מיעוט כדוריות לבנות במטופל בהורמון גדלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

שושנה שאלה היום אך צרפה לשאלה ב 14.7.17 תאריך: 14/07/2017 23:00 שלום לך, הבן שלי מטופל כ 6 שנים בהורמון גדילה , לאחרונה רופאת המשפחה ערכה בירור בבדיקות הדם שלו וראתה שיש לאקופניה חוזרת בסביבות 4.1-4.3 ובמחלה ויראלית יורד ל2.1-2.2, שלחה לבדיקה של המטולוג. האם יכול להיות קשר למתן הורמון הגדילה ? בתודה מראש שוש

ספירת הדם (ספירת סוגי הכדוריות הלבנות השונות והכדוריות האדומות ) נבדקה תוך טיפול בהורמון גדילה ונמצא שגורמי גדילה המשפיעים על סוגי הכדוריות השונות אריטרופויטין ועוד, גורמים לעליה במספר הכדוריות הלבנות והאדומות. על כן אם יש מיעות כדוריות, יש לחפש סיבות אחרות . הורמון גדילה לא גורם לבעיה זו. אישית במשך השנים יש לי מעל 2000 מטופלי הורמון גדילה. עקבתי גם על ספירות הדם שלהם ולא ראיתי ירידה בכדוריות הלבנות אנמיה התפתחה רק במי שתזונתו גרועה ואינו מקבל מספיק ברזל. זאת מכיוון שבזמן גדילה מהירה הגוף מנצל את המאגרים של חומרים שונים כגון ברזל ועל כן אם התזונה גרועה מתפתח חוסר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים