חוקרים: החיסון נגד שפעת מונע גם התקפי לב

(0)
לדרג

חוקרים אמריקנים גילו סיבה טובה נוספת לקבל את החיסון נגד מחלת השפעת. מתברר כי החיסון מוריד את הסיכויים לסבול מהתקף לב לעומת כאלו שלא קיבלו את החיסון. חיסון מכל הלב

מאת: חוקרים אמריקנים גילו סיבה טובה נוספת לקבל את החיסון נגד מחלת השפעת. מתברר כי החיסון מוריד את הסיכויים לסבול מהתקף לב לעומת כאלו שלא קיבלו את החיסון. חיסון מכל הלב

מחקר שנערך בארה"ב מגלה כי החיסון נגד מחלת השפעת עוזר גם למניעת התקפי לב. בשנים האחרונות מצאו חוקרים רבים קשר בין זיהומים שונים למחלות לב, אולם זוהי הפעם הראשונה שמדענים מוצאים קשר בין חיסון לבין סיכון מופחת לסבול מהתקף לב.

במחקר שנעשה על 218 חולי לב, מצאו החוקרים כי מי שקיבל את החיסון נגד שפעת היה בסיכון מופחת של 67 אחוזים להתקף לב שני.

ד"ר מורטזה נגבי ועמיתיו מהמרכז למדעי הבריאות באוניברסיטת טקסס ביוסטון, ארה"ב, בחנו את קבוצת חולי הלב במהלך עונת שפעת אחת. אלו שסבלו מהתקף לב שני רוכזו בקבוצה אחת, לעומת הקבוצה השנייה שהכילה חולי לב שלא סבלו מהתקף לב חוזר.

מתוצאות המחקר עולה כי רק 47 אחוזים מקבוצת חולי הלב שסבלו מהתקף לב שני קיבלו חיסון נגד שפעת, בהשוואה ל-71 אחוזים מחולי הלב בקבוצת חולי הלב ללא אירוע לבבי חוזר. באותה קבוצה גם נרשם אחוז גבוה של חולי לב שקיבלו את החיסון נגד מחלת השפעת בשנים קודמות.

ההשפעה המגינה של החיסון נשארה גם לאחר שהחוקרים שיקללו סיכונים לחולי לב כמו עישון ולחץ דם גבוה.

הממצאים מפורסמים בגיליון דצמבר של ביטאון האגודה אמריקנית למחלות לב.

עוד בנושא:

חיסון שפעת: זריקת פתיחה

חיסון שפעת - מומלץ לנשים בהריון

בראיון לחדשות רויטרס, אמר ד"ר נגבי כי מספר סוגים של זיהומים שנמצאו קשורים למחלות לב, הובילו את החוקרים לבדוק האם מניעת זיהומים תוריד את הסיכון להתקף לב. החוקרים סבורים כי בקטריה (חיידק), כמו זו שגורמת לדלקת חניכיים או אולקוס, כמו גם וירוסים שונים, תורמים להופעת מחלות לב.

תיאוריה אחת של החוקרים היא שתאים של המערכת החיסונית בגוף, הנלחמים בדלקת הנגרמת ממחלת השפעת, מצטברים בכלי הדם וגורמים לחסימתם.

בנוסף סוברים החוקרים כי הדלקת עלולה להשפיע על רובד דלקתי בלתי-יציב הצמוד לדופן כלי הדם, מה שעלול לגרום לו להשתחרר וליצור קרישי דם בגוף הגורמים להתקף לב. "זיהומים גם גורמים לדם להיות יותר סמיך ומועד יותר לקרישי דם", מוסיף ד"ר נגבי.

החוקרים עדיין אינם יודעים את הקשר המדויק בין החיסון למחלת השפעת לבין מניעת מחלות לב, ואומרים כי יידרש מחקר נוסף כדי לבדוק את הסיבה המדויקת לתופעה.

לקבוצות מסוימות באוכלוסייה מומלץ לקבל את החיסון נגד מחלת השפעת, ביניהם מבוגרים מגיל 50, וכל מי שסובל בצורה כרונית ממחלה הקשורה ללב, לריאות או למחלת כליות. קבוצות אלו חייבות לקבל את החיסון נגד שפעת באופן שנתי, זאת משום שהם נמצאים בסיכון גבוה יותר לסיבוכי שפעת, כמו דלקת ריאות למשל.

"אנו סבורים כי סיבוכי השפעת גם כוללים מחלות לב", מסכם ד"ר נגבי.

מקור:
Circulation 2000;102

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום