פורום ניתוחי לב

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
736 הודעות
721 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

29/02/2024 | 18:14 | מאת: דוד זיסו

לאחר 8 שנים אחרי הניתוח. בבדיקת אקו דליפה בינונית מהמסתם. ניתן לתקן מסתם ביולוגי ?

09/02/2024 | 12:14 | מאת: סמדר

אני בת 65 במצב כללי טוב, עברתי ניתוח לב פתוח לפני כ 15 שנה וכרגע יש להחליף את המסתם. ייעצו לי לבצע (מסתם בתוך מסתם בצנתור) אך נשאלת השאלה מה קורה בפעם הבאה להבנתי אז לא תהיה ברירה ואצטרך לעבור ניתוח שוודאי יהיה קשה יותר. אני מודעת לאפשרויות שיש לי אז נשאלת השאלה האם ניתן לעבור ניתוח החלפת מסתם מצידי הגוף? או חלופה אחרת במקום (מסתם בתוך מסתם) ואת האפשרות הזאת להשאיר לפעם הבאה. תודה

אני מעל מוסך לחשמלאות רכב עובד פיזי עים יש. צורך באימנאות מי מאמץ בזמן העבודה במוסך תודה

30/01/2024 | 15:31 | מאת: איתמר

שלום רב אני מועמד להתגייס וקיבלתי פרופיל 64 בעקבות לקות בראייה ובעקבות חור בלב vsd. בליקויים רשום לי מום בלב שאינו מסתמי ברבה בינונית. ביצעתי ניתוח לסתימת החור בתחילת השנה לאחר הצו ראשון ואני עתיד להתגיסס ב 1.9.24 ורציתי לדעת האם זה אפשרי להעלות לי את הפרופיל 82 לפחות בשביל לשרת בקרבי. חשוב לי לציין שאני פעיל גופנית ברמה גבוהה גם לפני הניתוח וגם אחרי , אני רץ מתאמן ומרים משקולות ללא שום בעיה מאז שאני קטן. האם יהיה אפשרי להעלות את הפרופיל? תודה מראש לעונים

20/01/2024 | 18:36 | מאת: יהודה סיני

השאלה מתחלקת לשנע חלקים. 1.כמה זמן לאחר ניתוח לב פתוח (מעקפים + החלפת מסתם אורטלי) ניתן לעבור למאמץ פיזי כמשקולות.עבודה פיזית. 2.האם הצלקת לאורך עצם החזה נעלמת עם הזמן.. תודה רבה

21/01/2024 | 19:17 | מאת: דבורה

ממה שאני זוכרת בניתוח של אבא שלי אי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית מסיבית אחרי הניתוח. אפשר לעשות פעילות עד 95 דופק בהליכה קלה, אפשר להתחיל כשלושה שבועות לאחר הניתוח או שחרור ממסגרת שיקומית. כל נושא הספורט להתייעץ עם קרדיולוג שלא ליצור נזק ועומס על בית החזה! לגבי הצלקת יש ספריי שנקרא קלו קוט, מרססים על הצלקת וזה מסייע להחלמה. אפשר לקרוא עלזה כאן ג.נ עובדת איתם רפואה שלמה !https://www.kelocote.co.il/

18/01/2024 | 16:48 | מאת: חנה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 22 ובמצב בריאותי טוב

12/01/2024 | 18:18 | מאת: אורי

שלום. בן 60 ,שנה וחודשיים לאחר ניתוח מעקפים . עושה שיקום לב פעיל . בבדיקות מאמץ מצב טוב מאד . עד חודשיים לאחר קיבלתי קרדילוק 5 מ"ג. אחרי חודשיים ירדתי ל 2.5 מ"ג. הכל כמובן בעצת הקרדיולוג המלווה. לאחרונה הגעתי לדופק שהגיע לפעמים לרמה של 50 במנוחה ערנית ו 46 בשינה. הקרדיולוג המליץ להפחית לגמרי את הקרדילוק ואנחנו עושים את זה בהדרגה. כרגע ירדתי ל 1.25 מ"ג והרמה הממוצעת של הדופק עלתה בערך ב 10%. השאלה היא מה ההמלצה הכללית לשימוש בקרדילוק במקרה המתואר. האם יש מקרים בהם שנה לאחר ניתוח מעקפים מפסיקים עם הקרדילוק לגמרי. תודה.

שלום. שאלת המשך. הברור לגבי הקרדילוק החל לאחר שהחלה אצלי תופעה של פעימות מוקדמות פעם בכמה שעות. הקרדיולוג הסביר שזה יכול להיות בדופק נמוך מידי ולכן הוחלט הפחתת המינון של הקרדילוק. לאחר ההפחתה למינון של 1.25 התופעה ירדה בעוצמתה ובכמותה אבל לא נעלמה לגמרי. לפני כשבוע ניסיתי לוותר על הקרדילוק לגמרי ולאחר כמה ימים החזרתי את המינון הנמוך לאחר שהדופק רקד והגיע לרמה גבוה מידי באימונים ולא ידעתי האם זה אמור להתייצב בהמשך . השאלה היא האם הפתרון לתופעת הפעימה המוקדמת הוא הפחתת מינון הקרדילוק לגמרי . האם יש לזה פתרון אחר או שצריך פשוט לחיות עם זה.

צהריים טובים אודה למענה הבוקר עשיתי בדיקה בעקבות כאבי ראש בדיקה דופלקס עורקי המוח טרנסקרתיאלי בועות עם חומר והתוצאה קיימת עדות למעבר בועות מימין לשמאל דרך החלון הסגלגל (pfo) המעיד על דלף גדול אודה למענה מה זה אומר אני מאוד נלחץ יש לי תור לנירולוג רק בעוד חודש וחצי תודה תגובה

אבי שלום אם אני מבין נכון, מדובר בבדיקת אקו לב שהדגימה PFO פתוח בין העליות בלב. ברוב המקרים אין צורך בטיפול. ממליץ להתייעץ עם מומחה בתחום, קרדיולוג שמתמחה בתחום האקו או בתחום מומי לב מולדים. באיזור חיפה אפשר להתייעץ עם דר' סרגיי יאלוניצקי. כאמור, ברוב המקרים אין צורך בטיפול. בחלק קטן מהמקרים יש אנידקציה לסגירת החור, בדרך כלל בצנתור ללא צורך בניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

ערב טוב תודה על המענה הבדיקה זה לא אקו לה הבדיקה דופלקס עורקי המוח שהזריקו לי חומר שאלתי נאמר לי מיים שפימפמו שיהיה בועות האם לפי דעתך צריך עוד בדיקות? מודה מראש

08/12/2023 | 00:10 | מאת: סמדר

האם אחרי שמגיעים הביתה מבי"ח בעקבות ניתוח מעקפים - האם מותר לישון על צד או על הבטן?

סמדר שלום שאלה מצוינת! לדעתי אין מניעה לישון על הצד או על הבטן לאחר ניתוח לב בכלל וניתוח מעקפים בפרט. אני יודע שיש מחלקות שממליצות להימנע מכך לאחר הניתוח, אך למרות שבדקתי, לא מצאתי שום סיבה מוצדקת להנחייה זו. לדעתי גם אין היגיון בהנחייה, עדיף לישון טוב לאחר ניתוח גם אם זה על הצד או על הבטן. ההנחייה היחידה שמוכרת לי, להימנע מהרמת משקולות כבדים למשך שישה חודשים לאחר ניתוח לב, עד להחלמת הפצע. אפשר לדעתי לישון בכל תנוחה שנוחה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

27/11/2023 | 14:42 | מאת: יונתן

הרופא משפחה אמר לי שכרגע הלב עובד בסדר אבל יש שינויים במסתמים כמו שסתום אבי העורקים מסוייד רגורגיטציה קלה של אבי העורקים והיצרות קלה של אבי העורקים כל השאר תקין גודל ותפקוד lv רגילים ללא יתר לחץ דם ריאתי ללא פילטת קרום הלב אשמח לדעת מה גודל המצב האם זה בסדר וזה קןרה להרבה או שזה בעיה והאם אני צריך להתחיל לדאוג לגבי טיפולים בעתיד כי כרגע הלב עובד בסדר אשמח לתשובה

יונתן שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה אחראית. אבל, לפי מה שאתה כותב, אין בלב בעיה שדורשת התערבות. ממליץ להמשיך מעקב רופא מטפל וקרדיולוג. בברכה פרופ' גיל בולוטין

28/11/2023 | 15:38 | מאת: יונתן

אני יפרט בדיוק את מה שרשום באבחון אבל קודם כל אספר שנולדתי עם שתי עלים במקום שלושה אבל אין מה לעשות עם זה קוראים לזה האורטלי דו עלי.. אז התוצאות כאלה גודל ותפקוד LV רגילים גודל RV רגיל ותפקוד סיסטולי הגדלת אטריום שמאלי קלה שסתום אבי העורקים מסוייד חשוד בbicupsid aorty vvel רגורגיטציה קלה של אבי העורקים היצרות קלה של אבי העורקים שסתום מיטרלי מעובה מיטראל רגורגיטציה MLD קל מאוד regurgitation tricuspid ללא יתר לחץ דם ריאתי ללא פילטת קרום הלב אין עדות לPFO

יונתן שלום כמו שכתבתי, אין בלב בעיה שדורשת התערבות. ממליץ להמשיך מעקב רופא מטפל וקרדיולוג. בברכה פרופ' גיל בולוטין

הבנתי תודה ושאתה מתכוון למעקב במצב שלי זה מספיק אקו לב פעם בשנה או שאני צריך לעשות עוד דברים

אשמח לקבל תשובה לתוצאה תודה מראש

אורה שלום אני משער שמדובר במבחן מאמץ. 1. בדיקה שלילית קלינית: המשמעות היא שלא היו סימפטומים 2. בדיקה חיובית אלקטרוקרדיוגרפית: המשמעות היא שהיו שינויים בא.ק.ג. בזמן המאמץ שמרמזים על בעייה בהספקת הדם ללב במאמץ. ממליץ לחזור לרופא המפנה לקבלת החלטות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

08/11/2023 | 20:40 | מאת: אורי

שלום. בן 60 ,שנה לאחר ניתוח מעקפים. שיקום לב מתנהל היטב הכושר הגופני מצויין. לאחר שנה עשיתי בדיקות דם.אלה התוצאות ldl-18.7 hdl-29 ( תמיד נמוך אצלי ) טריגליצרידים-103 בשנה האחרונה לוקח טורבה 80 מ"ג ביום. מניסיון של שנה לפני הניתוח כשלקחתי טורבה 40 עמדתי על תוצאה של ldl-45 וזה בתזונה לא נכונה בלשון המעטה.. השאלה שלי היא האם נכון להוריד מינון של הטורבה. האם התוצאה הקיימת עם 80 מ"ג יותר טובה לעניין תקינות העורקים מזו שתהיה עם 40 מ"ג. אני רוצה ללכת על הכי בטוח שיש כמובן בלי לעבור את גבול הנזק הפוטנציאלי. תודה

אורי שלום שמח לקרוא שאתה מרגיש טוב וחזרת לכושר גופני מצוין. בקשר לבדיקות השומנים בדם: ההמלצה היא לשמור את ערכי ה LDL מתחת 55 למי שיש לו טרשת בעורקים (ולכל מי שעבר ניתוח מעקפים או צנתור טיפולי יש טרשת בעורקים) ערכי ה LDL שלך נמוכים הרבה יותר. לכן אני ממליץ לפנות לרופא מומחה לליפידים על מנת לקבל תשובה טובה בקשר להמשך הטיפול הספיצי שלך. בברכה פרופ' גיל בולוטין

01/11/2023 | 12:15 | מאת: חיים

שלום וברכה .בני בן 16 עם מום לבבי חדר יחיד שמאל כלומר ימיני לא מפותח עבר גלאנט ופונטן .לאחר פונטן הושתל קוצב לב כיון שנפגע הולכת החשמל .כעת אלקטרודות מדוכאים כלומר צריך להחליף אותם עם מערכת הקיצוב האם ניתוח כזה לאחר פונטן הוא מסוכן ?? האם אפשר לחיות אחרי כזה ניתוח ? יישר כח

חיים שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה מהימנה. השתלת אלקטרודות קוצב אינה ניתוח מסוכן, אבל הסיכון גם תלוי במצבו הכללי של בנך וגם בהיסטוריית הניתוחים שלו. כלומר, רק הרופא המטפל שמכיר את כל הנתונים יוכל לתת הערכה אמיתית של הסיכון. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

22/10/2023 | 11:43 | מאת: ניצה

לפני כשנה וחצי עברתי פרוצדורת tavi. מחר אני אמור לעשות קולונוסקופיה. האם צריך ליטול מוקסיפן לפני כן , כשם שצריך לקחת אנטיביוטיקה שעה לפני טיפול שיניים? תודה רבה

ניצה שלום אני ממליץ לקחת אנטיביוטיקה (בדרך כלל מוקסיפן) לפני כל טיפול שיניים למי שעבר השתלת מסתם TAVI בברכה פרופ' גיל בולוטין

29/09/2023 | 23:33 | מאת: אבי

הושתל לי בצינטור מסתם אורטלי ביולוגי מסוג ספיינס 26 שאלתי: 1-האם ניתן להבחיןבמסתם שלא מתפקד כראוי ולהחליפו? 2-האם ניתן להחליף מסתם ביולוגי? תודה מראש.

אבי שלום מסתמים ביולוגים המושתלים בצנתור או בניתוח יכולים להתקלקל עם השנים. ניתן לדעת את תפקוד המסתם בבדיקת אקו לב שבכל מקרה מומלץ לבצע כל שנה לאחר ההשתלה. בנוסף גם חשוב לדעת כיצד אתה מרגיש והאם הסימפטומים שהיו לך טרם ההשתלה חזרו. במידת הצורך ניתן לטפל במסתם שהתקלקל בצנתור נוסף או בניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

28/09/2023 | 02:05 | מאת: ארי

אני בן 64 נוטל תרופות טריטייס 5 מיקרופירין75 טמבוקור 50 קרדילוק 0.6 אומפרדקס 20 בשנת 2014 עברתי מצב של ריפרוף פרוזדורים של כשעתיים שלוש בעיקבותיו ניתן לי הטיפול בטמבוקור לפני שנה ביצעתי אקו לב שלא מצא ממצא חריג השנה בקרתי אצל הקרדיולוג לביקורת וקבלתי לבצע אקו חוזר והולטר שעדיין לא בוצע האקו שנעשה השבוע איבחן את הדברים הבאים. חדר שמאלי אינו מורחב,דפנותיו בעובי תקין,היתכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. 60%LAVI ללא הפרעה דיאסטולית,לחץ מילוי אינו מוגבר E'SEPT 11 E\E 7 פרוזדור שמאלי אינו מורחב LAVI28ML\M2 חללי הלב תקינים מסתמים ניפתחים הייטב מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים ,מעובה,דליפה אאורטלית קלה מסתם מיטרלי מעובה,שצניה קלה של העלה האחורי,דליפה מיטרלית קלהדליפה טריסקופידלית מינימלית IVCאינו מורחב,תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי סיסטולי מוכרך כתקין[SPAP 26+RAP5=31 MM HG]לא הודגם נוזל פריקרדיאלי מפרצת במחיצה בין עלייתית אך ללא מעבר דרכה בבדיקת TTE שאלתי היא בעיניין המפרצת מהי משמעות מפרצת כזו? טריגר לפירפור? המפרצת אני מניח לא תעלם נכון? האם היא עלולה להתפוצץ לדמם קטלני? מבחינת קרישי דם יש לה תפקיד אפשרי בעיניין? כייצד להיתיחס לממצא זה? ואשמח לשמוע הערה על ממצאי המסתמים בתודה רבה מראש

ארי שלום מפרצת במחיצה הבינעלייתית אינה מסוכנת. הוא נמצאת בתוך הלב, כך שגם אם יש דלף דרכה, הוא נשאר בתוך הלב בעליות. במקרה שלך רשום שאין דלף, כך שאין צורך בשוב התערבות וכמו שכתבתי, בניגוד למפרצות אחרות בגוף, במקרה שלך אין סכנה. שאר הבדיקה ללא בעיות משמעותיות. אם יש פרפור עליות, כדאי להתייעץ עם קרדיולוג שמתמחה בתחום. בברכה פרופ' גיל בולוטין

16/09/2023 | 21:55 | מאת: עופר

לפני כחודשיים עברתי ניתוח תיקון מסתם עם פתיחה של החזה . האם לאחר 4 חודשי החלמה ניתן לחזור לאימוני כח עם משקלים נמוכים עד 5 ק״ג? ומתי ניתן לחזור לאימונים מלאים?

עופר שלום החלמת העצם המלאה מסתיימת בדרך כלל שישה חודשים לאחר הניתוח. בתוך תקופה זו מומלץ לעשות פעילות אירובית בעצימות עולה בצורה הדרגתית. מבחינת אימוני כוח, ההמלצה היא 2-3 ק"ג לכל יד ועד 5 סה"כ (ניתן לחזור הרבה פעמים) לאחר חצי שנה אין כבר מגבלות, אך חשוב לזכור שהרמת משקולות כבדים באופן כללי אינה בריאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

האם האאורטה יכולה להישאר 40 ממ או מתי שהוא היאתתרחב למצב ניתוח?

ליאור שלום אאורטה ברוחב 40 ממ' נחשבת הרחבה בינונית. שוקלים ניתוח כאשר אאורטה מגיעה לרוחב 55 ממ' ולעיתים כבר ב 50 ממ'. אאורטה נוטה להמשיך להתרחב מסיבות פיזיקליות (חוק לפלס), אבל אפשר לנסות ולמתן את ההתרחבות, על ידי: 1. איזון קפדני של לחץ הדם 2. שימוש בתרופות חוסמי בטא 3. להימנע מעישון 4. לאזן כולסטרול 5. להימנע מהרמת משקולות כבדים. אין מניעה מפעילות אירובית (הליכה, ריצה) גם בעצימות גבוהה. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

תודה.מקבל באופן פרטי לייעוץ?

ליאור שלום מקבל גם ברמב"ם וגם באופן פרטי. לתיאום במידה ומעוניין 04-7772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

25/08/2023 | 22:02 | מאת: בר

שלום רב בת 49 ברקע סגירת pfo עם התקן אמפלצר לאור אירועי tia חולפים נשאר דלף בינוני מתוכננת לעבור ניתוח לכריתת תוספתן עקב דלקת כרונית בצורה לפרסוקופית עד כה עברתי 2 ניתוחי חירום בצורה לפרסוקופית במרפאת טרום הרדמה הועלה הנושא של הדלף הבינוני השארי והאם ניתן לעבור ניתוח לפקרוסקופי עקב ניפוח הבטן למרות שכבר עברתי 2 ניתוחים בחודשים האחרונים אך שוב זה היה בחירום ולא היתה מרפאת טרום הרדמה הניתוח הקרוב מתוכנו להיות תחת אספירין האם לדעתך ניתן לעבור ניתוח בצורה לפרסוקופית כאשר יש דלף בינוני ? תודה רבה על המענה

ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שביצע את סגירת הדלף פרופ' גיל בולוטין

יש לי אשווה מגיל צעיר ( כיום בן 55 ) .במעקב שנתי של אקו לב , רואים ירידה בתפקוד המסתמם המיטרלי ("אי ספיקה מיטרלית קשה; עם סילון אקצנטרי קידמי.המסתם האאורטלי מסויד; פתיחתו טובה.אי ספיקה טריקוספידלית מזערית; אין עדות ליתר לחץ דם ראתי; הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב 30- ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי . הודגם FLAIL של העלה האחורי המסתם המיטרלי " ) . שאלתי היא האם אני אהיה חייב ניתוח בלשב כלשהו לתקן את המסתם ובמידה וכן האם ישנם ניתוחים כיום / בעתיד הקרוב של ארתרוסקופיה במצב כזה ללא ניתוח לב פתוח ?

אלון שלום נראה שבאמת תזדקק לניתוח תיקון המסתם המיטרלי בעתיד. או כאשר יופיעו סימפטומים של קוצר נשימה במאמץ או כאשר יהיה יתר לחץ דם ריאתי, או פרפור או סיבות אחרות. ממליץ להישאר במעקב צמוד של אקו כל 6 חודשים. במידה ותזדקק לניתוח, תיקון המסתם חשוב ולכן אני ממליץ לבצע את התיקון בניתוח לב רגיל ופתוח על מנת לקבל תוצאה מיטבית. אשמח להסביר עוד, פרופ' גיל בולוטין

05/08/2023 | 18:57 | מאת: אורי

שלום. בן 60 תשעה חודשים לאחר ניתוח מעקפים. לאורך תקופת ההחלמה היו לי כאבים בסטרנום לפעמים יותר לפעמים פחות לפעמים בכלל לא. בתקופה שזה יותר מציק זה באמת מציק כי זה מניע מחשבות לא רצויות ובכלל זה כאב צורב ומעצבן. אני כבר כמעט חצי שנה בשיקום לב תחת השגחה עושה אימונים חמישה ימים בשבוע. הנתונים הפיזיולוגים טובים. אני מניח שאני סובל מהכתוב בכותרת Post-sternotomy pain syndrome השאלה היא מה עושים עם זה. הייתי אצל המנתח. הוא הסביר שזה כנראה נובע מחוטי הנירוסטה ושאפשר להוציא אותם שזה בניתוח ואפשר להבין שאני לא נלהב כרגע להיכנס לניתוח אפילו ניתוח קל יחסית. האם יש דרך נוספת להתמודד עם הבעיה הזאת אפילו לרמת הקלה ולא לפתרון מושלם. תודה.

אורי שלום לצערי אין פיתרון קסם למעט סבלנות וחזרה לפעילות מלאה כולל הפעלת כל בית החזה, למשל בפילטיס או יוגה. במידה ואין המשך הטבה, הוצאת תילי המתכת עשויה לעזור. בברכה פרופ' גיל בולוטין

23/07/2023 | 14:46 | מאת: רולא

הי עשיתי בדקית מיפוי לב יצא א.ק.ג : צניחת st עד 1.5 ממ והיפוך גלי T ב v4-v6 קליניקה : כאבים בחזה במאמץ פרמקולוגי קליניקה : חיובי אלקטרוקרדיוגרפית: חיובי במיפוי במנוחה נראית קליטה אקסטרה קרדיאלית רבה

רולא שלום תשובת הבדיקה חיובית, כלומר לא תקינה. יש לחזור להתייעץ בהקדם עם הרופא שהפנה לבדיקה או עם קרדיולוג בברכה פרופ' גיל בולוטין

14/07/2023 | 17:37 | מאת: רונה

ערב טוב, אמא שלי כ 3 חודשים לאחר ניתוח לב, מעקפים. בשלושת השבועות האחרונים משתעלת בלי סיבה.. עשתה אקו לב תפקוד לב 45% והתכווצות גלובלית מופחתת במידה קלה. נשמע קשור? לוקחת תרופות: נקסיום 40 פעמיים ביום (בעיות קיבה רבות), פלוויקס, לוסרדקס, נורבסקו,קרדילוק,קלציום,טוג׳ו אינסולין שהחליפה אליו לאחרונה. מה יכולה להיות הבעיה? היא אומרת שמרגישה את הגירוי בגרון בצד אחד ואז מתחילה להשתעל, בייחוד אחרי אוכל אך לא רק. האם נשמע קשור ללב? אומרת שטאמס מקל עליה. הרופא שמע את הריאות שלה ואמר שנשמע תקין. גם השתן היא אומרת שיוצא חלש ולא הרבה.. יש קשר? תודה

רונה שלום לא ניתן לתת ייעוץ כזה דרך הרשת. אני מאוד ממליץ להתייעץ שוב עם צוות המחלקה המנתחת ועם הקרדיולוג המטפל למצוא את הסיבה לשיעול היבש בברכה פרופ' גיל בולוטין

02/07/2023 | 08:17 | מאת: יחזקאל

אני סובל מעצירות ונוטל ליטורבה 10 שאלתי האם עליה לליטורבה 20 תחמיר את העצירות?תודה על תשובתכם במייל

יחזקאל שלום זהו פורום של ניתוחי לב. בברכה פרופ' גיל בולוטין

29/05/2023 | 21:29 | מאת: אורין

היי ערב טוב אני בת 31 ועשיתי בדיקת אקו לב בעקבות ספק התקף חרדה ספק בעיה אחרת ואשמח לדעת אם הבדיקה תקינה להלן התוצאות : אארוטה עולה:27 שורש האארוטה:25 פרוזדור שמאליD-2 :30 שטח הפרוזדור השמאלי cv-4 :15 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה:26 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה:44 עובי המחיצה הבן חדרית -פרוקסימלי:8 עובי המחיצה בין חדרית:8 עובי דופן אחורית:8 תפקוד סיסטולי ככלי ואזורי של חדר שמאל חדר שמאל: תקין אפיק מוצא חדר שמאל: תקין סיכום אקו לב דופלר לא נצפה=0, 5=NORMAL=1, HYRO=2, AKINETIC=3, DYSKINETIC=4, ANEURYSMAL LVWMI-22/22 מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל:גדול מ55%: תפקוד כולל של חדר שמאל:תקין חדר ימין:בגדול ותפקוד תקינים עליות הלב:בגודל תקין מחצית לב:ברוחב תקין תפליט פריקדיארי: לא נצפה נוזל פריקרדיאלי סיכום אקו לב דופלר האאורטה: שורש האאורטה והעולה בגודל תקין סיכום: חדר שמאל אינו מורחב-דפנותיו בעובי תקין,היתכוצותו הגלובלית והאזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך מעל 55% בעקומת מילוי של חדר שמאל-תבנית תקינה. עליה שמאלית אינה מורחבת. חללי הלב הימניים ברוחב ותיפקוד תקין. שורש האאורטה ואאורטה העולה ברוחב תקין. לא נימצא תפליט פריקרדיאלי. בדופלר הודגמו- אי ספיקה מיטרלית מיזערית עד קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מיזערית עד קלה. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי- הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך כ 25 ממכ

אורין שלום את ההסבר לתוצאות את צריכה לקבל מהרופא שהיפנה אותך לבדיקה, כיוון שהמשמעות מאוד קשורה גם אלייך ולמצבך הקליני. בגדול, אין משהו מסכן חיים בתשובה בברכה פרופ' גיל בולוטין

15/05/2023 | 10:21 | מאת: לוי

אני בן 66, תוצאות אקו לב. end diastole - 13 end systole - 9 ventricle septum - 39 posterior wall - 9 4 המסתמים בספיקה מינימלית A=75c/s E=42c/s E/A=0.6 תודה (-:

לוי שלום לא אחראי לתת תשובה על מידע חלקי של בדיקת אקו. באופן עקרוני, אי ספיקה מינימלית אינה נחשבת בעיה. ממליץ מאוד לחזור לרופא ששלח אותך לביצוע הבדיקה לקבל תשובה מלאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

13/05/2023 | 16:32 | מאת: רון

צהריים טובים. אמא שלי, בת 66, עברה לפני כ 3 שבועות ניתוח של 2 מעקפים בליבה. ברקע יש לה סכרת,לחץ דם,בעיות בזרימת הדם והדפקים ברגליים וטרשת עורקים. הניתוח עבר בשלום ב"ה, לאחר הניתוח היה אירוע של פירפור פרוזדורים וקיבלה טיפול למשך כמה שבועות בקולחיצין ופרוקור. לאחר מכן - היה חשש לאירוע מוחי קל וחולף, עד עכשיו לא בטוחים אם זה היה זה או לא. כרגע נמצאת רוב הזמן בהרגשה של כאבים בחזה.. היא לוקחת כמה פעמים ביום 2 אופטלגין יחד ואז 2 אקמול יחד ולא כל כך עוזר לה לצערי.. מציינת שהעורקים נלקחו מהחזה.. כמו כן מתנפחות לה הרגליים ובמיוחד רגל אחת, השמאלית ויותר בערב.. השאלות שלי הן לאורך כמה זמן צפוי להיות כזה כאב ואם זה נשמע תקין שהכדורים לא ממש עוזרים? ובקשר לרגליים, התנפחות זה דבר נורמלי גם הוא? תודה רבה..

רון שלום כאבים בחזה 3 שבועות לאחר ניתוח צפויים. אך חשוב לראות שיש מגמת שיפור. פעילות מוגברת עוזרת. בקשר לרגליים, יש צורך בבדיקה והתרשמות של הצוות המנתח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

בת 47 בריאה.לפני מס שנים בסיטי נראתה ציסטה בגודל עדשה ...מאז גדלה. באקו אי ספיקה טריקוספידלית ברמה בינונית ויש לי תחושה דקירה בצד ימין כשאני נושמת עמוק. האם יש צורך להורידה? או שאפשר רק לעקוב אחריה? אם יש צורך להורידה ,כיצד? ומה הבדיקות שעלי לעבור?

דנה שלום נראה לי שיש צורך להתייחס לממצא. ממליץ להגיע עם בדיקות ה CT והאקו (רצוי עם הדיסקים) לרופא בכיר במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם, ולפי הנתונים נדון אחר כך בצוות הלב ברמב"ם ונוכל להמליץ האם יש צורך בהתערבות או רק במעקב. לתיאום: ירדן או ילנה 047772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

27/04/2023 | 10:37 | מאת: Kukso

בן 80 עם מסתם אורטלי מכני משנת 1984. מה רמת ה inr המירבית הרצויה. לי ידוע על 3.5, האם זה נכון. תודה

שלום לך אין מספר מוגדר, ועם מסתם אאורטלי מכני בדרך כלל מומלץ להיות באזור 2-3. בברכה פרופ' גיל בולוטין

26/04/2023 | 16:49 | מאת: ט.ג

היי, אמא שלי עדיין מאושפזת בבית חולים 6 ימים לאחר ניתוח מעקפים. שמנו לב שבסטרנום בחלק העליון מאיפה שמתחיל החתך יש כמו נפיחות כזו, כאילו העצם בולטת. הגיוני? נשמע נורמלי? תודה

ט.ג. שלום בהרבה מקרים יש נפיחות זמנית ברקמה הרכה מעל לחתך הניתוח בסטרנום. בדרך כלל זה עובד לאחר מספר ימים או שבועות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום. בן 59. חמישה וחצי חודשים לאחר מעקפים. אני בשיקום לב כבר חודש וחצי . עושה הליכות יומיות של חצי שעה במהירות ממוצעת 5.6 קמ"ש. מגיע לדופק בשיא סביב 110 עם קרדילוק 2.5. בהיבט הזה נראה לי שההתקדמות טובה. הבעיה היא שאני עדיין מרגיש את הסטרנום. בעיקר לאחר שכיבה ממושכת או ישיבה ממושכת במשרד. זה לא כאב חזק. אבל כאב מציק. לאחר כמה מתיחות הוא עובר. אני מרגיש אותו בנגיעה . האם זה תקין שעדיין ארגיש את האזור במרחק זמן כזה מהניתוח. ? בנוסף אני מרגיש בצלקת שלוש בליטות . האם אלה חוטי הנירוסטה שקשרו את הסטרנום. האם יכול להיות שהם גורמים להרגשה הזאת ואם כן מתי זה עובר .

אורי שלום נראה שאתה מחלים היטב מהניתוח. הכאבים שאתה מתאר מתאימים לתהליך החלמה ובמידה ויש המשך שיפור הדרגתי ממליץ להמתין. במידה ואתה נזקק לתרופות נגד כאבים, או שאין שיפור, כדאי להתייעץ עם המחלקה המנתחת (במרפאה). יתכן שאתה מרגיש את חוטי הנירוסטה שבחלק מהמקרים יכולים להיות הגורם לכאב. באופן עקרוני, ניתן להוציא את חוטי הנירוסטה לאחר שישה חודשים מהניתוח (בניתוח קל יחסית) מאחר ועצם הסטרנום אמורה להחלים לחלוטין שישה חודשים לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

31/03/2023 | 16:50 | מאת: סיגלר יעקב

אחרי ניתוח לב החלפת שסתום ואורטה עליונה .נידבקתי במספר חיידקים עמידים כרגע שנתיים אחרי ניתוח יש לי עדיין חיידק מרבה על החלקים החדשים שהחליפו לי בלב המנתח רוצה לבצע ניתוח נוסף להחליף חלקים מסתם שחיידק נידבק בו .האם יש פתרונות אחרים .

יעקב שלום אין מספיק נתונים לענות על השאלה. בדרך כלל חיידק שמזהם מסתם או גרפט מלאכותי, קשה לטפל בו רק באנטיביוטיקה. לכן, בהרבה מקרים יש צורך בניתוח חוזר. בברכה פרופ' גיל בולוטין

29/01/2023 | 19:06 | מאת: עירית

שלום בן 58 לאחר 3צנתורים כשבאחרון נרשמו ההערות הבאות: עורק כלילי שמאלי ראשי - ללא הצרויות קדמי יורד - מסוייד וטרשתי לכל אורכו החל ממוצאו . במוצאו היצרות של עד 50%, בחלקו האמצעי בקהו הדיססטלי של התומך קיימת היצרות מסויידת של 50-60% עם דיסקציה כרונית. מאיזור זה יוצא ענף דיאגנולי גדול המדגיל היצרות של 80-90 אחוז עורק עוקף - מדגים היצרות פרוקס סיגמנטרית מסויידת של 80% עד לבירפפורקציה של 2 מרגינ כלילי ימני - דומיננטי ללא היצרויות משמעותיות בו ובענפיו בצנתור האחרון - בוצע pci ל lcx לאחר הצנתור הרגשה ממש טובה ושיפור התפקוד משמעותית אך לאחר כשבועיים חזר הכאב בחזה ותחושת החולשה ובפנייה חוזרת הוסבר כי יש לבצע כעבור זמן מסויים שוב צנתור :( האם אכן זו הדרך לעזור שוב ושוב ע"י צנתורים ? מה המצב הלבבי לאור הרשום מעלה מבחינת היצרויות, צורך אולי בניתוח מעקפים, ירידה בתפקוד ? האם ייתכן והגורם המשמעותי שמפיע פה זה הענף הדיאגנולי שמדגים 80-90 אחוז היצרות או שמדובר במקום שלא ניתן להגיע/לפתוח בו את ההיצרות? אשמח לכל הסבר אפשרי ואופציות העומדות בפני אדם שממשיך לסבול מכאב בחזה לסירוגין עם תחושת תפקוד ירודה ... האם ייתכן ומדובר בכלל בתעוקה? ואז אין טעם לצנתר ? **לציין כי צנתור אחרון בוצע על מנת לדעת אם ישנה חסימה מצנתור אחרון שיש לטפל ו"על הדרך" התגלתה החסימה ב lcx - זאת לאחר ש מיפוי לב לא הדגים איסכמיה חדשה ולכן כביכול לא היה צורך בצנתור טיפולי... האם ייתכן שתתרחשנה חסימות בתדירות ובמהירות כה גדולה?? אשמח לכל הסבר אפשרי ואופציות העומדות בפני אדם שממשיך לסבול מכאב בחזה לסירוגין עם תחושת תפקוד ירודה ...

עירית שלום על מנת לתת תשובה רצינית, יש צורך לראות את החולה ואת סרטי הצנתור שלו. יתכן שיש מקום לטיפול בניתוח מעקפים, אבל, מאוד מומלץ להגיע להתייעצות מסודרת עם סרטי הצנתור. בברכה פרופ' גיל בולוטין

05/01/2023 | 19:13 | מאת: עופר

שלום רב, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה כי יש לי מעקב קרדיולוג רק עוד חודש ואין לי את מי לשאול, לרופא המשפחה אין בדיוק תשובה. עברתי צינתור עם סטנס היה לי עורק חסום 99% ונשאר עדיין אחד 60%. אני נוטל אספירין ו פלוויקס אני נהגתי לרכב על אופנוע ובעיקר בשטח. להוציא מהסכנות הכרוכות כמובן ברכיבה. הדאגה שלי זה החוסר בידע מה יהיו תופעות המדללים במקרה של נפילה. ברמת מכה ושטף דם או חתך/שפשוף מדמם. האם הסיכון הינו הרבה יותר גדול עבורי לנזק גופני עקב המדללים או שאין להם משמעות כה רבה. השיקול הוא בין לחזור לרכב או פשוט להפסיק והאם יש השפעה רבה יותר שאני גם עם אספירין וגם פלוויקס בשנה הקרובה. כי עוד שנה אהיה רק עם אספירין וזה לתמיד תודה רבה רבה,

עופר שלום בעיקרון, מתן של פלוויקס עם אספירין מעלה את הסיכון לדמם. לכן, בהחלט יש סיכון מוגבר לדימום בעקבות חבלות. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה פרופ' גיל בולוטין

אחרי מיפוי לב תגובה קלינית איסכמת תגובה אלקטרודיוגרפית חיובית זה תקין משהו כזה כתוב בתוצאה

הילה שלום לא ניתן לתת תשובה אמיתית על הציטוט הקצר שכתבת. בעיקרון, תגובה קלינית איסכמית ואלקטרוקרדיוגרפית חיובית מעידים על מיפוי לב לא תקין שדורש חזרה לרופא שהזמין את הבדיקות והתייחסות לתוצאות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

23/12/2022 | 06:45 | מאת: סיבוכים בניתוח לב

שלום אבי בן 63 עבר ניתוח לב אחרי 2 אירועי לב היה חסימות ב 2 הצדדים אחרי ניסיון לצנתור הוחלט על ניתוח דחוף בוצע 3 מעקפים הרופא אמר לנו שהלב נפגע מהאירוע שעבר ושהוא עבר ניתוח מורכב בגלל הפגיעה בלב האירוע ו דילולו הדם שהוא קיבל זה היום החמישי שהוא מונשם מורדם ו השלישי שהוא מחובר ל מכשיר תומך בכליות ו מכשיר איקמו ותרופות התשובות שאנו מקבלים שמצבו קשה אבל יציב במקרים כאלו מה הוא זמן המקס שמשאירים אותו בצב כזה כל עוד הלב לא מתאושש תודה

שלום נשמע שאביך במצב קשה לאחר ניתוח אליו הגיע במצב קשה. מעבר לכך אין לי יכולת לתת תשובות לשאלות, כיוון שיש הרבה פרמטרים שיודעים רק הרופאים המטפלים ביחידה שבה הוא מטופל. מקווה שיחלים בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/12/2022 | 15:11 | מאת: לביא ע.

בן 56 לאחר שני צנתורים ב 2021 + 2022 כאשר צנתור נוסף בוצע לפני כחודש בשל כאב בחזהמאז הצנתור השני ותחושת חולשה כללית. בצנתור זה נמצאה חסימה של 80% ב lcx שנפתחה - לציין כי הרעיון לצנתר היה בשל חוסר הצלחה לפתוח חסימה ראשונית במהלך הצנתור האחרון ראו את החסימה הנוכחית ורק בה טיפלו מיד אחרי הצנתור תחושת הקלה ללא כאב ואנרגיה התחדשה בגוף מבחינה תפקודית - שמחנו שסוף סוף נמצא הפתרון :( לצערי כשבועיים לאחר מכן הכאב בחזה חזר לא באותה מידה וכן תחושות העייפות /חולשה לסירוגין - התחושות דומות למה שהיה טרם הצנתור האחרון אך העוצמה נחלשה. מה עושים במצב שכזה ? איזו עוד בדיקה ניתן לבצע ? לציין כי מיפוי לב שבוצע ממש לפני צנתור אחון לא הראה חסימה שיש לטפל בה והצנתור בוצע רק בשל הסימפטומים שתוארו ! האם ייתכן כעת שישנה שוב חסימה חדשה ? האם במצב שכזה יש לבצע ניתוח ולא לחזור לצנתור נוסף? השינוי היחיד שבוצע לאחר הצנתור האחרון הוא הוספה של פורסיגה (שהופסקה בשל המחשבה שהיא זו שגרמה לתחושות ) וכן יותר פעילות בשל תחושה גופנית טובה יותר.... האם קשור? אשמח לכל הארה שכן המצב הזה מאוד מתסכל ( ברקע סיאופידי ואמפיזמה - האם ניתוח בכלל רלוונטי אם וכאשר......)? תודה רבה !

לביא שלום נראה לי שיש לשקול צנתור נוסף ולפני החלטה על טיפול לעשות דיון צוות לב (קרדיולוג, מצנתר ומנתח לב) האם יש מקום לטיפול ואם כן האם בצנתור או בניתוח מעקפים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

11/12/2022 | 12:10 | מאת: ישראל

אמא שלי בת 71 ועברה לפני חצי שנה החלפת מסתם מכני האם לקחת את אספירין חצי שנה או שמה כל החיים אשמח לתשובה בנושא כי היא גם לוקחת קומדין של 5 מג ביום ומה המינון של אספירין לקחת ?

ישראל שלום בדרך כלל עם מסתם מכני יש לקחת קומדין. הסיבה לקחת גם אספירין מורכבת מכמה סיבות ולכן אין באפשרותי לענות על השאלה. אני ממליץ להתייעץ עם הצוות המנתח או הקרדיולוג שעוקב אחריה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

09/12/2022 | 17:22 | מאת: צביקה רוזן

עברתי ניתוח לב פתוח בשיבא להחלפת מסתם אורטאלי ומעקפים ב 2014 ( מסתם ביולוגי) לאחר כשנה התחיל המסתם לזייף באקו רואים מפלים מוגברים ולפני כשנה הגיעו ל 40/24 הוצע לי כעת החלפת מסתם בביולוגי בצינתור VALV IN VALV מה מידת הדחיפות ומה תוחלת החיים של המסתם המושתל אודה על התייחסות

צביקה רוזן שלום מידת הדחיפות להשתלת מסתם בתוך מסתם בצנתור תלויה בהרבה גורמים, מפלי הלחצים, סימפטומים ועוד גורמים רבים. לפי המספרים ששלחת 40\24, עדיין אין מפל לחצים מאוד גבוה וניתן בהחלט להמתין, אבל כמו שכתבתי אין בפני את הבדיקה המלאה וגם לא נתונים נוספים שלך. תוחלת החיים של מסתם מושתל בצנתור עדיין לא מספיק ברורה ותלויה גם בגיל של החולה. בגיל צעיר יותר המסתם הביולוגי מתנוון יותר מהר. לכן, אם ניתן להמתין ללא סכנה לנזק לך או לתפקוד הלב, עדיף להמתין. ההחלטה היא מול הצוות המטפל שלו יש את כל הנתונים הדרושים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

11/12/2022 | 18:55 | מאת: צביקה רוזן

טעיתי המפל הלחצים זה היה אחרי שנה אבל לאחר מיכן עלה ל 66/40 אני בן 77 ( יליד 1945) בתודה

29/11/2022 | 16:00 | מאת: אליה

אם תינוק בן שבוע עבר צנתור במסתם אורטאלי בגלל היצרות משמעותית וכן ניתוח לקוראקטציה - האם מחייב שיצטרך בעתיד החלפת מסתם? או ששני הטיפולים יכולים תיאורתית להחזיק גם עד ה120..? למה רופא מנתח מנבא עתידות ואומר שיצטרך ניתוח?! למה אין א א לומר שאולי גם לא יצטרך??

אליה שלום אין לי מספיק נתונים. אבל בחלק מהמקרים הטיפול בגיל שבוע לא מספיק עד גיל 120. בכל מקרה, אין לי ספק שהוא יעבור ניתוח בעתיד רק במידה ויהיה בכך צורך. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

שלום פרו' בולטין גילי 47. עקב דלליפה קשה והרחבת העליה השמאלית הומלץ לי לטפל במסתם. הייתי שמח לקבל תשובה לכמה שאלות באופן כללי: 1. האם יש יתרון לניתוח לב פתוח על פני ניתוח זעיר פולשני? 2. יש אפשרות לתקן בצינתור? 3. עלים מיקסומטוטיים, אפשר לתקן? 3. אם מכניסים טבעת או קליפ, למה לא צריך תרופות לדילול דם כל החיים (הסיבה היא שזה מתכסה ברקמה?) 4. מה הסיכוי שאחרי התיקון הדליפה תחזור? 5. תוחלת החיים הממוצעת אצל מי שתקנו לו את המסתם היא כמו אדם רגיל? 6. לאילו נזקים בריאותיים עלולה לגרום המנעות מטיפול רפואי והשארת המצב כפי שהוא (שוב, בכללות)? תודה רבה!

שאלה נוספת: במידה ומחליפים את המסתם, האם לאור ההתקדמות בהפחתת הסיכונים בניתוח לב נכון להחליף למסתם ביולוגי, על אף הגיל הצעיר יחסית, כי עדיף לעבור בעתיד ניתוח נוסף (ואולי צינתור?) מלקחת עשרות שנים קומדין?

אבנר שלום על מנת לתת לך תשובה מעמיקה ויסודית אני צריך לראות אותך ואת בדיקות האקו שלך. בקצרה, ניתוח לב פתוח או זעיר פולשני, מאוד דומים. ההבדל העיקרי הוא בגודל החתך הניתוחי. יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה, במידה ומטרת הניתוח היא תיקון (וזה מאוד חשוב בגיל 47) אז אני בדרך כלל ממליץ על ניתוח רגיל על מנת לשפר בעוד כמה אחוזים את סיכויי התיקון. בדרך כלל סיכויי התיקון סביב 95%. יש אפשרויות לתקן בצנתור, אך בגיל 47 יש יתרון חד משמעי לתיקון בניתוח ותיקון בצנתור מאוד לא מומלץ. הסיבה העיקרית, אם התיקון מוצלח בגיל 47, הוא ישאר כזה לשנים רבות ועד בכלל. אם מתקנים את המסתם ( וניתן לתקן גם עלים מיקסומטוטים) אין צורך בקומדין. תוחלת החיים לאחר תיקון מוצלח כמו של אדם בריא. אם יש אינדיקציה לניתוח (המלצה לפי הקריטריונים) דחיית הניתוח יכולה לגרום לירידה בתפקוד הלב, פרפור עליות וקיצור תוחלת חיים. אני מאוד ממליץ להגיע באופן אישי על מנת לקבל ייעוץ יותר מסודר ומתאים. אפשר לתאם מול מזכירתי ברמב"ם במספר מטה. בברכה פרופ' גיל בולוטין 047772631

אבנר זאת שאלה מצוינת. בגיל 47 בדרך כלל עדיף מסתם מכני, בגלל שבגיל צעיר (47) המסתם הביולוגי נהרס מהר יותר, בערך תוך 7-10 שנים בלבד. בכל מקרה, זאת החלטה שלך ולכן חשוב לדבר עם המנתח ולהבין את היתרונות והחסרונות של מסתם ביולוגי לעומת מכני. גיל

אבנר שלום אני גם עברתי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם מיטרלי בתל השומר. בניתוח מלא. זה מאפשר סיכוי טוב לתיקון ארוך תווך יש לשמור על אורך חיים בריא . לעניות דעתי לא ניתן לוותר על הניתוח כי חוסר טיפול רק יחמיר את המצב . אורן.הרבה בריאות תוכל לייצור קשר במייל אם תרצה.

27/11/2022 | 05:23 | מאת: ד

שנה לאחר מעקפים הוחלט להפסיק את הברלינטה ע״י הקרדיולוג ולעבור למדללי דם. אני עברתי ל Nattokinase וגם הושאר האספרין. שבוע אחרי יש לי מין התכווצויות באזור הלב לא יודע עם זה קשור? זה מדאיג אך לא מחליש או גורם לי תופעה אחרת חוץ ממין התכווצות קלה לא יודע עם זה אולי מהקור אני גר בגולן ואולי הצלקת? האם זה מדאיג?

ד שלום קרוב לוודאי שזה לא קשור להפסקת הברלינטה שנה לאחר ניתוח מעקפים. אבל, מומלץ לפנות לקרדיולוג להתייעצות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

06/12/2022 | 16:52 | מאת: ד

מה דעתך על מדללי דם טבעיים Nattokinase

שלום. האם אפשר לחולה עם קוצב לב לבלוע את הקפסולה לשם מציאת מקום דימום פנימי שגורם למלנה. תודה

אמי שלום השאלה צריכה להיות מופנית לקרדיולוג המתמחה בהשתלות קוצבים (אלקטרופיזיולוג). לדעתי לא צריכה להיות שום בעיה. גיל

20/10/2022 | 09:14 | מאת: ישראל

היי אשמח לדעת כמה זמן צריך לקחת אספירין אחרי החלפת מסתם אורטלי כי רופא אחד אמר לי חצי שנה ורופא אחר אמר כל החיים לקחת אשמח לתשובה

ישראל שלום באמת יש ויכוח על הנושא של טיפול באספירין לאחר החלפת המסתם האאורטלי במסתם ביולוגי. בארה"ב יש המלצה לקחת אספירין לכל החיים לאחר החלפת המסתם האאורטלי ובאירופה לשישה חודשים. אני ממליץ שבמידה ואין תופעות לוואי (בדרך כלל במערכת העיכול) או נטייה לדמם, להמשיך מיקרואספירין (100 מג' או 80 מג') לכל החיים. אם יש תופעות לוואי, אפשר לשקול להפסיק לאחר חצי שנה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

03/09/2022 | 09:50 | מאת: ד

לאחר ניתוח מעקפיים קבלתי טריטס וקרדילוק 2.5 הגעתי למצב שאני לא יכול לעלות מדרגות, גמור. יש לציין שהייתי לפני המעקפיים ספורטאי עלית והגעתי למעקפיים בגלל שלא זיהו שאני בהתקף לב הכל היה אצלי תקין בא.ק.ג. האם הגוף ילמד לחיות עם התרופות?

ד' שלום אין סיבה שתרגיש כך לאחר ניתוח מעקפים. אם עברו מספר חודשים מהניתוח ואתה עדיין חלש, צריך להתייעץ עם הצוות המנתח והקרדיולוג לחפש סיבה לחולשה. יתכן שהתרופות שאתה מקבל מורידות יותר מידי את לחץ הדם שלך ולכן החולשה. חשוב לשנות את הטיפול התרופתי בהתייעצות עם הרופאים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

06/08/2022 | 06:01 | מאת: יעל

שלום, אני 7 שבועות אחרי ניתוח לב פתוח מתי ניתן לחזור להרים משקל? תודה

יעל שלום לא מומלץ להרים משקולות כבדים למשך שישה חודשים לאחר ניתוח מעקפים, עד להשלמת החלמת עצם החזה. משקלות קלים עד 3-5 ק"ג אפשר גם קודם. בברכה פרופ' גיל בולוטין

האם אין סכנה בעיבוי אבי העורקים?

03/08/2022 | 19:37 | מאת: יצחק

האם חייבים להוציא את הברזלים לאחר ניתוח מעקפים.והאם סה מסוכן לעדות איתם בדיקת MRI?

יצחק שלום ברוב המקרים לא מוציאים את "הברזלים" חוטי המתכת שסוגרים את עצם החזה לאחר ניתוח לב. רק בערך ב 5% מהמקרים יש צורך בעתיד להוציא אותם, ואז מדובר בניתוח קטן יחסית שמבוצע לפחות שישה חודשים לאחר ניתוח הלב. בעיקרון ניתן לעשות MRI עם חוטי המתכת, אבל צריך ליידע את צוות ה MRI טרם הבדיקה. בברכה גיל פרופ' גיל בולוטין

22/07/2022 | 12:43 | מאת: אביב

שלום רב ד״ר יש לי דליפה קשה במסתם מיטרלי ..אני אצטרך ניתוח בעתיד הקרדיולוג הסביר לי…רציתי לשאול אם כבר יש בישראל שתילת/תיקון מסתם מיטרלי ע״י צינטור במקום ניתוח מסורתי?? תודה אביב

אביב שלום בישראל יש אופציות רבות לטיפול במסתם המיטרלי. גם בצנתור תיקון עם קליפ, במידה ומתאים. וגם השתלת מסתם מיטרלי בצנתור (כחלק ממחקר). עדיין, רוב החולים, בעיקר אלו שבמצב כללי טוב, עדיף להם לעבור ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם מנתח לב וקרדיולוג המתמחים בתחום המסתמים על מנת להגיע לטיפול המתאים באופן אישי. בברכה פרופ גיל בולוטין

16/08/2022 | 00:23 | מאת: אורן

אני עברתי ניתוח לב להחלפת המסתם המיטרלי .בניתוח רגיל .במידה ותחליט לבצע ניתוח כזה ממליץ על תל השומר .אם תרצה לשאול משהוא אפשר במייל .אורן

20/07/2022 | 21:44 | מאת: אריה

שלום לרופא אני בן 63 מטופל ב טריטייס5 פעמיים ליום עקב י. ל. ד. ליפיטור 20 מיקרופירין75 קרדילוק 1.25 אומפרדקס20 MVP לפני מספר שנים היה אירוע בודד של ריפרוף פרוזדורים יתכן על רקע אשלגן 3.2 שהיה אז יש לי נטיה מסוימת לקבל דיי מהר היפונטרמיה כבר קרה לי מספר פעמים ב11 השנים האחרונות מאז אובחנה היצרות 20% בקרוטיס צד אחד הייתה כך נראה יציבות ,בטרשת, ותמיד רמת ה LDL הייתה נמוכה מרמת ה HDL בכ 10 יחידות הבדל. השנה, התגלתה היצרות נוספת בקרוטיס של 20% גם בעורק הנגדי, במקביל, בבדיקת דם מסתבר שה LDL [75]לראשונה עבר את רמת ה[HDL]70 הסוכר בדם אצלי 105 והמוגלובין A1C הוא 6 עם ההורים היה סיפור של ארועים מוחיים ואוטם כלילי בגיל מבוגר של אבא 86 ואצל אמא בגיל 68 אני שואל שאלה פשוטה,לאור כל גורמי הסיכון האלה, עם אילו ערכי כולסטרול רצוי שאהיה? במיוחד בדגש על LDL מהי הרמה הרצויה עבורי? וכל כמה זמן רצוי שאבדוק את רמת השומנים האלה? וכן,האםעליי לגשת לקרדיולוג ,נאמר, להתיעצות או מעקב? בתודה מראש

אריה שלום למיטב ידיעתי, לאור זה שנמצאה אצלך טרשת בקרוטיד, ההמלצה כרגע היא להגיע לרמת LDL מתחת 55. ממליץ לבקש הפנייה לקרדיולוג שמתמחה בשומנים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/07/2022 | 13:19 | מאת: ירון

שלום, בן 72, אחרי ניתוח חירום להחלפת האאורטה העולה, 2004, עקב דיסקציה מסוג A 2017 ניתוח חוזר להחלפת האאורטה העולה ושסתום אאורטלי. קיים מצב של דיסקציה כרונית לכל אורך האאורטה. האם מותר במצב כזה לעבור טיפולים היפרבריים בתא לחץ ? תודה

ירון שלום האמת, אני לא יודע. אני לא בטוח שיש אינפורמציה על טיפול היפרברי בחולים עם דיסקציה כרונית לאחר שני ניתוחים. מציע להתייעץ עם המומחה של המרכז שממליץ לעשות טיפול היפרברי. בברכה פרופ' גיל בולוטין

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 15