פורום טיפולי שיניים לחולים בסיכון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - טיפולי שיניים בהרדמה מלאה
69 הודעות
63 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפולי שיניים לחולים בסיכון

הפורום נסגר
22/03/2013 | 18:05 | מאת: סיגל

שלום רב, בת 43. יש לי כל מיני בעיות נוירולוגיות. אורתוסטטיזם, פלפיטציות, בעיית שינה חמורה, תשישות כרונית, פיברומיאלגיה, דיכאון. אני לא יכולה לשתות קפאין בכלל, ועוד הרבה. לפני 10 שנים, עברתי ניתוח בהרדמה כללית, והיה לי arrest, ולא התעוררתי בזמן. אני מגיבה מאד רע לכל חומר בעל השפעה נוירולוגית. ולא יכולה לקחת שום תרופה. משנה לשנה אני מגיבה יותר חמור להרדמה בשיניים. ובפעם האחרונה שקיבלתי הרדמה לקח הרבה יותר שעות ממה שאמור לקחת, עד שהיא פגה. עכשיו אני צריכה לעבור טיפול בטוחנת 47, שהיא עם 3 שורשים, ויצטרכו הרדמה. אני לא מפחדת בכלל מהכאב של הדקירה של הזריקה בריקמה הרכה, אלא מפחדת מנזק נוירולוגי ארוך טווח, של פגיעה בלתי הפיכה בעצב סנסורי וכו'. אני גם לא רוצה הרדמה שתשפיע זמן רב לכאבים שאחרי הטיפול, ולא הרדמה שתמנע לחלוטין כל כאב. יש לי יכולת לשאת כאב עד סף לא נמוך. אני רק רוצה הרדמה שקצת תפחית את הכאב, ורק למשך הזמן שהרופא בפועל עובד על השן (15-25 דקות). לכן רציתי לשאול 1. מה החידושים הכי אחרונים בתחום ההרדמה בשיניים ? 2. איזה חומרי הרדמה נחשבים להכי בטוחים ? 3. האם יש טכניקות שיאפשרו שימוש בהרבה פחות חומר הרדמה, אפילו עשירית מינון מהרגיל ופחות ? 4. האם יש בארץ אנשים שמתמחים בהרדמה דנטלית לצורכי טיפול בשן (ולא לצרכי כירורגיית פה ולסת ) ? http://en.wikipedia.org/wiki/Dental_anesthesiology וכמובן שאיני רוצה הרדמה כללית. וגם אין צורך בסדציה או גז צחוק, כי, כאמור, אין לי חרדה מהדקירה ולא מכאבים רגילים וכו', אלא רק חשש מנזק עתידי ארוך טווח.

24/02/2013 | 18:54 | מאת: רונית

ד"ר שאול וד"ר נתן שלום רב. ברצוני לדעת אילו תופעות וסימפטומים מדליקים נורה אדומה לאפשרות של רגישות לחומרים דנטליים??? בתודה מראש

14/02/2013 | 14:55 | מאת: אלקלעי עמנואל

שלום.אבא שלי חולה בסרטן הערמונית.עד לפני 3 חושדים לערך טופל גם בזומרה.העם מותר במצבו לעקור 4 שניים?אשמח לקבל תשובה.ומה לעשות שיש לאבא שלי נמק ועצם חסופה וין אפשרות לעשות פרוטזה .הנייד שלי 054-8151577 עמנואל.תודה

10/02/2013 | 16:11 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בת 40. לוקחת ביספוספונטים דרך הפה פעם בשבוע מזה כ-5 שנים כי תוצאה מבעיות במעיים פיתחתי אוסטאופורוזיס. מאז תחילת הטיפול בביספוספונטים אני סובלת מכאב כרוני עמום בלסת התחתונה הימנית. הכאב לא עובר. לא נמצא דבר בבדיקות השיניים אצל רופא שיניים "רגיל". רופא השיניים אינו יודע במה מדובר, הוא אומר "השיניים בסדר גמור" ותו לא. האם ייתכן שמדובר בבעיה כתוצאה מהשימוש בביספוספונאט? אם כן, מה ניתן לעשות? עם מי ניתן להתייעץ בנושא זה? תודה מראש, יפעת

בחודש דצמבר 2011 עשו לי שתי עקירות .שן 36 ו-שן 26 וכן נעשו השתלות עצם וממברנות בשתי השיניים. והכל באותו יום הטיפול נמשך זמן רב. שעה כשעה וחצי. מאותו יום יש לי הרגשה מאד מוזרה בפה באותו צד של העקירה. אני מרגישה כעין גוף זר בפה .לא כואב אבל מציק מאד. נוסף על כך לקחתי אקטונל במשך שנתיים עד ספטמבר 2008, לאחר מכן עשיתי הפסקה של 9 חודשים ולקחתי שוב חצי שנה עד פברואר 2012.האם כדאי לי לעשות שתלים למרות ההרגשה המוזרה בפה? הרופא אומר שנעשה לי נזק בעצב.האם אני צריכה לעשות בדיקת ctxלמרות שחפסקתי מזמן לקחת אקטונל. והסתבר שהאוסטופורוזיס שלי גבולי, ולפי דעתו של אורטופד מומחה אמר שלא היה צורך לקחת אקטונל.רוב רופאי השיניים לא מתייחסים לאקטונל בקשר להשתלת שיניים. התייעצתי עם כמה רופאים. רק רופא אחד דוק' שכטר מאשדוד שאל הסביר והיציע לעשות את הבדיקה של ctx.נוסף לכך בשן 36 יש רווח גדול לאחר העקירה והוא גורס שיש לעשות שני שתלים ושני מבנים לשן36.האם חייבים לעשות שני שתלים? אין דרך אחרת?והאם השתלה של שתל באותו מקום שכבר נעשה לי נזק(פגיעה בעצב)לא תחמיר את המצב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדס, מתיאור הדברים, ניתן להתרשם שאכן את זקוקה לבדיקת ctx בנוסף, עליך להיוועץ עם רופא מומחה לכירורגיה פה ולסתות לגבי המשך הטיפול הדנטלי בנושא ההשתלות. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

בוקר טוב אני בת 42 סובלת מילדות מאוושה בלב אינני מטופלת בתרופות בכלל רק אנטיביוטיקה לפני טיפול פולשני ברצוני לדעת כמה אנטיביוטיקה עלי לקחת לפני טיפול שיניים?שיננית ובדיקת רופא?-תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, על פי פרוטוקולים רפואיים לבדיקת רופא אין צורך בלקיחת אנטיביוטיקה. אולם, בכל טיפול פולשני, כולל שיננית, עליך לקחת 2 גר' מוקסיפן שעה לפני הטיפול. (4 כדורי מוקסיפו 500 מ"ג). בנוסף, אמליץ שתהיי מטופלת במרפאות המוכשרות לטפל בחולים בסיכון גבוה. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

שלום רב, אני בת 60 עברתי ניתוח להחלפת מסתם לפני 4 שנים. סובלת מכאבים מתחת לכתר, הרופאים לא מאפחנים שיש בעיה בצילום. הכאבים הם מצד שמאל בלסת התחתונה כאבים שנמשכים 3 שנים התחילו קצת והיום הם בלתי נסבלים עברתי צילום לסת, אולטרסונד בלוטת התריס, ואין לי בעיה השאלה שלי האם יתכן ויש לי סדק בשן מתחת לגשר, האם אפשר לאבחן סדק בשן מתחת לגשר? ולמי עלי לפנות על מנת שיעזור לי לאתר הבעיה. יש לציין שהקרדיולוג מסביר לי שזה נזק בלתי הפיך למסתם. אבקש את עזרתך והכוונתך בתודה מראש, בתיה הסובלת מאוד מכאבים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה, בהמשך לשאלתך, אכן יש קושי לזהות סדק בשן מתחת לגשר בצילום. לכן, מומלץ לעשות אקספלורציה כירורגית של השורש. במידה ויתגלה סדק, באותו טיפול יש לבצע עקירה. ברצוני לחזק את דברי הקרדיולוג שלך על הקשר בין זיהום בפה לבין מצבך הקרדיאלי. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

18/11/2012 | 17:22 | מאת: צפונית

מקבלת ערוי זומרה פעם בחצי שנה לאחר סרטן בשד כמניעה זקוקה לסתימה בשן האם יכולה לבצע אצל כל רןפא שיניים או צריכה לפנות למרכז רפואי שמתמחה בטיפולי שניים לחולים אונקולוגים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ברמה העקרונית את יכולה להיות מטופלת אצל כל רופא. אולם, למרות האמור לעיל, המלצתי שתהיי מטופלת במרפאה לחולים בסיכון גבוה. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

ד"ר שטיירמן שלום, בכמה הזדמנויות הדגשת בפורום כי אין צורך להפסיק מדלל דם מכל סוג שהוא לפני טיפול שיניים. שאלתי, האם זה נכון גם לפני טיפול חניכיים (כגון: הקצאת שורשים, תפירת חניכיים)? בחודש דצמבר 2012 אני אמור לעבור טיפול כזה בבי"ח רמב"ם - פה ולסת.גם המטולוג וגם קרדיולוג שניהם מבית החולים רמב"ם אמרו לי כי עלי להפסיק את נטילת ה"פרדקסה" 24 שעות לפני תחילת הטיפול. אני מבולבל ופוחד להפסיק את נטילת התרופה מחשש לאירוע מוחי חוזר. (קיבלתי אירוע כזה לפני 9 חודשים) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לדעתי, אין להפסיק לקיחת תרופות מדללות דחם, אלא רק לאחר בדיקה הנותנת ממצאים לגבי רמת קרישת הדם. אולם, אמליץ לך להתנהג על פי הנחיותיהם של הרופאים המטפלים. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

07/11/2012 | 13:01 | מאת: אבינועם

עלי לעבור צילום סי.טי., מה זה? כמו-כן, סובל מנסיגת-חניכיים, ועלי לעבור עקירות בלסת-תחתונה.כמובן אחרי העקירות,אעבור השתלה. השאלות הדחופות,האם הכרתי כחולה אסטמה (קוצר נשימה חזק)אצליח לעבור "בשלום" עקירות אלו? אגב, גם רגישותי לפניצילין מותירה בידי טיפול אנטיביוטי מוגבל, רק ל- רוליד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבינועם, צילום סי טי נהוג לבצע לפני השתלות על מנת לקבל נתונים מדויקים לגבי העצם ונתונים נוספים. יש תחליפים לאנטיביוטיקה הנותנים מענה לרגישות שלך בצורה טובה. בדרך כלל אסתמה אינה מהווה גורם סיכון, למרות זאת, מומלץ להצטייד במשאפים (אם אתה משתמש) שיהיו ברשותך. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

04/02/2013 | 23:34 | מאת: אבינועם

שאלה נוספת: נאמר לי ע"י הרופא המטפל, כי על לבלוע 4 כדורי-דאלאקסין באותו יום, לפני הטיפול. האם קיימות תופעות לוואי לתרופה זו? הדאלאקסין ניתן לי כתרופת פניצילין . אני רגיש לפניצלין,זינט,וולטרן. אלו ידועים לי.גם הטטנוס ב"חבילת הרגישות"...עלי לעבור 6 עקירות לסת תחתונה, ווכנראה כמספר הזה,לסת עליונה. בעיית נסיגת חניכיים. ללא השתלת עצם.והעיקר אני "בחרדת דנטלית"איך מתגברים?בלשון המעטה? תודתי מראש !!!

28/07/2012 | 08:48 | מאת: אשר

התשובה שתינתן לאיילה מעניינת גם אותי. גם אני אמור לבצע טיפול חניכיים אגרסיבי ונוטל פרדקסה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אשר, ראה את תשובתי לאיילה. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

04/09/2012 | 07:00 | מאת: אשר

תודה דר שטיירמן הבנתי שבכל זאת יש הבחנה בין מדללי דם שונים, כמו למשל : קומדין או פרדקסה. האחרונה חדשה יחסית ולא קיימת לגביה התוויית נגד להפסקת דימום . מי שנוטל קומדין, ויש לו דימום , הרפואה יודעת לטפל בזה. כך הבנתי מההמטולוג ומהקרדיולוג שלי תודה אשר

25/07/2012 | 18:06 | מאת: אורלי

בעלי קיבל הצעת מחיר לניקוי אבנית בחניכיים ע"י רופא חניכיים בכל הפה בסכום של 4500 ש"ח. האם המחיר סביר? נראה לי מופרז ביותר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורלי, בפורום זה אנו מתייחסים לסוגיות רפואיות בלבד. צר לי ד"ר נתן שטיירמן

23/07/2012 | 16:23 | מאת: איילה

לרופאים הנכבדים שלום וברכה, אבי מקבל טיפול תרופתי ללחץ דם ולדופק לא סדיר (היה לו פרפור) מצבו יציב. הוא נוטל כדורים מידי יום תרופות מסוג: פרופקס 150 מ"ג 3 פעמים ביום, קרדיולוק 2.5 מ"ג פעם וחצי ביום, לוטן 50 מ"ג פעם ביום, ויטמין B12 פעם ביום. לקח מינואר עד אפריל פרדקסה 150 מ"ג פעמיים ביום. סבל מדימום רקטאלי (טחורים) טופל בנרות ומשחה והדימום נפסק. לאחר שבעיית הדימום בטחורים נפסקה ביקר אצל קרדיולוג קופ"ח ומראשית מאי שונה מינון פרדקסה ל110 מ"ג פעמיים ביום. עתה אבי עומד לפני עקירת שן וטיפול שייתכן ויחייב עקירות נוספות. הוא נדרש לבצע בדיקות תפקודי קרישה (למרות שאינו נוטל קומדין אלא נוטל פרדקסה) לפי יחידות INR ו-P.T. במהלך הטיפול הנוכחי, לא ביצע אבי כל בדיקות תפקודי קרישה משום שנאמר לו שמי שנוטל פרדקסה אינו צריך מעקב כזה ושתפקודי הקרישה לא רלוונטיים למי שנוטל פרדקסה. השאלות הן: 1.האם בדיקת קרישה כפי שנדרש ( לפי יח' INR ו- ( PTלנוטלי פרדקסה היא רלוונטית? 2. האם פעולה כירורגית הכרוכה בדימום מחייבת הפסקת נטילת הפרדקסה לפני הטיפול הכירורגי? אם כן מהו התחליף לפרדקסה? מותר לאבי להיות בלי תחליף? בתודה ובהערכה, איילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילה, מאחר ומדובר בתרופה מדללת דם, יש להתייעץ עם ההמטולוג או הקרדיולוג שרשם את התרופה וכמובן לבצע את הטיפול במרפאה לחולים בסיכון גבוהה על ידי רופא מומחה לכירורגיה פה ולסת. לא מקובל להפסיק את לקיחת התרופה לפני הטיפול. יש פרוטוקולים רפואיים לגבי טיפול במטופלים הצורכים תרופות מדללות דם. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

15/07/2012 | 09:00 | מאת: יעל

בת 58, לוקחת פלויקס מזה 5 שנים. אני אמורה לעשות: 2 שתלים בלסת עליונה (עם הרמת סינוס והשתלת עצם) ושני שתלים בלסת תחתונה ללא הכנה קודמת. כיצד עלי לנהוג עם לקיחת הפלויקס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, ראשית, עליך לבצע את הטיפול במרפאה לחולים בסיכון גבוה על ידי רופא כירורג פה ולסת מומחה. לגבי הפלויקס, יש להיוועץ עם הרופא שהנחה אותך לקחת את התרופה. (בדרך כלל לא מפסיקים לקחת מדללי דם לצורך טיפולי שיניים. יש פרוטוקולים טיפוליים המותאמים למטופלים אלה). בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

02/07/2012 | 21:19 | מאת: שלומית

דוקטור נתן שטיירמן שלום, השיניים שלי במצב נורא והחלטתי שאין מנוס מלהשקיע סכום כסף ולעבור מהפך בשיניים אך לפני 5 שנים התגלתה אצלי מחלת הסכרת ואני קצת חוששת. האם יש לי ממה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומית, כל עוד הסכרת שלך מטופלת ומאוזנת, את יכולה לבצע טיפולי שיניים. יתרה מזאת, מאחר ויש קשר בין מצב החניכיים ומחלת הסכרת, יש להקפיד על היגיינה אורלית טובה, ניקוי על ידי שיננית אחת לשלושה חודשים, ולטפל בשיניים באופן סדיר. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

ד"ר נתן שטיירמן שלום, קראתי מאמר שלך על מחלות חניכיים ונבהלתי. כמובן שנבדקתי ולא נמצאה מחלה אך אני כוססת ציפורניים כרונית . ורציתי לדעת עד כמה באמת זה מעלה את הסיכוי שלי לחלות במחלת חניכיים?

שלום ז'נט, מאחר וכסיסת צפרניים עשויה להעביר זיהומים לאזור החניכיים הצמוד לשן. כמו כן, כסיסת הצפרניים פוגעת הלכה למעשה בחניכיים ומצב זה עשוי להוביל לדלקות כרוניות. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

24/06/2012 | 21:48 | מאת: ניצה

שלום רב, אני חולת פרקינסון. התרופות גורמות ליובש בפה והתוצאה היא עששת קשה. שאלותי- האם ישנה איזושהיא עצה למלחמה בעששת פרט לטיפולי שיננית וניקוי עצמי? האם סתימות האמלגם מזיקות עלי להתעקש על סתימות לבנות? תודה, ניצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניצה, בעששת יש לטפל באופן קבוע ולהיבדק בתדירות גבוהה. לגבי סתימות אמלגם, הספרות המקצועית חלוקה לגביהן. אני באופן אישי מעדיף סתימות לבנות מאחר והחומרים העומדים לרשותנו כיום, מעולים. בנוסף, הייתי ממליץ שתהיי מטופלת במרפאה לחולים בסיכון גבוה שם יוכלו לתת לך גם מענה לגבי היובש בפה. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

17/05/2012 | 08:47 | מאת: דנה

אני מעוניינת בהרכבת כתרי זירקוניה על כל הלסת עליונה.האם אני חייבת לעבור טיפולי שורש בכל השיניים לפני הרכבת הזירקוניה ?חשוב להזכיר שכעת השיניים בריאות ולא זקוקות לטיפול שורש אבל רופא השיניים טוען שכדאי בכל זאת לעשות גם לבריאות טיפולי שורש כדי שבעוד כמה שנים לא תתעורר דלקת שתצריך טיפול ואז יהיה קשה לקדוח בזירקוניה.מה כדאי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, מבחינה רפואית,נ לא מומלץ להשחיז שיניים בריאות משיקולים אסתטיים. יש אופציות נוספות שכדאי לשקול אותן עם רופא שמתמחה באסתטיקה דנטלית. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

15/05/2012 | 13:35 | מאת: טלי

אני מאובחנת עם נטייה לקרישיות יתר, איני לוקחת תרופות. עלי לעבור השתלות שיניים, האם יש צורך בפרוצדורה מסויימת, נאמר לי כי אחרי ביצוע ניתוחים עלי לקבל זריקה מסויימת, האם גם לאחר ביצוע עקירות והשתלות שיניים? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, עליך להיוועץ בהמטולוג שלך על מנת לקבל הנחיות מדויקות לגבי הפרוטוקול הטיפולי המתאים לך. כמו כן, רצוי שתטופלי במרפאות לחולים בסיכון גבוה. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

09/05/2012 | 00:50 | מאת: לאה

מהיא סיבת נסיגת חניכיים או העלמות העצם? האם השתלת עצם אצל סוכרתי לא מייוצב עוזרת ואיך והיכן עושים זאת? האם במצב של השתלת עצם ניתן לבצע שתלים או מה? בתודה מראש לאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאה, מעצם שאלתך אני מבין שאת חולת סכרת לא מאוזנת. סכרת פוגעת, בין היתר גם בחניכיים ובאחיזת השן בעצם. לפיכך, קיים סיכוי סביר שכתוצאה מהסכרת חלית במחלת חניכיים עם ספיגת עצם. הייתי ממליץ שתבדקי על ידי רופא מומחה לחניכיים (פריודונט) וממנו תוכלי לקבל את כל ההנחיות לגבי מצב החניכיים והשיניים והוא יתווה טיפול המתאים למצבך. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

07/05/2012 | 18:14 | מאת: אופק

שלום, אני נכנסת לשבוע ה-30 שלי (הריון אחרי טיפולי IVF)וסובלת מכאבים בשן שצריך לעקור. הבנתי שהרופאה משתמשת לטובת ההרדמה בחומרים: לידוקאין 4% (עם אדרנלין) ו/או מפיווקאין 2% (ללא אדרנלין) וכמו-כן ייתכן ויהיה צורך באנטיביוטיקה לפני העקירה לאור דלקת שיש במקום וכמובן במשככי כאבים לאחר העקירה. אני עד כה הקפדתי מאד ולמעט כדורי ברזל/חומצה פולית ופלוטין (המקבילה של פריזמה שאני מקבלת באופן קבוע כבר שנים) לא נטלתי במהלך ההריון אפילו כדור אקמול . שאלתי היא: 1. האם זה בטוח עבורי ועבור העובר שלי לעבור עקירה בשלב הזה של ההריון? 2. מה חוות דעתכם לגבי החומרים שציינתי שבהם עושים שימוש לטובת הרדמה ומה לגבי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים? תודה רבה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופק, בתקופת הריון ניתן לבצע טיפולי שיניים עם מגבלות מסוימות. יחד עם זאת, מכיון שמדובר בהריון יקר, הייתי ממליץ להתייעץ עם הרופא המלווה את ההריון. הרבה בריאות ד"ר נתן שטיירמן

06/05/2012 | 22:50 | מאת: שרון

אני סובל הרבה מאפטות בפה אבל הם עוברים אחרי שאני משתמש באפטרין. אני בן 39. האם הופעת אפטות בתדירות גבוהה הם גם סימן מקדים לסרטן הפה?

לקריאה נוספת והעמקה

החזק במקרר כי מתקלקל ותישטוף את הפה גם פנים זה עוזר לעור ותיתה כתה פעמיים ביום תוסיף מים רותחים זה טוב גם נגד שיעול מסייע לחסלו! בנוסף תעשה בדיקות דם כלליות לראות מה חסר לך בויטמינים החלף מברשת שיניים תישתמש בכוסות חד פעמיות ובמים מינרלים של עין גדי או כמו שכתבתי בקורנית מוסיפים ל לדילול מים חרתוחים או חמים או קרים תגרגר פכם או פעמיים ביום מים מורתחים עם מלח קצת קרים כמובן פושרים רצי.. זה לחיטוי גם! בנוסף יש פטנט מדהי קנה אבקת חרובים חלב ודבש רצוי אם יערה וקורנפלור תרתיח חלב בכוס על כל כוס חלב אני חושבת שתי כפות קורנפלור ולזה תוסיף כף אבקת חרובים תערבב אם חלב או קצת מים מסוננים כשהחלב מתחיל לרתוח ותכין קודם כוסות או צלוחיות תוסיף את הנוזל המכיל אבקת חרובים וקורנפלור וכף דבש או שתיים אם אין בעית סכרת אפשר יותר תבשל ע אש איטית שלא יגלוש ולא ישרף עד שמתקבלת דיסה חלקה רצוי כשאתה מערבב לדאוג שהכול יהיה חלק ולא יהיו גושים ואז להעביר לצלוחיות אפשר לאכול חם אם יכול או לקרר גם אפשר לאכסן במקרר ולאכול תאכל לפחות פעמיים ביום צלחת או שלוש תוך כ 3 ימים האפטות אמורות להיעלם זו תרופת פלא ממש! אם המצב קשה יקח יותר זמן אז תמשיך לבשל ולאכול אפשר לאכול כאוות נפשך אין הגבלה! ואשמח אם תספר כאן מה התוצאות! אבל בכל מיקרה לך לרופא בצע בדיקות דם וויטמינים כי בטח חסרים לך! שתהיה בריא! הבעיה שאנשים פוחדים ולא הולכים לרופא כמה שאני שמעתי זה מחוסר ויטמינים לרוב ולא סרטן! איני רופא אז זו דעת הדיוטה בילבבד!

09/05/2012 | 00:43 | מאת: לאה

קנה קורנית שטוף הייטב הרתח אם מים מסוננים ושמור במקרר כי מתקלקל אחרי שתסנן לבקבוק או צינצנת זכוכית אחרי שתעביר אותו חיטוי במים רותחים קודם ושתה פעם או פעמיים ביום בתוספת מים חמים או רתוחים קרים אבל קודם שטוף את הפה במי קורנית מדוללים קצת זה מחטא אפשר לשטוף פנים ידיים לנשים ואגינה זה עוזר נגד כל מני חולירות ומייפה את העור שתיה עוזרת נגד שיעול!

שלום שרון, בתגובה לשאלת יש מספר נתנוים שאינם ברורים: מה היא תדירות גבוהה אצלך? האם הן חוזרות ומופיעות באותו מקום? האם הן דומות בגודלן ובמרקם שלהן? אשמח לתת מענה לשאלתך על סמך פרוט מלא ומדויק יותר. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

שלום! ביצעתי תיקון מסתם שלא הצליח וכעת אני עומד בפני ניתוח נוסף להחלפת המסתם. בעקבות כך אני צריך לבצע טיפול שורש כירורגי(יש לי דלקת בשורש) בכדי לבטל כל זיהום אפשרי. אני צריך להגיע לרמה של 1.5 INR בכדי שטיפול השורש יצליח. מה עליי לעשות בכדי להגיע ל-INR=1.5?

שלום! ביצעתי תיקון מסתם שלא הצליח וכעת אני עומד בפני ניתוח נוסף להחלפת המסתם. בעקבות כך אני צריך לבצע טיפול שורש כירורגי(יש לי דלקת בשורש) בכדי לבטל כל זיהום אפשרי. אני צריך להגיע לרמה של 1.5 INR בכדי שטיפול השורש יצליח.יש לי פרפור פרוזדורים ולכן אני נמצא בטווח של INR=2.8. מה עליי לעשות בכדי להגיע ל-INR=1.5?

שלום גדעון, לפי הפרוטוקולים הרפואיים החדשים, לא משנים את ה INR . לפיכך, לא ברור לי למה אתה להגיע לרמה של 1.5 על מנת לבצע טיפול שורש. אולם, הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש אשר עובד במסגרת מרפאה לחולים בסיכון גבוה. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

20/03/2012 | 10:57 | מאת: אסתר

לדוקטור שלום בת שישים לאחר החלפת מסתם וכן יתר לחץ דם מטופלת בתרופות מקבלת קומדין צריכה לעשות שיננית. בבית חולים בילינסון רוצים inr בגבולות עד 2.7 ואילו בבית חולים תל השומר בגבולות עד 3 inr עד לפני שנתיים תחום הinr היה מתחת ל 2.5 השאלות שלי הם מהו inr נכון לטיפול בניקוי שיניים ובכלל לכל הטיפולים למה השוני בשתי בתי החולים הרי לשניהם צריכה להיות דיעה אחת לפני שלוש שנים עברתי עקירת שן קידמית וניקוי אבנית בו זמנית עים inr מתחת ל 2.5 ובכל זאת דיממתי הרבה עד שניזקקתי לפתיחת חניכיים לכן יש את הפחד אבקש לענות לי בבקשה בהקדם תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסתר, למטופלים במדללי דם מומלץ לעבור טיפולי שיניים כאשר טווח מדדי ה INR הם בין 2.5-3.00. מומלץ לבצע את הטיפול במרכזים רפואיים העוסקים בחולים בסיכון גבוה. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

שאלה נוספת: מהו הזמן הכי נכון ואפקטיבי להפסיק הפוסלן, וכעבור כמה זמן ניתן לחזור לקחת את הכדור? בתודה מראש, יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, בדרך כלל נהוג להפסיק את נטילת הפוסלן 3-4 חודשים לפני הטיפול, לעבור בדיקת CTX, ולפי התוצאות לשקול את המשך הטיפול. ניתן לחזור ולקחת את התרופה על פי המלצת הרופא המטפל. בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

בת 58 ,מדובר בשן 17 בלסת עליונה, הדורשת עקירה באופן דחוף. לוקחת פלבקס כ-5 שנים על רקע קרישיות יתר, כ"א במשך 7 שנים לוקחת פוסלן.איך נוהגים עם פלבקס, האם צריך להפסיק, אין עוצרים את הדימום וכו'. לגבי פולסן האם זה מהווה בעיה לגבי העקירה? אם יש בעיה עם הפולסן מה עלי לעשות לגבי דחיפות העקירה? אנא תשובה דחוף בתודה מראש, יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל וסליחה על העיכוב בתגובה, לא נהוג להפסיק לקחת מדללי דם לצורך עקירת השן. כמו כן, כתוצאה מלקיחת פוסלן, עליך לעבור בדיקה מקדיהמ הנקראת CTX. המלצתי, לעקור את השן במרכז היודע לטפל בחולים בסיכון. בהצלחה ובריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

30/08/2012 | 10:17 | מאת: רופא שיניים

חולים בסיכון מטופלים על ידי מומחים ברפואת הפה. כדאי להתייעץ עם מומחה כזה. במקרה של עקירה דחופה CTX לא משנה דבר. ואם הבדיקה נמוכה - לא תעקרו את השן??? CTX מיועד להערכת הסכון לפני פעולות לא דחופות או לא מחוייבות המציאות כמו שתלים

10/02/2012 | 10:26 | מאת: תמר

אני לוקחת פראדקס 110 האם עלי להפסיק לקחת לפני עקירת שן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר, התרופה שאת נוטלת, היא תרופה יחסית חדשה לדילול דם. על כן, הייתי ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שנתן לך את המרשם על מנת לברר אם עליך להפיסק לקחת אותה לפני עקירת שן. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

04/02/2012 | 18:32 | מאת: אריה

אני חולה לב בסיכון גבוה וזקוק ונתוח חניכיים הקרדיאוג שלי מרשה לי לעשות את הנתוח רק בבית חולים. באיזה בתי חולים שבמרכז אוכל לעשות טיפול זה ? אריה

שלום אריה, בתי החולים היכולים לתת מענה ונתונים שהצגת באזור המרכז הם: תל השומר, איכילוב, אסותא תל אביב, אסותא ראשון לציון. ברצוני להדגיש את החשיבות בטיפול בחניכיים לאור קשר הדוק שמדובר עליו בספרות המקצועית בין מצב החניכיים ומחלות לב. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

31/01/2012 | 13:23 | מאת: דוד

שלום אני לוקח אקטונל במשך שנה וחצי פעם בשבוע 35 מג ,רופא השניים שלח אותי לבדיקת דם CTX והתקבלה תוצאה של 127.200PG/ML והוא שלל אפשרות של שתלים (אני זקוק לשלושה שתלים כרגע)טענתו שקיים סיכון גבוה לנמק גרמי בבצוע טפולי שיניים כירורגיים, הצעתי להפסיק לתקופה, רופא השניים לא חושב שזה יעזור, שאלותי 1. מה עושים בשביל לשנות את תוצאת הבדיקה בCTX 2. האם יש כדור חלופי שלא מכיל ביספוספונטים בברכה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דויד, הבדיקה היחידה העומדת לרשותינו על מנת לבחון את הסיכונים בנמק בלסתות בפעולות כירורגיות למטופלים הנוטלים תרופות ממשפחת הביפוספונטים, היא ה CTX. על כן, יש להתייחס בכובד ראש לתוצאות הבדיקה. לגבי אופנים לשיפור התוצאה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל שנתן לך את התרופה ממשפחת הביפוספונטים, על מנת לבחון אפשרות להפסקה בנטילת התרופה למספר חודשים. לאחר ההפסקה, יש לחזור על הבדיקה ושקול מחדש את האפשרות לביצוע ההשתלות. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

האם יש סוג עלים ללעיסה או תחליף הומאופטי למשחת שיניים ומברשת לטיפול יומיומי לחולה אלצהיימר שקשה לקבל שיתוף פעולה ממנו בצחצוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדון גרליץ, לצערי הרב, אינני יכול להמליץ על תחליפים הומופטיים או אחרים לחולה אלצהיימר. עליך לפנות לרופא המטפל האישי של החולה על מנת שימליץ על דרך הטיפול בהיגיינה האורלית.מכיון, שהרופה המטפל מכיר את המטופל מקרוב, הוא יוכל לדעת ביתר דיוק מה אופן ההתנהלות הנכונה למצבו הספציפי של החולהץ בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

03/01/2012 | 19:07 | מאת: אריה

אני חולה לב מושתל דפיברילטור בקשר לטיפולים יש לי שאלות : 1 בצעתי צילומים של נשך שיניים בפה כ - 12 צילומים. האם בכלל היה מותר לי? ואם היה אסור האם עלי לעשות משהו? 2 - אני עומד לפני ניתוח חניכיים האם מותר לי לעשות במרפאה רגילה ? אם אסור לי במרפאה רגילה מה עלי לעשות אריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריה, לארו הנתונים הרפואיים שהצגת, עליך להיות מטופל במרפאה העוסקת בטיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה. לגבי צילומי הנשך שעשו לך, אינני רואה שום בעייתיות. לגבי טיפולי החניכיים, ברצוני להדגיש את חשיבות הטיפול בחניכיים. יש בספרות המקצועית עבודות המצביעות על קשר ישיר בין מחלות חניכיים לבעיות לב. על כן, הייתי ממליץ שתטופל על ידי רופא מומחה לחניכיים במרפאה לחולים בסיכון גבוה שתוכל למצוא באחד המרכזים הרפואיים הקרובים לאזור מגוריך. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

10/12/2011 | 01:56 | מאת: חיה

הנני חולת אונקולוגיה ומטופלת בהורמונלי-ביולוגי. לאחר תשלום של אלפי ש"ח (בכירורגיה פה ולסת עם רופאים מדהימים), הגשתי בקשה להחזר כספים. נענתי בשלילה מהסיבה: רק מטופלי כימו זכאית לטיפולים ללא תשלום. ידוע שטיפול בתרופות פוספונטיים (מקווה שרשמתי נכון) גורמות לנזק בשיניים, חניכיים ואף לנמק בלסת. האם ידוע לכם אם אני זכאית להחזרים? האם יש אתר בו אמצא מקסימום אינפורמציה בנושא (שאין באתר משרד הבריאות). תודה מראש לעזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה, לאחרונה הפעיל משרד הבריאות מוקד טילפוני לפניות הציבור ושם תוכלי לקבל מענה לשאלותיך וזכויותיך בברכה ד"ר שטיירמן

20/12/2011 | 00:40 | מאת: חיה

תודה ד"ר נתן שטיירמן (-:

22/11/2011 | 21:07 | מאת: רונית

שלום רב. אני נוטלת קומדין עקב פרפור התקפי מזה כ3 שנים. מאוזנת על 2 נקודה 2 .סביב זה. שאלתי בעיקבות חרה שג"כ נוטלת וגם מאוזנת בערך כך על הנמוך וניזקקה לטיפול שיניים דחוף. עקירה דחופה. רופאת השיניים ביקשה אישור קרדיולוג. . עם הקרדיולוג דיברה בטלפון אמר שעליו לבדקה . כידוע תור לקרדיולוג לא מקבלים במהירות. מחכים משהו כמו חודש. שאלתי מה עושים במקרה שניזקקים לטיפול מעין זה דחוף.אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית, במצב שתיארת הייתי ממליץ לפנות לאחד מהמחלקות של כירורגיה פה ולסת באזור מגורייך. במחלקות אלה יודעים לטפל באנשים הנוטלים קומדין ללא צורך בהפסקת לקיחת התרופה בברכה ד"ר שטיירמן

ד''ר נתן שטיירמן שלום רב! אתה יכול בבקשה לעזור לי בעיצה? לאימי הייתה סתימת קומפוזיט גדולה בשן.חלק מהשן נשברה והסתימה נפלה.קראתי שבמקרה כזה כשמהשן נשארו דפנות דקות עושים או סתימת חרסינה onlay/inlay או כתר.הרופא שלנו אמר שהוא יכול לשים כמו מוט מתכתי בפנים ואז לעשות סתימת קומפוזיט על זה. הבעיה היא שלאימי אסור לשים בשיניים שום חומר מתכתי,כי היא עברה 2 שטפי דם במוח ומדי כמה שנים היא צריכה לעשות בדיקות סיטי וצנטור והרופאים הזהירו אותנו שזה מאוד פוגע בפיענוח הצילומים.וגם אמרו לנו שהשתל לא יקלט לה ,כי היא מקבלת הרבה תרופות.לכן מאוד חשוב לה לשמור על השן הזאת. הרופא שיניים שלנו לא עושה סתימות כאלה מחרסינה.וכל רופאי השיניים שהמליצו לי עליהם המכרים שלי אין להם הרבה ניסיון עם סתימות חרסינה,הם לא ידעו להגיד לי כמה זה יעלה.והמכרים שלי לא עשו סתימות חרסינה אצל אף אחד ולרובם עדיין אין כתרים.ואלה שיש להם הם לא מרוצים,כי המזון נכנס מתחת לכתר או החניכיים.ואני חוששת להפקיד את אימי בידי מישהו גם אם הוא רופא טוב ,אבל אין לו בכלל ניסיון עם סוג טיפול כזה או שמעט מאוד ניסיון. האם אתה יכול בבקשה לתת לי שם של רופא טוב מאיזור חיפה שאתה מכיר באופן אישי או שמעת מהמכרים שלך שעברו טיפולים אצלו -סתימות חרסינה גדולות וכתרים והם מרוצים.מאיזור חיפה,כי עם מצבה הבריאותי של אימי עדיף שהרופא יהיה קרוב ונגיש. אני יודעת שבפורום אתם לא ממליצים בד''כ,אבל באמת ששאלתי את כל המכרים שלנו ואף אחד לא יכל לעזור לי,הם יודעים על זה עוד פחות ממני.ומה שאני ראיתי מודעות באינטרנט על רופאים שעושים סתימות חרסינה,אני חוששת גם,כי אני לא שמעתי עליהם כלום מאנשים חיים ואין לי המלצות עליהם.התארים ותמונות באינטרנט,זה לא כמו חוות דעת של מטופלים.בהסתדרות רופאי שיניים גם אין שם קריטריון חיפוש כזה.וגם ככה זה דומה ללפנות לרופא ממודעה,בלי המלצות.המייל שלי: snejna9_koroleva@walla.com בבקשה אם אתה יכול לעזור לי?זה מאוד חשוב לנו,אימי אישה צעירה עדיין בת 50 ואסור לה בשום אופן להגיע למצב של שתל. מה ההבדל בין inlay ל onlay והאם זה יחזיק מעמד הרבה שנים אם מהשן נשארו דפנות דקות? השן לא תישבר?פשוט קראתי ששמים כתר רק כשכל האופציות האחרות כבר מוצו. תודה רבה!!! בכבוד רב!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גבירתי, אמך צריכה להיות מטופלת במרפאה לחולים בסיכון גבוה ולפי הנתונים שהצגת, הייתי ממליץ שתהייה מטופלת על ידי מומחה לשקום הפה. תוכלי לפנות לאיגוד רופאי שיניים מומחים בשיקום הפה ולמצוא רופא קורב לאזור מגורייך. את רשימת הרופאים ניתן למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים בברכה ד"ר שטיירמן

20/12/2011 | 22:43 | מאת: מודאגת

ד"ר נתן שטיירמן שלום! תודה רבה על תשובתך! ואיפה אפשר למצוא מרפאה לחולים בסיכון גבוה?

שלום רב אימי בת 72 מטופלת מעל 20 שנה בתרופות נוגדות אוסטיאופורזיס.טרם האקטונל טופלה בפוסלן.לפני כ-8 שנים החלה טיפול באקטונל כדור אחד לשבוע ובחצי שנה האחרונה כדור אחד לחודש.כעת צריכה לעקור שתי שיניים. מה התקופה הנדרשת כדי להתנקות מהתרופה וכדי למנוע סיבוכים בעקירה

שלום ליזה, בדרך כלל יש להפסיק את לקיחת התרופה כ-3 חודשים לפני טיפול השיניים, וזאת כמובן בתיאום מלא עם הרופא המטפל בה בתרופות ממשפחת הביפוספונטים. כמו כן, יש לבצע לפני הטיפול בדיקה הנקראת: CTX על מנת לוודא את ביצוע העקירות ללא סיבוכים מיותרים. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

19/08/2011 | 12:08 | מאת: יעל

חולה אונקולוגית, סיימתי סט של 6 טיפולים כימותרפיים עם טקסול וקרבופלטין. סובלת מנסיגת חניכיים. בדיקות הדם שלי תקינות וכן צילום ה-CT מתי אפשר להתחיל טיפול? איזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, תודה על פנייתך, עליך להבדק במרפאת שיניים לחולים בסיכון גבוה על מנת שיוכלו להתוות על הטיפול המתאים לך. חשוב להיות בתיאום מלא עם המחלקה האונקולוגית בה טופלת. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

07/08/2011 | 12:39 | מאת: אניטה

שלום רב, אני מחפשת מרפאת שיניים עם דוברי עיברית ברומניה חייבת לעבור שיקום הפה וטיפול עם השתלות בדחיפות מישהו ממכיר או יכול לקשר אותי??? ממש ממש דחוף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אניטה, לצערי לא אוכל להמליץ על מרפאה ברומניה. בבריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

30/07/2011 | 19:21 | מאת: סטנובסקי בלה

אני חולת לופוס מזה 15 שנה. נטלתי תרופות רבות וביניהן פרדניזון ופוסולן. לפני כשנה נוצר לי נמק בעצם הלסת וטופלתי בדוקסילין. היום אני זקוקה להשתלת שיניים ואף רופא בב"ש לא מוכן לעשות לי השתלה. רצוי לציין שכבר שנה איני נוטלת לא פרדניזון ולא פוסולן. היום אני מטופלת בתרופות של לחץ דם וסכרת, ומאוזנת. שמעתי שבאוניברסיטת ת"א יש מרפאה שמטפלת במקרים מסובכים של חולים כרוניים. רציתי לדעת האם זה נכון, ואם כן לקבל מספר טלפון ושם להתייעצות. בתודה בלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בלה, לאור הנתונים שהצגת, עליך לעבור טיפול במרפאה לחולים בסיכון גבוה. אכן באוניברסיטת תל אביב מטפלים בחולים גבוה. עליך להיות מטופלת במחלקה לרפואת הפה. את הטלפון תוכלי להשיג ב 144. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

עשיתי ניקוי אבן לפצינטית תחת השפעת אספירין בהסכמת רופא שיניים במרפאה ציבורית בה אני מועסקת לאחר מכן הפצינטית התלוננה על דימומים בחניכיים כתוצאה מהדלקת חניכיים וחזרה למרפאה כעבור18 שעות והתלוננה על חוסר תפקוד ודימום בפה רופא שיניים אחר בדק אותה באותה מרפאה ספג לה את הדם ושחרר אותה לביתה הוא המליץ לה לא לעשות שטיפות במשך יומיים ולבלוע את הרוק.בשעה 24.00 בחצות באותו היום פנתה המטופלת לחדר מיון בבית החולים תל-השומר שם תפרו לה באזור ימני תחתון עשולה תפר היא לקחה 3 ימי מחלה ומאז היא התחילה להרגיש טוב הפצינטית התלוננה שהטיפול שקבלה לא היה טוב ושהרופא לא הצליח לעצור לה את הדם במרפאתי.האם טיפול הסרת אבן במצב בריאותי כזה יכול לסכן אותה ולהוביל לתגובה חריפה כל כךעד כמה שידוע לי לא הרופא האחראי במרפאה טוען שזה חריג האם מצב כזה מחייב מכתבמקדים מרופא משפחה או הפסקה של אספירין האם היתה פה רשלנות רפואית מצידי?או מצד הרופא שנתן לה ע"ר במרפאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, במצב של חולה שנוטל טיפול תרופתי כל שהוא, ראשית יש לבקש ממנו מכתב רפואי מפורט מהרופא המטפל על מנת ללמוד את הרקע הרפואי שלו ואת מצבו הרפואי. בדרך כלל, לא נהוג להפסיק את נטילת האספירין לצורך ניקוי אבן. אולם, יש לערוך אנמנזה רפואית יסודית על ידי רופא השיניים המטפל ולפעול על פי הנחיותיו. במקרה שתיארת, במידה ומופיע דימום יתר יש לטפל על ידי תפר באזור הדימום, תוחבושות לחץ ספוגות באקסקפרון ולצייד את המטופל בקרפולות של אקסקפרון לשטיפות פה במידה ומופיע דימום בביתו. במידה והדמם לא נעצר יש להפנותו למיון בבית חולים הקרוב לביתו. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

הנני בן 68, סובל מלחץ דם גבוה- מאוזן ע?י תרופות 130/80, פרפור פרוזדורים- מאוזן ע?י פרוקור ואיקקור - מעל שנתיים ללא פרפור. אתמול עברתי השתלת שיניים, הרופא השתמש בהרדמה ללא אדרנלין, ההרדמה לא החזיקה יותר ממספר דקות וסבלתי כאבים איומים, עד כדי כך שהרופא הפסיק את הטיפול באמצע- במקום 4 שתלים בוצעו רק 2. הרופא טען שהייתי בחרדה גדולה ולכן האדרנלין שלי ביטל את החומר המאלחש ולכן לא השפיע עלי. בעבר עברתי מספר טיפולים שכללו עקירות ומעולם לא הרגשתי כאבים. הרופאים בעבר השתמשו בזריקות הרגילות. בקריאה באינטרנט ראיתי שיש הטוענים שהאדרנלין הטבעי בזמן כאבים עלול להיות מסוכן יותר מהאדרנלין המוסף לזריקה. שאלתי מאחר וכיום אני מאוזן מבחינת המחלות שלי, ובעבר עברתי טיפולים וקיבלתי זריקות עם אדרנלין, מהם הסיכונים להשתמש בהרדמה מקומית רגילה? האם אני יכול לדרוש מהרופא את ההרדמה הרגילה והאם הרופא יכול לסרב להשתמש בה? 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק, לאור התיאור המפורט שמסרת, ראשית, עלי להדגיש שעליך להיות מטופל אך ןרק במרכז רפואי הנותן מענה לטיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה. כמו כן מומלץ שהרופא המבצע את ההשתלה יהיה רופא רופא כירורג מומחה פה ולסת. בסגרת מרכז רפואי לחולים בסיכון גבוה, יוכלו ללמוד את מצבך הרפואי בצורה מעמיקה, יסודית ומקצועית. על סמך בדיקה מקדמת זו, יוכלו להמליץ על אופ הטיפול ועל חומר ההרדמה המתאימים לך. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

ברצוני להתחיל טיפולי שיניים, אך אני חולת תרומבוציטופניה מסוג ITP. אני ברימיסיה כבר הרבה שנים ובכל זאת חוששת שמא חומרי ההרדמה אולי עשויים לגרום לירידה בטרומבוציטים. מה הסיכון בהתחלת טיפולים והאם אצטרך ליידע את רופא השיניים על כך? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, לפי הנתונים שהצגת בפנייתך אין מניעה להתחיל טיפול שיניים. עליך לידע את הרופא המטפל בכל מה שקשור במצבך הרפואי כולל, רמת הטרומבוציטים וכל נתון אחר רלוונטי (גם אם בעינייך הוא לא נראה כך). יש להדגיש שעליך להיות מטופלת במרפאה לחולים בסיכון שערוכה לטפל ולהתמודד עם כל תרחיש רפואי ולא במרפאת שיניים רגילה. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

28/06/2011 | 11:18 | מאת: יעל

במהלך טיפול שורש התגלתה אצלי אלרגיה חריפה לחומרים הבאים: epoxy resin, BIS-GMA, gold. כעת עליי להמשיך בביצוע כתר ומבנה וכן לבצע עקירה. פנייה למס' מרפאות (גם בבתי חולים)לא העלתה דבר. לא נמצאה מרפאה בה יש חומרים שבהם יוכלו לטפל בי. נא עזרתכם במציאת מרפאה בה יוכלו לטפל בי תוך המנעות משימוש בחומרים אלה. תודה מראש.

שלום יעל, ראשית, עליך לפנות למחלקה לאלרגולוגיה על מנת שימליצו באיזה חומרים ניתן להשתמש לאור הנתונים שהצגת. רק אחר כך, יהי עליך לפנות למרפאות המיועדות לחולים בסיכון גבוה. המלצתי, לפנות לאוניברסיטת תל אביב, בית ספר לרפואת שיניים, או לבית הספר לרפואת שיניים בהדסה, ירושלים. סביר להניח, ששני מוסדות אלה ייתנו מזור ומענה לבעיה שהעלית. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

18/07/2011 | 08:47 | מאת: יעל

ד"ר שטיירמן שלום, תודה על תשובתך. פניתי כבר למקומות שהזכרת ובשניהם לא יכלו לעזור לי.כך גם בבי"ח בילינסון. אולי אתה מכיר מרפאות פרטיות שיוכלו לעזור? במקביל אני פונה גם לכל המרפאות בבתי החולים. בברכה, יעל

22/06/2011 | 14:20 | מאת: שוש

שלום אני בת 56 סובלת מאוסטופורוסיס קשה ומטופלת ב אקלסטה זריקה פעם בשנה יש לישן שצריך לעקור אותה הפסקתי לקבל את אקלסטה לפני 4 חודשים בשביל הטיפול 1- רציתי לדעת האם כבר אפשר לטפל בשן כי הרופאה אמרה נצרך לעקור את השן 2- האם בית חולים מטפלים בבעיה ואם צריך לשלם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש, תודה על פנייתך לפורום יש לבצע ליתר בטחון בדיקה CTX ועל סמך התוצאות, להחליט אם יש אפשרות לבצע את העקירה. מומלץ שהעקירה תבוצע על ידי רופא מומחה פה ולסת. לגבי שאלתך בנוגע לתשלום, יש להיוועץ בקופת החולים אליה את שייכת. לפי הערכתי, יש לשלם עבור עקירות שיניים. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

20/06/2011 | 18:32 | מאת: שי

שלום! האם מבין החומרים שמשתמשים בהם בניקוי אבן (שיננית), עלול להיות איזשהוא חומר שפוגע באיכות הזרע של הגבר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, לאחר בדיקה בספרות המקצועית, לא הוזכר שקיים קשר כל שהוא בין החומרים ששיננית משתמשת לפוריות גברית. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

19/06/2011 | 05:54 | מאת: אילנית

שלום רב, אימי בת 65 חולת סכרת וגם נוטלת כדור פוסלן לעצמות, האם יש סיכון בעקירת שן עם לקיחת התרופה פוסלן אם כן- האם להפסיק את נטילת התרופה עד לעקירת השן, כמה זמן לפני להפסיק את לקיחת התרופה לפני. האם יש לבצע את העקירה בבי"ח או אצל רופא שיניים רגיל, בגלל הסכרת, ותרופת הפוסלן תודה רבה

שלום אילנית, ידוע שהפוסלן שייך למשפחת הביפוספונטים. יש מחקרים המראים על נזקים בעצמות הלסת בזמן ביצוע פעולות כירורגיות. לעניות דעתי, יש להפסיק את לקיחת התרופה כשלושה חודשים לפני עקירה ולבצע בדיקה ctx במוטרה לבדוק את רמת הסיכון של נזק ללסתות. כמו כן, יש להבצע את העקירה אצל רופא כירורג פה ולסת מומחה שעובד במסגרת מרפאה לחולים בסיכון גבוה בריאות שלמה ד"ר שטיירמן

שלום אילנית, ידוע שהפוסלן שייך למשפחת הביפוספונטים. יש מחקרים המראים על נזקים בעצמות הלסת בזמן ביצוע פעולות כירורגיות. לעניות דעתי, יש להפסיק את לקיחת התרופה כשלושה חודשים לפני עקירה ולבצע בדיקה ctx במוטרה לבדוק את רמת הסיכון של נזק ללסתות. כמו כן, יש להבצע את העקירה אצל רופא כירורג פה ולסת מומחה שעובד במסגרת מרפאה לחולים בסיכון גבוה בריאות שלמה ד"ר שטיירמן

שלום רב, הבן שלי, בן 4, סובל מבעיית כבד. הרופאה המטפלת בשניידר אסרה עליו לקבל כל תרופה שהיא הפטוטוקסית ומתפרקת בכבד. רופאת השיניים אמרה שעליו לעבור סתימה מורכבת, ואולי אף טיפול שורש, אך אינה יודעת מה הדרך הבטוחה ביותר לשיכוך הכאב לאור מצבו. הטיפול דחוף, מאחר ואנו לפני נסיעה ארוכה (בת חודשיים) לחו"ל. נשמח לדעת מהי המלצתכם לגבי הטיפול בו - טשטוש, הרדמה מקומית, ובאיזה חומר הכי בטוח להשתמש? האם יש מקום מומלץ לטיפול בו, או שאפשר לחזור לרופאת השיניים הפרטית? בברכת חג שמח ובתודה אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לאור מה שכתבת, ילדך מטופל בבית חולים שניידר. בבית חולים זה יש מחלקה לטיפולי שיניים לחולים בסיכון גבוה. להמלצתי, מכיון שהילד מוכר בבית החולים, פני למחלקה זו. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

שלום הנני חולת לופוס פעילה ובשנה שנתיים האחרונות אני מגלה בשיניים כתמים חומים בצורת עיגול או בצורת כתר הפוך ויש שני שיניים קדמיות עליונות שיש בהן גם כתם חום וגם כאילו ששכבה אחת נעלמה מהן כאילו שהכתמים שקועים בשן אני חוששת שמדובר בשחיקת אימייל , עוד משהו כשאני מרבה לשתות או לאכול שתיה/מאכל חמוץ כל השיניים בפה מתחילות לכאוב ואף כואב לגעת בהן או ללעוס לכן אני נמנעת מחמוץ, יש לציין כי לפני מס' שנים כשעדיין לא אובחנתי כחולת לופוס הייתי בביקור אצל רופא שיניים ועדיין לא הופיעו כתמים חומים אלו אבל השיניים היו צהובות והרופא טען שזו שחיקת אימייל האם יש סבירות כי הכתמים מקורם בשחיקת אימייל או עקב שימוש בברזל נוזלי כהה שאני משתמשת על בסיס קבוע או בגלל המחלה עצמה? איך ניתן לטפל בתופעה זו? והיכן אני יכולה לטפל בשיניים בבעיה זו וגם שיננית אם בקופת חולים כללית הרופא לא מעוניין שאטפל שם בגלל הלופוס ורגישות לאנטיביוטיקה שיש לי ובבית חולים קפלן מזכירת המרפאת שיניים אמרה איך אני אבוא אליהם שיש לי בעיה במערכת חיסונית רגישה כשבאים לשם כל מיני חולים אז מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זהבית, עליך להיות מטופלת במרפאה לחולים בסיכון גבוהה שאמורה לתת מזור לבעיותיך. קשה בשלט רחוק לבחון מה מקור הכתמים שאת מדווחת עליהם. על כן, עליך לפנות לרופא שיניים העובד במרפאה לחולים בסיכון, כפי שציינתי. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

12/05/2011 | 12:35 | מאת: נדיה

שלום, אבי בן 64 חולה לב מה צריך לדעת לפני טיפול שיניים והאם אתם מבצעים טיפולים לחולי לב, אבי צריך לבצע השתלת שיניים הוא כרגע עם תותבות נדיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדיה, אביך אכן צריך להיות מטופל במחלקה לחולים בסיכון גבוה הנותנת מענה רפואי הולם על פי פרוטוקול רפואי קפדני. על הרופא המטפל לערוך בדיקה ראשונית המסתמכת על הרקורד הרפואי של אביך. על פי תוחכל להינתן המלצה טיפולית מתאימה. בבירכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

09/05/2011 | 12:42 | מאת: meitalk

היי, אני נמצאת מזה שלושה ימים בחוסר תפקוד בשל דלקת חריפה בשן שהייתה פתוחה כמה שנים (בשל טיפול שורש שנזנח) הגעתי למצב שאני חייבת טיפול ייסודי בכל הפה- סתימות, טיפולי שורש, עקירה ושתלים הבעיה היא החרדה הגדולה שלי מטיפולי השיניים, כל ביקור אצל רופא שיניים מלווה בהתעלפות סחרחורות וכדומה. רציתי לדעת האם בטיפול בהרדמה המלאה ניתן לבצע את כל הטיפול בבת אחת? במידה וכן, מהם הדברים אותם אני צריכה לבדוק טרם כניסתי לטיפול כזה תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הרדמה כללית נותנת מענה למטופלים הסובלים מחרדה משתקת. עליך לקבל תכנית טיפול מפורטת על סמך צילומים ובדיקה קלינית וכך ניתן יהיה לומר האם תוכלי לבצע את הטיפולים בהרדמה אחת. כמו כן, עליך לבצע את הטיפול במרפאה מאושרת על ידי משרד הבריאות לעסוק בטיפולי שיניים בהרדמה כללית. בברכת בריאות שלמה ד"ר נתן שטיירמן

20/02/2011 | 01:14 | מאת: אן

אני בת 65 , לוקחת אספירין פעם ביומיים ,פריבלין להורדת כולסטרול ואטרוקסין לבלוטן מגן. לפני שנתיים עברתי את ההשתלה הראשונה (צד שמאל תחתון) עברתי אותה בקלות ויומיים אחרי זה חזרתי לעבודה . כעת עברתי השתלה בחלק עליון צד ימין. יומיים אחרי הוצאת 3 שניים והשתלה התנפחו הפנים כמו בלון מאזור עיניים ועד סנטר , למרות שמיד התחלתי לקבל אנטיביוטיקה (אוגמנטין). הנפיחות ירדה רק אחרי 4 ימים והופיעו שטפי דם מתחת לעין ימין, על הלחי, מתחת לסנטר עד הצוואר. אחרי שבוע ביקרתי במרפאה והוחלט להשאיר את המקום לעוד שבוע עד שיעלמו כתמי דם תת עוריים. שאלתי האם זה תופאה נורמלית או זה סיבוך? יש לציין שלא היו כאבים רק אי נוחות מהתנפחות הפנים . היום , 12 ימים אחרי השתלה עדיין יש רגישות קלה של חניכיים. הטיפול נעשה בהרדמה כללית בבי"ח , כי אני סובלת מחרדה דנטלית. בתודה מראש , אן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אן, התופעות אליהן את מתייחסת הן בגדר הנורמלי. לא נראה על פניו שמדובר בסיבוך מהטיפול. מאחל בריאות שלמה ד"ר שטיירמן