הליכה מפחיתה את הסיכוי של נשים לפתח אירוע מוחי.

(0)
לדרג

הליכה מפחיתה את הסיכוי של נשים לפתח אירוע מוחי.

פעילות גופנית סדירה כגון הליכה מפחיתה את הסיכויים של נשים לפתח אירוע מוחי. האפקט החיובי קיים אפילו אם הפעילות מתחילה בשלב מאוחר בחיים. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מבוסטון מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד. המחקר התפרסם בגיליון יוני 2000 של כתב העת:
The Journal of the American Medical Association.
ידועה ההשפעה הטובה של פעילות גופנית כהגנה על התפקוד הלבבי, אם זאת לא ידועה לגמרי ההשפעה על אירועים מוחיים. במחקר השתתפו נשים בגילאים 40 עד 65. החוקרים מצאו כי ככל שעלתה רמת הפעילות הגופנית בקרב הנשים הסיכוי שלהם לפתח אירוע מוחי ירד עד פי 2.
החוקרים הראו כי אין צורך בפעילות גופנית מאומצת במיוחד, אפילו הליכה קלה יכולה להוריד את הסיכויים לאירוע מוחי.
החוקרים ניתחו מידע שהתבצע על ידי אחיות שכלל מידע מקיף על מנהגי ההתעמלות של נשים. הנשים חולקו ל- 5 קבוצות לפי רמת הקלוריות שהם שרפו ביום במהלך פעילות גופנית. המעקב אחר הנשים ערך 8 שנים שבסופם מצאו החוקרים כי פעילות גופנית הפחיתה מאוד את הסיכוי לאירוע מוחי. הורדת הסיכוי נראתה גם כאשר שיקללו את גורמי הסיכון הנוספים לאירוע מוחי כגון: עישון, לחץ דם גבוה ועוד. הנשים שהיו בקבוצה ששרפה הכי הרבה קלוריות היו בעלו סיכוי לאירוע מוחי נמוך פי 2 מהנשים בקבוצה ששרפה הכי פחות קלוריות. צורת שריפת הקלוריות לא השפיעה כלומר לא היה הבדל משמעותי אם הנשים רצו, שחו, או הלכו בקצב מהיר.
הירידה בסיכוי לאירוע מוחי היתה דומה לירידה בסיכוי להתפתחות מחלות לב בעקבות פעילות גופנית שנמצאה במחקרים קודמים. על כן החוקרים סבורים כי בשני המקרים הסיבה היא הירידה בלחץ הדם, ועליה בכולסטרול הטוב (HDL) כתוצאה מפעילות גופנית.
מסקנת החוקרים היא שנשים צריכות להתחיל לבצע פעילות גופנית מוקדם ככל האפשר שכן ההשפעה היא מצטברת. אך לעולם לא מאוחר להתחיל, ואף נשים מבוגרות שיתחילו בפעילות גופנית ירויחו ממנה. החוקרים מדגישים כי רוב הנשים במחקר לא היו פעילות כלל לפני שהתחילו בביצוע ההליכות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום