צריכת בשר אדום - פגיעה בבריאות
מחקר חדש מחזק את הקשר בין אכילת בשר אדום לתמותה. לעומת זאת, צריכה מוגברת של בשר לבן קשורה בקשר הפוך מבחינת הסיכון לתמותה
צריכה מוגברת של בשר אדום או מעובד מעלה הסיכון לתמותה. המדובר בממצא ממחקר פרוספקטיבי גדול שפורסם בגיליון מארס של ה-Archives of Internal Medicine המצביע על עלייה קלה בשיעורי התמותה הכוללת, התמותה מסרטן והתמותה ממחלות קרדיו-וסקולאריות עקב צריכה גבוהה של בשר אדום ובשר מעובד.
המחקר הקיף כחצי מיליון גברים ונשים בגילאי 50-71, שמילאו שאלון שהעריך את צריכת הבשר בדיאטה שלהם.
המחקר בדק צריכה של 3 סוגי בשר:
בשר אדום - כל סוגי הבקר והחזיר בכל צורות ההגשה המוכרות.
בשר לבן - עוף, הודו, דגים, וטונה משומרת.
בשר מעובד - בשר אדום או לבן שהגיעו כחלק מכריך, נקניקיות וכד'.
נמצא ששיעורי התמותה הכוללת היו גבוהים יותר ב-31% הן בקרב גברים והן בקרב נשים בחמישון העליון לעומת התחתון בצריכת בשר אדום וב-16% בצריכת בשר מעובד.
לעומת זאת, צריכה מוגברת של בשר לבן (עוף, הודו ודגים) היתה קשורה בקשר הפוך מבחינת הסיכון לתמותה.
מסקנת החוקרים ברורה: יש להמעיט בצריכת בשר אדום או מעובד, ובמקומו להגביר צריכה של בשר לבן.