אחרי ניתוח וריקוצלה עם אשך שהתכווץ וציסטה חדשה בגודל 0.2 סמ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/03/2019 | 20:19 | מאת: חסוי

היי עברתי ניתוח וריקוצלה לפני כ 5 חודשים בשיטת היי עם קשירת הווריד הראשי . כבר אחרי הניתוח הרגשתי שעדיין קיימים וורידים מורחבים (כאילו עדיין קיים דליות באשכים) ואכן עשיתי אולטרסאונד אשכים - תוצאה וריקוצלה קלה בשני האשכים + תופעה חדשה ציסטה בגודל 0.2 סמ על אשך שמאל שהתכווץ לפחות חצי ממה שהיה לפני הווריקוצלה כשהייתי בריא . השאלה שלי היא אם צריך לבצע ניתוח נוסף הפעם בשיטה המיקרוכירורגית כדי לשלול הישנות כלשהי . האם זה הגיוני שאחרי ניתוח וריקוצלה עדיין ישנה וריקוצלה (אפילו שהיא קלה ). האשכים כואבים - האם נכונה האמרה שניתוח לא פותר כאב אלא רק תופעה . האם יש אפשרות להחזיר את האשך לגודלו המקורי ? האם יש ניתוח פרוצדורה רפואית להחזיר את הגודל הטיבעי . נב תוצאות הזרע לאחר ניתוח השתנו לטובה פי 2 לפחות תוך 4 חודשים ,אך בינתיים ללא הריון מושג. תודה רבה על העזרה.

מנהלי פורום אורולוגיה