הגדלת חזה נפול

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

18/01/2008 | 21:08 | מאת: לורה

אני רק בת 23 והחזה שלי נפול עקב ירידה במשקל הייתי אצל כמה רופאים.חלקם דיי מוכרים. קיבלתי כל מיני דעות ואני מאוד מבולבלת .רובם המליצו לי לא לעשות הרמה בשל גילי הצעיר. ויש שאמרו לי שאם ישימו לי שתל מספיק גדול אז החזה יעמוד..רציתי לדעת אם זה ייתכן אני פשוט לא רוצה לעבור את כל זה ולהתאכזב

21/01/2008 | 14:59 | מאת: ד"ר נועם חי

שלום לורה, השאלה שלך היא בעיני אחת מהחשובות ביותר בתחום הניתוחים לעיצוב השד. באה בחורה צעירה שכבר בגיל 23 החזה שלה צנח והתרוקן (בעקבות הריונות ולידות או בעקבות ירידת משקל קיצונית) ומעוניינת "להחזיר עטרה ליושנה" תרתי משמע. קיימות במצב זה שתי אפשרויות עיקריות: 1. ניתוח משולב להגדלה והרמה במחיר של ניתוח יותר מורכב ומסובך למנתח, יותר יקר למנותחת ובמחיר של קוי תפרים וסימנים על השד 2. הגדלה בלבד עם שתלים גדולים הממלאים את כל שקית השד הנפול. היתרונות: ניתוח זול יותר, קצר יותר שאינו מותיר סימנים על השד למעט פתח כניסה בקפל או בגבול העטרה. במקרה זה המחיר הוא שתלים גדולים וכבדים יותר, מראה שד נמוך, צנוח ולעתים לא אטרקטיבי. אך המחיר הכבד ביותר הוא מחירו של המימד הרביעי בכירורגיה פלסטית והוא מימד הזמן. ייתכן שהתוצאה תהיה טובה או סבירה בתקופה המיידית לאחר הניתוח. אולם לאורך זמן ברור לכל שכאשר לוקחים שד שמלכתחילה הבעיה בו היא רפיון וצניחה של העור, ומוסיפים לו שתי "משקולות" כבדות בדמותם של שתלים גדולים, הדבר רק יחמיר את הצניחה והנפילה ולמעשה יחייב ניתוח מתקן מתישהו בעתיד הקרוב דהיינו תוך מס' חודשים ועד מס' שנים בודדות. אחרי שהסברתי לך את זה את צריכה לשאול את עצמך איזה מחיר יותר יקר לך ולהחליט מה נכון בשבילך. במקרים מסויימים אני מסכים ל"פשרות" ובמקרים אחרים ברור לי שהפשרה לא תהיה מוצלחת ואז אני מסרב לבצע את אופצית הפשרה ומציע רק את הניתוח הנכון דיינו הגדלה עם הרמה. מקווה שתבחרי נכון עבורך, בברכה, ד"ר נועם חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים