פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
6360 הודעות
5255 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/02/2020 | 22:46 | מאת: משה

שלום ד"ר רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בנר גליצרין יום לפני בדיקת קולונוסקופיה תודה

כן

25/02/2020 | 22:34 | מאת: יובל

היי דוקטור אני לאחר חודש כמעט 5 שבועות לאחר ניתוח לתיקון פיסורה חיתוך צד שמאל. בנתיים הכל עבר בסדר הכאבים חלפו והפיסורה עדיין בתהליך החלמה קצת מורגשת אבל כל יום יש שיפור עד כאן בסדר. בשבועיים האחרונים פצע הניתוח שהוא כמובן בצד שמאל סמוך לפי הטבעת החל להיסגר ובשבוע האחרון מסגר לגמרי אך אני מרגיש את הצלקת כמין בליטה ממש ממש קטנה לא כואבת ומפרישה לפעמים לחות אבל לא בטוח שזה מהצלקת אני משאר. אין חום אין כאבים אבל עדיין מפחד אולי שזה התפתחות אבצס האם הגיוני 5 שבועות אחרי ניתוח להופעת אבצס אחרי מה שתיארתי זה קצת אדום אודה לתשובתך

פחות שכיח אבצס אחרי 5 שבועות, אבל הכל יכול להיות. בכל אופן, אם יש חשד לאבצס פנה לבדיקת המנתח.

25/02/2020 | 23:03 | מאת: יובל

אבל האם ייתכן שהצלקת תהיה קצת ממש קצת גבשושית מדגיש שאין כאב לא חום ולא כל התופעות שמזכירות אבצס הגיוני שככה תרגיש הצלקת בסגירה?

הגיוני

25/02/2020 | 23:07 | מאת: יובל

אני לא רוצה ללכת לרופא על כל שטות מספיק שיגעתי אותו בהחלמה אחרי הניתוח. תודה על המענה המהיר. שאלה אחרונה ברשותך.. אילו תופעות אני אמור להרגיש אם המצב אינו תקין. האם אבצס מכאיב ברמה שארגיש מיד או איזה תופעות יכולות להעיד שזה המקרה או שלא?

כאב, נפיחות, ייתכן חום, צמרמורת.

25/02/2020 | 18:18 | מאת: לימור

שלום, עברתי ניתוח טחורים ופיסורה לפני חמישה שבועות ועדין יש לי הפרשות וצואה שיוצאים ללא שליטה (אני עם טיטול). רציתי לדעת כמה זמן זה עוד אמור להמשך? תודה מראש, לימור

שלום, זה אמור להתחיל להשתפר בשלב זה. חשוב שתפני לבקורת אצל הרופא המנתח.

22/07/2022 | 04:00 | מאת: לאחר ניתוח

היי לימור אני באותו מצב כמו שלך כרגע לאחר ניתוח עם הפרשות צואה לאחר נטילת נורמלקס לריכוך הצואה רציתי לשאול מתי ההפרשות פסקו? והאם לקחת משהו מונע שלשול? ואיך התמודדת עם הבצקת תודה על המענה

25/02/2020 | 17:58 | מאת: דודי

שלום ד"ר אני בן 24 ומזה מספר ימים סובל מכאבים בזמן מתן צואה, וגם דימום (לפעמים דימום רק בנייר שנמרח ולא פס) או דימום טרי שיורד לאסלה וצובע את המים באדום. הכירורג מצא שיש לי פיסורה. קריאה ברשת הראתה שבפיסורה הדם לא מתערבב עם הצואה, אבל אצלי זה כן, אצלי הדם גם צובע את הצואה עצמה. האם זה הגיוני ? ובנוסף, קיבלתי טיפול ל - 6 שבועות 4 פעמים ביום במשחת אנטרולין. אך כאן גם קריאה ברשת הלחיצה אותי מכיוון שיש תופעות של סחרחורות, לחץ דם נמוך, דופק חזק וכו' .. האם אלו תופעות ידועות למשחה הזו? מלחיץ אותי להשתמש ולטפל בפיסורה בגלל התופעות לוואי האלה .. והאם בכלל חייב לטפל תרופתית? אפשר להימנע מכך? תודה רבה ושבוע מצויין!

1.זה הגיוני. הסימפטומים לא תמיד מופיעים אחד לאחד כמו שכתוב ברשת... 2. התופעות המתוארות אכן ידועות למשחה זו. זה לא מופיע בכל אחד. אל תשים יותר מידי. ואם אכן יש תופעות לוואי תפסיק את המשחה. אתה לא חייב להשתמש במשחה אבל זה יכול לעזור לריפוי. בהצלחה.

24/02/2020 | 13:59 | מאת: דניאל

אני מבין דפקוגרפיה היא הבדיקה המועדפת לצניחת פנימית של הרקטום, אבל האם MRI רגיל לרצפת האגן, אין אף סיכוי שגם אראה את זה? אפילו אם הסיכוי הוא פחות טוב לאבחנה?

סיכוי קלוש

24/02/2020 | 05:23 | מאת: עידן

שלום סובל מכאבי בטן תחתונה בצד שמאול שנתים עברתי בירור היה רשום במעי הדק התשפלות טרנזטורית ללא סימני חסמה בבטן שמאלית הודגם מבנה בצורת טרגרט צקום בעמדה נמוכה שנתים סובל מכאב קבוע בבטן שמאלית ללא הפסקות עברתי mri מעי דק לא יצא תקין רק נוזל בכמות קטנה באגן אחר כך סיטי אנגיוגרפיה כבד שומני בלוטת ערמונית מוגדלת שאלה אחרונה ביומים אחרונים הכאב מתחזק ישתנה ועכשו הוא ניהיה עם הזעה בידים.רגלים.כוך הגוף האם יכול להיות.שמתחיל להיות בעיה באספקת.דם למעי השמאלי קולנסקפיה קצרה לפני חצי שעה של צד שמאול תקינה סליחה על החפירות אני מחר הולך למיון שוב תודה עידן

24/02/2020 | 05:24 | מאת: עידן

סיטי אנטוגרפיה

שלום רב, אחרי ביקור אצל פרוקטולוג, נאמר לי שיש לי פיסורה כרונית. חייבת לציין שהשתמשתי ברקטוג׳סיק (עד לביקור). לפני כיומיים התחלתי להשתמש באנטרולין כשלוש פעמים ביום. והכאב..החריף..ונראה..שגם..המצב..נהיה..פחותטוב.... האם זה לגיטימי שהכאב צורב ובלתי נסבל? ובהוראות רשום שיש להחדיר את קצה המוליך אל תוך הרקטום כדי להחדיר את הקרם פנימה ומצוין כי יש להוציא כמות של כ 1 ס״מ...איך ניתן לדעת שמחדירה בדיוק 1 ס״מ אם המוליך אטום ורק דרכו אמור החומר להכנס..? והאם זה נורא אם מוחדר יותר? והאם ניתן להשתמש עם שתי המשחות לסירוגין? אודה לתשובות ומלצות בהקדם האפשרי, תודה

נשמע שאת סובלת מהפיסורה והכאבים שאת מתארת הם כאבים קלאסיים של הפיסורה. את אמורה להרגיש בערך כמה חומר את לוחצת החוצה. לא נורא אם מוחדר קצת יותר מידי. את יכולה להשתמש בשתי המשחות אבל אני לא בטוח שזה יעזור יותר.

18/02/2020 | 17:16 | מאת: נ.מ

שלום לך, אני בת 42, בעברי ניתוח בקע כלוא ליד הטבור, לפני כ 15 שנה. לפני כ - 8 שנים ניתוח פיסורה בעקבות פצע בטבור. כחודשיים שוב פצע מתחת לטבור של כסנטימטר וחצי, וכאבים מטרידים מאוד מעל לטבור.באולטראסאונד אין ממצא חריג. הרופא אמר לי שעלי לחכות שמצב הפצע יהיה גרוע יותר, כדי שניתן יהיה למצוא את התפר המכאיב, או לחכות שתיווצר תעלה. שום דבר לא משתנה כבר חודשיים ומצד שני לא משתפר. קשה לי מאוד עם הנראות של הפצע, והכאבים מציקים. האם באמת אין שום דבר שאפשר לעשות או שכדאי לי לבדוק חוות דעת נוספת? יש לציין שהפצע פתוח ומפריש מוגלה, אולם ללא כל סימן של תעלה מבפנים...

אני חושב שכדאי לבצע ct להעריך טוב יותר מה קורה סביב הטבור ובהתאם לפנות לבדיקת כירורג חוזרת.

17/02/2020 | 13:57 | מאת: דניאל

שלום, 1. איזה בדיקה עדיף כדי לאבחן אם יש צניחה? Defography או anal manometry ולמה? 2. אפשר בשתי הבדיקות לקחת לפני משלשל במקום enima? אני ממש פוחד לעשות enima לעצמי. 3. לאיזה רופא אני צריך ללכת שעוסק בזה לפני הטסט? רופא פרוטלוק? או כירורגיה? אני מעדיף מישהוא שעוסק בזה ולא תיאורית.. תודה בנתיים

1. דפקוגרפיה. כי זו הבדיקה לאבחנה. 2 . לא. תפעל לפי ההנחיות שקיבלת. 3. כירורג פרוקטולוג.

17/02/2020 | 14:47 | מאת: דניאל

האם דפקוגרפיה גם יכולה לראות עם שרירי פי הטבעת חלשים? ידוע לך עם יש את הבדיקה במרפאות קפלן או אסף הרופא?

16/02/2020 | 12:32 | מאת: דניאל

ניסיתי הכל, שום דבר לא עוזר. יש לי את הבעיה כבר 5 שנים מהרגע שאני אוכל משהוא במשך כל היום גזים לוחצים לי על פי הטבעת לשחרורם. כשאני משחרר לאחר כמה רגעים זה שוב חוזר. ומדי פעם אני מרגיש בועות של גזים נפלטים מפי הטבעת בלי שום שליטה ולחץ כדי שאוכל לעצור את זה. עשיתי בדיקת סיבו, אולטרסאונד בטן ואגן, וכל מיני diets. שום דבר לא עוזר. ניסתי אנזימים, פרוביוטיקה, יוגורט כל יום, שום דבר לא עוזר אפילו לא קצת . האם יכול להיות מדובר ב internal prolapse? אם עכשיו אוכל חתיכת בננה למשל, בטוח דקה גל של גזים ילחצו על פי הטבעת כדי שאשחרר אותם. בעבודה ובחוץ אני כל הזמן צריך contracting the anus שהגזים לא יצאו. וכמו שאמרתי לפעמים נפלטים גם בלי תחושה שאני צריך לעצור . הלכתי כבר כמה פעמים לרופא גסטרו אבל הם לא מבינים את הסבל שלי, ורק מדברים על אוכל, אבל זה לא משנה מה אני אוכל, או לא אוכל, הגזים תמיד לוחצים לצד

16/02/2020 | 20:49 | מאת: דניאל

אתה חושב שכל זה יכול להיות בגלל צניחה פנימית?

16/02/2020 | 12:30 | מאת: דניאל

שלום האם צילום MRI for the pelvic floor יכןלה לראות אם למישהוא יש צניחת פנימית של הרקטום? אני לא מדבר על defography, אלה צילום מרי רגיל לא פולשני

עדיף דפקוגרפיה כי זו בדיקה דינמית. MRI הינה בדיקה סטטית ולכן לא מתאימה להדגמת צניחה של הרקטום. .

15/02/2020 | 02:22 | מאת: ליטל

היי שלום אני סובלת מילדות על חסימת מעים , כל פעם קורה משהו חדש וצריכה לגשת לבית החולים .. כיום אני בת 27 והובלתי לבית החולים לפני שבוע משום שיש לי כאבים בבטן התחתונה כפי שאמרתי שאני כך מילדות .. עשו לי צילום הכל היה תקין אך אמרו שיש לי מלא מלא צואה , לאחר מכן שיחררו אותי הביתה שתיתי תרופה מיוחדת שמשחררת את הצואה עזר לי מאוד וכרגע נכנסת רגיל לשירותים אומנם מרגישה בסוף שיש לי עדיין אבל לא יוצא לי שום דבר והכאבים בבטן התחתונה לא עוזבים אותי ובפי הטבעת נורא כואב לי במיוחד שאני מוזיזה את הגוף אבק וכדומה , רציתי לשאול מה זה יכול להיות ?? יותר מאשמח למענה כמה שיותר מהר בבקשההה ! תודה רבה .

שלום, קשה לומר רק על סמך הסיפור מה הבעיה. עלייך לפנות באופן מסודר לבדיקה במרפאה כירורגית בבית חולים יחד עם כל הבדיקות שעשית לאורך השנים.

14/02/2020 | 12:41 | מאת: דניאלה

שלום, חולת קרוהן. עברתי ניתוח לאבצס פריאנאלי עם פיסטולה. הושאר חוט סיטון מזה 3 חודשים כעת עדין יש הפרשות מאזור הסיטון שעובר דרך הניתוחי. לאחר הליכה לשירותים מופיעים לי כאבים ברמה גבוהה ויצור מוגלה מוגבר מאזור הסיטון. אשמח לדעת מדוע זה קורה? האם זה קשור לצואה שנכנסת לפיסטולה ומזהמת את האזור? האם יש דרך למנוע את המצב? (אני ישר נשטפת אחרי כל פעם בשירותים עם מים וסבון) תודה

זה מחשיד שהסיטון לא מנקז את הפיסטולה באופן מיטבי. פני לבדיקה אצל הרופא המנתח.

15/02/2020 | 09:33 | מאת: דניאלה

פנית, הרופא המטפל אומר שיש ניקוז תקין מהסיטון. השאלה היא מדוע ללא יציאה אין כמעט כאבים והפרשה מועטה ורק לאחר יציאה יש התגברות של ההפרשות וכאבים למספר שעות עד שנרגע?

כיוון שהיציאה כשלעצמה יחד עם הריר המופרש מהרקטום גורמים לפיסטולה להיות פעילה יותר ולכן מפרישה וכואבת יותר. מן הסתם אם לא היו יציאות כלל (כמו במצב של סטומה) אזי הפיסטולה הייתה ״שקטה״ יותר וללא כאבים או הפרשות.

15/02/2020 | 14:36 | מאת: דניאלה

תודה. תיתכן השתפרות במצב לבד עם הזמן או שזה מצב נתון? נטילת אנטיביוטיקה יכולה לעזור לנושא? שטיפה במי חמצן באזור הניקוז יכול לעזור?

בהחלט ייתכן שיפור עם הזמן. זה גם תלוי במצב הכללי של הקרון שלך. בתרופות שאת נוטלת לקרון, ברמות התרופות. קורס אנטיביוטי בהחלט יכול לעזור.  לגבי מי חמצן - לא בטוח שיכול לעזור. אבל לא נראה לי שיזיק.

15/02/2020 | 17:04 | מאת: דניאלה

המון תודה לך על המענה המהיר והענייני, אני מאוד מעריכה במיוחד בתקופה קשה זו! תודה רבה

13/02/2020 | 18:21 | מאת: משה

שלום רב לאחר ניקוז אבסס. אחרי חצי שנה נוצר פיסטולה מורכבת כרגע אם סיטון שני אחרי שהראשון נפל אחרי שנה אבל באיזור היה מוזהם והוחלט לשים שוב סיטון לכמה חודשים. מתוכנן שאם הכול בסדר לסגור לתפור את הפתח הפנימי... האם זאת שיטה וכמה אחוזי הצלחה יש לה?? כמו כן מניסיונך איזה ניתוח הכי מומלץ למקרה כזה??

שלום , אם כוונתך למתלה פנימי אשר סוגר את הפתח הפנימי אזי זו אכן שיטה מקובלת. לא ניתן לומר איזה ניתוח הכי מומלץ ככה סתם. זה תלוי במקרה הספיצפי, בניתוחים הקודמים שעברת , בממצאים בבדיקה ובנסיונו האישי של הרופא המנתח. גם שיעור הצלחה של כל ניתוח משתנים כתלות במקרה הספיציפי. אין 100% הצלחה לאף שיטה.

12/02/2020 | 16:23 | מאת: ד.

שלום אני לאחר ניתוח טחורים בשיטת ליגשור התקופה הקשה עברה ונראה שהכל חזר לשגרה חוץ מבעייה מטרידה אחת.. לאחר כל צאייה עלי להתנקות מס פעמים במהלך היום. האם הדבר קשור בפגיעה בסוגרים או מבנה פי הטבעת? מה עושים ואיכן נבדקים תודה

זה תלוי כמה זמן עבר מהניתוח. הטחורים עוזרים קצת בהחזקת הצואה ולכן כריתתם לעיתים יכולה לגרום לטונוס מעט ירוד בהשוואה לקודם לכן. זה בד״כ מסתדר עם הזמן, בכל מקרה פנה להיבדק ע״י הרופא המנתח.

12/02/2020 | 21:45 | מאת: ד.

מהניתוח חצי שנה המנתח טוען שאם אני מרגיש טוב מליפני הניתוח שאפסיק לחשוב על בעיות אחרות🤨

שלום יש לי שאלה בסיטי בטן שעשו לי היה רשום הודגם מבנה בצורת טרגרט בצד שמאול והיה התשפלות מעי השאלה שלי האם טרגרט זה רק שיש התפשלות מופיע הטרגרט הזה תודה

סימן טרגט בסיטי אכן הינו סימן של התפשלות. בד״כ אם אין כל סימטומים של כאבי בטן או הקאות, ואין ממצאים אחרים, אין צורך בהתערבות אלא במעקב ע״י הדמייה חזורת כעבור מספר חודשים. בכל מקרה יש לשמוע דעתו של הכירורג שהפנה אותך לבדיקה.

שלום, לפני 14 ימים עברתי ניתוח בהוצאת טחור, פיסורה וגם הוצא פוליפ אחד. כאבים נוראים ממשיכים מאז הניתוח. שבוע אחרי הייתי אצל רופא הואבדק ואמר שהכל נראה תקין, נתן 3 ימים ברצף וולטרן זריקות, עם כל משככי כאבים נוספים שאני לוקח עד היום... כאבים ממשיכים כל יום משך 8 שעות בעוצמה רבה. יש גם דימום מהמקום, גם קצת קושי במתן שתן התחיל מאז. האם סביר שכאבים האלה לא עוברים כל כך הרבה זמן? מה אפשר עוד לעשות? אילו בדיקות אפשר לבקש? תודה מראש

זה אמור היה להתחיל להשתפר בשלב זה. אם אין כל שיפור פנה שוב למנתח לבדיקה.

09/02/2020 | 02:56 | מאת: דני

שלום רב ד'ר אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה, מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

אין סיבה נוספת. אתה תתלבש כשתתעורר ותהיה עירני מספיק כדי להתלבש. אף אחד לא ילביש אותך. אתה צריך לשאול את המקום בו הבדיקה נעשית מה קורה בהיעדר מלווה. יש מקומות שישאירו לאשפוז או השגחה ממושכת יותר. ויש כאלה שאולי לא יבצעו הבדיקה.

08/02/2020 | 19:57 | מאת: חמוטל

שלום. לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח לכריתה של המעי הגס בעקבות פוליפוזיס ויצירה של j pouch. לפני כשבוע עברתי ניתוח נוסף בו סגרו את הסטומה הזמנית שלי ועשו השקה לפאוץ. כמובן כצפוי אני סובלת משלשולים מרובים, אך מאחר והשרירים שלי יחסית חזקים, ולשמחתי תקופת הסטומה הייתה באמת קצרה, אני מצליחה לשלוט עליהם ו"להחזיק". בשביל לנסות לצמצם את תדירות ההליכה לשירותים התחלתי "להילחם" ביציאות. כשאני מרגישה לחץ באזור הרקטום של שלשול שרוצה לצאת אני מכווצת את השרירים ומונעת ממנו לצאת. מצאתי שזה עוזר ומחזיר את הגזים חזרה למעלה. בכך הצלחתי היום לדחות בכמה שעות טובות הליכה לשירותים (כך שבשעה אני מתנגדת כמה פעמים ליציאה שרוצה לבוא). השאלה שלי היא האם זה משהו שבסדר לעשות? או מצופה ממני לעשות? העניין נורא חדש לי ואני מפחדת שאני אולי יוצרת יותר מדיי לחץ על הרקטום והפאוץ, לחץ שיכול להסב להם נזק. אני מותשת מללכת לשירותים, השלשול חומצתי מאוד ומגרה את העור וגם שטיפות מרובות ומשחות לא מאוד עוזרות. אשמח לקבל את תשובתכם. תודה רבה.

זה בסדר, צפוי לחלוטין. את לא יכולה לפגוע בפאוץ.

06/02/2020 | 16:13 | מאת: לירון

שלום, בתחילת ההריון נותחתי בעקבות אבצס פריאנאלי. בניתוח ראו פיסטולה והושאר חוט (סיטון/ואזל לופ) עד לאחר הלידה כדי למנוע יצירת אבצס חוזר מאותה הפיסטולה. החוט שהושאר עובר דרך הפיסטולה ויוצא דרך פי הטבעת, החוט עשה לי חתך נוראי באזור וגרם לפיסורה שמאוד מכאיבה לי. איזה משחות / דרכים להקל עומדות לרשותי לאור היותי באמצע ההריון עם פיסורה שמשתקת אותי לחצי מהיום? אני רוצה לציין שאני לא סובלת מיציאות קשות והולכת פעם ביום לשירותים ומיד אחרי נשטפת. תודה

חשוב להבדיל - האם מדובר בפיסורה רגילה או בקרע שנגרם מהחוט. האם הקרע הינו בדיקו במקום בו החוט עובר? אם כך אז ניתן לפנות לפרוקטולוג שניתח אותך או לפרוקטולוג אחר לצורך שחרור החוט כך שיהיה חופשי יותר ואז לא יחתוך את הרקמה. כנראה שהוא מהודק מידי. מלבד זאת להפקיד על יציאות רכות, אמבטיות ישיבה עם מים חמימים וסבון. המשחות הקיימות לטיפול ב פיסורה קלאסית אינן מותרות בהריון.

06/02/2020 | 21:24 | מאת: לירון

אחרי הרבה דמעות וחזרה על התלונה שהחוט ממש חותך אותי בפני הפרוקטולוג המנתח שלי מצאתי פרוקטולוג בבית חולים אחר שהיה מוכן להחליף את החוט סיטון המקורי בואזל לופ ואכן הרגשתי בהקלה מידית בסוג אחד של כאב אבל מיד לאחר מכן כאב הפיסורה שפחות היה מוכר לי התגבר ונהיה בלתי נסבל, אני ממש מטפסת על הקירות כמה שעות טובות אחרי שיש יציאה אפילו שאני עושה אמבטיות ישיבה אחרי. איך אני אמורה לשרוד את חודשי ההריון שנשארו לי ללא שום אפשרות טיפולית בעקבות הגבלה של טיפול בהריון? אני מאבדת את שפיותי ועל גבול הוצאת הואזל לופ

ישנה משחה בשם ניפדיפין שהינה בהכנה רוקחית והיא מותרת בהריון. עדיין, הרושם הוא שהכאב והקרע נגרמו כתוצאה מהסיטון שלחץ מידי ואת אמורה להרגיש הקלה הדרגתית כעת ששחררו אותו. הייתי משדתל להימנע מהוצאתו.

09/02/2020 | 10:53 | מאת: לירון

אכן יש הקלה בכאב שהיה קיים אבל לאחר יציאה יש כאב נוראי ובלתי נסבל שנמשך 6-8 שעות והוא משתק אותי. חשוב לי לציין שהיציאה רכה ושאני ישר נשטפת ללא ניגוב. האם יכול להיות שמדובר בקיב שנוצר בפי הטבעת ולא חתך? האם הטיפול בקיב שונה מחתך?

קשה לדעת. עלייך להיבדק ע״י המנתח שלך או פרוקטולוג מומחה.

שלום איזה בדיקה מגלה עם יש דברקוליטיס דלקת סעיפים יש לי כאב חמור בבטן שמאלית תחתונה סיטי בטן תקין קולמסקפיה לפני שנתים עוד שהיתי בסדר יחסית היה תקין תודה

סיטי בטן.

אני סובל מזה כמה שנים מבליטה(כנראה פוליפ) בפי הטבעת. אין כאבים אבל יש הפרשות ומדי פעם גם דמיות. זה לא נעים ולא נוח. מה ניתן לעשות ???

לפנות לבדיקה אצל פרוקטולוג

05/02/2020 | 01:52 | מאת: הדר

שלום ד"ר, עברתי ניתוח פיסורה לפני כחודש בניתוח נעשה: הטריית הפיסורה, חיתוך השריר באופן מבוקר והסרת טחור מוגדל. כרגע ישנם כאבים ביציאה וכן לאחר היציאה כאב מסויים באיזור לפעמים יותר ולפעמים פחות, יש שיפור משמעותי מהכאב לפני הניתוח אך עדיין ישנו כאב וחוסר נוחות באיזור. בבדיקה של הפרוקטולוג לאחר הניתוח נאמר לי שהפצע בהחלמה. האם זה תהליך ההחלמה הרגיל או שייתכן שהפיסורה עלולה חלילה לחזור?? אני ממש חוששת ... תודה

זה נשמע כמו תהליך החלמה רגיל בשלב זה. אולי קצת איטי מהרגיל. עדיין ייתכן כי הפיסורה עלולה לחזור בעתיד.

04/02/2020 | 10:09 | מאת: ג

חוקן תפקידו שהתעלה האנלית תהיה ריקה מצואה ואפשר יהיה לבדוק ולהרגיש ללא צואה. אך אם אני עושה את צרכיי תמיד תמיד בבוקר והבדיקה בערב ואני שוטפת עם סבון ברקטום, עדיין יהיה שאריות צואה? מעולם לא היתה לי יציאה בצהריים או בערב.

ייתכן ועדיין יהיו שאריות צואה. עלייך לפנות לרופא שביקש את החוקן.

שלום רב, בן 58 אני מקבל אומפרדקס, מעל 10 שנים,ויותר, כדיי להגן על הקיבה, בגלל נטילת מיקרופירין75, בתחילה היה לי מינון של 20 פעמיים ליום, אבל בשנים האחרונות,לפחות ב5 השנים האחרונות ,המינון הוא 20 מג פעם ליום, רופא נוירולוג שאצלו הייתי בבדיקה שגרתית ראה את הפרטים האלה בתיק הרפואי, ואמר לי שיש להוריד מינון עוד יותר ,או להפסיק את האומפרדקס, כי בשנה, שנתיים האחרונות הצטברו עדויות ונתונים, שאומפרדקס, מסוגל לעורר גידולים בקיבה, ולכן להגיד את זה לרופא המשפחה, האם אכן התרופה יכולה לגרום לגידולים בקיבה? אז מה עושים, במידה וזה כך? האם מינון של 20 מג אחת ליום, הוא ,גם בעייתי? תודה עבור התשובה

אני לא מכיר שהתרופה יכולה לגרום לגידולים בקיבה.

02/02/2020 | 18:11 | מאת: דלית כהן

בת 54 ,נבדקתי על ידי כירורג קופת חולים שאבחן "פילונידל סינוס נרחב" והפנה אותי לפרוקטולוג . מקריאה באינטרנט הבנתי שיש סוגי ניתוח והרדמה שונים. אני חוששת מאוד מהרדמה כללית , האם בהכרח ובכל מקרה צריך הרדמה כזו ומה האופציות האחרות ואיזה סוגי ניתוח קיימים ? תודה מראש

קיימים סוגי ניתוח רבים ושונים שקצרה היריעה מלפרטם כאן. ניתן לפעמים לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית ולא חייב הרדמה כללית. זה תלוי בכמה נרחבת המחלה ובשיקול דעתו של הכירורג.

02/02/2020 | 15:28 | מאת: רן

איך יבדקו לי קילה ? אני בן 17

בבדיקת כירורג

02/02/2020 | 10:11 | מאת: ג

בדיקה רקטלית גורמת לפליטת צואה ? במידה ולא , מדוע בכל זאת מבקשים לעשות חוקן?

כדי שהתעלה האנלית תהיה ריקה מצואה ואפשר יהיה לבדוק ולהרגיש ללא צואה.

02/02/2020 | 11:24 | מאת: ג

אם אני עושה את צרכיי תמיד תמיד בבוקר והבדיקה בערב ואני שוטפת עם סבון ברקטום, עדיין יהיה שאריות צואה?

01/02/2020 | 13:23 | מאת: יובל

היי דוקטור אז אחרי ניתוח שהתבצע ביום שישי האחרון והוגדר מוצלח אני כבר בבית מחלים. השאלה שלי האם אתה ממליץ למרוח משחה כלשהי על פצע הניתוח כדי לזרז החלמה שלו ואיזה משחה במידה וכן.? דבר נוסף שרציתי לדעת הוא האם אמורים להרגיש את כאב הפיסורה עד החלמה מסויימת או שניתן לשכוח ממנה כמו שאמר לי הרופא המנתח בביקורת יום אחרי הניתוח..

אין צורך במשחה. לשטוף רגיל עם מים וסבון. ייתכן כי עדיין תרגיש הכאב מספר ימים אחרי הניתוח אבל זה צריך לעבור בהדרגה.

01/02/2020 | 18:33 | מאת: יובל

כאב החתך לא משמעותי הכאב שאני מרגיש היה כשעה אחרי היציאה הראשונה שהייתה דיי מימית הכאב של הפיסורה עצמה. עדיין אין טעם להמשיך עם הרקטוגסיק? זה כאב אופייני להרגיש את הפיסורה בימים הראשונים אחרי הניתוח?

כן אופייני להרגיש הפיסורה. בד"כ אין צורך ברקטוגסיק. פעל לפי הנחיות הרופא המנתח שלך.

06/02/2020 | 14:24 | מאת: יובל

אז בהקשר למה שענית הרי בניתוח ידוע שלא נוגעים בפיסורה עצמה,ברגע שנחתך השריר הפיסורה אמורה להחלים בכל מקרה או שיש אפשרות שגם החיתוך לא פותר את בעיית ההחלמה. אני כבר כמעט שבוע אחרי הניתוח ויש כאבים אחרי יציאות אומנם פחות שעות כאב מלפני הניתוח אבל עדיין כואב אחרי יציאה. מתי יש להניח אם הניתוח עזר או שהוא עוזר בכל מקרה? האם יש דבר כזה ריפוי חלקי? וכמה זמן אחרי ניתוח אמורים להיות כאבים מהפיסורה עצמה? חשוב להדגיש שה פיסורה הייתה כרונית וסבלתי ממנה די הרבה זמן בתקופה האחרונה..

ישנה אפשרות שהניתוח לא מצליח ולא פותר את הפיסורה. זה מוקדם לומר זאת אחרי שבוע. אין זמנים מוגדרים בדיוק להגדרת הצלחה או כישלון. בשלב זה בהחלט ייתכן כאבים לאחר יציאות, שבוע אחרי ניתוח.

31/01/2020 | 07:36 | מאת: אבי

אני משתמש באנטרולין כבר יותר מחודש, ללא שיפור. האם אפשר להמשיך לעוד חודש

כן

06/02/2020 | 16:17 | מאת: לירון

התרופה מותרת לשימוש בהריון? הפרוקטולוג שלי רשם לי מרשם והרופא משפחה אמר שאסור וגם בעלון של התרופה מצויין שאסור בהריון

את צודקת ההנחיות סותרות. עלון התרופה מציין שאסור. מצד שני תרופה כמעט זהה בשם ניפדיפין שהייתה נרקחת ע"י הכנה רוקחית הייתה מותרת בהריון. הייתי מנסה לברר ספיציפית מול הגניקולוג שמבצע את מעקב ההריון שלך .

07/02/2020 | 21:09 | מאת: לירון

מה ההבדל בין נפידיפין לאנטרולין? במידה והנפידיפין מותרת בהריון ומשיגה מטרה זהה אולי אוכל להשתמש בה

למעשה האנטרולין מכילה ניפדיפין יחד עם תוספת של חומר אלחוש מקומי - לידוקאין. הבדל נוסף הוא שאנטרולין מגיעה כמשחה מוכנה בעוד שניפדיפין נרקחת במקום ע״י הרוקח בבית המרקחת.

09/02/2020 | 10:50 | מאת: לירון

וניפידיפין מותרת בהריון?

30/01/2020 | 19:07 | מאת: NOT_FOUND

היי בן 31 סובל מכאב חד ודוקר שמקרין לפי הטבעת בעיקר בישיבה וכאשר אני משתעל שמלוה בעצירות על מה זה מעיד? מרגיש טוב סהכ

זה יכול להיות מספר דברים שונים - פיסורה, טחורים, ועוד. צריך להיבדק ע״י פרוקטולוג.

29/01/2020 | 19:03 | מאת: ארד

שלום רב, השאלה ששאלתי לפני מספר ימים כנראה נמחקה, אשאל בבקשה שוב. לאחר הליך של ניקוז אבסס. יש צורך בניתוח. היינו בחוו"ד אצל שני רופאים. האחד טוען כי משאיר את המקום פתוח והמקום נסגר לבד והריפוי נעשה מבפנים החוצה. ממוחה שני טוען שיש לסגור ולטפל ע"פ הוראות וכך זה לא יחזור. שני הדעות השאירו אותנו מבולבלים- מה הכי טוב לעשות? אשמח לוו"ד שלישית כדי לעזור לנו להחליט על סוג הניתוח. מה נכון יותר לעשות? מה מומלץ?

אין הכי טוב. יש הרבה אפשרויות, וזה תלוי מקרה , ותלוי שיקול דעתו ונסיונו של הכירורג.

29/01/2020 | 14:40 | מאת: מישהי

שלום דר', שאלה בבקשה. בת 66. לפני חודשיים וחצי התחילו לי כאבי בטן נוראיים, למטה, באמצע כבר לא מזהה איפה. עשיתי U.s איברים יצא בסדר, מחכה לפאפ מרופא נשים בדיקה ידנית בסדר. חודש הבא יש לי תור לגסטרו ולעשות קולנוסקופיה שלא עשיתי 25 שנה. כאבי הבטן מעירים אותי כל לילה במיוחד בחלק התחתון וגם בימין ובאמצע. הכאבים יוכלים להמשך שעות ופתאם יש הפוגה ואז חוזרים. גם יש לי יציאות מרובות שלא מובנות לי. לפעמים שאני עושה פיפי אז גם יש לי יציאה קצת מוזר. האם אלה תסמינים של סרטן המעי הגס? אני ממש חרדה ומפחדת. לא קרה לי מעולם כאלה כאבים בכלל ובטח שלא נמשכים תקופה כזאת ארוכה. תודה על תשובתך הכנה.

קשה לדעת בשלב זה מה מקור הכאבים, אך אין ספק שיש לעשות בירור בהקדם כולל קולונסוקופיה ו CT בטן.

29/01/2020 | 06:18 | מאת: שלום

שלום יש לי שאלה עם קולנסקופיה קצרה רואה את הצקום החלק הראשון של המעי הגס תודה לך

לא. לא מגיע לצקום.

איזה בדיקה רואה את הצקום בבקשה חוץ מבדיקת קולנסקופיה תודה

מבפנים - רק קולונוסקופיה. מבט כללי - ct

29/01/2020 | 04:54 | מאת: שגב ירון

שלום, לפני כיומיים ביצעתי ניתוח לתיקון פיסורה והסרה של טחורים פנימיים. חוץ מהכאב היומיומי איני מצליח להתפנות מאז הניתוח אך מרגיש צורך בכך ללא קשר גם לכאבים. האם זה טבעי שאני לא מצליח להתפנות כבר יומיים וחצי? שאלה נוספת, בניתוח כזה מתבצע תפרים ? תודה

כן זה טבעי. זו תגובה צפויה של האיזור לניתוח ולכאב מהניתוח. חשוב אבל לעזור ליציאות - כלומר לשתות הרבה נוזלים, לאכול מזון עשיר סיבים כגון ירקות, וגם לקחת מרככי יציאות כגון שמן פאראפין ואבילק בהתאם להנחיות המנתח. התפרים תלויים במנתח - יש מנתחים שתופרים וישנם כאלה שלא תופרים.

29/01/2020 | 13:37 | מאת: שגב ירון

שאלה נוספת, מה המשכך כאבים המומלץ ביותר ? אחרי הניתוח אמרו לי להשתמש באופטלגין ואקמול. האם בעוד יומיים שלושה אין יציאה להשתמש בכדור משלשל?

אין משכך מומלץ במיוחד. עדיף להימנע ממשככים שמחמירים עצירות -כגון אופיאטים למיניהם - כגון טרמדקס. כן להיעזר במשלשלים וכן להיעזר בהנחיות הרופא המנתח שלך. רפואה שלמה.

שלום אני שלושה חודשים לאחר ניתוח כריתת טחורים ועדיין סובלת מכאבים כמו שריפה לאחר יציאות. הייתי בביקורת הכל היה בסדר אך עדיין יש כאבים מתי אמור להיות שיפור ?

בד"כ בשלב זה כבר היה אמור להיות שיפו רמשמעותי ואף החלמה. ישנם מקרים לא שכיחים בהם ההחלמה אורכת זמן ממושך יותר כמו אצלך. צריך לוודא שאין פיסורה . בכל מקרה אם עדיין סובלת שובי לבקורת אצל הרופא המנתח.

27/01/2020 | 16:30 | מאת: רונן שגב

שלום אני אמור לעבור את הניתוח הנ''ל בעוד מס' שבועות , אני נוסע לחול למשך שבוע ויש לי כאבים במקום ונפיחות קלה . אם איזה חומר מומלץ לנקות את המקום ולשטוף אותו , האם מריחת פולידין זה בסדר או צריך חומר אחר במרשם / ללא מרשם ? תודה

אין חומר מיוחד חוץ מלשמור המקום נקי. אם יש אבצס צריך לפתוח ולנקז. אם זה שלב לפני אבצס לפעמים מספיקה אנטיביוטיקה. אם יש חשד לבעיה פנה לבדיקת כירורג.

מה הכוונה שלב לפני אבצס? ולמה בשלב שקיים אבצס אנטיביוטיקה כבר לא תעזור/פחות תעזור?

שלב לפני אבצס הכוונה לדלקת בלבד. אבצס= הצטברות כיס מוגלה. יש צורך בניקוז.

אחרי שנוצר כיס מוגלה טיפול אנטיביוטי לא מועיל?

26/01/2020 | 17:00 | מאת: קשסבת 21

שלום וברכה, אני בת 21 סובלת מעצירות כרונית מזה שנים, ביצעתי לפני שבוע בדיקת לחצים בפי הטבעת והתוצאות הן אניזמוס. כבר מספר ימים שאין יציאות כלל לקסעדין ולבולק לא עוזרים ואני סובלת מנפיחות בטנית. מה ניתן לעשות כדי לטפל באניזמוס ובעצירות והאם אפשרי לבצע ניתוח ובכך לפתור את הבעיה. תודה רבה

טיפול ראשוני יהיה במרפאה לרצפת אגן - פזיוטרפיה וביופידבק של שרירי רצפת האגן. לא טיפול ניתוחי.

19/02/2020 | 22:00 | מאת: רחלי

תנסי שמן אתרי מנטה בכמוסות.עם שומר זה יכול להרגיע את הגזים ואז לעזור ליציאות.

19/02/2020 | 22:06 | מאת: רחלי

תתקשרי אליי 0502224702

25/01/2020 | 19:50 | מאת: פנינהל

שלום לפני כמה ימים נהיה לי אבצס בעצם הזנב שהכאיב מאד והפריש מוגלה הרופאת משפחה נתנה לי אנטיביוטיקה ובמקביל שלחה אותי לכירורג בנתיים האנטיביוטיקה התחילה לעזור וכבר אין הפרשות וכאבים אך עדיין יש בליטה שאני נוגעת בה היא טיפה כואבת יש לי תור לכירורג עוד יומיים ורציתי לדעת אם זה עדיין נחוץ כי לא נעים לי להגיע לחינם תודה רבה

כן, חשוב להיבדק ע"י כירורג

26/01/2020 | 17:41 | מאת: פנינהל

תודה רבה

25/01/2020 | 19:22 | מאת: חסוי.

אז ככה. תקופה של כ-חצי שנה פחות או יותר שחשתי מדי יום לאורכו של היום תחושת גרד סמוך לפי הטבעת ובפי הטבעת. לא מתבייש להרחיב ולהגיד שזה היה בנוסף מזרז תהליך היציאות של הצואה. אך לפעמים מגירודים אגרסיבים זה היה גורם כנראה לאודם אך לכאבים. כמו של פציעה שטחית שכזאת. מעולם לא הסתכלתי על זה וחשבתי שזה טבעי, אולי מ-זיעה וכו'. אבל גם לאחר מקלחות זה היה קורה. בכל אופן לפני כ-שבוע שמתי לב שנוצרה לי מין בליטה כזאת בין האשכים לפי הטבעת. בליטה שאיננה ניתנת לגירוד, כמו פצע רגיל. אך הבליטה כאבה נורא בזמן מגע. לאחר מספר ימים הכאב הלך ופחת אך בכל זאת הלכתי לראות רופא מומחה לעור ומחלות מין שאבחן את זה כ"קפל עור" ושזה טבעי לחלוטין ואין מה לעשות עם זה יותר מדי מלבד משחה. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת על כל ה"סיפור" הזה. ובכל מקרה להפטר מהכפל עור הזה. מבחינתי זה לא היה קיים עד לא מזמן אז אין סיבה שאשלים עם העובדה שזה עכשיו יהיה קיים. אגב, הגירודים עדיין קיימים. אשמח לתשובות, תודה !

פנה לבדיקת פרוקטולוג .

26/01/2020 | 19:01 | מאת: חסוי.

אוקיי, אך בכל אופן אפשר לדעת פחות או יותר לפני שאני פונה לפרוקטולוג מה "הבעיה" שיש לי ?

23/01/2020 | 16:35 | מאת: רוי

היי כבר פעמיים שהופיע לי מעט דם דם אדום ויבש על הנייר לאחר צואה. הייתה תחושה קלה מאוד של כאב בזמן הניגוב. האם יש ממה לחשוש ומתי כדי להתחיל לחשוש?

אין צורך לחשוש אבל כן צריך לפנות לבדיקת פרוקטולוג.

23/01/2020 | 07:07 | מאת: רונית

שלום רב , עשיתי מיפויי עצמות כל הגוף וישנן קליטות מוגברות ברוב חלקי הגוף בנוסף ביד ימין ישנה קליטה פתלוגית מוגברת מה זה אומר? יש לציין כי חשתי כאבים עזים ביד במשך 3 שבועות והכי הרבה בלילות

שלום רונית, עלייך לפנות חזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקה על מנת להבין את משמעות הקליטות האלה, או לרופא המשפפחה בהקדם.

22/01/2020 | 10:43 | מאת: יובל

שלום דר שבוע הבא אני עובר ניתוח פיסולה עם pile רציתי לדעת בגלל שאני קורא כאן הרבה תגובות בפורום עד כמה שכיח שתיווצר אבצס ולאחריה פיסטולה כתוצאה מהניתוח אני יודע שזו תופעה שיכולה להגיע אך רציתי לדעת עד כמה זה שכיח. והשאלה השניה היא האם אחרי הניתוח מוזרק חומר הרדמה למקום ואיך צריך להתנהג עם פצע הניתוח לאחר הניתוח תודה

זיהום באיזור הניתוח אינו מאוד שכיח אך עלול לקרות וזה אחד הסיבוכים המתוארים. הזרקת חומר הרדמה מקומית תלויה בהחלטת המנתח תו"כ כדי המנתח. לא תמיד מבוצע. אחרי הניתוח - שטיפות מקומיות, משככי כאבים בכדורים, ריכוך יציאות וכלכלה עשירת סיבים.

23/01/2020 | 21:09 | מאת: יובל

ויש זמן סביר שבמידה ומתפתח זיהום כלשהו זה אמור להופיע? זה הדבר כמעט היחיד שמטריד אותי בצורה חריגה היווצרות של פיסטולה אחרי כמה זמן מהניתוח אפשר לדעת שהכל עבר בשלום והאם להיווצרות תופעות כאלה יש השפעה מהניסיון של המנתח או שזה אינדיבידואלי לחלוטין.?

אם קורה, אזי בד״כ בשבועיים הראשונים אחרי הניתוח. כמו בכל ניתוח, לנסיון המנתח יש חשיבות כמובן.

22/01/2020 | 00:11 | מאת: סובלת

אובחנתי בפיסורה פנימית אצל מומחה שההמליץ לי לא לאכול כל החיים בננות חריף ואורז נתן לי 2 משחות 1 לבוקר אחת לערב כי אמר שבנוסף יש גם פטריה ונתן לי מרשם לאבקה לבנה משלשלת לכל יום ( לכל החיים) שמשמע לי הזוי קצת כי קראתי שגם לשלשל כל הזמן זה לא בריא וזה לא עוזר לי בכלל ובין יציאה ליציאה יש דימום חזק (כמו תחילת מחזור) והיציאות שלי לפעמים קשות לפעמים הם לא שלמוץ הם חתיכות צואה מרובות שמתקשןת לצאת כאילו תקועות בדפנות של הישבן נואשת והתחלתי לקחת סיבים תזונתיים ועדין עש דימום מסיבי איך נפתרים מהדימום

נכון גם שלשול לא טוב. צריך לוודא שהדימום אכן מהפיסורה. אם לא בטוחים -צריך לעשות קולונסוקופיה. לגבי הפסיורה במידה וממשיך לסבול למרות טיפול -אזי יש לשקול ניתוח.

23/01/2020 | 15:08 | מאת: סובלת

תודה על התשובה המהירה שלל מעריכה את זה מאוד אני אבדוק תור לקולונסקופיה תודה

23/01/2020 | 15:11 | מאת: סובלת

רגע אבל יעשו לי קולונסקופיה עם אני בת 27 קראתי שזה באזור גיל 50 עושים זאת או שבמקרים דחופים עושים גם מתחת לגיל הרשום במידע על הקולונסקופיה

עושים בהתאם למקרה ולחשד. במידה וחושבים שהדימום עלול להיות לא מהפיסורה אזי יש מקום לעשות. זו צריכה להיות החלטה של הרופא שבודק אותך או של רופא גסטרו.

20/01/2020 | 15:09 | מאת: מזניח בינתיים בלית ברירה

שלום, ההתרוקנות לפני הבדיקה בעבר לא הצליחה.מוזכר בתוצאת הבדיקה. מזה 30 שנה קשיים גדולים בהתרוקנות, לא מצליח לדחוף החוצה., זאת בעיה שגם רופא קולופרוקטלי מצא. .פיקולקס רק גרם לי לכאבי בטן (שמעתי שאשה נפטרה מפיקולקס) ולא עשה אצלי את העבודה. סבלתי מאוד מניפוח האויר שלא השתחרר שבוע לפחות. אני מבין שקפסולת וידיאו לא יכולה לבוא במקום קולונוסקופיה. אולי (ואיפה)יש מכון וכד' שבו משאירים את הנבדק עם צינור לשיחרור האויר, או פרוצדורה אחרת להוצאת האויר? ו שאלה שניה:מה/ איזה תכשיר יצליח במקרה שלי לרוקן היטב? תודה

פנה למרפאה לרצפת אגן.

20/01/2020 | 09:36 | מאת: ג

שלום אם יש לי יציאות בבוקר ומעולם לא קרה שהיה לי בערב, במידה ופרוקטולוג יעשה לי בדיקה רקטלית עקב טחורים יכול להיווצר מצב שזה יגרום שיפלט לי מעט צואה? אני מפחדת לעשות חוקן משום שאחת לחודש יש לי טחור שמדמם מספר טיפות ליום יומיים ואז זה עובר, זה ככה כבר שנים ואני מפחדת שהחוקן יפצע אותי או את הטחור המדמם ואעשה יותר נזק, זה טחור קטן שנשאר מניתוח טחורים בדרגה 4 שעשיתי בעבר ולא הסירו לי אותו ועוד מספר קטנים מאד

בד״כ בדיקה רקטלית אינה גורמת לפליטת צואה.

29/01/2020 | 12:22 | מאת: ג

תודה,אז מדוע דורשים ממני לעשות?

שלום אני סובלת משיערה הפוכה וכבר 4 פעמים נוצרה לי מוגלה באיזור עצם הזנב ןהישבן דבר המקשה עליי לשבת לישון או לתפקד בכללי כמה ימים.הפעם רצתי ישר לכירורג והוא הביא לי אנטיביוטיקה למזלי כל פעם אחרי יומיים הפצע מתנקז מעצמו וכל המוגלה יוצאת .הכירורג אמר שכרגע אין צורך בניתוח.השאלה שלי היא אם אני יעשה לייזר באיזור הבעיה תיעלם?

לא ניתן לעשות לייזר בעת זיהום מקומי ופצע פתוח. אם כבר 4 פעמים היו אבצסים אזי לדעתי כדאי לשקול ניתוח.

מדברת על לייזר כאשר המקום כבר נרפא

אפשר. עדיין, אחרי 4 אירועי אבצס 0 ממליץ על ניתוח.

18/01/2020 | 14:07 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר אני כבת 25. לפני כבערך יומיים כאשר היתי בשירותים ועשיתי את צרכי ראיתי כמות של דם על הנייר, יום אחר-כך שוב ראיתי כמות של דם. לא הרבה אבל גם לא מעט. גם במי האסלה היו נראים אדומים. היה גם ממש טרי, וגוש ממש קטן של דם עבה וכהה. אני אציין שאין לי כאבים או חום או סחרחורת או כלום , אף פעם לא היו לי טחורים או פיסורה. אני בחורה בריאה . בעת הצרכים לא כואב לי, אני עושה מאמץ רגיל. כמובן שלאחר מכן גם אין לי כאבים, אומנם יש אי נוחות קטנה שמורגשת בקושי אבל ממש לא דבר שמזכיר כאב, בכלל לא. מה דעתך בדבר הבעיה? תודה רבה

דימום כמתואר בבחורה צעירה הסבירות הכי הגיונית היא שמדובר בטחורים. אולם אי אפשר לדעת בוודאות עד שלא בודקים. ישנן עוד סיבות לדימומים שאומנם פחות שכיחות בגיל זה. בכל מקרה, פני לבדיקת פרוקטולוג.

12/01/2020 | 12:40 | מאת: ליאן

דר שלום תודה מראש, בחמישי עשיתי u.s. בטן -(הבדיקה תקינה) בטן עליונה כולל כליות - 6705 כליות ואדרנלים - 6772 שלפוחית השתן - 6715 אאורטה - בדיקת סקר -689, הטכנאית היתה מאד אגרסיבית, לחצה לי כל כך חזק ואני ממש רזה שכמעט הגיע לי לגב , התמקדה במקום מסוים שצרחתי ואמרתי כואב לי אמרה ככה עושים כדי לראות. כמו כן, לפני 4.5 שנים עשיתי את אותה בדיקה. 2 שאלות אליך בבקשה, האם מבדיקה כזאת אגרסיבית וחזקה חס וחלילה בלי כוונה יכול להגרם נזק לאיברים בתוך הבטן, לפוצץ אותם, למעוך, או כל נזק אחר? שאלה שניה האם בדיקת אאורטה שקראתי באינטרנט שעושים רק פעם אחת ואני עשיתי שוב פעם יש בה מסוכנות מסויימת. תודה על תשובתך הכנה וקצת אחרת, אני בלחץ וחרדה בגלל שעד עכשיו הבטן כואבת לי מהבדיקה שלה מה שלא אמור לקרות. תודה שבוע טוב.

אני מעולם לא שמעתי שבדיקת אולטראסאונד גרמה לנזק פנימי.לא חושב שאיי פעם תואר דבר כזה. אין בזה סיכון.

11/01/2020 | 00:07 | מאת: ר.ל.

שלום, אני כיום בת 42. בגיל 24 עברתי ניתוח בקע כלוא באיזור הטבור. כחצי שנה סובלת מכאב שלפעמים חד ולפעמים עמום בנקודה מסויימת מסביב לטבור, בחלק העליון. הלכתי לפני מספר חודשים לכירורג שלא מצא בקע חדש או ממצא אחר. לפני שלושה שבועות שמתי לב שמתחת לטבור הצלקת אדומה ונוצר פצע קטן. הפצע לא עובר ואפילו מתרחב. הוא לא כואב ולא מפריש, אבל מאוד לא אסתטי (רואים ממש את הבשר) והצלקת מסביבו אדומה וכאילו התרחבה. הנקודה הכואבת מסביב לטבור למעלה ממשיכה להציק. האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לבין הכאב? האם צלקת ניתוחית יכולה להיפתח ולהשתנות ככה אחרי כל כך הרבה שנים? והכי חשוב - האם יש משהו שניתן לעשות כדי שנפצע יסגרו והאיזור יפסיק להציק? המון תודה...

שלום, יכול להיות קשר. יכול להיות דלקת באיזור הטבור , לעיתים ע״ר הניתוח שעברת ולפעמים זה קורה גם ללא ניתוח באיזור. את צריכה לשוב לבדיקת כירורג להערכה, הייתי גם ממליץ על ביצוע אולטראסאונד של האיזור בתור התחלה להערכה. צריך להתסכל ולראות מה ניתן לעשות בהתאם לממצאים. לפעמים ניתן לטפל מקומית - כלומר בניקוי, וחבישות מקומיות, ואם לא עוזר אז לעתים צריך ניתוח קטן. אבל קודם כל פני לבדיקת כירורג.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 128