היתעלמות מהמלצה קודמת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/08/2001 | 13:28 | מאת: ישי

שלום לפני כ-3 שנים חשתי בכאבי גב במשך כחודש. יום לפני ההיתייצבות לשרות מילואים פניתי לרופא המשפחה שאמר לי שאסור לי להיתגייס. הוא צייד אותי במיכתב שבו הוא מציין "שאינו יכול לתפקד בתפקיד עם מאמץ פיזי, אולי יכול לשבת בקשר". ביום הגיוס פניתי למסדר חולים שנערך בסככת המטווח עם ציוד הכולל תיק רופא בלבד. הרופא הגדודי (מילואימניק) שהינו נוירוכירורג (מומחה לעינייני גב) קרא את המיכתב, "בדק" אותי בשטח ואמר שאין לי מה לדאוג וזה סתם כאב גב. שרתתי כחי"רניק 26 יום. חצי שנה אחרי המילואים עברתי ניתוח דיסקוס L5-S1. כיום אני מוכר כנכה צהל 10% לצמיתות עם מגבלות מסוגים שונים. חיי השתנו לבלי הכר. האם ניתן לראות בהחלטתו של הרופא הצבאי שלא לשחרר אותי, או לחילופין להורות על שיבוץ בתפקיד ללא מאמץ פיזי, וכל זה ללא בדיקה רצינית, כרשלנות רפואית? למען הסר ספק - במהלך כל 11 שנות שרותי, סדיר ומילואים, התנהגותי ללא דופי, התייצבות מלאה לכל הצווים וכו'. יש בידי חוות דעת רפואית משפטית חתומה ע"י פרופ' שבה הוא כותב כי יש לראות בהחלטתו של הרופא הצבאי משום רשלנות רפואית. (מטרת חוות הדעת היתה להיתייחס לנושא רפואי השייך לאחוזי הנכות, והופתעתי למצוא היתייחסות לנושא הרשלנות). אם אכן מדובר ברשלנות, את מי עלי לתבוע (משרד הבטחון, צהל, הרופא)? על איזה סדר גודל כספי מדובר? מהיכן מתחילים? תודה מראש ישי

21/08/2001 | 00:14 | מאת: ש.י.

אתה נפגעת תוך כדי השירות הצבאי, ועקב מעשה של "חייל אחר". לכן אתה אינך יכול להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד הרופא או נגד הצבא. התשובה שלך היא שאתה צריך לפנות למשרד הביטחון, קצין התגמולים, כדאי לענין זה להעזר בעורך דין, כי משרד הביטחון ודאי ירצה להתנער מאחריות, וכדי להוכיח את כל היקף הנזקים שנגרמו כתוצאה מהרשלנות יש להלחם. אם כי אני מבין שמשרד הביטחון כבר הכיר בך כנכה בשיעור 10%, ויתכן כי מצבך איננו חמור מזה, ואז אין מה לתבוע יותר. בהצלחה והרבה בריאות.