פורום טיפולי שיניים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - רפואת שיניים
טיפולי השיניים הינם חלק משגרת חיינו וכמעט כל אחד מאתנו נזקק להם מדי פעם. תחומי הטיפול הנכללים כיום ברפואת השיניים הינם רבים ומגוונים ובנוסף לתחומים הישנים והמוכרים כגון ביצוע שחזורים (סתימות), טיפולי שורש וכתרים, הם כוללים גם טיפול במפרק הלסת, השתלות שיניים לצורך תפקוד נכון של מערכת הפה והשיניים, טיפולים אסתטיים - עיצוב החיוך, אורתודונטיה - יישור שיניים ולסתות, ואף אבחון של מחלות שונות שיש להן ביטוי בחלל הפה. אצל רבים מאתנו טיפול השיניים כרוך בתחושה של חוויה לא נעימה ולעיתים גם בחרדה גדולה. הגורמים לפחד רבים, ולכל אחד יש גם את חוויות העבר שלו. אולם במקרים רבים חוסר הידיעה הינו הגורם העיקרי לקושי. בפורום זה נשתדל להשיב על כל שאלה בתחום טיפולי השיניים. כך יהפוך הידע לנגיש יותר ויתרום להבנה טובה יותר, וכך חוויית טיפול השיניים תהיה קלה יותר.
4768 הודעות
4255 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפולי שיניים

26/02/2021 | 11:54 | מאת: נורית

יש לי צורף בשתל אשר משני צידיו שיניים הזקוקות לטיפול שורש וכתר מתלבטת בין גשר של 3 שיניים לבין השתל והטיפולים אחת הסיבות היא שהאפשרות היא לשתל קצר בלבד. מה דעתך ? מה היתרונות והחסרונות של כל גישה ?

01/04/2021 | 06:08 | מאת: נורית

תודה!

21/02/2021 | 13:41 | מאת: פרח השושנה

שלום דוקטור,, ברצוני בקשה לדעת מה זה תותבת טלסקופית?האם זה סוג של שתל? האם זה טיפול הכנה בתותבת עצמה או בפה של המטופל כלומר טיפול חודרני?

בוקר טוב תותבת טלסקופית הינה תותבת שיושבת בצורה מדויקת על גבי אלמנטים תומכים אלו יכולים להיות שתלים ואז מדובר בכירורגיה מקדימה או נתמכת על ידי שיניים ואז מדובר בהכנות של השיניים אך ללא כירורגיה מקווה שעניתי על השאלה

שלום, יש לי שחיקה בשיניים שקרתה במהלך השנים, כבר שנתיים בערך עם סד לילה. השאלה שלי היא לגבי משחת שיניים. אני משתמשת בסנסודיין דואל קייר כ3 שנים. לא ידעתי שזה מוגבל לתקופה ואני לא מבינה למה. בתקופה הזו גם עברתי פעם לקולגייט סנסיטיב או ללנסי קייר אבל בעיקר סנסודיין. בעיקרון אין לי כאבים ביום יום מאז שהתחלתי להשתמש, מפעם לפעם אבל בעיקר כשאוכלת/שותה הרבה מתוק. למה זה מוגבל והאם עשיתי לעצמי נזק? האם עליי לעשות בדיקות/טיפולים? שיננית המליצה להפחית שימוש במשחה. תודה.

שלום רב את קושרת את הרגישות לשחיקה ויתכן שזה לא המצב רצוי לבצע צילומים אצל רופא ולבדוק שאין חורים אם אין אז זו קרוב לוודאי רגישות בצוואר השן ושם משחה מורידת רגישות יכולה מאוד לעזור

11/02/2021 | 07:05 | מאת: דנית

למיטב הבנתי, ע"פ חוק כל רופא רשאי לבצע הרמת סינוס פתוחה , אולם עדיף שיבצע זאת פריודנט או כירוג פה ולסת. האם כחלק מטיפול מקיף, לבחור במומחה לשיקום הפה, מוערך ומנוסה זו דרך טובה ?

את צודקת ת על פי החוק כל רופא רשאי לבצע הרמת סינוס פתוחה , עדיף שאת הטיפול יבצע רופא בעל נסיון ידע ומיומנות , בדרך כלל לכירורגים ופריודונטים נסיון וידע עדיפים בתחום אולם כל מקרה לגופו בטיפול מקיף מאותן סיבות יש ברוב המקרים הגיון בלהעדיף רופא מומחה לשיקום כאשר מדובר במקרים מורכבים וקשים

28/01/2021 | 18:13 | מאת: יובל

היי , כבר שבועיים שכואב לי השייניים מאוד , זה משתנה בין מקום למקום והכאבים בשני הצדדים , יש קצת רגישות לקור ונפיחות ואדמומויות בחניכיים . הרופא שיניים אמר שלפי הצילום אין שום סימן לעששת או צורך בטיפול שורש ושכל הכאבים נוצרים משן בינה כלואה . רציתי לדעת לפי הצילום אם יש בעיות נוספות בשיניים שבתצלום ולפי הצילום הפנורמי כמה שיני בינה יש לי כרגע בפה ?

28/01/2021 | 18:14 | מאת: יובל

הוספתי פה שוב את התצלום למקרה שהתמונות לא יפתחו דרך הפוסט

שלום יובל בצילום לא נראה שיש בעיה מיוחדת , ויש צורך בבדיקה קלינית על מנת לבדוק את מקור הבעיה ממליץ להגיע לבדיקה קלינית בהקדם . מאחר ויש מגוון בעיות ללא ביטוי רנטגני שגורמות כאב .

19/01/2021 | 10:23 | מאת: אייל

שלום, האם יש אנשים שיש להם נטייה לפתח עששת יותר מאחרים ? מדוע ? מה ניתן לעשות כדי להימנע מקטסטרופות ? תודה

שלום אייל , עששות מתפתחות כתוצאה מסיבות שונות כולל צחצוח לא נכון , סתימות לקויות , רווחים בשיניים, ירידה בהספקת רוק , חומציות גבוהה בכלל הפה. לפי כך כל מקרה הינו לגופו ויש לבצע ברור בנוגע לסיבות והטיפול בהם .

14/01/2021 | 09:10 | מאת: נעמה

שלום לאחרונה שמתי לב שקצה השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות נהיה שקוף. למה זה קורה ואיך מטפלים? תודה מראש

שלום נעמה , קצות השיניים הינן שקופות תמיד ויתכן שרק לאחרונה שמת לב לנשוא , מאחר באזור זה של השן מכיל את זגוגית השן בלבד ללא דנטין . בנוסף יתכן שאת שוחקת שיניים מה שיכול להביא להידקקות של האזור אם את חוששת שאת שוחקת מומלץ לגשת למרפאה ולשקול טיפול הגנתי כגון סד לילה

31/12/2020 | 09:39 | מאת: ענת

סדק בשן קדמית מעין מדרגה .. מפריע לי שאני אוכלת וגם שאני מעבירה את הלשון. הפתרון הוא רק כתר? או שיש אפשרות לשייף?

שלום ענת כתר לשן קדמית הינו מוצא אחרון לפי התאור שלך לא נשמע שיש צורך בכתר . סביר להניח ששיוף או סתימה יפתרו את הבעיה את יכולה לשלוח תמונה בפרטי ואתייחס למקרה לגופו דר מרוז 0525112581

20/12/2020 | 21:12 | מאת: חנית

שלום, לרוב לדלקת חניכיים שהיא לא חמורה אך גם לא עוברת עם קורסידול ושיננית, כמה ימים נהוג לקחת מוקפיסן והאם 3 פעמים ביום? והאם זה בסדר לצחצח שן בינה כלןאה(חלק ממנה בחוץ) עם מברשת שיניים חשמלית או שעדיף עם מברשת ייעודית לזה? תודה מראש

שלום ראשית יש לאפיין את הדלקת וטיבה לא מקובל לתת מוקסיפן לדלקת חניכיים ובנוגע למספר פעמים ביום יש לקחת זה כמובן תלוי במינון בכל מקרה אנטיביוטיקה איננה פתרון לבעיה ויש לגשת לרופא בנוגע לציחצוח שן בינה ישנו יתרון למברשת חשמלית בדרך כלל

17/11/2017 | 17:13 | מאת: NOT_FOUND

יש לי כאבים בשיניים.. כאבים שקטים ואני לא יודעת מאיזה שן זה. מה עושים?

21/11/2017 | 09:52 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם יש כאבי שיניים יש להיבדק אצל רופא שיניים על מנת לאבחן מאיפה מגיע הכאב

12/11/2017 | 07:44 | מאת: יניב

רציתי לשאול לגבי טיפול שיננית שעברתי בזמן האחרון. בתחילת הטיפול השיננית שמה עלי סינר חד פעמי, כמקובל. בסיום הטיפול השיננית אמרה לי שאני יכול ללכת, כשהסינר עוד עלי ולמעשה אני הורדתי אותו וזרקתי אותו לפח. רציתי לדעת עם זה מקובל/מקצועי שמטופל צריך להוריד את הסינר בעצמו בסיום הטיפול?

21/11/2017 | 09:51 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אין בזה חוקים או מקובל, ברוב המקרים המטופל קם ומוריד את הסינר וזורק לפח או נותן לסייעת/ שיננית. לעיתים השיננית/ הרופא מוריד את הסינר. זאת לא שאלה של נכון או לא נכון.

26/11/2017 | 07:45 | מאת: יניב

תודה!

08/11/2017 | 23:16 | מאת: רוית

רציתי לשאול כמה זמן אחרי הארכת כותרת ייתכנו כאבים ? ממתי אפשר להתחיל לחזור לשטוף את הפה וממתי אפשר לאכול כרגיל והאם להמלצתך כדאי לקחת יום חופש למחרת הניתוח או אם עושים בצהריים אז למחרת לא אמורים להיות כאבים ומה לגבי אנטביוטיקה לוקחמם במיוחד למישהוא עם רגישות שעד היום כמעט אמרו שלא צריך בסוף נעשה זיהום קל והצטרכתי.

09/11/2017 | 12:18 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לאחר ניתוח להארכת כותרת ייתכנו כאבים. 24 שעות לאחר הפרוצדורה יש לאכול מזון קר ורך ולשטוף את הפה רק בתום 24 השעות. ניתן לקחת משככי כאבים בימים הראשונים. אצל כל אדם זה אינדבידואלי רמת הכאב ולכן אין לי דרך לומר לך אם תוכלי ללכת לעבודה יום אחרי, סביר שכן אבל אולי תצטרכי משככי כאבים כמו שציינתי. לגבי אנטיביוטיקה, הרופא המטפל יחליט אם יש צורך בהצלחה

07/11/2017 | 23:08 | מאת: יערה

אני אמורה לקבוע ניתוח הארכת כותרת אבל הבעיה שמתי שכנראה קובעים זה יוצא שבוע בערך לפני שיננית האם אפשר יהיה לעשות את הניקוי אצל השיננית אונשזה ממש לא טוב.

09/11/2017 | 12:14 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום עדיף לעשות את ניקוי השיניים או לפני הניתוח או להמתין מספר שבועות לאחר הניתוח, שבוע זה לא מספיק זמן להחלמה

02/11/2017 | 02:46 | מאת: קרן

שלום לפני כ10 ימים עברתי חשיפת שתלים וכעת ממתינה לכתרים כחצי שעה לאחר החשיפה התפרים נפתחו ובוצע תפירה מחדש . ואז נפתחו שוב גם לאחר חצי שעה ונתפרו שוב. בפעם השלישית כבר לא נפתחו התפרים אבל המדיכו כאבים במשך שבוע אשר נלוו בחום גבוה מס' ימים לסירוגין . שפנתי לרופאה ייעצה לקחת כדור משכך כאבים ולהורדת חום. הדבר חוזר לסירוגין במשך 10 ימים. האם נורמלי??

02/11/2017 | 02:47 | מאת: קרן

בנוסף אציין שלטענתם השתלים נקלטו בצורה טובה

07/11/2017 | 09:59 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בהחלט יכול להיות שתפרים יפתחו מכיוון שמהתחלה לא עושים אותם הדוקים מדי על מנת לא לפגוע ברקמה. הכאב יכול להימשך במשך מספר ימים לאחר החשיפה וזה נורמלי בקשר לחום- יש סיכוי גבוה שאלו שני דברים שאינם קשורים אחד לשני, כולמר עברת חשיפה ובמקביל גם איזו שהיא מחלה ויראלית שגרמה לעליית חום במידה ובצילום נראה כי השתלים נקלטו בצורה טובה ולא היה זיהום או נפיחות אין מה לדאוג לשתלים בהצלחה

01/11/2017 | 23:56 | מאת: ליאם

לחץ נקודתי בחניכיים במיקום בין שן אחת לשנייה . מה זה אומר? להקלה אמרו לי לגרגר עם מי פה קורסודיל

07/11/2017 | 09:41 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בדרך כלל לחץ נקודתי בחניכיים נובע מדחיסה של מזון יש להעביר חוט דנטלי ולבצע שטיפות של מים עם מלח בהצלחה

שהיא שקופה על גוון שחור כזה . מה זה יכול להיות האם אפשרי להלבין?

30/10/2017 | 13:13 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום, שיניים משחירות בדרך כלל לאחר טיפול שורש או לאחר חבלה. במידה ובוצע בשן טש ניתן לנסות ולבצע הלבנה לתוך השן או ציפוי חרסינה או כתר, במידה וקרתה חבלה ניתן לבצע ציפוי חרסינה או כתר עליה בהצלחה

שלום. לפני חמישה ימים עברתי טיפול של ביצוע כתר בשן הבינה בלסת התחתונה מצד שמאל. למחרת הטיפול חשתי כאבים עזים ונפיחות בחניכיים בבסיס השן. ביום ד', יומיים לאחר הטיפול בעקבות הכאבים ניגשתי שוב למרפאה . רופא השיניים זיהה שיש לי דלקת בפה ונתן לי מרשם אנטיביוטיקה - "אוגמטין". הכאבים המשיכו והנפיחות לא ירדה ואף וחשתי ממש חולה. ביום שישי ( ארבעה ימים לאחר הטיפול הראשוני) בעקבות הכאבים העזים שהתגברו למרות משככי הכאבים שלקחתי ניגשתי שוב לרופא השיניים אשר זיהה אצלי דלקת חריפה , עשה שטיפות עם חומר חיטוי באזור בטענה שהאזור עדין מודלק ושהסיבה לדלקת היא מכיוון שלא זורם דם באזור זה בצורה סדירה ( יש לציין שאני אדם בריא. בן 52. חניכיים בריאות. ללא נסיגת חניכיים או בעיות בשיניים וזהו הכתר הראשון שלי ). הרופא נתן לי אנטיביוטיקה נוספת בשם "פלגין" ושלח אותי לדרכי. היום מוצאי שבת. אני עדין עם כאבים עזים . רגישות גבוהה חניכיים ובאזור. לא מסוגל ללעוס בצד שמאל של הכתר. כשאני מסתכל במראה על השן עם הכתר אני רואה בצד של הלחי חור בחניכיים בקוטר של כ 3 מ"מ מתחת לכתר. נראה כאילו נעשתה פגיעה בחניכיים מתחת לכתר ושהרופא הסיר חלק נכבד מהחניכיים תחת הכתר. השאלה שלי היא מה עלי לעשות בשלב זה? האם זה נשמע הגיוני מה שתיארתי לעיל? האם האנטיביוטיקה באמת יכולה לעזור לי או שעלי לקחת טיפול אחר? האם החניכיים יצמחו לי שוב וכמה זמן זה לוקח? אני מרגיש חסר אונים, סובל כבר כמעט שבוע ולא נראה שהמצב משתפר. תודה. רון.

30/10/2017 | 13:11 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום במידה ובוצעה זריקה באזור החניכיים באזור התופעה יכולה להיות בעקבות כך. במידה ובוצעה השחזה של החניכיים באזור גם היא יכולה לגרום לכך. יכול להיות שנשארה שארית דבק באזור שחדרה לחניכיים וגרמה להתלקחות. באופן עקרוני, במידה ונוצר אבצס בחניכיים בהחלט יש ליטול אוגמנטין ולבצע שטיפות פה במידה ואין שיפור, מומלץ לפנות למומחה חניכיים (פריודונט) להמשך בירור בהצלחה

רציתי לשאול אם יעשו לי הארכת כותרת , ולצורך ההארכת כותרת צריך להוריד כתר ליד השן לצורך הניתוח ולעשות כתר זמני , האם זה אומר שאחרי הניתוח צריך לעשות ריפוד ל-2 השיניים שיש כתר זמני שהם אחת ליד השניה?

24/10/2017 | 10:08 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם ישנם כתרים זמניים על שתי שיניים סמוכות והם מחוברים אז לאחר הניתוח יבצעו ריפוד לשניהם.

19/10/2017 | 22:08 | מאת: בר

שלום ד״ר יש לי כתר של 2 שיניים שעשו לי לפני כמה שנים ובשנה האחרונה האזור מדמם המון ורגיש ורופא אמר שיש לי דלקת בחניכיים ונתנו לי הסבר איך לצחצח כולל קיסמים מסויימים וכו. העניין הוא שבדיעבד אני מרגישה בחלק האחורי של הכתר שהוא נמוך יותר מהחניכיים קצת , ככה שיש שם רווח ובטח מצטבר שם לכלוך. השאלה אם באופן כללי יש דבר כזה שינוי של כתר: להוסיף לו חלק , או שכנראה שאצטרך לעשות כתר חדש..? תודה!

21/10/2017 | 18:22 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לאורך השנים, יכולים להיות שינויים בכתרים, אין יכולת בדרך כלל לתקן אותם ויש להחליפם בהצלחה

18/10/2017 | 13:37 | מאת: ספיר

יש לי כל מיני בעיות בכתר שלא מחזיק עדיין תוהים לגבי וגם אני איבדתי כח ובדילמה מה לעשות . שאלו אותי אולי כדאי ללכת ליועץ שיקומי . מה ההבדל בין רופא שיקומי ליועץ שיקומי והאם יכול לראות משהוא שהרופא המשקם לא רואה?

21/10/2017 | 18:24 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום יועץ שיקומי הוא בדרך כלל רופא מומחה בשיקום אשר עשה התמחות נוספת לאחר סיום לימודי רפואת השיניים. במידה ויש בעיה עם כתר כדי להיפגש עם יועץ שיקומי שיוכל להסתכל על הבעיה בזווית אחרת.

17/10/2017 | 12:16 | מאת: דודי

שלום אתמול עקרתי בסדציה 21 שיניים שרובן היו כבר במצב מאוד גרוע ולאחר עששת מתקדמת לקראת יישום שיניים תותבות. אחת השיניים שהרופא עקר נעקרה עם חתיכת עצם שבורה [קטנה/בינונית] שהייה דבוקה חזק אל השן, ולכן רציתי לשאול האם זה נורמלי לעקור ככה שן ולא תהיה בעיה כלשהי לאחר מכן או מחסור בעצם באותו מקום? האם זה ישולם ברקמה? או שהיה צריך לבצע עקירה כירורגית לאותה שן ולהפריד ע"י קדיחה בינה ובין חתיכת העצם בלסת? אודה מאוד לתגובה וכמו כן צירפתי תמונה של השן. העקורה

17/10/2017 | 12:54 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לעיתים יש חיבור מאוד חזק בין השן לעצם אשר במונח רפואי נקרא אנקילוזיס. במצבים אלו בעת עקירות לעיתים יוצאות עם השן חתיכות של העצם. העצם שנשארה תחלים ותבנה מחדש. בהצלחה

17/10/2017 | 18:52 | מאת: דודי

המון תודה על המענה, כעת אני יותר רגוע גם לאחר ששוחחתי עם הרופא שלי והוא אמר שזה יסתדר ואין מה לדאוג.

15/10/2017 | 12:52 | מאת: לימור

שלום, כבר זמן רב שיש לי בקצה הימני של הלסת התחתונה מעין חתיכת עור שנופלת במקצת על השן הקרובה אליה (הראשונה מימין) , לפני יומיים זה התחיל להפריע לי, קשה לי ללעוס בצד הזה כי זה נוגע בזה וכשהסתכלתי על זה גיליתי שזה כמו בצורת גליל שבקצה יש חור קטן עם דם מעט.

16/10/2017 | 12:27 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בדרך כלל מצב זה קורה סביב שיני בינה. במקרה כזה נוצר כיס בין ה"עור" כלומר החניכיים לבין השן ובו נדחס מזון. מדי פעם זה גורם לדלקת במקום אשר גורמת לכאב. במקרים אלו יש צורך לעקור את שן הבינה מומלץ להגיע לבדיקה אצל הרופא המטפל. בהצלחה

13/10/2017 | 07:44 | מאת: הדר

שלום יש לי כאבים בשן בינה כשלושה ימים לאחר טיפול שורש חוזר ( שן שהוזנחה). אני לוקחת אנטיביוטיקה ואקמול. האם צפוי הכאב להיעלם והאם אפשר לדחות הנחת כתר זמני לשבועיים וחצי אחרי הטיפול על מנת להתאושש מהכאבים ? תודה

14/10/2017 | 18:51 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לעיתים לאחר טיפול שורש יכולים להתפתח כאבים ובמידה ואת נוטלת אנטיביוטיקה אז הכאב צפוי להיעלם. ניתן לחכות שבועיים עד להנחת הכתר הזמני, בזמן הזה יש להימנע מאכילה של מזון קשה על שן זו

12/10/2017 | 09:14 | מאת: רעות

רציתי לשאול אם צריכה הארכת כותרת ושן צמודה לה יש כתר קבוע גדול (שן טוחנת) נאמר לי שהרבה מקרים צריך להוריד את הכתר כדי שניתן יהיה לעשות את הניתוח בקלות האם באמת יש הרבה מקרים כאלה? ושאלה שנייה אם באמת יעשו את זה יורידו את הכתר יצטרכו הכל מחדש כולל טיפול שורש , מבנה , כתר זמני וכתר קבוע . ואם עושים משהו האם ל-2 כתרים צמודים יש משהוא חדש גשר על 2 , או גשר זה רק על שלושה ביחד? וזה שהכתר הזמני נופל בתדירות גבוהה מצביע על הצורך בהארכת כותרת למרות שבצילום ואחרי סיום הכתר הזמני לא ראו חד משמעי ,. וגם העובדה שחוזרים על המדידות , שהצלחתי במדידה גם לשבור את הכתר החרסינה, יש מצב כזה שלא בטוחים וזה מצב גבולי ומנסי ללא ניתוח?

13/10/2017 | 09:06 | מאת: ד"ר נועה ברר

אם בשן הסמוכה יש צורך בחידוש טיפול שורש אז עושים. יש יתרון בחיבור של כתרים אלו, למה שאת התכוונת במילה גשר.

13/10/2017 | 13:56 | מאת: רעות

אבל יכול להיות שאפשר להוריד בלי פגיעה בטיפול שורש וגם בלי פגיעה במבנה רק כתר זמני וכתר קבוע חדש או שזה כולל הכל ?

09/10/2017 | 22:39 | מאת: דלית

רוצה להתייעץ בקשר להארכת כותרת . עדיין לא הוחלט סופית אבל כנראה. השן שאמורה להיעשות עליה זו שן טוחנת אחרונה לא בינה שאין לי. השאלה היא יש לי במקרה גם ליד עוד שן טוחנת האם לפעמים במקרים כאלו אמרו שיש מקרים שצריכים להוריד את הכתר בשביל לעשות הארכת כותרת בשן הנ"ל ולעשות כתר חדש ואם כן זה לא כולל שוב גם טיפול שורש ועוד שאלה כמה זמן אחרי הארכת כותרת אמורים לסדר את הכתר הזמני מחדש וכמה זמן עד שאפשר לעשות שוב את המדידות?

13/10/2017 | 09:04 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום מבצעים הארכת כותרת על מנת שתהיה האפשרות לשים כתר על השן. בשן הסמוכה, במידה ויש כתר לעיתים יש צורך להחליף אותו גם בעקבות הארכת כותרת. לאחר שמבצעים הארכת כותרת מתאימים את הכתר הזמני תוך מספר ימים ואז מחכים בערך חודשיים עד למידות סופיות בהצלחה

09/10/2017 | 22:22 | מאת: תמי

מה יכול להיות הסיבה שכתר זמני נופל בתדירות גבוהה בהתחלה איזה 3 -4 חודשים החזיק מעמד דחיתי בגלל טיפול נוסף שהייתי צריכה לעשות ועוד בעיות ופתעום עכשיו כמעט אחרי שבוע -עשרה ימים נופל שוב ושוב למרות שמחזקים חדש ושמים מספיק דבק מה יכול לגרום לזה ומה הפתרון כי בתדירות כזאת לא יחזיק כל המדידות שמתחילה עד סופן וגרוע מזה לא יחזיק מעמד גם הכתר הקבוע. האם ניתן לעשות משהוא במצב כזה ?

13/10/2017 | 09:01 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום כתר זמני שנמצאים איתו הרבה זמן יכול לאבד את צורתו. צריך להתאים מחדש על ידי ריפוד ואם זה לא מצליח אז במידה ויש עוד זמן עד לשיקום הקבוע ניצן לבצע חדש. הכתר הקבוע מודבק עם דבר חזק ולא דבק זמני

07/10/2017 | 21:41 | מאת: ניקי

עקרתי ניב ושמו לי פליפר.. אני רואה כשאני מוציאה אותו העור נשאב פנימה ודואגת שזה יגרום לקמט עמוק.. לא כדי שגם אשן איתו כדאי להמנע מקמטים בגילי 54?

08/10/2017 | 20:10 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום הניב מהווה תמיכה לשפה ולכן כשאת מוציאה את רואה את השפה מתקפלת פנימה. למעשה ניתן להוציא לנקות ולהחזיר אם זה נוח לך אבל!!! במידה והוא קטן מאןד הפליפר יש סכנה שבלילה יזוז ואולי תבלעי אותו. במידה ומתוכנן באסור שתל/ גשר במקום אז אין בעיה והשפה תחזור למקומה ברגע שתהיה שן קבועה.

רציתי לשאול האם הגיוני שמדי פעם יש לי דלקות חניכיים /דימויים באיזורים של רווחים יותר בהרבה מאשר בשיניים צפופות למרות שאני ממש שומרת עםמכל האביזרים והאם יש משהוא לעשות בנדון בעזרת תכשירים נוספים חוץ משימוש גם בחוט דנטלי והאם אם יסגרו את הרווחים זה יכול להקטין את התופעה ואם זה באמת עוזר אפשר הסבר קטן איך עושים סגירת רווחים איך עושים והאם זה עושים יזר במרפאה או שזה חומרים ופעולה שדורשים גם מעבדה ? ואם יש לי שברים קטנים באותה פעולה אפשר כבר גם את זה או שזה פעולה אחרת לגמרי ומחומרים אחרים. תודה.

08/10/2017 | 20:12 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום זה מאוד הגיוני שברווחים שהם לא גדולים מדי יידחס אוכל. ניתן לצמצם רווחים על ידי טיפול אורתודונטי או שיקומי בצורה של גשר. יש לבצע צילום של כל השיניים ולפנות לייעוץ אצל רופא מומחה בשיקום הפה

05/10/2017 | 14:34 | מאת: קרן

שלום בעוד כשלושה שבועות אתחיל תהליך של חשיפת השתלים+כתרים פונה לייעוץ לגבי גוון הכתרים במדידה קודמת הומלץ על גוון A2כנראה לי בהיר ביחס לשיניי הטבעיות ובבדיקה נוספת A3 נראה המתאים ביותר . שאלתי האם כדאי לבחור בA2במידה בעתיד אחליט לבמע הלבנה חשיניים טבעיות.. איזה הבדל אסטטי יכול להיווצר מבחירה בA2

14/10/2017 | 18:50 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום במידה והצבע המתאים ביותר הוא A3 אז יש לבצע אותו. אם בעתיד תחליטי לעשות הלבנה הצבע הזה יכול להראות מעט כהה יחסית לשיניים הסמוכות, בעוד שאם תבצעי עכשיו A2 ולא תבצעי הלבנה השיניים הללו יכולות להראות מעט בהירות יחסית לשיניים הטבעיות. אם הכתרים קדמיים אולי כדי לשקול לבצע עכשיו את ההלבנה ואז את הכתרים, אם הכתרים אחוריים ההפרעה האסטטית תהיה פחות משמעותית. בהצלחה

04/10/2017 | 08:48 | מאת: אורטל

שלום ,לפני כשבוע עברתי טיפול שורש בשן עליונה פנימית ,יום לאחר מכן התחילה לי נפיחות בפנים ,התחלתי טיפול אנטיביוטי ,זינט , הנפיחות פחתה לאחר שבוע אך עדיין ישנה נפיחות מה לדעתך יכול להיות ?יש לציין שאין כאבים לאחר הטיפול בכלל ,אולי האנטיביוטיקה לא מתאימה ?

14/10/2017 | 18:47 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לעיתים אחרי טיפול שורש יכולה להתפתח דלקת בתגובה שיכולה להיות ללא כאבים. לאחר לקיחת אנטיביוטיקה יש לראות שהנפיחות יורדת ואם לא יש להוסיף/ לשנות את האנטיביוטיקה. יש לעקוב אחר המצב ולוודא שהנפיחות ירדה לחלוטין בהצלחה

04/10/2017 | 04:03 | מאת: שרון

שלום, שבוע לאחר עקירת שן בינה כלואה ועדיין סובלת מכאבים. יש שיפור אך מאוד הדרגתי ואיטי ביחס לעקירה הקודמת. עדיין משתמשת במהלך היום במשככים ויש לציין שהכאבים באים בגלים. אשמח לדעת האם זה תקין והאם קשור לכך שהעקירה עצמה היתה מסובכת יותר מקודמתה (בשל חור גדול בשן הכלואה וריקבון)

04/10/2017 | 20:09 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בהחלט ייתכן כי שבוע לאחר העקירה עדיין יש כאבים. לעיתים לתהליך הריפוי לוקח זמן ממושך יותר. בהחלט מומלץ לבצע ביקורת אצל הרופא המטפל על מנת לראות שתהליך הריפוי מתרחש בצורה תקינה וכמו כן ישנן דרכים להקלה על כאבים אלו. בהצלחה

02/10/2017 | 04:23 | מאת: מיכל

נפל לי הכתר ונותר חור.אני בחו"ל ואגיע רק בעוד שבוע.האם אני צריכה לטפל מיידי או שיכול לחכות? מה לעשות? תודה

02/10/2017 | 08:16 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם את. מצאת במקום שיש אפשרות ללכת להדביק את עשי זאת. במידה ולא, לשמור את מה שנפל, להימנע מאכילת מזון קשה באזור בו נפלה השן ולהקפיד על צחצוח. בהצלחה

01/10/2017 | 16:01 | מאת: ספיר

עושים לי פעם שניה כתרי חרסינה לחא מתכת לפני כמה חודשים ניסו ושברתי את החרסינה בזמן מדידה ממה זה גורם דבר כזה והאםמיש ביכוי שיקרה כלום כי הפחד היה שאולי אצטרך הארכת כותרת אבל נראה דלאנצריך ודאתןמעוד נסיון מנסה אבל פוחדת שיקרה במיוחד שהזמני מספיק פעם משתחרר ולא נוח אבל נותנים נסיון נוסף . אבל יכול להיות שגם מגלים משהוא גם אחרי הכתר הזמני ובמדידה לקבוע ומה יכול לגרום להשברות כתר קבוע ופוחדת שיקרה שוב מתישהו ובעיית שחיקה שלי אולי גם משפיעה על זה?

02/10/2017 | 08:19 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בדרך כלל החרסינה נשברת בגלל חוסר מקום בין הלסת התחתונה לעליונה. אם זה המקרה אז יש צורך לבצע הארכת כותרת או להוריד עוד גובה מהשן המושחזת אם ניתן. בהצלחה!

02/10/2017 | 23:40 | מאת: ספיר

בעיה גם ככה אני מרגישה שהשן כרגעכתר זמני גם גבוה ואין כאילו מקום להנמיך השאלה אם יורידו עוד בטח בכלל קשה לסגור. והאם יראו ודאי אם לא סגורים עדיין במדידות אם יצטרכו הארכת כותרת . ושאלה אם עושים שוב את ההשחזה /טיפול בחוטים וזה שזה פעם שניה זה אומר שיוריד מהחניכיים /מכותרת השן עוד?

לקראת שיקום פה בצילום פנורמי התגלה ממצא רדיואופאקי סביב שן 48, אסימפטומתי, האם הממצא צריך להדאיג? מהו הטיפול במקרה כזה?

29/09/2017 | 11:17 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום ההחלטה על המשך הפעולה תלויה במראה בצילום הרנטגן. בדרך כלל אם הממצא קטן והשן אינה סימפטומטית ניתן לבצע מעקב אחר הממצא ולראות לאורך הזמן אם משנה את גודלו. מומלץ להתייעץ עם כירורג פה ולסת או מומחה לרפואת הפה לפני החלטה סופית

28/09/2017 | 16:46 | מאת: NOT_FOUND

שן טוחנת תחתונה שנשבר חלק מכותרת השן... השן עצמה נורא כואבת רגישה לחום ולקור וגם למגע.. ליד השן הטוחנת יש נפיחות ובחך התחתון גם יש נפיחות כתוצאה מהשן.. האם השן מחייבת עקירה או שיהיה אפשר להציל אותה??

29/09/2017 | 11:15 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום ההחלטה תלויה במראה השן בצילום הרנטגן יכול להיות שניתן לבצע טיפול שורש בשן בהצלחה

28/09/2017 | 16:43 | מאת: אורייאן_דהן

שן שעברה טיפול שורש וכתר זמני מתנדנדת מה עושים??

29/09/2017 | 11:15 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום תלוי, במידה והיא מאוד ניידת הפיתרון הסופי הוא עקירה. במידה והניידות אינה חמורה מאוד ניתן להמתין ולראות אם תתייצב, יש להקפיד על ניקיון של האזור עם חוט דנטלי

שלום , לפני חודשיים בערך הייתה לי דלקת חנייכים סביב שן שאני צירה לעשות בה טיפול שורש אחרכ נהייתה שלפוחית על החנייכים שהייתה מוציאה מוגלה בשבוע האחרון שמתי לב, שהשלפוחיות הפכה לחתיכת בשר שהתנתקה מהעור, מחוברת מצד אחד ומהצד השני רופפת יש לי טיפול שיניים עוד שבועיים אפשר לדעת מה זה יכול להיות ? אם זה מצריך בדיקה מיידית או שאפשר להמתין שבועיים תודה ויום טוב

שלום נשמע כי יש צורך לבצע בשן טיפול שורש, השלפוחית הזו היא הדרך של הזיהום שקיים בשן להתנקז החוצה. ככל הנראה גג השלפוחית התנתק, זו אינה בעיה אבל, יש לבצע בשן את הטיפול המתאים ולא לדחות עוד

24/09/2017 | 23:03 | מאת: מיטל

רציתי לשאול האם מצב של חריקה שיניים ובמיוחד חריקה גדולה ליד כתר וכתר זמני ופתאום יש לי קצת כאב ואדמומיות בחניכיים ובדיוק אחרי שנובעת וחרקתי קצת יותר יכול להיות פתאום אדמוממיות בחניכיים קשורה לחריקה ומה אםשר להקל בחנתיים עד שנטפל ונעשה סד בקרוב קודם צריך לטפל בכמה כתרים שעושים ואז אבל האם האדמוממות בחניכיים יכול להיות קשר ומה אפשר למרוח או לשים להקלה בי תיים עד הסד ובכלל איך הולך תהליך עשיית הסד וזה קשה מאוד להתרגל והאם אמורים גם לבדוק שאתה מסתדר איתו? לבדוק איזה תקופה קצרה לביקורת שהכל בסדר והתרגלת או שצריך לעשות אילו שינויים?

25/09/2017 | 10:04 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום רוב הסיכויים שהאדמומיות ליד הכתר הזמני אינה קשורה לחריקת השיניים ובדרך כלל היא תוצאה של דחיסת מזון באזור. לצורך כך כדי לשטוף את הפה בעזרת מי מלח, לקחת כוס מים פושרים עם כפית מלח, לשטוף את הפה במשך שלושים שניות ולירוק. בקשר לסד הלילה, מבצעים סד לילה קשה על מנת שבאמת ייתן מענה לחריקת השיניים, בניגוד לסד רך שעלול להיהרס מהר. ונכון, שלוקח זמן להתרגל לסד אבל, מרגע שמתרגלים זה נוח. בעת קבלת הסד יבדקו שהוא יושב כמו שצריך על השיניים, שאין נקודות שלוחצות ושהפה נסגר בצורה תקינה. בהצלחה

24/09/2017 | 21:39 | מאת: רוית

איך הולכים בדיוק המדידות לשתל ובמה זה שונה המדידות ובשיטות שעושים לעומת כתר רגיל . ואמרו שילכו אצלי על מוברג מה זה אומר לא הבנתי שהכל יהיה מוברג : גם המבנה , גם הכתר נזמני וגם הקבוע והבנתי שבגלל שזה מוברג מה זה אומר בגלל החור לא יהיה סיכוי שייכנס יותר אוכל לראות לאניראו כי זה שן אחורית אבל מה זה אומר החור והאם זה יותר חזק מודבק?

25/09/2017 | 10:01 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום המידות לשתל דומות למדידות לכתר רגיל. מחברים לשתל חלק מיוחד ולוקחים מידה של השיניים בעזרת כף עם חומר הדומה לפלסטלינה. שיקום מוברג אומר שהכתר מחובר למבנה ואת כל היחידה הזאת מבריגים לתוך השתל, לכל מקרה מתאים שיקום מסוג שונה, ובהחלט כתר מוברג הוא מאוד חזק

22/09/2017 | 12:28 | מאת: בת אל .ש.

למה יש לי שן אחת שנהיית שחורה . מהשיניים הקדמיות.

25/09/2017 | 09:56 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום שיניים בדרך כלל משחירות אם בוצע בהן טיפול שורש או הן קיבלו מכה שגרמה להן לאבד את החיות שלהן. יש לגשת למרפאת שיניים ולבדוק. אם את יודעת שבוצע בשן טיפול שורש אז זו הסיבה וניתן לנסות להלבין את השן מבפנים או לבצע עליה ציפוי חרסינה או כתר

22/09/2017 | 12:26 | מאת: שירה

שימוש במי פה תרודנט/קורסודיל יותר מ30 יום רצוף עלול לפגוע בשיניים? המליצו לי בבית מרקחת על כאבים בחניכיים ללא נפיחות או דימום להשתמש עם זה פעמיים ביום גג 30 יום .. ואני קרוב ל4 חודשים משתמשת. השאלה האם זה בסדר?

25/09/2017 | 09:49 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום שימוש במי פה מסוג זה לאורך זמן עשוי לגרום לצביעה של השיניים שניתן לנקות אצל שיננית באופן כללי מומלץ שימוש של לא יותר מעשרה ימים רצופים כל פעם לא נגרם לך נזק לפה בעקבות השימוש אבל אם אין סיבה עדיף להשתמש בשטיפות פה לשימוש יומיומי רגילות

21/09/2017 | 10:48 | מאת: ורד

בקרוב אמורה להתחיל מדידות לכתר קבוע. בינתייםמקרה שהכתר הזמני נפל בהתחלה כאב ושמעתי קול פחדתי בהתחלה ששברתי את השן או משהוא כעת ההרגשה לפעמים קצת כואב ולפעמים בכלל לא מה זה יכול להיות וא יין שאני כרגע בלי הכתר הזמני. אלך אחרי החג וזה ייצא איזה 10 ימים וזאת השאלה השניה כצה תזוזה של השן יכולה להיות שאני 10 ימים והאם זה בר שינוי או צריך כתר זמני ואציין שעדיין לא התחלנו במדידות הקבועות רק בתור הבא.

21/09/2017 | 18:03 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם נפל הכתר הזמני כדי ללכת בשבוע הבא להדביקו. כאשר תלכי יבדקו אם נגרם נזק לשן, יתקנו אם יש צורך ואז ייקחו מידות לכתר הקבוע. בהצלחה

25/09/2017 | 16:42 | מאת: ורד

קרה תקלה. מחלה של הרופאה שלי שזה ייצא שבועיים האם בטווח כזה יהיה ניתן לסדר את הכתר הזמני . אין בעיה לקבוע כי עדיין לא התחילו את המדידות רק חודש הבא אחרי החגים.

19/09/2017 | 00:32 | מאת: דפנה

יש לי מן כאב בכתר הזמני ויש פתאום לבן האם זה נראה כ ו איזה שבר שצריכה לדאוג? מדובר בשן האחרונה למטה.

25/09/2017 | 09:55 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם נשבר הכתר הזמני יש לגשת למרפאה על מנת לרפדו ולהדביקו מחדש. אם מרגישה כאב אולי יש דחיסה של מזון באזור. במקרים נדירים השן עצמה עלולה להישבר גם כן ולכן, כדי לפנות למרפאה.

18/09/2017 | 23:51 | מאת: הודיה

יש לי דלקת בחניכיים האם מותר לי לקחת את האנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה? כלומר האם התרופה הזאת מתאימה?

25/09/2017 | 09:53 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום בדרך כלל לא נוטלים אנטיביוטיקה לדלקות חניכיים אלא אם המצב מאוד חריף או קיימת נפיחות (אבצס- פצע מוגלתי), יש לגשת לרופא המטפל על מנת שיאבחן את המצב ויתאים את הטיפול

18/09/2017 | 20:50 | מאת: לימור

נפל לי הכתר הזמני בעקבות אילוצים ודברים כבר שבוע בלעדיו. עדיין לא התחילו את המדידות בקרוב מתחילים. שאלתי כמה תזוזת שיניים בזמן כזה יכול להיות והאם חוץ מתזוזת שיניים בעקבות שהכתר הזמני איננו יכול להיות עוד מצב שיעשה בעיה ולפעמים מרגישה כאב ולפעמים לא במיוחד יותר בזמן לעיסה /תנועות בשיניים בגלל אי נוחות ונראה כאילו יש איזה חור /רווח בחניכיים וגם כאב שם לפעמים איפה שצריך להיות הכתר יכול להיות כזה דבר מבחינת החור והכאב ? ובכלל מה יכול לקרות אני מנסה לתפוס תור לפני המדידות רק שידביקו אבל מוזר הכאבים ומה יכולצלקרות אם לא ידביקו כרגע?

25/09/2017 | 09:51 | מאת: ד"ר נועה ברר

בעקבות ההשחזה של השן לצורך ביצוע הכתר יש רווח בין השן המושחזת לזו שלידה ולכן יכולה להיות דחיסה של מזון באזור. כמו כן תיתכן תזוזת שיניים לאורך הזמן. מכיוון שהכתר נפל רק לפני שבוע, יש ללכת להדביקו על מנת שלא תהיה תזוזה של השיניים או בקיעת יתר של השן הנגדית. אם את מרגישה כאב בחניכיים יש לבצע שטיפות פה עם מים פושרים וכפית מלח בפנים ולגשת למרפאה

17/09/2017 | 22:35 | מאת: שרית

נפל לי כתר זמני לפני כמה י ים לא היה האב אמרתי שבמילא בתור יסתכלו. בינתיים היים שוב האב או שעשיתי תנועה או שעשיתי נזק אראה בתור מחר אבל הדבר המוזר או שלא אושנעשה נזק ראיתי פתאום איפה שהכתר הזמני צריך והכאב שהסתכלתי כמו איזה חור בחניכיים איפה שהכתר הזמני אמור להיות ממוקם האם זה הגיוני או שזה לא תקין ?

18/09/2017 | 08:51 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום אם הכאב מגיע מאזור החניכיים יכול להיות שנתקע מזון בין השן לשן הסמוכה. יכול להיות שהשן נשברה. יש לפנות לרופא המטפל

18/09/2017 | 16:22 | מאת: שרית

במידה והשן ולא הכתר נשבר אפשר יהיה לראות ומה הפתרון והכאב הוא גם בתנועות למעלה וגם בעיקר בלעיסה ?

16/09/2017 | 21:42 | מאת: קרן

האם יש הבדל אסטטי בין כתרים שעשויים חרסינה פשוטה לבין כתרים העשויים זרקוניה כשמדובר בכתרים על גבי שתלים?

17/09/2017 | 10:17 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום כתלות במיקום השתל יכול להיות הבדל בחלקו העליון של הכתר אשר נוגע בחניכיים לעיתים עלול להיות פס אפור באזור זה בעוד בכתרי זירקוניה עם מבנה זירקוניה פס זה לא קיים למעט מקרים בהם יש חשיפה של השתל עצמו

14/09/2017 | 20:51 | מאת: אילת

אמרו לי שצריך לעקור את כולם. באחת יש לי חור קצת יותר עמוק מכולם. והיא מתחילה להתפורר לי..אם היא מתפוררת סימן שהגיעה לשורש? מציינת שלפני שנתיים עשיתי צילום וגיליתי את זה מעט הזנחתי . אין לי כאבים.

15/09/2017 | 10:54 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום באופן עקרוני שיני בינה הרוסות עוקרים, כמו כן שיני בינה שנמצאות בעמדה לא נכונה בפה, כאלו שבקעו מעט מדי או בקעו יותר מדי. אם יש בשיני הבינה חורים ואפילו עמוקים מומלץ בדרך כלל לבצע עקירות כמו כן יש לזכור שלא כדאי להגיע למצב של כאבים שבכל מקרה יובילו לעקירות. עדיף לבצע את העקירות כאשר המצב שקט ולא דלקתי. בהצלחה

12/09/2017 | 18:31 | מאת: ירדן

רציתי לשאול באילו מקרים ולפי מה מחליטים שצריך הארכת כותרת או לא מהם הם המקרים המצריכים הארכת כותרת?

13/09/2017 | 22:41 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום על מנת לבצע כתר תקין ברוב המקרים הכתר צריך בשוליים שלו לשבת על שן ולא על סתימה. אם חלק מהשוליים הם חומר של סתימה נהוג לבצע הארכת כותרת בשביל להגיע לשן שעליה ניתן יהיה להניח את השוליים של הכתר

12/09/2017 | 08:12 | מאת: רוית

יש לי כתר זמני ונפל והדביקו הבעיה היא שלחץ וכאב בלעיסה וכאילו שמעתי כל שסודקת אולי מהשחיקה שלי. פתאום היום שצחצחתי וניקיתי שוב נפל אבל את הכאב פחות מרגישה , יש עוד אבל פחות האם זה הגיוני וגם ככה זה הרגיש טיפה גבוה אבל אמרה שזה יסתדר בכתר הקבוע כי בזמני אי אפשר להשחיז ולשים גבוה יותר אולי לחץ איפשהוא ובגלל זה לחץ והקול ששמעתי יכול להיות שפגעתי בשן ? אחכה כבר לתור שאמור למדידות עוד כמה ימים נדבר על הכתר הזמני שיבדקו אבל יכול להיות כזאת תופעה ואם כן מה זה אומר ומה יכול להיות הפתרון?

15/09/2017 | 10:49 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום יכול להיות שהכתר הזמני גרם ללחץ על החניכיים ולכן הרגשת כאב כל עוד הוא היה על השן. כמו כן, בהחלט ייתכן כי הכתר הזמני נסדק אם היה גבוה מדי. באופן עקרוני עדיף לא להישאר ללא כתר זמני ולכן ממליצה לפנות לרופא המטפל בהצלחה

15/09/2017 | 13:43 | מאת: רוית

שבוע הבא בכל אופן יש תור אבל מה בדרך כלל הפתרון ללחץ על החניכיים.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 96