טחינה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
נתקלתי בשני סוגי טחינה בבית טבע: טחינה משומשום מלא ושאינו מלא טחינה שאינה מלאה היא פחות איכותית? כשממליצים פה בפורום על אכילת טחינה לאיזו מהן אתן מתכוונות
הי אורית, טחינה מלאה מכילה גם סידן ומינרלים נוספים, בעוד שטחינה לא מלאה (הטחינה הנמכרת במכולות) כמעט ולא מכילה שום סידן !!!!! זו ממש הונאת הציבור שחושב שאכל טחינה קיבל הרבה סידן, כאשר זה למעשה שקר וכזב כי לרב אנשים קונים טחינה לא מלאה. מבחינת חומצות השומן - יש טחינות בכבישה קרה אשר שומרות על הרכב בריא ומומלץ של חומצות שומן, ואלא שלא - אשר חלק מחומצות השומן שלהן התחמצן וניזוק. ברור מדבריי שכשאנחנו ממליצות על טחינה הכוונה היא לטחינה מלאה (או חמאת שומשום) בכבישה קרה. אני משתדלת גם לציין זאת בדר"כ. בתאבון ושבוע טוב.