גרורות בחלל הבטן לאחר הוצאת גידול במעי הגס

דיון מתוך פורום  ניתוחי סרטן המעי הגס

06/02/2012 | 18:34 | מאת: רונן

ביולי 2010 עברתי ניתוח להוצאת גידול במעי הגס. בניתוח התגלה כי 3 בלוטות לימפה מתוך 13 שהוצאו נגועות בסרטן ללא עדות לגרורות.לאחר מכן עברתי12 טיפולים כימותרפיים:5-FU ואוקסליפלטין.ביוני 2011 עשיתי בדיקת סי.טי.ובסיכום הבדיקה היה רשום: מצב לאחר כריתת הרקטום.הסננה נרחבת בשומן הפריטוניאלי,האומנטלי,המזנטריאלי ובין פיתולי המעי,מתאימה לפיזור. לאחר מכן עשיתי בדיקת פט סי.טי. ובה נכתב:בטן ואגן:קליטה פתולוגית של FDG בעוצה בינונית בגושים פריטוניאליים ואומנטאליים בעיקר באגן שגדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת וכיום עד5.5 ס"מ.בסיכום הבדיקה נאמר:פיזור פריטוניאלי בהחמרה בהשוואה לבדיקה קודמת. בחודש ספטמבר 2011 עשיתי שוב בדיקת סי.טי.ובה נאמר:לוקולציות נוזליות בבטן תחתונה מימין-נא קורלציה קלינית. בדצמבר 2011 עשיתי שוב בדיקת סי.טי. שבה היה כתוב אותו דבר (לוקלציות נוזליות וכו'). מאז אני מטופל ב-:5fu, irinotecan ואווסטין. שאלותי הן: 1. האם יתכן שיש טעות בבדיקת פט.סי.טי. מכיוון שבבדיקת פט.סי.טי הראשונה נאמר שיש גידולים באגן ובבדיקות לאחר מכן לא נאמר כך. 2. האם בסיכום הבדיקה שנאמר שיש לוקלציות נוזליות בבטן זה אומר שיש גידול סרטני. תודה רונן.

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס