פורום השתלת שיניים ביום אחד

הפורום יעסוק בנושא השתלת שיניים ביום אחד
494 הודעות
478 תשובות מומחה

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד

לאחר עקירת כל השיניים בלסת העליונה הושתלו שני שתלים אישיים אחד מכל צד ע"י כעשרים ברגים אל הלסת. גם השבוע לאחר ההשתלה יוצא לי נוזל צהבהב בעל ריח מוזר שאינו מוגלה אל חלל הפה כשאני לוחץ מעט על הלחי מתחת לעיניים. האם ההשתלה חדרה לאיזור הסינוס? מה ניתן לעשות?

10/03/2020 | 08:21 | מאת: אבי

אני צריך לעבור השתלת שתי שיניים. אמרו לי שצריך ct מח. לפני שבועיים עשיתי ct ראש וצוואר כולל כלי דם עקב בדיקה אחרת, האם אפשר להשתמש בזה? איני מעוניין לעבור שוב קרינה תודה

אבי היקר, לצערי אין אפשרות לבצע השתלה בהסתמך על צילומי ה CT שביצעת. ישנו צילום CT מיוחד עבור השתלות שיניים, הצילום הזה עוזר לקבוע את גובה ועובי העצם במקום בו יתבצע השתל. אבל, יתכן והסתכלות פיזית באיזור ההשתלה בעת בדיקה של רופא שיניים תספיק על מנת לקבוע אם ישנה מספיק מסת עצם לביצוע השתלה. אתה מוזמן להרשם לבדיקה במרפאה שלנו על מנת לקבל ייעוץ חינמי ויחד נוכל להחליט מה הטיפול הנכון במקרה שלך. בכבוד רב, ד"ר סטניסלב בנגייב, Expert Dent

08/03/2020 | 09:34 | מאת: אביגיל

בת 23, יש לי שן בינה שמאלית עליונה כלואה, 3 שיני הבינה האחרות עוד לא צמחו, לפי צילום שעשיתי במרפאה הם במרחק כמה מילימטרים מהבשר עד לצמיחתן. רציתי לשאול אם זה אפשרי לעקור אותם עוד לפני צמיחתן, וגם את השיניים שבחלל הפה ולעשות ALL ON 4 השתלת כל השיניים בפה ביום אחד? או לחכות שיצמחו ואז לעקור את כולם בהם נמצאים בחלל הפה? תודה

אביגיל היקרה, עקירת שן בינה היא פרוצדורה לא פשוטה, אותה אנו מבצעים באמצעות טכנולוגיית IPRF. הטכנולוגיה הזו מנמיכה משמעותית את עוצמת תופעות הלוואי הנפוצות, כמו: כאבים, דלקתיות, וכן מקטינה פי כמה את זמן ההחלמה. במקרה שלך, מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ עם כירורג במרפאתינו, ולאחריה נוכל להחליט יחד איתך אם יש צורך לגעת בשיני הבינה שטרם בקעו או שעדיף לחכות. זה תלוי בכמה גורמים, בינהם לאן זזה השן, האם היא עלולה בעת הצמיחה לעשות נזק לשן הסמוכה לה, ועוד גורמים שאפשר לבחון רק בעת בדיקה פיזית. כמו כן יש לציין שאנחנו מבצעים השתלות מיידיות תוך שימוש בטכנולוגיית IPRF. בכבוד רב, ד"ר סטניסלב בנגייב. Expert Dent.

05/10/2016 | 20:56 | מאת: ריקי

רציתי לשאול האם זה נכון שאחרי ניתוח הרמת סינוס בין אם היא פתוחה ובין אם סגורה מומלץ בימים הראשונים לישון בגובה ולא נמוך?

05/10/2016 | 21:11 | מאת: ד"ר אילן לוי

נכון

07/10/2016 | 23:40 | מאת: ריקי

ולמה זה מה הגובה נותן טוב להחלמה?

04/10/2016 | 23:09 | מאת: גאיה

רציתי לשאול כמה זמן אחרי התקנת שתל והתקנת עצם מותר יהיה גם לשטוף את הפה כולל במי פה וגם אפשרות כבר לצחצח את הפה רגיל גם בשאר הפה לא באיזור המנותח ובמיחד את איזור השתל .

05/10/2016 | 10:01 | מאת: ד"ר אילן לוי

לגאיה, 24 שעות לאחר ההשתלה אפשר להתנהג כרגיל כולל צחצוח. באזור ההשתלה לצחצח בעדינות

27/09/2016 | 13:40 | מאת: שפרה

שלום, אימי בת 65 וצריכה לעבור השתלות שיניים, רופא השיניים שלח אותה לבדיקת צפיפות עצם, מאחר ויש לה בעיה עם הסידן, האם זה הכרחי לבדוק את הסידן?

05/10/2016 | 10:02 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשפרה, מצב שבו לא ניתן להשתיל עקב דלילות עצם הינו נדיר. אבל כדאי לבדוק

27/09/2016 | 00:26 | מאת: גאיה

האם יש מצב שחוץ מהרמת סינוס סגורה צריך גם השתלת עצם או לא כי הרמת סינוס זה במקום השתלת עצם או שיכול להיות גם גם שצריך ועקב כך מה משך ההחלמה שיכול להתארך?

14/10/2016 | 12:50 | מאת: ד"ר אילן לוי

תאורטית יכול להיות מצב שבו נדרשות שתי הפעולות. משך ההחלמה הראשונית 3 ימים. החלמה סופית בתוך כשבועיים

22/09/2016 | 23:05 | מאת: ירדן

אני אמורה עוד חודש לעבור התקנת שתל בשן טוחנת והרמת סינוס שאלתי האם ההחלמה קשה יותר בהרבה מאשר שתל ללא הרמת סינוס, כמה זמן לוקח להחלים וכדאי לנוח עד שחוזרת לעבודה כי עשו לי פעם אמנם הלסת תחתונה ולקח לי לפחות יומיים והיה ללא הרמת סינוס האם שיש הרמה החלמה יותר קשה וגם תופעות שונות שיש הרמת סינוס שיכולים להיות ?ונתנו לי אלא אם כן נהוג להוסיף אנטיביוטיקה רק ל5 ימים יום הניתוח רק ממש לפני ההשתלה ו4 ימים נוספים האם לא נהוג לתת לשבוע בדרך כלל או שמוסיפים לך עוד מינון ליותר זמן ביום הניתוח האם זה לא מעט מדי והאם נותנים גם תרופות נוספות?

09/10/2016 | 18:12 | מאת: ד"ר אילן לוי

לירדן, נא ראי תשובתי לעינת מ-23.9 בפורום טיפולי שיניים

09/09/2016 | 17:23 | מאת: מיטל

באילו מקרים אפשר להשתמש בהרמת סינוס סגורה , כלומר כמה עצם חסרה אפשר להשתמש בהרמת סגורה או אפילו כמה עצם צריך להיות כדי להשתמש והאם זה שעקרו את השן עקב סדק אבל תפסנו את זה מאוד מהר הכאבים תקפו לפני שראו בכלל רנטגנית ועל פי הסתכלות סימנים לככה ועקרו מהר הסיכוי לכך שפחות נספגה עצם ויהיה סיכוי אפילו שתל בלי הרמה , או הרמה סגורה , עשיתי כבר סיטי ואדע בקרוב אבל מה הסבירות במצב כזה?

05/10/2016 | 10:05 | מאת: ד"ר אילן לוי

למיטל, קיימת שורה של שיקולים בבחירה של הרמת הסינוס. באופן כללי אם מדובר בהשתלה של שן בודדת ועדין ישנה עצם בגובה של 5-6 מ"מ, ניתן לשקול הרמת סינוס סגורה

04/09/2016 | 16:11 | מאת: נעמה

מהו זמן המתנה בדרך כלל בין התקנת שתל בלסת עליונה לתהליך השיקום?

05/09/2016 | 11:58 | מאת: ד"ר אילן לוי

חצי שנה

31/08/2016 | 15:52 | מאת: ספיר

רציתי לשאול אני צריכה לעבור שתל בשן טוחנת עליונה . רציתי לשאול האם יש הבדל בספיגת העצם אם עושים מהעקירה אחרי 6 או 7 חודשים?

05/09/2016 | 11:57 | מאת: ד"ר אילן לוי

זה לא משמעותי

29/08/2016 | 16:16 | מאת: רעות

אני הולכת בקרוב לעשות צילום סיטי שאלתי היא אני רוצה ללכת בערך שבועיים לפני התור שנקבע למומחה השאלה האם התשובות ושליחתם למראה יהיו מוכנות או שכדאי לתת יותר זמן ?

05/09/2016 | 11:56 | מאת: ד"ר אילן לוי

שבועיים זה בסדר

24/08/2016 | 19:25 | מאת: ענת

אני אצטרך בקרוב לעבור שתל במידה ואצטרך סגורה פתוחה החלטנו שלא נעשה אם אצטרך אלא רק סגורה . השאלה אם אצטרך לא רק שתל אלא הרמה סגורה שהיא יותר קלה כמה זמן לוקח להחלים ולוקח זמן להתאושש אחרי השתל האם יכול להיות גם ימים שכדאי לנוח אחרי זה?

29/08/2016 | 13:21 | מאת: ד"ר אילן לוי

קשה להעריך מראש. יתכן שתזדקקי לחופשת מחלה בת 3 ימים

שלום, לפני כ-10 שנים הוצאו לי כל שיני הבינה (אני כבן 40 היום), וכן עברתי טיפול שורש בשן הטוחנת השמאלית תחתונה אחרונה (עקב חור גדול שנגרם בעקיפין משן הבינה שהיתה לידה). לאחרונה היתה לי נסיגת חניכיים משמעותית סביב בסיס השן הנ"ל, ועקרתי אותה (לפני כשבועיים). רופאת השיניים שלי אמרה שאין טעם להשתיל שן במקום השן שנעקרה, אבל אני מתלבט האם זו המלצה נכונה או לא - גם בשל ההרגשה בפה והעובדה שאני מאד רגיל ללעוס בצד שמאל, וגם כי הבנתי שעלולות להיות השפעות על שאר השיניים (השן העליונה עלולה לצמוח עתה שאין שן מולה, ונדמה שקראתי היכנשהו שגם השיניים התחתונות עלולות לזוז). מה ההמלצה באופן כללי לגבי שן טוחנת אחורית? מה היתרונות והחסרונות בהשתלה? כמו כן, מה הסיכונים הכרוכים בהשתלת שן במיקום הזה? תודה! זאב

לזאב, בדרך כלל לא משלימים את השן הזו כי אפשר בלעדיה. נכון שעלולה להיגרם בקיעת יתר של השן הנגדית. אבל אם אתה מרגיש בחסרונה ניתן להשתיל. אם יש די עצם במקום אין סיכון בהשתלה. אבל שתל בודד באזור זה יתקשה לעמוד בכוחות הלעיסה. לכן - או לא להשתיל או להשתיל שניים.

12/10/2016 | 14:05 | מאת: זאב

31/07/2016 | 17:19 | מאת: חיה אביב

גם אם עברתם השתלות והכל עבר בשלום התוצאה יכולה להיות לא מספקת. הכל תלוי בטכנאי השיניים. הפיניש שלו הוא שקובע איך תראו בשנים הקרובות. מניסיון אישי חובה לוודא עם אופא השיניים מיהו הטכנאי ולבדוק המלצות לגביו.

01/08/2016 | 10:55 | מאת: ד"ר אילן לוי

תודה לעפרה

27/07/2016 | 11:38 | מאת: יהורם

הוצע לי טיפול חניכיים הכולל הקצעת שורשים וטיפול אנטי דלקתי.מה הכוונה בטיפולים הללו ובנוסף הוצע הזלפת חיטוי. איזה חומר זה .תודה.

01/08/2016 | 10:54 | מאת: ד"ר אילן לוי

ליהורם, דלקת החניכיים מתפתחת ב"כיס" שקיים בין החניכיים לשורש השן ובו מתיישבים החיידקים. בעת ההקצעה מנקים מהכיס את הרקמה הדלקתית יחד עם אבנית השן ועם מושבות החיידקים. לאחר מכן מומלץ להחדיר למקום חומר חיטוי למניעת התחדשות הדלקת

18/07/2016 | 08:46 | מאת: נעמה

הנני אמורה לעבור בקרוב שתל לא ידוע אם אצטרך הרמת סינוס או לא השאלה ההחלמה יותר איטית משתל רגיל גם אם זו סגורה כדאי לקחת כמה ימים להחלמה אחרי והאם בגלל שזו שן שעקרו אותה עקב סדק בשן סיכויים רבים יותר להרמת סינוס וחוץ מזה השן הזו גם עברה הארכת כותרת אז הסיכויים לכך יותר גדולים?

19/07/2016 | 20:57 | מאת: ד"ר אילן לוי

לנעמה, לגבי השאלה הראשונה, הארכת משך ההחלמה, יתכן שתהיה השפעה. לגבי השאלות האחרות - אין קשר

12/07/2016 | 20:45 | מאת: טל

שלום רב.לפני 14 שנים עברתי עקירת 2 שיניים הקדמיות בעקבות נפילה חזקה במיוחד( לאחר אי הצלחה של טיפול שורש וניתוחי אפיסקטומי).הורכב לי גשר חרסינה מניב לניב שמסתיר את 2 השיניים שנעקרו. בפעם האחרונה שביקרתי אצל רופא השיניים הוא הסביר לי שהלסת העליונה הקדמית מאוד דקה בעקבות ספיגת עצם.לאחרונה התחלתי להרגיש לחץ עצום באזור של חוסר 2 השיניים ואני מאוד מודאגת.שאלתי האם אפשר להמשיך להיות עם הגשר כי שאר השיניים שתומכות בו טובות? ושנית האם בעקבות ספיגת העצם החניכיים מקדימה יכולות להישבר/להיסדק משום שהן דקות מאוד. תודה רבה וערב נעים

15/07/2016 | 10:08 | מאת: ד"ר אילן לוי

לטל, ספיגת עצם אינה מתבטאת לא בתחושת לחץ ולא בשבר או סדק בחניכיים. אם את חשה לחץ יש לברר את הסיבה

15/07/2016 | 17:34 | מאת: טל

תודה רבה על תשובתך.בעיקרון יש אפשרות שבגלל שאין כמעט עצם בשינים הקדמיות העליונות לא יהיו לי כמעט חניכיים למעלה או שלאחר הרבה שנים שעברו זו הספיגה המקסימלית?

09/07/2016 | 15:27 | מאת: נירו

שלום, אני נדרש לבצע צילום סיטי לאחר עקירה של שן 37 בלסת תחתונה. הייתי במכון צילום והם אמרו שאני נדרש לעשות צילום של כל הלסת התחתונה. האם יש דרך לעשות צילום סיטי לשן אחת בלבד או לפחות לרבע מהלסת? דבר נוסף, הבנתי שיש טכנולוגיות צילום שונות ויש מכונות שהקרינה בהם פחותה. באיזה טכנולוגיה עדיף להשתמש לצילום CT?

12/07/2016 | 17:52 | מאת: ד"ר אילן לוי

לנירו, ניתן לצלם גם רק חלק מהלסת. בעיקרון, ככל שהמכשיר חדש ומשוכלל יותר כך עדיף

עשיתי השתלת שיניים בשיטת און אול פור לפני יותר מ3 שנים ההשתלה נעשתה בלסת העליונה. וההשתלה שלי נעשתה על6 שתלים. מאז ההשתלה השיניים נשברות לפחות פעם בחודש וחצי כבר סיפרתי על כך בפורום לפני חצי שנה. בהמלצת הרופא הוחלף הבסיס לטיטניום ושוב נשברת לה שן ללא שוםה תראה וללא שאכלתי משהו קשה. הרופא טוען שאין מה לעשות מכיוון שנאני שוחקת שיניים בשינה .וזאת אמר לי גם בפעם הראשונה לפני שלש שנים כשהמליץ על סד. כמובן ששילמתי הרבה כסף עבור הטיטניום ומה שקורה שאני מרגישה מתוסכלת הולכת ושבה מרופא השיניים בלי סוף מה שמעניין זה שכשאני מגיעה למרפאה יושבים עוד קליאנטים במצבי שהולכים וחוזרים בלי סוף בגלל שבירות אחרי השתלת או און פור. מוזר ביותר שלכולם הוצע סד. כמה שאלות: מה יכולה להיות סיבת השבירה לאחר השתלה זו? האם ההשתלה אמורה לגרום לשחיקת שיניים מסיבה כל שהיא? ולבסוף: מה עלי לעשות? האם להמשיך ולהגיע לרופא בלי סוף? בבקשה עזרו לי לפני ששוב תישבר עוד שן. כי הגיעו מים עד נפש. מרגישה די מרומה כמו לקנות מכונית חדשה שאיננה נוסעת ולא ניתן לתקן אותה.

21/06/2016 | 17:10 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשירי, קורה ששן נשברת אבל אצלך התכיפות כנראה גדולה מהרגיל. השימוש בסד לילה חשוב ומומלץ ביותר לאחר מסירת שיקום All-on 4. אם איבדת אמון כדאי לשקול פנייה לחוות דעת נוספת

19/06/2016 | 18:28 | מאת: טופז

בעוד חודשיים - חודשיים וחצי אמורה לעבור שתל , רציתי האם חוץ מצילום סיטי מומלץ לעבור גם בדיקת דם - יש איזה משהו חשוב לבדוק במיוחד במידה שאו רק שתל אצטרך או תוספת עצם , וכבר כמה שנים לא עברתי בדיקת דם אבל השאלה אם יש איזה משהו בבדיקת דם שחשוב בשביל שתל או שלא והנני בסביבות גיל ה- 40 אם זה משנה משהו?

21/06/2016 | 17:12 | מאת: ד"ר אילן לוי

מומלץ בהחלט לעבור בדיקת דם שגרתית ולוודא שכל המדדים תקינים

12/06/2016 | 19:20 | מאת: שירה

אם מקבלת הפנייה לעשות סיטי ורק עוד חודש אעשה כי רק אז יעברו 3 חודשים המכון יקבל את ההפניה והתשלום עדיין? והאם אחרי 3 חודשים שעשיתי את הסיטי יהיה כבר אינדקציה לגבי הצורך או אי צורך בנרמת סינוס ואיזה סוג והאם סיטי מספיק או צריך גם צילום פנורמי ?

05/07/2016 | 19:05 | מאת: ד"ר אילן לוי

אין בעיה עם דחייה של 3 חודשים

05/06/2016 | 16:58 | מאת: אן

בשל דלקת בשתן נלקחה אנטיביוטיקה ציפרודקס (פעמיים ביום 500 ) לפי הוראת רופא משפחה במשך 5 ימים. יומיים אחרי סיום האנטיביוטיקה מתוכננת השתלת שן אחת בלסת התחתונה. לדעת רופא המשפחה ניתן במרווח זמן זה לבצע ההשתלה. האם אכן זה זמן מספיק?

05/06/2016 | 19:11 | מאת: ד"ר אילן לוי

אפשר להשתיל

01/06/2016 | 22:57 | מאת: לינדה

דר שלום, האם כולם יכולים לעשות השתלת שיניים (כל הפה) ביום אחד או שזה לא טיפול שמומלץ לכולם? האם זהו בדרך כלל טיפול יקר יותר או זול יותר מאשר השתלת שיניים (כולל עקירות קודם וכיוצב) שמתפרשות על שנתיים- שלוש? תודה מראש.

03/06/2016 | 13:47 | מאת: ד"ר אילן לוי

ללינדה, אכן מדובר בשיטה שלא מתאימה לכל מקרה. מבחינת עלויות, בשורה האחרונה המחיר המתקבל נמוך יותר

10/05/2016 | 22:59 | מאת: מאי

הייתי מעוניינת לשמוע על שתלים זיגומטיים. הבנתי שזה הטיפול המומלץ כאשר יש בעיית עצם בלסת עליונה. מהו הטיפול? האם נעשה ביום אחד? האם יש בו סיכון? מהו זמן ההחלמה? האם נעשה בהרדמה והאם הטיפול מלווה בכאבים?

13/05/2016 | 13:19 | מאת: ד"ר אילן לוי

השתל הזיגומטי נועד לשימוש במצב שבו בלסת העליונה אין די מקום להכנסת שתלים. ההשתלה מתבצעת ביום אחד. ההחלמה אורכת כשבועיים. תופעות הלוואי כמו אחרי ניתוח - נפיחות, כאבים, דימום. יש בניתוח זה סיכונים מכיוון שהוא עובר באזור של מסלולים עצביים

25/04/2016 | 23:12 | מאת: אורית

רציתי לשאול האם אפשר לעשות ניקוי אבנית אצל שיננית שבועים וחצי אחרי שתל או שלא כדאי?

26/04/2016 | 18:36 | מאת: ד"ר אילן לוי

אפשרי

18/03/2016 | 16:00 | מאת: אילן

הרופא שלי המליץ לחכות 4 שבועות בין עקירה ל CT ואח"כ שתל בלסת תחתונה, כיוון שהמתנה נוספת עלולה לגרום לדילול העצם וכדי לשפר את תהליך הריפוי. זאת בעוד שאתה הצעת 3 חודשים , האם האסכולה של חודש היא גם מוכרת? תודה

21/03/2016 | 10:54 | מאת: ד"ר אילן לוי

המקובל בלסת תחתונה - המתנה של 3 חודשים

22/02/2016 | 10:35 | מאת: עליזה

שלום!אני אמורה לעקור 2 בשיניים מס' 35 ו37 ושן אחת חסרה מס'36. האם מומלץ לעקור ,להשתיל ,לעשות השתלת עצם ולשים כתר זמני בטיפול אחת. אני יכולה לשלוח גם צילום וCT תודה

24/02/2016 | 20:21 | מאת: ד"ר אילן לוי

לא מומלץ

20/02/2016 | 17:08 | מאת: סיגל

כדי לעבור השתלת שיניים ללא הרמת סינוס מצאתי ברשת כמה פתרונות בלייד, סובפריסטל, להב, זיגומה, פטריגואיד. מייעוץ עם רופא שיניים הבנתי כי שיטות אלו חדשניות ומעטים הרופאים אשר יודעים לבצעה בהצלחה. האם תוכלו להאיר עיניי בהבדלים בשיטות ומהי השיטה העדיפה כאשר קיים חוסר עצם וכאשר הרמת סינוס היא בעייתית. מדובר בהשתלה של 2 שיניים אחוריות בלסת עליונה. תודה.

24/02/2016 | 14:53 | מאת: ד"ר אילן לוי

לסיגל, נראה שלמדת היטב את הנושא אם כי כמה מהשמות שהזכרת אינם רלבנטיים לבעיה שלך. הרמת סינוס עדיפה

11/01/2016 | 08:48 | מאת: תרצה

שלום לד"ר אילן לוי. אני מודה לך עלעזרתך. 13.12 נתן תשובה מספקת,הייתי אצל הרופא ניסיתי לשכנע אותו לבצע עקירה -ושתל .הרופא התנגד בתוקף אינו מוכן לעקור אלה שיחזור +כתר זמני לחודשיים -ידוע לי שהן 25 לא תחזיק מעמד מניסיוני הקודם-האם עלי לקבל את ההצעה שיחזור +חודשים כתר זמני לחכות וליראות.תודה רבה -תבורך-ממיני תרצה.

11/01/2016 | 11:31 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה, אם את סומכת על רופא השיניים שלך ויודעת שהוא רוצה את טובתך, תסכימי לתכנית הטיפול שלו

13/12/2015 | 09:13 | מאת: תרצה

שלום .ד"ר אילן לוי תודה מראש על עזרתך. שן 25 בוצע בעבר כתר אחרי מספר שניים נפל -הוחלט לבצע עקירה +שתל.יש לציין שהשן נשארה קליפה דקה.ביום העיקרה הרופא היחליט על דעת עצמו לא לעקור בטענה שיש בעיה של חנכיים -ניסה לבנות מבנה היכניס שני מוטות -יש לציין ששאני יכולה לאכול הרגשה לא נעימה אנני יודע איך אצה מכל המצב.השאלה-האם שתל מחזיק זמן יות מהמבנה ברגה שאוכלים משוא קשה בכלות נשבר.תודה מראש ד"R לוי אילן

13/12/2015 | 09:16 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה. השתל ישרוד בפה יותר שנים מהשן שהושארה. יחד עם זאת הרופא שלך פעל נכון ושימר את השן כאשר הוא העריך שניתן להימנע מעקירה ועל כך הוא ראוי להערכה. אם אינך מרגישה נח עם השחזור שבוצע חזרי אליו לבדיקה

09/11/2015 | 13:22 | מאת: תרצה

שלום . שוב תודה על עזרה. לפני השתלה שתל האם ניתן לבדוק שאדם חסר לא חנכיים.או רק ברגע שיש דלקת ואז מתעוררת שיש בעייה.האם זה לא בעייה של הרופא שביצע את השתלה. תודה מראש

10/11/2015 | 12:32 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה, מצב החניכיים נבדק ומאובחן לפני ההשתלה

05/11/2015 | 17:57 | מאת: דרורית סער

שלום, הבת שלי נמצאת בארה"ב ומגיעה לארץ בדצמבר לשבועיים-שלושה. היא זקוקה לעקירה של שן אחורית בלסת העליונה (שן 16??) האם ניתן בתקופה הקצרה שהיא נמצאת בארץ לבצע עקירה וגם השתלה לשן בודדת? תודה על תשובתך!

10/11/2015 | 12:29 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדרורית סער, בשן אחורית זה בד"כ לא מומלץ

01/11/2015 | 08:12 | מאת: תרצה-ד"ר אילן לוי

לפני 3שניים בוצע השתלות שן 46+47+כתרים.יש לציין אחרי האיפול הרגשתי לא נוח פניתי לרופא וטענתי שכואב לי -הוטען בגלל שאני חורקת שניים הלכתי לקופת חולים טענו שזו לא סיבה .סיפרתי לרפא לא מצא חן בעניו.היום הוא מוכן לבדוק ולתכן בוצע צילום השתלים תקין. אבל ברגע ששם את הכתרים פו הבעייה.ברגע שאני מתחילה לאכל שן 46 מקבלת אדמומיות -מתנפח יםחניכיים והפניים.השאלה האם הבעייה זה הכתרים.מה ניתן לעשות לפי דעתך. תודה מראש על העזרה.ממני תרצה

04/11/2015 | 11:43 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה, מתיאורך נשמע שקיים קשר ישיר בין הכתרים להופעת הדלקת. יש לאתר את הגורם

31/10/2015 | 19:15 | מאת: איילה

שלום. אני לאחר שני שתלים שבוצעו לאחר הרמת סינוס. יש לי דלקת חניכיים מטופלת על ידי פריודנט וכעת המצב מצוין. ניגשתי לרופא שיניים לביצוע שיקום: מבנים וכתרים על השתלים. הרופא רוצה לעשות לי כתר משותף לשני השתלים יחד. האם זה מקובל? מה ההבדלים בין זה לבין שני כתרים נפרדים? מה עדיף? תודה מראש

04/11/2015 | 11:45 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאיילה, אני ממליץ לחבר את הכתרים וכך לתת פיזור לחצים ועמידות טובה יותר לשתלים

20/10/2015 | 21:16 | מאת: יעל

שלום עברתי השתלת עצם ו3 שתלים בלסת עליונה ככת לאחר שנה וחצי יש אזור קטן בין 2 הכתרים שכל הזמן נכנס אוכל בגלל חוסר עצם, כך נאמר לי האם יש אפשרות להשתיל עצם נוספת מבלי להוציא את השתלים. בברכה

21/10/2015 | 17:04 | מאת: ד"ר אילן לוי

ליעל, הוספת עצם אפשרית ולא תסכן את השתל, אבל סיכויי ההצלחה שלה בינוניים. עדיף להצטייד בקסמים ובעזרים דנטליים מתאימים ולשמור את המקום נקי.

שלום דוקטור. חודשיים לאחר השתלה בלסת העליונה בשיטה הנל. השיניים נשברות שוב ושוב כמו שקורה לרבים אחרים. כך זה מתמשך לאורך 3 שנים. אני מגיעה לרופא השיניים הטכנאי מתקן ושוב זה קורה. נאמר לי כי זה בגלל חריקת שיניים. גם לאחר שעשיתי סד השיניים ממשיכות להישבר. האמת שאינני יודעת בוודאות אם אני חורקת שיניים בשינה מכיוון שאני גרה לבדי. אינני יודעת מה לעשות. האם בתוקף האחריות הרופא צריך לעשות מחדש את השיניים ולא לתקן כל פעם? או שהחומר לא חזק? שמעתי שקיימת אפשרות לחומר טיטניום שהעלות שלו גבוהה האם זה מתאים לכולם? והאם אפשרי להחליף את השיניים שעל השתלים לטיטניום? אני די מיואשת. פוחדת לאכול שלא יישברו. מה אתה יכול להציע?

30/08/2015 | 18:58 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרבקה, לעיתים קורה שנגרם שבר בגשר האול און 4 אולם אני מבין שאצלך זה קורה הרבה מעבר לממוצע. קשה להשיב על השאלה מבלי לבדוק. ניתן לבצע גשר חרסינה על בסיס טיטניום שהוא חזק יותר. אבל שבר בחרסינה קשה יותר לתקן לעומת שבר באקריל. בד"כ אין צורך בחידוש של השיניים כי התיקון נותן את אותו החוזק

30/08/2015 | 09:36 | מאת: תרצה

שלום לד"ר אילן לוי. ברצוני להודות לך על עזרה. יש לבצע השתלות לסת עליונ ה 25+14+15 שאלה.1.קופת חוילם עובדים בשיטה מסורתית דהיינו לאחר עקירה ממתינם מספר חודשים-מה היתרונות. 2.יש רופאיים פרטיים שמבצעים עקירה והשתלה בבת אחת -מה היתרונות של השיטה הזו.תודה מראש

30/08/2015 | 18:53 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה, לעיתים ניתן לבצע השתלה מיידית. להחלטה נכנסים מספר שיקולים: האם השן הנעקרת דלקתית? האם יש די עובי עצם? וכו'. היתרון בהשתלה מיידית הוא קיצור זמן הטיפול

25/08/2015 | 10:18 | מאת: קרין

שלום רב שמי קרין ועברתי עקירת שן בלסת העליונה ב-2/8 הרופא אמר לי לחכות שלושה חודשים ואז לעשות צילום סי.טי,האם זהו מספיק זמן לחכות והאם ההליך של השתל כואב,יש לציין שסובלת מחרדות ומטופלת בכדורים פסיכיאטריים. תודה רבה!

26/08/2015 | 11:45 | מאת: ד"ר אילן לוי

לקרין, זמן ההמתנה המקובל בלסת תחתונה 3 חודשים ובעליונה חצי שנה. אין סיבה לחשוש מההשתלה. הטיפול מתבצע תחת הרדמה מקומית ואינו כואב

26/08/2015 | 12:43 | מאת: קרין

תודה רבה על תשובתך,אך האם צריך לחכות חצי שנה בכדי לשים את הבורג או חצי שנה מששמים את הבורג עד לכתר ולמבנה?

27/08/2015 | 11:55 | מאת: ד"ר אילן לוי

כחצי שנה בין העקירה להשתלה. כחצי שנה בין ההשתלה לשיקום. מדובר בכללי אצבע ובחלק מהמקרים ניתן לקמר את משכי ההמתנה

14/07/2015 | 13:46 | מאת: תרצה

שלום .שן 14 +15 מחוברות .שן 14 נשברה יש לעקור אותה . רופא שניים ממליץ גם לעקור 15 -טוען שיהיה קשה לחתוק את השן .עדיב לעקר 14+15 ולשתיל שני שתלים. מה דעתך.האם עדיב לעקור 14 ו15 בעוד מספר שניים. השתלה ועיקרה ביום אחד האם זה רצוי -או לעקור ואחרי שלשה חודשים להשתיל את השתלים-תודה מראש

14/07/2015 | 18:42 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתרצה, קושי בהפרדת השיניים אינו סיבה לעקירת שן. השתלה מיידית (= עקירה והשתלה באותה הישיבה) אפשרית לעיתים אולם בד"כ אינה מומלצת. בלסת העליונה הכדאי אפילו להמתין 6 חודשים

03/06/2015 | 09:20 | מאת: ורה

אני עשיתי השתלה של 3 שיניים צמודים אחורה כיחידה אחד. לא טוב לי אך בטענתו אין אפשרות אחרת. שאלתי : האם לא יכולים לעשות השתלה של כל שן בנפרד למרות שה-3 הם סמוכים? תודה

03/06/2015 | 21:22 | מאת: ד"ר אילן לוי

לורה, אפשר להפריד. אבל כאשר השיניים מחוברות התוצאה חזקה יותר

23/05/2015 | 10:06 | מאת: חיה

בגלל בעיות עצם הוצע לחברתי לעבור השתלות בסאליות. מהן היתרונות והחסרונות האם הנושא מוכר לכם? והאם יש נסיון ארוך טווח בתחום בעולם

26/05/2015 | 19:47 | מאת: ד"ר אילן לוי

לחיה, היתרון - מהוות פתרון כאשר חסרה עצם החיסרון - מדובר בניתוח לא פשוט ואין די ניסיון כדי לוודא הצלחה אפשר לנסות או לחילופין לעבור מילוי עצם בסינוסים

10/05/2015 | 11:45 | מאת: מיכל

שלום רב בת 42, עד לאחרונה חשבתי שמצב השיניים שלי תקין. כרעם ביום בהיר התברר לי כי אני סובלת ממחלת חניכיים ולאחר שנה און אנד אוף עם רופא שיניים, היום עקרתי שן טוחנת. התוכנית היא לעבור הקצאת שורשים אצל פרויודנט להמשיך בירור לגבי מצב חניכיים ולעשות שתל. אני קוראת כבר שעתיים בפורום שלך על בעיות שונות ומגוונות עם שתלים ומתה מפחד מהתהליך, מה גם שידוע לי שאין כמעט עצם לשן שנעקרה מה שיחייב השתלת עצם. הבעיה הכי גדולה היא העישון שלי, דבר שאני מבינה שמגדיל סיכויים לחוסר הצלחה. מה עושים עם זה? מה האופציה למטופלת כמוני? בנוסף, יש לי את מכשיר הסילונית ואתה מדגיש בהתייחסות שלך את חשיבות השימוש הנכון בה. אשמח לשמוע איך משתמשים בה באופן נכון. תודה על הכל

10/05/2015 | 21:20 | מאת: ד"ר אילן לוי

למיכל, מחלת חניכיים הינה מחלה גנטית. אבל אינה גזרה משמיים ועם שמירה טובה ניתן להאט את התפתחותה. גם השתלות והשתלות עצם הן טיפולים מאד נפוצים כיום ועם הצלחות גדולות וממש לא צריך לפחד. העישון מקטין משמעותית את סיכויי ההשתלה. באבודה עם סילונית יש לכוון את המכשיר לאזורי המגע שבין השיניים והחניכיים ולאזורים שמברשת השיניים מתקשה להגיע אליהם.

30/04/2015 | 23:18 | מאת: עמי

אישתי מבוטחת במגדל. קיבלה אישור ל -2 שתלים בהשתתפות עצמית בלבד. השתלים עבור לסת תחתונה. שיניים במרכז. הומלץ לשדרג לדגם אמריקאי בתוספת גבוהה יותר מסך ההשתתפות העצמית. השאלה : האם ניתן לקבל אצלכם דרך ביטוח מגדל מראש שתלים איכותיים במחיר השתתפות עצמית. האם ישנה הצדקה בכלל לשדרג ? אם כן, איזה שתלים מומלצים והאם אמריקאי אומר טוב יותר? (ברזולוציה של דגם מומלץ, אם אפשר ) תודה

01/05/2015 | 10:34 | מאת: ד"ר אילן לוי

לעמי, ישנם שתלים אמריקאים מסויימים שנחשבים לטובים ביותר. ישנם שתלים מתוצרת הארץ שנחשבים מצויינים ועם אישור תקן של ה-FDA. אנחנו לא עובדים עם חברות ביטוח

27/04/2015 | 10:23 | מאת: אלי

שלום רב! עברתי השתלת שיניים בשיטת all on 4 בלסת תחתונה בשנת 2010 עם שישה שתלים. ובשנת 2013 עברתי שתלים זיגומטים בלסת עליונה באותה שיטת טיפול של all on 4 במשך השנתיים האחרונות נשברו לי השיניים בלסת העליונה זו הפעם הרביעית ותמיד בחצי הפה הימני. לטענת הרופא אני שוחק שיניים למרות שאני ישן עם שומר לילה הגעתי למצב שאני מפחד לאכול האם ישנו חומר חזק יותר מהאקריל? אשמח לתשובתך נ.ב מקרים כאלו של שברים בלסת עליונה קרו למספר אנשים שאני מכיר

29/04/2015 | 12:30 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאלי, אכן ישנן חלופות לאקריל. הרופא המטפל אחראי לתת לך את הפתרון

18/04/2015 | 21:28 | מאת: חגית

שלום.אני עומדת לעבור ניתוח בהרדמה מלאה לשיקום הפה ביום אחד מיכוון שאין לי עצם בלסת העליונה האפשרות היחידה היא של שתלים זיגומטיים.קיבלתי הצעה ללסת עליונה שתלים זיגומטיים ולסת תחתונה החלפה של כל הגשר על השיניים שלי פלוס שתל אחד.המחיר יקר ביותר. כבר שבועיים שאני חורשת את האינטרנט בחיפוש אחר מרפאה שעושה שתלים זיגומטיים בהרדמה מלאה ולא מוצאת חוץ מהמכון שהייתי אצלו. הבנתי שמיכוון שהשתלים האלה יחסית חדשים בארץ לא כולם עושים אותם. האם אתם יכולים להאיר את עניי...חייבת טיפול דחוף!

29/04/2015 | 12:35 | מאת: ד"ר אילן לוי

לחגית, השתלים הזיגומטיים מבוצעים במרפאות רבות. גם כשאין עצם זהו לא הפתרון היחיד. מכיוון שמדובר על תכנית גדולה אני בהחלט ממליץ לך לשמוע חוות דעת נוספות. נא עייני בשאלה של אלי מ-27/4

11/04/2015 | 14:14 | מאת: שולה

חג שמח ! עברתי לפני שלושה חודשים השתלת 13 שיניים עם הרדמה כללית האם עדיין אסור לנשוך למשל לחם רך או קציצות רכות איך יודעים שהשתלות נקלטו האם בבדיקת סי . טי יש אפשרות כזו שזה כבר נקלט אחרי 3 חודשים ובאיזה צורה סותמים את החורים בשיניים כי זה מפריע ברמות תודה מראש וחג שמח

14/04/2015 | 11:24 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשולה, הנכון ביותר הוא להפנות שאלות אלו לרופא המטפל. כלל האצבע אומר שקליטת שתל בלסת תחתונה אורכת 3 חודשים ובעליונה חצי שנה. בכל מקרה מזון רך מותר באכילה. יש כמה אופנים בהם בודקים את קליטת השתלים ונכלל בהם צילום פנורמי. אין צורך ב-CT. עם החורים שמפריעים חזרי אל הרופא המטפל והוא ימצא פתרון.

14/04/2015 | 15:59 | מאת: שולה

05/04/2015 | 18:20 | מאת: רונן

האם היא מתאימה גם כשאין בכלל שיניים?

05/04/2015 | 18:27 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרונן, טכנולוגיית ה-All-on-4 אכן מיועדת ללסת מחוסרת שיניים והיא מהווה פתרון מצויין למי שאינו רוצה להשתמש בתותבת להוצאה. יתרונות השיטה: אין צורך בהשלמות עצם. השימוש בשתלים ארוכים מהרגיל מאפשר כבר ביום ההשתלה להבריג על השתלים גשר קבוע, כך שבאותו היום ניתן להשלים את הטיפול. מידע מפורט ניתן למצוא באתר שלנו בקישור http://firstsmile.net/?p=354

02/04/2015 | 09:35 | מאת: רון

מי יכול לתת לי הצעת מחיר?

02/04/2015 | 18:50 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרון, תכנית טיפול מצריכה בדיקת רופא וצילומים. אתה מוזמן להגיע אלינו ל"חיוך ראשון"

28/03/2015 | 16:10 | מאת: שולה

שלום רב ! עברתי לפני שלושה חודשים השתלת שיניים (13) והשתלת עצם אחד בהרדמה כללית ביום אחד זה נראה מאוד יפה אבל השאלה שלי מתי אדע שאכן השתלים נקלטו ומתי יסתמו לי את כל החורים שהרופא אמר לי רק אחרי שיקלטו ,זה מאוד מפריע לי כי אני כל הזמן מתעסקת בצחצוח ובסילונית כי נכנס לי לחורים אוכל ומתי סוף סוף יהיה מותר לי לאכול אוכל לא טחון וללעוס? אומנם זה טוב לדיאטה אבל מתה כבר לאכול חח תודה מראש

29/03/2015 | 12:44 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשולה, הקליטה של השתל בעצם אורכת כ 4-6 חודשים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 10