פורום תביעות ביטוח

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חברות הביטוח מלוות אותנו במהלך כל אירוע בחיינו. מחלה, תאונה, פגיעה בתאונת דרכים, נזקי גוף, רשלנות רפואית מצב סיעודי ועוד. לצערנו, חברות הביטוח לא תמיד ממהרות לשלם לנו את הפיצוי הנדרש בעקבות הנזק שנגרם לנו. בפורום זה ינסה ד"ר אודי פרישמן, מומחה לניהול סיכונים וביטוח לסייע לכם לקבל מחברות הביטוח שלכם את מה שמגיע לכם ואת מה שהן לא תמיד רוצות לשלם או לפעמים לא רוצות בכלל שתדעו שמגיע לכם.
583 הודעות
548 תשובות מומחה

מנהלי פורום תביעות ביטוח

24/12/2023 | 07:18 | מאת: אביתר

שלום רב, כללית הודיע, כי שינתה את תנאי הביטוח הסיעודי הישן.וניתן לצאת מהביטוח סיעודי הישן הקבוצתי שלה עד 3.24 התשלום החודשי יעלה, אני 20 שנה בערך משלם, בן 60. לא הצלחתי להבין את כל פרטי הרעת התנאים, שאלתי, האם יש הגיון ביטוחי וכדאיות כלכלית להמשיך בביטוח הסחעודי הישן של כללית? או יש אלטרנטיבות אחרות. ההגיון אומר שאין ברירה, לשלם, כי כבר 20 שנה שילמתי. אבל לא יודע איזה אופציות אחרות יש. רב תודות על עזרתכם.

13/09/2023 | 21:34 | מאת: רמי רמי

האם לאחר ייעוץ עם רופא מומחה, ניתן לתבוע את הביטוח הפרטי שיש לי להחזר כספי, ולתבוע גם את כללית מושלם להחזר ההפרש או עד תקרה. כמובן שמצהיר שתבעתי גם את הביטוח הפרטי. תודה מראש

בהחלט כן כל עוד התביעה נעשית בשקיפות ובתום לב תוך הצגת המידע על קבלת חלק ההחזר ממקור אחר ניתן לתבוע

20/02/2023 | 12:23 | מאת: סבטה

אני מקבלת קצבת א.כ.ע מקרן פנסיה במשך כשלוש שנים. כל שנה חברת הביטוח שמשלמת את הקצבה, מזמינה אותי לוועדה רפואית. קראתי באיזשהו פורום שלאחר 5 שנים מפסיקים לזמן לוועדה רפואית ומשלמים את הקצבה באופן אוטומטי. האם הדבר נכון? תודה רבה מראש

לא מכיר הנחיה כזו שאחרי חמש שנים מסיקי לזמן לוועדה אם יחליטו להפסיק לשלם לך דברי איתי

08/02/2023 | 13:25 | מאת: דוד

שלום רב. אודה על עזרתך. אני בן 58, סכרתי למעלה מ-15 שנה, כולל אשפוזים רבים ובעיות ברגליים, (פצעים ואבדן אצבע) קבלתי מהביטוח הלאומי 39 אחוזי נכות צמיתה. ראיתי בספר הליקויים של הביטו"ל שאם בנוסף לסכרת יש גם פגיעה של אחד מאברי מטרה בחומרה של 30% לפחות או של שני אברי מטרה בחומרה של 20% לפחות, אפשר להעלות את אחוזי הנכות ל-65% יש לי כמה בעיות נלוות לסכרת כמו פולינירופתיה סוכרתית בינונית משולבת מוטורית וסנסורית. כמו כן יש לי גם רנופתיה ( NPDR) לא משגשת בעין שמאל/ וחסימת כלי דם ברגליים. (בצורה קלה יחסית) השאלה היא אם לאור הממצאים האלו אוכל להעלות את אחוזי הנכות? אודה על תגובתך

עושה רושם שכן אהל קשה לתת תשובה צריך לראות חומר רפואי תעביר לי חומר רפואי ואשמח לנסות ולסייע

תודה על תגובתך המהירה איך אפשר לשלוח לך את החומר הרפואי? דוא"ל?

13/01/2023 | 01:47 | מאת: שי

לפני שבועיים וחצי עשיתי תאונת דרכים ושברתי את היד: עצם האולנה בשורש כף היד. כמובן שממתלווים לזה כאבי גב וצוואר ואני מנסה לברר כמה פצויים אפשר לקבל

קשה להתייחס בלי לראות חומר רפואי. שלח סכום רפואי

22/12/2022 | 09:32 | מאת: חנוך

שלום אמא שלי בת 58 סובלת כבר כמה שנים מהיצרות עמוד שדרה ובעקבות זה כאבים חזקים ברגליים. לפי המלצת הרופאים היא עברה לפני כמה חודשים זריקה תחת שיקוף sij. היא עברה את ההזרקה באחד מבתי החולים. והיא אומרת שהחדר ההזרקה לא היה סטרילי כלל לדוגמא הרופא והמזכירה יושבים באותו חדר עם מחשב וכדומה. יום לאחר ההזרקה התחילו לה כאבים מטורפים שהתבררו כזיהום במקום ההזרקה. היא הייתה מאושפזת 10 ימים בביה"ח ושוחררה להמשך טיפול של חודשיים בבית. כהיום היא עדיין מוגבלת בכל תנועותיה. אבל אי אפשר לדעת האם הכאבים קשורים לזיהום או לבעיה המקורית. אך ברור שמאז הזיהום הכאבים התחזקי באופן משמעותי. שאלתי: האם אפשר והאם יש כאן עילה לתביעה נגד הבית חולים? תודה רבה מראש

קשה לענות על סמך המידע. צריך לראות חומר רפואי. לשירותך

07/12/2022 | 21:08 | מאת: אלקס

ד"ר שלום לך אבא שלי בן 81 אחרי החלפת מסתם אלמן ולבד בית, עד הניתוח היה מתפקד ועצמאי ומאותו ניתוח חושש לתפקד-ובצדק עכשיו בשלבי התאוששות ואנו חוששים ממקרה חירום בשל הניתוח והחולשה המלווה. האם יש זכויות בגילו שאפשר לקבל מהמוסד לביטוח לאומי או שאין קשר וסיוע גם כספי לא נכלל לקבוצת גילו במצבו ?? תודה רבה מראש בברכה

אולי יש לו זכויות תלוי בהרבה גורמים. מציע שנשוחח בטלפון או שתשלח לי מייל [email protected]

05/12/2022 | 13:47 | מאת: נורית

שלום אני רוצה להגיש תביעה לקצבת שארים והשלמת הכנסה עבור אמא שלי בת ה- 85 בקרוב עקב מות בעלה , אבא שלי השאיר לנו דירה שכרגע מושכרת, חצי משכר הדירה אמא שלי אמורה לקבל והשאר מתחלק בין 3 ילדים . אמא שלי החליטה להשאיר את הכל עבורנו ולא לוקחת שקל משכ"ד . אם ארשום בתביעה שהיא מקבלת שכ"ד , יכול להיות שלא יאשרו לה את הקצבה , מה עושים במקרה כזה ? חוזה השכירות הוא על שם אחת מאיתנו בשם כל היורשים . איך ביטוח לאומי מתייחס לכך ? תודה

נשממח לנסות ולסייע לך, אם תרצה נשמח לתאם פגישה בנושא

מה עושים אם חברת הביטוח לא מפצה את מה שהיא התחייבה עליו בפוליסה על אובדן כבודה בטענות שנות ומשונות? יש דרך לתביעה אותם לבית משפט?

בהחלט יש מה לעשות. שלח לי יותר למידע למייל של ואשמח לנסותו לסייע [email protected]

05/11/2022 | 20:24 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לשאול... אני בת 24 עובדת 5 ימים בשבוע יש לי בעיות קשב וריכוז שהקשו עלי מאוד בלימודים בנוסף היתה לי הפרעת אכילה לפני כשנה פסיכיאטר איבחן אצלי הפרעה דו קוטבית ואני מטופלת תרופתית וגם מטופלת אצל פסיכולוג שעולה לי המון כסף, עכשיו השאלה שלי היא כזאת: יש לי סיכוי לקבל קצבת נכון מביטוח לאומי? כי אני כן מתפקדת ועובדת אבל אני מטופלת תרופתית בלמיקטל ועוד... וגם שיש לי המון הוצאות כל חודש על הטיפול והתרופות והמעקבים אצל פסיכיאטר כמה אחוזי נכות אני יכולה לקבל? והאם יש לי אפשרות לקבל אפילו שאני עובדת? וגם איך התהליך מתבצע ? תודה רבה מראש נעמה

אין מספיק מידע במסר ששלחת על מנת לתת תשובה. תוכלי לפנות אליי במייל להעביר יותר חומר רופואי ואוכל לסייע לך [email protected]

התאמנתי פעם במכון , והגיע במסגרת אירוע שנערך בתוך המכון אוטוריטה בתחום , במהלך השיעור הוא נתן לנו חבצע טכניקות והתחלקנו לזוגות. אותו אוטוריטה , ניגש אלי וטען שאני מבצע את הטכניקה בצורה שגויה ואמר לי לעשות אותה בצורה שונה , הוא עמד ופיקח עלי מספר פעמים ועדיין זה לא עבד. בניסיון האחרון לבצע את אותו המהלך , בו הוא תידרך אותי כיצד לבצע החלקתי על המזרון ונחתתי בכל העוצמה על הכתף , איבדתי תחושה מאותה כתף עד איזור היד לכמה דקות , ואחר מכן הרגשתי נימלול. אותו אוטוריטה צעק עלי , ואמר שככה לומדים בעוד אני נאנק מכאבים ושוכב על הריצפה וכשקמתי התעלם ממני בעוד השיעור ממשיך כאילו לא קרה כלום. מרגע שקמתי על הרגליים הרגשתי כאבי תופת בכתף שבועיים שאני רק צורח מכאבים. עשיתי בדיקת רנטגן ואיבחנו אצלי פריקה של הבריח הלטרלי של הכתף. עדכנתי את המאמן שלי שראה את כל הנפילה ( זה קרה בתוך המכון שהוא הבעלים שלו) בהודעה , אך "זכיתי" בהתעלמות ממנו. עברה שנה מאז , ואני מרגיש בכל רגע את הכאבים האלה , החיים שלי לא אותו הדבר. אני מוגבל בתנועה ועוד בספורט בו עסקתי. לא הלכתי לביטוח לאומי וחא טיפלתי חוץ מהערכת מצב מרופא. מה אני אמור לעשות ומה הזכויות שלי במצב שכזה?

עלמנת להתייחס ברצינות אני חייב לראות חומר רפואי. שלח לי למייל סיכום רפואי ונדבר [email protected]

08/10/2022 | 13:45 | מאת: השתלת ריאות

בעלי מקבל שנה לערך גמלת סיעוד מפוליסת סיעוד מחברת הביטוח, ומקופת החולים כעת עבר השתלת שתי ריאות. האם ימשיך לקבל ?

תלוי מה יהיה מצבו התפקודי לאחר הניתוח אם תהיה בעיה צרי איתי קשר ואשמח לנסות ולסייע

10/10/2022 | 11:54 | מאת: גמלת סיעוד

בהמשך לשאלתי האם עלינו לדווח ( להודיע) לחברת הביטוח שעבר השתלה ?

צריך לראות כמה חודשים אחרי ההשתלה אם חל שינוי במצבו התפקודי ואז לבחון את השאלה. בחודשים הראשונים לאחר ההשתלה אין צורך לדווח

21/10/2022 | 13:47 | מאת: גמלת סיעוד מהפוליסה הפרטית

תודה על התשובה

02/09/2022 | 10:42 | מאת: אילנה

האם ניתוחי קיבוע צווארי ומותני מזכים מול הביטוח הפרטי וביטוח רפואי בכללית פלטינום

צריך יותר פרטים על מנת לךענות על השאלה

23/06/2022 | 08:30 | מאת: ארבל

שלום, בתי עברה ניתוח פילוריק סטינוזיס בגיל שלושה שבועות. הניתוח עבר בהצלחה ומאז הכל בסדר. בביטוח החריגו כל תוצאה וטיפול בעקבות הניתוח. האם להתעקש להסיר את ההחרגה? תודה

לא יורידו ובצדק. מציע לבקש שיערך חיתום מחדש בעוד 3 שנים

28/01/2022 | 01:24 | מאת: דביר

לכבוד: עו"ד ד"ר פרישמן אודי . שלום רב תחילה - תודה על הפורום והאפשרות לפניה. באותה נשימה - מתנצל על אריכות הפניה. - ד"ר בקשתי. לאחר 10 חודשים 8 ביופסיות 33 בדיקות והדמיות התקבלה תמונה, יש ממצא ונתנה אבחנה : CTCL- Cutaneous T cell lymphoma לימפומה עורית מסוג -T המחלה מפושטת ומפוזרת עלכל שטח עור הגוף מציג מיקוזיס פונגואידס mycosis fungoides מחלה שבשל שגשוג לימפוציטים מסוג -T אשר איבדו את מנגנון הבקרה התקין בעור ומתבטא בשלל תופעות תגובות ותסמינים עוריים קשים. - לעו"ד ד"ר. מבקש לשאול- בגין אבחנת המחלה הנ"ל מה הסטטוס הרפואי שלפיו ביטוח לאומי תשקול ותקבע את גמלת קצבת הנכות : 1. מחלת עור . 2. מחלה סרטנית מקבוצת המחלות הממאירה? - *האם הביטוח לאומי קובע, כותב ומדגיש בהחלטתו בוועדה בהסתמך על חומר רפואי והתרשמות המצב הגופני את דרגת החומרה, הרמה של הממאירות : כרונית קלה, בינונית , איטית..זוחלת או שלא חייבים לציין ועלי לדאוג שיעשה כן ? - ד"ר. מניסיונך. האם לאור האבחנה של לימפומה עורית מסוג-T והמצב שלי שמתבטא בעור אדום בוער, יובש קשה וקשקשת מפושטת , נגעים מלווים בכאבים ופגיעה בגמישות עור הגוף, יותר כאבים מהתחתונים ומטה רגליים וכפות רגליים, קושי בכיפוף הברך. קדמת הברך ובחלק האחורי של הברך יש הגבלה וקושי בתנועה. יש סיכוי לאפשרות שבעזרת משרדך והסיוע שלך לעבור בדיקת ניידות לגמלת ניידות או שיש רק סיכוי בנסיבות הרפואיות שלי לקבל תו נכה (ללא גמלת ניידות) מאחר ובמצבי אין התאמה לרשימת הליקויים במשרד הבריאות ? - בתודה מראש בכבוד רב

שלח לי סיכום רפואי למייל שלי ואנסה לתת לךתשובת לשאלות ששאלת. [email protected]

צריך יותר מידע תוכל לשkוח מייל [email protected]

04/12/2021 | 08:52 | מאת: הגל יגאל

שברתי את מפרק ירך ימין..עברתי ניתוח בבית חולים.תבעתי את חברת הביטוח אשר דחתה את התביעה בעילה של ניתוח חירום.כאשר בפועל נתנה לי ברירה בבית חולים להחלים בבית או לעבור ניתוח..מה האופציות שלי ..תודה

אני צריך לראות יותר חומר 1. חומר רפואי 2 את הפוליסה 3 את מכתב הדחיה

צריך לקבל יותר פרטים לרבות את נוסח הפוליסה ופרטי האירוע. אם תרצה תשלח לי למייל ואבדוק [email protected]

19/08/2021 | 16:07 | מאת: אור

י אני עובדת כבר מיולי 2019 בעבודתי. אני כרגע בהריון חודש שביעי ועדיין עובדת אבל המנהלת התחילה לעשות לי בעיות על כך שאני מוכנה לתת משמרת אחת בלבד של ערב 16-22 בגלל שבערב הכאבי גב מתגברים לי ויותר קשה לי לעבוד. ההנהלה שלחו לי מכתב שבו הם רושמים שהם לא מקבלים את העובדה שאני מוכנה לתת רק משמרת אחת של ערב למרות שאני בהריון ואני חייבת לתת להם מינימום של 2 משמרות ערב בשבוע. אשמח לעזרה מה ניתן לעשות האם יש אפשרות להוציא דרך רופא נשים הגבלה לעבוד במשרת בוקר? אני לא רוצה להתפטר כדי שאקבל את כל מה שמגיע לי. תודה.

תתיעצי עם עורך דין עוסק בדיני עבודה בטוח שאסור לך להתפטר יכול להיות שמכתב מהגינקולוג יכול לסייע במקרה שלך

מסמך רפואי מנומק מרופא נשים בטוח יעזור

03/05/2021 | 15:11 | מאת: אקו

שלום, איזה הוצאות מוכרות כנגד חשבוניות. עכשיו הם אומרים שלא מקבלים תרופות שרבות מהן קשורות למצב הסיעודי. ייעוץ מומחה גריאטרי ורופאים אחרים עקב המצב הסיעודי, וכו. אשמח להבין זאת ומה נפסק בעבר לגבי זה. תודה

אני לא מבין את השאלה שלח לי במייל [email protected] ואנסה לסייע

07/12/2020 | 21:08 | מאת: נטע

נחבלתי בראש כשהייתי בבית. מאז אני סובלת מטינטון. האם אפשר לתבוע את ביטוח לאומי או ביטוח אחר? תודה

ביטוח לאומי לא - כי זו לא תאונת עבודה בבית ביטוח תאונות אישיות אולי כן תלוי בביטוח גם אם כן סכום הפצוי יהיה מזערי

08/12/2020 | 13:29 | מאת: נטע

תודה על תשובתך. גם אם אני עובדת מהבית כפרילנסרית, זו אינה תאונת עבודה?

21/06/2020 | 05:11 | מאת: המלצה

האם אתה נותן חוות דעת לחברות ביטוח עבור אדם שרוצה לתבוע כיסוי ״נכות מתאונה״ ו ״נכות תעסוקתית״ במידה וכן, כיצד ניתן להגיע אלייך? במידה ולא- תוכל להמליץ על רופא תעסוקתי?

כן, שלח לי מייל [email protected]

התשובה היא כן שלח מייל [email protected]

20/06/2020 | 02:55 | מאת: תביעה

שלום, יש בידיי ביטוח תאונות אישיות ב 2 חברות כולל סעיף ״נכות מתאונה״ בגובה כולל של 1.5 מיליון שקל (חלק מזה בהפניקס) בעקבות תאונה וחבלה בברך נקבע לי 15% נכות אני מבין שה1.5 זה בתנאי שיש 100% נכות האם כאשר יש רק 15 אחוז אז זה 15 אחוז מ1.5 מיליון הפיצוי? בנוסף, האם החברה אמורה לקבל חוות דעת של רופא תעסוקתי, או שיכולה גם לדרוש חוות דעת של ביטוח לאומי תודה

הכל תלוי מה כתוב בפוליסה. ציך לראות את הפוליסה

לפני כ6 שנים אשתי עברה ניתוח להוצאת גידול שפיר בראש. הניתוח בוצע דרך קופת החולים בבי"ח ובאופן לא פרטי. כעת נודע לנו שלאשתי יש ביטוח רפואי פרטי בחברת כלל שאמא שלה עשתה לה והוא עדיין בתוקף. השאלה היא האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח להחזר כספי?

תקופת ההתיישנות בביטוח היא 3 שנים לכן אין מה לעשות במקרה הזה בהקשר לניתוח שבוצע לפני 6 שנים. תבדוק אולי סעיפים אחרים בפוליסה רלוונטים לך.

שמשפיעים על חיי היומיום והלילה. קשה לי ללכת בלי להיתמך במשהו .. ואם אני עובדת והולכת נתקלת בדברים ונפצעת. וכו'.. האם יש מה לעשות?

לפנות בהקדם לנוירולוג

09/09/2019 | 11:16 | מאת: אאא

בעקבות חבלה בחזה שנבעה מנפילה ומתיחה חזקה של הכתף לאחור, נגרם שבר לצלע 4, בבדיקת CT רואים גם בקע היטאלי קטן, האם יתכן שהבקע נגרם מהחבלה?

לא סביר אבל אין מספיק מידע על מנת לקבוע

תודה בזמן הנפילה (על מסוע נע) בית החזה נמתח לאחור בעוצמה ובמהירות ,האם זה יכול לגרום לבקע?

תאורטית כן אבל לא סביר

08/09/2019 | 22:26 | מאת: דוד

ברור שביטוח קבוצתי עדיף על ביטוח אישי, אבל אם זה לא על הפרק, האם לדעתך יש עדיפות ברכישת ביטוח אישי דרך סוכנות ביטוח עצמאית על פני סוכנות ביטוח בבעלות חברת ביטוח? מצד אחד, יכול להיות שלסוכנות בבעלות החברה יש קשרים טובים יותר עם החברה, זה כמעט כמו להתקשר ישירות עם החברה עצמה, אבל מצד שני יכול להיות שיש לה פחות כוח מיקוח מול החברה שהיא הבעלים שלה? מה דעתך?

חסר משמעות זה לא עובד ככה

אני בשנות ה-30 לחיי ובסה"כ בבריאות טובה, אבל אני מה שהייתי מגדיר "צרכן יתר" של מערכת הבריאות ולאורך השנים ביקרתי אצל עשרות מומחים ועשיתי עשרות בדיקות שונות ומשונות, כאשר ככלל מצבי הבריאותי טוב אבל כמו שאתה יכול לנחש כשעושים המון בדיקות אז פה ושם יש ממצאים קלים ולא משמעותיים. השאלה האם אדם כמוני יכול, מבחינה ריאלית, להצטרף לביטוח בריאות? למיטב הבנתי בשלב החיתום החברה לא מזמינה את התיק הרפואי וחוקרת אותו אלא היא עושה זאת רק במקרה של תביעת ביטוח גדולה. החשש שלי הוא שהתיק הרפואי השמן שלי יאפשר לחברה להתנער מכל תביעת ביטוח ולמצוא איזה תירוץ כלשהו בטענה שלא דיווחתי על זה. מצד שני, כמו שאני רואה טפסי החיתום לחברות הביטוח במשתמע רומזים שאם יש לך תיק רפואי שמן אז אין לך מה לחפש אצלם כי הם קצרים וכוללים בעיקר סימון וי שאין לך בעיות כאלה ואחרות, ולעומת זאת אם אתה רוצה לתת תשובה מפורטת בנוסח "כן, אבל" אז אין מקום בטופס. השאלה מה לעשות? חשבתי למשל ללכת לכמה מומחים בתחומים מרכזיים (קרדיולוגיה, נוירולוגיה, גסטרו, אורולוגיה) ולבקש מהם לעבור על התיק שלי ולסכם את מצבי הרפואי, ואז על סמך המסמכים האלה למלא את טופס החיתום. זה רעיון מוצלח?

למלא בצורה אמיתית ומלאה את הצהרת הבריאות לא צריך לעשות יתר מזה

בהצהרה הטיפוסית משאירים לך שורה קצרה שאפשר בה אולי 5 מלים. אז אם עשיתי אקו לב ומצאו שם אי ספיקה מינימלית של מסתם אחד, וחריגה קלה בעובי מחיצת הלב, אין מקום להכניס את זה בהצהרה. מה עושים?

עקב דלקות חוזרות ונשנות המליץ לי רופא מומחה לקחת כטיפול מונע במשך 3 חודשים אנטביוטיקה מקרודנטין 50 מ״ג אחת ליום. התרופה נמצאת בסל התרופות במינון של 100 מ״ג ולא מיובאת לארץ במינון של 50 מ״ג (בחו״ל ניתן להשיג אותה במינון של 50 מ״ג)לאור כך אני מזמינה את התרופה במינון המופחת במעבדה והעלות היא 155 ש״ח,האם קופת החולים צריכה להחזיר לי את עלות התרופה? ברשותי ביטוח רפואי נוסף ושם מוגדרת החזרת תרופה רק במידה והיא עולה מעל 250 ש״ח (להבהרה תרופה שעולה 260 ש״ וקופת החולים משתתפת ב-50% מהסכום זכאית להחזר על ידי הביטוח הפרטי) האם במקרה הזה יש לי בסיס לפנות בדרישת החזר למול הביטוח הפרטי.

קודם כל אני מציע שתבדקי עם הרופא אם אי אפשר לחצות כדור של 100 מ"ג לפני שאת מוציאה כסף.

היות שמדובר בקפסולה ממולאת באבקה אין אישור לפרק אותה

אני מבוטח ביטוח רפואי ב-2 חברות ביטוח כאשר באחת יש שיפוי בערך של 25 אחוז מעלות הניתוח שאלותי הם: 1)מי קובע מה עלות הניתוח לצורך החישוב ומהיכן מתקבל הנתון? 2)האם השיפוי קובע את ימי האשפוז בבית החולים לאחר הניתוח? 3)האם מחובתי לדווח לחברת הביטוח ששילמה את עלויות הניתוח שאני צפוי לקבל שיפוי בשווי 25% תודה

כל מה ששאלת אמור להיות מוגדר בפוליסה צריך לקרוא את האותיות הקטנות

24/02/2019 | 23:53 | מאת: בת אל

יש לי ורטיגו(תחושת שיוט אי יציבות) קשה לי ללכת , לעמוד לשבת ולשכב במיטה. אני עשיתי בדיקות דם וmri יצאו תקינות. עשיתי טיפולי פיזיותרפיה וסטיבולרית לא עזרו. נתנו לי מספר כדורים שגם כן לא עזרו. מרגישה שהמצב רק מחמיר ולא משתפר. אני בת 30. רציתי לדעת האם ניתן לתבוע לקבל נכות? או פיצוי כלשהו? אני ממש לא מתפקדת.

אם תצליחי להוכיח שאת באמת לא מצליחה לתפקד אז בהחלט כן לא פשוט להוכיח דבר כזה במה את עובדת?

27/02/2019 | 00:02 | מאת: בת אל

הפסקתי לעבוד עקב המצב. לא יכולה לתפקד כל פעם מפחדת ליפול ללכת לעמוד לא מסוגלת.

אם את רוצה תעבירי לי סכום רפואי למייל שלי [email protected] ואנסה לתת לך עצה מה לעשות,

16/01/2019 | 11:10 | מאת: אריה ליבנת

איפה אפשר להוריד טופס תביעה לפצוי. ומה עלי לעשות לאחר מכן

באתר האינטרנט של החברה

07/01/2019 | 11:08 | מאת: טל

שלום, אני פותח חנות דרופ-שיפינג באינטרנט, ז"א שבה אני כבעל החנות האינטרנטית לא מחזיק בסחורה, אלא רק מבצע את המכירה, ורק אחרי המכירה אני רוכש את המוצר מהספק, שמחזיק במלאי ועושה את המשלוח ללקוח. הביטוח הוא למצב שבו לקוח יינזק איכשהו ממוצר ויחליט לתבוע את מי שמכר לו, משמע אני, ויכסה בעיקר הוצאות משפטיות בכזה מצב. אני עובד רק עם לקוחות בארה"ב, אבל העסק שלי רשום בישראל כיוון שזה עסק אינטרנטי. אני אזרח ישראלי ולא אמריקאי. הבנתי שאני צריך סוג ביטוח שנקרא "חבות מוצר" אבל מסוג מאוד ספציפי, האם תוכלו להגיד לי איזה בדיוק ואיפה אפשר לעשות אותו? תודה

זה לא תחום ההתמחות שלנו תפנה לסוכן ביטוח

02/01/2019 | 09:47 | מאת: נמרוד

החברת ביטוח מאשרת לי כל שנה אובדן כושר עבודה. פעם לחצי שנה ופעם לשנה כבר שלוש שנים. מביטוח לאומי האובדן כושר עבודה הוא לצמיתות. מדוע אני צריך כל כמה חודשים לשלוח מסמכים ועידכונים? למה הם לא מאשרים לצמיתות?

זה הנוהל. א.כ.ע הוא דבר שיכול להיות הפיך וזכותם לוודא שלא חל שיפור במצבך הרפואי

28/12/2018 | 19:17 | מאת: ליאור

אני פונה בעקבות דרישת דקלה להשיב חצי גמלת סיעוד אחרונה של אימי שנפטרה ב16/10/2018 האם זה חוקי ומוצדק האם ישנם תקדימים שהצליחו לבטל דרישה כזו, אם הם לא נתנו שלשה חודשים בגין תקופת המתנה אז איך הם מעזים לטעון שהסכום עודף ?הכסף נוצל להוצאות המרובות שהיו בעקבות הסתלקות אימי, אודה לעצתכם איך לפעול ??

שלחי לי במייל את מכתב הדרישה של דקלה ואנסה לתת לך עצה טובה [email protected]

29/12/2018 | 15:02 | מאת: ליאור

תודה רבה !!

20/09/2018 | 15:44 | מאת: תמר

תבענו חברת ביטוח על אשפוז חד יומי בחול בגין פציעה ברגל שדרשה 24 תפרים. הגשנו את כל המסמכים שיש להגיש וכעת "דחתה" חברת הביטוח כי לא הגשנו סיכום אשפוז. הגשנו סיכום מחלה ( מכתב מפורט מאוד מבית החולים שמסביר היטב את הפציעה והטיפול בכל מקרה לא היה אשפוז) האין זה אותו המסמך? איך עלי להמשיך מול חברת הביטוח?

סיבת הדחיה נראית לי מוזרה מאוד. מבלי להכיר את הפרטים ממליץ להתווכח עם החברה בסוף הם ישלמו. הסיבה שא מציינת לא מספקת על מנת לדחות את התביעה

08/08/2018 | 05:06 | מאת: שלומית

שלום, אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה וקיבלתי 64 אחוזי נכות. לאחרונה אישרו לי שימוש בקאנאביס רפואי. כשיצאתי לפנסיה נפלתי ושברתי קרסול ומאז יש לי בעיות הליכה. כמוכן אני נוטה לנפילות. בנוסף, לאחרונה אובחנתי כמי שיש לה נרקולפסיה. שאלתי , האם מאפשרים לפנסיונרים להגדיל את אחוזי הנכות. תודה

לא ברור לגמרי מה השאלה. קצבת הזיקנה המתקבלת מהביטוח הלאומי לא גדלה

09/08/2018 | 01:58 | מאת: שלומית

תודה על תשובתך. גם אני לא הבנתי את תשובתך. אני מקבלת היום סכום 3086 ש לחודש שכולל קצבת זיקנה והשלמת הכנסה. היום אינני מקבלת קצבת נכות. עכשיו, בגלל הקשיים בהליכה והנטיה לנפילות, רוצה לקבל חניה ליד הבית. כרגע, נאמר לי על ידי עירית תל אביב, אין לי מספיק אחוזי נכות לשם כך. כפי שכתבתי, מקבלת 64%. לכן שואלת אם אפשר להגדיל אחוזי נכות. תודה רבה

09/08/2018 | 17:02 | מאת: פרידה שטראוס

תודה על תשובתך. אני מקבלת היום סכום 3086 ש לחודש שמורכב מקצבת זיקנה והשלמת הכנסה. היום אינני מקבלת קצבת נכות. בגלל הקשיים בהליכה והנטיה לנפילות, רוצה לקבל חניה ליד הבית. נאמר לי על ידי עירית תל אביב, כי אין לי מספיק אחוזי נכות לשם כך. כפי שכתבתי, מקבלת 64%. לכן שואלת אם אפשר להגדיל אחוזי נכות. תודה רבה

היי, ביולי 2016 עברתי תאונת דרכים קשה, מאז אני האובדן כושר עבודה(תבעתי את חברת הפנסיה) בנוסף היה לי ביטוח בריאות מהעבודה,האם אוכל לתבוע גם את ביטוח הבריאות על אובדן כושר עבודה? תודה מראש,

בדרך כלל ביטוח בריאות לא כולל כיסוי לאובדן כושר עבודה

17/02/2018 | 21:22 | מאת: אדווה

שלום רב! שמי אדווה בת 35, ישד לי נכות נפשית 40% לצמיתות מביטוח לאומי, אך לא מקבלת קצבה, בחודש ספטמבר 2018 אמורה לעבור ניתוח לכריתת רחם, כמו כן יש לי קלואיד מכוער ומגעיל באזור החזה ובעיה שהמחיצה שלי באף בסטייה וכתוצאה מכך קשה לי לנשום וישנה בלילה עם פה פתוח, יש לציין שעברתי גם ניתוח להוצאת שקדים ופוליפים מהאף וגם ניתוח לכריתת כיס מרה, כמו כן סובלת מאלרגיות למיניהן ובעיה של ספיגה של ויטמין בי 12, האם כל הדברים הנ"ל יכולים לזכות אותי בחוזי נכות נוספים? יש לציין שמעוניינת רק להעלות את אחוזי הנכות שיש לי, ללא קבלת קצבה,אני עובדת בתור פקידה, חמשיה ימים בשבוע, 7 שעות. תודה רבה,אדווה!

לפי מה שאת מתארת אני חושב שיש לך סיכוי להעלות את אחוזי הנכות מציע שתתייעצי עם מומחה בעוסק בתחום

29/01/2018 | 08:53 | מאת: ס. ש

עברתי ניתוח בבי"ח ציבורי. ברשותי 2 פוליסות שונות שניתן לתבוע החזר על זה שלא השתמשתי בפוליסה. האם ניתן לתבוע משתי החברות בו זמנית? תודה

בהחלט כן

24/01/2018 | 23:53 | מאת: גיא

שלום, אני חייל קרבי. במהלך שירותי נשלחתי לעקירה כירורגית ב"מרפאת צהל "בבית חולים אזרחי. שם חתמתי על טופס הסכמה לטיפול שמבהיר את הסיכונים ובו אני מצהיר שהרופא הבהיר לי בעל פה את הסיכונים. בסופו של דבר לרוע מזלי נפגעתי ואחד הסיכונים אכן חל עליי, נפגע לי עצב הלשון. שאלתי היא האם במידה והנזק הוא תמידי אני יוכל בעתיד לתבוע ולדרוש פיצויים\אחוזי נכות ממשרד הביטחון? למרות החתימה על הטופס הסכמה. תודה רבה.

תאורטית כן אבל אני חושש שאחוזי הנכות שיש לך הם מתחת לסף הפיצוי אם בכלל.

08/01/2018 | 12:06 | מאת: אפי

יש לי במקרה שני ביטוחי בריאות פרטיים והלכתי לרופא מומחה, אני יכולה לתבוע את שתי החברות על החזר הוצאות? האם אני חייבת לדווח לכל חברה שבכוונתי לתבוא את החברה השנייה? תודה

מדובר בפוליסות שיפוי כלומר החזר בגין הוצאה בפועל ולא יותר מההוצאה עצמה כך שלא תוכל לתבוע יותר ממה שעלה לך

09/01/2018 | 09:04 | מאת: אפי

השאלה אם כל חברה תשלם לי את הסכום לפי הפוליסה שלה או שהן יחלקו הוצאות

שלום רב, בעלי בן 32 מזה שנתיים סובל מבעיות זיכרון, בעיות קוגנטיביות, אי שיווי משקל, ולפעמים רועדות הרגליים רוב הפעמים כשיורד במדרגות או מרים משיהו כבד. בבדיקות . amri ו pet c.t רואים אטרופיה ברקמת המוח, עשות לו גם בדיקה של הנוזל מעמוד השדרה שהראה על דלקת או תהליך דלקתי. בייעוץ גנטי חושדים במחלה גנטית. עדיין אין אבחנה השאלות שלי הן. אם אפשר להוציא מביטוח לאומי החזר כספי על הבדיקות גנטיות שלא קיבלנו אליהם התחייבות, האם אפשר לקבל עזרה מביטוח לאומי לפני האיבחון במחלה ( כרגע הוא לא עובד בגלל מצבו ויושב אבטלה כבר חודש שני ועדיין לא שלמו לו דמיי אבטלה )?

על מנת לתת תשובות צריך לראות חומר רפואי עושה רושם שבהחלט מגיעות לכם זכויות אבל כאמור אני חייב לראות חומר רפואי תוכלי להעביר לי סכום רפואי כל שהוא למייל ואשמח לנסות ולסייע [email protected]

15/11/2017 | 18:15 | מאת: צחי

שלום רב, האם יש לי הזכות מבחינה חוקית לערער על קביעתו של רופא תעסוקתי מטעם קרן הפנסייה או לחילופין לבקש חוות דעת של רופא תעסוקתי נוסף?

בהחלט אפשר להגיש ערעור כדי לעשות זאת בליווי ובייעוץ של מומחה

13/10/2017 | 14:16 | מאת: שיקו

שלום, האם מבוטח סובל PTSD כרוני ומקבל המלצה לשימוש בקאנביס רפואי חברות הביטוח מתחשבות ממצבו ויכולות להאריך לו את אובדן כושר העבודה לפי המלצת פסיכיאטר מטפל? והאם רופא פסיכיאטר של חברת הביטוח בבדיקתו שלא מעוניין לשמוע ולהתעמק על מצב נפשי כגון "התעללות"בו הנבדק רוצה לספר אך הפסכיאטר מונע ממנו לדבר על הנושא בכדי למנוע ממנו אובדן כושר הינו עבירת אתיקה? תודה,

הסיפור נראה לי מוזר שלח לי במייל את פרטי המקרה המלאים ואנסה לסייע

25/09/2017 | 23:44 | מאת: שלי

היי , לפני חודשיים נפלתי במדרגות בבית החלקתי ושברתי את עצם הזנב. מאז הכאבים לא עוברים כאהים בעצם בגב ביריכיים קשה לי לשבת רגיל יושבת רק על כרית מיוחדת ולשכב על הגב מאד כואב. לשבת ולקום רק עם תמיכה.וגם להתכוף אני לא יכולה. שלחתי לביטוח לאומי את כל הטפסים הרלוונטיים צילומים אישורים וכל מה שבקשו..מה הסיכוי לקבל נכות זמנית? ובכלל סכום כסף כפיצויי? אני לא עובדת כרגע.

מאחר ונפלת במדרגות בבית ואת לא עובדת לא מדובר בתאונת עבודה קשה לי להניח שתגיעי לסף אחוזי הנכות המצדיק קבלת נכות כללית נכות כללית אבל בשביל לתת תשובה מקצועית עליך להיבדק ל ידי רופא את יכולה לנסות לפנות, סיכוי שתקבלי לא גדול

07/09/2017 | 21:59 | מאת: רוני

שלום לאחר שטיפול שמרני בדלקת הסעיפים לא הועיל בוצע ניתוח לכריתת חלק מהסיגמה. האם לאחר הניתוח קיימת החלמה מלאה ממחלת הסעיפים? האם המחלה יכולה להכות שוב? תודה

עליך להתייעץ עם כירורג או גסטרואנטרולוג

24/08/2017 | 23:18 | מאת: מילי

שלום רב אימי בת 70, גמלאית, אינה עובדת ומקבלת קצבת זקנה. נפלה באוטובוס לפני כחודש ומאז סבלה מכאבי גב והיה קשה לה לתפקד בבית. פרט לתביעת הביטוח של חברת האוטובוסים, האם יש עילה להגשת תביעה על תאונת דרכים לביטוח הלאומי או שזה רק למי שעובד והפסיד ימי עבודה? תודה

לביטוח לאומי אין מה לפנות בגיל 70, אלא אם היא הפכה סיעודית ואם הפכה סיעודית אז יש מקום לפנות גם לביטוח הסיעודי שלה במסגרת קופ"ח אם יש לה.

29/08/2017 | 04:47 | מאת: מילי

חס וחלילה. תודה לאל לא נגרם נזק

בשנת 2009 עברתי הלחמת רשתית קלה ללא ניתוח בעין ימין. אני קצר ראייה , מספר משקפיים מינוס 10. בשנת 2011 עשיתי ביטוח ניתוחים בחברת ביטוח והודעתי להם על הטיפול הנ"ל. בגלל זאת בפוליסת הביטוח האישית הוכנסה הערת החרגה : "החרגה מקרה ביטוח שייגרם במישרין או בעקיפין כתוצאה מניתוחים או טיפולים מחליפי ניתוח עקב כל מחלה או הפרעה של העיניים וראייה או סיבוכים עקב כך" בנוסח המחייב רשמי של הפוליסה נכתב: "המבטח לא ישלם תגמולי ביטוח בגין תביעה על פי פוליסה זו, בגין מקרה ביטוח שנגרם במישרין או בעקיפין, על ידי או עקב אחת או יותק מהסיבות הבאות: מצב רפואי קודם. המבטח לא יהיה אחראי לפי פוליסה זו בגין מקרה ביטוח, אשר גורם ממשי לו היה מהלכו הרפואי של מצב רפואי קודם, דהיינו מערכת נסיבות רפואיות שאובחנו במבוטח לפני מועד הצטרפותו לביטוח, לרבות מחלה או תאונה. לעניין זה "אובחנו במבוטח"-בדרך של אבחנה רפואית מתועדת,או בתהליך של איבחון רפואי מתועד, \שהתקיים בששת החודשים שקדמו למועד תחילת הביטוח או הצטרפות לביטוח לפי העניין, חריג זה יהיה מוגבל בזמן על פי גיל המבוטח במועד תחילת הביטוח כדלקמן: פחות מ-65 שנים-החריג יהיה בתוקף לתקופה שלא תעלה על שנה אחת ממועד הביטוח." החודש עברתי ניתוח היפרדות רשתית שקרתה ללא התראה מוקדמת. רציתי להגיש תביעה לחברת הביטול וזו סירבה לפתוח תיק תביעה בטענה שההחרגה תקפה וחלה על שתי העיניים והביטוח במקרה של עיניים הוא "זוגי". 1. האם הלחמת הרשתית בעין אחת תגרום להחרגה לשתי העיניים, כלומר ביטוח "זוגי"? 2. לפי הפוליסה יש מגבלה על זמן החרגה. כל שנה חודשה הפוליסה ללא התייחסות להחרגה זו , מאז שנת 2011. לכאורה אחרי שנה היו צריכים למחוק הערת ההחרגה? 3. ברצוני בכל זאת להגיש תביעה נגד החברה, לפי התיאור והנתונים הנ"ל מה עלי לעשות? מה סיכויי?

פרט כאן את שאלתך למומחה

אני חושב שאתה מנסה להתחכם וחברת הביטוח ובצדק לא תתן יד לכך יש לך החרגה, ההחרגה היא לשתי העיניים ואתה יודע את זה בברכה

בנאדם מן הישוב הקורא את הפוליסה ורואה כי להחרגה יש מגבלה של שנה אחת בלבד-לא מנסה להתחכם אלא להבין זכויותיו. זה החיסרון בביטוח בטלפון עם חברה ללא סוכן, כי סוכן חכם היה מדקדק במפורש בהחרגה ושומר על זכויותי. כשאין סוכן לדבר עימו מנסים כל דרך כולל פנייה למידע בפורומים וחבל שהדבר מתפרש על ידך כהתחכמות.

22/02/2017 | 21:32 | מאת: יוסי

הייתי אצל רופא פרטי ורשם לי בדיקה לביצוע. רק יום למחרת כשביררתי לגבי הפרוצדורה התברר שחברת הביטוח יש לה טופס שאמור למלא הרופא המקצועי עם הפרטים, המחלה והאבחנה. יש לי כרגע קצת בעיה להשיג את הרופא. האם לא מספיק אישור ממנו עם כל הפרטים וההמלצה הרפואית והחותמת שלו? האם חברת ביטוח יכולה לחייב שירשום על הטופס שלה? יש התייחסות לזה בחוק או בהוראות המפקח על הביטוח?

שאלה טובה. אין התייחסות ברורה בחוק לגבי סוג הטופס שעליו יש להחתים את הרופא אבל ברור שצריך מכתב הפניה מסודר לרופא אם תתן לי יותר פרטים אשמח לסייע לך

אמא שלי עברה צינטור בסורוקה ושם במשך 23 ימים עברה ממחלקה למחלקה עד שהחליטו לשים אותה במחלקה גריאטרית פנימית ו׳ ...בדוחות היא ראויה להשתחרר וצריכה להגיע לשיקום ..משום מה לא נמצא לה מקום מכל מיני סיבות לא ראויות. לפני מספר ימים קיבלו אותה ב״בבית בלב״ באילת קרוב למשפחה בידיעה מלאה למצבה ..אבל בגלל שאמא שלי הולכת ורוצה להיות עצמאית והם במקום רוצים שקט...פינו אותה באותו היום ולא רוצים לקבל אותה בחזרה. כרגע אמא שלי קשורה כמו כלב במחלקה שלא צריכה להיות בגלל שבאילת המקום השיקומי מנוהל בצורה של מאפיה...הכל בהחלטת אישה אחת אם לקבל או להחזיר. בסורוקה האחראית בחופש(סטלה) אז אמא שלי כרגע נמצאת בחסדיו של אילוהים ומצבה הפסיכולוגי רק נפגע יותר ויותר(היא הופכת משוגעת) מה שלא הייתה לפני

אני מבין את הכעס והתסכול אבל הוא לא יוביל אותך לשום מקום צריך לברר מי ממלא את מקומה של האחראית ולנסות לשוחח איתה סבלנות להסביר לה את הנזק שנגרם לאמא ואני בטוח שימצא פתרון סה"כ אנשים שיושבים בתפקידים כאילו רוצים לעזור, זו מהות התפקיד שלהם בהצלחה

08/12/2015 | 10:52 | מאת: ורדה

שלום, יש לי 2 ביטוחי בריאות פרטיים שונים דרך מקום העבודה שלי ודרך מקום עבודתו של בעלי, עברתי לאחרונה ניתוח קיסרי, האם ניתן לתבוע את שני הביטוחים בגין אותו ניתוח?

אם יש בביטוח מרכיב פיצוי אז כן אם הפוליסות הם רק פוליסות עם מרכיב שיפוי (תשלום כנגד קבלה) אז לא

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 12