במהלך הלידה. האם חששותי הגיוניות? תודה, לירון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, העובר שלך על אחוזון 75 שזה די גדול אבל לא חריג ולא מצדיק דאגה מיוחדת או חשש מפני ניתוח קיסרי. חשוב לוודא שאין לך סכרת הריונית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

תודה רבה לך על התשובה המהירה, האם במידה ומסיבה כל שהיא הטיפול לא ימשיך עד שבוע 35 זה מהווה בעיה? האם במידה ומתחילים חייבים להמשיך עד שבוע 35?והאם עלי להגיע לביה"ח בארץ לקבל את הזריקה או שניתן לעשות זאת אצל הרופא המטפל?

שלום, מומלץ להמשיך טיפול עד שבוע 34. אפשר אצל כל אחות אם יש לך את התרופה. אין צורך בבית חולים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/04/2010 | 17:38 | מאת: חיה

שלום, בת 27, ללא ילדים. כאמור חוויתי 2 הפלות, ראשונה בשבוע 8 ושנייה בשבוע 7 לאחר שנצפה דופק בעקבות עובר שהפסיק להתפתח. יש לציין שאינני סובלת מקשיים בכניסה להריון. האם ניתן להסיק כי מדובר בבעיה? אילו בדיקות עליי לבקש מהרופא? מה ניתן לעשות על מנת למנוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן בהחלט שמדובר בשתי הפלות מקריות ללא כל בעייה. ההמלצה הרפואית הרשמית אומרת להתחיל ברור רק אחרי שלוש הפלות כי כשזה פחות משלוש הפלות עדיין יש סבירות גבוהה שמדובר בארוע מקרי ללא כל בעייה. בארץ במקרים רבים מתחילים ברור ראשוני כבר אחרי שתי הפלות. במסגרת ברור הפלות חוזרות מקובל לבדוק את הרקע המשפחתי של שני בני הזוג, מחלות שונות, איזון בלוטת התריס, סכרת וכן את נושא הקרישיות - לעיתים קרישיות יתר מולדת או נרכשת, גורמת להפלות חוזרות ויש טיפול שיכול להועיל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/04/2010 | 17:17 | מאת: אתי

שלום, אני בהריון עם תאומים (בן ובת) ובסקירה הראשונה והשנייה נמצא כי לבת קיימים אגני כלייה מורחבים. בסקירה הראשונה התוצאות היו 5.4+5.5 ובסקירה השניה התוצאות היות 7.5+7.1 . שאר הממצאים היו תקינים ואני צריכה לעשות המשך מעקב. (בייעוץ גנטי אמרו לי רק להיות במעקב). האם הדבר הזה מסוכן? מה יכולות להיות ההשלכות של זה? אודה לתשובתך

שלום אתי, לרוב מדובר בבעייה שדורשת מעקב כדי לוודא שהכליות ממשיכות לתפקד ולרוב אין בעייה כלייתית. במקרים חריגים בהם ההרחבה הופכת להיות משמעותית יותר וכמעט אין רקמת כלייה, עלולה להתפתח בעייה כלייתית אצל העובר. כמו כן, לעיתים הרחבת אגני כליות מרמזת על בעיות נוספות ולכן נדרש ברור מקיף של מדדים נוספים - אם בייעוץ הגנטי נמסר לך שמומלץ מעקב בלבד, אני מניחה ששאר הפרמטרים היו תקינים ולכן סביר להניח שהעוברית בריאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/04/2010 | 14:30 | מאת: רוני

שלום.. אישתי בת 32 והיא בשבוע 19+4 לאחר IVF והיגיעו התוצאות של החלבון עוברי ורציתי לשאול את חוות דעתך AFP 1.14 MOM ריכוז 44.70 HCG 1.22 MOM ריכוז 24.30 UE3 0.79 MOM ריכוז 3.96 שילוב של גיל ובדיקות 1:1127 לפי גיל בלבד 1:605 שאלתי האם הכל בסדר? היש משהו חריג? בתודה מראש רוני

שלום, הבדיקה היא בדיקה סטאטיסטית. אין ממצאים חריגים. הסיכון לתסמונת דאון אצל העובר, על פי ערכי הבדיקה נמוך יחסית ועל פי ההמלצות המקובלות - בתוצאות בדיקה אלו אין המלצה לבצע דיקור מי שפיר. כמובן שיש לקחתת בחשבון ממצאים נוספים בהריון ובהיסטוריה הרפואית של אשתך - פרמטרים שאיני מודעת אליהם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/04/2010 | 01:59 | מאת: תמר

שלום, אני בשבוע ה31 להריוני.הריון שלישי. תקין בד"כ. הערב, לאחר יום עבודה מאומץ למדי חשתי בעת המקלחת כי שפתי הנרתיק שלי תפוחות ונוקשות. אין לי כל כאב או גרד כלל. נטיה לפטרת יש לי תמיד גם ללא קשר להריון, כמו גם הפרשות רבות. שוב אציין שאין כאב או גרד. האם יכול להיות מחיקה של צוואר הרחם. נפילה של רצפת אגן? סתם דלקת? התור לרופאה שלי רק לעוד שבועיים. מה לעשות עד אז? תודה

שלום, סביר להניח שהנפיחות שאת מתארת נובעת מורידים נפוחים בנרתיק, בדומה לורידים ברגליים שמתנפחים בסוף היום. אם יש שיפור במנוחה ואין כאבי צירים זה לא מסוכן רק לא נעים. ניתן להיעזר בפדים קפואים להקלה - תחבושות רגילות המשמשות בזמן דימום - להרטיב, לשים בפריזר ואז על האזור הנפוח - יעיל לורידים. אם אין שיפור מומלץ להיבדק כדי לוודא שאכן מדובר בורידים. ללא בדיקה קשה לי להיות בטוחה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/04/2010 | 20:44 | מאת: רוני

שלום..אישתי בשבוע 19.. ויש לה מזה כבר שנה כאבים בברך שבאים והולכים..ובזמן האחרון הכאבים יותר תכופים ... בבדיקה שעשינו גילו שיש לה דלקת וגם מעט מים\נוזל בברך.. ביקשנו מהאורטופד משהו שיקל עליה וציינו שהיא בהיריון והוא רשם לנו תרסיס חיצוני שנקרא 'סוויס רליפ' \SWISS RELIEF-SPRAY GEL. קנינו באנו לבית ושפתחנו את האריזה וקראנו גילינו שהשימוש לנשים בהיריון אסור ! למרות שציינתי בפני הרופא שהיא בהיריון ראשון וחשוב הוא רשם לנו את התרסיס.. שאלתי היא למי להאמין?? גם כואב לאישתי וגם רשמו לנו משהו שמצויין עליו שאסור.. אנו מאוד מבולבלים.. רוצים את טובת העובר.. האם מותר לה להשתמש בתרסיס?? ואם כן התהיה סכנה לעובר או לאם?? בתודה מראש רוני

שלום רוני, מדובר בתכשיר המכיל חומר אנטידלקתי שאינו סטרואידאלי. מקובל להימנע מחומרים אלו במינונים גבוהים בהריון אבל במשחה מקומית הכמות הנספגת לדם נמוכה וזו שתעבור לעובר נמוכה אף יותר ואינה בעייתית כל עוד מדובר בשימוש קצר טווח. בטוח להתזה למשך מספר ימים עד שבוע. יותר מכך מוטב להימנע אך אין מידע מוצק לגבי נזק אפשרי. תכשירים אנטידלקתיים שאינם סטרואידליים ניתנים בהריון דרך הפה במינונים גבוהים יותר לזמן מוגבר ללא כל בעייה. לסיכום - אין בעייה לשימוש בתכשיר לזמן מוגבל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/04/2010 | 19:10 | מאת: שרה

היי כשלושה שבועות לאחר המחזור ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית, שבוע לאחר מכן ביצעתי בדיקת דם בה התקבלו ערכי בטא של 125378 ביחידות של IU/L מה המשמעות? תודה, שרה

שלום, משמעות התוצאה היא הריון ומומלץ לבצע בדיקת אולטרה סאונג כדי לראות את מיקום ההריון, תקינותו ואת מספר העוברים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/04/2010 | 18:59 | מאת: שאלה

שלום, אני מתגוררת בחו"ל ונמצאת בשבוע 16 בהריוני השני. בהריון הראשון ילדתי תאומים בשבוע 30 לאחר צירים שהחלו בשבוע 20. הומלץ לי ע"י הרופאים פה לקבל זריקה של alpha hydroxy progesterone caproate פעם בשבוע משבוע 18 ועד 35 עקב ההסטוריה שלי ועל מנת למנוע צירים מוקדמים. זכור לי מההריון הראשון שהרופאים בארץ דווקא לט המליצו לי על הטיפול הזה,אם אני זוכרת נכון... האם זה טיפול מומלץ? האם כדאי לקבל אותו למניעה? האם יש בכך סיכונים? האם זה נכון כי זה יכול להשפיע על איברים נקביים? האם אוכל להמשיך לקבל את הזריקה כם בארץ ואם כן איפה (אני פשוט מגיעה לארץ בשבוע 25) ושאלה אחרונה, במידה וההריון ימשיך להיות תקין האם קבלת הזריקה תמנע ממני טיסה לארץ בשבוע 25? מצטערת על השאלות המרובות,אבל ככה זה שנמצאים בחו"ל בהריון... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לידה מוקדמת של הריון תאומים בהריון הראשון נפוצה יחסית ולא וודאי האם את באמת זקוקה לפרוגסטרון או לא. אבל כעיקרון זריקות הפרוגסטרון שהומלצו לך יעילות ביותר למניעת הישנות של לידה מוקדמת, מומלצות וניתנות בהתוויה זו גם בארץ. ממליצה לך לקחת את הטיפול כי הסיכון ללידה מוקדמת רב מהסיכון שבטיפול. הטיפול נחשב ליעיל ובטיחותי. אין מניעה לטיסה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/04/2010 | 21:03 | מאת: שאלה

תודה רבה לך על התשובה המהירה, האם במידה ומסיבה כל שהיא הטיפול לא ימשיך עד שבוע 35 זה מהווה בעיה? האם במידה ומתחילים חייבים להמשיך עד שבוע 35?והאם עלי להגיע לביה"ח בארץ לקבל את הזריקה או שניתן לעשות זאת אצל הרופא המטפל?

11/04/2010 | 11:09 | מאת: לל

שלום, אני נוטלת תרופה נוגדת דכאון- אפקסור (ונלהפקסין) 6 מ"ג ביום, האם ניתן להמשיך לקחת את התרופה במהלך הריון? האם ישנם סיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר לקחת אפקסור בזמן הריון. למי שזקוקה לתרופה כדי להקל על דיכאון מומלץ להמשיך טיפול בהריון ולא להפסיקו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/04/2010 | 10:35 | מאת: עדינה

הי, אני בהריון בשבוע 19 ויש לי כאבים בנרתיק, לא מאוד כואב ולא כל הזמן, אבל במיוחד כואב לי (וסליחה על התיאורים...) בזמן שאני עושה קקי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן שמדובר בכאבי גדילה של הרחם ואז אין בכך שום סיכון או בעייה. ממליצה לך לספר על כך לרופא המטפל בבדיקה הבאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/04/2010 | 08:41 | מאת: יעלי

היי, את עושה באופן פרטי גם בדיקת דם. האם גם אולטרסאונד. תודה

שלום, אולטרה סאונד כן, בדיקות דם לא... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/04/2010 | 23:30 | מאת: צילי

בבדיקת us שגרתית, שבוע 18 אמרו לי ששריר ברחם נתפס והוא בולט לתוך הרחם. באולטרסאנד זה נראה כמו גבעה באמצע הרחם שמחלקת אותו ל2 חלקים, כשלעובר יש אפשרות לשהות רק בחלק אחד. מלבד זאת העובר מאד נמוך. מה זה אומר? מה הטיפול? מה הסיכון?

שלום, אין לכך טיפול. ממליצה על מעקב אחר גדילת העובר ואחר אורך צוואר הרחם. במידה ומתפתחים צירים או כאבי בטן תחתונה, חשוב להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/04/2010 | 22:10 | מאת: שרית

שלום, אני בשבוע 8.4 באולטרסאונד הרופא איבחן ציסטה צלולה, 33 מ"מ בשחלה השמאלית, להמשך מעקב במה מדובר? מה הסכנות בציסטה? האם צריל לבצע ניתוח להסרתה? האם יש סכנה לי או לעובר? תודה, שרית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ציסטה צלולה וקטנה אינה בעייתית ולרוב נספגת באופן עצמוני. היא קשורה להורמונים ואינה מסוכנת לאם או לעובר. אם התגלתה במקרה ולא על רקע כאבים ניתן להיות רגועים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/04/2010 | 16:42 | מאת: שושן

קראתי על מכשיר ה אפי-נו להפחתת הסיכוי לאפיזוטומי. מה דעת הגניקולוגים בנושא? האם יש סיכון בשימוש במכשיר? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין סיכון ב - epino. יעילותו לא נבדקה באופן בו נבדקים מכשירים רפואיים או תרופות אבל הוא נחשב למועיל, כך גם עיסוי פרינאום עם שמנים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/04/2010 | 00:16 | מאת: שיר

שלום רב, שבוע 26, כבר מרגישה תנועות מספר שבועות, לרוב פעמיים או שלוש פעמים ביום. היום משעות הבוקר המוקדמות מרגישה לאורך כל היום הרבה תזוזות של העוברית, חלקן חלשות וחלקן חזקות באזורים שונים בבטן. ההפוגה בין התנועות קצרה ביותר (לעיתים כשעה ללא תנועות) אך רוב היום מרגישה תנועות , לא כואכ לי שום דבר ואני מרגישה טוב , האם מצריך בדיקה? באיזה מצבים יש לגשת מיידית להיבדק? תודה ושבת שלום

שלום, יש ימים בהם העוברים פעילים יותר ויש ימים בהם הם פעילים פחות וזה תקין. לעיתים מיעוט תנועות (פחות משלוש תנועות ברורות שלוש פעמים ביום), או ריבוי ניכר של תנועות מעלה חשד למצוקת עובר. במצבים אלו מומלץ לפנות לבדיקה. במידה ובניטור עוברי אכן מתעורר חשד למצוקת עובר - מיילדים, לרוב בניתוח קיסרי. בשבוע 26, כיון שמדובר בפגות משמעותית עם תחלואה משמעותית צריך סיבה קיצונית ביותר כדי ליילד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/04/2010 | 23:36 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 31, לאחר הריון ראשון תקין. עשיתי בירור של קרישיות יתר בגלל שהתגלה במשפחתי ונמצא שיש לי מוטציה factor 2 הטרוזיגוטי ותסמונת apla. הופנתי על ידי רופאת הנשים שלי להמטולוג. אשמח לקבל המלצה על המטולוג טוב שמתמחה בתחום באזור חדרה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את מוזמנת לפנות למרפאות הריון בסיכון במאיר בכפר סבא - אנחנו עובדים עם מרפאה הריון בסיכון במרכז בריאות האישה בחדרה ועם המטולוג ממאיר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

לא נאמר לי שיש שם מרפאת הריון בסיכון. נשלחתי על ידי רופאת הנשים שלי להמטולוג. מי ההמטולוג שאתם עובדים איתו?

08/04/2010 | 21:11 | מאת: טלי

שלום!!! אני בשבוע 22 עשיתי סקירה מאוחרת וכמו בסקירה הראשונה גם בזאת יש אגני הכליה מורחבים שניהם בגודל 5.3 בסקירה המאוחרת אציין כי מין העובר הוא בת!!! רציתי לדעת אם יש סיכונים? משהו שיכול להתפתח לדבר מסוכן? או משהו שרק צריך לעקוב אחריו. לתשובתך המהירה אודה!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם כל שאר הבדיקות תקינות, מקובל להמליץ על מעקב בלבד ולרוב הכל בסדר. כיון שאין מולי את כל מעקב ההריון שלך - מומלץ לשקול ייעוץ גנטי כדי לוודא שאכן אין צורך בברור נוסף. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/04/2010 | 17:04 | מאת: לילי

שבוע 7, בחילות נעלמו לגמרי ביומיים האחרונים לאחר שבוע עם בחילות והקאות בלתי פוסקות. בשבוע 5 ו-6 ימים נצפה דופק בעובר. היום הייתי אצל הרופאה והיא ראתה דופק אבל לא בבירור (וציינה כך גם בחוברת מעקב הריון). הרופאה הבינה את הלחץ שלי ואמרה שהמכונה ישנה ובגלל חוסר הבהירות ושלחה אותי לביצוע US מילדתי שליש ראשון במקום אחר, בו היא יודעת שהמכונה חדישה יותר. העובר גדל באופן תקין. גודלו כרגע 1 ס"מ לפי מה שרשום בתצלום ה-US. האם יתכן דבר כזה- שהמכונה ישנה מדי ולכן לא רואים בבירור את הדופק? האם יש סיכוי שההריון מתפתח תקין למרות שנצפה דופק לפני כשבוע ועכשיו לא? האם יתכן שעובר ממשיך לגדול ולהתפתח ללא דופק? תודה רבה על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים בטרימסטר הראשון להריון גם אחרי שכבר נצפה דופק יש מצב של דופק איטי או לא ברור שעלול לרמוז על הפלה מאיימת. לעיתים אחרי מספר ימים הדופק נראה באופן ברור וזה לא בעייתי. כמובן שככל שאיכות המכשיר טובה יותר כך הבדיקה מהימנה יותר. אף רופא אינו רוצה לתת תשובה שאינה וודאית ולכן אם יש ספק, הגיוני לחזור על הבדיקה כעבור מספר ימים אובמכשיר מהימן יותר. אם נצפה דופק תקין במכשיר וב יותר כנראה שהכל תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/04/2010 | 16:59 | מאת: ורד

שלום רב. אני בת -40 בשבוע 11 להריון. ביצעתי פעמיים בדיקות דם והמוניציטים יצאו 18.45 שזה גבוה מהנורמה. מה זה אומר? אודה על תשובתך.

שלום, בהריון יש עליה נורמאלית בכדוריות הלבנות. צריך לראות את כל תשובת הבדיקה כדי לדעת בוודאות שהיא תקינה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/04/2010 | 11:22 | מאת: ר.נ

שלום, לפני כשנה עברתי הפלה בשבוע 11 עקב CMV ראשוני חיובי. התוצאות האחרונות שלי מלפני שבועיים: igg<250 חיובי Igm חיובי חלש (לפני 4 חודשים היה "גבולי") Igm add. assay שלילי Igg avidity>45 probably past infection/ כאמור- עברה מעל שנה, האם יכולה להכנס שוב להריון ללא חשש? תודה!

שלום, תא יכולה להרות שוב. אין לך CMV פעיל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/04/2010 | 23:14 | מאת: שושנה

אני בשבוע 22 ולא מרגישה תנועות עובר בסוף שבוע 19 הרגשתי פעם אחת בצורה ברורה וכעבור שבוע הרגשתי פעם נוספת. מאז לא הרגשתי שוב בצורה ברורה. כשאני מאוד מתרכזת ומנסה להרגיש אני מרגישה תנועות ריתמיות שאני מניחה שמקורם בדופק שלי..... (ריתמי ורציף) יש מקום לדאגה?

שלום, מניחה שתתחילי להרגיש תנועות ברורות יותר בשבועות הקרובים. נשים רבות בהריון ראשון מרגישות תנועות ברורות רק אחרי שבוע 23-24. בכל מקרה אם כל המעקב עד כה היה תקין, העובדה שאינך מרגישה תנועות אינה דורשת התייחסות מיוחדת בשלב זה של ההריון. בשלבים מאוחרים יותר תחושת התנועות חשובה להערכה של חיוניות העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/04/2010 | 15:14 | מאת: ורדה

שלום, את שתי בנותיי ילדתי סביב השבוע ה- 38 ,39. לידה רגילה, מצג ראש. כעת (הריון III)אני בשבוע 37 , האם לפי הנתונים הסטיטיסטיים אני אמורה גם ללדת סביב שבוע 38-39 ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לרוב נשים נוטות ללדת סביב אותם השבועות אבל אין חוקים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/04/2010 | 00:58 | מאת: קרין

שלום, רציתי לדעת האם יש סיכון בקיום יחסי מין כשיש רחם דו קרני? מהם אחוזי ההפלה לבעלות רחם דו קרני? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל עוד יש הריון תקין, ללא דימומים, צירים או שליית פתח, אין איסור על קיום יחסי מין גם אם יש רחם דו קרני. ברחם דו קרני יש סיכון מוגבר ללידות מוקדמות. עלייך להיות עירה לסימנים כמו צירים או לחצים בבטן תחתונה. במידה ואלו מופיעים - מומלץ להיבדק ולקבל טיפול במידת הצורך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/04/2010 | 20:36 | מאת: מלכה

הנני בשבוע 23. בסקירה מאוחרת נתגלו בשליה החזרים ציסטים סובכוריאליים. מה זה אומר? בנוסף כמות מי השפיר תקינה אל אורך הכליות קטן ונמצא מתחת לאחוזון 5 : כליה ימנית 20 מ"מ ואורך כליה שמאלית 16.8 . בחתך רוחבי המידות תקינות. האם יש חשש ללידת עובר לא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם ההחזרים בשליה קטנים ומועטים לרוב אין להם משמעות. מומלץ מעקב אחר גדילת העובר וכמות המים. אם אין עדות לכל בעייה אחרת סביר כי העובר תקין אבל חסר לי מידע כדי לומר זאת בוודאות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/04/2010 | 08:42 | מאת: ק

בוקר טוב! אני אחרי 2 ניתוחים ברחם- ניתוח אחד להורדת מיומה מגוף הרחם (6 ס"מ ללא פתיחת חלל הרחם, לפני 6 שנים) שעקבותיה בבית חולים הלא נכון עשו לי קיסרי(חלק מהרופאים טוענים שהניתוח היה מיותר לגמרי)-בדוח של הניתוח הקיסרי היה כתוב שבמקום שחתכו את המיומה יש שקע(אני מניחה שזה הגיוני כי הוציאו משם חתיכה) עכשיו אני בהריון חוזר ולאור הפחדות של הרופאים קבעתי קיסרי אלקטיבי(למרות שמאד קשה לי נפשית לקבל את העובדה שאעבור עוד ניתוח קיסרי כי זה היה מאד טראומטי). הניתוח נקבע לשבוע ה39+6. כעת אני בשבוע ה39+0 ויש לי שאלה.... אם יהיו צירים לפני כן, איך אני אדע מתי לבוא? לפני 3 ימים , בלילה, היו לי צירים סדירים כל 2 דקות במשך 3 שעות( כאבים לא חזקים) והכל עבר. אני לא רוצה להגיע סתם לבית חולים, כי חשוב לי שבעלי יהיה איתי בניתוח( יש לי טראומה נוראית מהקיסרי). הבית חולים במרחק שעה מביתי(בשעות הבוקר יותר כי יש תנועה), ואני חוששת שאם כבר אגיע לצירים כואבים שאני אדע שזאת לידה "אמיתית" יקרע לי הרחם- האם זה יכול לקרות או שהחשש הוא בצירי הלחץ בפתיחה גדולה?(זאת נחשבת ללידה ראשונה עבורי). כשאני כבר בבית חולים כמה זמן עובר מהרגע שאני מתקבלת לרגע שמכניסים אותי לניתוח? זה ייעשה באופן דחוף לפני כל המקרים האחרים, בגלל הסיכון? אני ממש מפוחדת... תודה והמשך יום נעים!

שלום, צירים של לידה הינם צירים אשר לאורך מספר שעות הופכים להיות חזקים יותר, צפופים יותר, סדירים יותר, ממושכים וכואבים יותר. אין לי יכולת לתת לך מדדים מדוייקים כי אצל כל אחת זה מעט שונה. לאור הצלקת שיש לך ברחם והמרחק מבית החולים, ממליצה לפנות לבית החולים גם אם יש ספק כדי לא לסכן אותך ואת העובר שלך. באשר ללוחות זמנים - זה קשור לכל מחלקה ומחלקה וגם לעומס שיהיה באותו יום. מאמינה שעל רקע הצלקת הרחמית שלך והמיומה, במידה ויהיו צירים, ינתחו אותך מהר יחסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/04/2010 | 23:54 | מאת: me

שלום אני בהריון שבוע 28 וכבר טופלתי בדלקת שתן באנטיביוטיקה MOXIVATE FURTE היום קיבלתי תוצאות התרבית החדשה אחרי סיום הטיפול,והתוצאות הן : Bact.count 1 isolate 100,000CFU/ml. שם החיידק : Kleb. pneumoniae Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2 Cephalothin רגיש <=2 Cephalexin רגיש . Nitrofurantoin אדיש 64 Sulfamethoxa/Trimeth עמיד >=320 מה המשמעות?? מה הסיבה?? ואיך ניתן לטפל?? האם זה מסוכן עבור העובר?? אנא תטפלו בפניה בדחיפות!! וממש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, משמעות הבדיקה היא שיש לך שוב דלקת בדרכי השתן. זו אינה סיבה ללחץ מיותר אבל בהחלט סיבה לפנות לרופא לקבל טיפול אנטיביוטי כי בהריון דלקת בשתן ללא טיפול עלולה להסתבך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/04/2010 | 14:36 | מאת: 28 מ.

שלום באיזה שבוע מתחילים להרגיש תנועות עובר?? תודה

שלום, בשבוע 22-23 בהריון ראשון ומספר שבועות קודם בהריונות חוזרים. יש נשים המרגישות את העובר מוקדם יותר גם בהריון הראשון וגם זה תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/04/2010 | 14:32 | מאת: בלה

שלום אני היום מתחילה חודש רביעי. אני שמתי לב שתוספת הברזל פריפול שאני לוקחת יש 0.40 חומצה פולית. בנוסף לכמות זו אני גם לוקחת תוספת של חומצה פולית של5 מ"ג. האם זה בסדר שאני מכניסה לגוף את הכמות הזו של החומצה הפולית? האם להפסיק את התוספת של 5 מ"ג ומספיק לקחת את הברזל??? תודה רבה

שלום, אין נזק בחומצה הפולית שלקחת אבל לנשים ללא גורמי סיכון ייחודיים כגון תרופות אפילפטיות או צאצא קודם עם מום במערכת העצבים המרכזית - אין צורך בכל כך הרבה חומצה פולית ומה הפריפול מספיק. אין צורך בחומצה פולית בנוסף. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/04/2010 | 22:08 | מאת: אור

שלום, אני בשבוע שמיני ובבדיקת דם נתקבלו התוצאות הבאות: :CMV IgG גדול מ250 AU/ml CMV IgM: חיובי חלש בנוסף ראה תוצאת CMV IgM Additional assay CMV IgM Additional assay: CMV IgM Additional assay NEGATIVE CMV IgG Avidity: גדול מ 45% Probably past infection ערכי יחוס IgG with low avidity: קטן מ35% IgG with high avidity: גדול מ45% אשמח לדעת האם הבדיקות משמען שאני חולה? ואם לא - האם אפשר להסיק מתי הייתי חולה? תודה אור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, משמעות הבדיקה היא שנחשפת בעבר ל - CMV כמו מרבית האוכלוסיה. נראה כי החשיפה היתה לפני ההריון וזה דבר טוב. הסיכון הוא בחשיפה ראשונה בהריון וזה כבר לא יקרה לך. נכון שקיים סיכון לזיהום חוזר אבל הסיכון הזה קטן ביותר מבחינת הסיכון לעובר ואת יכולה להיות רגועה. הבדיקה הראשונה שיצאה חיובית היא בדיקת סינון ומה שחשוב זה הבדיקה השניה שמראה כי אין זיהום פעיל כרגע. בקיצור - הבדיקה תקינה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/04/2010 | 16:02 | מאת: אמיר

שלום וחג שמח! אישתי עברה לפני 5 שנים ניתוח לכריתת מיומה, וכעת היא בחודש ה7 להריונה. המיומה הייתה 7 ס"מ והיא נכרתה בשלמותה –בדוח הניתוח נכתב שפתיחת הבטן בוצעה בחתך "פננסטיל" (משהו כזה-הכתב לא ממש ברור, אבל נכנסו לה דרך הבטן התחתונה לרחם) ללא פתיחת חלל הרחם. המיומה הייתה באספקט האחורי של גוף הרחם. האם יש לזה השפעות על הלידה הקרובה?דברנו עם 2 רופאים ולכל רופא דעה שונה ואנחנו מבולבלים. מה הסיכונים שיכולים להיות? האם יש סיכון מוגבר לקרע ברחם?(כי לא יודעים עד כמה הדופן של הרחם דקה בגלל הניתוח?) או שהסיכון הוא שלא יתפתחו צירים יעילים והלידה תתקע. האם יש להתחיל לידה רגילה ולקחת בחשון שזה יגמר בקיסרי? אנחנו מאד מבולבלים. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר, מבינה את הבלבול ואיני יכולה לענות באופן חד משמעי. הפחד הוא מקרע של הרחם במהלך לידה נרתיקית, קרע שמקורו בדופן רחם חלשה ומשמעותו עלולה להיות הרת אסון לאם ולעובר. הכלל אומר שאם היתה כריתה של מיומה ללא חדירה לחלל הרחם מותר לעבור לידה נרתיקית ואם הית חדירה לחלל הרחם, בטוח יותר לעבור לידה בניתוח קיסרי. כאשר מדובר במיומות גדולות, לצורך כך 7 ס"מ זו מיומה גדולה, אם המיומות היון בדופן הרחם ולא על גבעול חיצוני, הן עלולות להחליש את הדופן גם ללא חדירה לחלל ולכן מומלץ ניתוח קיסרי. כדי לקבל החלטה, ממליצה להתייעץ עם מי שניתח את המיומה. אני סבורה שאינו זוכר בוודאות אבל על פי האופן בו כתב את הדו"ח בהשוואה לצורת הכתיבה הרגילה שלו, הוא יוכל לנסות לתת מידע מהימן יותר. כאשר מנתחים מישהי וחושבים שהניתוח הוא כזה שלידה תהיה מסוכנת ויש צורך בניתוח קיסרי, ראוי לכתוב זאת בדו"ח הניתוח. אולי המנתח שניתח את אשתך נוהג לכתוב כך ואם לא כתב סימן שהתרשם שנשארה דופן עבר של הרחם בזמן הוצאת המיומה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/04/2010 | 22:29 | מאת: אמיר

חג שמח! דרך אגב, דברנו עם הרופא שניתח את המיומה- הוא אמר לאשתי מיד אחרי הניתוח שהיא תוכל ללדת רגיל-שלא תהיה בעיה עם לידה רגילה, ויש בידינו את הדוח ובדוח לא נכתב על ניתוח קיסרי. תודה רבה!

05/04/2010 | 07:58 | מאת: אמיר

לפי מה שידוע לנו הרופא חתך חלק מהדופן והמיומה לא הייתה על גבעול, אבל הרופא ציין אחרי הניתוח(מיד) שלאישה לא תהיינה בעיות בלידה( זאת למרות שבוצע חיתוך של חלק מהשריר). השאלה היא כזאת: אפשר להרגיש שיש קרע? או שזה קורה בבת אחת?אם אישתי להיה ללא אפידורל היא תוכל להרגיש שמשהו קורה? טוב תודה!

04/04/2010 | 14:16 | מאת: אריאל

קיבלתי מחזור ב10 למרץ, עברתי 2 הזרעות בתאריכים 22 ו-23 למרץ ,קרי: בימים 13, ו-14 מיום תחילת המחזור, היום היום ה-13 להזרעה הראשונה וה-14 להזרעה השניה, עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית, האם גורלי נחרץ ואינני בהריון?

שלום אריאל, לצערי סביר להניח שלא הרית במחזור זה. בדיקת הבטא רגישות מספיק כדי לגלות הריוןשבועיים לאחר ההזרעה, אבל לפעמים יש חריגות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/04/2010 | 03:56 | מאת: שירי

היי, הלכתי אתמול לבדיקת דופק, אחרי שידעתי שאני כבר בשבוע מס' 6. הגענו לרופא שערך בדיקת אולטרסאונד והוא אמר שהוא לא רואה דופק וגם שהשק צריך להיות בשבוע 6 בגודל פי 3 ממה שהוא (הוא מדד ואמר שזה 13 מ"מ), כי בבדיקה לפני שבעיים הוא היה 9 מ"מ ולדעתו זה ממש קטן. הוא שלח אותנו לאולטרסאונד גיניקולוגי לפי דבריו, מה שאני ובנזוגי הבנו- שזה בדיקה מיוחדת או משהו בסגנון. נכנסנו לפאניקה , בכיתי כמו ברז ונסענו למוקד חירום. הרופאה שם אמרה שזה ממש לא שבוע 6, אולי התחלה של שבוע 4 ושהוא באורך 16 מ"מ(ללא השק הוא בגודל 6 מ"מ) ושנבוא עוד שבועיים לעשות שוב אולטרסאונד ואז- נדע בוודאות מה המצב. לא יודעת איך- אבל פתאום נזכרתי שהייתי אצל רופאת נשים לפני חודש ומשהו, בדקתי ביומן וגיליתי לתדהמתי שזה היה ב 4.3.10 ובבדיקה השגרתית היא לא ראתה שאני בהריון(או אולי לא זיהתה..), כלומר עבר רק חודש.(נבדקנו ב 31.3.10 פי שאמרתי). הערב הזה היה פשוט מזעזע מול כל הרפואה הכאילו מודרנית הזאת, שלא יודעת להגיד לך מס' שבוע של הריון, כשכל אחד אומר לך אורך אחר של גודל השק העוברי, כל אחד נוהג אחרת והרפא שהלכנו אליו מתברר- שלח אותנו לבדיקת אולטרסאונד רגילה כי כנראה (לפי דברי הרופאה במוקד חירום), האולטרסאונד שלו עתיק ולא חדשני והוא לא יכול היה לראות כנראה משהו מסויים שם. זה פשוט הדהים אותנו כל ההתנהלות הזאת. האם זה נשמע לכם נורמלי כל היחס הזה? איך אני יודעת בוודאות שזה שבוע 4 והדופק באמת יגיע? להמתין וזהו?? אני חייבת המלצה גם על רופא נשים מצויין וחדשני באיזור המרכז( ר"ג, ת"א). המון תודה וסליחה על אורך ההודעה. חג שמח לכל הנשים המדהימות פה.

שלום שירי, בהחלט יכול להיות ששבוע ההריון שלך צעיר יותר מכפי שחשבת ואז מדובר בהריון צעיר ותקין. למרות הרפואה המודרנית לא תמיד ניתן לדעת בוודאות כי אנחנו מחשבים על פי וסת אחרונה ולמעשה רוצים לדעת מתי היה הביוץ וזה לא תמיד מדוייק. קשה לי לייעץ לך דרך האינטרנט כי אני לא ממש מבינה מה מדדו - אמור להיות שק הריון ובתוכו העובר. אם יש שק מעל 16 מ"מ ללא עובר עם דופק יש חשש להריון לא תקין. דופק עוברי רואים לרוב אחרי שבוע 6 ואז העובר לרוב מעל 6 מ"מ והשק כמובן גדול יותר. ברוב המקרים בהם יש ספק, סונאר חוזר כעבור שבוע אכן פותר את הדילמה. אם את ממש לא יכולה לחכות עוד שבוע כי זה מלחיץ מידי, ניתן לבצע שתי בדיקות דם עוקבות של HCG בהפרש של 48 שעות וזה נותן עוד רמז לתקינות ההריון. יכול להיות בעייתי השבוע בגלל החג. צר לי אבל זה הכי קרוב למידע ממשי שאני יכולה לתת לך ללא בדיקה. אני לא נוהגת להמליץ על עצמי כרופאה אבל את מוזמנת לבדוק בעצמך ולהחליט אם נראה לך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/04/2010 | 20:05 | מאת: גל

שלום רב! שמי גל ואני נמצאת בשבוע ה37 להריוני הראשון כאשר העובר במצג עכוז. השאלה שלי היא אם עדיין יש סיכוי שהוא יתהפך לבד , או שאולי עדיף לי לעשות היפוך חיצוני?(הבנתי מכמה חברות שזה לא מומלץ במיוחד) כמו כן , הייתי רוצה לדעת מהן הסכנות בניתוח קיסרי. בתודה מראש , גל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסיכוי שהעובר יתהפך לבד קיים אבל נמוך ולכן מומלץ היפוך. הסיבוכים של היפוך מועטים ביותר והיתרונות כל שהוא יכול למנוע ניתוח קיסרי. ניתוח קיסרי הינו ניתוח בטן לכל דבר ויש בו סיכון מוגבר לדימום, זיהום ופגיעה באיברים סמוכים שמו שלפוחית שתן ומעי. הסיכון בניתוח ראשון נמוך ביותר אבל ככל שעוברים יותר ניתוחים כך עולים הסיכונים. כמו כן עולה הסיכון לשליה נעוצה, שליית פתח וסיבוכים מיילדותיים נוספים. אם אפשר - מומלץ ללדת בלידה נרתיקית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/04/2010 | 16:24 | מאת: רוני

שלום אישתי בשבוע 18 ועשתה בדיקות דם ובתןצאות חלקן באדום ורציתי את חוות דעתך.. RBC 3.79 HGB 10.8 HCT 32.5 שאלתי האם זה אופייני לאשה בהיריון? אן שיש סיבה לדאגה ? בתודה מראש רוני

שלום, הבדיקות הללו יכולות להיות בהחלט תקינות בהריון. צריך את התמונה המלאה כדי לומר זאת בוודאות. אם אלו הערכים החורגים היחידים סביר להניח שאין כל בעייה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/03/2010 | 18:39 | מאת: שיר

שלום רב, ביצעתי היום בדיקות דם, שתן וסוכר ומיכוון שהרופא שלי בחו"ל רציתי להתייעץ לגבי 3 תוצאות חריגות: אני בשבוע 4+24 1)העמסת סוכר 50- תוצאה 125 lymphocytes- 19.5(2 (הטווח אמור להיות 22-44) 3) בבדיקת שתן- leucocytes- 500 (טווח אמור להיות0-10), יש לציין שלפני שבועיים עקב חשד לדלקת לאור תכיפות במתן שתן ביצעתי בדיקת שתן שיצאה תקינה האם התוצאות תקינות?? חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, העמסת הסוכר תקינה. לגבי בדיקת השתן - ייתכן שמדובר בהפרשות תקינות של ההריון אבל ליתר ביטחון ממליצה על תרבית שתן לשלול דלקת בדרכי השתן. לגבי הלימפוציטים - הם בסדר. חשוב לוודא שאין לך דלקת בדרכי השתן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/03/2010 | 14:29 | מאת: רונן

שלום וחג כשר ושמח.. כתבתי לך שהייתי עם בתולה וכאשר שכבנו היה לה דימום מאוד מאוד חזק ושלא נתקלתי בדבר כזה בכל חיי.. ואת ענית שזה או קרע או שזה פגע בכלי דם.. שכחתי לציין שהיא בת 31 ורציתי לשאול האם יש קשר בין הגיל לבין הדימום? ורציתי לציין שהדימום היה כשבוע רק בעת ששכבנו[בפעם הראשונה מאוד חזק כפי שציינתי ובפעמים אחרות הדימום ה יה מעט אבל היה] ורציתי את חוות דעתך בנושא.. האם זה הגיוני? היש קשר לגיל?? ולמה?..

שלום, לדימום אין קשר לגיל אבל רצוי שהחברה שלך תבדק בזמן הקרוב ע"י גניקולוג לוודא שצוואר הרחם שלה תקין ושהדימום אכן מקרום הבתולין ולא ממקור אחר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/03/2010 | 14:14 | מאת: רוני

שלום וחג שמח! אישתי בתחילת 18.. ורציתי לשאול מתי הכי מומלץ לעבור סקירת מערכות שנייה?

שלום, סקירה שניה סביב שבועות 21-23. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/03/2010 | 11:06 | מאת: נ

שלום ... אני בהיריון שבוע 26 ונשלחתי לבדיקות דם ואיסוף שתן 24 שעות בשל בצקות ברגליים ת האם התוצאות תקינות ?תודה תוצאות הבדיקות : BUN 2.75 MG/DL CREATININE SER 0.32 MG/DL GFR(ESTIMATED) > 60 ML/MIN/1 (ML/MIN/1.73M2:יחידות) 18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת לא מתאים לנשים הרות PROTEIN U CONC 4.00 MG/DL PROTEIN U/24HR 140.00 MG/24H 3500 הערה למדבקה : א. שתן 24 ש WBC 11.20 K/UL NEUTROPHILS 8.70 K/UL NEUTROPHILS % 77.40 % LYMPHOCYTES 1.77 K/UL LYMPHOCYTES % 15.70 % MONOCYTES 0.59 K/UL MONOCYTES % 5.30 % EOSINOPHILS 0.12 K/UL EOSINOPHILS % 1.10 % BASOPHILS 0.05 K/UL BASOPHILS % 0.48 % RBC 3.63 M/UL HEMOGLOBIN 11.10 G/DL HEMATOCRIT 31.80 %

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאות בגדר הנורמה - תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/03/2010 | 10:04 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 33 הריון שלישי אחרי שני הריונות תקינים לגמרי.בסקירת מערכות בשבוע 22 גילו אצלי ריבוי מי שפיר. הרופא אמר שהמקסימום זה 8 ולי יש 8.49 מה זה אומר? עשיתי כבר העמסת סוכר של 100 והכל יצא תקין, יש לציין כי כל הזמן (בבוקר ובערב) יש תנועות עובר ואפילו מוגברות (לא זוכרת בשתי ההריונות הקודמים שזה היה ככה) מה זה אומר? כמו כן רופא הנשים שלח אותי לבצע מעקב גדילה בשבוע 28 למה?

03/04/2010 | 19:40 | מאת: ד"ר בירון

שלום, ריבוי מי הפיר שאת מתארת הינו מינימאלי אם בכלל ודורש בשלב זה מעקב בלבד. לכן גם מעקב גדילה ובדיקה חוזרת. במידה וריבוי המים אכן יהיה משמעותי יותר הוא יחייב התייחסות נוספת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/03/2010 | 14:39 | מאת: לירון

שלום,שמי לירון,הריון ראשון,שבוע 28. רציתי לדעת האם מותר להשתמש בהריון במשחה מסוג דקטרין. (לאחרונה בעקבות הליכה יש לי מעט שפשפת באזור המפשעה) בעלון התרופה כתוב כי יש להיועץ עם רופא לפני השימוש. תודה רבה וחג שמח! לירון.

03/04/2010 | 19:39 | מאת: ד"ר בירון

שלום, אין מניעה למרוח דקטרין למספר ימים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

29/03/2010 | 15:00 | מאת: ליזי

היריון ראשון שבוע 8+3 קמתי בבוקר עם דימום מאוד חזק וקרישי דם. טסנו למיון ובמיון הרופא אמר יש דופק לנוח הרבה ולהתפלל. למה הכוונה להתפלל? האם זה סימן להפלה עתידית? מדוע יש דימום כזה חזק בהיריון? מאז יש הפרשות חומות בניגוב אני מטופלת בהיריון בסיכון גבוה, האם במצבים כאלה מומלצת שמירת היריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, דימום בתחילת הריון כאשר בסונאר נצפה דופק תקין, נקרא הפלה מאיימת. לעיתים ההריון ממשיך באופן תקין לחלוטין למרות הדימום ונקווה שכך יהיה גם אצלך ולעיתים מתפתחת הפלה. הבעייה המרכזית היא שאין מה לעשות. נקווה לטוב. בינתיים תנוחי. העובדה שהדימום פסק ונשארו רק הפרשות בניגוב מעודדת מאד. מומלצץ בדיקת רופא חוזרת בעוד כשבוע ואז תוכלו להחליט יחד האם להמשיך את המנוחה או לחזור לפעילות. כרגע זו עדיין לא שמירת הריון. תלוי לאן זה יוביל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/03/2010 | 19:40 | מאת: מלכה

אני בשבוע 21 ובטעות אכלתי חצי קופסת קוטג' שהתאריך שלה פג לפני 3 ימים. האם יש בכך סכנה לעובר?

שלום, ממש לא.

28/03/2010 | 18:17 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשבוע 9 להריון, אתמול שמתי לב לתפיחות קלה בבטן התחתונה ממש מעל העצם שמעל איבר המין, האם זה תקין? תודה וחג שמח.

שלום יעל, אם אין רגישות סביר להניח שהנפיחות אינה בעייתית אבל ללא בדיקה איני יכולה לענות על שאלה זו בוודאות. צר לי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/03/2010 | 13:21 | מאת: דנית

מתי ניתן להוציא התקן? רק במחזור?....

שלום, ניתן להוצא התקן בכל שלב ולא רק בוסת, כל עוד חוט ההתקן בולט מצוואר הרחם - ניתן לדעת בבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/03/2010 | 12:41 | מאת: מיקי

חברתי נמצאת בשבוע ה-38 להריונה עברה היום בדיקת אולטרסאונד ונאמר לה כי ראשו של העובר גדול ודופק מהיר האם הדבר מסוכן? אודה להסבר

שלום, אם היא נבדקה ושוחררה לביתה - אני מניחה שהרופא העריך כי מצב העובר תקין אחרת היה מפנה אותה ליילוד. קשה לי לדעת בוודאות מבלי לקבל פרטים נוספים בבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/03/2010 | 12:18 | מאת: לירן

שלום, מחזור אחרון ב-2/2, בטא ב-11/3 3700. היום בבדיקת אולטרה סאונד נצפה עובר + דופק אולם נקבע גיל העובר 5 שבועות ו-6 ימים למרות שע"פ מחשבון הריון הוא אמור להיות בן 7 שבועות... האם זה מעיד על כך שהעובר לא מתפתח תקין? תודה רבה על התשובה וחג שמח.

28/03/2010 | 12:42 | מאת: לירן

גודל שמופיע בהדפס האולטרה סאונד 0.2CM

שלום לירן, עדיין מוקדם לדעת. לעיתים יש ביוץ מאוחר ולכן ההריון נראה קטן יחסית אבל בהמשך הוא מתפתח היטב והכל תקין. במקרה כזה ישנו לך את התאריך לחישוב וסת אחרונה בהתאם לתוצאות הסונאר. מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד כשבוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/03/2010 | 11:12 | מאת: טלי

שלום! אני בשבוע 30 להריוני הראשון. כבר שבוע מתרידים אותי שיעול חזק וצרידות בגרון. תרופות סבתה כגון תה עם דבש ולימון, שום וכדומה לא ממש עוזרים. מה עוד אפשר לנסול מהדברים שמותרים בהריון. כנ"ל משהו נגד אף גדוש. תודה על כל עזרה ! (גם על תשובות ברורות על שאלות הקודמות שלי )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה ואין לך חום או קוצר נשימה ואת מרגישה היטב תנועות עובר, ניתן להמשיך עוד מספר ימים עם תרופות הסבתא ועם אדים. במידה ואין שיפור מומלץ להיבדק כי סיבוכים כמו דלקת ריאות יכולים להופיע בצורה שונה בהריון ודורשים טיפול אנטיביוטי. אם השיעול משמעותי ולא חולף מומלץ להיבדק ולשקול צילום ריאות, שרמת הסיכון שלו בהריון, בעיקר בשלב שלך, אפסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693