חומצה פנטותנית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/08/2003 | 05:08 | מאת: שי

שלום אני נוטל כדורים של 500מ"ג B5 , כ-8 כדורים ביום. הכדורים מאוד עבים וזה די מעצבן לבלוע את כולם. אני יודע שויטמיני B הם מסיסים במים וחשבתי אולי להמיס אותם במים עם פטל לדוגמא ולשתות אותם. האם הדבר אפשרי והאם הוא יפגע ביעילות הויטמין?

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2003 | 16:01 | מאת: לילך נהרי

שי שלום המסה של הכדורים בהחלט תפגע ביעילותם, וזה מאוד לא מומלץ, גם לא לחתוך אותם. מדוע אתה נוטל מינון רב שכזה של B5? ולאורך כמה זמן? חשוב שתדע כי נטילה של אחד מויטמיני ה B לאורך זמן עלולה לפגוע בספיגה של שאר ויטמיני ה B, כך שזה בהחלט לא מומלץ. עדיף להוסיף כדור אחד של B קומפלקס, שמכיל את כולם. יום טוב

21/08/2003 | 17:13 | מאת: שי

אני נוטל B5 בכדי להפטר מהאקנה המציק שנמצא לי על הזרועות. יש לי אותו כבר כשלוש שנים. אני בו 23 ומעולם לא סבלתי מאקנה באיזור הפנים ובכלל אבל מזה שלוש שנים שיש לי חטטת על הזרועות. הרופאת עור עשתה לי בדיקות דם וניסינו תרופות מאנטיביוטיקות שונות למריחה ועד אנטיביוטיקה בכדורים כולל תמיסות וקרמים שונים, כלום לא עזר. לאחורנה קראתי במספר אתרים בארה"ב על השימוש החדש במינונים גבוהים של B5 ואחוזי ההצלחה הגדולים שלו. אני חושב שהכל התחיל עם ניסוי שביצע רופא בשם Lit-Hung Leung על B5 ,אקנה והצלחת הטיפול ופורסם בכתבי-עת רפואיים. המינון שמומלץ לרוב הוא 10 גרם ביום עד להיעלמות האקנה ואז אפשר במידת הצורך להמשיך להשתמש במינון "תחזוקה" שעומד על כ-2 גרם ביום. לפי תוצאות המחקר וניסיון של אנשים שונים שדיברתי איתם התופעת לוואי היחידה היא שילשול במידה והמינונים גבוהים מדי (15-20 גרם ביום). מהחומרים שקיבלתי מרופאת העור ראיתי תופעות-לוואי גרועות יותר! בכל מקרה אני אישית נוטל 2.5-5 גרם ביום כבר 5 ימים, מבחינתי זה מדהים!! מהיום שבו התחלתי לקחת את הכדורים לא יצא לי אפילו פצעון חדש אחד. כרגע האקנה היחידי שנשאר לי על הזרועות היא חטטת ישנה שעוד לא הגלידה. אני בטוח שאולי לא על כולם זה יעבוד אבל שווה לנסות. דרך-אגב, בארץ זה יוצא קצת יקר(אני לא יודע אם מותר לפרסם שמות של חברות) אבל 100 כדורים של 500 מ"ג עולה בארץ כ-110 ש"ח. ניתן להזמין מחו"ל דרך אתרים כמו swansonvitamins במחיר של 75ש"ח ל-500 כדורים של 500 מ"ג.

מנהל פורום נטורופתיה