חודשיים אחרי ניתוח PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

דוקטור שלום רב, אני חודשיים אחרי ניתוח מסוג EBK . לא הרגשתי שום תופעות לוואי מעבר לכאבים שהיו ביומיים הראשונים לאחר הניתוח. המספרים אצלי היו נמוכים,1.25 בכל עין עם צילינדר של רבע. חודש אחרי הניתוח כבר ראיתי טוב יותר מאשר ען עם משקפיים, כולל בלילה (בעזרת שתי העיניים) קיימת רק בעיה אחת,עין שמאל רואה מעולה וחד ברמה ממש גבוהה (גם לקרוב וגם לרחוק ) לאורך כל היום. עין ימין ( כשאני מכסה את שמאל ) רואה"מרוח" ומטושטש כאילו " ללא פוקוס" מרגיש שכל הראיה שלי מבוססת רק על עין שמאל. הרופא כל הזמן מציין שזה קשור להחלמה של העין ושזה סה"כ יובש ולא צילינדר / מספר . מה דעתך על כל דוקטור ? אני עשיתי את הניתוח עם מספרים נמוכים עקב הליך קבלה לגוף בטחוני שפוסל מועמדים עם משקפיים וכיום אני פשוט לא מרוצה מהתוצאה . מצד אחד רואה באמת מצויין אך מצד שני מרגיש שכל הראיה מבוססת על עין אחת עקב הטשטוש שקיים בעין ימין . האם באמת יש קשר ליובש ? הרופא אמר שבמספרים שהיו לי לא קיים סיכוי לצילינדר / חזרה של מספר .

שלום רב 1. החלמה לעיתים אורכת זמן 2. אין דבר כזה ״לא קיים סיכוי״. סטטיסטית יש סיכוי של כ 5% לנסיגה של המספר גם במספרים נמוכים 3. אני סבור שמוקדם עדיין לצאת במסקנות סופיות היות שההחלמה עדיין לא הסתיימה 4. אני מציע להמשיך במעקב אצל רופא העיניים שניתח אותך ואני מקווה שהכל יסתדר. בברכה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה