תכשירים להקלה על מחלות החורף

(0)
לדרג

רבים מהתסמינים האופייניים למחלות החורף ניתנים לטיפול בעזרת תכשירים ללא מרשם. גם המערכת החיסונית עשויה להרוויח מתכשירים טבעיים המצויים בבית המרקחת

מאת: ישראל חלד

מחלות החורף, נגיפיות או חיידקיות, מלוות בתסמינים שונים כמו חום, שיעול, כאב גרון, נזלת, התעטשות, כאבי ראש ושרירים ועוד. לפניכם המלצות לחיזוק המערכת החיסונית ולהקלה על תסמיני מחלות החורף באמצעות מגוון תרופות שאינן דורשות מרשם רופא.

חיזוק מערכת החיסון

מומלץ לקחת מבעוד מועד תכשירים המסייעים בחיזוק מערכת החיסון, המכילים תמציות צמחי מרפא וויטמינים המסייעים לגוף להתמודד עם מחלות החורף, כגון סמבוק שחור, אכיניציאה, אסטרוגולוס, ויטמין C, ויטמין D, פרופוליס, אבץ ועוד. תכשירים אלה מופיעים בצורה של טבליות, לכסניות, סירופים, או סוכריות גומי לילדים. כמו כן, קיימים בשוק גם תכשירים הומאופתיים ייחודיים המסייעים אף הם לחיזוק מערכת החיסון.

צינון

תסמיני הצינון הם בעיקר עיטוש, גודש באף ולעתים חום נמוך. הסיבה השכיחה לאף סתום היא התנפחות הקרום הרירי העדין המרפד את מעברי האף, כתוצאה מדלקת או אלרגיה. ניתן להפחית את הגודש באמצעות תכשירים המפחיתים את נפיחות הקרום הרירי ומדכאים את ייצור הריר, ובכך מסייעים לנקות מעברים סתומים באף ובסינוסים. ניתן להשתמש בתכשירים לאף על בסיס מי מלח, המתאימים לשימוש גם עבור ילדים ותינוקות; תכשירים על בסיס שמנים ארומתיים; ותמציות צמחי מרפא, כגון תמציות מנטול ואקליפטוס. כמו כן, ניתן להקל על הגודש באף על ידי שאיפת אדים חמים בתוספת שמנים ארומתיים.

שיעול

השיעול הוא תסמין שכיח להפרעות בדרכי הנשימה. הוא נובע ממזהמי אוויר שונים (אבק, עשן וכד') או מזיהום נגיפי או חיידקי בדרכי הנשימה. ניתן להקל על שיעול יבש או לח בעזרת תרופות ותכשירים, כגון סירופים בשלל טעמים המסייעים להחלשת רפלקס השיעול או לדילול הכיח הסמיך הנפלט בשיעול. כמו כן, ניתן להיעזר במכשיר אדים קרים או חמים.

כאבי גרון

הכאבים הם תופעה שכיחה הנגרמת בדרך כלל על ידי מחלות זיהומיות ברירית הלוע והשקדים, שמקורן חיידקי או נגיפי. על כאבי הגרון ניתן להקל בעזרת טבליות מציצה המכילות חומרים מאלחשים המקלים על הכאב, וכן בתרופות נגד כאבים, המשמשות גם להורדת חום. כאשר יש חשש לדלקת גרון חיידקית המתאפיינת בחום גבוה והרגשה כללית רעה, יש לפנות לרופא לשם בדיקה.

חום וכאבים

החום כשלעצמו אינו מחלה, אלא עדות לכך שבגוף מתרחש תהליך דלקתי. עלייה קלה בחום אינה גורמת נזק, ויש המתייחסים לעליית החום כאל פעילות מנגנון הגנה של הגוף כנגד זיהומים. כשהחום גבוה, מומלץ להורידו בעזרת תכשירים המכילים פאראצטמול או איבופרופן. בכל מקרה, בטיפול בפעוטות מתחת לגיל שנתיים, מבוגרים מעל גיל 65 וחולים במחלות כרוניות יש לפנות לרופא.

ישראל חלד הוא רוקח בכיר ברשת בתי המרקחת "ש.ר.מ פארם".

בואו לדבר על זה בפורומים הבאים

ייעוץ תרופתי
תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום