פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - השתלת שיניים ומחלות חניכיים
פריודונטיה היא אחת מההתמחויות המוכרות ברפואת שיניים, שתפקידה לטפל במחלות חניכיים, וכן לפתור בעיות אסתטיות עקב נסיגת חניכיים, או כחלק מתהליך שיקום הפה והתקנת שתלים דנטליים. מומחה למחלות חניכיים הוא רופא שיניים אשר בתום תקופת לימודי רפואת השיניים ולאחר קבלת התואר והרישיון לעסוק ברפואת שיניים, מתמחה במוסד אקדמי מוכר לתקופה של כ-4 וחצי שנים נוספות. במסגרת התמחות זו הרופא לומד לאבחן ולטפל במחלות החניכיים השונות, ולהתקין שתלים דנטלים גם במצבים קשים ביותר, בהם קיים חסר מתקדם של עצם. רק לאחר שעמד בהצלחה בבחינות הממשלתיות, וקיבל תעודת מומחה חתומה וממוספרת של משרד הבריאות, זכאי הרופא לשאת בתוארו - פריודונט - מומחה למחלות חניכיים. ^^בפורום יידונו הנושאים הבאים:^^ מחלות חניכיים, השפעתם על הבריאות הכללית ואיכות החיים של המטופל ודרך הטיפול בהן. שתלים דנטאליים: האם הם באמת הפיתרון החלופי לשן? כיצד ניתן לבצע שתלים תוך מתן פתרון תפקודי ואסתטי מיטבי? שתלים דנטאליים ומחלות חניכיים.
1804 הודעות
1756 תשובות מומחה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

הריטיינר שהביאו לי לוחץ על החניכיים , אני שם אותו רק בערב , רופא שיניים אמר לי שהלחץ יכול לעשות דלקת ונסיגת חניכיים , אני כבר 3 חודשים איתו והרופא שעשה לי את הריטיינר אומר שהוא מזהה לחץ והחלק הפנימי אמור לגעת בחניכיים , האם לחץ על החניכיים יכול תוך 3-6 חודשים לגרום ממש לנסיגת חחניכיים בלתי הפיכה כי יש לי שם רגישות לקור , או שברגע שמחליפים או מפסיקים איתו , החניכיים משתקמות וחוזרות לאיך שהיו ,היות ובמקרה שלי הן בריאות ואני מקפיד לצחצח כמו שצריך

הרטיינר אמור להיות פסיבי, אסור שיפעיל לחץ על החניכיים - התחושות שאתה חש בחניכיים מהוות ״אור אדום״ - חשוב להתאים את הרטיינר אחרת הנזק עלול להיות בלתי הפיך

28/07/2022 | 20:19 | מאת: חנייכים

היי הגעתי לרופא שיניים שלי לאחר כאבים בחנייכים והוא אמר שיש לי כיס בחנייכים ושם לי 3 צ׳יפים בפנים..מאז סובלת מכאבים חזקים יותר ממה שהיה לי שהגעתי לרופא וכבר 3 ימים אחרי עדיין..האם זה תקין?

חשוב לחזור לרופא

14/07/2022 | 16:37 | מאת: אאא

שלום דר' אני בן 37, מזה כחודש וחצי סובל מדימומים יחסים מאסיביים בצחצוח ממספר מוקדים. לפעמים ספונטנית יורק רוק דמי או מרגיש טעם של דם, ללא קשר לצחצוח , לפעמים גם לא מוצא מאיפה. משחת שיניים פרודונטקס ומי פה מאותה סדרה לא עוזרים. מקפיד על שיננית אחת לחצי שנה. האם יש צורך בפריודנט? האם יש צורך להצטייד בבדיקןת או הדמיות ספציפיות לביקןר? תודה

חשובה בהחלט בדיקת פריודונט, לצורך הבדיקה נדרש צילום סטטוס

28/06/2022 | 20:48 | מאת: אילנה

שלום רב הבוקר הייתי אצל שיננית. קודם שצחצחתי שיניים על המברשת היה קצת דם. עלי לציין שהייתה המון אבנית והיה צריך הרבה לנקות. האם יכול להיות שהמקום רגיש מהטיפול ולכן היה קצת דם? אודה מאוד לתשובתך.

אחרי טיפול סביר שתהיה רגישות, דימום נובע מהדלקת. חשוב לצחצח שיניים בקפדנות ולנקות הין השיניים עם מברשוצ וקיסמי שיניים. הדימום אמור לחלוף בתחזוקה טובה

יש לי גולה בחניכיים העליונות מה זה יכול להיות

״הגולה״ זו הפרשת מוגלה - יתכן מבעיית חניכיים, יתכן מטיפול שרש לקוי, יתכן מסדק בשרש

שלום בת 66. לפני כחודש עברתי הקצעת שורשים (טיפול ראשון בסוף חודש מאי וטיפול שני באמצע חודש יוני).בסוף הטיפול רופא השיניים המליץ לי לצחצח עם מברשת שיניים חשמלית ומאז כאשר אני מצחצחת יש לי דימום רב מהחניכיים. האם זה תקין?? האם לגשת לרופא שטיפל בי??

דימום מעיד על כך שקיימת דלקת, הדלקת נגרמת מחיידקים ולכן סביר להניח שטכניקת הצחצוח אינה יעילה לכן רצוי לגשת חזרה לרופא השיניים ולקבל הדרכה בצחצוח שיניים. מברשת שיניים חשמלית מאד יעילה אבל עדיין חובה לנקות גם בין השיניים באמצעות קיסמי שיניים או מברשות בין שיניות או חוט דנטלי.

23/06/2022 | 15:50 | מאת: אריאלה

עשיתי היום הארכת כותרת ל 3 שיניים ואחרי כן שטפתי עם קורסודיל אחרי שעתיים, ועכשיו אני קוראת שרק יום למחרת, מה יקרה לי עכשיו כשלא ידעתי

ממליצים לבצע שטיפת פה יום למחרת משום ששטיפה ויריקה עלולה להגביר דימום. אם לא הוגבר דימום אז הכל בסדר. לא נגרם שום נזק.

שלום רב לרופאה אני בן 75 כל השיניים עדיין נמצאות במקומם !! רק 3 סתימות מלפני עשרות שנים . (עשיתי לצערי הפסקה בניקוי אבנית עקב תאונה ושיקום בערך מגיל 42 עד -50 .)שמונה שנים וחזרתי לטפל בשנתיים האחרונות עשיתי ניקוי והקצעה אצל מומחית רופאת חניכיים לא אצל שיננית= כיוון שאחרי טיפול השיננית הייתה רגישות שבועות רבים . ולצערי לא השתנה לאחר טיפול הרופאה המומחית בעצמה . גם היום לא כל כך נייד .וגם הרופאה המומחית בחופשה ולכן שואל . גם שנה שעברה , . שהמומחית עשתה הניקוי הרגשתי רגישות זמן ארוך !. וגם השנה בטיפול לפני 38 יום = שבועיים בערך כאב שהמברשת נגעה בכמה שיניים . (אכלתי רך מרוסק) וזה כבר בסדר .לא כואב כלל בציחצוח, ! יכול ללעוס גזר חי סלק וכ"ו . אפילו החוט דנטלי שנכנס בין השיניים לניקוי כבר לא כואב כלל .. אבל שמתעורר בבוקר מרגיש כל 4 צידי וסוף השיניים , בעיקר עליונות משהו "מושך" " צורב " ולפעמים שורף =שעתיים שלוש ולפעמים עד שאוכל פעם ראשונה בצהריים (לא אוכל בבוקר) בהתחלה ,בצהריים נגמרו הכאבים , עד למחרת בבוקר . נראה לי שמחמיר עכשיו , מציק יותר , ומשך היום גם . בעיקר הכאבים והתחושות בלסת העליונה . שניסיתי לשטוף הפה עם מי מלח אחרי ארוחה צהריים הרגשתי שריפה דומה עד שאכלתי בערב . וגם שניסיתי רק פעם אחת תמיסה המכילה 0.2 כלורוהוקסידין שרף , כאב ממש שעות חזק מאד ! (אולי עושה יותר נזק? ) מנסה כל מיני משחות שיניים ,ועכשיו יומיים גל כלורוהכסידין לאסר 0.2 אחוז , שמורח עם מברשת השיניים בערב -וגם לא פתר הבעיה . אכילה ולעיסה עצמה כבר לא כואבת - להפך = מפסיקה לזמן מה את התחושות. אוהב ואוכל המון פירות כל ערב כארוחת ערב ארוכה !! (שיהיה טעם לחיים) לפני הניקוי , בדרך כלל השיניים לא היו מציקות . משתדל לפסוח על פירות עם זרעים שחודרים לרווחים . פעם ראשונה השנה שאכלתי מילון הרגשתי מיד = כמו תחושת שטיפת מי המלח , והתמיסה שהיתה בשיניים . 1)הפירות עושים נזק או רק מציקים? לעשות הפסקה באכילת פירות ? . 2) מה מציע לעשות?איזה תכשיר להשתמש ? כבר צורב לי בגרון מ ה כלורוהקסידין ? איך להשתמש בו בגל או בתמיסה שלא יגלוש לגרון ? מי מלח עדיף???סודה לשתייה ??? 3) ובכללי אולי להאריך את הזמן בין ניקוי לניקוי ??לפני הניקוי מרגיש סביר. רק במקרה שלא מצחצח שיניים שעות אחרי האוכל מתחיל להציק אבל למחרת אין שום כאב מצורפים כאן קישורים לצילומים מלפני שנה והשנה -אולי יעזרו לך להבחין ו לעזור לי בעצות עד שתחזור הרופאה או בכלל . https://ibb.co/Vg4LbxV https://ibb.co/L83G4ZQ https://ibb.co/6rwd29Z https://ibb.co/tDBy4bL תודה לתשומת הלב

הסיפור כל כך מואכב, קשה לתת עצה ללא בדיקה

12/06/2022 | 13:42 | מאת: שני

שלום, כבר 12 שנים שיש לי דלקת חניכיים בין שן 46 ל 47. אף רופא לא אמר לי שנקודות המגע שלי לא טובות ושיש דחיסת מזון. עשיתי צילון סטטוס והלכתי למומחית חניכיים שאמרה שצריך לעשות סתימה לנקודות מגע חדשות. אין כיסים אז אי אפשר לעשות הקצעת שורשים. עשיתי ניקוי אבן וסתימה והכאבים נשארו זהים. במהלך השנים נוסה קורסידול וסטרואידים. מתי ניתן לעשות? האם יש דרך נוספת להפטר מהדלקת הזאת? תודה רבה

צריךצלבדוק בדיקה קלינית ורנטגנית - בדרך כלל אם יש אבחנה נכונה מוצאים את דרך הטיפול. ממליצה לקבוע בדיקה במרפאת מומחה/ית לחניכיים

15/05/2022 | 16:48 | מאת: משחה

שלום רב דוקטור, מקריאה שלי הבנתי כי משחת שיניים "מרידול" מכילה את שני חומרים הבאים - סטאנוס פלואוריד + אמין פלואוריד. כמו כן, הבנתי כי שני חומרים אלה מסייעת לשיניים ובמיוחד מטפלות בחניכיים, בעששת וברגישות שיניים. שאלותיי: 1. האם הדבר הנ"ל אודות מרידול הינו נכון? 2. מה דעתך על משחת שיניים זו? 3. האם תוספת של מי פה לאחר צחצוח עם משחה זו עשויה לתרום יותר? תודה.

אכן אלה הרכיבים של משחת השיניים ישנה חשיבות לטכניקת הצחצוח, הרבה פחות לסוג נפהמשחה והשטיפה

26/04/2022 | 15:53 | מאת: יעל

שלום, כשיש דלקת חניכיים כרונית בין שן 46 ל 45 והקצעת שורשים לא עוזרת, מה למעשה מבצעים בניתוח החניכיים לדלקת שהיא בין השיניים ללא נסיגה? תודה!

בניתוח חניכיים מפשילים את רקמת החניכיים וחושפים את האיזור הנגוע - כולל השרש והעצם התומכת ומטפלים בתאם לממצאים במקום

23/04/2022 | 22:41 | מאת: בני

תודה רבה ד"ר ציינת שבדרך כלל הכאב לאחר הקצעת שורשים חולף לאחר כמה שבועות. האם התכוונת רק לרגישות של קור וחום? או שאדם שיש לו לאחר הקצעת השורשים כל הזמן כאב לא קל זה גם יכול להמשך כמה שבועות? תודה רבה

הכוונה היא לרגישות לקור וחום

23/04/2022 | 13:59 | מאת: בני

שלום רב, האם מומלץ לקחת אנטיביוטיקה לפני או אחרי הקצעת שורשים? ולאלה שכן יש להם כאב אחרי. מהו מספר הימים המקסימלי שזה יכול להמשך? תודה מראש

נטילת אנטיביוטיקה לא קשורה לכאב בשום אופן. הרגישות לאחר הקצעת שרשים נובעת מחשיפת השרשים ולכן רגישות מוגברת לקור. שטיפה עם פלואוריד או שימוש במשחות שיניים ייעודיות להפחתת הרגישות מומלצות להקלה על הכאב. בדרך כלל הכאב חולף תוך מספר שבועות. לפעמים יש הצדקה לנטילת אנטיביוטיקה לאחר הקצעת שרשים לסייע בהתמודדות עם הזיהום.

22/04/2022 | 17:31 | מאת: יעל

שלום, כבר 12 שנים יש לי דלקת חניכיים כרונית בין שן 46 ל 45 בצד השמאלי. בחצי שנה האחרונה הכאב ממש החמיר והוא כל זמן. אני כמובן עושה הרבה ניקויי אבן ומורחת קורסידול. עשיתי צילום סטטוס מקבילית ומומחית החניכיים אמרה שזה מוזר כי מצב החניכיים לא נראה חמור כזה שיגרום לכאב כזה חזק. מה זה יכול לומר אם אין קורולציה בין הצילום לרמת ותדירות הכאב? ואם אעשה הקצעת שורשים והיא לא תעזור תמיד יש אופציה של ניתוח חניכיים שאולי יעבוד יותר או שלא הכל מצב אפשר לעשות ניתוח חניכיים? תודה רבה

קשה לתת ייעוץ כל כך תיאורטי בלי בדיקה וצילום. אולי כדאי לגשת שוב לייעוץ פריודונט/ית

22/04/2022 | 05:58 | מאת: דן

שלום רב, לפניי יותר מחצי שנה, עשו לי טעויות בשיניים חותכות בלסת תחתונה אשר פגעו ביכולת שלי לדבר ולדלקת חניכיים מסוימת באזור זה. במשך מספר מפגשים תוך כחודש רופא אחר תיקן את טעויות אלה בעזרת שיופים, לרב עם גלגל גומי, יישור נכון של השיניים, והחזרת שיניים למצב הקודם ואולי יותר טוב, אך עדיין יש קושי מסוים בדיבור (פחות מאשר בעבר). בנוסף, יש לי שן חותכת שמאחורה היא עגולה. יתר על כן, לעתים מרגיש קושי מסוים בצד שמאל של הפה בעת שינה וכאילו הלשון בחוץ ברגעים מסוימים ביום יום ( הרגשות אלה הן פחות מאשר אחרי הרופא הראשון). שאלותיי: -1. האם דיבורי יחזור למיטבו כפי שהיה לפני שגיאיות הרופא הראשון בזכות העבודה הטובה של הרופא השני? אם כן, תוך כמה זמן בערך ? 2. האם העיגול מאחורי שן חותכת מסוימת עשויה להפריע לדיבור ולא להחזיר את דיבורי? 3. האם דלקת חניכיים גורמת לקושי בדיבור והאם קושי זה יחלוף לחלוטין לאחר שדלקת חניכיים תחלוף? * אני רוצה לציין כי מצחצח פעמיים ביום כפי שצריך ומי פה לפני שינה ושומר על ניקיון פה. אשמח למענה שיעזור לי. שבת שלום ותודה.

אני מציעה לך לגשת למומחה לשיקום הפה לבדיקה וייעוץ. בכל מקרה דלקת חניכיים לא גורמת לקשיים בדיבור

15/04/2022 | 18:36 | מאת: דנה

שן 15 יש עליה טיפול שורש וכתר , התגלתה עששת מתחת לכתר , הרופא אומר שלא כדאי לעשות כלום ושום דבר , כי לא נשאר הרבה חומר שן ואם ננקה את העששת לא ישאר כלום ושום דבר מהשן ולכן עדיף להשאיר את המצב ככה, והשאלה שלי היא הרי העששת תגרום לי לאובדן השן , ולכן האם במצב של מעט חומר שן אולי אפשר לעשות הארכת כותרת ?

הארכת כותרת מתבצעת לאחר הסרת הכתר , סילוק העששת לקראת כתר חדש - אם הרופא חושב שאין טעם בשיקום השן מחדש אז אין טעם בביצוע הארכת כותרת

14/04/2022 | 07:16 | מאת: רון

בוצעה לי הרמת סינוס, השתלת עצם, התקנת שתלים ולאחר כשנה וחצי, סוף סוף הותקנו הכתרים הקבועים... אולם קשה לי להשתמש איתם, לא כואב לי וגם הסגר בסדר, אך התחושה היא שכאילו הם תקועים והלעיסה עליהם לוחצת ולא נוחה... מה יכול להיות ? מה לבדוק ? מה לברר ? אודה לך על כל הכוונה... !!!!

1- תחושת הלעיסה על גבי שתלים היא מאד שונה מלעיסה באמצעות שיניים- התחושה שאתה מתאר נובעת מכך שאין לך תחושה הנקראת פרופריאוספציה - התמצאות במרחב - שנובעת מסוג החיבור של השתל עם העצם - ״תקוע״! 2- אני מניחה שתתרגל לתחושה 3- עם זאת כדאי לבדוק אם הכתרים עצמם לוחצים על רקמת החניכיים דבר שעלול לגרום לכאב, לחץ ואף לנזק לעצם שתומכת בשתלים. כדאי לבדוק עם הרופא המשקם עד כמה הכתרים מותאמים ולא לוחצים

11/04/2022 | 15:28 | מאת: שני

שלום ד"ר, כבר 13 שנים שיש לי דלקת חניכיים בין 2 שיניים בלסת התחתונה. לפני 13 שנים הייתי אצל כמה רופאי שיניים ולא ידעתי שחשוב ללכת למומחה חניכיים. הם לא אמרו לי ללכת. שלחו אותי לצילום מיוחד שאז היה רק ברחובות ונתנו אנטיביוטיקה, קורסידול ופרדניזון לאחר ניקוי אבן. שום דבר לא עזר ומכל שלושת הרופאים הבנתי שכבר אין לי טעם לחזור שוב כי אין כבר מה לעשות. המקום כואב לי כבר 13 שנים עם תקופות אחרי ניקוי אבן שהכאב פוחת לכמה שבועות(אני מקפידה על מברשת חשמלית וניקוי בקיסמים וניקוי אבן כל 4 חודשים). בחודש האחרון הכאב מאוד החמיר למרות שאני שבוע לפני סיימתי ניקוי אבן. התור הכי קרוב למומחית מחלות חניכיים הוא עוד חודש. האם במצב כרוני כמו שלי זה נכון שהסיכוי להחלמה ושהכאב יעבור לגמרי הוא כבר דיי נמוך? והאם ניתן למרוח קורסידול גל קבוע גם כמה חודשים רצוף? תודה רבה

יש לא מעט פריודונטים/פריודונטיות - אין סיבה לחכות חודש לתור. קשה לחוות דעה לגבי המצב שתיארת ללא בדיקה וצילום רנטגן. ממליצה לנסות מרפאות נוספות

האם מומלץ לצחצח גם חניכיים או שזה עלול לפגוע בהן ולגרום לנסיגה? האם צחצוח עם מברשת רכה נאנו סיבים של אורביטול בתנועות אנכיות מהחניכיים לכיוון השן יכולות גם לגרום לנסיגת חניכיים או שזה רק בתנועות המסור האופקיות שגורמות לנסיגת חניכיים ?

צחצוח שיניים - מומלץ להשתמש במברשת שיניים חשמלית, מברשת שיניים רכה, עם מד לחץ. מניחים את המברשת בגבול בין השן לבין החניכיים נותנים למברשת לעבוד שתי שניות ומניעים אותה בתנועה אופקית לשן הסמוכה בקשת.

לצורך ידיעה האם מומלץ להשלים צחצוח מעבר לשיניים גם בחניכיים כלפיי הגבול בין החניכיים לשיניים עם מברשת רכה מאוד ? או שמומלץ לא לגעת בכלל בחניכיים

אין אפשרות לא לגעת בשולי החניכיים - מניחים את המברשת על השן ועל החניכיים בגבול ביניהם

31/03/2022 | 00:14 | מאת: עדי

שלום האם ייתכן שסתימה מחדש בשן בלסת עליונה. פתיחת הסתימה הישנה והכנת גדולה יותר תגרום להחמרת הכאב בדלקת חניכיים בלסת התחתונה בשן מתחת לשן שעברה סתימה? כי זה מה שקרה לי אבל אולי זה סתם צירוף מקרים. תודה רבה

יתכן מאד שזה צירוף מקרים

קראתי על שיטת פין הול שבו מותחים חניכיים במקום להשתיל וכך מקצרים את ההחלמה בשיטה פחות פולשנית , העניין הוא שביררתי יותר ואז אמרו לי שהיא בכלל לא מומלצת כי המתיחה של החניכיים רק מגדילה את עומק הכיסים ולמעשה גורמת נזק בטווח הארוך כי כיבים עמוקים בסוף הופכים לדלקת ומחלת חניכיים כשהחיידקים נצברים שם. מצד שני יש רופאים שעושים את השיטה ומדברים על אחוזי הצלחה גבוהים ושהחניכיים נצמדות לשן אחרי שמותחים אותם וכך גם נמנעת הרגישות , אשמח לשמוע דעתך וליישב סוגיה זאת עם פריודונטית שמבינה כאמור יותר בתחום הזה של חניכיים מרופא כללי

השיטה מיועדת לכסוי שרשי שיניים חשופים. יש עוד מספר שיטות ידועות. אף שיטה אינה פסולה

29/03/2022 | 01:17 | מאת: מורן

שלום ד"ר תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלתי: אם יש מחלת חניכיים כרונית באיזו תדירות מומלץ לעשות הקצעת שורשים? תודה רבה

הטיפול בחניכיים צריך להוביל לרפוי דהיינו שליטה ברמת הדלקת וצמצום עומק הכיסים . הקצעת שרשים היא אמצעי לרפוי, במידה ומתקבל רפוי יש צורך בתחזוקה כל שלושה חודשים ואין צורך בהקצעת שרשים נוספת. במידה והקצעת שרשים לא הביאה לרפוי אזי יש צורך בניתוחי חניכיים שיביאו לרפוי. כלומר - עקרונית אין צורך לחזור על הקצעת שרשים אם התחזוקה מבוצעת כהלכה.

27/03/2022 | 22:46 | מאת: מורן

שלום, יש לי נטייה גנטית לדלקות חניכיים. האם אפשר לעשות הקצעת שורשים בכל השיניים בפה בכמה מפגשים או שעושים את זה רק בשיניים שיש בהן כיסים? ואם אומרים שעושים רבע פה ויש רק שן אחת בעייתית אז עושים בפועל רק אותה? תודה

מחלת חניכיים יכולה לערב חלק מהשיניים או את כולן בחומרה משתנה או אחידה. הפריודונט מסיר אבנית ומשקעי רובד חיידקים מכל השיניים - ההתייחסות היא כוללת לכל האיזורים הפגועים והטיפול משתנה בהתאם לחומרת הפגיעה ואופי המחלה.

27/03/2022 | 16:24 | מאת: אפרת

שלום, יש לי דלקת חניכיים בין השיניים שיחסית במצב שקט. עשיתי ניקוי אבן. השיננית שמה לי ג'ל פלואור בסוף שנשפך לי קצת בפה. עכשיו חודש אחרי יש לי בדלקת כאב שהחמיר מאז. האם ייתכן שזה גרם נזק בלתי הפיך? תודה רבה

קשה לדעת מהסיפור מה הממצאים באיזור - מציעה לגשת לבדיקת רופא/ת חניכיים עם הפניה מהשיננית שתתאר את מה שראתה ואת הטיפול שניתן על ידה

25/03/2022 | 17:45 | מאת: שירי

שלום, כבר 12 שנים שיש לי דלקת כרונית בין שן 46 לשן משמאלה בחניכיים. נוסתה אנטיביוטיקה, קורסידול. פרדניזון וניקוי אבן 3 פעמים בשנה. אחרי ניקוי אבן יש קצת הקלה אך הכאב חוזר דיי מהר. רופא חניכיים אמר שנקודות המגע טובות ואין דחיסת מזון ושהוא לא חושב שצריך הקצעת שורשים. הכאב החמיר לי לאחרונה למרות שעשיתי ניקוי אבן. מהם הטיפולים האפשריים הנוספים שניתן לעשות במקרה כזה? והאם ניתן לעשות שם ניתוח חניכיים ולהסיר את האזור הדלקתי? תודה רבה

יש הרבה אפשרויות - בלי צילום ובדיקה קשה לייעץ יש אפשרות של הקצעת שרשים או ניתוח אבל כמובן שצריך להתאים את הטיפול לפי הממצאים בפה ממליצה להתייעץ שוב עם פריודונט/ית

21/03/2022 | 12:43 | מאת: אפרת

שלום, האם למומחה חניכיים במכבידנט יש את אותם טיפולים אפשריים לדלקת חניכיים בין השיניים שלא עוברת שנים בהשוואה לאם הולכים באופן פרטי? ומה הם החידושים שיש בתחום הזה בשנים האחרונות? תודה רבה

אין לי מושג, אני לא עובדת במכבי

10/02/2022 | 15:42 | מאת: יעקובי

עשיתי הקצעת שורשים לפני חודש בקשת העליונה בערך ומקפיד לצחצח בקולגייט פרו ריליף . אין דלקת כבר . אבל יש לי עדיין רגישות לקור . במיוחד באיזור הטוחנות העליונות , כשאני שותה משהו קר או גלידה , אני מקבל שוק של כאב . בדברים חמים אין בעיה . האם זה משהו שחולף עם הזמן במקרה של הקצעת שורשים , האם לחזור לרופא ? יש מה לעשות עם זה ?

רגישות לקור לאחר הקצעת שרשים נפוצה מאד. השרשים נחשפים בעקבות הטיפול ומכיוון שדנטין חשוף רגיש לשנוי טמפרטורה קיימת רגישות. היא אמורה לדעוך תוך מספר שבועות. ניתן לבצע שטיפה יומיוימית עם שטיפת פה המכילה פלואוריד - בלילה לפני השינה- לא לשטוף עם מים או לשתות לאחר השטיפה. משחת שיניים קולגייט פרורליף מצויינת גם כן- ניתן למרוח את המשחה על גבי השרשים החשופים. אם אין הטבה - ניתן לבקש מהרופא/ה שיבצע פלואורידציה במרפאה. בכל מקרה חשוב להקפיד על צחצוח שיניים ונקוי יסודי בין השיניים תמיד

10/02/2022 | 20:43 | מאת: יעקובי

תודה . אז בד"כ אחרי הקצעת שורשים הרגישות אמורה לעבור עם הזמן או שיש מקרים שהרגישות נשארת ? האם הפלואוריזציה והמשחות למינהם מהוות פלסטר או שבכוחן גם לטפל ברגישות

09/02/2022 | 22:45 | מאת: אלית

האם אפשר לתקן חניכיים אשר הושתלו בהם כבר שתלים(טיפול כושל) או לחילופין לעשות שתלים חדשים באותו מקום.(מדובר על הלסת העליונה בשיניים הקדמיות)תודה

כישלון שתלים הוא קשה להתמודדות אבל ניתן לעקור שתלים לבצע השתלת עצם ולבצע השתלה חוזרת

08/02/2022 | 20:49 | מאת: אילנה

שלום רב איזה משחת שיניים את ממליצה לבריאות החניכיים ולבריאות השיניים כולל נגד עששת ונגד אבנית, האם משחה רגילה (קולוגט, מרידול וכו') או משחה טבעית שקונים בבית טבע בתוספת עץ התה? אודה מאוד על מה את ממליצה.

סוג משחת השיניים פחות חשוב מטכניקת הצחצוח - יש להקפיד על צחצוח יעיל של כל משטחי השן כולל שימוש באביזרים לנקוי בין השיניים - הסילוק המכני של החיידקים חשוב לבריאות החניכיים - לא המשחה. פלואוריד חשוב למניעת עששת, קיים ברב משחות השיניים. לסיכום - כל משחה טובה

05/02/2022 | 05:10 | מאת: גל

היי! כבר כמה ימים יש לי כאבים בחניכיים למעלה למטה בצד ימין כאבים מוקרנים לראש אוזן לשיניים ביום יומיים האחרונים פחתו הכאבים המוקרנים ויש לי מדי פעם כאבים רק מקומיים עם רגישות לחום קור הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לשבעה ימים האם זה בסדר אפילו שפחתו הכאבים? תודה גל

צריך לאתר ולאבחן את מקור הבעיה - אנטיביוטיקה לא תפתור את העניין- אם הכאב ממקור שיניים צריך לטפל בשיניים - סתימה/טיפול שרש, אם המקור בחניכיים צריך טיפול חניכיים- הסרת אבנית/הקצעת שרשים וכו

05/02/2022 | 12:58 | מאת: גל

יכול להיות שאת צודקת אבל כדבר ראשוני שאולי יעזור ואם לא לחזור לרופא השיניים האם זה בסדר? תודה גל

אין טעם לקחת אנטיביוטיקה סתם, זה אפילו מזיק. אבל אם הרופא שלך נתן כנראה שהיתה סיבה. ללא בדיקה לא אוכל לייעץ מעבר לכך.

30/01/2022 | 03:55 | מאת: דנית

אמורה לפתור בעייה של דלקת חניכיים, אך יכולה לגרום לנסיגת חניכיים ? אם כך, מה התועלת בפעולה זו ?

?

01/02/2022 | 23:51 | מאת: דנית

רציתי להבין מה התועלת בפעולת הקצעת שורשים שכן היא עלולה לכווץ חניכיים ואז לעשות בעייה חמורה יותר של נסיגת חניכיים

הייתי אצל פריודונט מומחה אולי מהמומחים בארץ שאמר שיש כיסים רדודים וצריך רק טיפול שיננית , אחרי חודשיים רציתי להתחיל טיפול אורטודנטי ובנגיעות יש טיפה דימום ללא כאב או רגישות , הרופאה אמרה שצריך רק שיננית ולא ניקוי עמוק , הלכתי בכל מקרה לפריודונטית אחרת והיא אמרה שיש לי 60 אחוז דלקת חניכיים בפה וצריך הקצאה על כל הפה , שנראה די מוזר למי שלא סובל מנפיחות או חניכיים אדומות , ורק אחרי 3 חודשים לבצע הערכה והמלצה לטיפול אורטודנטי , העניין הוא שאני חושש , האם לבצע הקצאה שלא לצורך תגרום לכיווץ חניכיים ואז לכאבים ורגישות לקור כשברגע זה אני לא סובל מבעיות , כביכול טיפול מיותר ( כי הלכתי לעוד רופא ואמר לי שהקצאת שורשים במקרה שלי זה מיותר רק שיננית ולצחצח טוב ) אז די מבולבל , לא אכפת לי לעבור הקצאת שורשים אבל העניין הוא החשש מכיווץ החניכיים

אין לי דרך לקבוע אם אתה זקוק להקצעת שרשים או לא משום שלא בדקתי קלינית ורנטגנית. אבל - לקראת טיפול אורתודונטי (במבוגרים במיוחד) יש להקפיד מאד על ביצוע הסרת אבנית קפדנית מאד וצמצום עומק הכיסים ושליטה ברמת הדלקת על מנת לא לסכן את השיניים בהפעלת כוחות אורתודונטים בסביבה דלקתית - דבר שעלול לגרום ספיגת עצם לא מבוקרת. הקצעת שרשים לא תגרום נזק - חניכיים יתכווצו רק אם יש דלקת ונפיחות ובעקבות הטיפול הנפיחות תרד והחניכים יתכווצו - הכיווץ יצמצם את עומק הכיסים - דבר רצוי בהחלט.- אין מה לחשוש מהטיפול, כמובן שאם אין בו צורך אז לא עושים - לא אוכל להכריע בסוגיה ללא בדיקה.

13/01/2022 | 11:22 | מאת: רונן

שלום, רציתי לדעת האם ניתוח חניכיים בלייזר לצורך טיפול במחלת חניכיים הוא בטוח והאם הוא עדיף על פני ניתוח רגיל

הכל תלוי מצב/מקרה - בניתוח עם לייזר אין תפרים והא מתאים למצבים בהם אין צורך בהשתלת עצם או אמדוגיין לרגנרציה. ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק התאמה לטיפול לפי מצב החניכיים

23/01/2022 | 10:40 | מאת: רונן

תודה על תשובתך. האם את מבצעת במרפאתך ניתוח חניכיים בלייזר?

11/01/2022 | 23:48 | מאת: שירי

שלום, כ 11 שנים שיש לי דלקת בין השיניים בחניכיים בין שן 46 לשן משמאלה ושנתיים בשן המקבילה בצד השני. לאחר שיננית יש שיפור בכאב וחוזר חלילה כעבור חודשיים. האם ייתכן שהדלקת היא בגלל שיש לי שם רווח בין שתי השיניים שיותר גדול משאר הרווחים בכל שאר השיניים שבהן כמעט ואין רווח? ובמידה ואני אקפיד ישר בסיום כל ארוחה על קיסם זה עלול לפתור את החיסרוו שיש יותר רווח? והאם כדאי לעשות משהו נגד הרווח? בשן 46 יש כתר והדלקת יותר קרובה לשן משמאל ל 46. תודה רבה

דחיסת מזון מעודדת צבירת חיידקים ולכן מעודדת דלקת. חשוב לתקן את נקודות המגע בין השיניים - לפעמים באמצעות החלפת הכתר הקיים - על מנת למנוע דחיסת מזון. ללא סילוק הגורם עלולה להיות החמרה בלתי נשלטת ברמת הדלקת ואובדן העצם באיזור

שלום רב, האם יש סדר לצחצוח השיניים? קודם צחצוח אחר כך חוט דנטלי ואז הברשת לשון? או סדר שונה? ויש לי עוד שאלה, האם מותר לשטוף את הפה לאחר הצחצוח עם מים ומלח או שזה מיותר? איני יכולה להישאר עם המשחה ללא שטיפה. זה בסדר שאני שוטפת? תודה מראש.

עקרונית העיקר ששתי הפעולות מבוצעות אבל לפי מחקרים אמורים להשתמש בחוט דנטלי לפני צחצוח השיניים. שטיפת פה עם מי מלח לא מזיקה, המלח גורם לספיחת נוזלים מהחניכיים המודלקים ולחיטוי מסויים.

08/01/2022 | 03:16 | מאת: מחלת חניכיים שמלווה בכיסים ונסיגה

שלום אני בת 23, לפני כמה חודשים לצערי אובחנתי עם מחלת חניכיים, לצערי יש לי בערך 2/3 כיסים בכל רובע של הפה, ונסיגת חניכיים בכל הפה עברתי טיפול הקצעת שורשים (בכל הפה) לפני ארבעה שבועות. (בטיפול גם החדירו לי מספר פריוציפים) נכון להיום בחניכיים העליוניות אני רואה שיפור בדלקת, החניכיים יותר בריאות אך בחניכיים התחתונות, עדיין יש דלקת, הן עדיין כואבות ואדמומיות, הבחנתי בכיווצים בחניכיים בעקבות הטיפול. אני לא יודעת אם כל זה תקין, כמה זמן לאחר הטיפול אני אמורה לראות הטבה? קבעו לי ביקורת ל3 חודשים ממועד סיום ההקצעה ואני חוששת שזה מאוחר מידי ויחמיר לי את המצב…בנוסף, ישנן 2 שיניים אחת טוחנת בחניכיים התחתונות, שכמה ימים כאב לי לצחצח בה וגם הבחנתי בפס שחור בשורש השן, הכאב עבר במהלך הצחצוח אך הפס הכהה הזה בקו בין השן לחנייכים עדיין ישנו…אותה תופעה קרתה לי בדיוק באחת השיניים הקדמיות בחניכיים העליונות. מזה אומר? האם זה תקין? מה לעשות במצב הזה? אני מקפידה והקפדתי עד עכשיו על צחצוח מאוד קפדני, קיסמים ומי מלח אך לא חשה בהטבה ממשית והמצב מדאיג אותי מאוד מה אתה חושב ומה אתה ממליץ לי לעשות? אודה לתגובתך, תודה :)

הקצעת שרשים הוא השלב הראשון בטיפול בחניכיים. לעיתים יש צורך גם בניתוחי חניכיים על מנת לצמצם את עומק הכיסים ולהבריא לגמרי את החניכיים. לאחר הקצעת שרשים נחשפים שרשי השיניים עקב כיווץ החניכיים בעקבות הפחתה ברמת הדלקת ואז השרשים החשופים רגישים למגע ולקור- זאת הסיבה ככל הנראה שהיה לך כאב בצחצוח השיניים. בנוסף - הפס השחור בשולי החניכיים יכול להיות אבנית שהיתה תת חניכית והתגלתה עקב כיווץ החניכיים. אכן כחודשיים שלושה מסיום ההכנה הראשונית מבצעים הערכה מחדש ומחליטים על מתווה טיפול ותחזוקה. אבל, אם את מודאגת אין סיבה לא ללכת לפני כן לביקורת יזומה על ידך.

היי, תודה על המענה :) מעדכנת שמאז המצב השתפר והחניכיים נהיו פחות דלקתיות, במשך חודשיים לא הייתה לי בעיה בחניכיים אך לאחרונה שוב התחילה לי האדמומיות בחניכיים התחתונות, כאבים ורגישות לקור וחום, המשכתי באותו טיפול (מי מלח, משחת פרדונטקס) עשיתי ניקוי אבנית לפני חודשיים והרופא התרשם שאני שומרת עליהן טוב, אין לי אבנית כלל אך עדיין יש דלקת בחניכיים העליוניות המצב טוב יותר ופחות דלקתי (חניכיים ורודות ולא כואבות) מדוע בחניכיים התחתונות חזרה לי הדלקת החריפה אם עברתי הקצעת שורשים, עברתי מאז שיננית, אין לי אבנית ואני ממשיכה לטפל כפי שאמרו לי? יכול להיות שמי שביצע לי את ההקצעת שורשים, ״קצת חיפף״ בחניכיים התחתונות ולכן הדלקת חזרה? אני ממש מתוסכלת מהמצב ומרגישה חוסר אונים אודה למענך, תודה :)

07/01/2022 | 14:25 | מאת: ד

שלום, האם ניקוי חניכיים עמוק עלול לגרום לסיבוכים, לדוגמה-להעמקת הנסיגה? תודה.

כשיש דלקת חניכיים פעילה החניכיים נפוחים - כשהדלקת עוברת בעקבות טיפול נדרש כמו הקצעת שרשים, החניכיים מתכווצים ולכן עלולה להיות נסיגת חניכיים בעקבות הטיפול

אני בן 43 ומצחצח פעמיים ביום מקפיד לנקות שיניים ומעוניין לעבור טיפול אורטודנטי חוזר והייתי אצל 2 אורטודנטים ושניהם אמרו לי לאחר בדיקת כל הצילומים כולל סטאטוס כי יש לי מחלה פריודונטלית קלה וספיגת עצם בכמה מקומות בפה . והפנו אותי לפריודונט שהתור אליו במכבידנט עוד 3 חודשים . מה זה מחלה פריודונטלית קלה האם זה אומר שלא ניתן לבצע יישור שיניים כי אז היא תחמיר ? האם טיפול שיננית וצחצוח פעמיים ביום ,מספיק לפתור את הבעיה ?

טיפול אורתודונטי חייב להתבצע בפה ללא דלקת חניכיים - כשמפעילים כוחות בסביבה דלקתית עלול להיגרם זנק בלתי מבוקר לעצם התומכת בשיניים ולכן חובה לוודא שאין דלקת פעילה, רמת הצחצוח גבוהה ואין כיסים מעל 4מ"מ. האורתודונט יסמוך - בצדק - רק על חוות דעת מומחה למחלות חניכים לפני התחלת טיפול אורתודונטי.. יש גם רופאים מומחים מחוץ למסגרת קופת החולים אם אתה בלחץ של זמן.

30/12/2021 | 13:19 | מאת: שירי

שלום כבר 12 שנים שיש לי דלקת חניכיים חוזרת בין החניכיים של של 46 לשן משמאלה עקב דחיסת מזון ורווח. המקום כואב לי. לאחרונה הייתי אצל שיננית טובה ושאלתי אותה אם אולי צריך הקצאת שורשים. היא אמרה שלא. האם אפשר ברוב המקרים לסמוך על שיננית שתדע שאין לי כיסים ואין מקום להקצעת שורשים? ובמידה ובאמת אי אפשר לעשות הקצעת שורשים אז זה אומר שגם הזרקת חומר אנטיפסטי או אפליקציה לא אפשריים או רלוונטים במצב שלי? תודה רבה

במידה וקיימת סתימה לקויה ודחיסת מזון חובה קודם כל לתקן את נקודת המגע ולאחר מכן לטפל בנזק שדחיסת המזון יצרה - כל עוד קיימת דחיסת מזון לא יעזור כל טיפול של החדרת חומרים נלווים לאיזור

24/12/2021 | 15:38 | מאת: גל

לחברתי יש בן זוג חדש ולאחר כל פעם שהם מתנשקים יש לה ריח רע על השפתיים ( היא מאד מקפידה על הגיינת פה ) ככל הנראה מדובר בחיידקים מחלל הפה של בן הזוג שעוברים אליה. לא תמיד אנשים מודעים לריח פה או לבעיית חניכיים... במצב כזה אם גם לו נותר רוק על השפתיים הוא אמור גם להריח ולהיות מודע לבעייה ? יכול להיות שקיימת שם מחלת חניכיים ?

במידה וקיימים חיידקים הגורמים למחלת חניכיים אכן הם נמצאים ברוק ולאחר נשיקה עוברים לבן הזוג רצוי מאד להיבדק ולקבל טיפול בהתאם

שלום, לבת בשנות ה20 יש ספיגת שורשים לאחר טיפול אורטודנטי. מבקשת לברר מה קורה במצב זה, האם השיניים פשוט ינשרו במצב זה?

לא בהכרח, תלוי מה מידת ספיגת השרשים. כמובן שזה נזק בלתי הפיך אבל אם נשארה מספיק תמיכת עצם לשרשים השיניים יכולות לשרוד. חשוב כמובן להתייעץ עם רופא/ה מומחה/ית ולהקפיד על היגיינה טובה על מנת להימנע מדלקת שעלולה לספוג עצם תומכת בשיניים ולסכן אובדן שיניים

17/12/2021 | 00:18 | מאת: לי

שלום רב יש לי נסיגת חניכיים ואני חושבת שאזדקק לניתוח של השתלה בעתיד. קראתי שקיים ניתוח באמצעות לייזר שנחשב קל יותר מניתוח רגיל. האם זה נכון?

ניתוח חניכיים בלייזר לא יכול להחליף השתלת חניכיים

יש לי דלק חניכיים ונקבע לי תור לפריודונט וזה נופל יום אחרי ניקוי שיננית שגרתי , האם זה בסדר להגיע יום אחרי שיננית או שזה עלול לפגוע בבדיקת השיננית לאיתור בעיות כלשהן בחניכיים או שלהיפך או לא משנה בכלל ?

יום אחרי טיפול השיננית לא ניתן יהיה לקבוע את יעילות צחצוח השיניים שלך, החניכיים עלולים להיות פצועים ולכן יום לפני בדיקת הפריודונט לא רצוי ללכת לשיננית. כדאי לחכות לפחות שבועיים

הייתי בביקורת אצל פריודונט לפני 3 חודשים שאומר שאין דלקת ומצב החניכיים בסדר ,החניכיים היו ורודות ולא כואבות אן מדממות בצחצוח החלפתי סתימה אצל מומחה לשיקום הפה עם הרבה נסיון וסיימתי עם חניכיים מדממות ונאמר לי שיש לי דלקת , אחרי חודש של טיפול בדימום החניכיים חזרו וורודות ועשיתי סתימה שוב אצלו ושוב פעם סיימתי טיפול עם דימום ופצעים בחניכיים כשהכל זה באזור שהוא נגע ושאר הפה בסדר גמור . תמוה בעיני שפרוצדורות פשוטות כמו סתימה מגיעות לכדי פציעות וחניכיים נפוחות ומדממות . ואז עברתי לרופא אחר שהחליף את אותה סתימה ועשה עבודה נקייה בלי פציעות ובלי לגעת בחניכיים , האם יש מקרים של רופאים (לא חשוב שמות) שפוצעים או נוהגים בקשיחות כלפיי החניכיים גם בפרוצדורות פשוטות בכוונה בכדי להזיק לעתיד שהמטופל יחזור , או שמדובר בהליך תקין להיות אגרסיבי בחניכיים גם אפילו בהעברת חוט דנטלי

ברור שאין מטרה לפצוע את החניכיים - אם הרגשת לא נוח אצל רופא מסויים כדאי שתשאל אותו מה קרה. לפעמים דחיקת החניכיים באמצעות מטריצה או חוט רטרקציה עלולה לפצוע את החניכיים אך משתדלים תמיד להימנע מכך

13/12/2021 | 11:50 | מאת: דנה

היי איפה יש מרפאת אבחון ריח פה שמבצעים עם מכשיר לבדיקת מקור הבעיה.

באוניברסיטת תל אביב בבית הספר לרפואת שיניים

12/12/2021 | 01:40 | מאת: לי

חלה בשיניי התחתונות נסיגת חניכיים והן התעקמו, אמרו לי שלא כדאי לנתח כי זה רק אסתטי ושיישור שיניים לא כדאי במצב הזה. שמעתי על שיטת פינהול שהבנתי שיותר קלה מניתוח. אם עוברים אותה, אפשר לאחר מכן לעשות גם יישור שיניים? והאם היא באמת יעילה?

קודם כל יש להתייעץ עם מומחה/ית לאורתודונטיה ובמקביל מומחה/ית למחלות חניכיים. רצוי קודם כל לבצע יישור שיניים ואז הסכוי לכסוי השרש גבוה יותר. זה לא רק עניין אסתטי - חשיפת השרש עלולה ליצור קושי בצחצוח שיניים באיזור, רגישות מוגברת לקור ושחיקת השרש החשוף לאורך זמן. רצוי לעשות בירור יותר מקיף על ידי המומחים בתחומים הנ״ל

שלום, האם יש אפשרות להארכת שורשי שיניים שניספגו? מדובר במצב אצל בחורה צעירה בשנות העשרים.

לא ניתן להאריך שרשים שנספגו

11/12/2021 | 11:28 | מאת: ליאל

כאשר הרופאה רושמת יציבות השתלים ++ לאחר התקנתם, למה הכוונה? איך מערכים יציבות ? האם זה הכי טוב שאפשר? (כלומר כמה + אפשר שיהיו ?) והאם בכלל ניתן לדעת את יציבות השתלים בו ביום שהותקנו ? האם לא צריך לחכות קצת שיתאחו עם העצם ?

יש מכשיר שבודק יציבות של שתלים ונותן קריאה מספרית, הסימון של מספר הפלוסים לא מוכר לי- שאל את הרופאה, אולי זה קוד אישי שהיא משתמשת בו. לשתל אכן צריכה להיות יציבות ראשונית כבר בהתקנה שלו. לפעמים עושים העמסה מיידית, לפעמים ממתינים לקליטת השתל ומעמיסים רק כעבור מספר חודשים. זה תלוי מקרה ותלוי החלטת הרופא המטפל

11/12/2021 | 23:38 | מאת: ליאל

האם המכשיר הזה מתאים לכלל השתלים כלומר לכל החברות ? או שלכל חברה יש מכשיר שמתאים לשתלים שלה ? הרופאה שלי לא השתמשה בשום מכשיר האם ניתן להעריף יציבות ללא המכשיר ?

19/12/2021 | 01:21 | מאת: ליאל

תודה

נוצר לי משולש שחור בגלל שחזורים לא טובים שבסוף תוקנו אבל המשולש נשאר ומצריך ניקוי עם מברשת בין שינית , אני שם מעט גל קרוסודיל ומשפשף שם באיזור המשולש בין בשיניים להחדיר את החומר , האם זה בעייתי להשתמש באן קבוע יומיומי עם קרוסודדיל גל , ואם כן אז מה ההמלצה לחומר שניתן להשתמש באופן יומיומי עם מברשת בין שינית למנוע מחלת חניכיים

ישנה חשיבות לסילוק הרובד באמצעות המברשת הבין-שינית אין צורך בשימוש בחומרים נוספים אין להשתמש בג'ל קורסודיל למשך יותר מעשרה ימים

05/12/2021 | 00:45 | מאת: ר ע

כשאני מצחצח יש לציין במברשת רכה וכשאני מעביר חוט בין השיניים אז אין דימום אבל כשאני מעביר קיסם דנטלי מעץ גם בעדינות בין השיניים אז יש דימום , האם זה נורמלי או מעיד על בעיה בחניכיים ? יש לציין שכן יש רגישות באזור שם אבל החניכיים לא אדומות או מדממות באופן ספונטני או בצחצוח (או שאני מצחצח רך מדי) אבל ברגע שמעבירים קיסם אז יש דימום . בצד השני של הפה כשמעבירים קיסם אז לא קורה שום דבר לא דם ולא כלום . האם מצב שכזה דורש טיפול מעמיק כמו ניקוי עמוק או מספיק ניקוי אבנית

כשהקיסם עובר ויש דימום זה מעיד על דלקת באיזור - אם תנקה במשך שבוע עם הקיסם כבר לא אמור להיות דימום - זה מעיד על כך שהניקוי עם החוט הדנטלי באיזור זה לא יעיל ומשאיר =אחריו חיידקים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 37