ירקות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, ברצוני לדעת אלו ערכים תזונתיים יש בבטטה, דלורית ודלעת? ומה התרומה שלהם לגופינו? כמו כן אילו מזונות עשויים לשפר את המערכת החיסונית? תודה רבה
הילה שלום, כאשר מדובר בירקות, חשוב גם שהכנתם לא תפחית מערכם התזונתי. ערכם התזונתי על הנייר פחות חשוב. חשוב מהי היכולת של גופך לנצל אותם. וכאן שוב נכנסת לחשבון צורת הכנתם והגשתם. לשיפור המערכת החיסונית מומלץ לאכול כמה שיותר מגוון, מכל אבות המזון, באופן מאוזן. חשוב מאוד להפחית צריכת הסוכר, המדכא אותה . בברכה
שלום הילה, בטטה וכל הכתומים מכילים הרבה בטא-קרוטן - נוגד חימצון חזק ובעל השפעות רבות וטובות על גופנו. הם מכילים עוד ויטמינים ומינרלים רבים בנוסף. כמובן שהם הכילים גם הרבה סיבים תזונתיים, מהסוג המסיס (להבדיל למשל מעלים ירוקים או סובין חיטה, אשר מורכבים מסיבים לא מסיסים הקשים יותר לעיכול ויכולים לגרום לכאבי בטן עבור אנשים עם מערכת עיכול רגישה). הסיבים המסיסים משפרים את היציאות, מהווים מזון לחיידקים הטובים במעי ולכן גם מזון לתאי המעי עצמם. ברפואה הסינית הם נחשבים "בונים" וטחול ולדם. בקיצור - רק טוב !!! תשובה כללית לגבי חיזוק צערכת החיסון תמצאי כאן: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=33864&t=33765 לבריאות וכל טוב.