פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

27/02/2011 | 15:21 | מאת: טלי

שלום רב לפני כ- 3 שנים נפטר אבי בגיל 74 מסרטן כיליה שהתפשט לאגן ולראות. באותו הזמן חלה אחי בגיל 47 בסרטן מסוג לימפומה שהתפשט לפני כחצי שנה לדם כעת מוגדר כחולה לוקמיה. היום קיבלתי את המכה השלישית. הודיעו לי שאחי הגדול בן 58 בערך שהוא אחי למחצה (רק מאבא) חלה בסרטן המעי שהתפשט לכבד . כידוע סיכויו לחיות נמוכים. שני אחיי נלחמים על חייהם ואני מרגישה כמו ברולטה רוסית ופוחדת שיגיע אלי. רציתי לדעת אלו בדיקות אתה ממליץ לי לעשות. קבעתי בדיקה לכירורג שד ,ולרופא משפחה. חשבתי שיהיה נכון לעשות קולונסקופיה וירטואלית ולשאול אותך האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות המגלות את גן המחלה שכדאי לעשות. לא אכפת לי לעשות בדיקות גם באופן פרטי. יש לי 2 ילדות קטנות ואני פוחדת שהמחלה תגיע אלי.. אודה לתשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

את מנית את הבדיקות הנכונות לגילוי מוקדם. הייתי ממליץ על קולונוסקופיה רגילה ולא וירטואלית. אין גן שידוע כקשור עם גידול כליה, לימפומה ומעי גס, אך מוצדק לעשות בגיקת שד, בדיקה גינקוחוגית ובדיקת פאפס וכאמור קולונוסקופיה.

26/02/2011 | 21:52 | מאת: שירי

בעלי בן 31 נמצא באמצע הדרך של הטיפולים לאחר ניתוח הוצא הגידול עם סטומה מקבל טיפול כימותרפי מעונינת לדעת לגבי המשך לאחר הטיפולים האם יש תרופה באופן קבוע שתמנע את חזרת המחלה או ייתכן שלא תחזור בכלל לפי האונקולוג מקבל טיפול מונע האם זה מונע חזרה בעתיד ואם לא האם קיים טיפול פרטי שלא כלול בסל ?

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול מונע ניתן כדי להקטין את סיכון ההישנות, אך לא מבטל סיכון זה לחלוטין. לא קיים טיפול אשר "מבטיח" שהמחלה לא תחזור. אם ההי קיים טיפול כזה ודאי שהיה מוצע במסגרת סל הבריאות.

27/10/2012 | 16:00 | מאת: ציון ישראל

שלום לך , אני בן 55 . הייתי מדמם מזה מספר חודשים , ועשיתי בדיקה קולונוסקופיה ושם נתגלה 2 פוליף האחד : בקשר לכבד , והשני פוליף בנעי הגס . נלקחו ביובצייה לגבי פוליף בקשר הכבד הוא לא סרטני , ואילו פוליף במעי הגס הוא סרטני ממאיר בשם אדנוקרציומה ,עברתי לפני חודשיים בערך כריתת סרטן מעי הגס שנקרא אדנוקציומה . לפני הניתוח עברתי ct ובבדיקה לא התגלו גרורות והגידול הוסר , גם בבית החולים שהמנתח אמר לי שאים גרורות שניקו את כל בלוטות הליפה . הסרת הגידול נלקח לפתלוגיה ושם התגלו מתוך 9 לימפות 2 נגועות שנראים במקרוסקופט . לפני שבוע עברתי פט סיטי ושם הבדיקה לא הראתה שום גרורה . כיום אני מועמד לטיפול כימוטרפיה לחצי שנה דו חודשי וזה מה שהאונקולוג המליץ . למותר לציין, כי הפוליף הוצאה ממעי הגס וחיברו לי את מעי הגס . שאלתי היא מדוע אני צריך לעבור טיפול כימי מונע וזאת שפט סיטי לא נראו שום גרורות? . והאם אני יכול להיות ניזוק מהטיפול הכימי ? והאם המחלה יכולה לחזור במידה ואני לא עושה טיפול כימי , אודה לך על שאלתי

הטיפול שבעלך מקבל כיום אמור לשמש כטיפול מונע. אין תרופה שתבטיח מניעת מחלה "באופן מוחלט", גם לא תרופה "מחוץ לסל" וגם לא תרופה "טבעית".ץ

26/02/2011 | 15:31 | מאת: מם

פרופ' אדרקה/דר' הוברט שלום רב, אימי חולת סרטן מעי גס נלחמת על חייה בגבורה מזה שש שנים. מאז גילוי המחלה עברה שני ניתוחים לכריתת מעי הגס, קיבלה טיפולים כימותרפים והקרנות עד שמוצו כל קווי הטיפול האפשריים. קיימת גרורה במפשעה וגרורות צפקיות כאשר בשנה וחצי האחרונות חלה הדרדרות נוספת במצבה, נוצרה פיסטולה בבטן. הגידולים ממשיכים להתחלק ולגדול וגורמים לסיבוכים וכאבים עזים. ברצוני לדעת האם קיים טיפול תרופתי שעשוי לעכב את התחלקות התאים, למנוע מהם להמשיך לגדול ולהקל על סיבלה של אימי. קראתי על חומר בשם imatinib mesylate, a tyrosine kinase inhibitor שעשוי לטפל במקרים כאלה. מחכה לתשובתכם המהירה. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה שהזכרת אינה יעילה כנגד גידולי המעי הגס. קיימת אפשרות לבדוק אם לאמך יש גן פגום מקבוצת ה-BRCA כי במקרה זה תתכן תרופה היכולה לעכב את מחלתה. כן ניתן לבדוק MGMT באחת הביופסיות שנלקחו בעבר. הבדיקה מתבצעת בירושלים, בהדסה. אם כן, תכשיר בשם טמוזולמיד או דקרבזין יכולים להתאים.

25/02/2011 | 11:49 | מאת: בן מודאג

שלום רב אבא שלי בן 64 אובחן לפני שנה עם סרטן מעי גס stage 4 עם שתי גרורות לכבד ו second primary של סרטן קיבה poorly diffrentiated signet ring cell adenocarcinoma stage 1. הוא עבר טיפול ניואדגוונטי עם folfox + avastin , עבר המיקולקטומי וניתוח להסרת גרורות בכבד וpartial gastrectomy והמשיך עוד קורס טיפול אדגוונטי באותו פרוטוקול עם שינוי של 5FU לקסילודה. כעת הוא לקראת טיפול אחרון וה CEA שלו 66 למרות שמתישהוא לפני הניתוחים היה 55. ה PET שבוצע לפני הניתוחים הראה תגובה טובה לטיפול וחוסר קליטה בקיבה שאר ספירת הדם והכימיה תקינה לגמרי. קלינית הוא בסדר. מה המשמעות של CEA תוך כדי טיפול כימותרפי? האם זה מדד להתפשטות המחלה? האם צריך לעשות עכשיו CT או לחכות חודש מסיום טיפול ולעשות PET? האם יש צורך כעת בהקרנות? מה הפרוגנוזה הכללית? "אחרי הניתוחים אמרו לנו שהוא נקי כירורגית"

לקריאה נוספת והעמקה

הימצאות רמת סמן כה גבוהה מדברת על קיום מחלה באתר כלשהו. יש מקום לבצע ל?CT ולפי הצורך PET CT. לא ניתו לקבוע פרוגנוזה בלא ידיעת מקום המחלה כעת. יתכן וניתן לנתח את המחלה השארית ואז ניתן להשיג ריפוי.

26/02/2011 | 19:27 | מאת: בן מודאג

תודה רבה על התגובה המהירה האם אפשר לבצע PET CT מיד אחרי כימותרפיה? האם עדיף לבצע CT כעת? האם עדיף שהטיפול האחרון יהיה בלי אווסטין כדי לבצע ניתוח בהקדם?? שוב תודה

25/02/2011 | 01:12 | מאת: ענת

שלום רב השבוע סבי נפטר לאחר מאבק במחלת סרטן המעי הגס. אמנם הוא היה בן 93, אך כל הרופאים נדהמו שוב ושוב כמה הגוף שלו צעיר. ממה שידוע לנו לפני מותו, הוא סבל מגרורות בראות ובחלל הבטן ובשבועות האחרונים סבל מחסימת מעיים שנגרמה מגידול במעי.הבטן שלו עמדה להיסדק וכשבועיים לפני מותו הוחלט על ניתוח לביצוע מעקף של הגידול. הניתוח עבר בהצלחה והוא חזר לאכול ולתת צואה. הוא שוחרר לביתו ואף קיבל מנה נוספת של כימותרפיה, אך כעבור שלושה ימים בביתו התמוטט ומת. מד"א התרשמו שמדובר בארוע לבבי (יש לציין כי לא היו ידועות בעיות בלב). רציתי לדעת - האם זה יכול להיות בכל זאת היחלשות של הלב כתוצאה מן הניתוח? מן הכימותרפיה? האם זה יכול להיות גרורה שפלשה ללב? או שיכול להיות שמדובר בדום לב בלי כל קשר למחלת הסרטן? ברור לי שאין כאן תשובה, אבל מעניין אותי מה התסריטים האפשריים לסיבה שבסופו של דבר גרמה למותו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לנחש מה סיבת המוות הפתאומי: האם תסחיף ריאתי גדןל, האם הפרעת קצב לב פתאומית.

24/02/2011 | 14:33 | מאת: הילדים הדואגים

שלום! אבא שלנו בן 56 ולו סרטן במעי הגס. עבר ניתוח כריתה וקיבל כימותרפיה + טיפול ביולוגי (אווסטין). סיטי פט מצא התפשטות של הגרורות על עבר הכבד. לאחר הפנייה לבדיקה גנטית KRAS נמצא מתאים לארביטוקס. אנו מעוניינים לדעת מה הם סיכויי ההצלחה של ארביטוקס היכן שהאווסטין כשלה, לכאורה? האם מדובר בטיפול שהוא מציל חיים? האם יש הבדל משמעותי בין ארביטוקס לבין התרופה וקטיביקס? האם ישנם מחקרים שתומכים בנטילה משותפת של אווסטין עם ארביטוקס ו/עם וקטיביקס? תודה מקרב לב, הילדים הדואגים.

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין כשלון אווסטין להצלחת ארביטוקס ( או וקטיביקס שהיא תרופה זהה לארביטוקס). לא טיפול באוסטין ולא טיפול בארביטוקס מציל חיים אלא מאריכי חיים. אין לתת יחד אוסטין או ארביטוקס כי אחד מנטרל פעולת השני.

24/02/2011 | 12:52 | מאת: סתיו

שלום, אני פונה בשם קרוב משפחה, 38, חולה סרטן מעי הגס, חודשיים אחרי ניתוח הסרת המעי ואחרי 4 מחזורי טיפול. סובל כרגע מהצטברות נוזלים בחלל הבטן , סובל כאבים קשים ומזה כשבוע שלא אכל דבר. אתמול עבר הליך של ניקוז נוזלים מהבטן. הועלתה אפשרות של שימוש ב- tpn (יש לו פורט מוכן). האם יש מקרים שבהם לא מומלץ השימוש בפרוצדורה הזו? יש כאן דאגה אמיתית כי הוא אינו מסוגל לאכול ולשתות זמן די רב. מה דעתכם? בריאות לכולם סתיו

לקריאה נוספת והעמקה

אם הרופא המטפל חושב שיש הצדקה לTPN אז זה בסדר. הסיבוך העיקרי הוא שעלול להיגרם זיהום בדם .

21/02/2011 | 12:50 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

חודש המודעות לסרטן המעי הגס: האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן המעי הגס שיתקיים ביום שלישי, ה- 15/3/11 ב"כפר המכביה", רחוב פרץ ברנשטיין 10, רמת גן בהנחיית: ד"ר ברוך ברנר, מנהל היחידה לאונקולוגיה של מערכת העיכול, מרכז רפואי רבין-בילינסון בתוכנית: 09.00-09.45 התכנסות וברכות הגב' מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן 09:45-11:45 הרצאות:  גורמי סיכון, מניעה, גנטיקה ומנגנון התהוות המחלה ד"ר אלכסנדר בני, מרכז תחום גידולי מערכת העיכול , רמב"ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם.  עדכונים וחידושים בטיפול בסרטן מעי גס ממוקם ד"ר עינת שחם-שמואלי, מנהלת השרות לגידולי מערכת העיכול, מרכז רפואי סוראסקי, ת"א  סרטן מעי גס מתקדם ד"ר אילה הוברט , מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מרכז רפואי הדסה עין כרם  התמודדות עם תופעות הלוואי של הטיפולים ד"ר סופיה מן, אונקולוגית בכירה, מכון אונקולוגי, מרכז רפואי סורוקה. 11.45-13.00 פאנל מומחים לשאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. 13.00 כיבוד קל בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש, במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן אצל: יונינה – טל' 03-5721615 /זהבה – טל' 03-5719576 אילה – טל' 03-5721619 / סילויה – טל' 03-5721618 יום העיון מיועד לחולים ולבני משפחותיהם והינו ללא תשלום! האולם ממוזג, נא להצטייד בלבוש חם ! באדיבות חברת רוש מובילת פרויקט רוש מושיטה יד

20/02/2011 | 17:55 | מאת: אמיר

שלום. רציתי לשאול איך מתבצעת בדיקת K-ras? האם היא מתבצעת בהרדמה? האם ניתן לקחת דגימה מהגרורות שנמצאות בריאות ולא ישירות מהמעי? מדובר בבן אדם מבוגר עם מעי מוצר שעבר חסימות מעיים לפני שהתגלת המחלה, ולכן אני שואל את השאלות הללו. בתודה, אמיר.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה מתבצעת על רקמת גידול אשר הוצאה בעבר בין אם בניתוח או בין כביופסיה. אם אין רקמה שכזו כי אז יש לבצע ביופסיה מהמקום הנגיש ביותר כיום.

27/02/2011 | 15:37 | מאת: אמיר

האם הבדיקה מתבצעת בהרדמה, במקרה של לקיחת ביופסיה מהריאות? תודה.

15/02/2011 | 18:56 | מאת: בה

15/02/2011 | 17:17 | מאת: מאור

אני בן 43 ולאחרונה סובל משינויים ביציאות. לעיתים אני מתפנה כמה פעמים ביום עד להתרוקנות. ואני מאד רגיש למאכלים היוצרים גזים. יש לציין שאני סובל מטחורים כמה שנים, אבל השינויים שהזכרתי הם בחודשיים האחרונים. מלבד זה אין לי סימנים אחרים כמו אנמיה, שינוי במשקל או דם בצואה. ואין שום הסטוריה משפחתית של מחלות מעיים. האם יש מקום לקולונסקופיה? האם זה יאושר ע"י קופ"ח? רופא המשפחה טוען שלא. האם להתעקש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש שינוי בהרגלי יציאה כפי שאתה טוען יש לבצע קולונוסקופיה. מין הזהירות היא לעשות כן, וכך לדעתי צריך לחשוב גם רופא המשפחה.

14/02/2011 | 19:36 | מאת: לאה

שלום רב. האם 7 פוליפים שפירים בקיבה+ 1 בכיס המרה יכולים להעיד שיש גם פוליפים במעי הגס? או שאין קשר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מצבים בהם פוליפים בקיבה רומזים על הימצאותם גם במעי הגס. יש לבצע קולונוסקופיה במיוחד אם מדובר באדם צעיר.

12/02/2011 | 15:41 | מאת: בת אל

שבת שלום! איך אפשר לחזות מראש את סיכויי ההצלחה של ארביטוקס בסרטן של מעי גס? הבנתי שיש סמן ביולוגי ("ביו מרקר") מיוחד עבור זה. איך הוא נקרא? איפה עושים את זה? אשמח לקבל כל מידע בעניין זה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה היא KRAS המתבצעת על רקמת הגידול שהוצאה.

12/02/2011 | 15:29 | מאת: אלי

שלום. מבקש הסבר אודות מחקר קליני של סרטן המעי הגס הקרוי "קריסטל". הבנתי שהמחקר קשור לתרופת erbitux.

לקריאה נוספת והעמקה

זהו המחקר אשר הראה שיש יעילות לתכשיר בקו טיפולי ראשון בחולים גרורתיים. אפשר לקבל מידע מקיף אם תחפש על כך בגוגל.

11/02/2011 | 10:01 | מאת: אתי

בחודש 4/2010 התגלה אצלי סרטן במעי הגס בדיקת cea שעשיתי בתקופה זו היתה 0.85 לאחר טיפולי קרינה ב7/2010 ולקראת ניתוח להסרת הגידול ב8/2010 בדיקת cea היתה 0.69 .לאחר הניתוח התחלתי סידרת טיפולים כימותרפיים.כעת אני לקראת סיום סדרת טיפולים כימותרפיים (סידרה בת 12 טיפולים כשנותרו לי עוד 3 טיפולים) בדיקת ceaשעשיתי לאחרונה היתה 0.78 האם יכול להיות שתהייה עליה בערכים במקום ירידה? אודה על התייחסות ותשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

רמת ה-CEA היא נורמלית עד ערכים של 4.0. לכן הערכים או השינויים שציינת אינם משמעותיים.

07/02/2011 | 10:14 | מאת: שרון

אשתי בת 35 לפני שנה נותחה בגלל סרטן המעי היום יש לה פיזור בבטן וגידול גדול בשחלה אולם הרופאה אומרת שלא צריך להוציא את השחלה מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

יש הצדקה להוצאת השחלה אם ניתן להוציא בבטחון גם את שאר המחלה הבטנית. לעיתים, אם השחלה מאד גדולה, יש השוקלים להוציא את השחלה בלבד כניתוח מקל אך לא מרפא. לרוב, לא מקובל לכרות את השחלה בלבד.

31/01/2011 | 18:30 | מאת: טל

שלום אני בת 35, שבוע 10 להריון. בשבועות האחרונים הצואה הפכה לכהה מאוד (אני נוטלת כבר כשנה ברזל) ויש דימומים בפי הטבעת שמופיעים פעם בשבועיים למשך 3 ימים. הצואה יוצאת בגושים קטנים ומרובים כל השינויים הנ"ל הופיעו בחודש וחצי האחרון. סבי נפטר מסרטן המעי הגס. מה עלי לעשות? איזה בדיקות מותרות בהריון? תודה

אינני יודע באיזה שבוע הריו את, אך קולונוסקופיה אפשרית .

שלום אם יש 2 גידולי סרטניים: אחד במרחק של 16 ס"מ מפי הטבעת והשני במרחק 8 ס"מ מפי הטבעת, האם יש סכנה לפגיעה בשליטה בסוגרים בניתוח שיוריד את החלק הנגוע? או שהגידולים רחוקים מספיק מהשרירים ואין סכנה כזו? תודה

הגידולים במרחק מספיק גדול כדי שלא תהה פגיעה במערכת שרירי הסוגר.

30/01/2011 | 01:55 | מאת: אבי

מה דרך הטיפול הממולצת לאבי בגיל 84

אין פרטים על המחלה: אם מקומית במעי הגס כי אז ניתוח. אם המחלה גרורתית, הרופא המטפל ישקול מה דרך הטיפול המתאימה.

29/01/2011 | 13:04 | מאת: עליזה

האם ניתן לתת תרופה בעקבות בדיקה זו, כאשר אין אפשרות לתת אווסטין ואורביטקס. את האווסטין לא ניתן לתת עקב הקרנה חזקה שיצרה דלקת במעיים וארביטוקס גם נשלל עקה שהגן עבר מוטציה. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אם הבדיקה מראה כי יש רמות נמוכות שלMGMT בגידול אפשר להציע תרופה שאינה כלולה בסל הבריאות בשם טמוזולמיד. הדבר עדיין בגדר מחקרי.

27/01/2011 | 17:32 | מאת: דניאל

שלום רב אמי בת 65 עברה ניתוח להסרת גידול במעי הגס לפני שלושה שבועות אם תוכלו בבקשה להסביר לי מהי המשמעות של התוצאה הזאת ומה אתם ממליצים לאחר אבחנה זו right coectomy specimen : moderately differentiated adenocarcinoma mucin secreting 5.8cm in diameter extending to the subserosa proximal distal and radial surgical margins are free of tumor in addition 3 tubular adenomas with low grade intermediate dysplasia appendix without significant changes pericolonic fatty tissue : metastatic carcinoma in 1 out of 13 lymph nodes without extracapsular extension תודה רבה אתם עושים עבודה מבורכת

לקריאה נוספת והעמקה

המשמעות היא כי אמך צריכה לקבל טיפול מונע במשך 6 חודשים אשר יקטין את סיכון הישנות מחלתה.

30/01/2011 | 10:16 | מאת: דניאל

תודה על התשובה מהתשובה של הממצאים האם ניתן לדעת איזה שלב היא ? והאם הנגע בלימפה זו גרורה ?

26/01/2011 | 19:46 | מאת: אורי

כיצד ניתן להסביר את העובדה שבקופוץ חולים שונות הבדיקות שונות ? בקופ"ח כללית מספקים ערכה הדורשת 3 דגימות כפולות במשך 3 ימים הם גם מסבירים מה מותר ומה אסור לאכול וכיצד יש לנהוג לפני הבדיקה, מתי לא כדאי לבצע את הבדיקה וכו' לעומת זאת, בקופ"ח מאוחדת יש כלי לדגימה אחת (5 נגיעות בתוצרת) אין מגבלות ואיסורים, האם הם יותר חכמים מכולם ? או שמא הם רוצים יותר בדיקות קולונוסקופיה מכולם ???

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת דם סמוי רצוי שתעשה על 6 דגימות. אינני יודע מה מקור ההבדל בין הקופות.

24/01/2011 | 16:19 | מאת: אבי

עברתי היום בדיקה חוזרת (אחרי שנה) , האנדוסקופ הוחדר לעומק 50 סמ". בעומק 13 ס"מ מפי הטבעת נצפו 2 פוליפים מסוג ססילי, קטנים בגודל 4 מ"מ , נלקחה ביופסיה. ברצוני לציין כי לפני שנה בעומק של 10 ס"מ מפי הטבעת נכרת פוליפ בגודל 5 מ"מ . האם עלי להיות מודאג? מה אני אמור לעשות?

הימצאות פוליפים כיום מצביעה על הצורך לחזור על בדיקת קולונוסקופיה בעוד שנה. אם לא ימצאו פוליפים בעוד שנה, כי אז הקולונוסקופיה הבאה תעשה 3 שנים מאוחר יותר.

שלום רב, שמי עדי ואני בת 23, אבא שלי (ז"ל) נפטר לפני 12 שנה מסרטן מעי הגס, שמעתי שלבנות לאבא שחלה בסרן זה הסיכויים לחלות במחלה זו הם גבוהים. רציתי לדעת האם זה נכון, ואם כן מאיזה גיל צריך להתחיל את הבדיקות (אנחנו 4 אחיות בגילאים שונים)? אודה לתשובתכם. חג שמח ופורח, עדי :-)

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון במקרה שלך הוא 1:10 . יש לעשות בדיקת קולונוסקופיה ראשונה 10 החל מגיל 40, או אם האב חלה נניח בגיל 35, ב-10 שנים מוקדם יותר, היינו בגיל 35.

30/01/2011 | 08:24 | מאת: עדי

19/01/2011 | 14:25 | מאת: אלומה הרפז

שלום לצוות המשיב, סבא שלי בן 68 ויש לו סרטן מעי גס. הוא טופל כבר על ידי אבסטין בכמה מחזורי טיפול, אך מצבו לא משתפר מבחינת הסמנים. כעת רוצים שהוא יעבור לקבל תרופה חדשה, אולם לפני כן אמור לעבור בדיקה שתבדוק התאמה שלו לתרופה החדשה. אני לא ממש זוכרת את שם התרופה אבל לבדיקה קוראים קייראס. האם תוכלו להבהיר לי באיזו בדיקה ותרופה מדובר? באם הוא ימצא מתאים לתרופה, אז מה זה אומר? שבטוח הוא יבריא? האם התרופה מצילת חיים או שהיא רק מאריכת חיים ואז בעצם צריך ליטול אותה במשך כל חייו? אני מודה לכם מראש על התשובה. אלומה הרפז

לקריאה נוספת והעמקה

אם ימצא כי הבדיקה של קיי ראס מתאימה כי אז יש אפשרות לתת ארביטוקס. כמחצית מהחולים המתאימים מגיבים לארביטוקס. עם הזמן נוצרת עמידות לארביטוקס גם במגיבים ואז קיימת בעיה לאתר תרופה נוספת אליה הגידול יגיב. לא אווסטין ולא ארביטוקס מביאים להבראה אלא לעיכוב הגידול לתקופה מסויימת ומוגבלת .

18/01/2011 | 19:12 | מאת: דליה

אימי בת 85. בהיסטוריה הרפואית שלה סרטן שד וסרטן במעי גס(פוליפים). בדיקת דם של cea 24.800. בדיקת ca 15-3 תקינה. 1. מה משמעות התוצאה? 2.לפני שנתיים אושפזה עקב ניתוח החלפת מפרק ירך ועשו לה את כל הבדיקות כולל מיפוי עצם וסי טי מעי גס ולא מצאו כלום. יכול להיות התפתחות מואצת כל כך? 3הערה:אימי לא היתה במעקב אונקולוגי בשום שלב והניתוח האחרון במעי לפני יותר מ-13 שנה. 4. האם יש איזה בדיקות גנטיות לסרטן במעי? בברכה דליה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע מה משמעות המרקר הגבוה והדבר דורש ברור כלשהו. אינני חושב כי זה קשור עם סרטן המעי הגס מלפני 13 שנה. יש לפנות לברור אצל הרופא המטפל.

13/01/2011 | 21:04 | מאת: מעריצה של אדרקה

שלום רב פרופ' אדרקה בעלי מטופל על ידך ופשוט מי ייתן וכל רופאי ישראל יתגלו ברוגע והחום שאתה מעניק למטופליך. בעלי סיים טיפול ברינוטקאן לאחר שמונה טיפולים הגרורות התרבו והמארקרים עלו הוחלף טיפול לאוקסאלי עם קסלודה ואוויסטן בעלי נמצא כמתאים לארביטוקס. מהי התרומה של הארביטוקס למעי גס גרורתי והאם העובדה שרינוטקאן גילה עמידות כה מהר מעידה על חומרת המצב ומתי כדאי לשלב ארביטוקס? הגרורות הן פזורות לא באיברים חיוניים אלא סביב כתפיים וכ' תודה רבה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

חוסר התגובה לאירינוטקאן לא "מנבא" בהכרח חוסר תגובה לאוקסליפלטין. מקובל (ומומלץ) להוסיף את הארביטוקס כטיפול קו שלישי, אם יכשל הטיפול הנוכחי. עד היום, התרומה של הארביטוקס היתה רבה ביותר בקו השלישי. יש להבין כי יש אפשרויות נוספות גם מעבר לכך ובטח נשמע על כך בכנס שיערך בסוף השבוע הבא בסאן- פרנציסקו.

13/01/2011 | 20:59 | מאת: מעריצה של אדרקה

12/01/2011 | 21:00 | מאת: דני

שלום! בשנת1999 חליתי בסרטן המעי הגס עברתי כריתה לאחר מכן נתגלתה גרורה בכבר עברתי עוד כריתה היום ישנה גרורה נוספת והרופאה רוצה לשקול טיפול בסירטקס מבקש לדעת מה מהות הטיפול (יודע שזה צינתור)איך הוא משפיע לכמה זמן מה אחוזי ההצלחה והאם במקרה הוא נכנס לסל 2011 אודה על תשובתכם

אם מדובר בגרורה בודדת האם היא לא נתיחה? הטיפול בSIRTEX הוא הזרקת ספרות מיקרוסקופיות רדיואקטיביות לעורק הכבד המספק את הגרורה. ושוב, האם הגרורה לא נתיחה לדעת הכירורגים?

12/01/2011 | 23:33 | מאת: דני

הוא לא נתיח כי הוא גדול מאוד 14 ס"מ וחוץ מזה ישננן עוד שתי גרורות קטונות חדשות מעליו

12/01/2011 | 12:29 | מאת: יוסי פסיס

אבא שלי עבר ניתוח בעקבות גידול סרטני בכבד ובמעי הגס, ועכשיו שמונה ימים אחרי הניתוח המעי עדיןן אינו מתפקד, האם יש משהו לעשות על מנת להעיר את המעי או לגרום לזירוז התפקוד שלו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

וש להמתין והמעי יתחיל לפעול....

12/01/2011 | 12:22 | מאת: יוסי פסיס

08/01/2011 | 23:34 | מאת: מיתר

שבוע טוב! אני מעוניין לברר כיצד ניתן לקבל את התרופות אבאסטין, ארביטוקס או וקטיביקס במסגרת הסל, עבור סרטן מעי גס? באיזה קו או פרוטוקול הן ניתנות? אפשר לשלב או לעבור מאחת לשנייה? תודה מקרב לב, מיתר

לקריאה נוספת והעמקה

אווסטין ניתן בקו הטיפולי הראשון. הארביטוקס או הוקטיביקס ( אחת מהן) יכולה להינתן בקו טיפול שלישי. שתי התרופות האחרונות ניתנות לפי הסל החדש גם בקו שני אך אינני רואה את הרווח האמיתי בגישה זו. אין לשלב בין התרופות. הדבר מזיק.

שלום, לאחותי סרטן במעי הגס. עברה ניתוח כריתה כולל הסרת גרורות בריאות ובכבד. קו ראשון – קיבלה אווסטין בשילוב כימותרפיה. נכשל. קו שני – קיבלה אוקסליפלטין. סיטי פט מצא התפשטות נוספת של הגרורות. כמו כן, ישנה עלייה בערכים. מהו הטיפול המומלץ בקו השלישי?

לקריאה נוספת והעמקה

בקו שלישי מומלץ ארביטוקס או וקטיביקס אם הגידול מתאים לכך ( יש לבצע בדיקת Kras)

06/01/2011 | 23:46 | מאת: אלינור

ד"ר נכבד! אני מעוניינת לדעת מה הם השיקולים בבחירת Erbitux לעומת Avastin לטיפול בסרטן המעי הגס? מתי מעדיפים תרופה אחת על פני התרופה השנייה? האם ישנם שיקולים כספיים המעורבים בהחלטה שכזו או שמדובר בהחלטה רפואית נטו?

לקריאה נוספת והעמקה

מתן ארביטוקס ניתן לגידולים עם בדיקתKras תקינה. אין יתרון לאווסטין או לארביטוקס במקרים אלה. מקובל לתת אווסטין בקו ראשון וארביטוקס בקו שלישי. מתן ארביטוקס בקו ראשון יכול להינתן במקרה שיש מצב והגורות תהנה ברות ניתוח אחר הטיפול בארביטוקס.

06/01/2011 | 23:12 | מאת: דפי

שלום! ארביטוקס לא נכנסה לסל התרופות עבור קו ראשון לטיפול בסרטן המעי הגס. אולם לאמי שלי יש בעיה כרונית של לחץ דם ממש גבוה, ולכן אבסטין אינו מתאים לה. האם במקרה שכזה היא זכאית לקבל ארביטוקבס במימון הקופה?

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון - כן! הרופא המטפל יכול להגיש בקשה מתאימה לקופה.

06/01/2011 | 10:04 | מאת: איילה

חמותי עם סרטן סופני, שהתחיל בקיבה והתפשט לכל חלקי הגוף, אין לה מערכת חיסונית, וביקשו שילדים עד גיל 3 לא ישהו לידה.... לא הבנתי כל כך את הסיבה.... בגלל שהם עוברים חיסונים בגילאים אלו..ולה זה לא טוב? זוהי הסיבה....

אינני יודע למה הבקשה: אנא לשאול את הממליץ.

לאימי בת ה-63 נתגלה לפני שנה גידול סרטני של כ-8 ס"מ ברקטום. היא קיבלה טיפול נאואדג'ובנטי של קסלודה בשילוב הקרנות (25 טיפולים)ואשר האלים את הגידול. היא עברה ניתוח very low rectal resection ולאחריו 12 טיפולים אדג'ובנטים עם OXALIPLATINE + FU-5 (פרוטוקול FOLFOX) בתדירות של אחת לשבועיים. כשבועיים לאחר הטיפול האחרון תוצאות בדיקות הדם הצביעו על הערכים הבאים: LDH 572 GGT 121 AST - GOT 31 ALT - GPT 32 Alkaline Phosph. 255 אודה לך מאוד אם תוכל להסביר את משמעות התוצאות. האם יתכן שהתפתח גידול סרטני בכבד? או אולי מדובר על פגיעה כתוצאה משימוש בפרבסטטין 40מ"ג, למרות שהיא נוטלת את התרופה מזה 4-5 שנים, ובמינון הזה מזה שנתיים? שרי

לקריאה נוספת והעמקה

לא הייתי מודאג מהתוצאות. גם האוקסליפלטין יכול לגרום להפרעות אלה היכולות להימשך תקופה ממושכת.

גם מי שלוקח היום, וגם מי שלקח בעבר ונשארה אצלו הקופסא הריקה של הכדורים נא ליצור איתי קשר ב: ordal900@gmail.com זה מאוד חשוב וזה ישתלם למי שיצור איתי קשר תודה

23/12/2010 | 22:47 | מאת: שלמה

ד"ר נכבד, בקשר לאבי (בן 66). ידוע לי שאם הסרטן מתפשט אל עבר הכבד, נוהגים לשלב טיפול כימי עם תרופות ביולוגיות כמו VECTIBIX או AVASTINE. הוא לאחר כריתה וטופל כבר בקו ראשון ב-AVASTUNE אולם הטיפול לא צלח. מה הן האפשרויות כעת עבור קו שני? קראתי גם על תרופה חדשה יחסית בשוק VECTIBIX או panitumumab. בברכת רפואה שלמה, שלמה

23/12/2010 | 17:57 | מאת: הילה

שלום, אני כותבת בשם אמי שלה סרטן מעי גס עם גרורות בכבד, אשר חזרו לאחר ניתוח. בבדיקת KRAS היא נמצאה מתאימה לטיפול בוקטיביקס או בארביטוקס עם אירסה. מהם סיכויי ההצלחה בכל טיפול ומה ההבדל בין הטיפולים?

16/12/2010 | 10:31 | מאת: רחלי

לפרופסור אדרקה שלום, אחי סובל ממחלת סרטן המעי הגס בשלב מתקדם, עבר סדרות רבות של טיפולי כימוטרפיה וכן הקרנות. כיום נמצא בשלב של מדבקות דורג'סיק 125 מק"ג וגם גראס רפואי. מחלה נוכחית לפי סיכומי מחלה: carcinoma of colon עם חשד לפיזור בכבדעד 1.5 ס"מ ובכליות בגודל 3.5 ס"מ. לטענת הרופא מעבר לתרופות ומדבקות להרגעת הכאבים לא ניתן לעשות אף טיפול. האם כך הדבר. האם לדעתך ניתן לעשות ניתוח בכבד להוצאת הגרורות. אודה על תשובך לכתובת האימל שלי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יכול לתת תשובה מוסמכת רק על פי הכתוב. יחד עם זאת, אני מעריך שהרופאים שלך שקלו את האפשרות ויתכן שהדיעו למסקנה שניתוח אינו אפשרי במוהן זה שלא עשוי להביא לכריתת כל המחלה.

12/12/2010 | 21:58 | מאת: אלכס

שלום רב יש לי קרוב משפחה באוקראינה שהובחן אצלו סרטן מעי הגס, המליצו לו על ניתוח ונאמר לו שהכי טוב לבצע אותו בארץ בדחיפות. ברצוני לדעת באיזה בתי חולים מתמחים בסרטן הנ"ל? באילו בתי חולים ניתן לקבל טיפול או ניתוח לאזרחי מדינות אחרות? באיזו דחיפות ותוך כמה זמן ניתן לעשות זאת? הודה על תשובה מהירה. בתודה מראש אלכס.

למחטב ידיעי כל אחד מבתי החולים הגדולים בארץ ערוך לטיפול באזרחע חוץ דרך מרכז קרוי "תיירות מרפא". יש מרכז כזה בבית חולים שיבא, באיכילוב וודאי גם בבלינסון ובהדסה.

18/01/2011 | 18:39 | מאת: דר'

בבית חולים אסותא הוא הטוב ביותר רק לא בתל השומר

12/12/2010 | 21:40 | מאת: נעמה

שלום רב יש לי פוליפ בכיס המרה במשך שנים בגודל 0.7 ס"מ וגם המנגיומה בכבד בגודל של 1.8 ס"מ עשיתי בדיקת CEA ויצא ש-0.8 ng'/ml ובדיקת CA-19.9 ויצא 2 U/ml - קטן מ מה עליי לעשות? האם זה משהו חמור? האם יש לי סרטן? תודה

08/12/2010 | 16:00 | מאת: צחי

עברתי ניתוח להסדרת הגידול טופלתי באבסטין אבל זה לא עזר. קראתי שבארצות כמו גרמניה נותנים טיפול משולב של כימותרפיה עם ווקטיביקס בקו השני עם תוצאות טובות. האם ניתן לקבל את הטיפול הזה בארץ?

הוקטיביקס אינו רשום בארץ לקו טיפולי שני. מובן שצריך להיות גם KRASבלא מוטציה כדי שתהה התאמה לטיפול בווקטיביקס.

07/12/2010 | 17:53 | מאת: שלומית

רציתי בבקשה לדעת איזו משתי הבדיקות - C.T או PET C.T היא הבדיקה היעילה ביותר עבור. לגבי PET C.T המימון הוא עצמי, כך שאין להתחשב בעלות הבדיקה במתן התשובה. המעקב שעשיתי עד היום - שנה ראשונה לאחר סיום הטיפולים - C.T רגיל ובשנה השנייה PET C.T שיצא תקין. בעוד מספר חודשים עליי להיבדק שוב, ושאלתי הינה באיזה אמצעי - C.T או PET C.T. בנוסף, רציתי גם לדעת האם אורטופד יוכל לגלות בעיות בעמוד השידרה באמצעות הדיסק של PET C.T (אינני מתכוונת לגרורות אלא לבעיות כמו פריצות דיסק וכו'). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בניגוד ל"דיעה" המוטעית המקובלת, בדיקת PET CT אינה יותר טובה מה- CT אלא בדיקה משלימה לה. ה-CT היא הבדיקה המומלצת בכל העולם למעקב.

07/12/2010 | 17:46 | מאת: אביב

שלום, אני מפנה את השאלה מטעמו של מ', בחור בן 36 מאושפז כרגע בבי"ח לאחר ניתוח כריתת מעי הגס.ממצאים: אנדוקרצינומה במעי הגס, בלוטות מעורבות, פיזור גידולים בכל קרומי הצפק בכל חלל הבטן. pedct נקי, ללא מחלה גרורתית בכבד. במהלך הניתוח לא בוצע פאוצ'. שאלותי: 1. האם במקרה זה מומלץ hipec? ואם כן כמה זמן לאחר הניתוח? 2.בית החולים המומלץ בארץ/בעולם לביצוע הפרוצדורה? 3. מתי כדאי להתחיל טיפול כימוטרפי משלים לפני או אחרי הניתוח? 4. האם במהלך ה- HIPEC ניתן לבצע את חיבור הפאוצ' או שידרש ניתוח נוסף? אודה לכם על התיחסותכם הזריזה, רק בריאות.. סתיו

יש להתיעץ עם כירורג אונקולוג האם הפיזור הוא כזה שניתן לבצע בהצלחה ניתוח HIPEC. אם הפיזור גדול מדי הפעולה לא תהה מוצלחת. כל שאר השאלות תלויות באפשרות ביצוע הפעולה. ככלל איננו ממליצים על רופאים או בתי חולים שעושים ניתוחים מסוג זה.

06/12/2010 | 00:02 | מאת: נעמה

שלום יש לי פוליפ בכיס המרה במשך שנים בגודל 0.7 ס"מ וגם המנגיומה בכבד בגודל של 1.8 ס"מ עשיתי בדיקת CEA ויצא ש-0.8 ng'/ml מה עליי לעשות? האם זה משהו חמור? תודה

12/12/2010 | 21:39 | מאת: נעמה

לא השבתם לי..........

04/12/2010 | 17:16 | מאת: אדווה בן שבת

אני פונה בעניין גיסתי שהיא בת 40. מצאו לה סרטן במעי הגס לפני שנתיים וחצי. עברה כבר ניתוח. טופלה באוואסטין אך לא נמצא כל שיפור במצבה. אחרי זה עברה כימו'. גם זה לא ממש עזר לפי הסיטיפט. אפילו יש התפשטות של גרורות לכבד. אמורה לעבור כעת לפרוטוקול ג': ארביטוקס, אבל חייבת לעבור בדיקה גנטית מסוג K-RAS לפני כן כדי לבדוק התאמה. במה בדיוק מדובר? האם אין תרופה נוספת/אחרת עבור פרוטוקול ג'? מדוע חייבת לעבור את הבדיקה? מה היא באה לבדוק בדיוק?

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה באה לבדוק אם הגידול עשוי להגיב לארביטוקס.

04/12/2010 | 16:19 | מאת: עמיקם ברוש

שלום ד"ר, אבי חולה בסרטן המעי הגס. בקו הראשון קיבל טיפול ביולוגי (אבסטין). בקו השני כימותרפיה. ועכשיו אמור לקבל קו שלישי, שוב פעם טיפול ביולוגי. האם מדובר שוב פעם באבסטין או שיש תרופה ביולוגית אחרת עבור קו שלישי?

לקריאה נוספת והעמקה

לקו שלישי ניתן ארביטוקס או וקטיביקס אם הגידול מתאים לכך.

02/12/2010 | 18:34 | מאת: שלומית

שלום רב, לפני שנתיים סיימתי טיפולים כימותרפיים בגלל סרטן מעי גס. תוצאות בדיקות דם אחרונות: CA-15-3 30.2 CA-19-9 13.67 CEA 0.8 CALCIUM 10.75 בדיקת PET C.T במרץ 2010 תקינה. אילו בדיקות הייתם מוסיפים לי כעת לאור הממצאים הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מפנה לרופא המשפחה כדי לבדוק שוב את רמת הסידן והאם בין התרופות שאת מקבלת אין כאלה שיכולות להעלות במקצת את הסידן. האם את מרבה לשתות חלב?