בעיה בצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

12/06/2008 | 14:34 | מאת: דני

שלום, אני בן 47 ומזה כשנתיים סובל מתופעות הבאות: הצוואר פונה לעיתים קרובות לבד ימינה ואז קשה לי להחזירו למרכז (טורטיקוליס). לפעמים יש זרמים ביד בעיקר שמאל. לפעמים גם כאבים באזור הצוואר והכתפיים כולל בשרירי צוואר קדמיים וצדדיים, יותר משמאל. אני מתכנת, עובד מול מחשב שעות רבות ביום. לפעמים יש לי שיפור ליום-יומיים בתופעות הנ"ל ואז שוב חוזר חלילה. בדיקות שעברתי : MRI גבי : פרוטרוזיה דיסקית מרכזית שנושק את שק הטקאלי D6-D7 , פרוטרוזיה דיסקית מימין ב D7-D8. בדיקת MRI צוואר : בגובה C4-C5 : בלט כללי עם מרכיב גרמי, הצרות פורמינלית ימנית . אמפרסיה קלה על החוט. תעלה ספינלית בקוטר כ – 9.6 מ"מ . בגובה C5-C6 : בלט דיסק כללי , הצרות פורמינלית דו-צידית , אמפרסיה על החוט . תעלה ספינלית בקוטר כ 7.9 מ"מ . בגובה C6-C7 : בלט דיסק אחורי הצרות פורמינלית LT < RT ללא אמפרסיה על החוט. בבדיקת EMG לפמי שנה : H-REFLEX התקבל ארוך דו-צדדית, בולט יותר בשמאל : רדיקולופטיה בגובה C6-C7 דו-צדדית, מודגשת משמאל. CT צוואר לפני שנה וחצי : בגובה C4-C5 : מחלה ניוונית עם סימני בלט דיסק קל מרכזי עם לחץ קל על שק הטיקלי והופעה של זיזים אחוריים מסויידים. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים מעט מוצרים. בגובה C5-C6 : בלט דיסק מרכזי קל/בינוני עם הופעה של זיז אחורי גרמי, הלוחץ על שק הטירקלי. קוטר של תעלה הספינלית הגרמית שמור. הנמכת גובה של מרווח הבין חולייתי. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים הודגמו ללא סטיות. בגובה C6-C7 : תקין. צילום לפני שנה וחצי : יישור של לורדוזיס הרגילה, בגובה C4-C5 הודגמה דיסקופטיה וקיפוזיס קלה. בבדיקה נוירולוגית : דלדול קל של שריר טרפציאוס, דלטואיד, ספק בבינסקי דו-צדדי. סיכום מומחה נוירוכירורגיה: בצילום קיפוזיס ניכרת עם ליסטיזיס ניווני בגובה C4-C5 . בקע דיסקאלי בגבהים C4-C5 , C5-C6.ב CT ו MRI קיפוזיס צווארי עם זיזים אחוריים ולחץ על חוט השדרה בגבהים C4-C5 , C5-C6 , בעיקר בתחתון. עשיתי מחטים, פיזיותרפיה, אוסטאופטיה, זריקה אחת לעמוד שדרה , תרגילים שונים עם יעוץ פיזיותרפיסט : הרבה דברים עזרו לי זמנית אך המצב חזר לקדמותו. יש שאמרו לי כי אולי מדובר בקיצור של אחד השרירים בצוואר (אולי מישיבה לא נכונה?) רופאים אמרו לי כי לא רואים צורך בניתוח דחוף, אך אולי לא תהיה לי ברירה. הבעיה שאני מאוד לא רוצה ניתוח ורוצה לנסות כל מה שאפשר ואולי עוד לא ניסיתי או אולי לא ניסיתי נכון (למשל אם נתנו לי תרגילים לא נכונים). הבעיה העיקרית שמפריעה לי זה שהראש פונה לעיתים לבד לצד ימין וקשה לי להחזירו ללא עזרת יד. האם יש לכם רעיון מה עוד אפשר לנסות ולא ניסיתי ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2008 | 09:21 | מאת:

דני שלום ראשית, נשמע כאילו מיצית למעשה את כל אופציות הטיפול השמרני הקיים והמוכר לנו בבעיות כמו שלך. מצד שני , אם הבעיה העיקרית שמפריעה לך היא הכאב המקומי בצוואר ולא ההקרנה לאורך הזרוע, אז יש סיכוי כי בהתמדה בתרגילים יומיומיים ( בייעוץ פיזיותרפיסט ) ובשינוי סביבת העבודה בצורה כזו שהצוואר יבלה את רב הזמן בתנוחה שאינה מאומצת, יחול בהדרגה שיפור. אחת הבעיות בטיפול פיזיותרפי היא בעובדה שהמטופל מתייחס אל הטיפול כתופעה חולפת, ובתום הטיפול מתקשה להתמיד עם תרגול יומיומי , שהוא המפתח לתחזוקה שוטפת של מערכת השלד ומניעת התקפים חוזרים. שינוי סביבת העבודה לעיתים מורכב יותר מביצוע תרגילים אבל יש אנשי מקצוע שעוסקים בתחום הארגונומיה ויכולים לייעץ לך בנושא. כמובן שצריך לזכור שעם מצב עמוד שדרה כפי שעולה מהפענוחים שצירפת, ייתכן וכל זה לא יועיל ואז יהיה מקום לשקול טיפול ניתוחי. בהקשר הזה, חשוב לדעת שניתוחי עמוד שדרה בד"כ מאד יעילים בהקלה על הכאב העצבי ( ההקרנה לגפיים ) אך לא תמיד יעילים בצורה מספקת לכאב הצווארי המקומי. מקווה שעניתי על שאלתך יום טוב ד"ר אורי קינן

13/06/2008 | 10:05 | מאת: דני

שלום, תודה על תשובתך המפורטת. הבעיה העיקרית שלי זה שהראש פונה לעיתים לבד ימינה וקשה להחזירו למרכז, ולא הכאב ולא הזרמים שהם מעטים. רופאים הגדירו זאת כ "טורטיקוליס", לא ברורה הסיבה לטורטיקוליס והאם זה נובע מבעיה בעמוד שדרה או האם זה חיזק את הבעיה בעמוד שדרה. הבעיה שהפיזיותרפיסטים לא יודעים מספיק לטפל בתופעה זו. המליצו לי על הזרקת בוטולינום (בוטוקס) לשרירי הצוואר. האם אתה ממליץ לנסות את זה? האם ממליץ זריקות אפידורליות לעמוד שדרה ? תודה