פורום הסרת משקפיים בלייזר וקרנית העין

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה
הפורום עוסק בהסרת משקפיים בלייזר ובתיקון ושיפור הראיה בטכניקות נוספות. מנהלי הפורום יענו על שאלות הגולשים בנושאי התאמה לניתוח, שיטות וטכניקות שונות לתיקון הראיה (ניתוחיות ולא ניתוחיות), וכן בנושא מחלות קרנית העין.
517 הודעות
492 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר וקרנית העין

19/07/2011 | 14:30 | מאת: יוליה

מתלבטת איפה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.. אשמח גם שתאמרו לי איזו שיטה עדיפה

19/07/2011 | 22:32 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

יוליה שלום רב בגדול קיימות שתי שיטות לניתוח עם חיתוך של הקרנית וללא חיתוך של הקרנית. לשיטות שמות שונים . ההחלטה באיזה שיטה לנתח צריכה להתקבל רק לאחר בדיקת התאמה ובשיתף פעולה אתך תוך תיאום ציפיות מלא למהלך הניתוח ומהלך ההחלמה כנסי לאתר אסותא אופטיק וקראי מאמר שנקרא לחתוך או לא לחתוך שפורסם על ידי בזמנו בעיתון מעריב יש גם שם תשובות לשאלותיך במידה ותחליטי לנתח את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

ולא במה שבוחרים.

28/06/2011 | 14:05 | מאת: א

לפני 5 חודשים עברתי full customized prk עובי קרנית התחלתי 555. המספר שלי 6 ו-5.5 צילינדר. קוטר הליטוש היה 6 מ"מ. לפני כמה ימים עשיתי מיפוי קרנית שנתן עובי קרנית (נקודה מינימלית) של 302. איך יתכן שהלייזר שייף כ-250 מקרון?? הרי אם נהיה נדיבים וניקח 16 מקרון פר דיופטר יצא לנו עומק שיוף של 184 מקרון ! אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום עובי הקרנית במיפוי מבטא את העובי הדק ביותר הקיים בקרנית . לרוב הוא נקודתי ואינו חופף עם קריאות האולטרה סאונד המתקבלות בבדיקות ההתאמה והן גבוהות יותר כדי לדעת איזה עובי קרנית נלקח בחשבון לטיפול וכמה מיקרונים שייפו, על איזה קוטר טיפלו וכמה מיקרונים של קרנית נשארו לאחר הניתוח יש לבדוק את הפלט הממוחשב שמתקבל בסיום הניתוח בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

27/06/2011 | 23:17 | מאת: הילה

שלום. מהם שלבי ההחלמה לאחר לייזר ASA? פחות מבחינת האורך אלא מבחינת האיסורים והאפשרויות כגון: איפור, חפיפת שיער, קרמים לפנים, ים, חשיפה לשמש... כמו כן, הטיפול המידי לאחר מכן מבחינת הטיפות, משככי כאבים, שינה עם העדשות... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום במשך שבוע עם עדשות מגע כולל שינה בלילה לאחר שבוע מוציאים אותם על יזי הרופא בביקורת במכון. הטיפןל התרופתי נמשך כחודש . טיפול עם תחליפי דמעות יכול להמשך יותר רצוי במשך השבוע שבועיים הראשונים להתקלח בעדינות, לא להתאפר ולא לטבול בים ובבריכה בכל מקרה בהכנה לניתוח וגם בתום הניתוח תקבלי הדרכה מסי\ודרת מה מותר ומה אסור לתקופות עליהם דיברת בהצלחה ד"ר דוד בן ניסו

שלום רב, אני מעוניינת לעשות ניתוח להסרת משקפיים. רציתי לדעת אם קופת החולים שלי-מכבי משתתפת בעלות הניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום רב למנותחים באסותא אופטיק קיימים תעריפים המיועדים לחברי מכבי אינני יודע את התשובה לשאלתך בקשר לשאר המכונים בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

16/06/2011 | 09:14 | מאת: אמנון

שלום רב בני בן ה- 10 התגלה לאחרונה כסובל מקוצר ראיה. קיבלנו המלצה לטיפול בעדשות לילה בשיטה שבנדון. אשמח לקבל מידע מהם הסיכונים בשיטה זו. תודה אמנון

אמנון שלום רב אורטוקרטולוגיה הינה שיטה בה משהים עדשות מגע על פני הקרנית במשך הלילה על מנת שאלו ישטיחו את הקרנית למשך שעות היום מהבקר שלאחר הוצאתן , ולמשך היום שלמחרת. על מנת לקבל החלטה חובה להתייעץ עם רופא העיניים של הילד ורק לאחר מכן להחליט . יש הרבה מאמרים על השיטה חשוב להכירה כהלכה . תוכל לקרוא באם תקליד בגוגל לחיפוש את המילה ORTHOKERATOLOGY בהקשר של CHILDRENS שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

15/06/2011 | 23:56 | מאת: הילה

שלום.החלטתי לאזור אומץ ולגשת לניתוח לייזר לעיניים. בדקתי שני מכונים ונראה כי קיבלתי מסרים שונים. בשניהם נמצאתי מתאימה (מספר גבוה וצילינדר). אשמח לדעת מה ההבדל בין לייזר ASA, לייזר INFRALASIK לARTIZAN TORIC? כמו כן, בשני, נאמר לי שישנו סיכוי מסינוור בלילה,ואין דרך חזרה אם הניתוח לא מצליח, האם תוצאה זהה גם ב ASA? תודה על המענה.קצת מבולבלת ולחוצה....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה חסרים לי נתונים מבדיקת ההתאמה כדי לדעת אילו שיקולים הופעלו בהחלטה באיזה שיטה לנתח באופן כללי השיטות נבדלות בהיבטים הבאים ונא שימי לב לדקויות ASA - שיטה בה משייפים את הקרנית ללא חיתוך של הקרנית INTRALASIK הינה שיטה בה משייפים את הקרנית עם חיתוכה השתלת עדשה הינה שיטה בה יש פתיחה של גלגל העין על מנת להשתיל עדשה בתוך גלגל העין עצמו . יש להפעיל שיקול דעת בהחלטה באיזו שיטה לנתח. היות וקיים ספק אני ממליץ לך לשמוע חוות דעת נוספת שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

09/06/2011 | 10:20 | מאת: שבתאי

עברתי ניתוח לתיקון קוצר ראיה בשיטת חתכים בקרנית בשנת 1987 ע"י פרופ' זאוברמן מהדסה. בשנים האחרונות התדרדרה הראיה בעין שעברה ניתוח. המספר הוא +5.5 . בעין שלא עברה ניתוח המספר הוא -2.5 שאלותי: איזה סוג ניתוח עשוי לעזור לי? מי המנתח שמתמחה בכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שבתאי שלום רב חסרים מס מרכיבים על מנת לבדוק עד כמה תסתייע ותיהנה מניתוח גילך חדות הראיה עם וללא תיקון מספרים מדויקים לאחר בדיקה עם טיפות מיפוי קרניות ובדיקה רפואית את כל אלה ניתן לקבל בבדיקת התאמה מסודרת ורק לאחר מכן לשבת ולתאם ציפיות לשביעות רצונך. אתה מוזמן לקבוע תור לבדיקה בהצלחה ושבוע אוב ד"ר דוד בן ניסן

03/06/2011 | 21:56 | מאת: רותם

שלום, אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר אך יש בי חששות משום שהמס' שלי מאוד גבוה והד"ר במכון שבו התיעצתי אמר שיגיע איתי עד לעובי קרנית מינימלית. כששאלתי על הסיכונים אמר שאני לא צריכה לדאוג כי הוא משלב עם זה חיזוק קרנית. האם זה כדאי לעשות ניתוח שיש בו סיכוי שאראה טוב אבל יותיר אותי עם קרנית בעובי מינימלי? לפי חיפוש באינטרנט מצאתי שזה יכול לגרום לדלקות וזיהומים ואפילו לעיוות של הקרנית ובעיות בעתיד. אשמח לשמוע את חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום רב אין בידי את כל הנתונים כדי לענות . יש להקפיד ולהשאיר עובי קרנית לביטחון לאחר שיוף הקרניות ניתן לחילופין לא לקזז את כל המספר . לא לגשת לניתוח עם ספקות ןלשם כך אני ממליץ לך לשמוע חוות דעת נוספת בהצלחה ושבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

23/05/2011 | 10:55 | מאת: מלי

שלום ד"ר דוד בן ניסן. אני סובלת מחודש נובמבר 2010 מארוזיות חוזרות בעקבות מכה. עברתי כבר קילוף של הקרנית באופן ידני. מכל מכה הכי קטנה או אפילו שפשוף קל הארוזיה חוזרת לי. נראה לי שבנוסף יש לי בלפריטיס שהתחיל נראה לי עקב שימוש בסטרואידים או אין אין לי מושג ממה. האם יכול להיות שהכאבים נובעים מהבלפריטיס ולא מהארוזיה? בנוסף יש לי 2 נקדות של אפיתל לא סדיר . הומלץ לי לעבור PTK מכיוון שאני כבר כמעט חודשיים עם עדשה וטיפול טופיקלי ללא שינוי, האם אתה חושב שPTK יעזור לי? תודה מראש, מלי

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום טיפול PTK לארוזיה חוזרת בקרנית הינו טיפול יעיל. הקילוף מגיע בהתקפים ובכל פעם קיים מחזור חדש של כאב והחלמה מחדש של האפיתל . שווה לנסות את הטיפול . אם תרצי חוות דעת נוספת אני מזמין אותך לבדיקה בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

20/05/2011 | 02:55 | מאת: א

שלום לד"ר הנכבד אתנצל מראש על השאלה הפלספנית משהו....אך היא טורדת את מחשבתי ואודה לכבודו יניח את דעתי וישיב לי עליה. אני סובל מפוסט לאסיק אקטזיה. הקרטוקונוס במצב מתקדם ומדרדר לו מעדנות. ההתלבטות שלי היא האם לעשות קרוסלינקינג בשילוב PRK (קרי: באותה פרוצדורה, קרי: פרוטוקול אתונה) ע"מ לבלום את הקרטוקונוס וגם לרגלר קצת את הקרנית, או לעשות קרוסלינקינג לבד. רופא אחד המליץ לי על האופציה הראשונה - לעשות קרוסלינקינג בלבד, הואיל והקרטוקונוס שלי די מתקדם, ויש חשש שביצוע PRK ידרדר את המצב למרות הקרוסלינקינג. ותהיתי ביני לבין עצמי... הרי מן המפורסמות שהפלאפ אינו תורם כמעט דבר לחוסנה של הקרנית והראיה: לא מחשיבים אותו כלל בחישוב ה-RSB של הקרנית לאחר הלאסיק. מכאן אני מסיק שגם לו אבצע כעת PRK על גבי הפלאפ המצב לא ידרדר, שהרי גם כעת כשהפלאפ עומד במלוא קומתו וצביונו, אין הוא תורם כאמור לחוסנה של הקרנית. האם אתה מסכים למסקנה שלי? אם לא, היכן בדיוק אני טועה. אציין כי תחושת הבטן שלי אומרת לי שאני טועה, כי אם נמשיך את הלך החשיבה שלי יוצא שניתן תיאורטית לשייף את כל עובי הפלאפ - כ-130 מקרון, מבלי לחשוש להידרדרות, דבר שנראה לי בלתי סביר בעליל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום רב על מנת לענות לך בצורה אחראית אני חייב לבדוק אותך ולראות את כל נתוני הבדיקה אומר לך רק שקיימות מס גישות ויתכן ששני הרופאים שבדקו אותך צודקים החישוב של המתלה יחד עם שארית מיטת הקרנית שנותרת שניהם מחושבים ביחד כסך כל עובי הקרנית לצורך הערכת הטיפול בעתיד אני ממליץ לך לשמוע חוות דעת נוספת בהצלחה ושבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

18/05/2011 | 11:13 | מאת: עידו

שלום רב, ברצוני לדעת האם חייבים לבצע הרחבת אישונים כחלק מבדיקת התאמה לניתוח LASIK. האם הרופא המנתח יכול להחליט שזה לא נחוץ במקרים מסויימים? תודה, עידו

לקריאה נוספת והעמקה

עידו שלום רב לבדיקת ההתאמה מס תחנות שכוללות בין היתר גם בדיקה רפואית של העיניים על ידי רופא עיניים . בדיקת העיניים כוללת בדיקה של קרקעיות העיניים לאחר הרחבה של האישונים בדיקה שלפני ניתוח מחייבת בדיקה של העיניים כולל בדיקת העיניים לאחר הרחבת האישונים בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

17/05/2011 | 16:55 | מאת: לא רואה טוב

אני בת 49. לפני כ20 שנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים היה לי מינוס 7 בשתי העיניים. אחרי הניתוח הראייה השתפרה. אך אחרי גיל 40 שוב הזדקקתי למשקפיים לפלוס 3. עכשיו בבדיקה שגרתית הרופא הבחין שיש לי קרנית אירגולרית מה זה? והאם זה מסוכן? ואיך מטפלים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1. תקין להרכיב משקפיים פלוס 3 בגיל 49 ש. המשקפיים נועדו לקריאה וראיה מקרוב 2. קרנית אירגולרית משמעה קרנית לא סדירה. ניתן לבדוק את מידת סדירותה או באם קיימים בה עיוותים על ידי בדיקה של מיפוי קרניות 3. ממליץ לך להבדק על ידי רופא עיניים שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

16/05/2011 | 22:10 | מאת: אנוק

שלום. הייתי היום בבדיקת התאמה להסרת משקפיים. הומלץ על Lasek בשל קרנית דקה - 480 בכל עין. השאלה שלי היא האם זה בטוח לבצע את הניתוח בעובי קרנית זה? יתר הבדיקות היו תקינות, מספר יציב מזה כשנתיים וחצי. מהו הטווח של עובי הקרנית? אחרי ניתוח, מה עובי הקרנית שנותר והאם הוא מספיק במחשבה לעתיד? שאלה נוספת - אני 9 חודשים אחרי לידה. עדיין מיניקה. האם ניתן לעבור את הניתוח כיום? או שכדאי לחכות לאחר הפסקת ההנקה בשל השינויים ההורמונליים? הוסבר לי כי 9 חודשים זה מספיק זמן אחרי לידה ולכן ניתן לבצע את הניתוח כיום... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנוק שלום ניתן לבצע ניתוח לייזר תלוי מה הרפרקציה וכמה מספרים הולכים לקזז. עובי קרנית ממוצע הינו 520 מיקרון, והשארית בהתאם למספר שמשויף בטיפול עצמו עקב שינויים הורמונליים מומלץ אכן להמתין לפחות 6 חודשים לאחר הלידה וחודשיים מסיום ההנקה . אצלך כפי שהנני מתרשם תהליך הלידה וההנקה לא גרמו לשינויים באם אכן המספר יציב בשנתיים וחצי האחרונות מצ"ב קישור לקריאתך http://www.usaeyes.org/lasik/faq/lasik-pregnancy- pregnant.htm בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן .

בני הקטן הכניס אצבע לעין של אישתי ב-6 בבוקר. כואב לה העין אך פחות, אין לה אדמומיות, עדיין רואה מטושטש. שאלתי היא, האם זה סובל דיחוי למחר או שצריך ללכת למיון? הפחידו אותנו במוקד האחיות שזה יכול לעשות נזק בלתי הפיך לעין ולכן מעוניין לקבל את התייחסותך. הואיל וזה דחוף, שואל גם כאן למרות שזה מיועד לניתוחי לייזר.

רן שלום מצטער באם התשובה מעט מאחרת . בעיקרון לא כל חבלה לעין תגרום להפרדות של הרשתית. יש כאב לאחר החבלה עקב החבלה עצמה וטישטוש ראיה זמני שיחלוף עם הזמן. חשוב להבדק אצל רופא עיניים ולבדוק באם לא נותרו נזקים מקווה שכל הענין הסתיים בטוב ד"ר דוד בן ניסן

יום (לא הרופא שלנו) והוא ראה שריטה קלה ונתן טיפות אנטיביוטיות בכדי למנוע זיהומים. האם זה יכול לעבור לבד ללא הטיפות?

שלום רב, אחי עבר ניתוח להסרת משקפיים לפני מס' שנים כולל ניתוח תיקון באחת העיניים. לאחר הניתוח הוא סבל מיובש קשה ב2 העיניים , עם הזמן נוצר מצב של רגישות לרוח ,מזגנים , וקושי גדול לתפקד. הוא נעזר במגוון רחב מאוד של משחות טיפות וג'לים אך הרגישות עדיין קיימת. במהלך הזמן ביקרנו אצל לא מעט רופאים וניכר שיש חוסר עקביות בבדיקות יובש , כלומר לעיתים יובש 0 ולעיתים יובש סטנדרטי. אחת האבחנות הייתה שיש פגיעה מיקרוסקופית בקרנית ושם קיימת הבעייה שיוצרת רגישות. רצינו לדעת: 1.האם אכן יש קשר בין הפגיעה בקרנית והיובש. 2.האם ישנה בדיקה מדוייקת לגבי מיפוי היובש על הקרנית. והאם זה ניתן לטיפול. 3.מה גורם לחוסר העקביות בבדיקות יובש. תודה רבה , נשמח להתייחסותכם.

דני שלום רב קיים יובש לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא יכול להיות קל או קשה וכן קצר או ארוך מועד לבחינה של יובש קיימים מס טסטים סטנדרטיים ( כמו שירמר, BUT ) ויש פרוטוקול כיצד לבצע אותם ומה משמעויות התוצאות. בדרך כלל קיימת סטנדרטיזציה פחות או יותר של התוצאות ובטוחני שרופא העיניים שלך מיומן ויודע אותן על בוריין. כטיפול ניתן לטפל בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים ,ג'ל, משחות,תרופות חדשות ומתקדמות שקיימות בשוק לשם כך, השתלת פלגים לצינורות הדמעות זמניים או קבועים ועד כדי צריבה וחסימה תמידית שלהם בהצלחה וחג שמח ד"ר דוד בן ניסן

22/04/2011 | 01:24 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 27, בריאה בכללי- לא יתר לחץ דם וכיו"ב, קצת משקל עודף (76). עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ6 שנים, ומאז ב"ה הכל טוב רק שבשנה- שנתיים האחרונות שמתי לב שכל כמה חודשים מופיעים לי שטפי דם קטנים בעין. זה בדרך כלל מגיע עם גירוד ולפעמים טיפה כאב, ועובר אחרי כשבוע שבועיים. לפני יומיים התחלתי לקחת תרופת NSAID (perozicam, brexin) והיום קמתי בבוקר כשיש לי שני שטפי דם אדומים הרבה יותר מבדר"כ, בשתי העיניים, קרוב ללחמית- subcinjuctival. רציתי לדעת אם יש קשר לתרופה שרק התחלתי לקחת, והאם זה יכול להצביע על משהו. עכשיו יש קצת הרגשה של גוף זר אבל ממש בקטנה, וגם גירוד קל. תודה מראש ואשמח על תשובה בקרוב! תודה וחג שמח, שני

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום רב התיאור שאת מתארת קשור לכלי דם קטן שמצוי בתת לחמית של העין והוא מדמם מחדש בכל פעם שהוא נחשף ליובש או למיני טראומה. הדימום בדרך כלל נספג מעצמו בתוך כשבועיים מבלי להשאיר שרידים או נזק חשוב לבדוק לחץ דם באם קיים , למדוד מס פעמים בשעות שונות של היממה וגם במאמץ, כמו כן כדאי לעשות ספירת דם מלאה כולל תיפקודי קרישה מלאים התרופה שאת נוטלת יכולה להגביר את היובש בעיניים בתקופת נטילתה. אני ממליץ לך להשתמש בקביעות בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים ביום וגם בג'ל או משחה של תחליפי דמעות ללילה לתקופה ארוכה בתקוה שדופן כלי הדם תתיצב והוא יפסיק לדמם כדאי לעשות בדיקה אצל רופא עיניים . באם קיים יובש מונה ובסיסי של העיניים רצוי להשתמש בתחליפי דמעות הקביעות חג שמח ד"ר דוד בן ניסן

28/04/2011 | 09:54 | מאת: שני

תודה רבה רבה לך על התשובה שכתבת, האמת היא שהתחלתי להשתמש בדמעות מלאכותיות אחרי ניתוח הלייזר ואני לפעמים עוד מרגישה שאני צריכה, אז אני אקח את זה כדבר קבוע מעכשיו בע"ה. האם דמעות מלאכותיות של refresh זה נחשב לתחליפי דמעות ללילה כמו שהמלצת? שוב, ודה רבה רבה רבה!! מעריכה מאוד, שני

21/04/2011 | 22:05 | מאת: בודי

עשו לי את כול הבדיקות האפשריות ולא מצאו ממה ירדה לי הראייה בתקופה כול כך קצרה.מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

בודי שלום רב לירידה בחדות הראיה קיים פרוטוקול ברור של בירור הכולל הרבה בדיקות. כל רופא עיניים יודע ומכיר את התהליך הסיבות יכולות להיות 1. אופטיות - יש לבדוק שינויים ברפרקציה במבנה הקרנית בעדשה , ברשתית או כל שינוי במדיה שיכול להשפיע על הרפרקציה של העין 2. מכאניות- כל פגיעה בשקיפות המדיה מהקרנית לשכה קדמית אישון עדשה זגוגית מקולה או רשתית 3. פונקציונלית- כולל העובדה שהעין בכלל עצלה, מעולם לא ראתה היטב וחולשתה מתגלה באקראי בגיל מבוגר ונדמה שהירידה בראיה חדשה יש למצוא ביקות ראיה קודמות , מתועדות, ולהשוול לבדיקה הנוכחית אחר כל לעשות בדיקות כוללות שיבדקו את מבנה הקרנית מבנה העדשה ושקיפותה, שדה ראיה, צילום של המקולה ושלמות עצב הראיה בטוחני שרופאי העיניים שטיפלו בך היו מספיק סיסטמטיים לבדוק את כל האפשרויות . התייעץ עם רופא העיניים שלך ונסו להגיע לאבחנה בהצלחה וחג שמח ד"ר דוד בן ניסן

21/04/2011 | 08:11 | מאת: דניאל

שלום, אני שבוע אחרי הסרת משקפיים בלייזר בשיטת לאזיק. 1.כאשר אני שם טיפה מהמקסידקס אני מרגיש טשטוש קל בעין למשך מספר דקות. מדוע? זה בסדר? 2.אני מרגיש באופן כללי ראייה חדה בעין שמאל,אך בעין ימין אני רואה קצת פחות מ 6:6 (משהו כמו -0.25 ) .האם זה בסדר? יכול להיות שזאת התוצאה אלייה הגעתי לאחר הניתוח? 3.האם אני כבר יכול לשטוף את העין כרגיל כשאני קם בבוקר או להתקלח כרגיל ? 4.אני רואה כעת 6:6 אך מתי אוכל לדעת בוודאות שהניתוח הצליח ? 5.אני מבין שאסור לי לגעת בעין. לכמה זמן זה תקף? אם נכנס לי לכלוך לעין מותר לגעת בעין או רק למצמץ? 6. האם מותר לי להפליג על ספינה בים? תודה רבה וחג שמח, זה מאוד חשוב לי .

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום מזל טוב על הניתוח . אשתדל לענות מסודר כפי ששאלת 1. זה בסדר להרגיש מעט מטושטש לאחר זילוף הטיפות 2. 4. לוקח זמן לראיה הלתייצב סופית. מסקנות סופיות בין מס שבועות ועד למספר חודשים לאחר הניתוח . ראיית 6/6 או קרוב אליה מיד לאחר הניתוח הינה מדד ניבויי חיובי שהניתוח הצליח 3. 5. 6. ניתן לשטוף בעדינות ניתן להפליג על ספינה . ככלל גם בעיניים שלא עברו ניתוח יש לנהוג בעדינות אין צורך לחטט בהן כפי שאיננו מחטטים באף או באזניים בהפלגה על ספינה הרוח והלחות של מי הים יכולים להקצין את תחושת היובש שממילא קיימת לאחר הניתוח לכן אני ממליץ להצטייד בכמות מספקת של בקבוקי תחליפ דמעות שבוע טוב וחג שמח ד"ר דוד בן ניסן

18/04/2011 | 11:37 | מאת: יוג'ין

שלום לכם, אני גר בארה"ב עשיתי בדיקת התאמה אצל רופה פרטי,נאמר לי שהעובי של קרנית העין הימנית הוא 488 והשמאלית הוא 495 ושאני מתאים לשיטה LASIK. לפי מה שאני קורא בפרום פה, בארץ לא מקובל לעשות LASIK לקרנית דקה כמו שלי. מה דעתכם, האם כדאי לעשול LASIK, האם כדאי לעשות אצל רופה פרטי או נגיד בבית חולים STANFORD נ.ב. נאמר לי שגם יש שיטת PRK אבל כדי לעבור אותה אני צריך לקחת חופש מהעבודה כי, לא אוכל לעבוד כחודש מול מחשבים, אז אני פוסל אותה מיד בגלל זב

לקריאה נוספת והעמקה

יוג'ין שלום רב עובי הקרנית שלך נמוך מהנורמה. לא ציינת מה המספר של הרפרקציה כך שחשוב לדעת כמה צריך לשייף מרקמת הקרנית . חשוב לבדוק מה יהיה עובי המתלה וכמה רקמת קרנית תשאר לאחר שיוף המספרים על ידי הלייזר. חייב להשאר עובי מינימום וזאת ניתן לחשב לפי הממצאים בבדיקת ההתאמה מנתחים מסוימים מעדיפים בעובי קרנית כמו שלך לעשות ניתוח PRK ולדעתי צריך להתייחס לזמן ההחלמה כחלק מהניתוח עצמו ולכן גם אם צריך להתעכב בבית עוד מספר ימים כחלק מתהליך ההחלמה כדאי לעשות זאת. שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

20/04/2011 | 04:59 | מאת: יוג'ין

תודה על תגובתך דר בן ניסן. בשני עיניי אצלי -3.5 וצילידר 0.5 הבעיה שאני לא יכול לא לעבוד פה יותר מחודש.. ואנשים אומרים שPPK מאד כואב :(

13/04/2011 | 17:51 | מאת: משה

אני עובד מעל 12 שעות ביום מול מחשב? איזה ניתוח מומלץ? ולאחר כמה זמן אוכל לחזור לעבוד מול מחשב ללא תופעות לוואי כמו יובש..

משה שלום רב כדאי לעשות בדיקת התאמה בכדי לדעת לאזו שיטת ניתוח אתה מתאים. בעיקרון קיימות שתי שיטות עם וללא חיתוך של הקרנית. ההחלמה מהירה יותר בשיטה עם החיתוך אך יש לקחת בחשבון גם פרמטרים אחרים כמו יובש בכדי לקבל החלטה סופית אני מזמין אותך אלינו לבדיקת התאמה שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

09/04/2011 | 22:03 | מאת: בודי

שלום.בבדיקת שדה ראייה שעשו לי וגם בדיקת OCTנאמר לי שיש לי ירידה .המספר-60/20 מה זה אומר?ממה זה יכול לנבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בודי שלום רב יש הרבה סיבות שגורמות לירידה בחדות הראיה והנתונים שאותן נתת כלליים ואינם מספקים לכדי מתן תשובה מהימנה אני ממליץ לך לפנות לרופא עיניים מטפל והוא בודאי יוכל לתת לך תשובה מדויקת יותר לאחר שיבחן את כלל הממצאים בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

16/04/2011 | 21:50 | מאת: בודי

שלא מצאו ממה זה בא.

02/04/2011 | 14:08 | מאת: רוני

שלום! נבדקתי לפני מספר שנים באריקן לייזר ולאחר מכן בקר שירותי רפואה ובשניהם קבלתי תשובה שהקרנית שלי דקה מידי על מנת שיתאפשר תיקון הצילינדר והמספר הקיים. שאלתי, האם ישנה טכנולוגיה חדשה שיצאה לאחרונה אשר מאפשרת תיקון ראיה גם במקרים כאלו. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום רב יש לבחון מחדש את הנתונים. לשם כך כדאי לחזור על בדיקת הרפרקציה וכן על מיפויי הקרנית ואזי לקבל החלטה. בכל מקרה יש לבחון אפשרות לנתח בשיטה ללא חיתוך של הקרנית אני ממליץ לך לבוא לבדיקת התאמה ד"ר דוד בן ניסן

02/04/2011 | 11:29 | מאת: רובי

1)האם מתאים לי ניתוח לייזר להסרת משקפיים אם יש לי צילינדר גבוה וקרנית דקה? 2)הבנתי שהתוצאות נשארות רק 40 שנה בערך ואז הראייה שוב חוזרת למה שהייתה. 3)והבנתי מכמה רופאים שעדיף לעשות את הניתוח עוד כמה שנים טובות שזה יהיה יותר בטוח וכדאי.

רובי שלום רב יש צורך לבדוק את עובי הקרנית שלך ולדעת כמה הצילינדר כדי לדעת בוודאות האם ניתן לבצע את הטיפול הניתוח מרגע שנעשה בדרך כלל הינו יציב ומחזיק לתמיד פרט למקרים יוצאי דופן תמיד קיים סיכוי שיופיעו טכנולוגיות חדשות כפי שקורה בכל שטח מחיינו. את ההחלטה לנתח אין מקבלים בדרך כלל על סמך ההשערה שאולי בעתיד יתפתחו טכנולוגיות אחרות וחדישות יותר ד"ר דוד בן ניסן

רובי שלום רב יש צורך לבדוק את עובי הקרנית שלך ולדעת כמה הצילינדר כדי לדעת בוודאות האם ניתן לבצע את הטיפול הניתוח מרגע שנעשה בדרך כלל הינו יציב ומחזיק לתמיד פרט למקרים יוצאי דופן תמיד קיים סיכוי שיופיעו טכנולוגיות חדשות כפי שקורה בכל שטח מחיינו. את ההחלטה לנתח אין מקבלים בדרך כלל על סמך ההשערה שאולי בעתיד יתפתחו טכנולוגיות אחרות וחדישות יותר ד"ר דוד בן ניסן

שלום ד"ר דוד ראשית תודהר בה על המענה ושבועטוב ומבורך, רוצה לשאול משהו נוסף, לא ברור לי מתשובתך,הענין הבא, מכשיר הלייזר הוא אחד או שיש ל וכלים נלווים?מצד אחד הטכנאי והאחות הם מכוונים את כל הכלים והמכשירים ומצד שני הרופא הוא היחיד שנוגע בהם אם תוכל בבקשה להסביר-על אילו כלים ומכישירם מדובר,האים הלייזר הוא איננו מכשיר אחד? אם הרופא הוא זה שמכוו ןאת מכישר הלייז רלמה הטכנאי הוא זה שגם עושה זאת? כמו כן רוצה לשאול מהו מפסק עפעפיים והאים במהלך הניתוח ישנם צריבות בשל הלייזר או איזשהם כאבים,לאנשים עם מספרים גבוהים. האים מרגישים משהו? ולגבי הרטייה שאמרת ששומרת על סטריליות העין השניה,למה אם כן לאחר הניתוח בעצם ההיא נשארת כשבוע על המנותח? זו לא העין המטופל תשצריכה להחבש?וכיצד ומתי מורידים תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום רב אשמח לתת לך הסברים מלאים על הניתוח ומהלכו . אנא קבעי פגישה באסותא אופטיק אלי בתיאום עם המזכירות. יהיה כנראה צורך להכניס אותך לחדר ניתוח ולהראות לך את המכשירים . אין טוב ממראה עיניים בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

17/03/2011 | 16:08 | מאת: שלמה

רציתי לשאול האם ביצעת כבר טיפולים משולבים של קרוס לינקינג עם PRK על קרטנקונוס/אקטזיה? אם כן, האם התוצאות מעודדות? האם למרות שה-PRK במקרה זה אינו מיועד לתיקון המספר, המספר יורד ממילא בעקבות הרגולריזציה של הקרנית ע"י הלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום רב טיפול ב X LINKING הינו טיפול מקובל ומוכר במקרים של קרטוקונוס או אקטזיה לאחר ניתוח LASIK . ניתן לשלבו עם PRK תלוי במספרים שקיימים לפני טיפול על מנת לתכנן באם מתכוונים להסיר מספרים ובאיזו מידה ד"ר דוד בן ניסן

17/03/2011 | 16:07 | מאת: רוני

לפני כשישה שבועות אחרי PRK. לפני הניתוח היה לי 5 צילינדר בזוית 140 מעלות. כעת יש לי 2.5 בזוית 17 מעלות. כיצד יתכן שהזוית כל כך שונה? האם זה חלק מתהליך הריפוי, או שמשהו כאן לא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום ייתכנו שינויים במספר ובצילינדר לאחר PRK . מומלץ לעקוב עוד תקופה נוספת בכדי לקבוע היכן המספרים מתייצבים חלק מהתופעה או כולו נעלם בהמשך תקופת המעקב בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

16/03/2011 | 01:05 | מאת: אבי

שלום רב, אני לא מבין בנושא , אבל אני מקווה שהשאלה ברורה. במקרה של פגיעה בקרנית העין בכלל אבל ספציפית עקב סוכר גבוה , מה הגבול שאפשר לטפל בקרנית (לייזר או טיפולים אחרים , אם יש) למצב שרק השתלה של קרנית תעזור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום רב השאלה שלך אינה ברורה בסכרת נפגעת רקמת הרשתית בעיקר והיא אינה קשורה לאיזור אותו מנתחים בניתוחי לייזר כמן כן אין צורך לעשות השתלת קרנית בחולי סכרת ו ד"ר דוד בן ניסן

17/03/2011 | 00:32 | מאת: אבי

שוב שלום ותודה על התשובה, אני שוב אציין שאינני מבין בנושא ויכול להיות שהתבלבלתי בין רשתית לקרנית , אך אני לא יכול לשאול את האדם הזה כעט ואני קצת מודאג ולכן מנסה לברר כאן. כתבת שסכרת פוגעת "בעיקר" ברשתית אך מהו המעט שהיא פוגעת חוץ מהרשתית ? בעיקר בהתחלה , כל השאלה שלי היא לגבי סכרת בתחילתה וכל העניין הוא לגבי מקצוע שמחמיר בנושא הזה . - האם יכול להיות שהפגיעה הראשונית היא כן בקרנית ? או שממש אין קשר לקרנית ? - לא משנה אם זה בקרנית או ברשתית , האם ישנם אילו טיפולים שיכולים לטפל בבעיות העניים בתחילת סכרת , רק כדי לעבוד מקסימום 5 שנים במקצוע שכן הפגיעה שקיימת עתה כתוצאה מהסוכר אינה מאפשרת לאדם לעבוד במקצועו. תודה רבה

14/03/2011 | 16:23 | מאת: נדב

אני מתכוון לעשות ניתוח להסרת משקפיים (במידה ואמצא מתאים).. והתחלתי לקרוא באינטרנט כל מיני מאמרים ופורומים כדי לדעת יותר. בשנה הקרובה אני מתכוון לעשות הרבה בדיקות לפני שאעשה את הניתוח. בין היתר אלך לפחות ל3 מכונים שונים כדי לבדוק אם אני מתאים (בין היתר אעשה בדיקה במכון מור). שבוע הבא יש לי תור לרופא עיניים של מכבי.. אני מתכוון דבר ראשון לעשות בדיקה של המספרים בעיניים. כמה שאלות: 1. האם הרופא יוכל לדעת אם עליתי במספר? כי פעם אחרונה שקניתי משקפיים זה היה לפני 5 שנים.. ואין לי מושג איזה מספר אני.. גם אין לי את התוצאות של הבדיקה שעשיתי אז. 2. חוץ מבדיקת ראייה- האם רופא עיניים יכול לעשות בדיקות נוספות שיעזרו לי לפני הניתוח? 3. האם יש רופא מומחה נוסף במכבי שכדאי לי לקבוע אליו תור על מנת שיבדוק אם אני מתאים לניתוח? 4. חוץ מהדברים שציינתי - האם הייתם ממליצים על עוד בדיקות/הכנות שאפשר לעשות לפני שעושים ניתוח? כי אני רוצה לדעת אם אני באמת מתאים ב100% לניתוח.

נדב שלום רב לפי תוצאות בדיקת ההתאמה ובמהלכן ניתן לפי התוצאות לענות על השאלות ששאלת . בבדיקות ההתאמה תקבל גם תדריך כיצד להיערך לניתוח וכיצד הוא מתבצע תוכל להתיייעץ עם האופטומטריסט ורופא העיניים שלך לפני שתחליט לנתח בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

13/03/2011 | 20:37 | מאת: אורן

שלום אשמח לדעת במה מדובר כלומר,מהו מפסק עפעפיים בניתוח,האיפ כואב ולשם מה מטפלים בו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורן שלום מפסק עפעפיים כשמו כן הוא והוא נועד לפסק עפעפיים בזמן הניתוח כדי לחשוף את הקרנית במלואה לניתוח והוא איננו כואב ד"ר דוד בן ניסן

שלום, עברתי בדיקת התאמה באסותא אופטיק ובעיניים, ובשניהם נמצאתי מתאים לשיטת ASA/PRK. אני מעוניין לעשות את הניתוח באסותא, ויש לי מספר שאלות: 1. ב"עיניים" ציינו שבמכונה שלהם יש מעקב אחרי התזוזה של העין (אפילו תנועה על הציר שלה) במהלך הניתוח ולכן התוצאות מדוייקות יותר. נאמר לי שדבר זה קריטי מכיוון שיש לי צילינדר. האם אותה טכנולוגיה קיימת גם באסותא? 2. שמעתי על מקרים שבהם יש רגישות לאור בלילה לאחר הניתוח. ב"עיניים" נאמר לי שבניתוח יש CV (נדמה לי שזה השם) שזוהי פעולה אוטומטית של מכונת הלייזר בשביל הצילינדר שגם מונעת את הסנוור בלילה. האם טכנולוגיה זו קיימת גם אצלכם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום רב טכנולוגיה של מעקב אחר תנועות העיניים ויכולת לטיפול מודרך קיימת גם באסותא אתה מוזמן לנתח אצלנו ד"ר דוד בן ניסן

16/03/2011 | 21:35 | מאת: רועי

תודה, ולגבי הסנוור בלילה. יש לי חבר שעשה ניתוח לפני מספר שנים לא קטן וסובל מהבעיה הזאת האם יש דרך להתמודד עם בעיה זו כיום? קבעתי תור לאסותא לניתוח, מקווה שיהיה בסדר בע"ה.

03/03/2011 | 23:02 | מאת: דגנית

שלום לאחר שיחת התאמה והיכרות וקביעת תור לבדיקת התאמה רוצה לברר את הדברים הבאים א-האים הרופא המנתח או טכנאי הלייזר מכוונים על המטופל את מכישר הלייזר,ולשם מה דרושים שניהם,-מה תפקיד כל אחד בכוח. דבר שני וחשוב-אחות חדר ניתוח שראיתי ביום הבדיקה שנמאצת שם בין החדרים,למה צריך אחות-האים יש דם בניתוח? זה דבר מאוד חשוב ששכחתי לשאו לאת הרופא תודהר בה דגנית

דגנית שלום רב עייני בתשובתי הקודמת . אין דם בניתוח הלייזר להסרת משקפיים בהצלחה ושבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

שלום, בניתוח תיקון ראיה של רחוק ומספר אחד פחות לראיה לקרוב, האם הורדת המספר לא תגרום לכך כשאצטרך להרכיב משקפי בי-פוקל בעין אחת, שהרי מתי שהוא אצטרך משקפי קריאה נכון? תודה

גיל שלום רב השיטה נקראת MONO-VISION כאשר עין אחת מתוקנת לרחוק והשניה לקרוב בכל מקרה מומלץ מאד לבצע בבדיקת ההתאמה סימולציה בסיוע האופטומטריסט והרופא כדי לדעת יותר במדויק לאיזה תיקון לשאוף ועד כמה לתקן את הראיה לקרוב בגילאים שמעל לגיל 40 ש. מתחילים להזדקק לסיוע משקפי קריאה ולכן כל תיקון לקרוב מוריד ופוגע בראיה לרחוק בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

21/02/2011 | 20:11 | מאת: דפנה

שלום מתעניינת לגבי לייזר בעין קוראים לי דפנה רציתי לשאול,האים בזמן הניתוח נצפים כאבים או צריכבה למרות שלוקח כמספר דקות להסרת משקפיים בניתוחל רציתי לברר לגבי הרטיית מגן שאמרו לי שמונעת דלקות מה זה בדיוק,נועד לספג מה וכמה זמן נשארים איתה? בנוסף,מפחדת מאוד מהנושא של דם,האים יורד דם מהעין,האים בזמן הניתו חיש עירוב של דם? ולסיכום-מי מטפל במטופל,האים המנתח הוא זה שמכוון את המיכשור אל תוך הקרנית והלייזר הוא זה שעושה את העבודה או שיש גם חיתוך או כל מיני דברים מפחידים כאלה? סולדת מדם-מקווה שאין דם מסביב ושלא צריך לראות דם ולסיום-חברה אמרה,שיש אצלכם אחות חדר ניתוח וטכנאי לייזר בכיר שמכוונים את המכשירים,מתעסקי םאיתם-רציתי לדעת מה תפקידם בניתוח באם המנתח מכוון את הלייזר וכל הניתוח כולו הוא כיוון שלייזר לקרנית? תודה רבה ויוםטוב דפנה עינות, כפרסבא.

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום רב אין בניתוח דם. לאחר השיוף של הקרנית על ידי קרן הלייזר שמים עדשות מגע בעיניים למשך שבוע עד להחלמה מלאה של הקרנית . בתקופה זו אין מגבלות בפעילויות היומיות . לאחר שבוע ימים מסירים את העדשות. 3 אנשים נמצאים בחדר ניתוח בזמן הניתוח הרופא האחות והטכנאי/ת שממונים על פעולת מכשיר הלייזר את מוזמנת לבדיקת התאמה בה תקבלי גם הסברים מפורטים על ההליך הניתוחי בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

24/02/2011 | 22:04 | מאת: שאלה נוספת

שלום ד"ר רוצה מאוד לשאול את הדבר היחיד שלא הבנתי גם בראיון ובדיקות ההתאמה בעצם כל הניתוח הוא כיוון מכשיר לייזר לעיניים ונשמך 7-15 דקות לשתי העיניים-אם ככה מדוע ולמה צריך נוכחו תגם של אחות חדר ניתוח גם של טכנאי לייזר וגם של רופא אם זה שמכוו ןאת המכשור בעצמו הוא הרופא וזה כל הניתוח< ? אם תוכל לפרט מה כל אחד עושה בפרט ובעיקר מהי הרטייה ששמים על העין אחרי כמה זמן מורידים אותה והאים לא נוח או כואבת? האים בזמן הניתו חחשים כאב עז או צריבה במס של 6 עד 8 עם צלנדרים מינוסים כמובן תודה

16/02/2011 | 17:27 | מאת: אלכס

ד"ר דויד בן ניסן שלום רב, שמי אלכס אני בן 20 ואני מעונין לעשות תיקון ראייה בלייזר ב"אסותא אופטיק" איפה שאתה מנתח, אשמח לשאול אותך מס' שאלות: 1) באיזה סוג מכשיר אתם משתמשים לצורך הניתוח? 2) האם שיטת ה "A.S.A" היא הבטוחה ביותר ומה הסיכונים שאני לוקח בניתוח מסוג כזה אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.

אלכס שלום רב אנחנו משתמשים במכשיר לייזר בשם אסיריס של חברת שווינד ASA הינה שיטיה בטוחה ללא חיתוך של הקרנית. ניקוי תאי האפיתל נעשה באמצעות שיוף שטחי ראשון של הלייזר והשיוף השני להסרת המספרים נעשה אף הוא על ידי לייזר. שיטה מדויקת שנעשית באופן מלא בלייזר קבע תור לבדיקת התאמה ואשמח לעדכן אותך בפרטים בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

שלום חברים! אני צריכה את עזרתכם, כל מי שיש לו קשר למחלת הקרטוקונוס אני צריכה בבקשה שתשתתפו בסקר שאני עורכת לפרוייקט הגמר שלי. חשוב לי מאוד שתפנו אלי - שאשלח לכם את הקובץ על מנת שתענו. במייל/פייסבוק/בקבוצה בפייסבוק ששמה: פרוייקט גמר_קרטוקונוס gmeitarg@gmail.com meitar cohen תודה רבה (:

לקריאה נוספת והעמקה

מיתר שלום מאחל לך בהצלחה

20/02/2011 | 16:12 | מאת: מיתר כהן

שלום דר' דוד בן ניסן. תודה. אשמח מאוד שתשלח לי את המייל שלך למייל שלי gmeitarg@gmail.com כדי שתענה לי על הסקר שאני עורכת. יש לך קשר לקרטוקונוס? אתה מטפל בקרטוקונוס? (אשלח לך קובץ דרך המייל) אני זקוקה לעוד כ-25 אנשים שיענו לי על הסקר. חשוב לי מאוד... תודה מראש...

11/02/2011 | 14:40 | מאת: נוי

שלום, עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני 4 חודשים והשבוע התחלתי טיפולי אינפרה בפנים, הטיפול עובד בהבזקים חזקים בפנים, האם הטיפול יכול לפגוע בעיניים?

נוי שלום רב אינני מכיר את הטיפול. התייעצי עם המטפלים ודאגי לנהוג לפי הוראותיהם. ככלל 4 חודשים לאחר ניתוח העיניים מתנהגות כמו כל עין אחרת ללא ניתוח . חשוב לשמור עליהן מפני קרינה או תופעות לוואי אחרות הכרוכות בטיפול שציינת בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

08/02/2011 | 17:26 | מאת: חני

אתמול הורידו לי את העדשות, הרופא אמר שההתקדמות יפה מאוד. 1. עם העדשות ראיתי הרבה יותר טוב, יש סיבה הגיונית לזה? ייתכן שבעדשות הטיפוליות יש מספר קטן? 2.ברגע שאני מזליפה טיפות (לא משנה איזה מהם) ישר אני רואה יותר טוב לכמה דקות. מדוע? 3. סקרנות שלי- כיוון שהייתי מרכיבה עדשות המון שנים, תמיד ידעתי שלישון עם עדשות זה הנורא מכל. מה יש בעדשות הטיפוליות האלה שאפשר להיות איתם 24 שעות במשך ימים רצופים? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום ומזל טוב 1. שטח הפנים החיצוני של העדשה חלק יותר מפני הקרנית בתקופה הראשונה שלאחר הניתוח לכן אין עיוותי שבירה של האור והראיה חלקה יותר 2. הקרניות יבשות לאחר הניתוח וככל שהן לחות יותר חדות הראיה טובה יותר 3. העדשות טיפוליות וללא מספר. יש בהם תכולה גבוהה של מים והן בעלות עבירות חמצן גבוהה . ניתן לחיות אתן במשך כל השבוע כמובן שיש צורך בכיסוי אנטיביוטי מתאים במקביל והשגחה ומעקב רפואיים ד"ר דוד בן ניסן

02/02/2011 | 22:48 | מאת: נטלי

את האמת עוד לא עשיתי בדיקת התאמה, לפני הבדיקה רציתי לחקור מעט על הסרת משקפיים בלייזר והבנתי שיש צורך ביציבות מספר לפחות שנה. המינוס שלי היה יציב שנתיים-שלוש ולפתע צנח לו לפני כ-3-4 חודשים מ4 ל-4.25 ומ-3 ל-3.75, השאלה שלי היא למה חייב לחכות עד התייצבות המספר? האם צריך להמתין שנה או יש מקרים בהם ניתן לעשות מוקדם יותר? אשמח לתשובה, תודה.

נטלי שלום השינויים שאת מתארת קטנים מאד . לדעתי כדאי לך להגיע לבדיקת התאמה שלמה שם ניתן יהיה לעשות בדיקת רופא ואופטומטריסט מלאים , להשוות את המספרים במשקפיים ובמידת הצורך גם בדיקת אופטומטריסט לאחר טיפות הרחבה של האישונים רק לאחר שיתקבלו כל הנתונים ביחד ניתן יהיה לקבל החלטה שקולה בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

12/01/2011 | 20:38 | מאת: עפר כהן

שלום יש לי קרטוקונוס בעין ימין ובעין שמאל יש לי קרנית מושתלת כבר למעלה מ 20 שנה. אני באמצע ניסיון התאמה של עדשה אחת בעין ימין אבל בעין שמאל כנראה שאין פתרון משביע רצון ואני נאלץ להישאר עם עין אחת טובה. הקרנית בעין שמאל גם אירגולרית והראיה בה גרועה מאוד גם עם משקפיים. האם אפשר לעשות תיקון בלייזר לעין שמאל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום רב ניתן לעשות טיפול לייזר לאחר השתלת קרנית בעיקר שהשתל קיים כבר 20 שנה. כדי לדעת האם ניתו יהיה להגיע לתוצאה מספקת וראויה לאחר הניתוח כדאי לעשות בדיקת התאמה מקיפה שתכלול מידע על עובי השתל, מיפוי קרנית, חדות הראיה ללא תיקון וכן חדות הראיה שניתן יהיה להפיק לאחר הניתוח רק לאחר שתדע את כל הנתונים הנ"ל תוכל לשבת ולשקול ניתוח בצורה נכונה בהצלחה ושבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

15/01/2011 | 23:56 | מאת: עפר

הייתי בבדיקה באסותא אופטיק שהיתה אמורה להיות בדיקת התאמה לאפשרות ניתוח כלשהי ואף רופא אפילו לא בדק אותי שם. במקום זאת נכנסתי לאופטומטריסט שניסה להתאים לי עדשות מגע. איפה אני עושה את הבדיקות הללו?

30/12/2010 | 19:00 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 18 וחצי מטופל כעת בעדשות לילה (אורטו-קיי). כבר זמן רב אני חושב לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים אך הפחד הכי גדול שלי הוא שהמספר שלי יעלה אחרי הניתוח, המספר שלי יציב כבר שנה וחצי בערך אבל אני חושש שזה בגלל הטיפול בעדשות הלילה, האם כדי לי לעשות ניתוח או לחכות בינתיים?

30/12/2010 | 19:04 | מאת: דן

רק רציתי להוסיף שהמספרים בעיניים הם: 4.75 בעין שמאל ו5.25 בעין ימין, יש לי צילינדר נמוך מאוד ואני משתמש בעשות לילה כבר שנה וחצי בערך.

דן שלום עשה הפסקה מהטיפול עם עדשות האורטו-קיי למשך מספר שבועות וגש לבדיקת התאמה שתכלול גם בדיקת אופטומטריסט ומיפוי קרניות לפי התוצאות הללו הרופא יוכל לקבוע בוודאות גדולה יותר מתי הזמן האופטימלי לנתח בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

21/12/2010 | 08:45 | מאת: שרון

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח לייזר בקרוב. שינוי במספר חל אצלי לפני עשרה חודשים בחצי. ההדיקת ההתאמה טענו שהמספר יציב. האם לחכות או כדאי לעבור את הניתוח?

שרון שלום רב חסרים לי נתונים על מנת לקבוע . בין היתר מה גילך מה מספרי המשקפיים והאם קיימים פערים וכמה בין בדיקת המשקפיים למספרים שמצא האופטומטריסט בבדיקתו העדכנית בבדיקת ההתאמה בדרך כלל התקופה שאת מדברת עליה אמורה להספיק בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

26/12/2010 | 09:27 | מאת: שרון

אני בת 27, מספרים של 7.50 בשני העיניים. בבדיקת ההתאמה נאמר לי שייתכן שיש שינוי של 0.5, אפילו לא. הצילינדר נממצא נמוך יותר בבדיקת ההתתאמה.

מבקשת המלצות לגבי מכונים או רופאים שאתם ממליצים לעשות ניתוח הסרת משקפיים.

ריקי שלום רב אני ממליץ לך להתחיל אצלנו אם החלטת לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים . בדיקת ההתאמה בחינם בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

08/12/2010 | 10:21 | מאת: אילנה

ד"ר שלום, כתבתי לך לפני כשבועיים ולא פרטתי את סוג הניתוח, מדובר על lasik לא על שיוף והבעיה היא לא הראיה מקרוב, דוקא אני רואה טוב מקרוב וגם נאמר לי מלכתחילה שיתכן ואצטרך משקפיים לקריאה, הבעיה דוקא למרחק, בינתיים סידרו משקפיים זמניות לנהיגה אבל חודשיים אחרי עדיין אין שום שיפור

שלום אילנה יכולות להגרם תגובות של יצירת מספרי מינוס ( בהם הראיה לרחוק לקויה והראיה לקרוב טובה ) או מספרי פלוס ( בהם הראיה לקרוב לקויה והראיה לרחוק טובה ) תגובות אלה מוכרות והן קשורות לתהליך ההחלמה של הקרנית ותגובתה לניתוח . תהליך האיזון לוקח זמן ולרוב המספרים והראיה מתייצבים. אכן מומלץ להעזר בתקופת מעבר זו במשקפיים . בהצלחה ושבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן

29/11/2010 | 23:49 | מאת: רוני

שלום רב, היום ביצעתי בדיקות התאמה לפני ניתוח הסרת משקפיים בלייזר ולצערי הרב (מאוד), נמצאתי לא מתאים עקב קרטוקונוס. שאלתי היא; האם אכן לא ניתן לבצע את הניתוח, בכל ווריאציה כלשהי? אציין בנוסף שאני מרכיב עדשות מגע רכות מיזה כ-15 שנה, כאשר משך השימוש בהן מידי יום הוא ארוך (כ-12 שעות ביום...) את העדשות הסרתי 24 שעות לפני הבדיקה, לפי בקשת המכון. האם שימוש מסיבי זה בעדשות מגע - יכול להשפיע על תוצאות בדיקת מיפוי הקרנית, בה אובחן ה - קרטוקונוס? או במילים אחרות, האם מומלץ לבצע שוב בדיקה דומה עם הפסקה ארוכה יותר של הרכבת עדשות המגע? אשמח לתשובות. רוב תודות!

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום עדשות מגע ברכבה יומית מסיבית יכולות לשנות את מבנה הקרנית וניתן לראות זאת במיפוי הקרניות סביר להניח שאם הממצא במיפויים היה מתאים לכך היו מזמנים אותך לבדיקה חוזרת רק למענך כדי שתגנוז את רעיון הניתוח וגם תרדם טוב בלילה עקב כך אני ממליץ לך להתנזר מעדשות כחודשיים שלושה ולחזור על הבדיקה קיים סיכוי שההחלטה תשתנה אבל שווה לקחת את הסיכוי אני מזמין אותך לבדיקת ההתאמה ובטרם תקבל החלטה סופית לבדיקה אלי בטסותא אופטיק בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

28/11/2010 | 21:10 | מאת: שלמה

השלום והברכה ד"ר בן ניסן! עברתי על ידך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת A.S.A במרפאות אריאל ז"ל ברח' ריינס בת"א בתאריך 15/11/2006. בעין שמאל(העין בעלת המספר הגבוה יותר מבין 2 העיניים) חלה התדרדרות בתקופה האחרונה וברצוני לשאול אם אתה מבצע תיקונים למרות שהמרפאה הנ"ל כבר לא קיימת יותר ואם כן אז היכן. לתגובתך אודה!

שלמה שלום רב קבע אלי פגישה לאסותא אופטיק הסבר למזכירות והן יעזרו לך בכך יש צורך לעשות בדיקת נתונים עדכנית ונקבל החלטה משותפת ד"ר דוד בן ניסן

30/11/2010 | 11:03 | מאת: שלמה

23/11/2010 | 07:35 | מאת: אילנה

לפני חודש עברתי ניתוח לייזר לשיפור ראיה למרחק, אני בת 59. עדיין רואה כל דבר במרחק מעל 4 מטר, מטושטש, לא יכולה לנהוג. לפני הניתוח יכולתי לעשות הכל, רק ירדה חדות הראיה. המכון בו עברתי הניתוח מסדר לי משקפיים זמניות, לטענת הרופא יכול לקחת אפילו שנה עד שהראיה תסתדר, האם זה הגיוני.

אילנה שלום לא כתבת באיו שיטה עברת את הניתוח , אני מניח שטופלת על ידי שיוף הקרנית וללא חיתוכה עקב גילך תזדקקי למשקפי קריאה וראייה מקרוב לאחר הניתוח,בגמר הניתוח עקב סיבות שאת חלקם יודעים נשארת שארית מספר פלוס , שנספגת או נסוגה מעצמה במשך תקופה של מס שבועות- חודשים שלאחר הניתוח. מספר פלוס בדרך כלל מקשה על העבודה מקרוב ובגילאים מעל גיל 40 שנה כאשר ממילא מתקשים בעבודה מקרוב ונזקקים לתיקון על ידי עדשות פלוס, שארית פלוס נוספת לאחר הניתוח מקשה עוד יותר סבלנות התופעה מוכרת , מקווה שהראייה תתיצב מוקדם ככל האפשר בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

21/11/2010 | 08:52 | מאת: גילי

שלום רב, ההיתי בבדיקת התאמה והניתוח שהוצע לי 4LASEK+C.V תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה בדיוק אני אמורה לעשות ניתוח גם לראייה מקרוב ורחוק תודה גילי

גילי שלום ניתוח לאסק הינו ניתוח שיוף ללא חיתוך הקרנית. הסרת שכבת תאי האפיתל נעשית בסיוע השרייה באלכוהול של קדמת פני הקרנית וקילוף שכבת תאי האפיתל התוספת הינה CUSTOM VUE טיפול מודרך כאשר שיוף הקרנית על ידי קרן הלייזר נעשה מותאם לקרנית שלך בלבד לפי הנתונים הייחודיים שנתקבלו בבדיקת ההתאמה. הדיוק בשיטה זו ייחודי ומדויק יותר בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

09/11/2010 | 02:39 | מאת: שלמה

שלום לד"ר הנכבד. לפני 5 שנים עברתי השתלת קרנית בעין אחת לאחר אקטזיה. כתוצאה מכך נוצר חוסר איזון בין העיניים, כך שאיני יכול להרכיב משקפיים. דא עקא, גם עדשת מגע איני יכול לסבול בעין. לא רכה ולא קשה. כך שלמעשה אני עיוור בעין זו. מדובר על מס' אקוויבלנטי ל-17. בעין השניה נותרה האקטזיה בעינה. כך שגם בה הראייה לקוייה. המיפוי הקרניתי של השתל מראה על צילינדר כמעט רגולרי לחלוטין. בדיקת אופטומטריסט העלתה שלו הייתי יכול להרכיב משקפיים, ראייתי בעין זו הייתה שש שש. בקיצור אין ככל הנראה התוויית נגד ללייזר. עובי קרנית 550 מקרון. רציתי לשאול אותך: 1] האם גם אתה סבור שהסבירות לדחיית שתל נמוכה? אציין שהייתה לי לפני כשנתיים דחיית שתל הפיכה (ריאקציה). 2] האם המייטומיסין אכן יעיל במניעת אובך לאחר PRK במושתלי קרנית, או שיש לחשוש לאובך שיעיב על הצלחת הטיפול. 3] האם הלייזר יכול לגרום לי ליובש חריף? 3] האם יצא לך לנתח בלייזר על שתל קרניתי? אם כן, האם התוצאות מעודדות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום רב 1. הסיכוי לדחייה קטן 2. מיטומיצין יעיל במניעת עכירות בקרנית לאחר ניתוח 3. הלייזר יכול לגרום ליובש לאחר ניתוח כחלק מכלל תופעות הלוואי שלו 4. ניתחתי על שתלי קרנית והתוצאות טובות ממליץ לך לעבור בדיקת התאמה. לחילופין כדאי לשקול התאמת עדשת מגע בכל מקרה באם תרצה שאסייע לך פנה למזכירות באסותא אופטיק וקבע פגישה בהצלחה ושבת שלום ד"ר דוד בן ניסן

05/11/2010 | 16:05 | מאת: גילי

שלום רב, עברתי בדיקת התאמה במעון עניים והמליצו לי לעבור את הניתוח בשיטת ה-LASEK מתי עושים ניתוח בשיטת הLASEK ובאילו מקרים מחליטים לבצע את הניתוח בשיטת הINTTERLASIK??

לקריאה נוספת והעמקה

גילי שלום השיטות שונות בשאלה של לחתוך או לא לחתוך את הקרנית שיטת האינטרה לסיק הינה שיטה עם חיתוך של הקרנית וב לאסק לא חותכים את הקרנית השאלה אם לחתוך או לא תלויה בהרבה שאלות כולל רצון המנותח, עיסוקו, וכן גורמים נוספים שניתן לאתרם בבדיקת ההתאמה כולל המספר אותו מתכוונים לשייף, מבנה הקרנית ועוביה קרנית דקה מדי או מיפוי בעל עיוותים מסוימים אינם מתאימים לחיתוך בהצלחה ד"ר דוד בן נ יסן

02/11/2010 | 17:47 | מאת: שואל

בכולם אין חיתוך הקרנית אך בטופס ההסכמה לניתוח מצויין שבPRK מתבצעת הסרת שכבות "על פני הקרנית" ובלאסק "הסרת שכבות בעומק הקרנית בטכניקה שונה" אם כך מה בין לאסיק ללאסק?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשואל שלוש השיטות שהזכרת הינן שיטות של שיוף פני הקרנית ללא חיתוכה. השיטות זהות . הן שונות בשיטה בה מקלפים את שכבת תאי האפיתל כהכנה לשיוף אני מזמין אותך לקרוא מאמר שפורסם במעריב ונמצא באתר שלנו ASSUTA-OPTIC.CO.IL ונקרא לחתוך או לא לחתוך . המאמר עונה על שאלותיך שבוע טוב ד"ר דוד בן ניסן