בישול זה לא פשוט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/11/2003 | 14:37 | מאת: מריוס-תזונאי

יכול להיות שלקבל תזונה מאוכל מבושל זה יותר קשה ממה שהשבתם. אבל זאת לא אשמת אף אחד; זה פשוט חוסר ידע וכלים נכונים. הפיתרון קיים והוא אפילו יותר פשוט מכל מה שאתם יכולים לדמיין לעצמכם. בינתיים כדאי לדעת מקורה למזון בשיטות ההכנה המקובלות: http://www.mercola.com/2002/may/29/over_cooking.htm http://www.healthfinder.gov/news/newsstory.asp?docID=515591

12/11/2003 | 05:51 | מאת: לילך נהרי

שאלה זו כבר דוברה בפורום וכמובן שיש דעות לכאן ולכאן. בישול פוגע בחיות המזון, באיכות הויטמינים והמינרלים שבו, באנזימי העיכול הטבעיים שבו, ויש טבעוניים קצוניים הטוענים כי לא נועדנו לאכול אוכל מבושל ולכן עלינו לאכול רק מזון טרי (מה שמצמצם מאוד את התפריט) . לעמת זאת הרפואה הסינית, בת אלפי השנים, ממליצה לאכול מזון רק לאחר שהוקפץ וחומם לחום הגוף. אני מאמינה שיש לשלב בין השניים - לאכול מזון טרי, בעיקר בקיץ, ומזון שבושל והוכן בבית על ידי מרכיבים בסיסיים. הכי חשוב שהמזון לא יהיה מוכן, מעובד, עשיר בנתרן, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל.

12/11/2003 | 14:25 | מאת: מריוס

לילך שלום, את צודקת. גם אני פעם חשבתי שאי-אפשר להרוס מזון בסיסי שמכינים אותו בבית, עד שהבנתי שהמורווח העיקרי הוא הכיור. נכון הוא שנמנעים מלקבל התוספות המזיקות שבמזון התעשיתי, אבל גם הרבה תועלת לא תצמח לנו. וחוץ מזה ניתן ליצור מרכיבים מזיקים גם ע"י הכנה ביתית של מזון, בעיקר זה המכיל שומנים, דרך שריפתם (חימצון). מיותר לציין שבעיות אלה היו מוכרות הרבה זמן, והן באו על פיתרונן לפני כ-50 שנה, כאשר מדענים מהרווארד פיתחו שיטה מדעית להכנה ביתית של מזון. הפעלת שיטה זו מאפשרת לכל אחד לאכול את המזון האהוב עליו, כאשר הוא יותר טעים ומעל הכל יותר בריא וגם יותר מזין.

מנהל פורום נטורופתיה