"חרדת הביצוע" של הנשים

(0)
לדרג

"רואים לך", על הדימוי העצמי בזמן קיום יחסי מין, ועל ההשפעה שיש לכך על התדירות וההנאה

מאת: אם גם את חוששת ונמנעת מקיום יחסי מין בגלל איך שאת נראית, את לא לבד. נשים רבות חשות מאויימות ממראה גופן בשעת קיום יחסי מין ללא קשר משמעותי לצורתן הממשית ולמשקלן, הקשר לגורמים סביבתים כגון התקשורת, וציפייה בלתי אפשרית.

במחקר שהקיף 200 סטודנטיות בקולג' בארה"ב, נשאלו הסטודנטיות לגבי הדימוי העצמי שלהן לגבי גופן, כמו גם לגבי חיי המין שלהן. מתברר כי שליש מהנשים, ללא קשר למשקלן, אמרו כי הן מוטרדות לגבי איך הן נראות במהלך קיום יחסי מין.

מהמחקר, שפורסם בביטאון לחקר המיניות, עולה כי נשים אלו נוטות יותר מאחרות "להימנע" מקיום יחסי מין ולהיות פחות אסרטיביות בחיי המין שלהן.

"מסתבר שגם נשים וגם גברים עוסקים ב-"צפייה" במהלך קיום יחסי המין", אומר ד"ר מייקל ווידרמן, מאוניברסיטת קולומביה בדרום קרולינה, "עבור גברים, המשמעות היא חרדה בקשר ליכולת המינית שלהם, לגבי נשים - הן תוהות 'האם אני נראית בסדר?'".

חרדת דימוי הגוף גורמת לסבירות גבוהה יותר שאישה תימנע מאינטימיות גופנית או תיהנה מכך, מסביר ד"ר ווידרמן. עוד עולה מהחקר כי דימוי הגוף שיש לאישה על עצמה קשור לאיך היא רואה את עצמה כפרטנרית מינית. לדוגמא, נשים שהעריכו את עצמן כפרטנריות מיניות טובות היו אלו שדאגו הכי פחות לגבי איך הן נראות. נשים עם דימוי גוף נמוך היו גם ביישניות יותר לגבי מין, חוו אינטימיות מינית בתדירות נמוכה והן נוטות שלא לשתף את בן הזוג ברצונותיהן.

ד"ר ויידרמן משער כי הסיבה שנשים כה רבות מודאגות לגבי הגוף שלהן במהלך קיום יחסי מין נובעת מהדימוי המושלם, אך הבלתי אפשרי, שמקרינים אמצעי התקשורת ביחס למבנה הגוף הנשי.

"אנחנו מופצצים בתמונות של נשים רזות וחטובות", אומר ד"ר ווידרמן, "אז אנחנו חושבים שיש הרבה יותר נשים כאלו מאשר יש באמת". לדבריו, חרדת דימוי הגוף היא בעיה מאוד נפוצה והוא מציין כי הבעיה אף עלולה להחמיר ככל שהנשים יותר מבוגרות.

ד"ר ווידרמן ממליץ להתמודד עם החרדה "ראש בראש". "כיבוי האורות במהלך האינטימיות, לדוגמא, רק מחריפה את הבעיה", הוא מדגיש, "נסו להתחיל עם נר אחד בלבד, בהדרגתיות, הוסיפו עוד נרות".

גם תקשורת בין בני הזוג עוזרת, מסכם ד"ר ווידרמן, זה עדיף לאישה לדעת מה בן הזוג שלה מרגיש לגבי גופה מאשר לנסות להיות "קוראת מחשבות".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום