פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
פורום זה החל כפרויקט זמני (למשך חודש המודעות לסרטן המעי הגס) של אתר e-Med, אשר נועד לתת מענה לרופאים בנושא סרטן המעי הגס. כיום משמש האתר גם את הקהל הרחב בחסות סרגיקר - המרכז לרפואה כירורגית. .
848 הודעות
552 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס

הפורום יצא לחופשה קצרה

אני בן 57 וחושב לעבור קולונוסקופיה וירטואלית כיון שאני רוצה להימנע מההרדמה שבבדיקה רגילה. האם הוירטואלית הינה בדיקה מהימנה? האם הקרינה בבדיקה זו הינה משמעותית? אני לפני כשלוש שנים עברתי סי.טי עבור פריצת דיסק. האם שתי בדיקות סי.טי מעלות את סיכון הקרינה באופן משמעותי? בתודה

17/01/2017 | 22:28 | מאת: הילה

בן 57, עבר לפני כשנה וחצי כריתת קולון ימני עקב גוש חוסם והחל בטיפול של שילוב כדורי xeloda ופעם ב-3 שבועות oxaliplatin למשך חצי שנה . לאחר הטיפול בוצע סיטי שתוצאותיו היו פיזור משני לריאות. לאחר מכן הוא עבר לפרוטוקול תרופות חדש הנקרא folfiri משלב את התרופות : Leucovorin‏, Irinotecan, Fluorouracil‏. לאחר 3 חודשים של טיפול בתרופות אלה בוצע סיטי שני ובו נראו: בריאות נמצאו מספר קשריות עגולות על רקע פיזור משני של סרטן קולון , גדלו לעומת הבדיקה הקודמת. לדוגמא קשרית באונה תחתונה מימין בגודל 1.6 לעומת 0.6 בבדיקה קודמת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. בכבד נגע היפודנסי עגול בגודל 1.5 ס"מ באונה השמלאית, לא נראה קודם לכן , יתכן פיזור משני. בטחול נגעים היפודנסים מרובים, טיבם לא ברור, אין לשלול פיזור משני. לאחר תוצאות אלה הוספנו תרופה ביולוגית בשם avastin. ולאחר 3 חודשים סיטי שלישי שתוצאותיו: גרורות ראתיות ידועות דו"צ , קטנו במידה ניכרת. לדוגמא קשרית באספקט המידיאלי העליון של LLL שהייתה בקוטר 1.3 ס"מ היום מודדת 0.7 ס"מ. קשרית נוספת קטנה מ 2 ס"מ עד 1.1 ס"מ. ללא הגדלת בלוטות לימפה . נגע היפודנסי ידוע בכבד קטן מ1.8 ל 1.2 ס"מ. לסיכום: שיפור במצב הגרורות הריאתיות , רוב הקשריות קטנו במידה ניכרת. שיפור בנגע באונה השמאלית בכבד. נגעים היפודנסים מרובים בטחול, ללא שינוי, טיבם לא ברור. במשך הזמן מינון התרופה פגעה בכדוריות הדם הלבנות ולכן נאלצו להוריד מינון. בוצע סיטי לפני כחודש שתוצאותיו: בלוטות לימפה קטנות בודדות במידיאסטנום ובשערי הריאות. בריאות הגדלה במספר מ"מ בחלק מהנגעים. אין עדות לנגע בכבד , אינו מוגדל, מרקמו היפודנסי יחסית, ללא תהליכים. האם מממצאי הסיטי האחרונים יש להניח כי הטיפול הנוכחי אינו פועל יותר לטובה? האם כדי להפסיק את הטיפול הנוכחי ולעבור לטיפול מתקדם יותר כגון התרופה הביולוגית סטיוורגה? אשמח לדעתך בנושא. תודה מראש, הילה

15/01/2017 | 10:55 | מאת: אורית

היי,ב2012 עברתי כריתה תת שלמה של המעי הגס עקב 2 גידולים סרטניים בשלב 3, מאז אני במעקב אונקולוגי וביצוע קולונוסקופיה לפני שנה גילו פוליפ מסוג אדנומה שהסירו בקולונוסקופיה ולפני חצי שנה מצאו שני מרבדים עם ריבוי פוליפים סיסיים (רובד אחד אחרי 10 ס"מ ורובד שני אחרי 20 ס"מ, נותר בסה"כ 25 ס"מ מעי) נלקחו ביופסיות מרובות מהפוליפים בקולונוסקופיה חוזרת ונמצא Fragments of , slightly hyperplastic colonic mucosa אשמח לדעת מה זה אומר? הופנתי לייעוץ אונקוגנטי במרפאת גסטרו אבל התור רק ביוני.

איזו מן גישה זו במקום לנתחו ולהקל על הסבל מחכים לסתימה כשהגידול גדל מספיק לסתום ......יש גרורות לעצם וכבד האם לפי כל אלה ימיו ספורים או שיש דרך לעצור ולרפא בבתי חולים פרטיים מקבל כימי עדין זמורה ואאויסטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיש מחלה גרורתית ואין עדות לחסימת מעי או דימום ההמלצה הינה טיפול כימי ובמידה ותהיה חסימה אז הטיפול כירורגי

ואווסטין בן 91 ,שלא מנתחים האם טיפולים אלה יחזיקו אותו שנים או זה אומר זמנו קצוב למספר חודשים .

21/07/2016 | 23:21 | מאת: רחלי

שלום, בעלי עבר בדיקת קולונוסקופיה, בה מצאו והוצאו 5 פוליפים, לדברי הרופא קטנים. התשובה של הבדיקה: "המעי הגס נבדק לכל אורכו. לאורך המעי נכרתי 5 פוליפים קטנים אחד בכפף הכבד, שניים במעי הרוחבי ושניים בסיגמה. ללא ממצאים נוספים. אליאום סופי נבדק תקין. 1-2. colon, hepatic', transverse (polypecomiesx2): Hyperplastic polypsx2, 3. sigma (polypectomy): polypoid adenomatous fragments of colonic mucosa tubular type with signs of high grade dysplasia. תיאור מאקרוסקופי: 1. פוליפקטומיה ממעי גס, כפף הכבד: 2 פירורים בקורט 0.3 ס"מ ו- 0.1 ס"מ. כל החומר ניתן בקסטה 1/1. 2. פוליפקטומיה ממעי גס רוחבי: 4 פירורים בקוטר עד 2 ס"מ כל אחד. כל החומר ניתן בקסטה 2/1. 3. פוליפקטומיה ממעי גס, מעי סיגמא: 2 פירורים בקורט 0.3 ס"מ 2 פירורים בקורט פחות מ- 0.1 ס"מ כל אחד. כל החומר ניתן בקסטה 3/1. בתשובה שנשלחה בהערות כתוב: הביופסיו המצורפות שפירות. לאור שינויים מתקדמים באחד הפוליפים ממליץ על קולונוסקופיה ביקורת בעוד 3 חדשים. אודה על הסבר מה משמעות התוצאות? האם זה קריטי אם הביקורת תהיה כעבור 3 חודשים או חמישה חודשים? כי התור שניתן הוא לחמישה חודשים מיום ביצוע הבדיקה הראשונית. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הממצאים הינם שפירים פוליפ אחד יש בו שינויים מתקדמים - צריך לחזור על קולנוסקופיה לוודא את יש צמיחה של פוליף זה או פוליפים נוספים

ערב טוב, אני מוזמן לבדיקה הנ"ל מאוד בקרוב ורציתי לברר האם ניתן לבצע באותה עת שאני סובל מבעיית טחורים פנימיים ו/או חיצוני. הואיל והיציאות שלי כרוכות בכאב פנימי באיזור פי הטבעת...האם מומלץ ללכת לבדיקה בתקופה שכזאת ? אודה לתשובתך המהירה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כן ניתן לבצע את הבדיקה

21/07/2016 | 15:20 | מאת: חסוי

מודה לך, על תשובתך.

10/07/2016 | 18:30 | מאת: Sara

שלום דר לגבי אמא אובחנה כחולת סרטן רקטום בבדיקת פי טסי טי נמצא בלוטות ללא קליטה אך לעמות זו בtrus t3n1 אחרי טיפול קרינה נעשה הניתוח ובפתלוגיה נרשם t2n0 אשר מספר בלוטות שהוציאו היה 18 . שאלתי היא האם הבדיקה trus זייפה או הפט אנחנו שוקלים כרגע טיפול מנוע אך חשוב לדעת האם באמת הבלוטה הייתה נגועה לפני הטיפול והאם באמת הוציאו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התשובה הפתוללוגית הינה הקובעת על המשך ההחלטות הטיפוליות

26/06/2016 | 16:51 | מאת: לולה

שלום אני בת 34 בריאה עד כמה שידוע לי , בדיקות דם כלליות כולל תפקודי כבד וכליה וספירת דם תקינים , לפני כשבועיים סבלתי מעצירות כולל כאבי בטן צד שמאל באזור הטבור עד ללצלעות מלווה בגזים מרובים שלאט שלאט עברה אבל עכשיו יש לי אפיזודה של יציאות רכות מאוד עם שאריות מזון ( ירקות , פירות ) שאכלתי נלווה לזה כאבי בטן תחתונה ואז הכאב טיפה נרגע עד לפעם הבאה ...בגיל 20 הובחנתי כסובלת ממעי רגיז לאחר סדרת בדיקות שסבלתי מאותם סיפטומים ולא נמצאה סיבה לפני כשנה קיבלתי טיפול נגד הליקובפטר שלאחר הטיפול קיבלתי תוצאה שאין אותו יותר בקיבה כגורם בעייתי רציתי לשאול האם הסיפטומים האלו דומים לסרטן מעי הגס ...? אני כלכך מפחדת מזה שאני בקושי חיה , בוכה המון , מתוחה ולחוצה בלי סוף כל כאב מדמה לי יותר ויותר שיש לי סרטן .. אשמח לקבל תשובה בברכת יום נעים ותודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התלונות שלך אינן של סרטן מעי גס להמשך בירור וטיפול במעי רגיז יש לפנות למומחה גסטרואנטרולוגיה להמשך טיפול

25/06/2016 | 22:25 | מאת: סלי

שלום, צריך להתייעץ בעניין מסויים שקשור לקנדידה והליקובקטר פילורי: אני מטופל בתרופות אנטי דיכאוניות, הוחלפו כבר מספר תרופות ונוסו שילובי תרופות(כל זה לא הועיל), עוד לפני התרופות הייתי סובל מריח רע מהפה, יובש, שכבה לבנה על הלשון, ותסמיני דיכאון וחרדה- לחץ בחזה, תשישות ועייפות, קשיי ריכוז, עצבות ומצב רוח ירוד, אובדן עניין, הפרעות שינה אני בכוונה מציין את זה כי יודע שהתרופות עלולות גם לגרום ליובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה, אבל זה היה עוד לפני התרופות, הייתי סובל בנוסף גם מדלקת בקיבה בעבר(הליקובקטר), טופלתי בתרופות וכנראה שעדיין קיים חיידק. איך אפשר לבדוק אם קיים אצלי קנדידה? ואם כן איך מטפלים בזה: מה יהיה אם אני אציין את זה בפני הרופא? ועוד יותר חשוב: איך אפשר לדעת מה קודם למה ומה גרם למה: הקנדידה והליקובקטר לדיכאון, יובש בפה ושכבה לבנה על הלשון וריח רע מהפה או שהדיכאון עצמו גרם לקנדידה והליקובקטר?, הבנתי ששתי המצבים יכולים להיות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש לפנות לגסטרואנטרלוג להמשך טיפול

יש לבעלי כל חצי שנה מתרבים לו פוליפים במעי הגס.כל הזמן מוצאים לא לפחות 6 7 פוליפים . לאבא שלו היה פוליפים . אזה פתרון ומה צריך לעשות אשמח לקבל תשובה שלי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעקב צמוד של קולונסקופוה ויעוץ גנטי

עברתי ניתוח כריתת חלק מהמעי ורקטום. הרופא המנתח אומר שעשה לי פאוץ' אבל בדו"ח הניתוח זה לא כתוב. איך אני יכול לדעת בוודאות אם יש לי פאוץ' או לא?

שלום לפי שיחה עם הכירורג המנתח

האם ניתן לטפל בפוליפ בכפף הכבד ללא צורך בכריתה ומה זה אומר פוליפים מודלקים . עם תשובות אלו אני צריך להתלבט כחודש עד שיגיעו תשובות הביופסיה ובינתיים מה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עוז צריך להמתין לתשובת הביופסיה ואז להחליט את יש צורך בכריתת הפוליף

10/05/2016 | 17:50 | מאת: עדי

שלום, אבי בן 71 ערך בדיקת קולונסקופיה, התגלה גוש מכוייב חוסם בקולון עולה. יש לציין שלא היו שום תופעות מקדימות. ערך CEA הוא 33.8 1. מה זאת אומרת גוש חוסם? הלא אם חוסם הייתה אמורה להיות חסימת מעיים 2. מהו גוש מכוייב? 3.האם ערך הCEA נותן אינדיקציה לגבי קיום גרורות? כלומר ככל שגבוה כך יתכנו מוקדי מחלה נוספים? 4. האם בכל מקרה של גוש כזה החולה יקבל כימותרפיה לאחר ניתוח? תודה רבה מראש על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי המשמעות של הבדיקה הינה שיש גוש חוסם את המעבר של מכשיר הקולונסקופיה וזה לא בהכרח אומר חסימת מעי גס שמתבטאת בחוסר יציאות ומעבר גזים ותפיחות הבטן. ערך cea גבוה מחייב בירור של מחלה גרורתית - העדיפות כמובן הינה להמשך בירור עי pet-ct צריך לסיים את הבירור לפני החלטה על המשך טיפול.

16/04/2016 | 10:03 | מאת: גלעד

עברתי קולונוסקופיה בגלל דם סמוי בצואה. מצאו שישה פוליפים. הוציאו אחד ובבדיקתו נמצא: superficial, fragmented and inflamed tubule villous adenoma with a focus of high grade dysphasia. מה המשמעות ומה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג אשר ביצע את הבדיקה ישנם מספר גורמים אשר נלקחים בחשבון בהחלטה על אופי הטיפול והמעקב- גילך, מחלות במשפחה, מספר הפוליפים שהוסרו, גודלם, סוגם והאם נכרתו בשלמות פוליפ קטן מהסוג שתיארת איננו דורש המשך טיפול במידה ונכרת בשלמות אולם מהנתונים שתיארת עושה רושם שעליך לבצע מעקב מוגבר

שלום. אני בת 50 . ביקשתי מרופא המשפחה הפנייה הנל ואמר שקופח אינה בנויה למתן בדיקות מניעתיות לאוכלוסיה. לכן תנתן לי הפנייה רק אם יהיה ממצא של דם בצואה. אולם ידוע לי על מערך שלם שמפרסם בכלי התקשורת שיש לבצע בדיקה זו אחת לעשר שנים לאחר גיל 50. האם עליי להתעקש לקבל הפנייה זו ?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת קולונוסקופיה במסגרת סקר, כלומר לאוכלוסיה הרחבה ללא קשר לתלונות או ממצאים, מומלצת לביצוע החל מגיל 50 שנים וניתן לקבל הפניה מהקופה

שלום אמא שלי חלתה בסרטן מעי הגס שנתיים עברו מאז הניתוח . יש לה בעיה חמורה ביציאות , אין יציאות תקינות . התזונה שלה טובה , היא שותה חומרים משלשלים לצורך היציאות . אין תפקוד כמו של "בנאדם רגיל " . חשוב לציין קולנסקופיה תקינה , בטן רכה , ללא הקאות . אין יציאות ועכשיו גם יציאות "כמו תולעים קטנות " . מה עושים במקרה הנ"ל ? האם זה המקרה הוא נורמלי לאחר ניתוח זה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות המתוארות בשאלתך שכיחות לאחר ניתוח לכריתה של המעי הגס הסופי/רקטום. לאחר ניתוחים אלו רבים מן החולים סובלים ממגוון הפרעות תפקודיות דוגמת דחיפות ביציאות, קושי בהתרוקנות או יציאות מקוטעות. יש לשלול הפרעה חסימתית מכנית העלולה להיגרם ממגוון סיבות – חזרה של הגידול, סיבוך של החיבור, או הצרות שאיננה גידולית. במידה ונשללה בעיה שכזו, מדובר לרוב בהפרעה תפקודית הנלווית לכריתה. הטיפול בהפרעה תפקודית משולב וכולל הקפדה על דיאטה, תרופות לריכוך יציאות ופיזיותרפיה. מומלץ לפנות לרופא המנתח על מנת לברר מהות הבעיה ולדון באפשרויות הטיפול.

בעלי מקבל אווסטין ליקוברין + אפ יו חמש עבר אונקוטייפ חשבו שאין גרורות רמה או דרגה שלוש. לאחר מכן קבעו שהיו גרורות בכבד במקום הניתוח. סיכום הסיטי: רושם לנסיגה חלקית בפיזור בכבד ובפריטונאום. גוש בדופן הבטן השמאלית התחתונה, חשוד הפיזור, גדל בהשוואה שאר הממצאים ללא שינוי מהותי. מה ניתן לעשו למניעת הכאב - דקירות.ולהאריך את תוחלת החיים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אלקה שלום, בשאלתך את מתארת מצב מורכב הדורש התיחסות פרטנית. מומלץ להתיעץ עם האונקולוג המטפל לצורך התאמת הטיפול. בנוסף, במסגרת המכונים האונקולוגים ישנם שרותים לטיפול תומך ולצורך הקלה על הכאב.

שלום רב. מספר שאלות ברשותך: 1) האם באמת הקרינה בוירטואלית לא נוראית, ופחותה מזו של הדמיות CT אחרות? 2)האם בניפוח המעי הגס בוירטואלית אין סיכונים, או בעייתיות במקרים מסוימים? האם זה לא הופך את ההליך לעוד 'פחות נעים' מזה המסורתי? 3)אם יש ממצאים בקולונוסקופיה הוירטואלית, כידוע, ממשיכים מיד לקולונוסקופיה המסורתית ומסירים את הפוליפים למשל. האם זה דבר חיובי, כלומר, ההדמייה מונעת סיבוכים בהליך הפולשני?

לקריאה נוספת והעמקה

בהקשר לשאלה 3: האם בוירטואלית מאתרים פוליפים בלבד, ולא בוחנים התקיימות דלקת, היצרות מעיים או בעיות אחרות?

-

לגבי קולונוסקופיה וירטואלית ככלל, כמות הקרינה פחותה מבדיקות CT אחרות אך יש שונות בין מכשירים ופרוטוקולים שונים. ניפוח המעי אכן כרוך בסיכון דוגמת קרע אך סיכון זה הוא קטן. הבדיקה איננה טיפולית. לפיכך אם יש ממצא יש להמשיך ברור וטיפול באמצעות קולונוסקופיה מסורתית. בנוסף, ישנם ממצאים אשר לא מאותרים בבדיקה זו דוגמת דלקת או פוליפים זעירים.

03/03/2016 | 23:32 | מאת: אלמוני

אני מוטרד מקולונוסקופיה רגילה בגלל הפולשנות והסיבוכים, והבנתי גם שבמקרים מסוימים אי אפשר לקיים הבדיקה. לכן אני תוהה האם הדמייה לפני ההליך הרגיל לא עשויה גם למנוע סיבוכים וגם לכוון את המנתח לאיזור המדויק, או בכלל לקבוע שאין לקיים את ההליך הרגיל(אם נניח יש היצרות של המעיים או בקע או כל סיבה אחרת)!

רציתי לדעת כאשר הקולונסקופיה תקינה לחלוטין והביופסיה ברקטום נתנה תשובה של hyperplastic colonic mucosa. האם מדובר בממצא שפיר או בפוליפ שפיר? במידה ומדובר בפוליפ כיצד הדבר התפספס בבדיקה? תודה מראש על המענה

על פי המידע שהעברת בשאלתך, לא היה מדובר בפוליפ אלא בביופסיה אקראית מרירית המעי

26/02/2016 | 17:23 | מאת: אחת

עברתי לפני כ3 שבועות בדיקת קולונסקופיה אשר יצאה תקינה לחלוטין(רמת ההכנה הייתה טובה מאוד לפי הדו"ח ). כמו כן כדבר שבשגרה נלקחו ממני 3 ביופסיות מהאליום מהמעי הגס ומהרקטום. 2 הביופסיות של האליום והמעי היו תקינות. בביופסיה השלישית ברקטום נרשם המלל : hyperplastic colonic mucosa . רציתי הסבר לתוצאה הנ"ל.... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היפרפלזיה משמעותה שגשוג יתר של תאים, היא עלולה להיגרם ממגוון סיבות כגון דלקת או טראומה והיא נחשבת לתגובה פיזיולוגית . הממצא כשלעצמו איננו דורש טיפול אך לעיתים יש צורך לטפל בגורם.

26/02/2016 | 01:19 | מאת: נועם

שלום, אמא שלי עברה בדיקת קולונסקופיה והתשובה שקיבלה היתה שיש לה גידול סרטני. "ראות טובה לאורך המעי, כמעט טובה ב 30 ס"מ הדיסטלית (בשל הדמם מן השאת ש"עלה" קריבנית). ברקטום החל מעומק כ 2ס"מ ועד עומק 9ס"מ - שאת נוקשה מכוייבת ופריכה המערבת שני שליש של ההיקף-ביופסיות. סביב עומק 35ס"מ שני פוליפים 2-3מ"מ שנכרתו בביופסיה קרה." אשמח לקבל הסבר על האבחנה הזו, והאם האבחון מצביע על סרטן בשלב מתקדם. תודה, נועם

לקריאה נוספת והעמקה

<p class="MsoNormal" dir="RTL"><span style="font-size: 9.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;" lang="HE">נועם שלום,</span></p> <p class="MsoNormal" dir="RTL"><span style="font-size: 9.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;" lang="HE">המראה המתואר בבדיקה מעורר חשד לגידול סרטני. מיקום הגידול נמצא בחלק המעי הנקרא רקטום ובסמוך מאד לפי הטבעת. אבחנה סופית תתקבל עם חזרת תשובת הביופסיה אשר נלקחה בזמן ביצוע הבדיקה.</span></p> <p class="MsoNormal" dir="RTL"><span style="font-size: 9.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;" lang="HE">להערכת שלב המחלה יש לבצע בדיקות נוספות אשר מטרתן להעריך האם קיים פיזור מרוחק (גרורתי). לדוגמה, לכבד או לריאות. או לחילופין חשד לגידול מתקדם מקומית. כלומר, כזה אשר פרץ מעבר לדופן הרקטום, מערב את שריר פי הטבעת או מערב קשריות לימפה. בנוסף, יש לבצע הערכה מדויקת של מיקום הגידול ביחס לשריר פי הטבעת.</span></p> <p>&nbsp;</p> <p class="MsoNormal" dir="RTL"><span style="font-size: 9.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: Arial; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;" lang="HE">לכל אלו חשיבות לצורך תכנון הטיפול המתאים ביותר- סוג הטיפול, סדר הפעולות בטיפול והאופציות הכירורגיות.</span></p>

18/02/2016 | 14:08 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

לקראת חודש המודעות לסרטן המעי הגס: האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס שיתקיים ביום רביעי ה- 09.03.16 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי' בהנחיית ד"ר איילה הוברט, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מכון שרת, המרכז הרפואי הדסה עין כרם בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות : גורמי סיכון מניעה וגנטיקה פרופ' משנה קליני אליזבט הלף, מנהלת היחידה לאיתור ומניעת ממאירות במערכת העיכול, מכון גסטרואנטרולוגיה, הקריה הרפואית לבריאות האדם, רמב"ם • הטיפול בסרטן מעי גס ממוקם ד"ר רונן ברנר, מנהל המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי וולפסון • הטיפול בסרטן מעי גס מתקדם ד"ר רוית גבע, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מנהלת יחידת המחקר, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי • התמודדות עם תופעות הלוואי בעקבות טיפולים ד"ר עופר פורים, מומחה באונקולוגיה ורדיותרפיה, אונקולוג בכיר, יחידת גידולי מערכת העיכול, מרכז דוידוף, מרכז רפואי רבין-בילינסון. • רפואה משלימה וסרטן מעי גס ד"ר משה פרנקל, מנהל השירות האונקולוגי-אינטגרטיבי, המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי מאיר 12.30 – 13:00 הפסקה 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון ונטלי פרסל, אחות, מתאמת תחום פצע וסטומה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/colon/2016 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל - טל' 03-5721678 / רויטל – טל' 03-5721615 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט רוש מושיטה יד"

08/02/2016 | 19:25 | מאת: קטרינה

פרופ' שלום רב. אני בת 38 עד כמה שידוע לי שתי הסבתות שלי נפטרו מסרטן מעי גס.אני מיזה כשנה וחצי סובלת מעצירות וכאבים בגב תחתון.תמיד היה לי מעי רגיז, שלשולים ועצירויות לסירוגין אבל יותר שלשולים. ההמוגלובין שלי נמוך יחסית 11 בערך.פעם עולה פעם יורד.אבל ההמוגלובין שלי נמוך מאז תחילת מחזור. האם העצירויות וכאבי גב תיחתון יכול להצביע על סרטן. האם כדאי לי לבצע קולונוסקופיה. אני מאוד דואגת וחוששת.בגלל הסבתות גם שנפטרו מסרטן מעי גס. אשמח לתשובה. תודה רבה מראש. קטרינה

לקריאה נוספת והעמקה

קטרינה שלום, אנצל את שאלתך כדי לפרט ההנחיות לבדיקת קולונוסקופיה ראשונה, בנוגע לאנשים עם סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס. • אנשים עם סיפור משפחתי ולפיו חלה קרוב מדרגה ראשונה או שני קרובים מדרגה שנייה - מומלץ כי יבדקו החל מגיל 40 או לחילופין 10 שנים לפני הופעת המחלה אצל קרוב המשפחה (המוקדם מבין השניים) • אלו עם סיפור משפחתי של מחלה בקרוב מדרגה שניה או שלישית - מומלץ כי יבדקו החל מגיל 50 באם מתגלים תסמינים רלוונטיים למחלה, יש להתעלם מהנחיות אלו ולפנות לבדיקת הרופא המטפל.

29/01/2016 | 20:25 | מאת: הילה

הבקר ראיתי דם טרי בצואה מאחר ואני אלרגית גם לתרופות וגם למרוקנים לפני קולונוסקופיה אני עובדת עצות גם c/t אינני יכולה לעשות מאחר ואסור לי לקחת יוד לאבי היה סרטן ברקטום מה אני יכולה לעשות?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל ארוע של דמם טרי ביציאה מחייב בדיקת קולונוסקופיה מלאה. בכדי להכריע בנוגע למהות הברור עליך לפנות תחילה לבדיקת רופא. והיה ויחשוב כי יש צורך בקולונוסקופיה, יוכל להציע חלופות להכנה המתאימה ביותר לבדיקה.

שלום ד"ר שפירא אמא שלי חלתה בסרטן המעי הגס לפני כחודש, הוציאו לה חצי מהמעי הגס, החל מהחיבור למעי הדק עד אמצע הרוחבי. בתוצאות הפתולוגיה קיבלנו כי 1 מתוך 17 בלוטות לימפה שהוצאו הייתה נגועה (הבלוטות היו בשכבת השומן מחוץ למעי). לפני הניתוח היא נכנסה עם CEA של 10.3, כיום 1.4. הומלץ לה טיפול כימוטרפי xelox למשך חצי שנה (עירוי + כדורים, בסבבים של 3 שבועות) השאלות שלי: 1. הבנתי שהטיפול הכימוטרפי מתאים רק ל60% מהאוכלוסיה (תלוי במוטציות השונות במנגנוני התא), האם זה נכון? אם לא, אז מה כן נכון? אם כן, האם כדאי לבדוק התאמה לפני שהיא מקבלת טיפול כימוטרפי שלא יתרום לה דבר. 2. הבנתי שיש גם טיפולים ביולוגים שממוקדים למסלולים אנזימטיים ספציפיים בתאים הסרטניים כך שרק הם נפגעים והשאר לא. האם טיפול כזה יכול לעזור לה? האם הוא מומלץ? (אני יודע שלטיפולים האלה כן עושים בדיקות התאמה) תודה רבה!

15/11/2015 | 12:23 | מאת: רנוי

כמו כן, אמא שלי בת 60.

אצל אימך נמצאה קשרית לימפה מעורבת ועל כן מחלתה מוגדרת כשלב 3. למרות שקיימים גידולים בעלי מנגנוני פעולה והתנהגות ביולוגית שונים, מקובל להמליץ על טיפול כימי בשלב זה של המחלה וזאת על מנת להקטין את סיכויי חזרתה. ממליץ לדון עם האונקולוג המטפל על סוגי הטיפול, מידת יעילותם ותופעות הלוואי הנלוות להם.

26/10/2015 | 19:26 | מאת: יוגב

שלום רב ב- 2010 נותחתי בשל גידול במעי הגס וגרורה בכבד (שהוצאה). בנוסף התפרצה אצלי מחלת ה- דרמטומיוזיטיס (שקיימת במקביל. Anti-mi2 חיובי), אשר טופלה בעזרת פרדניזון ומתוטרקסאט. אני עובר CT מדי שנה וקולונוסקופיה מדי שנתיים. בחודשים האחרונים רמת ה- CPK שלי עלתה מרמה תיקנית ו"התייצבה" סביב ה-800. אין לי חולשת שרירים ואין לי מופע עורי (יש מופע שיורי מן העבר). למרות העבר שלי (דרמטומיוזיטיס) לא איבחנה הריאומטולוגית שלי התפרצות מחודשת. עשיתי CT ב- 12.2014 . אני חושש מהתחדשות הגידול. 1. האם להחיש בדיקות ? 2. האם להעדיף PET-CT על CT רגיל ? 3. האם PET-CT אינו נחות מ-CT רגיל מבחינת הרזולוציה והאיבחון של נגעים קטנים ? 4. האם עדיף MRI, או משהו אחר ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יתכן קשר בין סממני הדרמטומיוזיטיס לפעילות המחלה אך מהתאור משתמע שאתה נמצא במעקב מוגבר כנדרש מאופי מחלתך. ישנם מגוון שיקולים לבחירת אמצעי ההדמיה המתאים ביותר. לדוגמה, PET CT נותן אינדיקציה לגבי סוג הממצא אך בעיקרון הרזולציה לממצאים קטנים דוקא נמוכה בהשוואה ל CT. בעיקרון גם ל CT וגם ל PET CT, תפקיד בברור אך חשוב לדעת אילו בדיקות בוצעו ותיזמונם. כמו גם ישנה חשיבות לביצוע השוואה בין הבדיקה הנוכחית לבדיקות קודמות. לאור האמור, מומלץ לפנות לאונקולוג המטפל לצורך בחירת הברור המתאים ביותר עבורך.

22/10/2015 | 22:00 | מאת: בת-שבע

ד"ר רון הנכבד, תודה על התיחסותך ותשובתך המהירה. אישיותך ואנושיותך ראויים לציון לשבח. בת-שבע

ד"ר נכבד שלום, בעלי עבר ניתוח להוצאת גידול ממאיר (אדנוקרצינומה) במעי הגס לפני 6 שנים. במסגרת בירור גנטי נודע לנו כי יש תסמונת לינץ'. בתוכנית חיים בריא עם פרופ' רפי קרסו, שמעתי כי נעשה מחקר ובו נתגלה כי טיפול באספירין מונע סרטן במעי הגס שנמצא בתורשתיות. האם זה נכון? והאם עליו ועל ילדינו בשנות 28,32, 35 לקחת את האספירין? תודה בת-שבע

לקריאה נוספת והעמקה

אכן נמצא כי לאספירין השפעה מגנה אך המינון במחקר היה גבוה ולא ברור אם אספירין במינונים המקובלים יעיל באותה מידה. בכל החלטה על טיפול תרופתי יש לבחון את היתרונות אל מול החסרונות. לשם כך מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל. לגבי הילדים, מומלץ לפנות ליעוץ גנטי לצורך קבלת החלטות הנוגעות לברור, טיפול ומעקב

להבנתי בסרטן מעי הגס כאשר מופיעים תסמינים אז מדובר כבר בשלב מתקדם. האם כאשר יש כבר תסמינים הם יכולים להימשך ללא החרפה או החמרה במשך שנה שלמה או שלרוב התסמינים מחומרים ונוספים להם עוד תסמינים? האם זה סביר שבגיל 30 תסמין אחד במשך שנה שלמה של תחושת לחץ בצד שמאל של פי הטבעת שמגיע מדי כמה ימים ולא מוחמר או נוסף לו תסמינים אחרים יהווה אינדקציה לסרטן מעי הגס? אציין כי רקטוסקופיה ואוטרסאונד פי הטבעת תקינים כולל בדיקות דם ובדיקת פרוקטולוג

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות אותן עברת ואשר נמצאו תקינות, הן האינדיקציה הטובה ביותר לכך שאינך סובל מסרטן. במידה ואתה ממשיך לסבול מכאב ממליץ לך לחזור לביקורת אצל הרופא המטפל.

שלום, מצורפת תמונה של ה"פוליפ" בקישור הזה: http://oi59.tinypic.com/34rt9mx.jpg אציין שאני בן 28 למקרה שזה משפיע. בימים האחרונים בזמן שהתקלחתי, הרגשתי שבאיזור פי הטבעת "גדל" משהו שלא היה שם לפני כן. חשבתי שזה אולי פוליפ מפני שהוא הרגיש כמו מעין גבעה קטנה שצמחה שם ושמחוברת לשם היטב (בניגוד ל"פרונקל" שיותר "מתנדנד" על העור). לא יורד לי דם כשאני בשירותים ואני גם לא מרגיש כאב. אולי רק קצת גירודים, ובלי קשר לשירותים. בשביל לתת רקע, אציין בנוסף שלפני כ-5 שנים, נטלתי **במשך חודש וחצי** אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין כחלק מטיפול בדלקת גרון. מאז היו לי לעתים שלשולים וגירודים בפי הטבעת, שדיי נעלמו אחרי בערך שנה-שנה וחצי של הקפדה על אכילת פרוביוטיקה. מה עלי לעשות? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לקבל תמונת מצב מלאה ואיבחון מהימן ממליץ על בדיקת רופא פרוקטולוג

19/09/2015 | 22:57 | מאת: יניב

מתי מחליפים שקית iliac poutch? בבוקר או צהריים או לפני שינה?

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום, בבקשה הסבר לאיזה סוג פאוץ התכוונת- האם לשקית הסטומה הזמנית בניתוחי פאוץ אנלי או לדבר אחר כך או כך, שקיות סטומה מומלץ לרוקן לפני שמתמלאות וזאת מטעמי נוחות ועל מנת למנוע נזילה של התוכן. באיליוסטומיה הריקון נדרש מספר פעמים ביום ומשתנה בהתאם לנסיובות. לפי אותו ההיגיון מומלץ גם ללכת לישון עם שקית ריקה.

09/09/2015 | 19:04 | מאת: דנה

כשהלכתי לשרותים ראיתי בתחתונית כמות גדולה של ג'ל צהוב עם 2 חתיכות חומות שנראות כמו צואה, למרות שלא הרגשתי משהוא שיוצא מפי הטבעת, כך שאיני יודעת אם ההפרשות המוזרות הנ"ל יצאו מהנרתיק או מפי הטבעת. אני מודאגת מאד ומבקשת תשובה דחופה. בתודה מראש

אין בתיאור שבשאלתך מידע מספק הרלוונטי לצורך מתן תשובה. ממליך לגשת לרופא המטפל על מנת לקבל תמונה מלאה

09/09/2015 | 09:05 | מאת: אתי49

סובלת כרוני מכאבי בטן שמאלית תחתונה,חיה על אנטיביוטיקה עבור הדלקת הזאת, לאימי היה לה סרטן במעי הגס ומזה נפטרה, הגידול נמצא אצלה מאחורי הדיברטיקוליטיס,,העם זה יכול להופיע גם...... אתי

לקריאה נוספת והעמקה

דיברטיקוליטיס הינה מחלה דלקתית של המעי הגס אשר לרוב מגיבה לטיפול אנטיביוטי ושינויים בדיאטה. במצבים בהם נוצר סיבוך או כאשר ישנם התקפים מרובים והמחלה כרוכה בפגיעה משמעותית באיכות החיים מומלץ לשקול התערבות ניתוחית על מנת להסיר את מקטע המעי המעורב. בשל הסיכון להמצאות גידול סרטני באזור הדלקתי מומלץ לבצע בדיקת קולונוסקופיה. בדיקה זו מומלץ לבצע במצב של רגיעה יחסית, לאחר חלוף ההתקף החריף.

הגס, עקב ריבוי פוליפים במשך 5 השנים האחרונות. הפחד אוכל אותי. איזה חיים מחכים לי אחרי הניתוח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, ריבוי פוליפים במעי הגס הינה אחת הסיבות לביצוע כריתת מעי גס נרחבת. היקף הכריתה הנרחבת נקבע לפי מספר גורמים. ביניהם, אופן פיזור הפוליפים לאורך המעי, גיל החולה, מחלות הרקע, התפקוד הבסיסי ותוצאות ברור גנטי. הניתוח אורך מספר שעות, ניתן לבצעו בגישה פתוחה או בגישה זעיר פולשנית (לפרוסקופיה), משך האשפוז הצפוי הוא כשבוע וההתאוששות לאחריו נמשכת מספר שבועות נוספים. מבחינת התפקוד ארוך הטווח, העיקרון הוא שככל שהיקף הכריתה נרחב יותר כך ההשפעה גדלה על מספר היציאות. לדוגמה, בכריתה תת שלמה של המעי הגס מספר היציאות הצפוי הוא כ-4 ליום. יחד עם זאת, איכות החיים הכללית לרוב איננה נפגעת ולניתוח יתרונות במישורים אחרים. הסיכון העתידי להתפתחות פוליפים וגידולים סרטניים של המעי הגס פוחת, והמעקב אחר המעי הנותר מורכב פחות.

09/09/2015 | 12:05 | מאת: יוסי

לכבוד ד"ר רון שפירא ברצוני לברר את משמעות התשובה ההיסטולוגית שאימי קבלה עבור הבדיקה שערכה. להלן התשובה: "בקולונסקופיה פוליפ שטוח בצקום. ביופסיה-אדונמה בלוטית עם דיספליזיה בדרגה גבוהה ומוקד חשוב לקרצינומה. באנגלית: "fragments of villous adenoma with high grade with one focus suggestive of well differentiated adenocarionoma שאלותי: 1.האם מדובר כבר בתאים סרטניים פעילים או בתאים שכרגע נמצאים בתהליכי התמרה לתאים סרטניים? האם זה משנה? 2. האם מהבדיקה אפשר לדעת האם יש חדירה לדופן המעי? או גרורות? 3. מה דרגת החומרה של המצב? 4.האם ניתוח כריתה בצקום הוא יותר מסובך או יותר קל ביחס לחלקים אחרים במעי הגס? 5. האם לאור האמור עדיף ניתוח רגיל או לקרוסקופי? תודה רבה לך!

לקריאה נוספת והעמקה

שאול שלום, בפוליפ שנכרת יש מוקד החשוד לקרצינומה, כלומר מוקד סרטני. לממצא זה חשיבות מבחינת ההמלצות להמשך הטיפול. במידה והיה מדובר בפוליפ שטוח ללא סרטן אשר הוסר במלואו אז ניתן היה להסתפק במעקב. מכיוון שיש מוקד החשוד לסרטני מומלץ להמשיך את הטיפול בניתוח לכריתה של המעי הגס הימני. מתשובת הבדיקה הפתולוגית שצירפת לא ניתן לדעת את עומק החדירה או האם יש גרורות. על מנת לברר האם יש פיזור גרורתי יש לבצע בדיקת הדמיה דוגמת CT . על מנת להעריך את מצבה של אמך ועל מנת להנחות את המשך הטיפול יש להתייחס למכלול הנתונים- מצבה הבריאות הכללי של אמך, דוחות הקולונוסקופיה והפתולוגיה המלאים ותוצאות ה CT. ממה שתיארת בשאלתך המצב איננו מסובך. ניתוח לכריתת המעי הגס הימני נחשב לבטוח ואיננו מסובך יותר בהשוואה לניתוחי מעי אחרים. בנוסף, ניתוח כזה בד"כ איננו כרוך בפגיעה תפקודית משמעותית. את הניתוח ניתן לבצע בגישה פתוחה או לפרוסקופית ושתי הגישות מקובלות. ללפרוסקופיה יתרונות מבחינת משך ההחלמה בבית החולים והתוצאות הקוסמטיות אך החלמה ארוכת טווח ניתן להשיג בכל אחת מהגישות הניתוחיות. בברכה, דר' רון שפירא

03/09/2015 | 14:21 | מאת: יוגב

שלום רב אני בן 67 ולפני 5 שנים נותחתי 1.במעי הגס 2.בכבד (גרורה). עד כה אני עובר בדיקות CT מדי שנה ועד כה אין מימצא חריג. קראתי בפרסום שע ארביטוקס כי "קביעת מצב חלבון KRAS הינה חשובה מיד עם היוודע דבר המחלה". למיטב ידיעתי לא בוצעה לי בדיקה כזו. האם זו בדיקה מקובלת? האם עלי לדרוש אותה? בתודה יוגב

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בארביטוקס איננו יעיל לגידולים עם מוטציה ב KRAS ולכן הבדיקה מומלצת עבור מטופלים המועמדים לטיפול שכזה

27/08/2015 | 09:31 | מאת: שרון

אבא שלי עבר כריתה של המעי ועבר 10 טיפולי כימו הבעיה שהוא כבר כחודש לאחר הטיפול האחרון והוא לא מצליח להתאושש הוא רזה כ18 קילו לא מצליח לעמוד או ללכת בכלל הוא נופל כל הזמן איזה סיבה יש לנפילות שלו ולחוסר היציבות שלו לעמוד? והאם יש בדיקה שצריך לעשות לו כי המצב כרגע הוא של הידרדרות מודה לכם מאד מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ישנן מגוון סיבות להחמרה המתוארת, התלויות בין השאר באופי הניתוח ובסוג הטיפול שעבר. בשלב זה של התהליך הטיפולי, ממליץ לפנות לאונקולוג המטפל אשר ינחה את המשך הברור

04/09/2015 | 07:53 | מאת: יוגב

האם מומלץ לכל חולה חדש לבצע בדיקה האם ה-KRAS מוטנטי?

12/02/2014 | 15:12 | מאת: עמית והדר

שלום רב אחנו תלמידות כיתה יב ברמת השרון במגמה הביו רפואית.אנחנו מכינות את עבודת הגמר שלנו על המחלה שבחרנו-סרטן המעי הגס.נשמח לתשובתכם המהירה וכך נוכל לשלוח לכם את השאלונים:)בתודה עמית והדר

לקריאה נוספת והעמקה

על אלו שאלונים מדובר?

14/02/2014 | 15:35 | מאת: עמית והדר

שני שאלונים שהכנו שמכילים שאלות לחולים בסרטן מסוג זה.אנחנו לא מצליחות לפרסם כאן את השאלונים אז אם מישהו ירצה למלא אותם נשמח לשלוח לו\לה באימייל.

11/02/2014 | 13:28 | מאת: יעלה

הבת שלי סובלת מעצירות מתמשכת כמה חודשים עם החמרה בחודשים האחרונים בקושי מתפנה הבטן מתנפחת ומתעוותת , עצירות ודימום בצועה מאחר ואינה מתרוקנת הרופא אמר לה לאכול מעט ולהשתמש בחומרים שונים על מנת להתפנות. לאחרונה לא התפנתה ממש מעט ומקיאה שעות אחרי שהיא אוכללת את תוכן הקיבה כולל ריר אבקש לדעת מדוע נרשם לה על ידי רופא המיון חשד להתהליך שפירי וממה עוד זה יכול לנבוע. ברגע בעיות של בלוטת התריס- תת פעילות כרגע מאוזנת ונשירת שיער .

אנא הפנה את בתך לגסטרואנטרולוג לביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. תאם זאת בדחיפות עם רופא המשפחה. תאם זאת בדחיפות דרך רופא המשפחה. לא ברור לי מה נרשם במכתב חדר המיון אך הדבר דורש ברור מהיר.

שלום אני דרור אור פסיכותרפיסט גופני. יצרתי מדריך אינטרנטי חינמי המוגש כשירות לקהילה המתמודדת עם סרטן ובני משפחותיהן, המדריך בנוי מטכניקות מצולמות לטיפול עצמי בבית לתמיכה בתהליך הריפוי האישי ומבוסס על מגוון מחקרים שנעשו בתחום. המדריך נוצר כתוצאה מזיהוי התועלת העצומה שהפיקו מטופלים רבים, מתרגול עצמי של אותן טכניקות בחדר הטיפולים. בין יתר הכלים שהמדריך נותן, תמצאו שם טכניקות לחיזוק המערכת החיסונית על ידי הורדת סטרס, מגוון של טכניקות דמיון מודרך, בניית נקודות תמיכה לעזרה בהתמודדות, החזרת תחושת השליטה לידיים. לקבלת המדריך היכנסו לקישור הזה. http://healing.droror.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%94 או באתר droror.co.il בברכה דרור

31/01/2014 | 03:40 | מאת: רועדת מפחד

שלום רב, אני בת 32 כבר כמה שנים אני סובלת מתחושת אי נוחות בצד שמאל של הבטן, מרגיש לי כאילו אני סוחבת משהו. לפני חצי שנה היה חודש עם יציאות רכות במיוחד ואז שבוע עם שלשולים קשים בבדיקת דם היה crp גבוה וברזל נמוך מאוד. בבדיקות חוזרות ה-crp ירד ל1.9 והברזל עלה ל-70. לאחר מכן היה לי חודש עם עציריות ואחר כך אפשר להגיד שהיציאות חזרו לעצמן. היום גיליתי דם בצואה ואני רוצה לציין גם שבארבעה חודשים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון , קושי בלהתיישר וכאבים בצדשמאל של האגן וגם למעלה יותר. בלחיצות על הבטן היא כואבת לי. אנא ענו לי אם יש קשר לכאבים ואם הסיפור מתאר סרטן מעי הגס. אני לא מצליחה לתפקד ועד שאעשה את הבדיקות הרצויות אני אשתגע. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן המעי הגס יכול להיות בלא כל סימנים מצד אחד ועם סימנים אחרים מצד שני. הפרעות בדרכי העיכול אצל צעירים הם יותר ביטוי למחלות דלקתיות של המעי. במקרה שלך, הייתי ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג ומאחר ואף ראית דם בצואה, לבצע בדיקת קולונוסקופיה היכולה אולי להסביר מה הגורם להפרעות.

28/01/2014 | 23:14 | מאת: יןתם

בגיל 18התחלתי לרזות מאוד זה היה ב 1981 ללא הסבר אף רופא לא התיחחס לכך! בצבא התחיל לי עצירות איומה לא עניין אף אחד! חליתי במללת זהום כבד! גם לא ענין אף אחד בצבא! סבלתי מיציאויןת איומות אף רופא לא התיחס לכך! ניסיתי לבד שינוי תזונה! ככה סבלתי 17 שנה!!!! עב שאכלתי מאכל תאילנדי עם כמויות של חומץ וקיבלתי דימןם מהמעיים!! רק אז גילו פוליפ ופוליפ עם גבעול אדנומתי בביופסיה לא ממאיר . עברתי ברור גנטיללא שיוך אפשרי! אחרי שנה קולונסקופיה חוזרת ללא ממצאים! מאז הגסטרו שיגע אותי לעשות שוב קולונסקופיה אמרתי שאני לא מרגיש שום דבר סימנים בדומה למה שהיה לפני הגילוי האשון. מספר שאלות לאחר 13 שנה ללא ממצא כיום האם ניתןלסמוך על הבדיקה בביח ? לאור הפרשי שנים וללא מצצאים מתי צריך שוב קולונסקופיה? האם סיפור של אדנומהמס סנטימטר הוא תוצאה של מרחק השנים עד הגילויי והכריצה ומניסיונך האם אני נמצא בקבוצה עם סיכוי גבוהה לסרטן המעי? לא יש תחושה שהכל בסדר אצלי למרות השנים האיומות שהחיים שלי פשוט היו סיוט כי ידעתי שמשהו לא בסדר! תודה

26/01/2014 | 21:05 | מאת: אבי

אשתי ע"ה נפטרה מסרטן לבלב בגיל 40 חצי שנה לפני שהתגלתה המחלה הי' לה ערכים של סוכר גבוהים מהממוצע ולאחר מכן הסתדר מעצמו, ורופא המשפחה לא נתן לבו על כך, האם זה סימן למחלה,

לקריאה נוספת והעמקה

יש להבין כי סכרת זו מחלה מאד שכיחה וודאי שלא כל אדם שיש לו סכרת הדבר מצביע על קיום גידול לבלב. יחד עם זאת, יש מקרים בהם סרטן הלבלב גורם להפרעה ופגיעה בתאים יוצרי אינסולין, והסכרת יכולה להיות במקרים אלה הסימן הראשון למחלה.

היי, רציתי לדעת... אמי נפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 31, המחלה התחילה בגיל 26 והתגלתה בגיל 29. לקראת גיל 27 נכנסה אמי להריון (איתי). רציתי לדעת האם בהיותי עובר נחשפתי לאיזושהי סכנה ? מכיוון שאמי הייתי חולה כבר שנה וחצי. אשמח לתשובה, טל.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נגרם לך אישית כל נזק. אנו ממליצים כמובן במקרים כאלה לעבור בדיקה גנטית וכבר מגיל צעיר אף למטה מ-20 לעבור בדיקת קולונוסקופיה, בודאי אם תמצא הפרעה גנטית כלשהי.

26/01/2014 | 14:31 | מאת: אנונימית

אני בת 40 בריאה לחלוטין ללא היסטוריה של סרטן מעי הגס במש' לפני כשבועיים החלו לי כאבים עמומים בבטן התחתונה (כמו כאבי מחזור) ובנוסף שמתי לב שבשבוע האחרון כאשר אני מנגבת בנייר טואלט יש על הנייר גרגרים שחורים קטנטנים כמו פרג שחור ולאחר בדיקה מעמיקה בצואה שמתי לב שבתןך הצואה ישנם גרגרים שחורים שמפוזרים מה זה? יש לציין שאין לי לא שלשול ולא עצירות האם אילו תולעים או חשד לסרטן מעי הגס?

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שאינני יודע. אם התופעה תמשך הביאי דגימה לרופא המשפחה.

אימי לאחר סרטן המעי הגס בפעם השניה, טופןלה הבקרנות וקסילודה. מאז שלשולים שלא ניתנים לעצירה במשך כחצי שנה. רק לאחר טיפול בסטרואידים 10 מג ליום חל שיפור משמעותי בתדירות היציאות ואיכותן. יציאות דמיות מעט,ונזקקת למנו דם בכל חודש,זה כמה חודשים. האם אריתרופייטין עשוי לפתור את בעית המחסור בכדוריות דם אדומות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפני מתן אריטאופויטין יש לבדוק אם רמות הברזל בדם תקינות, כי אם לא גם אריטרופויטין לא יהיה יעיל מספיק.

21/01/2014 | 11:02 | מאת: רונית

לפני כשנתיים ובעקבות גידול סרטני, עברתי בהצלחה ניתוח לכריתת הרקטום וחלק מהמעי הגס. יש בעייה בעיכול הרבה מאכלים ובשליטה על הסוגרים. האם יש טיפול לבעייה זו? שאלה שנייה: יש לי בעיית כאבים קשים ברגליים ונימול בכפות הרגליים.נאמר לי שאלו תוצאות ההקרנות + כדורי xeloda שקבלתי במקביל. רופאת המשפחה אמרה לי, לאחרונה, שמדובר ב p.v.d וזאת למרות שבדיקת דופלקס ברגללים שעשיתי לפני שנה הראתה שאין לי שום בעייה בתחום זה. אודה מאוד על תשובה לשאלותיי. בברכה רונית

לקריאה נוספת והעמקה

לבעית השליטה יש לנסות בדיקת ביופיידבק. לבעית הנימול- בעיה זו נשארת לתקופות ארוכות אחר קבחת תרופה בשם Oxaliplatin. אינני מכיר תופעה כזו שנתיים אחר קסלודה או קרינה. אם לא קבלת אוקסליפלטין יש להמשיך ברור נוירולוגי לטעמי.

14/01/2014 | 12:56 | מאת: ראובן שמעון

שלום וברכה אבא שלי, בן 64 סבל כמה חודשים משינויים ביציאות (בעיקר עצירות) חוסר תאבון וירידה במשקל. תוצאות דם חזרו תקינות. שבוע שעבר עבר קולונוסקופיה ושם גילו פוליפ בגודל 3 ס"מ ברקטום. אתמול חזר הביופסה כאשר התוצאות מראות שהגידול ממאיר. נקבע לו יום מלא של בדיקות בהדסה עין כרם רק עוד שבועיים בו. השאלות שלי: 1) האם יש סיכוי שזה רק שלב 1? האם יש סיכוי זה כבר שלב הרבה יותר מתקדם? איך יודעים? 2) האם יש בעיה שהתור לבדיקות רק עוד שבועיים? הטווח זמן הזה קריטי? 3) מה אתה מציע כטיפול? והאם שמעת על הניתוח החדש ""דיסקציה סובמוקוזלית אנדוסקופית תודה תודה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלתך באיזה שלב המחלה - התשובה היא שיכולה להיות בכל שלב שהזרת. נוכל לשעת יותר אחר בדיקת סי.טי. , לאחר אולטרה סאונד אנדוסקופי ובדחיקת MRI/ יש לפנות לאונקולוג כדי לקדם את נושא הטיפול והברור, ולא להמתין ארוכות לבדיקות. הטיפול שיוצע תלוי בשלב המחלה. הדיסקציה הסובמוקוזלית נעשית בגידולים קטנים יחסית שלא העמיקו בדופן ולאחר הברור ניתן לדעת אם אפשר לבצע סוג טיפול זה. בכל מקרה זה גבולי אם הגידול הוא 3 סמ.

13/01/2014 | 16:45 | מאת: איילה

פרופ' דן אדרקה שלום, אמי עשתה בדיקת קולונוסקופייה לפני חודשיים בערך בבדיקה נמצא מס' פוליפים קטנים ופוליפ אחד גדול בגודל 4 ס"מ. בבדיקה זו נלקחו מס' דגימות לביובסיה והתוצאה הייתה אדנומה וילוזית ברמת דיספלסיה נמוכה. לפני שלושה שבועות בוצעה שוב בדיקת קולונוסקופיה נוספת לצורך כריתה ובה נכרתו שני פוליפים אחד קטן במעי העולה -ascending polypectomy ) ואחד גדול מאד שבבדיקה הקודמת אמרו שהוא על גבעול ווביובסיה הקודמת כפי שכתבתי נמצא תקין. ע"פ תוצאת הבדיקה:הפוליפ קטן במעי העולה -אדנומה וילוזית עם דיספלסיה נמוכה.לעומת זאת הפוליפ גדול-colon(sigma/polypectomy : fragments of tubulo-villous adenoma with foci of adenocarcinoma well differentiated, invasive to the fibro-vascular stalk in part of the fragments and present very closed to the resection margins completeness of resection cannot be assessed. אני רואה שאכן קיימת בעייה השאלות שלי:1. מהי בדיוק הבעייה?2.אני מבינה שמדובר במוקד עם תאים סרטניים ממוינים היטב האם ניתן להבין מכך שמדובר בממצא לא אגרסיבי?3. ע"פ הבנתי התאים הבעיתיים מצויים ליד כלי דם לאיזה כלי דם מתכוונים לאלה שבתוך המעי או מחוצה לו כגון בלוטות לימפה וכו'? 4.האם ניתן להסיק מהו השלב של הבעייה?ומה בדר"כ הטיפול במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

על פי תוצאות התשובה הפתולוגית יש להשלים כריתת הקטע של המעי הגס שבו נמצא הפוליפ עם תאים סרטניים.

שלום אני בן 32 ואלה התסמינים שהחלו לפני כחודשיים זה התחיל בכאבי גב עמומים וגם בישבן נוספה לזה עייפות נוראית ובלבול במהלך היום לא משנה כמה אני ישן לאחר מכן נוספהכאב עמום מאוד בבטן יותר כמו רגישות בעיקר בלחיצה . יש לי יציאות לעיתים רגילות ולעיתים מימיות בדיקות דם תקינות למעט אנמיה גבולית שללתי צליאק מחלת הנשיקה ורגישות ללקטוז. אולטראסאונד בטן תקין , צילום רנטגן חזה ואגן תקין בלוטות לימפה אינן נפוחות ואין לי חום המצב הזה נמשך כחודשיים , כאשר התחושה היא של חולי. גסטרולוג סירב לבצע לי בדיקות פולשניות כגון קולונוסקפיה כיוון שהוא לא ראה תסמינים חיצוניים מחשידים. אובחנתי בהשימוטו לפני כשנתיים ונוטל אלטרוקסין 100 מ"ג אני מאוזן לחלוטין. עברתי המון בדיקות דם ושתן והכל נראה תקין. בבדיקות הדם לא היה סימן לדלקת או שקיעת דם. הקושי הכי גדול היא העייפות והרגשת החולי הממושכת. מה עוד יכול להיות ? ומה הבדיקות המומלצות להמשך ? יש לציין שלפני הייתי עם המון אנרגיה ועושה ספורט. אני כבר ממש מיואש....

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר ופנית לפורום של גידולי המעי הגס אזי הדרך לשלול חשד של מחלה במעי הגס היא אכן קולונוסקופיה. לשאר התסמינים הייתי ממליץ פניה לרופא פנימי אשר יוכל לנסות ולאחד את התופעות מהן אתה סובל כדי לברר את מקורן.