צריכת בשר אדום - פגיעה בבריאות

(0)
לדרג

מחקר חדש מחזק את הקשר בין אכילת בשר אדום לתמותה. לעומת זאת, צריכה מוגברת של בשר לבן קשורה בקשר הפוך מבחינת הסיכון לתמותה

מאת: מערכת zap doctors

צריכה מוגברת של בשר אדום או מעובד מעלה הסיכון לתמותה. המדובר בממצא ממחקר פרוספקטיבי גדול שפורסם בגיליון מארס של ה-Archives of Internal Medicine המצביע על עלייה קלה בשיעורי התמותה הכוללת, התמותה מסרטן והתמותה ממחלות קרדיו-וסקולאריות עקב צריכה גבוהה של בשר אדום ובשר מעובד.

המחקר הקיף כחצי מיליון גברים ונשים בגילאי 50-71, שמילאו שאלון שהעריך את צריכת הבשר בדיאטה שלהם.

המחקר בדק צריכה של 3 סוגי בשר:

בשר אדום - כל סוגי הבקר והחזיר בכל צורות ההגשה המוכרות.
בשר לבן - עוף, הודו, דגים, וטונה משומרת.
בשר מעובד - בשר אדום או לבן שהגיעו כחלק מכריך, נקניקיות וכד'.

נמצא ששיעורי התמותה הכוללת היו גבוהים יותר ב-31% הן בקרב גברים והן בקרב נשים בחמישון העליון לעומת התחתון בצריכת בשר אדום וב-16% בצריכת בשר מעובד.

לעומת זאת, צריכה מוגברת של בשר לבן (עוף, הודו ודגים) היתה קשורה בקשר הפוך מבחינת הסיכון לתמותה.

מסקנת החוקרים ברורה: יש להמעיט בצריכת בשר אדום או מעובד, ובמקומו להגביר צריכה של בשר לבן.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום