מוצרי חלב
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לכן, רציתי לדעת במה שונים מוצרי החלב (דוגמאת גבינה לבנה חלקה), מחלב ניגר. קראתי מעט חומר בנושא נטורפתיה, וראיתי כי החלב הניגר אינו מומלץ כלל אך גבינה לבנה או יוגורט אינם מהווים בעיה כמו החלב. מה ההבדל? ושאלה נוספת: האם גבינות המיוצרות מחלב עיזים פחות אלרגניות מחלב בקר? תודה ויום טוב, אורית
שלום אורית, 1. חלב בטבע נועד ליונקים ואצל רוב בני האדם אחרי גיל היניקה אין מספיק אנזימים לפירוקו. 2. אולי הכוונה להמצאות בקטריות פרו ביוטיות ביוגורט ובגבינות חמוצות. עדיין אין הן מקילות על העיכות למי שחסרים אנזימים. 3. חלב עיזים דומה יותר לחלב אם בהרכב ובאופן התגבשותו ולכן קל יותר לעיכול. גם הוא בעייתי אם אינו אורגני בגלל השתיירות תרופות והורמונים העוברים אל האוכל. 4. חלב אם מותאם לתינוק הספציפי ולהתפתחותו. כך חלב פרה או עז מותאם לעגל או לגדי ולא לבני אדם. 5. מלעיטים אותנו במפרסומת על חלב כמקור לסידן. אפילו בשקדים יש יותר סידן שלא לדבר על שומשום וזהו סידן שיותר קל לנו לקבל. לאור כל האמור למה שאדם בריא ירצה חלב?