נגישות
נגישות

בלט דיסקים C4-D1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

25/09/2009 | 11:31 | מאת: אהרון

לד"ר קינן שלום, אני בן 65 לפני כחצי שנה סבלתי מכאבים ביד שמאל שהתחלפו לאחר כשבועיים לנימול בחלק מהיד. הרגשת הנימול חלפה לאחר עוד שבועיים. עברתי טיפולי פיזיוטרפיה (לאחר הרגשת הנימול) בבדיקת MRI יש את המימצאים הבאים: C4-C5 בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק הדורלי והחוט. C5-C6 בלט דיסק דיפוזי עם לטרליזציה שמאלית לוחץ את השק הדורלי, משיק לחוט ובעיקר מצר את הפורמינה הניאורולוגית משמאל עם לחץ על העצב בתעלה משמאל. C6-C7 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, על החוט ובעיקר לטרליזציה שמאלית עם מלאות בתעלה הפורמינה הנויראלית משמאל עם לחץ על העצב בתעלה משמאל. C7-D1 בלט דיסק דיפוזי עם לטרליזציה שמאלית, לוחץ את השק הדורלי ומצר את הפומינההנויראלית משמאל. עכשיו חזרו כאבים עזים ביד ובחלק מהזמן בצואר. שאלתי היא האם יש צורך בטיפול נתוחי ואם כן מהם הסיכויים והסיכונים. בתודה, אהרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום החלטה לגבי טיפול ניתוחי תלויה במספר גורמים-חלקם אובייקטיבי ( כמו הופעה של חולשה שרירית ביד/ ממצאים בCT ) ורובם סובייקטיבים ( רמת כאב/הפרעה לתפקוד יומיומי ) . מבחינת הממצאים ב CT קיימת כנראה בעיה קשה המסבירה את הסבל. עכשיו נותר להבדק אצל מומחה ע"מ לקבוע באם יש השלכות מדאיגות של הממצאים הללו על תפקוד הגפיים שלך ולהחליט אם יש מקום לשקול בכלל ניתוח או שכדאי להמשיך בינתיים עם טיפול שמרני. סיכונים/סיבוכים/אופי הניתוח -זה הסבר ארוך ומפורט שלא ניתן לסכם אותו בכמה מילים בכתב בברכה ד"ר קינן