פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.

תודה, האם באופן חד פעמי מותר לקחת את הזריקה בהפרש שקטן משבוע? (לדוג במקום בימי רביעי בימי שני-שזה פשוט יום הטיסה...)

כן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/04/2010 | 15:39 | מאת: עדי

אני בהריון שלישיה לאחר IVF בשבוע 10, לפני 11 ימים קיבלתי חיון אנטי D כיוון שסוג הדם שלי B- והיו לי במשך כמה ימים שלפני החיסון הפרשות חומות שפסקו לחלוטין באותו ערב שלאחר החיסון. באותו יום עשו לי US ו3 העוברים היום בסדר עם דופק, היום בשבוע 10 עשיתי US ואחר העוברים הקטן יותר ללא דופק, נאמר לי ללכת לרופא שלי לקחת מרשם לחיסון אנטי D, זו בידיעה שעשיתי חיסון אבל לא הבנתי מתי לעשות ואולי הרופאה שכחה שעשיתי חיסון ממש לא מזמן שהבנתי מהרופאה שבדקתי אותי אז אמרה שזה ל-3 חודשים אז האם צריך בכל זאת לעשות עכשיו שוב חיסון? למרות שעשיתי לפני 11 יום? האם העובר שהפסיק להתפתח ויספג ברחם יכול להיות מצב שהדם שלו יתערבב עם שלי ובגלל זה היא רוצה שאעשה עוד חיסון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, אין צורך במתן אנטי D חוזר כעבור זמן כה קצר מהמתן הקודם. תתעודדי בכך שאינך צריכה עוד חיסון כרגע ובכך שהסיכוי לילדים בריאים גבוה יותר עם תאומים מאשר עם שלשיה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/04/2010 | 11:11 | מאת: דנה

שלום ד"ר! אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים שהשני היה לפני שבועיים. אאחר שהתלבטתי בין לידת לנל"ק לקיסרי החלטתי ללכת על בטוח ובחרתי בקיסרי (לא יודעת אם עשיתי את הבחירה הנכונה מאחר שעכשיו כל הלידות יהיו בקיסרי וגם היו לי הדבקויות והניתוח היה ממושך ואני חוששת לגבי הניתוחים הבאים). לאחר הניתוח המנתח אמר לי שהצלקת של הקיסרי הקודם הייתה מאד דקה. מה זה אומר? כשהשתחררתי נרשם לי במכתב השחרור "סגמנט תחתון דק" מה זה אומר? האם זה ישפיע על ההריונות הבאים? האם אני אהיה הריון בסיכון שיקרע לי הרחם בהריון? כמה זמן אני צריכה להמתין עד ההריון הבא בשביל זההריון יהיה יותר בטוח? יש מצב שאחרי הקיסרי השני שהצלקת לא תהיה דקה? אני די מפוחדת תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מזל טוב! מומלץ להמתין לפחות שנה וחצי בין לידה ללידה כשמדובר בניתוח קיסרי. הסגמנט הדק וההידבקויות אינן סיבה להימנע מהריון נוסף.\מומלץ ביקור מסודר אצל מומחה להריון בסיכון לפני ההריון הבא כדי להבין את כל המשמעויות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/04/2010 | 19:53 | מאת: ר

שלום האם החומרים נגד יתושים (של סנו לדוגמא ) מותרים בהריון ? תודה רבה

כן.

25/04/2010 | 17:59 | מאת: קוקו

ד"ר שלום, מחזור אחרון שלי היה ב 10/2 אני מניקה וקיבלתי מחזור רגיל. הייתי אצל עשיתי אולטרסאונד ביום רביעי באחרון 21/4 והרופאה אמרה לי שהעובר ממש קטן ומשהו לא בסדר או שההריון הפסיק או שהביוץ היה מאוחר יותר עשיתי אותו יום בדיקת דם והבטא היה 50227 והיום שוב עשיתי בדיקה והתוצאה 44549. אני מאוד מודאגת כי הרופאה אמרה לי שהמס' אמור להכפיל את עצמו.. יש לי בדיקה אצל הרופאת נשים שלי רק ביום רביעי! האם זה אומר שההריון הפסיק? יכול להיות שהתוצאות לא כל כך מדויקות? ואם זה קשור להנקה אולי? אשמח מאוווווד לקבל תשובה בקרוב

26/04/2010 | 23:53 | מאת: ד"ר בירון

שלום, ההנקה אינה מפריעה להתפתחות של הריון נוסף במידה ויש ביוץ ונוצר הריון. העובדה שהבטא לא עולה ושההריון בסונאר נראה קטן מהצפוי אכן מדאיגה ומחשידה להריון שאינו ממשיך להתפתח. אין דחיפות להמתין לבדיקה ביום רביעי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/04/2010 | 15:42 | מאת: פרי

שלום. לפני כחודשיים, עקב הפסקת תנועות עובר, הגעתי לבי"ח והתברר כי העובר שברחמי מת. נערכה נתיחה שלאחר המוות והיום קיבלתי תוצאות. אני לא מצליחה לפענח חלק מהן ואשמח לקבל עזרה. הנה הן: העובר הייתה בת במזקל 2.5 ק"ג. השיליה וחבל הטבור, לפי הבנתי, תקינים. Features consistent with fetal stress in uterus. - severe congestion of internal organs. - Lymphocytic depletion of thymus. - Fresh pleural and pericardial hemorrhages. - Focal intraalveolar fresh hemorrhages. אציין רק שהייתי בשבוע 36 ובבדיקות שערכתי נמצא כי אין לי בעיית קרישיות יתר. תודה רבה.

שלום, מצטערת לשמוע. הבדיקה מציינת אירועים של דימום נרחב אצל העובר. איני יכולה להפיק מדו"ח זה המלצות משמעותיות להריון הבא לאור העובדה שתפקודי הקרישה שלך תקינים. יש סיכוי רב שבהריון הבא הכל יהיה תקין. ממליצה לך להיות במעקב קפדני עם מעקבי גדילה ותנועות עובר. קרה לך מקרה קשה ביותר אבל חשוב לזכור שכמעט תמיד זה אירוע חריג שלא חוזר על עצמו והמידע הזה צריך לעזור לך להמשיך, לנסות להרות שוב בהקדם, ולנסות לשמור על אופטימיות זהירה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 08:48 | מאת: פרי

תודה רבה על התשובה. האם הדימום שציינת מעיד שמשהו לא היה בסדר בעובר עצמו? או בי? לאור העובדה שיש לי שני ילדים מהריונות תקינים לחלוטין, האם זה מגדיל את הסיכוי שההרון הבא יהיה תקין? תודה מראש.

25/04/2010 | 12:22 | מאת: טלי

אני בשבוע 9 להריון. עשיתי בדיקות דם. יצאה לי: CMV-IGG 5.80 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*Positive CMV-IGM NEGATIVE עשיתי את הבדיקה גם ב2009 וגם אז CMV היה POSITIVE CMV-IGG 6.20 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*Positive CMV-IGM NEGATIVE מה לעשות? מה זה אומר? האם זה מסוכן? תודה מראש.

שלום, הבדיקה תקינה. משמעותה שנחשפת בעבר לוירוס ולכן הסיכון להדבקה בהריון נמוך, מה שאמור לשמח אותך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/04/2010 | 21:09 | מאת: מיכל

הייתי אצל רופא נשים בדיוק חודש מהמחזור האחרון והוא לא ראה שום דבר באולטרסאונד אשמח אם תוכלי לומר לי מה זה יכול להיות המצב הזה שלא רואים עדיין את ההריון, בתודה

שלום, לרוב בשלב זה עדיין מוקדם לראות את ההריון באולטרה סאונד. ניתן לבצע בדיקת הורמון ההריון בדם או בשתן. ניתן לחזור על אולטרה סאונד בעוד שבועיים ואז תהיינה תשובות ברורות יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

עשיתי הזרעה לפני שבועיים. כבר יומים כואב לי בשד ימין ויש עליו כתמים שנראים כשטפי דם. מה לעשות עם זה, האם זה מעיד על הריון? מהעבר להמתנה עד הבוקר לדבר עם אחות קופת חולים? (וכמובן לעשות בדיקת הריון).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נראה כיכול להמתין לבדיקה בבוקר. גודש בשד יכול להיות בתחילת הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/04/2010 | 09:40 | מאת: שני

שלום אני בשבוע 5+5 אתמול עשיתי ביטא ויצא 4000. היום עשיתי אולטרא סאונד שבו נצפה שק הריון תוך רחמי עדיין ללא קוטב עוברי. כמו כן גם נצפה נוזל בחלל הרחם. אני סכרתית מאוזנת ללא תרופות ועם עבר של פרולקטין גבוה. אתמול בבדיקה הפרולקטין היה 2200.כמו כן היחס בין אלבומין לקראטינין הוא 62 כשצריך להיות מתחת ל20. הרופא שאל אותי אם אני מדממת ועניתי בשלילה. בהריון הקודם היה לי נוזל ברחם והייתה הפלה טבעית בשבוע 7. האם זה מראה שההריון ככל הנראה שוב לא תקין? האם זה שכיח שיש נוזל ברחם וייתכן הריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כרגע נראה שההריון מתפתח כצפוי. לגבי הנוזל - השפעתו על ההריון תתברר רק בהמשך. הכל יכול להיות תקין. אין טעם לספקולציות. מוטב להמתין בסבלנות עד לבדיקה הבאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/04/2010 | 22:47 | מאת: מיכאלה

ביום שני האחרון עברתי הזרעה על מחזור ספונטני, לדאבוני אברתי היום תאונת דרכים , כשרכב נכנב ברכבי מאחרו, נסעתי לביה"ח ונעשה לי אולטרא סאונד, הרופאה אמרה שראתה הד בגודל 11 מ"מ ברחם, האם זה יכול להיות סימן להריון?, שאר הבדיקה הייתה תקינה למעט גילויי של שרירן בגודל 15 מ"מ.

שלום, בשבוע כזה תאונת דרכים שלא פגעה בך באופן קיצוני, אינה פוגעת בעובר. הוא מוגן היטב ברחם באגן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

המון המון תודה על התשובות המפורטות!!! האם תוכלי להמליץ על רופא באיזור חיפה? ושאלה קטנה נוספת- האם אני חייבת לקבל את הזריקה באותו יום כל שבוע או שיכול להיות פער של 8-9 ימים? והאם זה בסדר לקבל את הזריקה ביום של טיסה לארץ? (פשוט קראתי שיכולה להיות תופעת לואי של קרישיות יתר שהיא גם ככה סכנה בטיסה..)

שלום, לא נוהגת לחוות את דעתי על הקולגות שלי בפורום. עדיף לקבל את הזריקה פעם בשבוע אבל אם באופן חריג יש פער של יותר משבוע זה כנראה לא ישנה הרבה. אין מניעה לקחת את הזריקה ביום הטיסה לארץ. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/04/2010 | 10:47 | מאת: רוזטה

להלן תוצאות US של שבוע 38.4 : מנח אורכי, מצג ראש, מי שפיר כמות תקינה. מיקום שליה קידמית. תנועות, דופק וטונוס הודגמו תקינות. מדידות: 86 מ"מ BPD מתאים לשבוע 35.1 314 מ"מ HEAD CIR מתאים לשבוע 35.2 344 מ"מ AB מתאים לשבוע 38.3 יחס AC/HC .91 FEMUR LENGTH מ"מ 70 מ"מ מתאים לשבוע 36.1 גיל הריון US 36.2 הערכת משקל 3175 ג"ר. (סקירת מערכות מורחבת היתה תקינה ונורמלית) א. האם הנתונים של הBPD תקינים? ב. מדוע יש מרווחים בזמני ההתייחסות בהתאמה בין גיל ההריון בפועל ל"גיל" של הנתונים בUS? ב. האם המשקל בטווח הנורמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הממצאים בטווח הנורמה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/04/2010 | 10:21 | מאת: אינה

שלום, אני בשבוע ה-28 והרגליים שלי נפוחות מאוד אני בקושי מצליחה ללכת לקראת הערב. עליתי גם מאוד במשקל כ-26 ק"ג.(בדיקת הסוכר תקינה) מה לעשות? תודה, אינה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה על בדיקה לשלול רעלת הריון או פקקת ורידית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/04/2010 | 16:10 | מאת: קרן

שלום! עברתי ניתוח קיסרי עקב קיסרי ראשון( אלקטיבי) ובמכתב שחרור נכתב שחבל הטבור היה כרוך פעם אחת סביב גוף התינוק. מה זה אומר? אם הייתי מנסה ללדת רגיל זה היה מסתיים באסון, או שאין לזה חשיבות וזה דבר נפוץ? אשמח לתשובה והמשך יום נעים.

שלום, לחבל טבור סביב גוף העובר אין משמעות אופרטבית. זה ממצא הקיים בכ - 20% מהלידות. לעיתים נגרמות האטות בניטור ולעיתים אף האטות המחייבות ניתוח אבל ברוב המקרים זה ממצא חסר חשיבות המתגלה רק אחרי הלידה. גם אם רואים חבל טבור סביב העובר לפני לידה זו לא אינדיקציה לניתוח קיסרי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/04/2010 | 16:08 | מאת: עזרה בבקשה...

שלום שוב, היום לאחר התיעצות עם רופא הנשים שאמור לטפל בי שאגיע לארץ הבנתי שבארץ לא נותנים את הזריקות האילו במרפאה אלא רק באשפוז.. אני אובדת עיצות,האם להתחיל בטיפול או לא? והאם תוכלי לומר בבקשה היכן ואצל איזה רופא כן ניתן לקבל את הזריקות.תודה רבה

שלום, אין צורך באשפוז לקבלת הזריקות. ניתן לקנות אותן בקופת חולים ולקבלן בכל מרפאה. ממליצה לך לפנות לרופא שעוסק בתחום הריונות בסיכון ומכיר את הטיפול ואת אופן המתן שלו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/04/2010 | 12:29 | מאת: ל

שלום, אני בשבוע 37+3. הרופאה שלחה אותי לעשות ספירת דם ובתוצאות רואים שטסיות הדם שלי נמוכות במעט מהנורמה (platelets=146) - בתחילת ההריון היו 280 וירדו בהדרגתיות לאורך הרריון. לעומת זאת - (mpv=13.1). אני יודעת שטסיות דם נמוכות זה מסוכן. האם יש סיבה לדאגה? תודה, ל.

שלום, אין סיבה לדאגה. התוצאה תקינה לשבוע ההריון בו את נמצאת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום רב, אני 5 חודשיים לאחר לידה ראשונה שהסתיימה בוואקום.מאז בעלי ואני לא מצליחים לקיים יחסים ,כשאנו מנסים יש לי כאבי תופת ואני מריגשה שהוא לא מצליח לחדור כי הנרתיק צר. הרופא נשים שלי אמר שתפרו אותי יותר מידי והציע שנשתמש בשמן תינוקות / עזרקאין ג'ל, אך גם זה לא עוזר... מה עלי לעשות? האם יש ניתוח שיכול לסדר את זה? אני ממש מריגשה תסכול!!! תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה לך על בשיקה חוזרת בשאלה של תיקון כירורגי. זה קורה מידי פעם והתיקון הכירורגי לרוב קל ופותר את הבעייה. אין סיבה לסבול בזמן קיום יחסים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/04/2010 | 04:00 | מאת: שאלה

שלום, אני גרה בחו"ל,הריון שני שבוע 17+3,בת 31 וכאן הבדיקות מאוד שונות מהארץ... עשיתי בדיקה שנקראת: sequential screening שקיפות בשבוע 12+3: התוצאה היא:1.3 ובדיקת דם באותו היום. לאחר מכן בדיקת דם נוספת בשבוע 16+1.(שמשום מה רשום במכתב כ- 16+3,האם זה משנה?) היום קיבלתי מכתב עם התוצאות הנ"ל: AFP MOM 1.30 uE3 MOM 0.65 HCG MOM 1.53 DIA MOM 1.15 PAPP-A MOM 0.79 NT MOM 0.89 Risk for Open NTD< 1:1500 Risk for Down syndrome (DS) 1:5500 Risk for trisomy 18 < 1:10000 מספר שאלות בבקשה: 1. האם הבידקה בכללותה תקינה? 2. האם ערכי ה-inhibin (DIA) ,papp-a תקינים? 3. הסיכוי לגבי ה-open ntd הוא 1 ל-1500, זהו מספר תקין עפ"י מיטב הבנתי אבל עדין נמוך מכמה אלפים שיקבלתי עבור הבדיקות השונות. האם זה בסדר? ומה המקסימום-20000?? 4. האם יש בעיה עם כך שרשום שעשיתי את הבדיקה בשבוע 16+3 במקום 16+1 ואת הבדיקה הראשונה בשבוע 12+4 במקום 12+3?רשום שזה מחושב עפ,י האולטרסאונד אבל עפ"י האולטרסאונד אני בדיוק ביום שצינתי וכמו כן הם הוסיפו פעם אחת יום ופעם יומיים. זה תקין? מתנצלת על השאלות המרובות אבל עד לפגישתי עם הרופאה פה אשמח לקבל תשובות!! תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות תקינות לחלוטין ואת יכולה להיות אופטימית. אין משמעות להבדלי הימים - הם בטווח טעות המדידה. כל חישובי הסיכון הסטאטיסטיים מראים על סיכון נמוך והמספרים עצמם אינם משנים. חשוב להבין שמדובר בסטטיסטיקה אבל הסיכון לילד פגוע במומם בדופן הבטן או בבעייה כרומוזומאלית במקרים של תוצאות אלו נמוך משמעותית מהסיכון לאבד את ההריון בדיקור מי שפיר ולכן ההמלצה הרפואית היא שלא לבצע בדיקה פולשנית של דיקור. בארץ יש נשים שעושות דיקור ללא קשר לבדיקות הסקר. לשיקולך. בשורה התחתונה - הבדיקות תקינות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/04/2010 | 17:10 | מאת: נירית

בסקירת מערכות בשבוע 15 נתגלה לב דחוק ימני וריאה ימנית היפופלסטית. בשבוע 19 בוצע אקו לב עובר ונמצא כי הלב תקין אך לא נראה עורק ריאה ימני. אותו כנ"ל גם בסקירה נוספת בשבוע 21. באותה סקירה נמצא ריאה שמאלית תקינה. ריאה ימנית קטנה (אונה אחת בלבד)ללא ממצאים חריגים אחרים (ריקמת ריאות תקינה). במידה והתינוקת נולדת עם ריאה אחת תקינה ובמקרה בו הריאה השניה הקטנה לא מתפקדת. איזה השלכות בריאותיות יהיו על הילדה? האם כדאי לשקול הפסקת הריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה לך על ייעוץ מסודר ולא דרך האינטרנט. ריאה אחת מאפשרת לחיות אבל עם קשיים וסיבוכים לאורך החיים במחינת תפקודי הריאות, פעילות מאומצת וזיהומים נשימתיים. האם זו סיבה להפסקת הריון? - תלוי בהמון דברים נוספים וביניהם תפישת עולמך, אמונתך והיכולת שלך להתמודד עם כל אחת מהבחירות. צר לי, לא מסוג הייעוצים המתאימים לאינטרנט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

29/04/2010 | 21:07 | מאת: מישהי

שלום נירית רציתי רק לומר לך לגבי השיקול של הפסקת הריון אני בת 26 , סטודנטית למשפטים נולדתי עם ריאה היפופלסטית - תפקוד של ריאה 5% ההשכלות שיש לי הם: סקוליוזיס בגב, כלומר הגב גדל לי בצורה עקומה , בעזרת מכשירים הצליחו לעצור את העקומה , עדין יש לי עקמת קלה שאנשים לא מזהים אותה דבר נוסף אני בכל טיפול שיניים לוקחת אנטיביוטיקה כדי להיזהר יתר על המידה מזיהומים דבר נוסף נאמר לי שבמקרה של הריון תהיה עלי השגחה מיוחדת מבחינה ספוטרטיבית - אני החמרתי עם עצמי רכשתי לעצמי רכב ואני לא נותנת לעצמי להתאץ יותר מידי אבל הכל תלוי באופי האדם אם האדם יהיה יותר פעיל זה יהיה יותר טוב בהצלחה

20/04/2010 | 22:10 | מאת: חסי

היה דופק ברדיקרדי ולמחרת התחיל דימום לא מרובה במיוחד האם יש סיכוי שהדימום מקרי ויפסק והאם יש למהר לבדיקת אולטרא סאונד ומדוע? יש לציין שמדובר בהריון ראשון

שלום, אם אין דימום מאסיב לא קריטי לפנות למיון בדחיםות אבל מומלץ לעשות זאת הימים הקרובים כיוון שיתכן שמדובר בהפלה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/04/2010 | 08:47 | מאת: דיאנה

שלום באיזה חודשים בהריון (אני בחודש 4) לא מותר לטוס? ובאיזה חודשים הכי מומלץ?? תודה

שלום, מבחינה רפואית אין מניעה לטוס בהריון. בטיסות מומלץ על שתייה מרובה וניידת יחסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/04/2010 | 18:41 | מאת: מיטל

היי, אני רוצה לדעת האם: 1. עישון עד היריון פוגע בעובר? אני מעשנת אבל ברגע שאדע שאני בהיריון אני אפסיק! האם עד לרגע שבו אני אגלה (אבל כבר אהיה בהיריון) יש כלשהו נזק לעובר? 2. אני חולת סכרת ונוטל קפטופריל - האם , שוב, עד לרגע שאני אדע שאני בהיריון, כל עוד אני נוטלת את הכדורים ואהיה כמה שבועות עד שאדע, יש נזק בלתי הפיך לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מוטב להפסיק לעשן וככל שיותר מוקדם כך יותר טוב. כדיא להפסיק קפטופריל אם את מתכננת להרות. אם יש קושי להרות ומצב הכליות שלך מחייב קפטיפריל, ניתן להפסיקו מייד כשמתגלה הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/04/2010 | 16:45 | מאת: חן

שלום אני בהריון בחודש רביעי, בתקופה האחרונה כשאני מכינה אוכל ועומדת ליד הכיריים, אני מרגישה את החום בבטן וזה מפריע לי ומנסה להיות רחוקה מהכיריים כמה שאפשר? האם זה עלול לפגוע בעובר??? אני לחוצה מזה??? תודה רבה

שלום, כל עוד אינך נכווית באופן משמעותי, אין סכנה לעובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/04/2010 | 13:23 | מאת: טלי

שלום! אני בשבוע 33+2 היום עשיתי בדיקת אולטראסאונד להערכת משקל של העובר והמשקל יצא קרוב ל2100. ועוד נעמר לי ששליה היא אחורית בשלה.בדוח הבדיקה נכתב שליה בדרגה 2-3. מה משמעות של שליה בשלה בשלב זה של הריון?

שלום, המשמעות היא בדיקה תקינה, אין סיבה לדאוג. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/04/2010 | 13:26 | מאת: עדינה

שלום אחרי הזרקות של הורמונים והזרעה נכנסתי להריון תודה לאל!! ביום ד' 14 ימים אחרי ההזרעה הערכים היו- בטא- 176 פרוגסטרון- 198.7 היום עשיתי שוב בדיקת דם (ארבעה ימים אחרי הראשונה), הערכים היו- בטא- 1682 פרוגסטרון- 169 האם תקין? מה לגבי הירידה בפרוגסטרון? תודה רבה

שלום, רמות ההורמונים בגדר הנורמה ואפשר להיות אופטימיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/04/2010 | 12:44 | מאת: רינה

שלום, לבעלי יש קרוב משפחה בדרגה שניה עם תסמונת דאון, אני בתחילת ההריון- שבוע 6. האים יש צורך ביעוץ גנטי בנושא הזה או שרק אחרי בדיקת חלבון עוברי? מה הסיכויים שזה יכול להיות תורשתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסיכון לתסמונת דאון עולה אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה. אצלכם הקרבה רחוקה יותר. ממליצה על בדיקות סקר וייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר לאחר קבלת התשובות של בדיקות הסקר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/04/2010 | 09:26 | מאת: מאי

שלום, שמעתי כי יחסי מין בחודש התשיעי מזרזים את הלידה. אך שמעתי גם כי זו אינה הפעולה עצמה שמזרזת, אלא הורמון שמופרש אצל האישה בזמן קיום יחסי המין והאורגזמה וכן נוזל הזרע עצמו. האם זה נכון? כי אם כך, במידה ואינך רוצה לזרז את הלידה,עדיף שלא להגיע לאורגזמה בכל דרך שהיא במהלך השבועות האחרונים של ההריון... תודה.

שלום, יחסי מין ואורגזמה שניהם יחד וכל אחד בנפרד מעלים התכווצויות רחמיות ובחלק מהמקרים יכולים לקדם לידה. זה לא זרוז מובטח. לנשים בהריון תקין אין מניעה מקיום יחסים וזה לא גורם להן ללידה מוקדמת כך שקשה לבנות על יחסי מין כאמצעי זרוז. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/04/2010 | 15:13 | מאת: מיטל

הי שמי מיטל ואני בשבוע 8 מתחילת ההריון אני עם דימומים באים והולכים והפרשות חומות בשבוע 6 ההיתי אצל הרופא שראה דופק בשבוע 7 הוא ראה דופק אבל חלש מאוד אתמול היה לי התכוצות ודימום אז הלכתי למיון ושם אמרו לי אחרי בדיקה שאין דופק ושהוא לא מתפתח משבוע 6 בכיתי נורא זה כאב לי מאוד ואני עדיין בוכה הרופא אמר לי לחזור יום ראשון לקביעת תור לגרידה שאלותי בבקשה הם האים אני יכולה לבקש מהם לעשות לי את זה מהר ולא לחכות ימים? כמה זמן אחרי זה יש דימום ? ומתי אני יכולה לנסות להרות שוב? ואיך אני יודעת עוד פעם לגבי הביוץ מתי הוא בבקשה תעזרי לי מיטל

שלום, מצטערת לשמוע שההרון שלך הפסיק להתפתח. זה לרוב נובע מהריון לא תקין. ברוב המקרים זה לא מעיד על בעייה קבועה אלא על מצב מקרי ולכן יש סיכוי טוב שבהריון הבא הכל יהיה תקין. אחרי הגרידה לרוב יש דימום שהולך ופוחת ונעלם תוך כשבועיים. מרבית הנשים מקבלות וסת בתוך שישה שבועות מהגרידה. לאחר קבלת הוסת ניתן להרות שוב. באשר לתזמון הגרידה - תלוי בנהלים המקומיים של כל בית חולים. מותר לבכות ולהצטער על הריון שלא מתפתח. זה עצוב ומאכזב אבל תזכרי שבמרבית המקרים זה אירוע חד פעמי ויש סיכוי טוב להיון תקין בפעם הבאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 23:24 | מאת: רוז

שלום את בדיקת הדם פאפ של השקיפות הערפית לא עשית?? האם היה כדאי לעשות אותה? האם הפסדתי משהו??

שלום, את בדיקות הדם הנלוות לשקיפות מומלץ לבצע בטווח של שלושה ימים מהשקיפות לטובת דיוקן ומהימנותן של התוצאות. אם פרק זמן זה כבר עבר, לא נורא. יש עוד בדיקות רבות שניתן לבצע במהלך ההריון כדי לוודא את תקינותו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 21:56 | מאת: רונית

תודה על תשובתך ורציתי לשאול מה המשמעות אם הבדיקה חלילה לא יוצאת תקינה.. (העמסת סוכר). הבננתי שאם הבדיקה לא תקינה עוברים עוד בדיקה באופן אחר.. אבל חלילה אם 2 הבדיקות לא תקינות מה המשמעות/ השלכות?

שלום, גם אם בבדיקות הסקר מתגלה כי יש סכרת הריון, זה לא סוף העולם. יש טיפול טוב עם תוצאות מצויינות של תינוקות בריאים ולידות נפלאות. חשוב לאבחן, לטפל ולהיות במעקב מקצועי ונכון ואז יש סיכוי מצויין לתוצאות טובות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 21:46 | מאת: רוני

שלום רב.. כתבתי לך שאישתי שותה כל יום 3 ל' מים.. צעד זה נובע בעקבות ההמלצה של הרופא שלנו.. 1.האם פעלנו לא נכון? (כבר 4 חודשים מלאים של 3 ל' בקפדנות) 2. היכול להיות שגרמנו לנזק? 3. כמה ל' כדאי לשתות? (לא יודע אם זה ראוי לציין אבל אציין שיש לה מיומה בגודל של 6.5 ס'מ) 4. אני חייב לציין שאת פשוט מקסימה.. שאלוהים יברך אותך..

רוני שלום, אין שום אמירה מדעית חד משמעית לגבי כמות השתיה המדוייקת בהריון. מקובל להמליץ על שניים-שלושה ליטר ליום. לא גרמתם שום נזק אם אשתך שתתה מעט יותר או פחות. לא צריך להגזים לשום כיוון ולא כדאי להילחץ. הריון זה מצב טבעי ובריא. המיומה אינה משנה בהקשר זה. כל עוד אשתך אינה מיובשת ומרגישה טוב, זה לא משנה אם היא שותה שני ליטר או שלושה ליום. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 21:34 | מאת: אריאלה

שלום, לפני כ-4 ימים ביצעתי בדיקת בטא ראשונה- התוצאה יצאה 130 . היום עשיתי בדיקה נוספת (לבקשתי) התוצאה יצאה 320 . לפי מה שקראתי בספרים שונים , הבטא אמורה להכפיל את עצמה בכל יומיים ולפי הנתונים שלי לא הייתה הכפלה. זה הריון ראשון שלי, אני בת 31.5 והמחזור האחרון היה ב- 9/3 . האם הנתונים תקינים? האם יש מקום לדאגה. תודה!!!

שלום, עדיין מוקדם להגיד אם ההריון תקין או לא. מומלץ להמתין כשבועיים ואז לבצע סונאר. אם אין לך סבלנות להמתין את יכולה לחזור שוב על בטא בעוד מספר ימים לוודא עלייה. מבינה את חוסר הסבלנות אבל אין מרירה אלא להמתין כדי לקבל תשובות ודאיות יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 21:12 | מאת: דפנה29

ערב טוב ותודה רבה על התשובה. היום _15.4.2010) ביצעתי בדיקת ביתא והתוצאה שקיבלתי היא 46. אני מזכירה, ווסת אחרונה בתאריך 14.3.2010. רופא הנשים שלי מחזיק בדיעה שאין טעם לבצע עוד בדיקה לבדוק הכפלה אלא שאגיע אליו בעוד שבועיים ונעשה אולטסאונד. השבועיים הללו נראים לי כמו נצח... 1. האם יש סיכוי להריון שהתחיל עם ערך כ"כ נמוך של בתא? 2. מה יכולות להיות הסיבות לכך שהתופעה חוזרת, בהנחה שתחזור (כוונתי הינה להריון תוך רחמי עם פס הריון דק מאוד, בתא נמוכה ושק הריון ריק...)? 3. מה כולל הבירור מדוע התופעה חוזרת?

שלום, כל ההריונות מתחילים מערכי בטא נמוכים כך שמערך בודד קשה להסיק מסקנות. אם אין לך סבלנות לחכות את יכולה לחזור על בדיקת דם אבל אין מה לעשות - חייבים לתת לזמן לעבור כדי לדעת האם ההריון מתפתח טוב או לא. יש שאלות שרק הזמן שעובר יכול לאפשר מענה עליהן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 20:26 | מאת: אלונה

המחזור האחרון שלי היה ב- 2.3.10. ב- 13.4.10 (שבוע שישי) הלכתי לאולטרסאונד ועדיין לא ראו דופק לעובר. חשוב לי לציין כי יש לי סימני הריון כגון- עייפות מוגברת ומעט בחילות. אני עדיין לא מרגישה גודש בחזה. האם יש סיבה לדאגה או שאני יכולה להיות אופימית.... אשמח לקבל תשובה כי אני מש מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים קרובות בשבוע 6 עדיין לא רואים דופק. מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור 10 ימים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 19:16 | מאת: bd1978

שלום רב שבוע 9.5 של ההריון בבדיקת אולטרסאונד שגרתית אצל הרופאת נשים היא הבחינה ששתי השחלות מוגדלות ושיש בהן ציסטות. חשוב לציין שבבדיקה שנעשתה כ 3 שבועות לפני כן לא נראה משהו חריג. העובר בסדר. נשלחנו לבדיקת אולטרהסאונד דחופה FLOW (תהיה ביום חמישי הבא) אך בנתיים ניגשנו לרופא באופן פרטי שיבצע בדיקה כזו. הוא ראה ציסטות בכל צד: שחלה ימנית 78X76 ממ עם אמצעים ציסטיים בגדלים שונים נצפו זרימות בדופן השחלה. שחלה שמאלית 43X64 עם אמצעים דומים וציסטות מרובות. לפי דבריו הזרימה טובה. שאלותינו הן כאלו : - האם זו יכולה להיות תגובה של הגוף להריון ? (קשור להורמונים .?) והאם נתקלתם בתופעה כזו בעברץ (האם זה שכיח) - איך עוקבים ואיך מטפלים במצב כזה- האם יש סכנה לאישה - האם יש סיכון להתפתחות העובר או לקיומו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ציסטות שחלתיות נפוצות בהריון, בעיקר אחרי טיפולי פוריות אך גם בלעדיהם. הן מושפעות מההורמונים ולכן גדלות בתחילת הריון. בשלבים מאוחרים יותר הן לרוב נעלמות. ללא בדיקה קשה לי להתחייב אך מראה השחלות ואופי הציסטות וכן הזרימות יכולים לרמוז האם הציסטות מסוכנות ודורשות המשך מעקב או שהן חסרות משמעות. את המידע האם הציסטות חשודות לבעייתיות או לא, הייתם צריכים לקבל ממי שראה את הציסטות בבדיקת אולטרה סאונד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/04/2010 | 10:23 | מאת: bd1978

קודם כל רציתי לומר לך תודה רבה . שנית , רציתי לדעת האם יש סיכון לעובר במצב זה (האם זו מערכת נפרדת ?) , גם אם הציסטות לא נעלמות בהמשך ? האם ניתוח מסכן (האם חייבים בכלל לנתח ?

15/04/2010 | 18:00 | מאת: מיקי

אני בשבוע 6 + 0 . עשיתי בדיקת דם והתוצאה היא 1730 האם התוצאה נמוכה מידי? האם יש מה לעשות או רק לחכות לבדיקת רופא שנקבעה לשבוע 8+0?

שלום, מומלץ לחכות לשבוע 8 ויש סיכוי טוב שהכל יהיה תקין. אם מופיעים דימומים או כאבים לפני התור לרופא - מומלץ לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/04/2010 | 15:24 | מאת: שרית

היי לפני כשבוע התבשרתי על הריון חוץ רחמי.ערכי ביטא היו נמוכים(373) ואכן הלכו וקטנו בשבוע האחרון.אושפזתי בביה"ח,לשמחתי לא היה צורך בהתערבות כלשהי מאחר וההריון בעצם נספג לבד בגופי.באופן טבעי אני בלחץ,זהו הריון ראשון. לא ידוע לי על בעיות בגופי אשר יכלו להוביל להריון שכזה...בכל אופן אשמח לדעת מס' דברים: 1. מה הסיכויים להיקלט להריון תקין לאחר הריון חוץ רחמי 2. כמה זמן מומלץ להמתין לפי נסיונות להיקלט שוב 3. כעבור כמה זמן בכלל אמורה להופיע הווסת לאחר הריון לא תקין כמו שחוויתי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אחרי הריון חוץ רחמי קיים סיכון להישנות אבל יש גם סיכוי טוב להריון תקין. את יכולה לנסות להרות אחרי הוסת הבאה אשר צפויה להגיע בתוך עד כ - 6 שבועות. מומלץ לבצע סונאר בשלב מוקדם כדי לוודא שההריון ברחם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/04/2010 | 11:10 | מאת: שרית

היי רופא אחד בקופ"ח המליץ לי להמתין עם נסיון שני להרות ולדלג לפחות על 2 ביוצים.רופא שני בקופ"ח המליץ לי לא להמתין ולנסות להרות מיד לאחר קבלת הוסת הראשונה שתופיעה אני די מבולבלת.מה עליי לעשות? השאיפה כמובן היא למזער סיכויים להישנות של הריון כזה

14/04/2010 | 21:45 | מאת: רונית

רציתי לשאול באיזה שבוע מומלץ לעשות העמסת סוכר?

שלום, העמסת סוכר שגרתית מומלץ לבצע בין שבוע 24 לשבוע 28. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/04/2010 | 21:41 | מאת: רוני

ושוב שלום.. כפי שציינתי אנו בשבוע 20 ושכחתי לשאול 1 האם יש פטנט מומלצ כנגד בחילות שמתעקשים לא לעזוב את אישתי.. 2 היש משהו כנגד דפיקות לב חזקות שמפריעים מאוד לאשתי (אציין שזה לא עובר את ה110 P אלא נע בין 87 ל95 P 3 קניתי לה 'ברזל עדיף' של חברת 'הדס' והיה גם את המולטיויטמין האם בחרתי בנכון (על מנת להוסיף לה ברזל) או שיש נשהו יותר 'חכם' לקנות לה?.. תודה תודה ושוב תודה על השירות והתשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, הבחילות לרוב חולפות בשלב זה. ארוחות קטנות וצפופות עוזרות יותר מארוחות גדולות. כדאי להימנע מרעב כי הוא מחמיר בחילות. דפיקות לב נפוצות בהריון על רקע ההורמונים. חשוב לודא שאין דופק מהיר, שאין אנמיה או הפרעה בתפקודי בלוטת התריס. הברזל שקנית מצויין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/04/2010 | 21:30 | מאת: רוני

שלום רב.. אישתי בשבוע 20 אחרי IVF ועם מיומה לא קטנה שמתעקשת לא לעזוב אותה... בלי שום קשר למיומה ורק מהסיבה שהיא בהיריון אני 'מכריח' אותה לשתות 3 ליטר מים כל יום בקביעות.. שאלתי היא האם זה נכון? אישתי כבר התרגלה אבל האם זה נכון לאשתי או להיריון או לעובר ושוב תודה על כל תשובותייך.. בתודה מראש רוני

שלום, האם אתה גם מצליח לשתות שלושה ליטר ליום? מומלץ לשתות בהריון כ - 2 ליטר ביום. שלושה ליטר לא יזיקו אבל לא צריך להגזים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/04/2010 | 16:19 | מאת: אורית

שלום, עברתי טיפול (בפעם הראשונה) החזרת ביציות לפני 4 ימים, אני לוקחת הורמונים רבים - גם נרות לנרתיק וגם פרוגינובה, אתמול והיום לקראת הצהריים מרגישה כאבים בבטן תחתונה (כמו לפני מחזור) בדיוק לפני השעה הייעודה לנרות. האם הדבר אומר שהביציות לא נקלטו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית, לא ניתן לדעת האם ביציות נקלטו או לא לפי אירוע בודד של כאב. אין ברירה ולמרות הקושי הכרוך בכך - חייבים להמתין בסבלנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/04/2010 | 07:22 | מאת: שומשום

שלום רב ביצעתי אתמול בדיקות דם לאחר מציאת דופק עובר באולטרסאונד לפני 6 ימים. ב28/3 בדיקת דם הראתה בטה בגובה 8800 ופרוגסטרון 126 ואילו הבדיקה אתמול-17 יום מאוחר יותר הראתה פרוגסטרון 103 ובטא 141,709 האם הבדיקה תקינה ותואמת את קפיצת הבטא האמורה לקרות? בנוסף האם ירידה בפרוגסטרון תקינה? תודה רבה

שלום, לאחר דופק לא מקובל לעקוב אחר בטא. עכשיו המעקב צריך להיות אחר גדילת העובר ואחר מימדים אחרים שקשורים בהתפתחות העובר. בכל מקרה הבדיקות שלך בגדר הנורמה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/04/2010 | 03:42 | מאת: דפנה29

לילה טוב, בת 29 + 2 ילדים (שני הריונות תקינים לחלוטין). ביום 8.2.2010 עברתי גרידה בשבוע 8 עקב שק הריון ריק ללא עובר. כעבור 5 שבועות ביום 14.3.2010 קיבלתי מחזור. לפי הנחיית הרופא שלי, חיכיתי עד לקבלת המחזור הנ"ל ושוב התחלנו לנסות להכנס להריון. ביום 12.4.2010 ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. היום 14.4.2010 ביצעתי בדיקת הריון ביתית ושוב, בבבדיקה זו, כפי שהיה בפעם ההיא שההריון לא התפתח, יצא פס חלש ממש ממש, עד כדי בלתי נראה, בפס התוצאה. אינני יודעת מתי היה הביוץ שלי. אני ממש ממש חוששת שמא המקרה שוב יחזור על עצמו. 1. אני מניחה שבשלב זה הדרך היחידה לדעת האם ההריון תקין היא ביצוע שתי בדיקות ביתא בהפרש של יומיים. מהן התוצאות להן אני צריכה לצפות במידה שההריון תקין. (אני יודעת שצריכה להיות הכפלה, שאלתי הינה לגבי הערכים עצמם). 2. האם הסבירות לכך שהמקרה יחזור על עצמו גבוהה יותר במקרה בו ניסינו להרות לאחר מחזור אחד מן הגרידה הקודמת? 3. במידה שלא תהא הכפלה של הביתא, האם יש משהו שניתן לעשות כבר בשלב הזה על מנת להמנע מביצוע גרידה מלאכותית? בפעם ההיא, חיכינו עד שבוע 8 כדי לראות האם יש התקדמות. 4. מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה? תודה מראש על תשובתכם, אני ממש מודאגת...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי שכתבת - כדי לדעת האם ההריון מתפתח או לא יש לחזור על בדיקת בטא בהפשר של יומיים ולראות עלייה של בערך הכפלה. לעיתים אם הריון לא מתפתח היטב אבל זה לא חד משמעי, אנו ממתינים יותר כדי שחס וחלילה לא נפסיק הריון רצוי שיש לו סיכוי להתפתח. מבינה את הרצון לדעת הכל מהר ועכשיו אבל הריון זה תהליך טבעי ולפעמים יש בו שלבים שדורשים המתנה ומעקב עם הרבה סבלנות. סביר להניח כי התזמון בו הרית אינו מקור הבעייה. לעיתים יש עוברים בהם יש בעייה בסיסית גנטית שלא מאפשרת להם להתפתח. ברוב המקרים זה אירוע מקרי שלא אמור לחזור על עצמו. לאחר שלוש הפלות חוזרות עולה הסיכון כי לא מדובר באירועים מקריים אלא בבעייה כלשהי ואז מומלץ ברור. מקווה שאצלך ההפלה הקודמת היתה מקרים והפעם ההריון כן יהיה תקין למרות הפס החלש שראית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שוב תודה, הסיבה שאני מודאגת לגבי הטיסה היא מכיוון שחברתהתעופה דורשת מכתב שאומר שהכל תקין. ובמידה ואכן הכל ימשיך להיות תקין האם קבלת הזריקות תמנע מרופא לתת לי אישור שכזה?

שלום, הצורך בזריקה כטיפול מונע אינה מפריעה לטיסה או למכתב המאשר שאין בעייה לטוס. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 14:20 | מאת: ילנה

שלום לך אני בת 31 אמא לילד בן 3 .לפני 5 שנים עברתי 2 הפלות חוזרות הפלה ראשונה מי היריון כימי שבוע 2 לאחר שימוש ממושך בגלולות יסמין הפלה שניה לאחר 4 חודשים בשבוע 6 ללא גרידה. מי זה שנה לא יכולתי להיכנס להיריון. תודה לאל יש לי ילד בריאה.היום אני הוצאתי התקן רגיל שהיה לי כימת 3 שנים ו בימים אלו אני שוב עוברת הפלה טבעית בשבועה 4 הבטא שלי 150 ירדה ל100 אני לא כול כך מדממת גם אין לי כאבים חזקים שהיו לי עז העם בטא יכולה לעלות שוב? העם יש מה שהוא ש דורש טיפול הורמונלי כדי יהיה היריון תקין ו יחזיק? העם ידוע לך על הפלה טבעית משאני עוברת עכשיו בלי דימומית כול כך ו בלי כאבים עזים ? תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי, לרוב כשהבטא יורד זה סימן שההריון לא תקין והבטא לא עולה שוב. בשבועות צעירים הפלה לא תמיד מלווה בדימום רב או בכאבים רבים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 13:28 | מאת: ליאור

היי אני בשבוע 20+2 לאחר ivf עם עובר 1 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת והרופא אמר כי הוא רואה מוקד אקוגני בלב וכי אין מה לחשוש לאחר מכן ביצעתי בדיקת חלבון עוברי שתוצאותיה הם : חלבון עוברי msafp 1.36 mom 45.90 ng /ml גונדוטרופין שליתי hcg 2.38mom 44.30 iu/ml אסטריול בלתי קשור ue3 mom 0.62 ng/ml 0.73 הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה עפ'י גיל בדיקות 1:414 לפי הגיל בלבד 1:1412 תוצאות בתחום הנורמה מה אומרת הבדיקה האם יש ממה לחשוש ? אודה לתשובתכם בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות בגדר הנורמה. על פי הנחיות משרד הבריאות אין צורך בדיקור מי שפיר. יש הורמון שלייתי מעט מוגבר ומומלץ מעקב אחר גדילת העובר בשלישי השלישי של ההריון. חשוב לי לציין שלאור העובדה שאיני מודעת למהלך ההריון שלך ולהיסטוריה הכללית שלך - ההמלצה שלי כללית בלבד וכדי לתת מיגע מהימן יותר יש להיות מודעים לפרטים נוספים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 13:25 | מאת: ריטה

בסקירה המאוחרת נראתה שיליית פתח גבולית. בין השבועות 19-26 בערך היו לי מס' דימומים די חזקים ואושפזתי להשגחה. מאז אני בשמירה בבית. איך ומתי יקבעו אם אני צריכה ללדת בניתוח קיסרי או לידה רגילה? האם מותר לי להבדק וגינלית כדי לדעת את מיקומה המדויק של השילייה? (אני מאוד חוששת מבדיקה פנימית) האם ניתן לראות באולטרה סאונד משוכלל את מיקום השילייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שליית פתח באמצע ההריון יכולה בהחלט להפוך לשליה שאינה פתח עם גדילת הרחם. כדי לקבוע את אופן הלידה מקובל לבצע הערכה בסמוך ללידה - סביב שבוע 35-36. אם השליה נשארת שליית פתח בשבועות אלו, סביר להניח שאכן יש צורך בניתוח קיסרי. אין צורך בבדיקה פנימית כרגע. ניתן לראות את מיקום השליה בסונאר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/04/2010 | 12:24 | מאת: יערית

לאחר לידה מוקדם בשבוע 22 בעקבות הדבקה בCMV שהתגלה כהדבקה וודאית בבדיקת מי שפיר, עברתי לידה מוקדמת בדצמבר האחרון. היום, כ5-6 חודשים לאחר ההדבקה (יודעת בוודאות) אז עשיתי בדיקת דם ולהלן התוצאות: CMV IgG 6.80 POSITIVE IU/ml CMV IgM חיובי חיובי CMV AVIDITY 0.48 0.48 מה המשמעות? האם אפשר להכנס להריון או להמתין? האם יש טעם לעשות בדיקה חוזרת עוד חודש? תוך כמה זמן ניתן לראות שינוי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשמעות היא שכבר נדבקת ב - CMV בעבר ואין סיכון להדבקה ראשונה בהריון שהיא הבעייה העיקרית. את יכולה להרות שוב. אין משמעות לבדיקה חוזרת בעוד חודש. ב - IgM יכול להישאר חיובי חודשים רבים וזה בסדר ואין לכך משמעות של הדבקה המסכנת את ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/04/2010 | 09:10 | מאת: יערית

נאמר לי שאין לרופאים הרבה מידע לגבי הנושא, אבל ככל שמחכים יותר מזמן ההדבקה (ממליצים שנה)- כך הסיכויים של המחלה לפרוץ שוב, קטנים. האם זה נכון? האם רצוי לחכות עוד? אני ממש חוששת להכנס שוב לאותו מצב אך באותו הזמן, מאוד רוצה להרות בהקדם האפשרי.

13/04/2010 | 11:04 | מאת: אורלי

שלום.שבוע 30+5הע' משקל 1247 גר',AC -מתאים ל28.2.בשבוע 27+5 היה 900 גר',AC מתאים ל 25.4 הריון קודם IUGR שבוע 34 1545 גר'.כנראה סיבה שלייתית.הפעם מי שפיר תקין,כמות מים תקינה. הרופא ביקש הע' משקל עוד שבועיים אך עקב חוסר בתורים קבעתי לעוד חודש.האם משמעותי,או שאין חשיבות לעוד שבועיים.קצת חוששת לאור הריון קודם.תודה