יעילות החיסון במקרה של טיפול ביולוגי במחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/12/2020 | 09:08 | מאת: שלמה

אשתי סובלת ממחלרה אוטואימונית ומטופלת אחת לחצי שנה / שנה (תדירות משתנה) בקוקטיל תרופתי בשם מפתרה המוכנס בעירוי בתהליך אשפוז חד יוני. אני מבין שהחיסון אינו מזיק, אולם השאלה היא האם החיסון בכלל מועיל, או שהטיפול של אשתי דוחה כל יכולת (אפילו באחוזים בודדים) של בניית נוגדנים לנגיף. לדברי הרופאה של אשתי החיסון הוא "בזבוז", אבל לא ברור לי למה חיסונים אחרים (למשל שפעת) אינם נחשבים "בזבוז" בהיבט זה והאם בכל זאת יש אפשרות שהחיסון יועיל במשהו. הרי המשמעות של הטענה שלא יעיל כלל היא שאשתי תהיה נאלצת להיות ב"ריחוק חברתי" ואולי לחבוש מסיכה כל הזמן (היא מעל גיל 60)

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי