פורום סרטן ריאה

3280 הודעות
3090 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן ריאה

11/04/2024 | 18:20 | מאת: מיכאל לוי776

מצאו לי בפטסיטי גוש שחלק דלקתי וחלק ממאיר, אמרו צריך כימותרפיה ואימונותרפיה וגם ניתוח להסרת אונה. למה לא עושים קרינה על הגידול וזהו?

כאשר יש גידול ממאיר תמיד השאיפה והטיפול הטוב ביותר הוא ניתוח. ידוע כיום כי עדיף לתת טיפול טרום ניתוחי ואז לנתח. זה הטיפול המומלץ. יש מקרים שלא ניתן לנתח ואז ממליצים על קרינה. שיהיו בשורות טובות.

10/04/2024 | 22:47 | מאת: מיכאל לוי776

שלום בפט סי טי שעשיתי כתוב כך: קליטה פתולוגית של fdg בעצמה נמוכה בתהליך גדול המערב את רוב האונה ופנאומיניטיס דיסטילית לגוש. האם קליטת fdg זה בהכרח סרטני?

10/04/2024 | 21:23 | מאת: רויטל

בת 62 מעולם לא עישנתי ..התגלה סרטן עם מוטציה אלק ללא גרורות.. מקבלת לורלטיניב.. מה הסיכויים של הטיפול

סיכוי מאוד מאוד גבוה לתגובה . שיהיו בשורות טובות.

11/04/2024 | 10:00 | מאת: רוית

את מדברת על בלימת המחלה או ריפוי מוחלט.? שכחתי לציין שזה גרורתי רק בריאה הימנית

11/04/2024 | 10:22 | מאת: רוית

תהייה בלימה? האם יש ריפוי מוחלט?

אם לא יצליחו להגיע לניתוח אז אנחנו מתייחסים למחלה כזו כמו מחלה כרונית שלא ניתנת לריפוי וכל הזמן יהיה צורך לקבל טיפול.

11/04/2024 | 15:33 | מאת: רויטל

ז"א שאין ריפוי..זו אדמוקרציומה ..אפשר לנתח ?וזה גם יכול להתפשט לאיברים אחרים אפילו עם כדורים?(שאלה אחרונה)

09/04/2024 | 22:48 | מאת: מיכאל לוי776

היי באוגוסט 22 עשיתי ברונכוסקופיה אמרו אין לך כלום למרות שהרגשתי חרחור שלא מפסיק ומשהו יושב בריאה הימנית. אחרי זה נלכתי לרופאים של מכבי אמרו לי יש לך אסתמה . עברו שנתיים ומתברר באיכילוב שיש לי סרטן דרגה 3, יש פה רשלנות ? איך רופא אומר אסתמה שרואים בבירור גוש שלא עובר ולא מגיב לאנטיביוטיקה מעל שנה..גם הגוש הוא 10 סמ , יכול להיות דלקת שלא עוברת שנתיים? לקחו ביופסיה ואמרו סרטן תאים שאינם קטנים

מצטערת לשמוע על האבחנה . קשה לי לייעץ לגבי מה שאתה מתאר. כדאי לפנות לרופאים ששלחו אותך לבדיקות ולשאול את דעתם עכשיו עם הידיעה שיש סרטן. לצערי הרבה פעמים "חוכמה בדיעבד" מסבירה הרבה מהמקרים ולעיתים כן יש טעות באבחון או בפירוש הבדיקות

09/04/2024 | 11:46 | מאת: רחל

שלום דר, אבי בן 67 עם עבר של סרטן שלפוחית השתן. בבדיקה c.t שעבר התגלו קשריות בגודל 7 מ"מ ו12 מ"מ. האם יש סיבה לדאגה ומה זה אומר קשרית?

קשרית בריאה זו" נקודה לבנה"שרואים בבדיקת סיטי. עד 1סמ בדר"כ לא מדאיג בלבד. ואם ללא שינוי גם לא מדאיג . במידה ומופיעה קשרית חדשה היא מצריכה מעקב ובמידה ויש גדילה כדאי לבצע ביופסיה

08/04/2024 | 19:06 | מאת: מיכאל לוי776

מה אתם חושבים על אונקוטסט?

יש מקרים שכדאי לבצע בדיקת אונקוטסט כי זה יכול לפתוח אפשרות לטיפול נוסף. מאוד תלוי המקרה.

08/04/2024 | 18:51 | מאת: מיכאל לוי776

חללל

לא הבנתי את השאלה.

01/04/2024 | 17:07 | מאת: שלי

שלום רב אמי בת 77 מחלימה מסרטן שלפוחית השתן. תוצאות ביופסיה לאחר ניתוח turbet שני לבחינת ממצא חשוד העלתה שכל הדגימות שפירות. בבדיקת פט סי טי כל גופי אחרונה לא נמצאה קליטה פתולוגית באיברי הגוף למעט קליטה מוגברת בעוצמה בינונית בנודולים ריאתיים יציבים ( מוכרים משנת 2016) יש לציין שהיא סובלת משיעול כרוני ממקור לא ידוע מזה שנים רבות ובעת הבדיקה היתה מעט מצוננת. בסיכום הפיענוח נרשמה שורה אחת בלבד והיא שסך הכל הממצאים יציבים. שאלתי היא האם הוסר החשד לתהליך גרורתי? תודה רבה.

קשה לייעץ למה שכתבת. תלוי מה עוצמת הקליטה ומה הדינמיקה מהבדיקות הקודמות. כנראה שאם הממצאים יציבים הם פחות מחשידים לממאירות אבל חייבים להיוועץ עם הרופא המטפל

01/04/2024 | 15:47 | מאת: דבורה

הרופאה שלי שלחה אותי לct ראות במסגרת איזה בדיקת סקר שעושים בכללית אני בת 56, ואני מעולם לא עישנתי. הרופאה כתבה מעשנת שנים, רק בהפניה, כנראה כדי שזה יהיה ללא תשלום ,שהגעץי לשלם טופס 17 אמרו זה בחינם. אבל אני לא מעשנת בכלל.לא עישנתי. ובעבר כן עשו לי ct ראות בגגל ממצא נודלרי קטן בראות. יש חשיבות להודיע לרופאה שזה שגוי, ואני לא מעשנת בכלל, זה כתוב בסכום מומחה ראות מלפני כמה שנים, או להתעלם מזה כי זה כנראה הדרך שהיא מצאה לדחוף אותי לבדיקה בסקר חינם. תודה

למקרה הפרטי הזה לא הייתי משנה. אך לתיק הרפואי עצמו ולרופא הריאות אם תגיע חשוב להדגיש שאינך מעשנת

23/03/2024 | 22:02 | מאת: מודאגת

הי, לאחר מס' ימים של צינון, כאב גרון מלווה בצרידות ושיעול, בשיעול הבוקר לאחר שינה, היו עקבות של דם בליחה. למחרת בבוקר לא ראיתי עקבות דם, אבל נראתה לי מעט מאוד בגוון ורוד - מועט ממש. השיעול בימים הקודמים היה יבש וקשה, ואימצתי את מיתרי הקול למרות הצרידות. רופא משפחה אמר שייתכן שנקראו עורקים קטנים בגרון - כי ראה אדמימות ולכן הדימום ( לא דימום מסיבי אלא 2-3 פעמים עקבות דם בליחה. בת 51, בריאה בד"כ - לא מעשנת, לפני כחמש שנים , היה לי זיהום או אבצס בריאות ובCT היתה הצללה מינימלית בהיקף העליון LLL וקשרית זעירה בקוטר 0.5 שהיתה בשיפור לעומת תקופת הזיהום. רופא המשפחה נתן לי צילום חזה במידה ואמשיך להשתעל. יש לציין שעדיין כואב לי מעט הגרון ומשתעלת אך במגמת שיפור יחסית להתחלה עקב סירופ לשיעול. שאלותי: האם כדאי לעשות בכל זאת את הצילום חזה? או ברור אחר? מוטרדת מעקבות הדם גם אם היו מועטות בשיעול, לזיהום לפני מספר שנים, אם לא צילום חזה, האם מומלץ מעקב אחר?

לפי מה שתארת אני מסכימה עם רופא המשפחה. כדאי לעשות צילום חזה ליתר בטחון.

18/03/2024 | 18:43 | מאת: מגי

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: הבטן והאגן הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי עם סימון מעיים על ידי שתיית חומר ניגוד מדולל. אין בדיקות קודמות להשוואה במערכת. סיבת הבדיקה: בירור ירידה במשקל. ממצאים: פסים אטלקטטיים בודדים בבסיסי הריאות. תפליטים פלאורליים בכמות זעירה דו"צ. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין ,בדיסטריבוציה בילוברית בכבד הודגמו מספר מוקדים היפודנסיים קטנים בקוטר עד 0.6 ס"מ, קטנים לאפיון. ללא הרחבת דרכי מרה. אין לזהות אבנים רדיואפקיות בכיס המרה. הטחול בגודל תקין, ללא ממצא פוקלי בתוכו. הלבלב ברוחב תקין, שומר על מבנה אונתי ,צינור הלבלב הראשי לא מורחב. האדרנלים שמורים. הכליות במיקום ובגודל תקין, ללא אבנים או הידרונפרוזיס.ציסטות פראפלביות בכליה השמאלית, ציסטות קורטיקליות בכליות דו"צ, גדולה בקוטר כ 5.7 ס"מ בכליה השמאלית, הכליות עוברות האדרה תקינה, ללא גושים. אין לזהות לימפאדנופתיה לאורך רטרופריטונאום, באגן או במפשעות. כיס השתן לא במילוי גדוש ולא ניתן לדון על דפנותיו. מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצאים מורפולוגיים חשודים בגדם הניתוחי. אין לזהות מיימת. מהלך וקוטר לולאות מעיים תקין. ללא הסננת משטחי שומן בבטן או באגן. האאורטה בקוטר תקין עם שינויים טרשתיים לאורכה. שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה. מוקד סקלרוטי קטן באילאום מימין, מראה טומוגרפי שפיר, כנראה אי גרמי, לקורלציה עם בדיקות הדמיה קודמות. סיכום: מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצא חשוד בגדם הניתוחי. מוקדים היפודנסיים קטנים בדיסקי ביצעה בילוברי בכבד, קטנים לאפיון, לקורלציה לבדיקות הדמיה קודמות. שאר כמתואר.

אני עוסקת בעיקר בסרטן ריאה. זהו סיטי בטן ולא מכוון מספיק לריאה. כדאי להתייעץ עם הרופא המפנה

17/03/2024 | 09:58 | מאת: מיקי

שלום עשיתי ברונכוסקופיה בוולפסון נכתב כך: bronchial epithelial cells, few reactive squamous cells, leukocytes..מה זה אומר?

קצת קשה לענות ולדייק בתשובה על שורות הפתולוגיה שכתבת. צריך לראות דוח פתולוגי מסודר. ממליצה להפגש עם הרופא/ה לתשובה מסודרת.

15/03/2024 | 23:09 | מאת: רויטל

שלום ד"ר, אני בת 54 בתאריך 5/3 ביצעתי ct חזה כי אני בתהליך הפסקת עישון, והתשובה הגיעה. בלוטת התריס אינה מוגדלת. שאריות תימוס במיצר. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות איוורור וציור ווסקולרי תקינים. פרט למוקדים זעירים בדפנות הסימפונות. מוקד מסוג glass ground ב ll ידוע מסיטי קלציום סקוור. הצללה אטלקטטית בבסיס הריאה מימין. כל השאר,הכבד,הטחול תקינים. מה זה אומר? כשביצעתי את הבדיקה הייתי מצוננת ללא שיעול. אני נורא מודאגת מהממצאים.

לא נראה שיש מקום לדאגה. ייתכן שיש ממצאים שמתאימים לזיהום ויש ממצא שמצריך מעקב . מומלץ לפנות למעקב של רופא ריאות

11/03/2024 | 20:12 | מאת: מיקי

אני בן 35 הייתי חשוף בעבר להמון אבק במסגרת העבודה באתר בנייה, במשך שנתיים חשבו שיש לי דלקת אולם התברר שזה סרטן. למה דווקא האונה rll היא החולה וכל הדלקת והסרטן מתרכזת בה?

אין לי הסבר למה דווקא באונה ימנית תחתונה . יכול להיות גם באונה אחרת..

10/03/2024 | 21:40 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 8 ומזה יותר משנה משתעל בלילות. שיעול ליחתי לרוב. השיעול קורה רק בשעות הלילה וכמעט ולא קיים בשעות היום. הוא איננו מנוזל. כשזה רק התחיל השיעול היה בעיקר סביב ההרדמות וההשכמה בבוקר.. אך בחודשים האחרונים הוא קורה גם במהלך הלילה מידי פעם. מלבד השיעול אין תסמינים נוספים. ילד חיוני, ללא מחלות רקע. פניתי במהלך בשנה פעמיים לרופא הילדים שאמר שזו כנראה אלרגיה לאבק וכששוכב על המיטה זה גורם לטריגר..אין בחדר וילונות או שטיחים ומקפידים על נקיון. רופא ילדים אחר אמר שכנראה מדובר בנזלת שמטפטפת בלילה לגרון- למרות ששוב כאמור הוא אינו מנוזל. אני מאד חוששת שמא זה יכול להיות משהו רציני יותר..כמו ממאירות בריאות, מחלות לב וכו. האם עלי להתעקש על צילום רנטגן/בדיקות אחרות? מה רופא ריאות יכול לאבחן במרפאתו במידה ואצליח להתעקש על הפניה? תודה

שלום רב אני אונקולוגית ריאה מבוגרים. לא חושבת שמה שתארת חלילה קשור לממאירות. הייתי ממשיכה בירור אצל רופא הילדים/רופא ריאות או אלרגיה. בשורות טובות

07/03/2024 | 02:52 | מאת: מיקי

יש איזה מכון בתל אביב שנקרא ניו הופ שהקים אותו דוקטור לאונקולוגיה מוולפסון, הם טוענים שמכניסים ויטמין סי לדם או עם גלי חום והגידולים נעלמים..עד כמה זה רציני?

לא מספיק מכירה אך לצערי נשמע לא משהו שהוכח מחקרית. צריך לבקש לראות הוכחות מחקריות

16/02/2024 | 10:05 | מאת: יוני

שלום, עשיתי CT חזה, זה מה שרשום בתוצאות: הצלללות נודולריות מולטיפוקליות בשתי הריאות יותר בולטות באונה ימנית תחתונה בה נראות ההצללות נראות קונפאונטיות עד כדי יצירת הצללות כתמיות . שארית של טימוס. אין לימפאדנופתיה מדיאסטינלית, בשערים או משמעותית. אין נוזל פלוירלי . מבנה אובאלי ליטי בקוטר של כ 1.4- ס"מ בעל גבול סקלרוטי עד דר ייטב באספקט אחורי של צלע 7 משמאל. , יש לציין שהCT נעשה כשהייתי עם חום ודלקת ריאות (עוד לפני שהתחלתי אנטיביוטיקה), האם התוצאות הלא תקינות הם בגלל הדלקת ריאות או שיש שם משהו נוסף, מה זה המבנה האובלי וכו'? יש תור לרופא ריאות, אבל עד שנגיע אליו אני רוצה להבין מה יש לי תודה

נראה כי התיאור אכן מתאים למצב זיהומי הפיך. כמובן יש צורך לעבור בפירוט ומעקב עם רופא ריאות. בריאות שלמה

18/02/2024 | 10:35 | מאת: יוני

ומה זה המבנה האובאלי וכו' שרשום שם? זה יכול להתאים גם לדלקת ריאות? האם חשוב לנסות למצוא תור כמה שיותר מהר לרופא ריאות, או זה בלי לחץ?

מה זה בכלל lul מה זה אים יש חשד לא טוב

Lul,קיצור של אונה עליונה משמאל.חלק מרקמת הריאה אם יש בה קשריות/מוקדים צריך לעשות להם מעקב בהקשר לסיפור הרפואי.

בבדיקה CT דרכי שתן (נמצאה אבן 4 מ"מ ) אחד הממצאים "מספר קשריות בבסיסי הריאות בגודל כ- 6 מ"מ ב RML) . (2-24) מה זה אומר? ואיזה רופא לפנות? תודה

יש לוודא מה גורמי סיכון במטופל. מעשן או לא?האם יש בדיקות קודמות להשוואה?6 ממ הם ממצאים קטנים אך יש לבררם .כדאי לפנות לרופא ריאות שיחליט האם צריך עוד בירור או מעקב בלבד ומתי

11/01/2024 | 14:28 | מאת: יעל

שלום רב בת 49 נשואה + 3. ברקע אסטמה. באוגוסט 2021 דלקת שריר הלב שלא אובחנה+ הפרעות קצב קשות. יוני 2022 סינקופה ואיבוד הכרה בעת יציאה מחניה. אשפוז+ חודשיים ווסט דיפיברילטור. טיפול בפרוקור + קרדילוק. לאחר הדלקת EF=40. כעת עדיין הפרעות קצב NSVT+ קרדילוק 5 בוקר וערב. כעת EF=60. בסיטי שנעשה בעקבות כאבי בטן הממצא בריאות: רושם לניפוח יתר של בסיסי הריאות. כנראה הידבקות פלאורו פולמונלית באספקט הבזאלי אחורי של RLL. בקע היאטלי קטן. סובלת מקשיי נשימה מדי פעם. רגילה לכך מהאסטמה. לכן מתקשה לבדל. מה משמעות התוצאות? האם קשור לבעיית הלב? האם יכול להיות קשור חס ושלום לסרטן? אילו בדיקות המשך יש לעשות? האם זה דחוף? תודה רבה!

07/01/2024 | 10:42 | מאת: לילי

שלום האם יש הגבלה על טיסה למאובחן סרטן nsclc שלב 3 ? תודה

קשה לענות לשאלה הזו משום שזו אמירה מאוד כללית. רק הרופא המטפל ידע להעריך אם אפשר או לא. בגדול ,בזמן טיפול פעיל לא מומלץ. בזמן טיפול אחזקה במידה ומרגישים בסדר בדר"כ יש אישור לטוס.

02/01/2024 | 09:16 | מאת: דהו

שלום בתוצאות צילום בית חזה: "הצללה סביב המדיאסטינום ורושם ללימפאדנופציה סביב המיצר. רושם לציור ריאתי מוגבר יתכן תפליט פלאולרי משמאל". מה זה אומר? תודה

אלו ממצאים לא תקינים בצילום חזה. מצילום חזה קשה להגיד בדיוק מה זה. מניחה שהרופא שלך ימליץ להשלים סיטי ריאות

01/01/2024 | 12:32 | מאת: דני

לפני 8 שנים חליתי בסרטן ריאה אדנוקרצינומה גוש קטן. עברתי כריתת אונה והמשך מעקב. אני עושה כל שנה ct. השאלה אם אני צריכה להמשיך ? או אפשר להפסיק? תודה

המשך המעקב מושפע מגיל המטופל/מעשן לא מעשן/ממצאים בסיטי שמצריכים מעקב. ממליצים 5 שנים מעקב בסיטי ולאחר 5 שנים לפי שיקול האונקולוג/רופא הריאה רם צריך להמשיך

01/01/2024 | 08:43 | מאת: יעקב

שלום, אמא שלי לא עישנה מעולם ואובחם אצלה סרטן ריאות. מהם הגורמים העיקריים לסרטן ריאות אצל לא מעשנים, קבוצה די גדולה שלא נמצאת במעקב ואין לה מודעות למחלה הזו. אשמח לדעת מה אומרים המחקרים, הניסיון... תודה

מסכימה שזו קבוצה שלא עוברת בדיקות סקר כי באמת קשה לדעת מי בקבוצת סיכון בקרב לא מעשנים. אין גורמי סיכון אחרים ידועים ואין תסמונות גנטיות משפחתיות שיכולות להוביל להתפתחות סרטן ריאה.לכן אין בדיקת סקר וגם אם בן משפחה חלה אין בירור גנטי מומלץ שיש להשלים. יש סיכוי יותר גבוה למצוא מוטציה שבגידול שגרמה לסרטן וייתכן ויש לה טיפול ביולוגי.

יש לי שילוב של מספר בעיות, לא מצליח לקבל התיחסות כוללת, ולהבין אם זה לכוון סימפטומיים סרטניים או שלאור הממצאים להרגע וללכת בגישת מעקב בלבד. עשו לי בדיקת סי.טי רגיל ,וגם כסקר, למרות שאיני מעשן. 1.יש לי פיברוזיס בפסגות הראןת לא חמור. אני סבלתי בקטנות מברונכיט ספסטית על רקע אלרגי שהשתפרה מאוד מגיל 18 והחאה. סובל מאלרגיה חמורה, עברתי הימונתרפיה שקידמה אותי מאוד.חי סביר,בנתקף ומעבר מדתמש בתכשירים אבקת סטרואידים םלקסוטאיד ובחרום פרנדיזון. הפיברוזיס מה מקורו? רופא אחד אמר שזה לא מהאלרגיה ואסתמה, אלא משחפת, או אזבסט.לא חליתי ,בשחפת מימי. יש בדיקה לזיהוי נוגדנים שחפת, או שזה לא משנה בכלל כרגע. שאלתי האם פיברוזיס ברום הראות לאדם לא מעשן יכול לנבוע מה האלרגיה. או שזה אכן שחפת או אזבסט. מה בעצם ניתן לעשותשלא תיהיה החמרה. או שלא צריץלעשות כלום. 2.בנוסף יש לי נודלים בין 3 ל 5 ממ, שלא גדלו ממש, אמנם נוספו 2 במהלך ה3 שנים האחרונות. מעקב היה מלפני 5 שנים סכה 5 נודלים. תחת כל המצב הזה, אני מרגיש סריא ושזה חלק מהגיל, אנמ בן 60. לא מרגיש שמשהו חמורמתרחש. הייתי מעדיף להיות במעקב שנתי וזהו. האם זה דבר נכון, בלי להכנס לסבך נוסף בדיקות ואבחנות, או שיש משהו ב4בחנות שלי שכןמצריך טיפול. 3.דבר נוסף, לוקח נ-אציטיל ססטאין 600 מג ליום. שהפסקתי הרגשתי קצת ליחה,וחרחורים קלים. זה תוסף מומלץ בשבילי? יכול לעזורלשימור מצב קיים? תודה

16/12/2023 | 21:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אריאל, למעשה הפיברוזיס, אם הוא לא גורם להפרעה בתפקודי נשימה או בתפקוד הכללי שלך, לא מחייב התייחסות מיוחדת. מבחינת הנודולים - אם יש חדשים - כדאי לשקול להמשיך מעקב. אני מציעה להיות במעקב אצל פולמונולוג. מהתיאור שכתבת אני לא רואה שיש כאן מקום להתייעץ עם אונקולוג. בהצלחה

11/10/2023 | 17:32 | מאת: יעל

מה המשמעות של התוצאה בסי טי חזה: אי סקלרוטי בחלק הפרוקסימלי של צלע 6 מימין. תודה רבה

28/10/2023 | 16:03 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יעל, לדעתי זה ממצא שפיר, אבל כמובן צריך לבחון אותו בהקשר הקליני. בהצלחה

08/10/2023 | 16:11 | מאת: אורנה

שלום מה פירוש עיבוי מוקדי בסדק מצד ימין בתוצאות של צילום סיטי

08/10/2023 | 23:06 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אורנה, זה תיאור של איזור שנראה יותר מעובה, בסדק שבין אונות הריאה מימין. זה רק תיאור. האם יש לזה משמעות קלינית - זה יחליט הרופא שלך. בהצלחה

30/09/2023 | 13:38 | מאת: יריב

שלום רב, חולה לב (לפני מספר שנים התקף לב , 3 סטנטים) בן 49. כשבועיים לאחר החלמה מקורונה בפעם הראשונה, הופנתי למיון עקב כאבים בחזה (קורונה עם חום גבוה 39-40, כאב ראש, כאב גרון ללא שיעול או נזלת / ליחה). אושפזתי ובוצע צינתור אבחנתי ששלל בעיה לבבית. בפעינוח צילום חזה נרשם "סמיכות קלה באזור קרדיו-פרני ימני, ללא דינמיקה מהותית, בשלב זה לא נראה שמדובר בקונסולדציה. למעקב קליני. צל הלב והמיצר אינם מורחבים." לחוץ מאוד מהממצא בפיענוח ומהעובדה שהכאבים בחזה לא עוברים. אשמח מאוד להתייחסותך . המון תודה!!!

01/10/2023 | 00:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יריב, למעשה התיאור מציין את זה שכפי הנראה אין לך דלקת ריאות וזה, כפי הנראה, לא מסביר את הכאבים. בכל מקרה - כל ממצא בצילום חזה מחייב מעקב. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי סיטי חזה, במיוחד אם יש היסטוריה של עישון. הסיטי מגלה הרבה דברים, לא רק גידולים. בהצלחה

24/09/2023 | 10:49 | מאת: ניצן

שבתוך החדר יש מין וילון כזה שמאחוריו יש עשרות ציורים ודברי אומנות(מין מחסן לציורים כזה) החדר עצמו לא כולל המחסן קטנציק ואני יכול להכניס לשם רק מיטה. בחדר יש ריח תמידי של צבע( מין ריח לוואי כזה) ולא משנה כמה אני אאוורר את החדר תמיד יהיה את הריח. רציתי לדעת האם יש סיכוי של כמות גבוהה של עופרת באוויר בגלל שלהבנתי פעם בצבעים היה עופרת?

01/10/2023 | 00:21 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ניצן, אין לי תשובה. צריך לדעת מה החומרים שאתה נחשף אליהם, באיזה כמויות וכמה זמן. אני מציעה לפנות למשרד לאיכות הסביבה, אולי יוכלו להעריך בצורה יותר מדוייקת את החשיפה והסיכונים, אם יש. בהצלחה

22/09/2023 | 13:41 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 59 ,בוצע לי צילום חזה בגלל צורך בניתוח בהרדמה כללית עקב שבר במפרק כף היד בגלל נפילה. התוצאה היא: צילום בית חזה pa, 1. צל הלב אינו מורחב. 2.צל עגול מוטל על חלק אחורי של צלע 6,מימין. יש לציין שלפני חצי שנה עשיתי גם צילום חזה בגלל נפילה וקיבלתי מכה בצלעות ולא נאמר לי שמוטל צל על החלק האחורי של הצלע.הרדיולוג שראה את שני הצילומים קבע  שאין שינוי בין שני הצילומים. כמו כן המליצו לי על CT, אבל עד שאגיע ל CT ברצוני לשאול : האם לפי מה שרשמתי יש מקום לדאגה? תודה רבה

01/10/2023 | 00:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יעל, כל ממצא חריג מחייב בירור. צילום חזה הוא בדיקה טובה אבל הרבה פחות מדוייקת מסיטי ולכן אני מסכימה שרצוי שתעשי סיטי. לא כל ממצא בריאות הוא גידול. בהצלחה

21/09/2023 | 12:43 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 53 עם סרטן ריאות תאים לא קטנים בצד ימין ללא גרורות לא נתיח שלב 3A. עבר טיפולים כימותרפיים ו-30 הקרנות. לאחר פט סיטי האחרון ביולי יש תוצאות מעולות הגידול כמעט ונעלם וכרגע ממשיך אימונותרפיה פעם בשבועיים למשך שנה . בחודש האחרון פתאום הרגיש כאב מעל הפיטמה הימנית שהוא נוגע . שהרופאה בדקה אמרה שמרגישה גוש קשה. מה זה יכןל להיות ? גרורה או גידול יכול להיות במקום כזה ? מחכים לבדיקת אולטרסאונד בחודש הבא אודה לתשובתך .

01/10/2023 | 00:19 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, בלי לבדוק אי אפשר לדעת. הממצא לא בהכרח קשור לסרטן ריאה, אבל רק ביופסיה תיתן את התשובה המדוייקת. בהצלחה

16/09/2023 | 14:23 | מאת: אופיר

לקחתי את הרכב לשטיפה, וכשסיימו בתברר לי שהמקום נמצא קרוב מאוד לגג אזבסט ענק שכולו שבור. החשש שהמנקים הכניסו שבבים לרכב כשישבו בו וניקו, אם בבגדיהם ואם בסמרטוטי הניקוי. פתחתי את כל החלונות ונסעתי במהירות זמן מה, כדי שאם יש שרידים, יעופו החוצה... שאלתי.. האם נהגתי נכון? האם אפשר לפתוח מזגן ברכב במצב כמתואר? תודה

20/09/2023 | 22:29 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אופיר, פעלת נכון אבל חשוב לציין שהסיכון הוא כאשר שוברים את האסבסט. אם הגגון פשוט נמצא שם אבל לא מתעסקים איתו - אין פיזור של סיבים. בברכה

12/09/2023 | 12:30 | מאת: גבי

קיבלתי תוצאות מצילום CT. מה אפשר להבין ממצב הריאות ? בלוטת התריס ללא שינוי. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר. הצללות מסוג GLASS GRAUND עם ברוכנו גרם אוויר נרחבות בפריפריה של שתי הריאות בעיקר בריאה הימנית, הבולטות הצללות בפריפריה של בסיס הריאה השמאלית ופריברונכיאליות בבסיס הריאה משמאל. יותר ב-RLL. לא הודגמו בלוטות לימפה בבתי השחי. ללא תפליט פריקרדיאלי. תפליט פלאורלי מינימלי בבסיס הריאה מימין ללא תפליט פלאורלי משמאל. בקע היאטלי קטן. כבד בגודל ומרקם תקין. כיסהמרה נכרת. דרכי המרה אינן מורחבות. טחול, לבלב ואדרנלים בגודל ומרקם תקין. כליותבגודל תקין, ללא הידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות בכליות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, אגן או מפשעות. לולאות מעיים ללא עיבוי דופן או הרחבה בולטת. אברי האגן תקינים. שלפוחית השתן במילוי חלקי. ללא נוזל בבטן ובאגן. הרחם אינו מוגדל. ישנה האדרה מעט בולטת בדופן הימנית התחתונה של שלפוחית השתן בצורה מוקדית. גודש בורידים אגניים סביבו. מבנה גרמי -שינויים ניווניים בע"ש.

20/09/2023 | 22:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גבי הממצאים בריאות יכולים להיות זיהומיים אבל דורשים התייחסות. אנ י מציעה לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה. בהצלחה

11/09/2023 | 13:33 | מאת: מוטי

מזה קצת יותר מחודש יש לי תחושה של ליחה אני צריך לנשום עמוק הרבה פעמים במאמץ להוציא אותה, ובקושי מצליח. יצא כמה פעמים ירוק בהיר מאוד. לחלוטין לא משתעל. תחושה שזה נמצא עמוק. לחלוטין לא מפריע לי בלילה. מה זה יכול להיות!? רופא אף אוזן גרון אמר אינו רואה כלום תודה

20/09/2023 | 22:29 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גבי זה נשמע כמו זיהום ויראלי אבל כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה

אדנןקרצינומה שלב 4, טופלה בקיטרודה וכימותרפיה כ 10 חודשים. תגובה מצויינת לטיפול הגידול בריאה הצטמצם וכמעט נעלם, ואז בMRI מח שני (הראשון היה באבחנה, ויצא תקין) , ראו 3 גרורות. ביצעו הקרנה אחת וב MRi לאחר כ 3 חודשים מההקרהב מצאו גרורה נוספת חדשה כביכול. הגידול העיקריבריאה עדיין מצטמצם. איך יתכן שיש תגובה מצויינת לטיפול אבל מתגלה גרורה חדשה ..??

שלום צילה, לשאלתך - אפשר לומר שברפואה הכל אפשרי. בהחלט רואים מצבים בהם נותנים טיפול ואיזור מסויים מגיב מצוין ואיזור אחר לא מגיב. לגבי המוח - יש תרופות שלא משפיעות על הגרורות במוח. לקיטרודה יש השפעה על גרורות מוחיות אבל כפי הנראה במקרה שלך - ההשפעה במוח לא מספקת. זהו המצב הנתון ואני רואה שאת מקבלת טיפול מצוין. אז בהצלחה, הרבה בריאות ושנה טובה

01/09/2023 | 19:08 | מאת: מיקו מאסה

לפני כ 40 עסקתי ביתוח ויצור של קסדות לצהל שכללו יריעות פיברגלאס. לאחר יצורן היה צריך לכרסם את השוליים. עשיתי זאת ללא מסכה וזכור לי שקראתי אז שסיבים אלה יכולים לגרום לסרטן גם אחרי עשרות שנים. הבחנה וטיפול?

02/09/2023 | 17:35 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיקו, מה השאלה? אם יש לך סימפטומים ריאתיים - כדאי לפנות לרופא המשפחה לבירור. מעבר לכך לא ידוע לי על בדיקות יזומות שצריך לעשות. אתה יכול להתעניין גם במשרד לאיכות הסביבה. בברכה,

11/08/2023 | 10:44 | מאת: גיא

שמעתי שאפשר לעשות בסורוקה, אבל לא מצאתי איפה באתר שלהם. אולי זה חלק ממחקר? אני מעשן 30 שנה, בטוח שיקבלו אותי למחקר, אבל איפה מצטרפים?

24/08/2023 | 15:37 | מאת: לא רופא

אם אתה בכללית, יש מסלול חדש גילוי מוקדם סיטי, גילוי מוקדם פיילוט, קרינה נמוכה ללא עלות, פנה לרופא המשפחה ציין שאתה מעשן, ויתנו לך הפניה.

24/08/2023 | 21:46 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גיא, אינני יודעת אם מתקיים כעת מחקר בסורוקה. אם כן - יש להניח שיחידת הריאות תהיה מעורבת. בכל מקרה מומלץ על CT חזה בקרינה נמוכה. אפשר לקבל את ההפניה דרך רופא המשפחה וזה מכוסה ע"י הסל למי שעונה על הקריטריונים. במקביל - כדאי לשקול אסטרטגיות להפסקת עישון. אפילו אחרי 30 שנה זה אפשרי וכדאי. בהצלחה

07/08/2023 | 15:17 | מאת: מודאג

אובחנתי עם וסקוליטיס MPa שהתבטא בכליות ובריאות בצילום סיטי ראו הצללות עדינות GGO שמתאימות לדימום בלי ממצאים אחרים זה היה לפני חודשיים בחודש יוני השאלה היא שאני כרגע על סטרואידים ועדיין רואה כיחים דמיים קטנים לעומת מה שהיה באישפוז ,לסירוגין האם זה יכול חס ושלום להיות גידול או משהו וזה יכול להתפספס? האם כדי לבקש סיטי חוזר? הייתי במיון עשו צילום חזה רגיל שיצא תקין תודה מראש

07/08/2023 | 17:28 | מאת: מודאג

שכחתי להוסיף גיל 30 עישון בעבר כרגע לא, הסיטי בוצע ללא חומר ניגוד

24/08/2023 | 21:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אינני יודעת לענות על השאלה. אני מציעה להתייעץ עם הראומטולוג המטפל כדי להחליט לגבי המשך בירור. בהצלחה

שלום דוקטור גילו לאימי גוש עקב שיעול טורדני עשתה ביופסיה מחכה לתשובה חולת cll מאוזנת הרופא אמר שהמיקום בעייתי לניתוח איזה אפשרויות יש להקטין את הגוש כדי שהשיעולים יפסקו אם יש בכלל הרופא הסביר שאם הגוש היה סמ לאחד הצדדים לא היה שיעול והבעיה היא כרגע בעיה מכנית מה הטיפולים שהמקום בעייתי? תודה רבה

שלום יניב, ברמת העקרון אפשר להקל על השיעול, ברגע שיודעים מה הגורם הישיר לשיעול. האם הגידול ממש בתוך צינור הנשימה או לוחץ מבחוץ. בכל מקרה - אם ניתוח איננו רלוונטי אפשר לתת טיפולים אחרים בהחלט יעילים, וגם תרופות שמפחיתות את השיעול. אני מציעה לפנות בהקדם לרופא ריאות ואונקולוג. בהצלחה

מושלח על הפזגה ימנית -גרנולומה ? מה זה אומר ?האם חשד לסרטן ריאה ?

30/07/2023 | 02:12 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אני לא יכולה לומר מה הממצא המתואר. כדאי לפנות לרופא ריאות. בהצלחה

20/07/2023 | 00:52 | מאת: שמואל

אבקש לשאול האם ככל שאדם מתבגר ויש לו קשריות שאינן גודלות ךמרות שמתווספות נטספות אבל גם אינן גודלות, ואינו מעשן כלל, זה דפוס שלאורך זמן יכול להעיד שמדובר בנטיה לפתח קישריות בלי שיש להן בסיס להפוך לסרטניות. או שזה לא עובד כך, וזה כמו פוליפים במעיים, שהמצאות פוליפים לאורך זמן בהכרח מתפתח בסבירות מסוימת לסרטן. איזה מודל קרוב יותר למציאות הראדון או השני של הפוליפים. בנוסף האם נטיה לקישריות בראות מתאימה לנטיה מסוימת לקשריות ברקמות אחרות כמו בבלוטת התריס למשל, זה שייך או אין קשר. תודה

30/07/2023 | 02:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שמואל, כמו פוליפים - רוב הקשריות הן לא סרטן ואינן מתפתחות לסרטן אבל בריאות כאשר קשרית קטנה מאד - אי אפשר לדעת אם היא שפירה או גידול ממאיר בראשיתו ולכן מומלץ לעשות מעקב, במיוחד באנשים בסיכון גבוה כמו מעשנים או אנשים עם היסטוריה של סרטן . בברכה,

שלום חמותי התחילה טיפול בטגריסו 80 מ"ג. לאחר שבועיים עשתה צילומי ריאות. אשמח לדעת מה המשמעות ואם הצילום החדש מראה על שיפור או החמרה הפיענוח הראשון - צלום בית חזה/ריאות-חזיתי+צדדי _______________________________ הודגם צל נוסף מעוגל בקוטר כ~ 2.4 ס"מ בפיסגה הימנית באספקט הפנימי. צל נוסף ~ 0.7 * 1.8 ס"מ בשדה האמצעי של הריאה הימנית. חשד לצל מעוגל נוסף מעל השער הימני. הריאה השמאלית תקינה. צל הלב לא מוגדל. דרוש בירור נוסף על-ידי CT של הריאות והמדיאסטינום בסיטי נאמר שיש נוזל עם תאים סרטניים מלבד הגידול ומעורבות של בלוטות הלמפה. פיענוח שני לאחר שבועיים טיפול - צלום בית חזה/ריאות-חזיתי+צדדי _______________________________ עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית. השער הימני מורחב. פרט לכך אין לראות ממצא בולט תוך ריאתי. אשמח לחוות דעתך ,התור בעוד 10 ימים ואנו בלחץ

לציין שיש הבדל של 4 חודשים בין הצילומים ובנתיים קיבלה שבועיים טגריסו

שלום חזי, צילום חזה אינו מספיק מדוייק להערכת תגובה לטיפול. הבדיקה המתאימה היא CT או PET-CT ואז צריך השוואה מדוייקת של הרדיולוג. גם חשוב לדעת איך היא מרגישה, זו גם אינדיקציה לתגובה לטיפול. בהצלחה

שלום. אשמח לעזרה בהבנת הפענוח של הבדיקה: "הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. אין עדות לקשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי, מיצר ובשערי הריאות. קנה וסימפונות חופשיים. שינויים טרשתיים עדינים באאורטה. אין עדות לנוזל פלוירלי ופרי-קרדיאלי. שדות הריאות: בולה אמפיזמטית סוב-פלוירלית בגודל כ – 2 ס"מ פרא-וורטברלי באונה תחתונה של הריאה הימנית. סירכות פלוירליות עדינות בבסיסי שתי הריאות. קשרית זעירה עד כ- 4 מ"מ באונה התחתונה של הריאה השמאלית ) חתך 201-119 (. פרט לכך הריאות נקיות . ללא עדות לתהליך תסניני. מספר אזורים היפודנסים באונה אמצעית של הריאה הימנית, טיב הממצאים אינו ברור. אמפיזמה מקומית? אחר?" מה המשמעות? מה צריך לבדוק? למה לשים לב? תודה רבה מראש.

שלום נחמה, רוב הממצאים המתוארים אינם ממאירים אבל יכולים להיות קשורים לעישון. לגבי הקשרית - היא דורשת מעקב. אני מציעה לפנות לרופא ריאות עם הצילומים. בהצלחה

מעולם לא עישנתי. האם זה משנה את משמעות הממצאים? תודה, נחמה.

16/07/2023 | 11:31 | מאת: מיכל

שלום רב, האם יכול להיות שיש עדיין בחילות? עבר חודש וחצי מהטיפול הכימותרפי, ושלושה שבועות מהקרינה האחרונה . תודה רבה .

30/07/2023 | 02:08 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, זה בהחלט אפשרי. כדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי תרופות שיעזרו להתמודד עם הבחילה. בהצלחה

שלום דוקטור לאור הממצא בריאות עשיתי us בית שחי והימצאו בלוטות מוגדלות בצד שמאל עד 5.4 סמ יכול להיות שזה גרורות?בבית שחי ימין ב.מ.פ יכול להיות קשר בין הגוש בריאה ימנית לבלוטות בצד שמאל? תודה רבה

אימי חולת Cll מטופלת בביולוגי ומאוזנת

שלום יפה, מה השאלה?

13/07/2023 | 09:10 | מאת: אוהד

יש מפגע אסבסט בתחנת הכח רידינג וכרגע לפי הבנתי התחנה מושבתת בשל עבודות להסרת האסבסט. האם זה בטוח לבלות כ400-500 מטר מהתחנת כח? יש סיכון שסיבים יכולים להגיע רחוק יותר? תודה מראש אוהד

30/07/2023 | 02:07 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אוהד, אני באמת לא יכולה לענות על השאלה הזאת. מדובר בסיבים עם משקל קל מאד שיכולים להתפזר למרחק. מצד שני - יש טכניקות לטיפול באסבסט שמונעות את הפיזור ולכן הפינוי של אסבסט נעשה רק ע"י אנשי מקצוע עם כל ההגנות הנדרשות. המשרד לאיכות הסביבה הוא הכתובת לשאלות נוספות. בברכה,

בן 78, מעשן לשעבר, שיעול בשבועות האחרונים. צילום חזה מהיום. הבינה המלאכותית החינמית Chester טוענת שיש סיכוי של מעל 80% לכל אחד מהמצבים הבאים: Lung Lesion Lung Opacity Effusion Edema Pneumothorax Atelectasis הרגשה כללית טובה חוץ מהשיעול. קישור לשני הצילומים מהיום, הפענוח הרשמי יכול להגיע רק עוד כמה ימים: https://i.postimg.cc/90qhKPZW/CXR-PA-20230712-anonymous.jpg https://i.postimg.cc/yNV7xZ4P/CXR-LAT-20230712-anonymous.jpg לשם השוואה, קישור לצילום PA קודם מלפני 5 שנים: https://i.postimg.cc/vZw0W7mW/CXR-PA-20180718-anonymous.jpg הפענוח של הבינה המלאכותית: https://i.postimg.cc/R052Z3y0/Chester-20230712-anonymous.jpg האם את מסכימה עם הבינה המלאכותית? האם כדאי "לרוץ" לרופא ריאות עם הצילומים האלה או אפילו לחדר מיון?

12/07/2023 | 13:48 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יוסי, אני לא מפענחת צילומים בפורום ואין לי מושג איך להתייחס למה שכתבה הבינה המלאכותית פרט לכך שאינה קובעת אבחנה חד משמעית. בהתאם לכך אני מציעה ללכת לרופא ריאות, לא לרוץ בלחץ, אבל כן ללכת להיבדק והוא יבחן את הצילומים ויחליט איך להתקדם. בהצלחה

שלום דוקטור אימי חולת cll השבוע עשתה סיטי עקב שיעול ונימצא גוש בריאה בגודל 3 סמ וגוש בבית שחי שמאל בגודל 5 סמ אנחנו לפני ביופסיה האם זה חייב להיות סרטן תמיד או שיכול להיות גוש שפיר תודה רבה אימי מטופלת בביולוגי עקב Cll

12/07/2023 | 14:27 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יפה, זה לא חייב להיות סרטן אבל זה יכול להיות סרטן ולכן כדאי לעשות בירור בהקדם. בהצלחה

08/07/2023 | 11:51 | מאת: מחלימה

שלום רב, אני מחלימה כשלוש שנים מסרטן המעי. בפענוח הסיטי שנועד למעקב, נצפו הצללות ggo קטנות ומרובות ב rul . יש לציין שלא סבלתי בחודשים האחרונים מהצטננות, שיעול או דלקת ריאות ואני מרגישה מצוין. כן עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה לפני חודש. האם ייתכן קשר בין ההרדמה לבין תוצאת הסיטי למרות שעבר חודש בין שני ההליכים? האם יש צורך בבירור נוסף? תודה רבה!

08/07/2023 | 19:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, קשה לומר אם הצללות GGO קשורות להרדמה שעברת או לזיהום שלא הרגשת בו, אלה אפשרויות סבירות. יחד עם זאת קורה שיש לזה קשר לסרטן . אני מציעה להתייעץ עם האונקולוג של ועם פולמונולוג כדי לקבל את ההערכה המדוייקת. בהצלחה

05/07/2023 | 19:36 | מאת: מיכל

שלום רב, לאחי יש סרטן ריאות תאים לא קטנים כרגע סיים סבב כימותרפיה ציספלטין ואטופסייד ו-30 הקרנות. עכשיו מתחיל טיפול אימונתרפי דורבלומאב פעם בשבועיים במשך שנה. איזה תופעות לוואי יכולות להיות בטיפול הזה? והאם הטיפול הזה באמת יעיל ויכול להעלים את הגידול לגמרי? תודה רבה.

08/07/2023 | 20:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, הטיפול בדורבלומאב הוכח כיעיל בהקטנת הסיכון שהגידול יחזור. כלומר קיים סיכוי שלאחר סיום הטיפולים אחיך יחזור לחייו וירגיש טוב ללא גידול פעיל. כמו תמיד באונקולוגיה- זה ענין של הסתברות וזה לא מובטח. בהצלחה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 66