מדוע ואיך אומגה 3 מורידה את הסיכון לסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/02/2014 | 10:33 | מאת: גיא בן צבי

ההסבר לכך שאומגה 3 גבוהה מורידה את הסיכון לסכרת טמון בהשפעה של DHA על מעביר הגלוקוז בממברנת התא Glucose Transporter 4 הידוע בקיצור בשם GLUT4. העברת הגלוקוזה מהדם לתוך התאים מתבצעת דרך שער 4GLUT בהשפעת אינסולין. המושג תנגודת אינסולין או סכרת סוג 2 מבטא חוסר תגובה או חוסר פתיחה של 4GLUT לאינסולין. ידוע כי רגישותו של השער 4GLUT לאינסולין עולה ככל שרמת האומגה 3 בממברנות גבוה יותר. מכאן ברור מדוע עליה ברמת האומגה 3 בדם כלומר בגוף מורידה את הסיכון לסכרת סוג 2. ממצא נוסף אשר היה בדיון בשנים האחרונות הוא הצורך בתיסוף ויטמין E. סכרת סוג 2 במקרים רבים הינה חלק מהסינדרום המטבולי המלווה בעומס מחמצן גבוה במיוחד. במצב כזה כדי שהאומגה 3 תשרוד את המעבר בדם ותוטמע בתאים יש צורך בצריכת כמות גדולה במיוחד של ויטמין E. חולי סכרת סוג 2 שיצרכו אומגה 3 מדגים או משמן דגים ולא יצרכו כמות גדולה במיוחד של ויטמין E (מצמחים- שקדים אגוזים זרעים עלים ירוקים) או כתוסף תזונה לא יהנו משיפור ברגישות לאינסולין הצפוי. בברכה, גיא בן צבי, אומגה 3 גליל

מנהלי פורום סוכרת והשמנה