פורום אבחון וטיפול במחלות מין

מיניות היא חלק חשוב, בריא ונורמאלי. אולם, מגע מיני, כאשר נעשה באופן לא בטוח, עלול להוות אמצעי להעברת זיהומים בין בני הזוג. נשים וגברים יכולים להידבק במחלות מין בעת מגע מיני בכל הצורות (וגינאלי, אנאלי, אוראלי), גם אם המגע הוא חד פעמי. בשנים האחרונות קיימת מגמת עליה במחלות המין בישראל, כאשר המחלות השכיחות הן: זיבה, עגבת, כלמידיה, הרפס, טריכואמונאס ויבלות. במגע מיני מועברות גם מחלת האיידס ודלקת כבד נגיפית B. מטרת הפורום היא להעלות את המודעות למחלות המין ולאפשר גישה ישירה למידע רפואי מקצועי מרופאים מומחים בתחום זה. זיהוי וטיפול מוקדם עשויים להביא במרבית המקרים להחלמה מלאה.
7017 הודעות
6827 תשובות מומחה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין

פרופ' סרוגו יענה על השאלות בפורום כל חמישה ימים בלבד
18/04/2024 | 20:35 | מאת: אביאל

רציתי לדעת קיימתי לפני מספר ימים כמובן עם קונדום מגע מיני עם בחורה מאפריקה ואחרי כמה ימים התחיל לי התקררות עיניים שרפות ואני מפחד שנדבקתי במשהו ממש בפחד האם יש לי סיבה לחשוש או להיבדק כמובן שהכול היה עם קונדום

17/04/2024 | 19:11 | מאת: אבי

היום שמתי לב שהעור על גבי הכיפה מתקלף. יש גם תחושת גירוד. לפני כחודש בערך ביצעה בי מישהי מין אוראלי עם קונדום שהיה קודם בפה שלה לפני שהלבישה אותו על הפין. האם זה סימן למחלת מין?

17/04/2024 | 20:01 | מאת: אבי

בנוסף יש נפיחות באזור של הפין עצמו מתחת לכיפה

18/04/2024 | 14:09 | מאת: אבי

דר הגירוד שהיה אתמול בכיפה נמשך באופן רגעי למשך אולי שעה. הנפיחות ירדה לבד מאז ללא תרופות ונראה שהעור החשוף היכן שהתקלף צומח מחדש. מלבד זה לא היו מאז תופעות אחרות עד היום. עדיין יכול להיות סימן למחלות מין?

16/04/2024 | 15:41 | מאת: מוריה

שלום רב רוצה לשאול אותך בבקשה לגבי מקרה מסויים , בזמן שהייתי בחוץ ועצרתי כמה דק מההליכה הרגשתי וראיתי טיפות על הריצפה וגם הרגשתי טיפה נכנסת לי לעין כשהסתכלתי מעלי ראיתי עורב.לא ידוע לי בדיוק מה המשמעות של הנוזל הזה רק רציתי לשאול בגלל שהרגשתי שנכנס לי לעין קצת בזמן שהסתכלתי למעלה.לא ידוע לי מאיפה ומה זה היה.יש לזה משמעות כלשהי מבחינת הידבקות מהסיבה של העין? תודה

15/04/2024 | 15:12 | מאת: תוהה

שלום רב, ברצוני לשאול על סיכויי הדבקה במחלות מין באמצעות אקט אוראלי חד פעמי בגבר עם היפוספדיאס כשפתח השופכה נמצא בחלק התחתון בצמוד לאשכים, האם ליקוק של פתח השופכה עם הלשון יכול להדביק גם כשפתח השופכה אינו נמצא בתוך חלל הפה והאם סיכויי הדבקה פוחתים בהעדר זרע, כלומר אצל גבר שאינו פולט זרע כלל ככל הנראה עקב בעיה חסימתית, האם ניתן להידבק דרך נוזל הזרע בלבד?

מיותר לציין שעקב ההיפוספדיאס ישנו קושי להתמגן באמצעות קונדום סטנדרטי, כיצד היית ממליץ להתמגן בהעדר אמצעי מניעה יעיל ובטוח?

15/04/2024 | 12:59 | מאת: יעל

היי רציתי לדעת אם אפשר להדביק או להידבק בhpv/קונדילומה ממגע ידני בלבד באיברי המין, בלי שהיה חיכוך ישיר בינהם. קראתי דעות סותרות בנושא. האם זה יכול לעבור נגיד אם גבר עושה לי ביד ואני עושה לו ? נניח אם נגעתי באיבר המין שלי בלי לשטוף ידיים ואז נגעתי באיבר המין שלו ולהיפך, תיתכן הדבקה ?? תודה פרופסור :-)

וזה שחלף חודש מהמקרה ולא הבחנתי בתסמינים של כיבים או פצעים או פריחה ועצם העובדה שהבדיקה לאחר 21 ימים יצאה שלילית, זה מעודד?? אני ממש בחרדה מהסיפור !!!! אני ממש מודה לך על ההתייחסות

פרופסור, אבל אפשר להדבק במחלות מין במקרה המתואר?? אם הייתי נדבק במשהו, הייתי מבחין בתסמינים אחרי כחודש, לא??? סליחה על הישירות אבל החשש העיקרי שלי הוא בגלל שהיא נגעה לעצמה באיבר המין שלה - מגע חפוז ואחכ אוננה לי את הפין ובמקביל אני לה. האם אפשר ומה הסיכוי להידבק ככה בהרפס, עגבת או hpv???

14/04/2024 | 19:10 | מאת: אמיר

שלום לכם, אני בן 48 ולפני שנה הייתי בחו"ל ושכבתי עם נערת ליווי והשתמשתי בקונדום במהלך יחסי המין אך לפני שגמרתי וסיימתי את האקט המיני " הוצאת את הפין" והורדתי את הקונדום וגמרתי עם היד. לאחר החזרה ארצה בשבוע גילתי שנדבקתי בקונדילומה ועשיתי צריבה. לאחר החזרה ב 13 ימים נבהלתי ועשיתי את כל בדיקות המין שכולן יצאו שליליות כולל האיידס. מזה 7-8 חודשים יש לי כל הזמן בלניטיס ודלקות בקצה הפין "יש לציין שאני לא נימול והדלקת מתחילה בעורלה. בעקבות הדלקת אני משתמש בקרם אלוקום אך הדלקת חוזרת מידים 2-3 ימים ונאלץ להשתמש תמיד במשחה. קראתי שקנדידה גורמת לדלקוןת הללו והיא מופיעה בגוף שבו המערכת החיסונית מוחלשת בעקבות מחלות ובכללן איידס. אני בלחץ נוראי כיוון שאני חושש שנדבקתי בעוד מחלות מין וזה לא שגרתי שיש לי דלקת בקצה הפין כל יומיים-שלושה. האם בדיקה לאחר 13 ימים לכל מחלות המין אמינה כיוון שלמחלות מין שונות לוקח זמן יותר ארוך לדגירה. האם יש חשש שהדביקה אותי במחלות מין נוספות למרות שהשתמשתי בקונדום? אני חושב לעשות בדיקות מין חוזרות. יש לציין שמזה יומיים אני עם דלקת בשופכן וזאת לפי האורולוג למרות שלא עשיתי בדיקת שתן או דם והוא טוען שישנו חשד לכלמידיה ולכן נתן לי אנטביוטיקה כמו זטו ודוקסלין. לידיעה,מזה 7 חודשים יש לי חברה חדשה ואני שוכב איתה בלי קונדום והיא אשה בריאה. אני מאוד לחוץ ומבקש שתדריכו אותי

14/04/2024 | 21:55 | מאת: אמיר

סליחה,את בדיקת מחלות המין עשיתי 17 ימים אחרי יחסי המין.

מציע להיבדק כדי להיות בטוח. אצלנו זה 048359614

14/04/2024 | 17:06 | מאת: לירון

שלום פרופסור רוצה לשאול אותך בבקשה לגבי מקום קטן של כוויה מלפני כמה ימים שיש לי באצבע ביד שהתחיל קצת להיפתח.האם במגע עם יד של מישהו בזמן העברת כסף קיים סיכון להדבקה במקרה כזה? תודה

לא במחלות מין. יותר זיהום חיידקי משני

14/04/2024 | 15:51 | מאת: גיא

נכון להיום בכהמ אחוזים פרפ מגן בפני איידס אם נלקח פעם ליום כנל שואל לגבי פרפ לייט תודה בברכה

99% הגנה

שמונה בבוקר נחתכתי בגילוח עכשיו אחרי עשר שעות מסוכן להיתשנק באיזור זה יש מעט סימני דם לגבי איידס?

לא ככה נדבקים ב hiv

ראשית תודה על הייתייחסות המסורה שאלתי גם כיום לקחית פרפ יומי כמה אחוז הגנה היא נותנת כנל לגבי פרפר לייט ארבע כדורים גם שאול לגבי אחוז הגנה עם היידע של שנת 2024 בברכה גיא

14/04/2024 | 07:12 | מאת: ניל

שלום פרופסור, לפני כחודש פגשתי מישהי בחו"ל במועדון ובגלל שלא היה ברשותי קונדום התנשקנו ואוננו אחד לשניה כאשר היה לרגע קטן מגע שלה עם ידה באיבר במין - אני מדבר על ליטוף בלבד של הפות ומיד אחכ המשכנו לגעת לאחד השניה באיברי המין עד גמירה של שנינו. במהלך האקט לא הייתה חדירה של איברי המין או אוראלי וגם לא חיכוך ישיר באיברי המין. לאחר 21 ימים מהמקרה ביצעתי בדיקות למחלות מין בקופח הכוללות בדיקת hiv קומבו, סיפיליס, כלמידיה, זיבה, הפטיטיס c וכד כולן שליליות מלבד הפטיטס bs ab חיובי שממה שהבנתי זה אומר שהגוף מחוסן. האם עליי לבצע בדיקות נוספות? אם הייתי נדבק במשהו, הבדיקות היו מגלות זאת? למשל בדיקת סיפיליס tpha שמבצעים בקופח אמינה לאחר 21 ימים??

הסיכוי לעגבת באופן הזה מאוד נמוך. כדי להיות בטוח צריך להיבדק שוב אחרי 6 שבועות

תודה רבה פרופסור וזה שהבדיקה שלילית אחרי 21 ימים ולא זיהיתי שהיו לי תסמינים עד עכשיו, עבר כחודש מהמקרה, זה מוריד משמעותית את הסיכוי שהיתה הדבקה??

11/04/2024 | 18:49 | מאת: אביחי

שלום רב היה לי קונדילומה בפין וטופל. קראתי מאמר אקדמי אחד בפאבמד שנאמר שקפאין יכול לעורר ראקטיבציה של פפילומה. האם ידוע לך השפעה של קפאין\אלכוהול על פפילומה ? תודה רבה

לא ידוע לי

11/04/2024 | 03:42 | מאת: בחורה

ביצעתי לפני כשנה מין לא מוגן עם גמירה בחוץ. נבדקתי לאחר חודש ויצאתי שלילית. הבנתי שצריך לבדוק 3 חודשים לאחר החשיפה, מה הסיכויים שנדבקתי? האם מומלץ לי להיבדק בשנית?

אתה שלילי. אלא אם קיימת מין לא מוגן לאחר מכן

פרופסור בוקר טוב, לפני כחודש הייתי בעיסוי טנטרי הכולל עיסוי באיבר המין. מאז אני בחרדות שנדבקתי במחלת מין וביקשתי לעשות בדיקות בקופח. תודה לאל כולן שליליות ולא מצאו לי כלום. העניין הוא שמאז אני כל הזמן בודק את איבר המין לראות אם יצא לי פצע ושמתי לב לנקודה/ בליטה קטנטנה בגודל של גרגר אפשר לומר שיש אפילו צבע לבנבן. לא כואב, לא שורף, פשוט נקודה קטנטנה בצבע עור. האם יכול להיות שזה כיב ראשוני של עגבת או הרפס?? או שמדובר בבלוטת חלב שאינה מסוכנת כלל. לפי מה שקראתי עגבת אפשר לבדוק רק אחרי 6 שבועות.

רק אחדד שמדובר בבליטה קטנטנה בגודל של גרגר מלח/סוכר. אני חושש בעיקר מעגבת או הרפס. האם ייתכן שזה משהו כזה? או hpv??

סביר להניח בלוטת חלב. אבל צריך להיבדק

תודה רבה פרופסור. ואם יצאתי שלילי בקופח אחרי 3 שבועות לכל מיני מחלות מין בינהן: איידס, עגבת, זיבה, כלמידיה ועוד אני יכול להיות רגוע או שעליי להיבדק שוב??? אציין שגם הייתי אצל רופא עור 3 שבועות אחרי המגע והוא לא ראה שום דבר חריג

08/04/2024 | 11:41 | מאת: הידבקות מבעלי חיים

שלום קראתי שארנבים עשויים לחלות/ולהיות נשאי hiv והלדביק בני אדם האם זה נכון?

ממש לא

07/04/2024 | 10:34 | מאת: הידבקות מבעלי חיים

שלום רב אשמח לדעת אם ניתן להידבק באיידס מחיות?

לא. Hiv כמחלה עוברת בין בני אדם.

07/04/2024 | 03:02 | מאת: גונן

שלום רב ד"ר סרוגו, נערת ליווי ביצעה בי אוננות. יתכן כי היא ירקה לתוך ידה בשביל סיכוך. האם יש סיכוי להדבק באיידס באופן זה או בכל מחלת מין אחרת? תודה רבה

לא

12/04/2024 | 16:03 | מאת: ניב

פרופסור, בהמשך לשאלתו של גונן, אין סיכוי כלל למחלות מין במצב של אוננות? אם למשל אותה נערת ליווי היתה ממש לפני האקט בשירותים ולא שטפה ידיים,האם יכולות לעבור מחלות מין כלשהן מאוננות עם היד? הרפס, יבלות, עגבת, כלמידיה וכד?? או שאין סיכוי כלל כפי שרשמת

06/04/2024 | 12:16 | מאת: יגאל

שלום פרופסור בהמשך לתשובתך: מדובר בתאורי מקרה בודדים שלא הופכים את יוצאי מן הכלל לכלל. זה תלוי בעוס הנגיפי בעיקר. אז אשאל שאלה אחרונה. ממש אשמח להבין כי התשובה שלך קצת בילבלה אותי מצד אחד אתה אומר שלא מצד שני אתה אומר תלוי בעומס הנגיפי אם זה תלוי בעומס הנגיפי כפי שכתבת ,שוב: זה אומר שאדם בוגר נשא hiv עם עומס נגיפי גבוה ילעס מזון ויעביר אותו לאדם בוגר שלא נשא , אז עלולה להתרחש הדבקה?

היפותטית כן. זה סנריו מקובל אצלך?

05/04/2024 | 18:28 | מאת: מעיין

שלום פרופסור יקר אמשח לדעת אני מעט לחוצה  אם מטיפת דם בודדת שניתזת לעין יש סכנה להידבק? מכיוון שבמהלך ההתזה היא באוויר לשבריר שנייה. אשמח לדעת באיזה מקרים ניתן להידבק באיידס דרך העין ? אשמח למענה.

התזה של דם לעין מחולה שנגוע בהפטיטיס או hiv. יכולה להדביק. מציע להיבדק

04/04/2024 | 13:04 | מאת: רון

שלום הייתי בדירה דיסקרטית אצל מעסה שעשתה לי מסאז ברקטום אם כפפה. בערב חשבתי לעצמי(אולי בדימיוני) שבחדר לא היתה קופסא עם כפפות ובטעות השתמשה בכפפה משומשת של אדם אחר שלפני הכניסה לו גם אצבע. האם עלי לרוץ להבדק לHIV או הפטיטיס? ממש לחוץ תודה

ממש לא

04/04/2024 | 10:46 | מאת: ריקו

שלום פרופסור יקר בהמשך לתשובתך שקצת גרה לי לסוג של לחץ כי לא בא לי לעבןר שוב בדיקה. התשובה לא מתאימה למקום לקיחת הדגימה. זאת טעות. תבקש בדיקה חוזרת. או תשתמש בשרותי המעבדה שלנו 048359614 אז שוחחתי עם המעבדה ישירות ומה שקורה בדקו את הבדיקה כפי שצריך pcr מהגרון לזיבה וכלימידה כפי שהיה מפורט בהפנייה התשובה הגיעה עם קוד שגוי שרשום urin מכיוון שהרופאה/אחות כנראה סרקו את הפנייה בקוד הלא נכון אבל במעבדה לא מתרגשים מזה ויודעים מה לבדוק כי גם היה פירוט. אבל בפועל רשום בפרוש בהפנייה (משטח גרון ) וגם לא נלקח ממני שום שתן אלא רק מטוש מהגרון אז אין איך לטעות . וגם מה שמחזק שבשתן מגיעה תןצאה עבור 6 חיידקים ובגרון רק על 2 ובאמת אצלי בדקו מהשטח גרון רק 2 כלימידה וזיבה אשמח לשמוע את דעתך בנושא?

עכשיו ברור שאתה יכול להרגע

02/04/2024 | 11:31 | מאת: בר

שלום רב רציתי לדעת האם סביר שבהתפרצות ראשונית של הרפס הנגעים יחלפו עצמונית ללא כל טיפול לאחר כארבעה ימים.

לא

02/04/2024 | 07:57 | מאת: בדיקת דם

שלום במהלך בדיקות הדם על מנת למצוא וריד קשרו לי סוג של גומי כזה על הזרוע שלי שהיא חשופה וזה נגע לי בעור ובפתח של איזור השאיבת דם האם ניתן להידבק במשהו מזה?

ממש לא

02/04/2024 | 01:23 | מאת: אורי

האם אדמומיות בעור באיזורים שונים בערווה שלא כואבת ובלי שלפוחיות שחולפת לאחר ארבעה ימים מתאים להרפס? אחרי כמה זמן ממגע מיני בדיקות דם להרפס אמינות?

לא מתאים להרפס בתקופת הדגירה בדיקת נוגדנים אמינה להדבקה בהרפס 2 לאחר מינימום 6 שבועות

02/04/2024 | 13:25 | מאת: אורי

כוונתי היא בזמן התפרצות ההרפס ולא בזמן הדגירה שלה זאת אומרת לאחר 21 ימים

בחור נישק אותי האיזור הגיע לחכנייים מדממות הלשון שלו לא ידוע לי עם הלשון שלו הייתה מדממת ב- אני בדרך כלל לוקה פרפ בשעה תשע בבוקר היום מלחץ שכחתי ולקחתי בשעה אחרבע אחר הצהריים6 יש סיכוי לאיידס

סיכוי אפסי

29/03/2024 | 17:35 | מאת: סוגי הרפס

שלום כמה סוגי הרפס יש? אם יש לי הפנייה לבדיקת נוגדנים להרפס סימפקלס זה עבור טייפ 1 ו2? או גם זוסטר וכו..?

יש שני זנים 1 ו 2. בהפנייה זה חייב להיות מצוין

29/03/2024 | 15:03 | מאת: ריקו

שלום נקלח ממני דרך קופ״ח כללית בדיקה עם מקלון מהגרון לגילוי זיבה בתשובות אבל רשום שם בדיקה : chlam.trach urin pcr חזר שזה שלילי ותקין אבל משהו לא רגוע אצלי מכיוון שזו לא בדיקה נפוצה מדןע רשום שזה pcr שתן . אפילו שזה בדיקת גרון ומשטח אחר . אולי זה אוטומטית יוצא ככה ? קיבלתי הפנייה מיוחדת לזה אבל בפועל בתשובה של המשטח גרון רשום ככה CHLAM.TRACH U GN PCR תוצאה NOT DETECTED האם משטח כזה מתבצע בpcr או בשיטה אחרת? אשמח לקבל מענה מסודר על מנת שאבין שבדקו את זה כמו שצריך כי אי אפשר לדבר עם במעבדות של כללית וברופאה אמרה שהביאה הפנייה ספציפית אבל בפועל מדוע בתשןבה כתוב ככה? מה שכן מרגיע שהתשובה הגיעה רק עבור כלמידיה וזיבה ולא כמו בבדיקת שתן pcr עבור 6 חיידקים סליחה על החפירה ואשמח למענה.

התשובה לא מתאימה למקום לקיחת הדגימה. זאת טעות. תבקש בדיקה חוזרת. או תשתמש בשרותי המעבדה שלנו 048359614

28/03/2024 | 23:50 | מאת: יגאל

שלום פרופסור יקר שמתי לב לשאלה פה שמשכה את תשומת ליבי בנוגע למזון שנלעס מראש על ידי נשא hiv והדביק תינוקות אכן זה אמיתי שזה קרה אבל הבנתי ממך שלאדם בוגר זה לא יכול לעבור ולהדביק אותו . אשמח ממש להבין למה ומה ההבדל אם זה הדביק תינוק למה שלא ידביק אדם בוגר? אשמח אם תוכל לפרט לי מעט מעבר לתשובה של ככה לא נדבקים ברשותך. מודה מראש יגאל

מדובר בתאורי מקרה בודדים שלא הופכים את יוצאי מן הכלל לכלל. זה תלוי בעוס הנגיפי בעיקר.

28/03/2024 | 18:12 | מאת: איציק

אהלן פרופסור בסיום עקירת השן .. הרופא הוריד כפפה אחת כדי להכניס לי סוג של צמר גפן כזה . היה לו מעט דם שלי על האצבע. השאלה שלי אם אין כל סכנה שהוא הכניס לי את זה ללא כפפה.

לא נראה. זה דם שלך הרי

27/03/2024 | 23:26 | מאת: אודי

האם הגיוני שתחל בגוף התפרצות הרפס גניטלי ויופיעו פצעים באיזור מסוים ולאחר יומיים יופיעו פצעים נוספים לא באותו האיזור שבה חלה ההתפרצות הראשונית

כן. זה נקר הדבקה עצמית. שבה עובר הנגיף מאזור אחד לשני בעיקר דרך האצבעות. Withlow ככה זה נקרא

27/03/2024 | 16:49 | מאת: ינון

יש לי שאלה ידוע לי שישנה בדיקה של משטח גרון לזיבה אבל אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס לשאלה ללא נושא המשטח. מה קורה אם יש לאדם זיבה בגרון ללא סימפטומים ואז הוא לא בודק את זה? זה עובר עצמונית? יכול להיות שזה יהיה לכל החיים ללא שום תופעות לוואי? האם מתישהו גם ללא סימפטומים משהו יצוץ? ושאלה נוספת האם בדיקת קומבו לאיידס ביום ה20 מספיק אמינה או היה עדיף לחכות ליום ה22? יש טעם לחזור עלייה אם היא בוצעה ביום ה20?

זיבה בלוע יכולה להמשך שנים ללא תלונות. ומין אוראלי יכול להעביר את זה הלאה. לא יודע על העלמות הנשאות ללא טיפול. מדובר על 21 יום. 22 יום גם טוב

27/03/2024 | 11:04 | מאת: לילי

שלום פרופסור, האם בדיקת קומבו לאחר 21 ימים מהמגע "החשוד" שוללת לחלוטין הדבקה בנגיף או שצריך לחזור על הבדיקה אחרי 3 חודשים ?

29/03/2024 | 09:15 | מאת: לילי

האם צריך לבצע בדיקה נוספת אחרי 21 ימים ???

21 ימים מהמגע החשוד מספיקים

26/03/2024 | 16:31 | מאת: יוסי

פרופסור שלום, אני ממש מבולבל מהתשובה האחרונה שלך. קראתי בפורומים שונים שהדבקה באיידס יכולה לקרות אך ורק מחדירה של איבר מין גברי עם הנרתיק/פי הטבעת כי צריך מגע ישיר של איבר המין עם תאים מסויימם שנמצאים בנרתיק עצמו או בפי הטבעת, כלומר שאי אפשר להדבק באיידס מהעברת הפרשות כלשהן עם הידיים. מה לגבי סיטואציה שבה המעסה נגעה באיבר מינה בחלק החיצוני, נניח בשפתיים אך לא החדירה לעצמה אצבעות לתוך הנרתיק עצמו ומיד לאחר מכן המשיכה בעיסוי באיבר המין של הגבר. האם יש סיכוי כלשהו להדבקה באיידס? תודה מראש יוסי

יוסי נראה לי שהייתי מספיק ברור. ככה לא נדבקים ב hiv. אם אתה לא בטוח מה קרה פשוט תיבדק

26/03/2024 | 11:11 | מאת: שי

שלום פרופסור הייתה שאלה אצל רופא בפורום שגרמה לי קצת לחרדה. הייתי במכון לעיסוי במהלך העיסוי המעשה אוננה לעצמה לחצי דקה ואז עם אותה היס כאשר עלייה הפרשות אוננה לי את הפין עם אותה היד ואותם האצבעות עם ההפרשות מהנרתיק שנשארו לה ביד . האם בסיטואציה כזו יש אפשרות הדבקה באיידס? יש רופא שמומחה בפורום ששאלתי שאמרת שאכן כן אפשרי להידבק ככה באיידס? האם זה נכון?

סיכוי אפסי

הגעתי לסיטואציה שקיימתי יחסי מין אנאלים עם קונדום היה התערבות גם אוראלית עם פי הטבעת ואחרי הבחנתי בסוג של פלולות/שרכים כאלו משאלה ששאלתי הבנתי כי היה ניתוח לייזר וכנראה אובחן בקונדילומה איך אפשר לבדוק הדבקה במידה וזה אפשרי כדי לדעת.. זה משהו שגם יכול לעשות בעיות בהמשך עם פרנטריות ופרטנרים אחרים..

תקופת הדגירה של נגיף הפפילומה מאוד ארוכה. אם יש חשד תיבדר על ידי מומחה

25/03/2024 | 23:28 | מאת: לירון

קיימתי מין מוגן לפני חודש ולאחר שבועיים וחצי הבחנתי באיזור הערווה בצד ימין בשתי פצעונים אדומים קצת כואבים שעברו לאחר יומיים שלושה. אתמול הבחנתי בעוד פצעונים חדשים שיצאו באיזור אחר (באיזור הערווה למעלה כמעט בקו התחתונים ובצד ימין מעל המפשעה) הפצעים לא כל כך כואבים(רק אם מחטטים בפצע), הבנתי שפצעי הרפס בדרך כלל מאוד מאוד כואבים. עברתי על תמונות של הרפס באינטרנט והפצעים שיש לי לא נראים כמו בחיפוש באינטרנט אלא הרבה יותר עדינים מאשר התמונות שראיתי, מעבר לכך יש לי כמה שאלות שאשמח שתענה עליהן כי אני מאוד חרד וסקרן בנושא הזה כמובן שלהיבדק זו עדיפות ראשונה אבל עד אז ארצה לשמוע תשובות לשאלות שלרופא אחר כנראה לא תהיה סבלנות או מספיק בקיאות בנושא כדי לענות עליהן. תודה רבה וסליחה מראש. 1)האם זה הגיוני שהרפס בהתפרצות ראשונית יחלים תוך שלושה ימים ואז שבוע וחצי לאחר מכן תחל עוד התפרצות? 2) אם למשל הפצעים יחלפו מחר בבוקר או מחרתיים בלי כל טיפול אפשר לשלול בוודאות שזה הרפס ואין סיבה לדאגה? 3)פצעי הרפס חייבים להיות עם מוגלה ושלפוחיות או שבאיזור איבר המין ההרפס מופיע בלי שלפוחיות? 4)פצעי הרפס באיזור איבר המין מגלידים עם סימן אדום ממש כמו פצע בברך לדוגמא או שלא בהכרח והם פשוט מתקלפים כמו עור יבש? 5)האם הרפס בשפתיים והרפס גניטלי נראים אותו דבר או שלכל אחד מאפיינים שונים מבחינה חיצונית?

לפי מה שאתה מתאר זה יותר פוליקוליטיס זיהום של שואש השערה ולא הרפס. תמרח משחה אנטיביוטית במקום

25/03/2024 | 11:39 | מאת: שאול

שלום פרופסןר הייתי אצל רופא עור לבדיקת נק חן במהלך הבדיקה באיבר המין הוא היה ללא כפפות ועל מנת לבדוק את הפין שלי הוא הזיז אותו לכמה שניות מצד לצד ללא כפפות בידיים חשופות האם יש חשש להידבק ככה במשהו? נניח פפילומה שאולי ידיו נגעו ביבלת של מטופל אחר?

ממש לא

25/03/2024 | 11:37 | מאת: שאול

שלום פרופסןר הייתי אצל רופא עור לבדיקת נק חן במהלך הבדיקה באיבר המין הוא דיבר וקצת רוק מהפה שלו ניתז על איבר מיני על הפין שלי האם יש חשש להידבק ככה בהרפס ?

ממש לא

24/03/2024 | 21:34 | מאת: איציק

הגיוני שנגעים של הרפס לא יכאבו אם נוגעים בהם?

ברוב המקרים זה כואב

24/03/2024 | 20:42 | מאת: איציק

אדמומיות בעור בערווה בלי שלפוחיות ובלי נפיחות שעברו לאחר שבוע ולאחר מכן העור קצת התקלף אופייני להרפס? (עור אדמדם במקומות נקודתיים וקטנים שמגרד לעיתים רחוקות וכואב רק אם מפעילים מגע אגרסיבי או מותחים את העור)

יכול להיות. אבל צריך להיבדק

הייתי במגע מיני לא מוגן שבוע אחרי התחיל לי צינון כאבי גרון החשיפה למגע התבצעה ב14/2 בצעתי בדיקת hiv ב6/3 במדיקל סנטר בדיקת דם קבלתי תוצאה שלילית לאחר יומיים האם התקופת חלון מספיקה והאם אני צריך לעשות בדיקה נוספת אשמח לתשובה המייל שלי

21 יום. זאת תקופת החלון

נכון מ14/2 עד ה16/3 זה 21 יום האם יש צורך בבדיקה נוספת מכייון שבבדיקה היה מצוין שלילי אבל עדיין היה רשום שרצוי לעשות שוב בדיקה לאחר שלושה חודשים כדי לקבל תוצאה סופית

24/03/2024 | 05:40 | מאת: שלום

היי אני והבת זוג שלי עומדים להתחתן התחלנו לקיים לאחרונה יחסי מין בלי לשמור, בלי גלולות בלי כלום(לפני כן היינו עושים עם קונדום, עכשיו אנחנו עושים מין אוראלי ווגינאלי, אחרי שעשינו יצא לי פצע מוזר על האיבר והוא כואב והיה בו כמו מעין מוגלה כזאת, חשוב לציין ששנינו הראשונים אחד של השנייה ולא שכבנו לפני עם אף אחד, האם יש סיכוי שנדבקתי בהרפס? או במחלת מין? מצרף תמונה מצונזרת שרואים רק את הפצע https://postimg.cc/gallery/WghsvQz מה דעתכם? אשמח לעזרה תודה🙏

ניתן להידבק בהרפס גם ללא מגע עם נגע. כדאי להיבדק

23/03/2024 | 15:53 | מאת: רונה

היי פרופסור בהמשך לתשובתך בנוגע לסיטואציה שבו נדבקו מעל 3 תינוקות באיידס ממזון לעוס שנשא hiv כנראה האבא או האמא לעסו את המזון ואז העבירו לתינוק אמרת שלא נדבקו ככה : יש הוכחות שכן לכן אשמח להבין אולי זה רק מסוכן לתינוקות? זה קישור למה שאמרתי בישראל ואם הקישור לא נפתח ניתן לרשום הדברה באיידס ממזון לעוס: https://news.walla.co.il/item/123136 0 וזה קישור באתרים אמריקאים: https://www.reuters.com/article/idUSN06312845/ אשמח לקבל הסבר

חוזר על תשובתי וזה הרפרנס https://www.hiv.gov/hiv-basics/overview/about-hiv-and-aids/how-is-hiv-transmitted

23/03/2024 | 15:47 | מאת: תמר

אפסיים. לא יודע באיזה אתר קראת בהמשך לתגובתך זו: זה האתרים שמוכיחים שאם במהלך אקט מינע היד היא גורם מתווך כאשר נוגעת באיזור איבר מין נגוע ואז נוגעים איתה באיזור איבר מין בריא של הפרטנר זה מעביר את הוירוס לשם. יש אתרים אמריקאים: https://www.verywellhealth.com/can-you-get-hpv-from-fingering-or-fisting-3133117 גם בועד למלחמה בסרטן כתוב: https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=1289 כיצד נדבקים בנגיף הפפילומה? ברוב המקרים במהלך קיום יחסי מין. המגע הישיר יכול להיות להתרחש במגע גניטלי (איברי המין), מין אוראלי, מין אנאלי וכן דרך מגע של הידיים באזורים נגועים בנגיף והעברתו לאזורים אחרים וגם באתרים של מכבי שירותי בריאות אז אשמח להבין ממך מדוע אתה נחרץ בתשובך שאי אפשר להעביר במהלך אקט מיני עם היד את הוירוס מאיבר מין אחד לשני(היד היא כגורם תיווך) אשמח לתשובתך

מהאתר הכי מדעי שקיים https://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/eutils/elink.fcgi?dbfrom=pubmed&retmode=ref&cmd=prlinks&id=30745276

22/03/2024 | 21:52 | מאת: אביחי

שלום רב! מחדד את השאלה שלי גילו לי קונדילומה וטופל במחט וגם בלייזר והתחסנתי. הייתי אצל 3 רופאים שונים לוודא שאני נקי ואמרו לי שאם אין לי יבלות אני לא מדבק. עד כמה זה נכון ? קראתי כאן שאמרת שאפשר להדבק גם ללא תסמינים הנראים בעין/זכוכית מגדלת. האם כל מקרה לגופו או שזאת פשוט אמירה ליתר ביטחון ? האם קבלת מין אוראלי לא מוגן הוא פחות מסוכן ממין רגיל במידה ואני טופלתי? תודה רבה רבה

חוזר על תשובתי. אתה מוגן מפני הזנים שנמצאים בחיסון. שהם הזנים המסוכנים. במין אוראלי לא מוגן אתה מחוסן כנגד זני hpv. אבל לא כנגד מחלות אחרות כגון עגבת סיפליס הרפס וזיבה

היי דוקטור, עשיתי עיסוי וזה התגלגל לכך שהמעסה עשתה לי ביד תוך כדי ששנינו עירומים. היה שלב שהיא נגעה לכמה שניות באיבר מינה (פות) והמשיכה לעשות לי ביד עד שגמרתי. יכול להיות שהיד שלה היתה נגועה בנוזלי הנרתיק שלה, איני בטוח, אך חשוב לציין שלא התקיים מגע אוראלי כלל, לא חיכוך באיברי המין ולא היתה חדירה כלשהי. האם תיתכן הדבקה במחלת מין כלשהי במקרה המתואר???

רוב מחלות המין לא עוברות כך. לעיתים הרפס ו hpv עוברים בחיכוך

אשמח שתחדד את התשובה פרופסור יקר. לא היה חיכוך באיברי המין. היא כן עשתה לי עיסוי באיבר המין עם הידיים בלבד ואני חושש שהיא נגעה בי עם נוזלי נרתיק שלה באמצעות היד בלבד. האם עליי לחשוש מהידבקות ממחלת מין כלשהי במקרה הזה?

בבקשה השב לי לשאלה פרופסור, אני לא מצליח לתפקד מאז. תודה רבה לך מקרב לב ושבת שלום השאלה היא האם ניתן להידבק במחלות מין בעיסוי ידני שבוא המעסה נגעה בנוזלי הנרתיק שלה ואז באיבר המין שלי. לא היה שום חיכוך בין אבירי המין. אלא רק מגע שלה עם הידיים.

20/03/2024 | 11:24 | מאת: שיר

שלום ראיתי פה באיזה תגובה שלך לגבי פפילומה שברוב האנשים מתפטרים מהנגיף על ידי החיסון . זאת אומרת שמי שלא מחוסן לעולם הוירוס לא יצא לו מהגוף בצורה טבעית?

רוב האנשים מתפטרים מהנגיף על ידי מערכת החיבון שלהם.רק מיעוטם לא מצליחים להתגבר

20/03/2024 | 11:21 | מאת: רון

שלום ביצעתי בדיקת קומבו לגילוי איידס 14 ימים לאחר מגע מיני לא מוגן בדיקת קומבו מספיק אמינה בשביל תקופת חלון כזאת?

לא ממש 21 יום

20/03/2024 | 09:38 | מאת: כלמידיה

שלום רב בבדיקת pcr לכלמידיה התקבלה תשובה חיובית, האם יכול להיות שזה משהו שיש לי שנים ולא ידעתי או שזה יכול להיות רק הדבקה חדשה?? האם יכולים להיות נשאים במשך שנים בלי לדעת? אודה לתשובתך.

אכן כך. אפשר לשאת את החיידק כלמידיה שנים בלי להרגיש בכך

20/03/2024 | 01:02 | מאת: דויד

שלום הייתי אצל נערת ליווי היתה חדירה עם קונדום ולא הצלחתי לגמור אז יצאתי ממנה והיא הורידה לי את הקונדום והתחילה למצוץ לי ואחכ שמה לי שמן בשביל לאונן וגם לקחה כפפה כבר לעשות לי מסאז בערמונית וגם נתנה לי נשיקה על השפתיים רציתי לדעת האם אפשר להידבק מהפרשות שאולי היו על הקונדום שאולי עברו לכפפה שאיתה עשתה לי מסאג בפי הטבעת. ואולי הפרשות מהקונדום עברו לחור של הפין. ואולי עברו דרך הפה לפה שלי כלומר מהרגע שיצאתי ממנה ואולי היו הפרשות מסוכנות על הקונדום שעברו איכשהו למקומות שדרכם יכולים להידבק באיידס האם אפשר ככה להידבק באיידס? אודה לתשובתך

באופן שתארת לא נדבקים ב hiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 141