פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

02/01/2014 | 21:04 | מאת: נילי

אבי בן 88 התגלה אצלו סרטן במעי הגס בצד הימני פרופ שהיינו אצלו הציע ניתוח מצבו הגופני של אבי ירוד 51 קג ירד 15 קג במשקל ומאש אנמי נתנה לו מנת דם לפני שבועיים מתלבטים אם יש טעם בניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

אם המחלה היא מקומית במעי והמנתח חושב שהמטןפל יכול לעמוד בניתוח, הייתי ממליץ על ניתוח.

17/12/2013 | 10:10 | מאת: נטע

שלום, אני פונה בשם אבי, אשר עבר ניתוח להסרת גידול במעי לפני מספר שנים. לאחרונה התחיל לאכול רק מאכלים העשויים מקמח מלא, התוצאה היא פעילות מוגברת מאוד של המעיים. האם יש קשר בין הדברים? מה ניתן לעשות, בכללי, על מנת להפחית את פעילות המעיים לרמה כמה שיותר קרובה לזו של אדם בריא?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לפנות לדיאטנית אשר תנחה אותו ביחס לתזונה.

15/12/2013 | 09:36 | מאת: Eti

שלום, מהן תןפעות הלוואי הנפוצות לטיפול כימו ב - XELODA ? האם ניתן להקטין מינון ולהאריך את זמן הטיפול בכדי להקטין את תופעות הלוואי? תודה אתי

לקריאה נוספת והעמקה

פרוט תופעות הלוואי של הקסלודה ניתן לאתר בקלות באינטרנט. ככלל, כמו לכל תרופה, יכולות להיות תופעותלואי ויכול להיות שלא תהנה. יתכן כאב בטן ושילשול בחלק מהמטופלים וכן תופעה של הופעת שלפוחיות בעור כף הרגלים והידים. אפשר להוריד מינון כדי להנמיך את עוצמת תופעות הלוואי אך זה לא מבטיח בהכרח כי התוצאה תהה זהה למינון הגבוה יותר.

12/12/2013 | 12:56 | מאת: אתי

בעלי בן 51 עשה בדיקת קולונסקופיה והממצאים: בקולון רוחבי פרוקסימלי פוליפ זעיר כ2 מ"מ בקולון רוחבי דיסטלי פולים 10 מ"מ על גבעול נכרת עם סנייר חם השאר ללא ממצא. מה הסיכוי שהפוליפ ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע "מה הסיכוי" שהפוליפ ממאיר ועל כן הייתי ממתין לתשובה הפתולוגית.

21/12/2013 | 11:37 | מאת: מיקו

הגבעול זה בדרך כלל אדנומנטי תמצינו לתוצאה בדכ לא סרטני ! היה לי בגיל 38 כרתו אחרי שנה ביקורת כלום עד היום 13 שנה שוב ללא ממצא

04/12/2013 | 15:27 | מאת: אלון

היי אני בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,בעברי (שנת 97) מחלה סוערת עם ניתוח כפול (סטומה שנסגרה ) מאז הכל בסדר ללא דלקת וללא התקפים. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול ולאחרונה הפסקתי אותו בגלל עליה בתפקודי כבד ,היום אני ללא תרופות . שאלותיי הם : 1. מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שהמחלה תחזור בצורה חריפה? 2. אני עושה שבוע הבא קולונוסקופיה לבדיקת הרירית, מה זאת אומרת? לוקחים ביופסיה? 3. מה הסיכוי שימצאו לי פוליפים ? ( אני מאוד חושש) האם זה שהדלקת אצלי לא פעילה זה לטובתי ? ובנוסף אני מעשן ובשלבי הפסקה ,אלכוהול לא שותה בכלל, מאיזה גיל הפוליפים מופעים?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני בטוח כי יש תשובות ברורות לשאלותיך. הייתי מציע כי תברר זאת עם הגסטרואנטרולוג המטפל והמכיר את מחלתך והמהלך שלה טוב יותר ממני.

28/11/2013 | 06:49 | מאת: שואל אבל אין מענה

חולים במצוקה לא שמים לב שהפורום לא פעיל מעל חודשיים, ושואלים שאלות,

נכבדי בדרך כלל כאשר יש שאלה בפורוום אני מקבל הודעה למייל שלי, אך לא קיבלתי לאחרונה ויתכן והיה כשל בשליחת ההודעות אלי. כאשר אני מקבל את ההודעה במייל, אני מנסה לענות לשאלה המתעוררת. פרופ' אדרקה

27/11/2013 | 21:13 | מאת: אלי

מה המשמעות של : well differentiated adenccarcinoma comment:level section performed

לקריאה נוספת והעמקה

פרוש הדבר שבביופסיה נמצא גידול סרטני . עתה יהיה צורך לבחון מה הדרכים להרחיק אותו על פי מיקומו, גודלו וכד.

27/11/2013 | 10:09 | מאת: דורית

שלום רב, לבעלי התגלה סרטן באשכים וכחלק מתהליך האבחון, בבדיקות ההדמיה נראה גוש מזטריאלי בגודל של 4.1 ס"מ שממוקם בשורש המזנטריום של המעי הדק הפרוקסימלי. אין ממצאים הקולטים PDG. הבעיה כפי שהבנו היא המיקום, שכן הגוש ממוקם על איזור רגיש ומסוכן של כלי דם. ההתלבטות היא האם לערוך ביופסה פתוחה בגישה לפרוסקופית שיתכן ותוביל לדימום שיצריך כריתה משמעותית של מקטע מהמעי או ניתוח או לא לגעת בגוש. מהי דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

דורית השאלה היא שאלה כירורגית וראוי כי כירוג יחד עם רנטגנולוג יבחנו את מיקום המממצא ואת ההצדקה לכרות אותו. לא תוכלי לקבל תשובה מהימנה מאף יועץ כירורג או אחר בלא שיבחן את הצילומים.

שלום רב, לפני כחודש אובחן אצלי גידול ממאיר במעי הגס, מעל הצקום. לפני שבועיים עברתי ניתוח לכריתת האזור הנגוע, ומזה שבוע אני בבית. היום קמתי עם כאבים באזור הטבור. הכאבים מלווים בפליטת גזים מרובים מהפה. האם אני צריכה להיות מודאגת? האם יש לדעתכם קשר בין הכאבים לבין הניתוח שעברתי?

לקריאה נוספת והעמקה

גלא ניתן לתת תשובה לשאלתך בלא בדיקה: היה רצוי להיבדק על ידי רופא המשפחה או המנתח עצמו.

שלום לכולם. היום התבשרתי שאני נושא את סרטן המעי הגס עם גרורות בכבד ובלימפות. אבקש להשתמש בניסיונכם כדי לקבל החלטה היכן לבצע את הטיפולים? רמבמ או הדסה עין כרם. אני מתגורר ביישוב ליד זכרון יעקב.תודה רבה. אשמח לייעוץ נוסף

24/10/2013 | 21:07 | מאת: מחלימה

ממליצה על פרופ' דן אדרקה בבית חולים שיבא. שילוב של מומחיות, מקצועיות ואנושיות. מאחלת לך הרבה בריאות ורפואה שלמה.

שלום, הופנתי לבדיקת קולונסקופיה, אבל התור רק בעוד חודשיים ובינתיים אני חושש.. אני בן 32. אין היסטוריה של סרטן מכל סוג שהוא במשפחתי. ב 8 החודשים האחרונים, יש לי כאב עדין בצד ימין של הבטן. לרוב בחלק התחתון, אבל לפעמים גם מעט גבוה יותר. אני לא יכול להגדיר את זה ככאב ממש, זה לא כואב, אלא יותר שאני "מרגיש" את האזור. לפעמים סתם "מרגיש" ולפעמים מעיין התכווצות חלשה. בנוסף, יש שינוי בהרגלי היציאות. לעיתים היציאות הן סוג 5 במדד בריסטול ואני מרגיש אותן יוצאות ברכות, ולעיתים הן תקינות. אין עצירות, ואין שלשול נוזלי. בנוסף, בעבר הייתי הולך בד"כ פעם ביום לשירותים, וכיום אני הולך בד"כ פעמיים. בתקופה הזו של ה 8 חודשים, היתה לא מזמן תקופה של כחודשיים שהתסמינים חלפו לחלוטין. לא כאבי בטן, יציאות נורמליות. אבל בחודש האחרון התסמינים חזרו. הרגשה כללית טובה. אין בחילות, אין הקאות. בדיקת דם (כולל הומוגלובין, ספירת דם וכו) תקינה. אולטרסאונד בטן - תקין. בדיקת שתן תקינה. בדיקת טפילים בצואה תקינה. כרגע כמו שאמרתי, אני ממתין לבדיקת קולונסקופיה בעוד חודשיים (וגם סיטי בטן שתהיה בעוד כשבועיים). האם יש סיכוי גבוה מאוד לסרטן המעי הגס? או שהתסמינים האלו יכולים לנבוע מעוד גורמים? תודה

יש לי בדיוק את אותם תסמינים כאב עמום מאוד בבטן יותר כמו רגישות וכאבי גב תחתון עייפות ובילבול במשך היום היציאות שלי בדרך כלל מימיות בערך כ 5 פעמים ביום בדיקות דם תקינות למעט אנמיה גבולית אין סימנים לדלקת או לשקיעת דם. שללתי צליאק ומחלת הנשיקה אולטראסאונד תקין בלוטות לימפה רגילות , ואין לי חום מה עוד יכול להיות ? ומה הבדיקות המומלצות להמשך ?

09/09/2013 | 18:30 | מאת: דוד

דר' שלום רב רציתי לדעת האם יש הגבלה כלשהי לזמן בקבלת ארביטוקס? אבא שלי מקבל ארביטוקס כבר כמעט שנתיים. כל הזמן המצב היה יציב, ותודה לאל לא היתה החמרה. בביקור האחרון, הרופא אמר, שכנראה התרופה הפסיקה להשפיע, וזאת למרות שב-CT אין ממצאים חדשים, וגרורות קיימות גדלו ב 0.1-0.2 ס"מ לכל היותר. המרקרים תקינים. האם זה חוקי להפסיק טיפול? אילו תרופות אחרות יש? (avastin הוא קיבל בעבר) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יאם טיפול חדל להשפיע ( וזה על סמך הרושם של הרופא המטפל), כי אז לא מוצדק להמשיך לתת את הטיפול שאינו עוזר יותר. יש לודא שוב עם הרופא המטפל אם הממצאים שראה בהדמייה אכן מצביעים על כך שהגידול הפסיק להגיב לטיפול. תרופות נוספות" 1. רגורפניב 2. מיטומיצין

11/09/2013 | 19:39 | מאת: דוד

דר שלום. תודה על תשובתך. אך היא עוררה בי שאלה נוספת. לפי מה שקראתי מדובר בתרופות מחקריות הניתנות כאשר המצב הוא סופני, ואין פתרון נוסף. במקרה של אבא שלי מדובר בשתי גרורות בכבד בלבד( אחת מהם עמוקה ולא ניתנת לכריתה), כאשר גודלם לא עולה על 3.5 ס"מ. כמו כן הגידול עצמו (במעי הגס) הוסר בניתוח קודם. האם בכל זאת הפתרונות שהצעת הם פתרון יחיד?

08/09/2013 | 01:39 | מאת: מוטי

אני בן 42. יש לי אח שיש לו קצת פוליפים במעי (עושה קולונסקופיה מידי שנתיים), חוץ מזה הורי ואחי השני בסדר. כבר כחודשיים-שלושה יש לי בעיות עיכול, גזים חמים בעלי ריח, לעיתים כאבי בטן, לעיתים שלשולים וצורך להתרוקן גם אחרי יציאה בבוקר בעיקר. לעיתים נפיחות בטנית ולחץ בבטן תחתונה או על פי הטבעת. אין לי דם בצואה, גם בדקתי בעבר דם סמוי (המצב הזה, או מצב דומה קרה לי גם לפני כשנה וחלף ). אין שינוי קבוע ביציאות (יציאה, שתיים ליום, לעיתים יותר בגלל הצורך להתרוקן). ההמוגלובין שלי בסדר ואני מרגיש טוב, פעיל גופנית ובעל תיאבון- השאלה שלי היא האם אני צריך לעבור קולונוסקופיה והאם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לבצע קולונוסקופיה כדי להשקיט את עצמך.

03/09/2013 | 11:16 | מאת: דני

בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבי בטן ויציאות לא תקינות. כאבי הבטן שלי הם לא במקום מסוים בבטן , הם משתנים בכל פעם למקום אחר ומורגשים כמו דקירות ברמת כאב בינונית..רציתי לשאול האם כאבי הבטן האלו אופיינים לסרטן במעי הגס או כאשר יש גידול כאבי הבטן הם רק באזור הגידול

אין בהכרח כאב בטן שאנו יכולים לומר עליו בבטחון שאינו קשור עם סרטן. יחד עם זאת, ודאי שלא כל כאב בטן קשור עם סרטן. אנא פנה לגסטרואנטרולוג להערכת התלונות.

31/08/2013 | 08:14 | מאת: יואב

שלום, אדם מבוגר שתמיד היה שמן והתקשה לרדת במשקל איבד לאחרונה כחמישה קילו בכחודש חודש וחצי כמו כן שם לב כי התחילה אצלו בעיית עצירות שמעולם לא הייתה קיימת. מעולם לא עשה בדיקה קולנוסקופיה. האם יש לחשוש מהגרוע מכל או שיכולים להיות הסברים אלטרנטיביים? אילו בדיקות יש לעשות? תודה

אני שומע משאלתך שאתה אכן חושש לגרוע מכל. אני תמיד יכול לתת גם הסברים אלטרנטיביים. מומלץ לפנות לרופא המשפחה כדי לבצע ברור מקיף במקובל.

31/08/2013 | 07:50 | מאת: אורי

בשבוע האחרון השתנה צבע הצואה אצלי לשחור,במקביל אני לא מרגיש שיש לי שינויים בהרגלי היציאות.האם זה סימפטום לסרטן במעי הגס?מהו סוג הבדיקה שאני צריך לעשות ?תודה אגב,אני בן 52

לקריאה נוספת והעמקה

צואה בצבע שחור יכולה להיות אם אתה מקבל כדורי ברזל. אם לא קיימת אפשרות של דימום מדרכי עיכול העליונות פנה לגסטרואנטרולוג להערכת המצב.

21/08/2013 | 16:38 | מאת: יעקב

האם CEA גבוה 13.5 מראה על סרטן?

נדיר אנו רואים ערכים של CEA גבוהים בלא סיבה ברורה, בעיקר אצל מעשנים. בכל מקרה יש לבדוק את סיבת העליה של הסמן מעל הנורמה.

19/08/2013 | 19:20 | מאת: יעקב

עברתי ניתוח סרטן במעי הגס לפני 8 שנים ולא היה צורך בטיפולים היתי במעקב כל הזמן כולל קולונוסקופיות ה cea היה 3-5 בחודשים האחרונים היו לי בבדיקות שתן LEUCOCYTES[U] 500 LEUCOCYTES FIEKD ]שדות מלאים קיבלתי מהאורולוג אנטיביוטיקה ולאחר מכן התשובה היתה שה500 נעלמו. לאחר שבועיים שוב חזרו התוצאות וכך הלאה והלאה במשך 1/2 שנה. השבוע עשיתי בדיקות כלליות [אני גם חולה סכרת] למעקב ואז פתאום ה-CPA היה 13!!! יש לציין שבחודש אפריל הערך היה 5 האם הסרטן חזר? או שישנה סיבה אחרת? אני מאוד אשמח לקבל תשובה מהירה ועל כך תודה למפרע.

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2013 | 20:11 | מאת: יעקב

טעיתי בכתיב של ה-CEA! בתוך מכתבי לא cpa הכונה כל הזמן לCEA סליחה

הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל לברור הכולל בדיקה חוזרת של ה-CEA ואם גבוה אז רצוי לבצע קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, ו-CT חזה, בטן + אגן.

17/08/2013 | 18:50 | מאת: מוני

כמה זמן צריך מטופל אונקולוגי בכימותרפיה לשמור מרחק מנכדים המקבלים חיסון בנגיף מוחלש נגד פולין תודה

19/08/2013 | 23:50 | מאת: יעקב

חצי שנה אחרי גמר טיפולים

22/08/2013 | 12:16 | מאת: יפעת

16/08/2013 | 18:48 | מאת: זוהר

שלום רב, לסבי יש סרטן בלבלב לא נתיח עם מעורבות של כלי דם לאחר טיפולים כימותרפיים פוליפורינוקס הגידול הצטמצם כרגע הטיפול מיצה את עצמו ולא ניתן להמשיך אותו. איזה טיפול היית ממליץ להמשיך כדי שהגידול ימשיך להצטמצם ויצא מהכלי דם ויהפוך לנתיח . תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל לא ניתן להמליץ על טיפול בלא פרטים על המטופל או הטיפול אשר קיבל. יחד עם זאת, אני בספק רב לגבי אפשרות הפיכת הגידול לנתיח עם הכלים אשר ביבי הרפואה כיום.

11/08/2013 | 14:50 | מאת: ג'נט

לבעלי בן 60 גילו גידול מסוג אדנוקרציומה בגודל "לא קטן ולא בינוני" (כך נאמר לנו) מכייח ומדמם עשינו בדיקת pet citiy וכרגע ממתינים לתשובות. שאלתי מה אומר סוג של גידול כזה? כי בעלי מרגיש טוב אין לו עצירות או כאבים... ה 2. באם יש גרורות הוא היה אמור לסבול כאב?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מוכרת לי ההגדרה של גידול לא קטן ולא בינוני. רצוי לשאול את הרופא שהסביר לכם למה היתה כוונתו. אין בהכרח כאבים אם יש גרורות.

שלום, אבי בן 71 נותח לפני שנתיים אחרי שאובחן עם סרטן המעי הגס שלב 3 באיזור הקרוב לחלחולת. לפני הניתוח עבר הקרנות. לאחריו היה עם סטומה זמנית בתקופת הטיפול הכימותרפי. על פי כל הבדיקות מאז הוא נמצא נקי. בכל פגישה עם האונקולוג לאור המצב המתקדם יחסית של הגידול הומלץ לו להמשיך עם הטיפול כאמצעי מניעתי. לאחר סגירת הסטומה ותקופת התאוששת לפני כ 5 חודשים, שוב החל בטיפול כימותרפי אשר מפריע לו לתפקד וגורם לו לייסורים ולבלות את רוב שעות היום והלילה בין המיטה לשירותים. כמה זמן נהוג להמשיך בטיפול והאם הגיוני שככה נראים חייו כאדם שהחלים מהמחלה ונמצא בצד הטוב של הסטטיסטיקה. כמו כן, הוא סובל מבקעים בבטן וכאבים בפי הטבעת מבעיות ביציאות אך הרופא תמיד אומר לו שהכל בסדר ושעם הזמן מצבו ישתפר. אבקש דעתכם באופן כללי על תיאור המקרה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ירון שלום טיפול כמוטרפי ניתן לשני מצבים עיקריים: 1. כטיפול מונע ל-6 חודשים בלבד . 2. בנוכחות מחלה פעילה. ברר נא עם הרופא המטפל מה מטרת הטיפול ויותר מכך, האם אכן המידע שבידך ביחס למצב המחלה אצל אבא הוא מדויק.

05/08/2013 | 16:47 | מאת: תמר

שלום רב אבי בן 68 עבר ניתוח להוצאת גידול ממאיר ממעי הגס ונותר גרורות עם סטומה היכן אוכל למצוא מתכונים המלצות לתפריט יומי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לדיאטנית העוסקת בטפול בחולים עם סטומה.

02/08/2013 | 12:36 | מאת: לחוצה בהריון

שלום רב, בעלי בן ה 40!!! אובחן לפני כשבוע עם סרטן הרקטום. בביופסיה- ממצא יחיד well differentiated. ב PET CT ו MRI של האגן לא נמצאו גרורות אך בפענוח הבדיקה רשוםף PET; בלוטות לימפה מזורקטליות בגודל עד 1 ס"מ MRI ; הוגמה בלוטה בשומן הפרא-רקטלי השמאלי. האם כהבנתי ממצאים אלו מעידים על מעבר הגידול לבלוטה? האם במקרה כזה יש לבצע טיפול לפני הניתוח? תודה לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

איננו יכולים לומר בודאות שהמחלה עברה לבלוטה באגן אך הדבר חשוד. אני מניח כי אכן ינתן כמקובל טיפול קרינתי קודם לניתוח יחד עם כדורי קסלודה להגברת יעילות הקרינה.

02/08/2013 | 11:39 | מאת: חיים

המגולובין 7 יש דימומים מקבלת ונופר פעם בשבועיים ממולץ זריקת אריתרופוטין להעלאת הברזל שמענו שהזריקה מגבירה תאים סרטנים האם זה נכון? תוך כמה זמן? האם מומלץ בכלל באדם שכבר חולה בסרטן לקחת את הזריקה?

יש נתונים המעידים שהזריקות יכולות לזרז את גדילת תאי הגידול אך אירגון הבריאות האמריקאי אחר ששקל את כל הנתונים לא מונע מתן הזריקות לחולי סרטן אלא ממליץ לנהוג בזהירות במתן הזריקות. הרשום לעיל אינה דעתי הפרטית אלא ההמלצות המקובלות כיום.

30/07/2013 | 20:12 | מאת: רות

שלום, ביום שישי האחרון אימי הוכנסה במהירות לחדר ניתוח לאחר שהקיאה פעמיים את הצרכים שלה. בניתוח הוציאו לה שני גושים מהמעי הגס בגודל 4,5 ס"מ. לאחר הניתוח נאמר לה כי ישנם גרורות בטחול. האם על סמך מידע זה ניתן לקבוע את שלב המחלה (1-4)? במידה ולא, אחרי הביופציה נדע? מתי כן יודעים?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר קבלת התשובה הפתולוגית נדע במה המדובר.

28/07/2013 | 15:23 | מאת: אורלי

לפני שנה וחצי נותחתי והוציא לי גידול סרטני "קרציומה" לא נזקקתי לטיפולים ואני במעקב. קולוסקופיה אחורנה 1/13 תקין, בדיקות דם אחרונות 5/13 תקין, אולטראסונד אחרון (במסגרת מעקב) לפני שבוע- תקין. מאתמול אחרי יציאות דם טרי (סובלת מטחורים) יש לי תור לבדיקות דם ביום ד' הקרוב . (ב19/8 ) תור מעקב באנקולוגית . שאלתי, האם עלי לפנות מיד לרופא או להמתין לתוצאות בדיקות הדם ובמידה והכל תקין להמתין לתור באונקולוגית? או האם לפנות מידי לרופא ?

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר והקולונוסקופיה לפני 6 חודשים היתה תקינה , החשד למקור הדימום הוא מהטחורים במקרה זה. פנה לכירורג ( לפרוקטולוג) לבדיקה כפי שתוכנן.

27/07/2013 | 22:52 | מאת: רוני

האם יכול להיות תופעה של גרפסים - מיצי קיבה שעולים(ממש מסריחים) לאחר ניתוח וויפל כעשרה חודשים (סרטן בראש לבלב אדמונרצינומה)מקבל לוסק פעם ביום לפני ארוחת בוקר וקראון 25000 ו-15000 , לאחר 6 סדרות של גמזר ו-30 הקרנות וקסלודה בהמשך יתכן קו שני של טיפול האם יש מה לעשות לתופעה של גרפסים ממש נורא

לקריאה נוספת והעמקה

הכל יכול להיות! עובדה! יחד עם זאת, אם התופעה לא היתה בהתחלה אלא היא חדשה, פנה לבדיקה אצל הרופא המטפל לבדיקה יסודית.

27/07/2013 | 14:58 | מאת: דולי

לאחר ניתוח וויפל עם סרטן לבלב, טופל ב-5 סדרות של ג'מזר שלא הועילו הועבר 25 להקרנות +וכימו קסלודה שגם לא עזר כיום יש החזרה של המחלה בחלל הבטן ללא גרורות לריאות ולכבד שהם נקיים. מועמד לטיפול בפרוטוקול קו שני טקסול 3 חודשים שאלה: מתי אפשר להתחיל בטיפול האגרסיבי (החולה במצב נפשי וגופני ירוד מאוד) שוקל 45 ק"ג, לא מסוגל לאכול וכל הזמן יש לו גרפסים שמפריעים לו מאוד מה אפשר לקחת או לעשות (זה לא נותן לו מנוח אפילו לא מסוגל לישון. האם יש דרך לעזור לו לאכל (לא רוצה אפילו אינשור) אולי דרך אשפוז על מנת שיקבל קצת משקל וויטמינים לפני הטיפול לאושש אותו. והאם הטיפול בטקסול יעיל או שאולי זה מאוחר מידי וחבל לענות אותו

לקריאה נוספת והעמקה

התחלת טיפול יכולה להעשות על פי התרשמות הרופא המטפל. לפי התאור שלך מצב המטופל אינו טוב, יש לו הפרעות רבות ולא ברור אם מסוגל להתמודד גם עם טיפול כמוטרפי בשלב זה. יש לברר עם הרופא המטפל האם חלק מההפרעות שמתוארות הן בשל תת חסימה של המעי בגלל המחלה אשר בחלל הבטן.

26/07/2013 | 09:39 | מאת: רוברטו

אמא שלי, בת 87, חולה בסרטן גרורתי בכבד שהגיע לשם לאחר סרטן המעי הגס. יש לה שתי גרורות. היא מטופלת בפרוטוקול : avastin+folfox במחזוריות של כל שבועיים. עד עכשיו עברה 4 טיפולים. לאחרונה, בבדיקות שתן נמצא חלבון בשתן ובבדיקת איסוף שתן אחרונה ל-24 שעות הערך היה 159. שאלותיי: 1- האם ניתן לעשות הפסקה במתן האבסטין- שגורם לה גם לעליה גדולה בלחץ הדם? 2- אם כן לכמה זמן? 3- האם הפסקה יכולה לגרום להחרפת המחלה ? המרקר CEA לפני הטיפול היה 60 ולאחר חודש של טיפולים ירד ל-37? עליי לציין שכל שאר הבדיקות תקינות. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להפסיק אוסטין רק אם באיסוף שתן יש מעל 1000 מג חלבון. האם האוקסליפלטין אינו גורם לתופעות לוואי?

25/07/2013 | 12:07 | מאת: בני

חולה בן 76 ברקטום עם גרורה בודדת בכבד, גדלה במהירות, כיום היא מעל 7 ס"מ. לא מגיב לכל התרופות הססטמיות. האם יש טעם לשקול שימוש ברגורפניב? ומה נותנת תרופה זו מבחינת הארכת חיים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרגורפניב אינו בסל הבריאות ועלותו חלה על המטופל. הרווח שלו הוא גבולי במחלה מתקדמת ויכול לעצור את המחלה בממוצע בחודש וחצי. יחד עם זאת, אם יש חברת ביטוח אשר תכסה את עלות התרופה, אפשר יהיה לנסות אותה.

24/07/2013 | 16:00 | מאת: חדוה

בעלי שנה לאחר ניתוח להסרת גידול בלבל הוסר רוב גוף הלבלב גידול מסוג אנדוקרצינומה. קיבל 6חודשים ג'מזר כרגע ללא טיפול כימותרפי ב-ct אחרון נראו שינויים טרום ניתוחיים. לא היתה עדות להישנות. איך אפשר לדעת בוודאות שהוא יצא מזה איזה תקופת זמן צריכה לעבור כדי לדעת בוודאות שהוא אחרי זה ברצוני להוסיף שהמרקרים "משחקים" פעם בירידה פעם בעליה אבל בגבול הנורמה.כמו כן ברצוני לציין שיש לו כאבים בידיים וברגליים וכאבי גב נשלח לאורטופד עדין לא עשינו בירור. האם יכול להיות שהכאבים בעצמות זה כתוצאה מהכימותרפיה

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול הכמוטרפי אינו גורם לכאבי גפיים. ביחס לשאלה הראשונה: אין ממש תקופה שאחריה אפשר בודאות להכריז על המטופל כ"בריא" לחלוטין, אך ברור כי ככל שהזמן מאז הניתוח עובר ואין חזרה, הסיכוי להבראה גדל. הסיכוי שהאדם בריא הוא מעל 90% אם המחלה לא חזרה אחר 5 שנים.

19/07/2013 | 14:01 | מאת: רוני

האם כאשר מופיעה חזרה של המחלה ומיימת בסרטן הלבלב לא ניתן למגר את המחלה. ואם כן מהן הטיפולים שאפשר עוד לעשות. (אציין משקל ירוד היה 67 וכעת 46 ק"ג) והאם יכול להחזיק מעמד בטיפולם יותר אגרסביים. (עוד אציין לאחר ניתוח וויפל ו-5 סדרות של ג'מזר שלא הועילו, ולאחר 25 הקרנות + קסלדה. עם עליה של מרקרים מ-1180 ל-1800

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש הישנות מחלה לאחר הניתוח ןכן מיימת מקובל לחשוב כי לא ניתן למגר את המחלה. בהתאם למצב הפיזי של המטופל ניתן להציע טיפולים מעבר לאלו שהזכרת, כולל ציספלטין, פלואורואורציל, אירינוטקאן וטקסול.

אני בן 46,ולפני שנתיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית לאחר שהיו שינויים בצורה ובצבע של היציאות וגם עצירות.הבדיקה היתה שלילית-הכל היה תקין. יש לי זה שבועיים שינויים בצבע היציאה,שלשולים,תחושה של חוסר התנקות של המעי וגזים. רציתי לבצע שוב בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית,אך נאמר לי שלבצע אותה אחרי שנתיים מהפעם הקודמת,זה לא נהוג,ויש צורך בהמלצת רופא. עלי לציין שאני מעדיף לא לעשות קולונוסקופיה רגילה,שכרוכה בטשטוש -אלא אם אהיה מחוייב ע"פ המלצות הרופא. שאלתי-מה מידת האמינות שלקולונוסקופיה וירטואלית,והאם יש טעם לאור מה שכתבתי לעיל,לבצע אותה שוב. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

קולונוסקופיה וירטואלית אינה עדיין מדויקת כמו הקולונוסקופיה הרגילה. לא ברור לי מהו ה"חשש" שלך מ"טישטוש" אך קולונוסקופיה רגילה היא בדיקת הבחירה.

15/07/2013 | 20:33 | מאת: דלית

איך נקראת תרופה כימותרפית שניתנת דרך הוריד ל-3 חודשים לחולה סרטן לבלב אדנוקרצינומה (לאחר ניתוח וויפל) ביצע 5 סדרות בג'מזר מרקרים בעליה. כמו כן סיים 25 הקרנות וקסילודה כשהמרקרים ממשיכים לעלות עד ל-1800. לאחר ביצוע סי.ט. ,עם מחלה מתקדמת בחלל הבטן. נאמר לי שהיא לא בסל הבריאות ואיך אפשר לקבל אותה או לקבל אישור מקופת חולים

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח כי הכוונה לצרוף של 3 תרופות oxaliplatin, CPT11 + 5FU

12/07/2013 | 00:30 | מאת: ריקי

עשיתי קולונסקופיה והתוצאה נבדקו המעי נבדק עד לצקום שזוהה לפי שסתום אילאו-צקלי פתח תוספתן והשתקפות אור בבטן ימין תחתונה. ממצאים בסיגמואיד סעיפים, יתר המעי גס תקין אבחנה סיכום דיברטיקולוסיס. הרופא אמר לי לאחר בדיקת הקולט סקופיה שהכל תקין. אודה לכם אם אני יכולה להירגע אני בת 60 אודה לתזובתכם

סעיפים במעי הגס הם שכיחים ואינם ממאירים. אם הקולונוסקופיה תקינה פרט לסעיפים, אין סיבה להיות מודאגים בנושא זה.

שלום רב ! כשבועיים לאחר ניתוח הסרת גידול ממאיר במעי הגס תוצאות הבדיקות הן cA19-9. ערך 20 ובבדיקת cea. 4 יש לציין שאין עישון ברקע. האם זה דורש בירור או שזה בגדר הנורמה? תודה על ההתייחסות. אסנת

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות נראות בגדר הנורמה. אם בדיקת ה-CT היתה גם תקינה ,אז המשך הגישה בהתאם לתוצאות הפתולוגיות שלאחר הניתוח.

07/07/2013 | 15:37 | מאת: דלית

לאחר וויפל לפני כשנה, ולאחר טיפולים כימותרפיים 6 סדרות, ו25 הקרנות + קסלודה המרקרים כל הזמן בעליה בבדיקה לפני שבוע המרקר היה 1700 מ-1300 . נמצא גוש מפריש מהטבור (אציין שהניתוח נעשה לאורך הבטן) מה הסבירות שזה גרורה או משהו אחר, סובל כל הזמן מכאבי בטון במיוחד אחרי אוכל , ירדתי הרבה משקל מ-66 ל-48 ק"ג לא מצליח להתאושש כרגע ללא שום טיפול עד לבירור הגוש בטבור לא מבין לאן זה מוביל מצד אחד נאמר שאין גרורות ושוליים נקיים מצד שני כל פעם תופעה הדשה מה הלאה לא להמשיך

לקריאה נוספת והעמקה

ודאי נדרש לברר מהו הממצא בטבור. יש מקום לבדיקת CT להערכה או אףPET CT. המשך הטיפול בהתאם לתוצאות.

07/07/2013 | 09:58 | מאת: אני

שלום, לאמא שלי מצאו גידול והיא צריכה לעבור ניתוח (עדיין אין תוצאות CT). יש לי מספר שאלות בסיסיות: 1. איזה רופא עושה את הניתוח - גסטרואנטולוג או מנתח כללי? 2. איזה רופא צריך לעשות את המעקב החל מההערכה הראשונית, ניתוח התוצאות, החלטה על טיפול - אונקולוג או גסטרואנטולוג? 3. איך מחליטים על דחיפות הניתוח? האם יש זמן לקבל חוות דעת שניה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית יש להמתין לתוצאות ההדמייה. המנתח הוא כירורג מומחה והמעקב נעשה בהמשך על ידי אונקולוג. אם בדיקת ה-CT תקינה כי אז יש לבצע את הניתוח בהתאם לתור שניתן. אם יש ממצאים נוסםים בבדיקת הCT כי אז נדרש קודם יעוץ אונקולוגי.

שלום ד"ר אדרקה, אימי עברה בדיקת CT בשבוע שעבר לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב, היא הופנתה על ידי הגסטרולוגית לביצוע בדיקת ה CT בלבלב עקב בדיקת אולטרה סאונד שבה נמצא חשד "הלבלב בגודל תקין, בראש הודגם אזור אקוגני לא מוגדר היטב בגודל כ 2.5 ס"מ כמו כן קיימת הרחבת הוירסונג לכל אורכו ברוחב עד 3.5 מ"מ יש המלצה להמשיך בירור על ידי EUS עם ביוםפסה, כאמור היום היא קיבלה את תוצאות ה CT , להלן התוצאות : ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן בלי ועם חומר ניגוד IV (. מים 1000 CC ב מדולל TELEBRIX של35 CC ) PER.OS ניגוד חומר + טכניקה: בוצעה סריקה של הבטן והאגן בפרוטוקול כבד ולבלב תלת פאזי עם חומר ניגוד פומי. הבטן עליונה נסרק ה בחתכים דקים לפני ואחרי הזרקת 100סמ"ק של חומר ניגוד תוך ורידי ובשלבים העורקי והפורטלי . סיבת הפניה : לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב . אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה . מעבר בית החזה בטן –איוורור בסיסי הריאות תקין . כבד :תקין בגודלו ומרקמו הומוגני . אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים . כיס מרה: בגודל תקין ללא עדות לאבנים סידניות . טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני . לבלב : במבנה תקין . לא הודגמו תהליכים סולידיים או הרחבה משמעותית של צינור הפנקריאטי . אדרנלים : ללא ממצא פתולוגי . כליות: בגודל תקין ללא אבנים , הידרונפרוזיס או גושים , נפרוגרם תקין . רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה . מעי הדק: עד כמה שניתן לראות ללא עיבוי דופן ,נגעים סולידים או הפרעה חסימתית . מעי הגס: עד כמה שניתן לדון דפנותיו תקינים , ללא תהליכים מוקדיים בתוכו . מבני האגן: כיס השתן תקין . אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים . אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן . אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות . מבנים גרמיים ללא עדות לתהליכים הרסניים בשלד הנסרק . מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה . התרשמות: ללא ממצא פתולוגי חריג בבטן ובאגן . מה אומר המשפט בבדיקה : "מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה " האם יש צורך בביצוע בדיקת EUS עם ביופסה? בתודה, חן

לאחר ניתוח "וויפל "מזה 10 חודשים נמצא סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה עם 2 בלוטות לימפה שהוסרו ושוליים נקיים, לאחר 5 סדרות של טיפול בג'מזר (עירוי לוריד) עשיתי C.T. התוצאה שיש הישנות של המחלה, כמו כן המרקרים עלו מ-18 ל-135 , הוחלט להפסיק את הטיפול בג'מזר בטענה שלא עוזר לכן עברתי לכדורים קסלודה 1000 מ"ג 2X בבוקר ובערב וכן 25 הקרנות. לפני הטיפול בקסלודה המרקרים היו בעליה 1170 לאחר הטיפול בקרינה ה-10 עלה ל-1365 וכיום אני נמצא בטיפול ה-23 והמרקרים 1800 שאלתי היא מה הלאה , האם יתכן שהטיפול לא עוזר מה עלי לעשות . עוד אציין שלא יכול לאכול שקלתי לפני המחלה 67 ק"ג וכעת אני במצב של ירידה מתמדת שוקל כיום 49 ק"ג וסובל מכאבי בטן כל הזמן, האם גם הקרינה (אולי יש כוויה פנימית) גורמת לכאבי בטן

03/07/2013 | 12:35 | מאת: אלגרו

לד"ר שלום רב, אמא שלי מקבלת כל שבועיים טיפול כימתרפי הכולל: AVASTIN+FOLFOX עקב גרורות בכבד שהגיעו לשם לאחר שעברה ניתוח המיקולקומי בשנה שבערה. לאחר שני טיפולים במחזוריות של שבועיים ערכי המרק CEA הם 37 לעומת 60 שהיו לפני חודשיים ולפני התחלת הטיפול. 1- האם זה אומר שהטיפול מתחיל לתת תוצאות? 2- האונקולוג אמר לה שהיא חייבת 6 טיפולים על מנת להעריך מחדש את מצב הכבד, שם נתגלו שתי גרורות בסגמנטים 7-8 וכן בסגמנט 3. מה נהוג לעשות לאחר 6 הטיפולים כאלה והאם ניתן להמשיך בטיפול העכשווי או שעושים הפסקה עם הטיפול במידה שהערכים של הסמן יירדו עוד בהמשך? האם גם עושים CT או בדיקות נוספות או שממשיכים עם הטיפול הנוכחי? עליי לציין שכמעט אין לה תופעות לוואי(היא בת 86) מלבד חולשה ולחץ דם כתוצאה מן האווסטין, אך הבעיה מטופלת. בכבוד רב.

02/07/2013 | 11:10 | מאת: אריה שווורץ

אצלי במישפחה אבא ניפטר מסרטן המעי הגס מאז אני עובר כל 5-שנים בדיקת קולונוסקופיה האים זה מספיק או שכדאי/יש עוד סוג של בדיקות שעלי לעשות . תודה

01/07/2013 | 18:41 | מאת: שושית

שלום רב, אמי בת 42 התגלה אצלה גידול ממאיר במעי הגס, עברה את כל הבדיקות ותודה לאלוהים הגידול נמצא רק במעי הגס, הגידול איטי לא אלים ולא תוקפני, הוא בגובה 15 ס"מ מפי הטבעת (אין לי מושג אם זה חשוב) בכל מקרה יש לה ניתוח עוד שבועים, רציתי לדעת האם אחרי הניתוח עוברים כימותרפיה וכל הדברים האלה?כמה זמן בדרך כלל אורך הניתוח?ומה זמן ההחלמה?. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

מתן טיפול כמוטרפי אחר ניתוח תלוי בתוצאות בדיקת הממצאים הפתולוגיים, היינו בבדיקה המיקרוסקופית של מה שהוצא. ההחלמה היא תלויה באדם עצמו וחוסנו, האם יש סיבוכי ניתוח או לא וכד'

30/06/2013 | 00:48 | מאת: אמיר

שלום לאדם בן 70 שעבר ניתוח להסרת גידול במעי הגס ונשאר עם סטומה כתוצאה מכך הגיעו תוצאות סי טי שנראו גידולים קטנים נוספים ליד הגידול שהוסר, הומלץ לו לא לנתח שוב מתוך סכנה ולהתחיל טיפול כימותרפי , מה היעילות של טיפול כזה בבלימת הגידול החדש ? האם המחלה יכולה לסגת כתוצאה מכך? מה אתה היית ממליץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול כמוטרפי יכול להקטין את הממצאים אך לא להעלים אותם. אישית, אינני יכול לתת המלצה מושכלת בלא לדעת פרטים רבים נוספיפ ובלא התרשמות מההדמייה עצמה ( הצילומים).

29/06/2013 | 11:22 | מאת: שרון

אני עוברת כרגע טיפולים כימותרפיים וביולוגיים אחרי הוצאת גידול מהמעי הגס. יש לי כאבים בישבן. האם זה כאב אופייני? האם זה תוצאה מהתרופות? מה אפשר לעשות חוץ ממשככי כאבים שקצת עוזרים אך לא לגמרי? אני לוקחת את התרופה ZALDIAR ולפעמים PERCOCET. האם הן תרופות מתאימות לכאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

המתאים ביותר לתת לך תשובה זה האונקולוג המטפל או המנתח שלך שיודע היכן בדיוק נעשה הניתוח ומה היו התוצאות. הוא גם יודע אם יש קשר בין הכאב לבין מקומות בהם המחלה. אם יש קשר כזה, יתכן וטיפול קרינתי יכול לעזור. בנתיים יש להעזר בתכשירים נגד כאבים היכולים לעזור.

29/06/2013 | 11:17 | מאת: שרון

28/06/2013 | 18:10 | מאת: דניאל

שלום רב, לאבי התגלה גידול במעי הגס הימני ואנחנו צריכים לקבוע לו תור לכריתת הגידול וחלק מהמעי (שבו הוא נמצא). הבנתי שיש יחידות שמתמחות בגידולים במעי הגס בביה"ח איכילוב ובשיבא, אנחנו מתלבטים בין שניהם ורציתי לדעת איזה בית חולים עדיף לדעתכם ומדוע? תודה רבה על כל עזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח כי רופא מבית חולים איכילוב יגיד שהמנתחים שלו יותר טובים ואילו רופא משיבא יאמר כי המנתחים שלו טובים. אל תתלבטו על זוטות: העיקר שהגידול יהיה בחוץ...

30/06/2013 | 00:02 | מאת: KRAS Info

בדיקת KRAS מתבצעת חיינם ויכולה להצביע על טיפולים מותאמים אישית. טיפולים אלה הראו שיפור דרמטי בהצלחה במאבק בסרטן. לעוד מידע: https://www.facebook.com/KrasInfo

שלום, הכותרת היא מחלתי. הסרטן שלי הוגדר כשלב 4 . אני מגיבה מצויין לטיפולים הכימותרפיים. מה סיכויי לשרוד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לציין אני בת 48

שרית שלום מה זה "לשרוד"? יום יום אנחנו שורדים. לגבי שאלתך ככלל: כרופא אני רוצה ועושה את הכל כדי שהמטופל שלי יחיה כמה שיותר ובאיכות חיים טובה כמה שיותר. אני מאמין כי את במלחמה, וכל עוד הרופא שלך נלחם יחד איתך הסיכוי להשיג את המיטב הוא טוב. אף אחד לא מסוגל לנבא את העתיד, ואני ודאי שלא חושב שרופא ניחן בכוחות על טבעיים לנבא אותו. אני רק מאמין כי רופא יכול להלחם עם החולה שלו למען העתיד.

22/06/2013 | 22:37 | מאת: בני

חולה בן 76 שקיימת אצלו גרורה בודדת בכבד, לפי דעת כל הרופאים היא בלתי נתיחה בשל גודלה (7 ס"מ) ומיקומה. הטיפול הכימותרפי (בקסלודה, אוקסליפלטין, וקטיביקס, אווסטין), עד עתה לא הניב תוצאות. אינני מבין כלל בתחום, אבל האם יש טעם לבצע טיפול בכימואימבוליזציה? או שזו שאלה שאינה במקומה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין ממש נתונים בנושא כמואמבוליזציה לגרורות בודדות. אני מניח כי מיעוט המידע הוא בשל ההערכה שהפעולה לא יעילה באופן משמעותי לחולה.