לרויטל בהמשך לתשובה שנתת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/06/2003 | 02:17 | מאת: גיל

אני משרה אומנם קטניות ל-24 ש' לפני הבישול, אך אין לי מושג לגבי ההנבטה שדיברת עליה. תוכלי בבקשה להסביר לי מה בדיוק עלי לעשות?

26/06/2003 | 10:12 | מאת: לילך נהרי

גיל שלום על מנת להנביט צריך לדאוג שהקטניה תהיה על רשת באויר הפתוח. מטרת הרשת היא שכשאתה שוטף את הנבטים המים יתנקזו למטה, אחרת הנבט ירקב. אם כך - אתה יכול לקנות כלי מיוחד להנבטה בחנויות טבע, או לשים את הקטניות המושרות על רשת (כגון מנפה קמח) ואת הרשת מעל קערה(כך שתהיה באויר), או לשים את הקטניות בצנצנת ולהטות את הצנצנת הפתוחה כך שהנוזלים יצאו החוצה כול הזמן. יש לשטוף את הקטניות פעמיים ביום ולחכות - לרוב אחרי 3 ימים יבצבצו שורשים וניצנים, ואז אפשר להתחיל לאכול. אני ממליצה להתחיל עם קטניית מאש, שהיא קלה יחסית להנבטה. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה