פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

04/04/2013 | 15:32 | מאת: ענת

שלום. בעקבות קולון גרורתי, אמי סיימה שתי סידרות של 8 טיפולים משולבים (כימו וביולוגי ) כל אחת ובבדיקה שנעשתה לאחרונה התגלו הממצאים הבאים : קליטה מוגברת חדשה בבלוטות לימפה קטנות בצוואר אחורי עליון וכן תת ללסתי מימין , קליטה פתולוגית במלאות באיזור סיכות ניתוחיות בבטן, קליטה פתולוגית לא סדירה בחלק השמאלי של גוש גדול באגן, קליטה פתולוגית בנגע ליטי סקלרוטי בסטרום. יש לי שתי שאלות 1. אני מבקשת להבין מה משמעות הקליטה המוגברת בצוואר האחורי וכן בתת לסתי ואיך מטפלים בהם ספציפית . 2. איך לדעתך מומלץ לטפל באופן כללי במחלה לאור הממצאים שפורטו. תודה רבה ענת

לקריאה נוספת והעמקה

לא בהכרח שהבלוטות בצוואר ובאזור התת לסתי קשורות למחלה. ביחס לשאר הממצאים הם יכולים אכן להיות קשורים למחלה אך נדרש להשוותם להדמייה קודמת. אם למרות טיפול, מתברר כי יש החמרה בממצאים אני מניח כי האונקולוג המטפל יעבור לקו טיפולי אחר.

19/04/2013 | 11:45 | מאת: ענת

בהמשך לשאלה אני מבקשת לפרט את השתלשלות הטיפולים : לאחר הסרת הגידול אימי קיבלה טיפול משלים של כימו מסוג – אוקסיליפלטין . אחרי ההופעה של הפיזור הגרורתי אימי קיבלה בסדרת הטיפולים הראשונה כימו מסוג – נירונוטיקן + וביולוגי מסוג – ארביטוקס . ובעקבות תוצאה טובה בבדיקה אימי קיבלה סידרה נוספת מאותם חומרים אך כאמור בתוצאת הבדיקה של הסדרה השנייה ביחס לסדרה הראשונה לא היה שיפור אלא החמרה כפי שפרטתי . בעקבות כך הוצע לאימי לקבל סידרה נוספת של כימו מסוג אוקסיליפלטין + תוספת חומר ביולוגי מסוג אווסטין. אני מבקשת לדעת מה דעתך על טיפול בחומרים אלה והאם יש לכך המלצה לטיפול מסוג שונה

לפני 5 שנים (2.2008) הוצא לי גידול מהמעי הגס (סיגמא) שלב 3, 7 בלוטות נגועות מתוך 20. לפני 4.5 שנים סיימתי טיפולים כימותרפיים של אוקסליפלטין ו-5FU ללא הקרנות. בדיקת PET C.T לפני שנתיים (2.2011) היתה תקינה. מרקרים תקינים. בדיקת קולונוסקופיה שבוצעה לפני חודשיים תקינה גם כן. לפי הנתונים הנ"ל האם עליי לעבור שוב בדיקות הדמייה כלשהן? במידה וכן, אילו? כאמור, PET C.T האחרון בוצע לפני שנתיים, דהיינו, 3 שנים לאחר הניתוח. האם אחרי 5 שנים אחוזי הישנות המחלה קטנים? אילו מעקבים יש לערוך לאחר 5 שנים? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי לחזרת המחלה הולך ויורד עם השנים ולאחר 5 שנים הוא כ-1.5% בלבד. מעבר ל-5 שנים לא מקובל לבצע בדיקות הדמייה אלא קולונוסקופיה בשנה השישית וכן בדיקת סמנים ובדיקת רופא אונקולוג כל 6-12 חודש. אם יש חשש כלשהו של הרופא להישנות הוא יכול להמליץ בכל זאת על בדיקת הדמייה.

ראשית כל, תודה רבה על תגובתך המהירה. ברצוני להדגיש שאני אכן 5 שנים לאחר גילוי המחלה, אך בדיקת ההדמיה (PET C.T) האחרונה שעשיתי הייתה 3 שנים לאחר הגילוי, כלומר - נעשתה לפני שנתיים. האם בהינתן נתונים אלו, ההמלצה הינה לערוך כעת בדיקות הדמיה נוספות כדי "לכסות" כביכול 5 שנים מאז הגילוי, כי כאמור, בשנתיים האחרונות לא ביצעתי דבר. המון המון תודה

30/03/2013 | 10:51 | מאת: RONI

סרטן אדנוקרצינומה לאחר 4 מחזורי טיפול (טיפול 13) מתוך 6 מחזורים. לאחר סיטי: מודגמת אבו קטנה לא חוסמת, בגביע תחתון של הכליה השמאלית בקטר ש עד 3 מ"מ ללא הידרונפרוזיס דו"צ. מודגמים שינויים טרשתיים בהיקף האאוטרטה. הסננה של שומן ובלוטות קטנטנות לאורך הרטרופריטונאום ומזנטריום. החמרה קלה של ההסננה בהשוואה לבדיקה קודמת . קיימת הסננה קלה של שומן בשורש המזנטריום, ובלוטות קטנות. במגבלות אלו אזור השקת המעי והללולאות המושקות לקיבה - ללא ממצא חריג. בבדיקה נוכחית נראים מקטעים של עיבוי דופן הסיגמה פרוקסימלית ודיסטלית אשר לא נצפו בבדיקה קודמת ללא הסננה משמעותיתבסמוך. לאחר c.t. אגן ובטן נמצא לסיכום: 1. החמרה קלה בהסננה ברטרופריטונאום בהשוואה לבדיקה קודמת. 2. נראים מקטעים של עיבוי דופן בסיגמה אשר לא נפו בבדיקה קודמת, לקורלציה קלינית כמו כן המרקרים עולים CA-19,9 מ-16.80 , ל-45.30 הברזל 15 מה אומרים הנתונים האלה ??????????

לקריאה נוספת והעמקה

אינני חושב שזה נכון להתיחס לחלקי מידע ולהביע דיעה ביחס למשמעות הממצאים שתארת. אפילו לא נמסר באיזה איבר מקור הגידול הסרטני. יש לפנות לרופא המטפל אשר מכיר את הבעיה מכל פינותיה כדי לקבל תמונה נכונה ביחס לפרוש ההדמייה.

24/03/2013 | 18:24 | מאת: ד

שלום, אבי נותח בקולון העולה לאור גידול סרטני. נא עזרתכם בפענוח תשובת פתולוגיה: mod diffrentiated adenocarcinoma בנוסף- הטיפול הרצוי תודה וחג שמח

24/03/2013 | 18:35 | מאת: ד

בהמשך לנכתב בתוצאה צוין הדבר הבא: t3n0 תודה

22/03/2013 | 16:23 | מאת: interested in nutrition

Hello, You may answer in hebrew, I just don't have the right keybord. For colon and rectum cancer paitants, during and after chemotherapy and radiation, is it advisable to avoid taking extra fibers throughout the day with the food and high dosage probiotics to allow a nomral and smooth bowel movements? Or is it actually recomended to take large dosage (60 milliard per capsule) probiotics and as much fiber as possible to get regularity and smooth bowels? thank you for your time and energy in answering all the worrid people around here.

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך מיוחד בפרוביוטקה כפי שאין צורך ל"חשב" את כמות הסיבים אשר באוכל. כל אשר נדרש הוא תזונה מאוזנת המכילה גם ירקות, פירות, בשר ודברי חלב.

20/03/2013 | 18:28 | מאת: מיכל

שלום רב, רציתי לדעת אם מישהו שעושה טיפול כימותרפי יכול להתקרב לתינוקות לאחר חיסון ולתינוקות בכלל ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה להתקרב לתינוקות אחר חיסון: הזהירות ביחס לחיסון פוליו אשר מורכב מוירוס חי-מוחלש.

17/03/2013 | 20:00 | מאת: דליה

לאחר ניתוח וויפל בחודש אוקטובר 2012 המרקרים CA19-9 היה מעל 600 בדצמבר 2012 תחילת הטיפול הכימותרפי בג'מזר היה 16.5 ולאחר מספר טיפולים היה 25.10, לאחר 9 טיפולים היה 36 והיום לאחר טיפול 12 יש 43.5 מרקר היה CEA 1.30 והיום 1.70 האם יש מקום לדאגה כשהמרקרים עולים או שהם עולים כתוצאה מהטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

העליה בסמנים היא מאד מתונה. איננו יודעים להעריך את המשמעות בשלבים מוקדמים אלה, אך יש להמשיך לעקוב אחר הסמנים. יש להתייעץ עם הרופא המטפל מתי הוא מעריך שיש מקום לביצוע בדיקת הדמייה.

17/03/2013 | 12:24 | מאת: מיקו

במהלך שנות ה-30 נתגלה לי אדנומה ופוליפ במעי הגס הוסרו- נשלחתי לייעוץ גנטי אחרי הרבה בקשות, סבי לקה בסרטן המעי הגס. השאלה לאחר ייעוץ גנטי נאמר לי שאין בסיס גנטי במקרה שלי. האם זה מוחלט סופי או שיש מה לבדוק בנוסף? או הקפדה על הכללים של מניעה חוזרת? אם כן מה עדיף וירטאלי או קלונסקופיה. זה בכל זאת בדיקה פולשנית. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע בודאות אלו בדיקות נעשו לך ומה מידת ההתעמקות. על השאלות יכול לענות הגנטיקאי אשר ביצע את הבדיקות, ואשר יודע אלו בדיקות נעשו בפועל. אם יש ספקות הייתי מציע לפנות לאחד המרכזים הרפואיים בהם ניתן לקבל יעוץ גנטי ( תל השומר, איכילוב, מאיר וכד).

אנמיה לאחר בדיקת דם יש IRON 15 (סרטן לבלב ,לאחר טיפול כימותרפי 12 במספר מתוך 18) לאחר טיפולים כימותרפיים זה סביר והאם ניתן לדלק על עירוי ברזל לוריד או שיש אפשרויות אחרות האם החולשה הרבה שאני מרגיש נובעת מאנמיה או דבר אחר

לקריאה נוספת והעמקה

חלק מהחולשה נובע מהטיפול בג'מזר עצמו. מה רמת ההמוגלובין? יש להביון כי בחוסר ברזל חסר כ-2000 מג ברזל. הספיגה מכדורים היא כ-2 מג ליום לכל היותר, לכן בכדורים נדרש כ-1000 יום להחזיר את הרמה לקדמותה. עירוי ברזל יכול להחזיר בכל פעם כ-125 מג ברזל ועל ען הוא עדיף.

14/03/2013 | 16:20 | מאת: רוני

בן 62 לאחר ניתוח וויפל, יש לי סרטן מסוג אדנוקרצינומה מקבל טיפול כימותרפי בג'מזר נמצא לאחר 4 סדרות של טיפול (12 במספר) יש עוד 2 סדרות (של 6 טיפולים). עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות: IRON - BLOOD 15 TRANSFERRIN SATUATION-BL00 6.4 TRANSFERRIN - BLOOD 167 FERRITIN-BLOOD - ICTERIC-INDEX - 922.80 RBC 2.7 HEMOGLOBIN 9.3 HCT 28 MCV 102.8 RDW 23 WBC 1.7 NEUTROPHILS % 0.8 LYMPHOCYTES NO 0.5 MONO% 23.1 PLATALAT AUTOMATED COUNT 114 MEAN PLATELET VOLUME 6.7 האם השינויים בטווחים נובעים מקבלת הג'מזר או שיש צורך בבדיקה מעמיקה יותר. תודה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

השינויים נובעים מכלל הבעיה היינו גם הטיפול אך גם הניתוח המורכב.

13/03/2013 | 18:43 | מאת: RONI

עשיתי לפניכ-חמישה חודשים ניתוח וויפל עקב גידול בראש לבלב עם סרטן מסוג אדנוקרצינומה. באמצע טיפולים כימותרפיים בג'מזר מרגיש כאבים לא סבירים מאז הניתוח בחלק העליון של הבטן, נאחר לי שזה כנראה בקע, ראשית ממה זה נובע ושנית מה עושים (יש לי עוד חודשיים טיפולים 6 טיפולים)

13/03/2013 | 11:20 | מאת: אביבה

בעלי נותח והוסר גידול בגוף הלבלב. בפתלוגיה - אנדוקרצינומה של גוף הלבלב. הוסר גם הטחול וגם גוף הלבלב. שוליים נקיים, 6 בלטות מתוך 6 בלוטות נקיות, בטחול לא נצפו גררות גידול בגודל 1.5 ס"מ. מה סיכויי ההחלמה שלו אם בכלל קיימים.

לקריאה נוספת והעמקה

איננו יודעים לנבא סיכוי ההחלמה של אדם בודד: סטטיסטיקות מתיחסות לאוכלוסיה שלמה בה בחלק מהחולים חוזרת המחלה וחלק אכן מחלימים. סיכוי ההחלמה הוא גבוה יותר אם הגידול היה קטן יחסית ולא הספיק לשלוח גרורות לפני הרחקתו, וודאי קשור גם עם מיומנות המנתח. ליתר בטחון נדרש גם טיפול מונע המעלה במעט את סיכוי הריפוי/הבראה.

12/03/2013 | 23:16 | מאת: י.ג.

שלום רב, אמי הייתה חולת סרטן המעי הגס. היא נפטרה לצערי, אך יש לי שאלה שלא נותנת לי מנוח. לפני שנה הסירו בניתוח את המעי הגס והמחלה חזרה פחות משנה עם גרורות מרובות בכל חלל הבטן. המחלה התפשטה במהירות רבה. לא היה מה לעשות (לא טיפול ולא ניתוח) והיא הייתה בעצם חולה סופנית. בסוף דרכה היא הועברה למוסד סיעודי מורכב. לפני המעבר למוסד היא טופלה עם מדבקת דורג'סיק של 50. למחרת היום במוסד החליפו לה ל 100 ולמחרת ל 200 (תוך יומיים קפיצה של פי 4 במינון). כמובן שהגורם לכך היה כאביה החזקים. בנוסף היא קיבלה לבקשתה עוד זריקות אופטלגין ובמקרים בודדים עוד מורפין. בכל הזמן הזה היא הייתה בהכרה מלאה, צלולה לחלוטין ומתקשרת. ביום הרביעי לאשפוזה במוסד הגעתי לבקר אותה בבוקר ונדהמתי לראות אותה שוכבת על המיטה על הגב, עם פה פעור לרווחה, הראש מוטה כלפי מעלה, עיניה חצי עצומות, ללא כל מיצמוץ וללא מיקוד וללא חיות. כמובן שהיא הייתה חיה, הדופק והנשימות היו כרגיל. כשדיברתי אליה ושאלתי אותה אם היא שומעת אותי היא הנהנה במהירות מעלה מטה אבל לא הוציאה מילה מהפה. פשוט לא דיברה. גופה היה רפוי. הרופא הראשי אמר שהיא עם המון מורפין ולכן היא במצב כמו של שינה עמוקה. היה שלב שבו באו להתקין לה קטטר והיא התנגדה וצעקה "לא", אבל פרט לכך הייתה ללא דיבור לחלוטין וללא מצמוץ כמו "צמח". האם היא עברה סוג של אירוע מוחי? או אולי כמו שרופא הראשי אמר שהיא הייתה במצב של "שינה" עקב כמות הסם הגדולה? השאלה הזו מאד מציקה לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להניח כי המצב נגרם בשל מנת המורפיום הגבוהה.

10/03/2013 | 13:27 | מאת: המומה ודואגת

לחברה שלי, בת 32 בלבד(!!!), התגלה סרטן במעי הגס וגרורות בכבד ובשחלות. היא מטופלת באיכילוב, עדיין לא התחילה כימו' (התגלה רק לפני כשבועיים), כרגע לא מתוכננים ניתוחים להסרת הגידול המרכזי במעי או הגידולים המשניים. מה הסיכויים שלה להתגבר על זה? או לפחות כמה זמן נשאר לה?

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שלא ניתן להעריך מצבו של מטופל בלא לעבור על בדיקות ההדממיה ולבדוק אותו. מעבר לכך, החוק אוסר על מסירת מידע רפואי בלא הסכמת החולה עצמו, כך שגם אם היתה לנו תשובה לשאלותיך, הינו מנועים מלמסור לך.

שלום, לאמי הכניסו כפתור פורט בניתוח לפני 4 ימים לצורך מתן כימותרפיות לאחר ניתוח במעי הגס.. אמרו לה להוריד את התחבושות לאחר 3י ימים ואכן כך עשתה. מתחת לתחבושות יש פלסתרים שמכסים את התפרים. הערב, היא חשה לא בנוח עם הפלסתר ולא יודעת האם עליה להוריד אותם.. בעוד יומיים היא מתחילה את הטיפול הכימותרפי הראשון שלה. אודה לעזרתכם בעניין

לקריאה נוספת והעמקה

אנא להשאיר את הפלסטרים עדיין לכיסוי הפצע כי הוא טרם נסגר.

06/03/2013 | 20:44 | מאת: דנה

בעלי חולה סרטן במעי הגס מטופל בקלקסן עקב תסחיף בריאה רמת הםלטלס יורדת עד כדי ביטול טיפולים שאלתי האם יש קשר בין הזריקות לרמת הטסיות? האם מןתרים ירקות ירוקים עשירים בויטמין k האם אפשר להעלות את רמת הטסיות עי מזון או תוספים. תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

במצבים מסוימים יש קשר בין רמת הטסיות להפרין ( או קלקסאן) אך לא נראה כי יש קשר במקרה של בעלך.אין בעיה לאכול ירקות. אין דרך ידועה להעלות את הטסיות על ידי מזון או "תוספים".

06/03/2013 | 10:49 | מאת: חיים

נמצאו לי פוליפים בקלונסקופיה: אחד בגודל 3 מ"מ -בביופסיה hyperplastic polyp שני 2 מ"מ tiny tubular adenoma with law grade dysplasia מה המשמעויות?

לקריאה נוספת והעמקה

משמעות הדבר כי יהיה מקום בעתיד לקולונוסקופיה בקורת למעקב אחר התפתחות פוליפים.

07/03/2013 | 00:29 | מאת: חיים

האם הפוליפים שפירים?במה רחוק זה העתיד...שכתי לציין שהם הוסרו..תודה על ההענות

02/03/2013 | 16:51 | מאת: רוני

בעלי לאחר ניתוח וויפל לפני 5 חודשים , מזה כ-3 חודשים עושה טיפולים כימותרפיים בג'מזר נמצא כעת בסדרה הרביעית (טיפול ראשון מתוך 6 סדרות.מרקרים בתחילת הטיפול (בדצמבר 12) היה 16.80 - AEA-1.3 , CA-19.9 היום (סוף בפבואר) 36,10 - AEA - 2 , CA-19.9 IRON-BLOOD היה ב-21.1.13 29 היום 31 (לאחר עירוי לוריד של ברזל 200 TRANSFERRIN-BLOOD 208 - 157 10.6 - 13.6 TRANSFERRIN-BLOOD SAFURATION 598 - 354.90 FERRITIN-BIOOD האם הערכים נורמליים בהתחשב בג'מזר שהוא מקבל

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין בדיקות הדם והג'מזר. יש להמשיך חעקוב אחר הבדיקות, בכל מקרה.

שלום רב , אני בן 53. בבדיקת קולונוסקופיה לפני חודש נמצא: "בגובה 35 ס"מ פוליפ מולטילובולרי, נוקשה, קוטר כ-2.5 ס"מ על גבעול מאד רחב, לא ניתן לשלול ממהירות. ביופסיות וסימון עם ספוט." בנוסף בגובה 25 ס"מ נכרת פוליפ ססילי כ-10 מ"מ. תוצאות הביופסיה לגבי הפוליפ שלא נכרת: Superficial mucosal fragments, showing low and focal high grade dysplasia (הפוליפ שנכרת עם Tubular adenoma with low grade dysplasia). בהמשך בוצעה בדיקת CT בטן ואגן (לא בוצע CT חזה). סיכום הממצאים: 1. גוש בסיגמואיד המקורב, מדגים האדרה נכרת יחסית, יכול להתאים לתהליך שהודגם בבדיקת הקולונוסקופיה. השומן המזוקולי הסמוך שמור אך קימת בלוטה בולטת בסמוך. 2. אין עדות לפיזור משני מרוחק. בכבד מודגמים מספר מוקדים היפודנסים המתאימים לציסטות זעירות והמנגיומה – ללא משמעות קלינית. עד כה נפגשתי וטופלתי ע"י רופאי גסטרו בלבד. לפי עצתם אני בדרך לבצע בדיקת PET CT. במידה ובדיקת ה PET CT לא תגלה ממצא מחוץ למעי אפשר יהיה לשקול ביצוע כריתה של הפוליפ (תהליך שהוא לכשעצמו, כנראה, לא פשוט בגלל גודל הפוליפ) וביצוע בדיקה פתולוגית בפוליפ בתקווה שאין התקדמות מעבר לממצאים של הביופסיה. בכל תסריט אחר מדובר בניתוח לכריתה של חלק מהמעי יחד עם הבלוטה הבולטת. שאלותיי: 1. יש הגדרה לבדיקת ה PET CT שאני צריך לבצע (בדומה להגדרת CT בטן וחזה שכבר ביצעתי)?. 2. קיימים מכשירים המשלבים PET CT ו CT באותה בדיקה. האם צריך לחזור ולבצע בדיקת ה CT במקרה שלי או שניתן לוותר על זה? 3. האם יש צורך גם בסקירה של החזה? 4. האם לפי דעתך אני זקוק, בשלב זה, גם לעצה/ליווי/טיפול של אונקולוג באשר לסוג הבדיקות שכדאי לבצע, סוג הניתוח הכירוגי והטיפול בכלל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש אפשרות לביצוע בו זמני של PET ושל CT עם חומר ניגוד, אך יש לבקש זאת לפני הבדיקה ( על ידי הרופא המפנה). הבדיקה בודקת כמובן גם את בית החזה. אם איןממצאים קולטים בכבד השלב הבא הוא ניתוח, ורק אחרי הניתוח יהיה מקום לפניה לאונקולוג. במידה ויש קליטה בבדיקה גם בכבד הייתי ממליץ קודם פניה לאונקולוג.

01/03/2013 | 11:58 | מאת: אורית

שלום! לדודה שלי גילו בבדיקת קולונוסקופיה גידול בגודל 22 ס"מ. תוצאת בדיקת הביופסיה הראתה שהגידול שפיר. אנו מבינים שתשובה זו לא מדוייקת במאה אחוז, מפני שיכול להיות שחלק אחר בגידול הוא כן ממאיר. רק לאחר ניתוח והוצאת הגידול נדע בודאות אם הגידול הוא אכן שפיר או ממאירץ שאלתי היא האם ישנה אפשרות כזאת שישנו חלק בגידול שהוא שפיר וחלק סרטני? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים הביופסיה נלקחת מחלק אשר אינו מראה ממאירות. אם הגסטרואנטרולוג חושב, על פי מראה הממצא כי הוא חשוד לממאירות, ואם יש חשד דומה גם מצד בדיקות ההדמיה (והמרקרים) יש לפנות למנתח לכריתת הגידול. האם בבדיקת ההדמיה אין ממצאים נוספים?

02/03/2013 | 19:50 | מאת: Moti

רוב תודות

שלום, אני מחפשת מומחה לסרטן בקיבה לסבתא שלי בת ה86. הרופאים בבית חולים כרמל בחיפה אדישים וקרים. הם טוענים שבגילה אין טיפול ולא מוכנים אפילו לעשות CT לבירור גרורות. אנחנו מחפשים מומחה לסרטן בקיבה אולי מישהו שמומחה בסיבוכים של מבוגרים שיתן לנו חוות דעת נוספת. אמנם היא מבוגרת, אבל לא יכול להיות שאי אפשר לעזור לה בכלל.. אפילו אם זה יאריך את החיים שלה בשנה.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מציע לשמוע חוות דעת של מומחה נוסף מבית חולים רמב"ם לדוגמה ( ד'ר אלכס בני).

25/02/2013 | 21:41 | מאת: אלגרו

שלום רב, אימי, בת 88, עברה לנפי 7 חודשים ניתוח להסרת צקום בגלל גידול סרטני שאובחן בו. הביופסיה הראתה שמתוך 16 בלוטות לימפה שהוסרו, אחת בלבד הייתה נגועה במחלה וכן הגידול היה בדרגה 3. היא מקבלת כבר 5 חודשים טיפול בכימותרפיה כדורים של XELODA במינון מופחת של 2000 מ"ג ליום במחזורים של שבועיים והפסקה של שבוע. לאחר שלושה חודשים מתחילת לקיחת התרופה, המרקר CEA היה לפני הטיפול 2.5, החל לעלות לפני חודשיים היה 5 ולפני כחודש, בבדיקות דם עלה לערך של 11. האונקולוג טוען שבהרבה פעמים ייתכן שהעליה נובעת מן הטיפול הכימותרפי וזאת משום שבבדיקת CT שנעשתה לה נכתב שאין הישנות או פיזור משני של המחלה וכי כל שאר האיברים -מצבם תקין. שאלתי הראשונה: האמנם יכול להיות שכדורי ה-XELODA עשויים להעלות את המרקר והאם ישנה אפשרות שבעוד חודש, לאחר סיום לקיחת התרופה המרקר עשוי לרדת? זאת כי אימי שרויה בחרדה גדולה נוכח המצב. שאלה שניה: אילו בדיקות היא חייבת לעבור כבדיקות מעקב ולמשך כמה זמן? אציין שלא היו לה שום תופעות לוואי מן הכדורים מלבד חולשה קטנה בתחילת הטיפול. שאלה שלישית: רמת ההמוגלובין לפני הניתוח היה 7 והיום 12. אמא מטופלת בכדורי ברזל ובתזונה מתאימה, ורמות הברזל חזרו להיות תקינים וכך גם הערכים של פריטין. האם היא חייבת להמשיך בכדורי ברזל ואם כן כמה זמן? היא לוקחת כדורי Gentle Iron 75 מ"ג ליום. שאלה אחרונה: האם ישנם נתונים סטטיסטיים לגבי חזרת המחלה בגילים האלה? האם ישנם מקרים -בגילים אלה-שאנשים הבריאו לחלוטין? בתודה ובאיחולי כל טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

העליה בסמן עד 11 מבטאת קיום שארית מחלה. הבדיקה הרצויה היא אכן בדיקתCT תלת פאזי בחתכים קטנים, ובדיקתו על ידי מומחה לרדיולוגיה ( דוגמת פרופ' אפטר מבית חולים שיבא או פרופ' בלשר מבית חולים איכילוב).כצעד ראשון הייתי מעביר אליהם את בדיקת ה-CT שנעשתה כבר, אם היא עדכנית, היינו אם נעשתה בחודש האחרון. רק אחר עיון מחודש הייתי שוקל ביצוע PET CT. שאר השאלות מישניות והייתי מציע להתרכז בעיקר.

20/02/2013 | 14:41 | מאת: ורד סלמון

שלום רב, לסבתא שלי בת 86 התגלה סרטן במעי הגס. הגידול במעי עדיין קטן, ללא גרורות. היא כרגע סובלת מאנמיה ומדימום מידי פעם. נאמר לנו כי ניתוח לעקירת הגידול הוא הטיפול המומלץ וכי ההיסטוריה הרפואית שלה מאפשרת ניתוח (היא סובלת מסוכר ונוטלת כדור בשם קומדין ללחץ דם). שאלתי- האם לאור הסיכונים הכרוכים בניתוח יש טיפול חלופי, אולי ביולוגי-תרופתי או כל טיפול אחר? תודה רבה וכל טוב, ורד.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול הנכון הוא הרחקת הגידול על ידי ניתוח.

13/02/2013 | 12:26 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

חודש המודעות לסרטן המעי הגס: האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן המעי הגס שיתקיים ביום שלישי, 12.3.13 בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים בהנחיית פרופ' ברוך ברנר, מנהל היחידה לאונקולוגיה של מערכת העיכול, מרכז דוידוף, מרכז רפואי רבין, בי"ח בילנסון. בתוכנית: 09:30 – 10:00 10:00 - 12:00 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות:  גורמי סיכון, מניעה, גנטיקה ומנגנון התהוות המחלה ד"ר רוית גבע, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מנהלת יחידת המחקר, במערך האונקולוגי, מרכז רפואי ת"א ע"ש סוראסקי.  הטיפול בסרטן מעי גס ממוקם ד"ר אילה הוברט, מנהלת המרכז לגידולים במערכת העיכול, מכון שרת, מרכז רפואי הדסה עין כרם. 12:00 – 12:30  הטיפול בסרטן מעי גס מתקדם ד"ר אלכסנדר בני, מרכז תחום גידולי מערכת העיכול, הקריה הרפואית לבריאות האדם, רמב"ם.  התמודדות עם תופעות לוואי בעקבות הטיפולים פרופ' דן אדרקה, מנהל היחידה לגידולי מערכת העיכול, המכון האונקולוגי, מרכז רפואי "שיבא", תל השומר. הפסקה וכיבוד קל  12:30 – 13:00 שילוב רפואת צמחים ותזונה בטיפול התומך בחולים בסרטן המעי ד"ר ערן בן אריה, מנהל התכנית לרפואה משולבת בשירות האונקולוגי במחוז חיפה, מרכז רפואי לין. 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון ובלה אליגולשוילי, אחות, מנהלת היחידה האונקולוגית לטיפול בית תומך ומתאמת טיפול בבעלי סטומה שרותי בריאות כללית, מחוז מרכז. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם והינו ללא תשלום! יום העיון יתקיים בבית האגודה למלחמה בסרטן, "בית מטי", לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3. בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: רויטל – טל' 03-5721615 / שרה – טל' 03-5721670 / מיכל– טל' 03-5721678. האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט רוש מושיטה יד"

12/02/2013 | 17:17 | מאת: עוזי

ב-09/2009 נמצא גוש סרטני במעי הגס. בעקבות כך עברתי כריתה של הצד הימני של המעי הגס ( לא הצד של הרקטום) כולל הוצאה של בלוטות הלימפה. הסרטן חדר את דופן המעי אבל לא היו גרורות . בהמשך קיבלתי 12 טיפולים כימוטרפיים במשך חצי שנה. ב09.12 עשיתי PET.C.T בעקבות עליית מרקרים .בבטן ואגן לא היתה קליטה פתולוגית FDG. בביקורת לפני כחודש המרקרים המשיכו לעלות ונשלחתי שוב ל- PET.C.T. בבדיקה זו נמצאו קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה נמוכה בגושים פריטוניאליים בגודל עד 3.2 ס"מ. לסיכום הבדיקה : תהליך שאתי מפושט. אני מוזמן מחר להשתלה מחודשת של פורט וביופסיה. מבקש לדעת מה דעתכם? האם לחכות לתוצאות הביופסיה או להשתיל את הפורט מיידית? האם לדעתכם הגרורות קשורות לסרטן המעי הגס? תודה, עוזי

לקריאה נוספת והעמקה

סביר כי הגרורות קשורות עם גידול המעי הגס. הייתי מתייעץ עם כירורג לגבי אפשרות כריתת הגרורות ושטיפת חלל הבטן עם טיפול כמוטרפי. באזור ההמרכז מומלץ לפנות לפרופ' גוטמן מתל השומר או לפרופ' קלאוזנר מבית חולים איכילוב. בחו"ל אפשר לפנות לפרופ Elias מפריס, צרפת.

בעלי בן 62 לאחר ניתוח וויפל כ-4 חודשים עם סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה. הוא התחיל טיפולים כימותרפיים הג'מזר פעם בשבוע במשך שלושה שבועות ושבוע הפסקה .נמצא כעת בסדרה השלישית (לאחר טיפול שני) בטיפול האחרון התנפחו לו הידיים והרגלים (נראה כמו בצקות) מלבד זאת הוא ממשיך לגרד בגב הרבה (כמו לפני הניתוח) ויש לו כאבי בטן. בבדיקות נמצא אנמי ומקבל ברזל פעם בשבוע עירוי דרך הוריד.מקבל קראון 25.000 3 פעמים ביום, קריאון 15000 פעמיים ביום, בבדיקות מרקרים:CEA-BLOOD 1.4 , CA.19,9-18 - ראשית שאלתי לגבי הבדיקות האם הן בסדר, שנית מה קורה לגבי הנפיחות בידיים וברגליים. תודה מראש על העזרה וההכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הסמנים הם בגדר הנורמה. הבצקות ברגלים יכולות להיגרם בשל הג'מזר עצמו, ולעיתים אני מוריד את מינונו בשל כך או אפילו מפסיק לשבועיים כדי שהבצקות יחלפו. אם לאחר מכן הבצקות חוזרות אפשר להמשיך עם5FU במקום ג'מזר.

06/02/2013 | 19:37 | מאת: משה

שלום! אבא שלי עבר כריתה של חלק ממעי הגס לפני כ8שנים. מאז הוא עושה בדיקה של CA19-9 כל שנה. לפני שנתיים התוצאה היתה 14 לפני שנה 22.8 ובבדיקה אחרונה יצאה 36.7 שזה מאוד קרוב לגבול העליון. האם יש סיבה להלחץ? ומה עלינו לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת ה-Ca19-9 יכולה לעלות מסיבות רבות כולל שתיית תה, אבנים בדרכי השתן, אבני מרה, ועוד. יש לשים לב כי ערכי הבסיס משתנים לא פעם. אין בדרך כלל משמעות לערך כל כך נמוך, אך מהרגע שמישהו שואל את השאלה אינך יכול לפתר אותו בכלום, ועל כן לאחר שיאמר כי קרוב לודאי אין כל משמעות לממצא, אמליץ בלית ברירה לשקול ברור נוסף ליתר בטחון.

06/02/2013 | 14:14 | מאת: משה

קטונתי מלחלוק על תשובת הפרופסור הנכבד שניתנה לפני כחודשיים. יחד עם זאת יש בידי צילום סי טי (שבוצע באסותא רמת החייל ב-12.12.10) שאינו מזהה גרורה בודדת בכבד בגודל 1.7 ס"מ , וצילום פט סיטי שבוצע לאחר 9 ימים ובו רואים את הגרורה הנ"ל. איך ניתן לישב את הסתירה הנ"ל ,ואני אכן מאמין שהפרופסור מעונין בטובת החולה. בכבוד רב ובתודה, משה.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מבין מה השואל מבקש להבין ולא הבנתי מה ההקשר לכך ש"הפרופסור מעונין בטובת החולה". ההערה נשמעת מעט כעוקצנית מצידו של שואל, ואינני מבין מה העלה את כעסו המוחבא בשאלתו ה"מעודנת". האם בדיקת CT עדיפה על PET CT או להיפך? אין שום סתירה בין הבדיקות: גרורה בגודל 1.7 סמ' צריכה להיות מזוהה בברור בבדיקתCT אלא אם מדובר בכבד שומני. במקרים אלה הגרורה לא נראית בבדיקתCT אך תראה בבדיקת PET CT. ככלל, לאיתור גרורות כבדיות הבדיקה הנדרשת היא בדיקת CT היכולה לגלות גרורות קטנות יותר מאשר מסוגל לזהות ה-PET CT. לכן, הבדיקה הראשונה שצריך לבצע לאיתור גרורות כבדיות היא בדיקתCT ולא PET CT.

30/01/2013 | 13:42 | מאת: שגית

שלום רב, אבי עבר כריתת GIST בדופן הבטן בשנת 2009, טופל בגליבק למשך חצי שנה ואז הוחלט להפסיק הטיפול. לאחר הפסקת הטיפול התרופתי המשיך במעקב ואז החלו להווצר גושים חדשים. בעקבות הווצרות גושים נוספים החל טיפול בגליבק 400 מ"ג לאחר תקופה, הגושים החלו להתרבות והוחלט על הכפלת המינון ל800 מ"ג. בעקבות הכפלת המינון אבי החל לאבד דם דרך הצואה וההמוגלובין שלו ירד ל6. לפני כ-10 ימים החל טיפול בסוטנט ולאחרונה שב הדימום. האם ניתן להמשיך הטיפול התרופתי תוך מעקב אחר רמת ההמוגלובין ולקבל מנות דם במקרה הצורך? הפסקת הטיפול התרופתי תאפשר התרבות הגידולים ושוב אבי יסבול מכאבים נוראיים. כמן כן, האם קיים טיפול נוסף מעבר לגליבק וסוטנט? שמעתי על AMN107 האם הוא זמין? אשמח לקבל תגובה בהקדם. תודה ויום טוב, שגית

לקריאה נוספת והעמקה

אני מכיר את הבעיה כי שוחחתי עם הרופא המטפל באביך. אם הדימומים ימשכו תוך כדי מתן סוטנט, יש מקום לשקול איתור מקור הדימום, לנתח את האזור, ולאחר מכן, להמשיך בסוטנט. אין בארץ תכשירים נוספים בסל, אך אפשר לשקול NEXAVAR כאפשרות נסיונית.

30/01/2013 | 12:53 | מאת: doctors מחקרים רפואיים

<p>טיפול חדש-מחקר קליני לסרטן המעי ניתן לקבל את הטיפול בחינם במסגרת הצטרפות למחקר שמתקיים באחד מבתי החולים בארץ. להלן קישור לפרטים נוספים: <a href="http://clinicaltrials.doctors.co.il/category/treatments/condition/cancer/colon-cancer/?utm_source=doctors&amp;utm_medium=forum&amp;utm_campaign=coloncancer">http://clinicaltrials.doctors.co.il</a></p>

29/01/2013 | 14:08 | מאת: סיגל

ניתן מענה בפניה קודמת שלך

27/01/2013 | 19:34 | מאת: יעל

שלום ד"ר רציתי לשאול איזה תרופה יכולה לעזור לאימא שלי יותר נכון טיפול אימא שלי חולה בסרטן מעי גרורתי היא קיבלה אוקסאלי פלטין וביגלל איבוד תחושת הגפיים הופסק הטיפול. לאחר מכן קיבלה ארינוטקן ומסתבר שהטיפול הזה לא עזר. איזה טיפול אפשר לתת? שמעתי על התרופה החדשה vectibix עם איזה תרופה ניתן לתת אותה? חוץ ממה שקיבלה אני מוכנה לשלם אם צריך אנא עזור לי. בברכה, יעל.

לקריאה נוספת והעמקה
28/01/2013 | 09:44 | מאת: סיגלית

יעל, הרופאים ייתנו לך להשקיע את מיטב כספך בתרופות חדשניות, אך האמת צריכה להאמר - לסרטן מעי גס גרורתי אין תרופה וזאת מנסיון כואב.

סיגלית שלום אני מצטער ביחס לנסיון הקשה אשר עברת. יחד עם זאת, אין בהערה שלך ליעל כדי לתמוך בה בשעתה הקשה, ואילו את מוציאה את כעסך על הרופאים שניסו לעזור ולא על המחלה שבמקרה שלך, היתה בלא מזור. ליעל הייתי מציע שבמקום שתלחם נגד הרופאים כהצעתך, שתלחם יחד עם הרופאים במחלת אמה.

יעל שלום, יש לבדוקר אם הגידול של אמא יכול להגיב לאחת משתי תרופות זהות בפעילותן ויעילותן היינוErbitux או Vectibix. הבדיקה קרויה KRAS. אם הגידול מתאים לטיפול זה התרופות נמצאות בסל הבריאות ואינך צריכה לשלם עליה.

24/01/2013 | 14:15 | מאת: סיגל

חמי בן 65, חלה לפני ארבע שנים בסרטן המעי, נותח, לא היו גרורות. מאז הוא בביקורת והכל היה בסדר. בדיקת הסמנים היתה סביב 2.8 - 3 לפני חודש בבדיקות דם לסמנים היה ערך של 7.1, ובבדיקה חוזרת השבוע התוצאה עלתה ל-9.7. עבר לפני שבוע בדיקת סי. טי ללא ממצאים מיוחדים. האם יש משמעות לסמנים שבעלייה?? מה דעתך? מה צריך להיות השלב הבא??

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2013 | 14:17 | מאת: סיגל

שם בדיקת הדם - CEA. תודה רבה!

העליה בסמנים מעידה על הימצאות מחלה פעילה : ראוי שיעברו ביסודיות על בדיקת CT חזה, בטן + אגן וכן לבצע קולונוסקופיה חוזרת.

19/01/2013 | 23:34 | מאת: מלי חנינה טמיר

ד"ר אדקרה שלום רב אני פונה אליך בעיניין אחותי. ליפני כ10 ימים התגלה אצלה סרטן בזנב הלבלב, אוטמים בטחול, על ידי בדיקת C.T/ בניסיון לניתוח שנעשה בסוקרוקה, ד"ר אבינוח, נמצא פיזור גוררתי ע"פ הפריטנאום, גוש באגן הכיליה. אחותי, בת 47. אני פונה אליך בבקשה לבדוק אותה ולחוות דעתך על טיפול אפשרי. מודה לךף מאוד מלי טמיר אחות אקדמאית בוגרת אוניברסיטת בן גוריון, מרצה בבית ספר לאחיות בית חולים "מאיר" כ"ס. רעייתי של ד"ר רמי טמיר 0503330315

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום אני טס מחר בלילה לארה"ב לכנס עד יום רביעי בשבוע הבא. אשמח לעזור ברגע חזרתי. בכל מקרה, אפשר בנתיים לפנות לד'ר טליה גולן אשר מרכזת ביחידה לגידולי העיכול בשיבא את נושא גידולי הלבלב, והיא תוכל לעזור לכם מאד. עם חזרתי אשמח להצטרף ולעזור. הטלפון ביחידה הןא 03-5305259, והסבירי בבקשה למזכירה כי ביקשתי לנסות ולתאם פגישה עם ד'ר גולן בהקדם.

19/01/2013 | 07:45 | מאת: DOLI

בעלי בן 62 עם סרטן בלבלב מסוג אדניקרצינומה ולאחר ניתוח וויפל לפני 3 חודשים. התחיל טיפול כימותרפי בג'מזר בתחילת דצמבר (בסדרה של 3 טיפולים בחודש והפסקה של שבוע בין סדרה לסידרה, יש לו 6 סדרות) הייה אמור ביום חמישי האחרון לקבל טיפול ולא קיבל היות והנוטרופילים היו נמוכים 0.5 ואמרו לו לחזור ביום ראשון אני מקווה שיהיה לו טיפול. שאלתי היא מה הסיבה לבדיקת דם כזו נמוכה והאם זה קשור לאוכל או לכל דבר אחר שיכול לעזור לעצמו. מלבד זאת יש לו עדיין כאבי בטן בחלק העליון של התפרים מבפנים (לא מהתפרים) עוד אציין שהוא לוקח קריאון 25000 בארוחה גדולה ו-10000 בארוחה קטנה יש לו הרבה גזים והיציאות הן בין רכות לשילשול תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הג'מזר גורם לירידה בסך הכדוריות הלבנות וזו הסיבה לירידת ספירת הדם.

05/01/2013 | 19:10 | מאת: יוליה

שלום, לסבתא שלי בכקבות חסימת מעי התגלה סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד. רופא אונקולוגית רשמה לה קסלודה (500 מג) 3 כדורים* פעמיים ביום. למשך שבועיים ואז שבוע הפסקאה. I תרופה נוספת פרדניזון 20 מג , 2כדורים ביום. כדי לתת לה קצת מקץ ותאבון. ולגבי כימיותרפה אמרה שחוששת לתת חה עכשיו כי מאוד חלשה והטיפול יכול לגמור אותה. התייעצתי עם מומחה נוסף והוא המליץ לשנות את המינון של קסלודה ל4 כדורים ביום(2 בבוקר ו2 בערב ). ולמשל חמישה ימים ואז יומיים מנוחה וכך הלאה. ואז לעלות את המינון לחמישה כדורים ביום. בנוסף המומחה הציע להוסיף טיפטל כימיוטרפי נוסף, אינפוזיה פעמיים בשבוע, איוונט (אם אני לא טועה בשם ). אנחנו נמצאים עכשיו בדילמה עם איזה מהצעות טיפול ללכת. האם כדאי להוריד את המינון של. הקסלודה ליום? מה הרצף המים שגדאי לקחת אותו שבועיים ואז שבוע הפסקאה או חמישה ימים ואז יומיים הפסקאה. ושאלה נוספת חשובה האם כדאי להוסיף את הטיפול הכימיוטרפי של פעם בשבוע או שזה באמת יכול רק לגרום עוד יותר נזק כרגע. תוצאות CEA 234 הוציעו לה את הגידול ממעי הגס בזמן הניתוח של יסימת מעי. אבל הגרורות בכבד גדולות. ,שניים מהם הגדולות ביותר הן 7.5 באחת האונות ו 5.6 בשניה.

02/01/2013 | 09:58 | מאת: בן

אמי אחרי ניתוח RIGHT HEMICOLECTOMY עקב גידול ממאיר בקולון אשמח אם תפשטו עבורי את הפענות הפתולוגי הנני להציגו כלשונו: חומר הדגימה:large intestine הערה לדגימה:susp. malegnancy of colon rt החומר שנשלח לבדיקה:קולון ימני מימצא מיקרוסקופי: poorly differentiated mucinous carcinoma deeply invading to the fat no vascular invasion seen. surgical margins are free. omentum free of tumor. 15 lymph nodes found, free of metastases. segment of small intestine, unremarkable אשמח לקבל ממכם פרטים אודות ממצא זה, בצירוף השלכות והמלצות לגבי ההמשך.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מהם "פרטים אודות הממצא" : הפרטים מפורטים בתשובה. המסקנה היא כי מדובר בגידול בשלב 2 עם גורם סיכון מסויים המצדיק טיפול מונע באמצעות קסלודה, למשך חצי שנה. ברור שהדבר תלוי גם בגיל המטןפל, בבדיקת ההדמיה שנעשתה טרם הניתוח ועוד. אנא פנה לרופא אונקולוג אשר ירכז את הנתונים ויבחן את ההמלצה. יתכן ויהיה מעונין בבדיקות גנטיות מסוימות.

01/01/2013 | 21:50 | מאת: אורן

שלום לניתוח להסרת הרקטום בעקבות גידול סרטני מי עדיף דר מרט חייקין או דר יוסף קלאוזנר?

לקריאה נוספת והעמקה

שניהם מצויינים. עדיף זה שיש לך איתו קשר טוב יותר.

31/12/2012 | 14:43 | מאת: KRAS Info

קיים פער דרמטי ולא נתפס בסיכוי ההישרדות של חולים בסרטן המעי הגס המאובחנים בשלבים המוקדמים לבין כאלה המאובחנים כאשר המחלה מתקדמת ושלחה גרורות. לכן מושקעים מאמצים רבים בהגברת המודעות לחשיבות הבדיקות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס. למרות פעילויות הסברה נרחבות, בישראל מאובחנים בכל שנה כ- 1,000 חולים בשלב הגרורתי של סרטן מעי גס. פריצות דרך מדעיות של השנים האחרונות מאפשרות לרופאים להציע טיפולים מתקדמים ויעילים יותר ואף להוביל לריפוי מהמחלה. לכתבה המלאה: http://www.facebook.com/KrasInfo

29/12/2012 | 23:06 | מאת: הניה

אתמול {יום שישי} שתי יציאות בהפרש של כ- 6 שעות היה דימום בהיר גם אסלה ועל הנייר. ביציאה מאוחרת יותר והבוקר {שבת} היו יציאות ללא סימני דם . עלי לציין שיש לי יציאה קבועה ונוחה כל בקר באותה שעה ולפעמים גם בערב .בעבר הרחוק מאוד סבלתי מטחורים שלווה בכאבים עצירות,ודימום...מזה כ - 10 שנים בערך זה לא קרה...עד אתמול...אין לי שום כאב ולא נפיחות או שינוי בתאבון, מתפקדת כרגיל, עוסקת בספורט באופן שוטף, אוכלת נכון ובריא בדרך כלל, אני בת 60 ולא נוטלת שום תרופה. מקפידה לבצע בדיקות שיגרתיות כל שנה הכוללות דם סמוי בצואה {לפני כחצי שנה} ב.מ.פ. זהו...מצפה לקרוא תגובת רופא מומחה ולפעול בהתאם....בכל מקרה לא אזניח מקרה זה..מתכוונת לגשת לרופא המשפחה בקרוב..תודה מראש . הניה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לבצע קולונוסקופיה

24/12/2012 | 23:25 | מאת: נבון

בעקבות חשד לגידולים בכבד עשיתי סי טי תלת פאזי.הכל יצא תקין.אולם בבדיקות דם שערכתי התגלה כי האנזים afp גבוה.בניגוד לנורמה שהיא 9 אצלי היה 22.האם ומה עלי לעשות בענין? כיצד יכולה להיות סתירה כזו בין המימצאים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש חחזור על ערכי הבדיקה ובמידה ויהיו מעל הנורמה יש לחזור על בדיקות ההדמייה.

24/12/2012 | 18:21 | מאת: דולי

בעלי עשה 3 טיפולים כימותרפיים בג'מזר , בפעם השלישי. הרגיש לו טוב מהטיפול ביום חמישי עם חום, צמרמורות וחולשה כללית עד מוצ"ש היה לו חום 39.1 וביום ראשון שוב חום 38.5 , היום יום שני הרגשה כללית לא טובה , חלש בקושי אוכל וכשאוכל מקיא מה אני יכולה לתת לו לחיזוק קשה לי לראות אותו סובל כל כך מאדם פעיל נהפך לשבר כלי. (היום למשל הרגיש כאבים חזקים בחזה והזעה מרובה שעברו לאחר מספר דקות) יש לו עוד 5 סדרות (כל סידרה 3 פעמים) הוא כבר מדבר על זה שאולי יפסיק ואני מאוד חרדה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החום הגבוה יכול להיות כחלק מתופעות הלואי של הג'מזר. הכאבים בחזה עם ההזעה מחייבים בדיקה אצל קרדיולוג לשלילת בעית לב. בדרך כלל לג'מזר אין תופעות כה קשות שנאלצים להפסיקו אך לא הייתי מתעקש להמשיך עימו וניתן לשקול גם טיפול אחר.

17/12/2012 | 11:50 | מאת: בת מודאגת

שלום רב, לאבי בן ה 66 גילו סרטן בזנב הלבלב לפני מספר חודשים, הוא עבר ניתוח, בו הוסר זנב הלבלב וגם הטחול. לפני הניתוח מרקר ca19 עמד על 574, לאחר הניתוח הוא צנח מעט והגיע ל 440, עכשיו שאבי בעיצומו של טיפול כימוטרפי וקרינה, ערכי ה ca19 מאמירים לכדי 3036. מה יכול לגרום לעלייה שכזו? האם זה אומר שהטיפול אינו מצליח? אנחנו מעוניינים להגיע אליך לייעוץ אך אף אחד לא עונה במרפאה.. לאיזה מספר ניתן להתקשר כך שבטוח יהיה מענה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח כי הרופא המטפל מודע לנתונים וכמובן שיש לפנות אליו להערכת המצב. אפשר לשלוח לי פרטים בפקס של מרפאת בית החולים - 03-5304958 ואנסה להחזיר תשובה.

16/12/2012 | 17:57 | מאת: smartyone

אני בן 39 וחצי. 3 חודשים עם שלשולים בדר"כ ומיחושים בשבוע האחרון בבטן. ביום ו' הייתה לי בסוף היציאה, דם רירי בניגוב, ומאז היו יציאות ללא דם...אני בלחץ אטומי!!! אלו סימפטומים לסרטן?????

התופעות שאתה מתאר יכולות להתאים גם לדלקת מעי. יש לפנות לגסטרואנטרולוג לברור מלא.

15/12/2012 | 17:51 | מאת: דליה

בעלי התחיל טיפול כימותרפי לפני שבועיים בג'מזר (ביום חמישי) בשבוע הראשון קבל 1640 מ"ג עירוי, בשבוע השני ספירת הדם ה-RBC היתה 4.3 ו-NEUTROPHILS NO היה 0.7 וקיבל ג'מזר 1230 מ"ג, כ-4 שעות לאחר הטיפול סובל מחום, חולשה, כאבי בטן ופריחה בכל הגוף עד היום האם זה נורמלי שעד היום מוצ"ש הוא עדיין סובל במיטה לא אוכל רק שותה מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

עליית חום ופריחה יכולים להיות ביטוי לתופעות לוואי של הג'מזר. יש להתייעץ עם הרופא המטפל בדבר ההצדקה לשנות את הטיפול. בנתיים יש לתת טיפול להורדת החום וטיפול אנטי אלרגי.

13/12/2012 | 19:02 | מאת: doli

סובל מסרטן בלבלב מסוג אדנוקרצינומה (לאחר ניתוח וויפל). בטיפול הראשון קיבלתי ג'מזר 1640 מ"ג (על 57 ק"ג גובה 1.68) באיפול השני היום התוצאה של NEUTROPHILS, 0.7 קיבלתי טיפול של כימותרפיה בג'מזר 1230 מ"ג, כעת 6 שעות לאחר הטיפול יש לי צמרמורת ובאבים בכל הגוף לקחתי אקמול, לאחר כשעה עדיין עם צמרמורות בבדיקה חום של 38.5 . הרגשתי חולשה בדקתי סוכר שהוא תקין ולחץ דם שלי עמד על 161/77 דופק 99 .האם זה נורמלי להרגיש כך לאחר 6 שעות של טיפול כימותרפי, מה עלי לעשות???????? תודה מראש

09/12/2012 | 16:23 | מאת: RONIY

מזה כשבעה שבועות אחר ניתוח וויפל נמצא בפתלוגיה סרטן אדנוקרצינומה גודל הגוש כ-3 ס"מ עם מעורבות של 2 בלוטות שהוסרו ושוליים נקיים. מאז סובל מכאבי בטן שלא עוברים כמו כן לא יודע מה הקשר אבל יש לי גם כאבים בבטן התחתונה מצד ימין בעת מתן שתן בסוף. התחלתי טיפול כימותרפי בג'מזר וכאבי הבטן רק מתגברים על מה זה אמור להצביע ? בעת הניתוח נתנו לי אפידורל משום מה עד היום אין תחושה בירך בצד שמאל של הרגל הימנית האם זה נורמלי , חלפו 7 שבועות מאז. האם לאחר טיפול כימותרפי מותר לשתות כוס יין אדום יבש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה משתיית כוס יין! ביחס לחוסר התחושה - נראה כי נפגע עצב בעת ההרדמה ולכן חוסר התחושה עליה אתה מדווח. עד כמה הדבר הזה תורם גם לכאבי הבטן לא לגמרי ברור לי אך אינני יכול לשלול שיש קשר להרדמה עצמה, בעיקר מאחר והכאב החל מיד אחר הפעולה.

שלום רב, סבתא שלי בת 74, עברה ניתוח קלסטומיה בבית חולים קפלן. הגענו לבית חולים עם חסימת מעי. ובמהלך בדיקת סיטי וניתוח התגלה (לפי מילים של המנתח ) שיש גידול במעי הגס עם גרורות בכבד. זה קרה לפני שבועיים. לפני יומיים קיבלנו את תוצאות הביופסיה של המקטע שהוציאו במהלך הניתוח. תוצאות הבדיקה הם: "בפתולוגיה מדובר ב MOD. TO POORLY DIF. CA עם גרורה באחת מ15 הקשריות למפה. מקור הדגימה, Colon sigmoidectomy. בפורמלין קטע מעי גס סגור ולא מסומן, באורך 10 סמ" ובקוטר 2.5 סמ. הקצוות סגורים בתפרי מתכת. הנסיובית חלקה -מגורגרת. בפתיחת התכשיר 2.5 ס"מ מהקצה הקרוב ביותר נמצא נקע גידולי בקוטר 4 ס"מ. הנגע שטוח, מכוייב בעל שוליים מורמים תופס 2/3 מהיקף המעי. ומורכב מרקמה אפורה נוקשה הנראת חודרת לדופן המעי אל תוך רקמת השומן הפריקולית. אבחנה : Moderatyely to poorly differentiated adenocarcinoma measuring 4 cm in diameter macroscopiaically. The tumor infilttrates the whole muscular wall and pericolic fat tissue. Perineural and intraneural invasion present. No vascular invasion identified. Surgical margins including serosal not involved. Metostasis of carcinoma in 1 out 15 lymph nodes. Metastasic lymph node is 0.3 cm in diameter without pericapsular invasion. Patohological stage T3, pNa1 . אודה מאוד להסבר על אבחנה זו. מה זה אומר והאם מדובר בגידול ממאיר? באיזה שלב זה נשמע? ומה אפשרויות טיפול מומלצים במצב וגיל כזה. אודה מאוד להמלצה על אונקולוג מומחה שכדאי להרשם עליו לטיפול. תודה רבה על כל עזרה. מאוד מודאגת ומחכה לתשובה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר ויש גרורות כבדיות מדובר במחלה בשלב 4 של גידול מעי גס. לתאור הממצאים הפתולוגיים שצורפו אין משמעות אלא אם לא היו גרורות כבדיות. הטיפול צריך לקחת בחשבון את מצבה הכללי של המטופלת והאם הגרורות הכבדיות ניתנות להרחקה על ידי ניתוח נוסף בעתיד. לשאלה- אכן מדובר בגידול ממאיר. מומלץ לפנות למרכז הרפואי הקרוב למקום מגורי החולה כדי להיבדק על ידי אונקולוג מומחה בתחום, לשם הערכת הגישה הטיפולית. במסגרת הפורום לא ניתן להמליץ על רופא שמית.

שלום רב, סבתא שלי בת 74, עברה ניתוח קלסטומיה בבית חולים קפלן. הגענו לבית חולים עם חסימת מעי. ובמהלך בדיקת סיטי וניתוח התגלה (לפי מילים של המנתח ) שיש גידול במעי הגס עם גרורות בכבד. זה קרה לפני שבועיים. לפני יומיים קיבלנו את תוצאות הביופסיה של המקטע שהוציאו במהלך הניתוח. תוצאות הבדיקה הם: "בפתולוגיה מדובר ב MOD. TO POORLY DIF. CA עם גרורה באחת מ15 הקשריות למפה. מקור הדגימה, Colon sigmoidectomy. בפורמלין קטע מעי גס סגור ולא מסומן, באורך 10 סמ" ובקוטר 2.5 סמ. הקצוות סגורים בתפרי מתכת. הנסיובית חלקה -מגורגרת. בפתיחת התכשיר 2.5 ס"מ מהקצה הקרוב ביותר נמצא נקע גידולי בקוטר 4 ס"מ. הנגע שטוח, מכוייב בעל שוליים מורמים תופס 2/3 מהיקף המעי. ומורכב מרקמה אפורה נוקשה הנראת חודרת לדופן המעי אל תוך רקמת השומן הפריקולית. אבחנה: P12-12577/1. אודה מאוד להסבר על אבחנה זו. מה זה אומר והאם מדובר בגידול ממאיר? באיזה שלב זה נשמע? ומה אפשרויות טיפול מומלצים במצב וגיל כזה. אודה מאוד להמלצה על אונקולוג מומחה שכדאי להרשם עליו לטיפול. תודה רבה על כל עזרה. מאוד מודאגת ומחכה לתשובה. תודה.

אבחנה באנגלית מדף תוצאות: Moderatyely to poorly differentiated adenocarcinoma measuring 4 cm in diameter macroscopiaically. The tumor infilttrates the whole muscular wall and pericolic fat tissue. Perineural and intraneural invasion present. No vascular invasion identified. Surgical margins including serosal not involved. Metostasis of carcinoma in 1 out 15 lymph nodes. Metastasic lymph node is 0.3 cm in diameter without pericapsular invasion. Patohological stage T3, pNa1

05/12/2012 | 18:17 | מאת: גילת

אני בת 53 ועושה קולונוסקופיה כל 4 שנים כיוון שאימי חלתה בסרטן המעי הגס. לאחרונה אמר לי הרופא, שכעת עושים כל 5 שנים. האם זה מוצדק מבחינה רפואית או שעדיף לעשות כל 4 שנים?

אין הנחייה לבצע קולונוסקופיה כל 4 שנים דוקא. סביר לבצע גם כל 5 שנים כמומלץ.