זהירות: פרזיטים!

(0)
לדרג

התאים הזרים הטפיליים בגופנו אחראים לרבות מהמחלות שתוקפות אותנו. איך נפטרים מהמזיק?

מאת: ד"ר ראול רודריגז

בגופו של כל אחד מאיתנו נמצאים כשבעים מיליארד תאים, מתוכם 10% תאים זרים: חיידקים, פטריות, וירוסים וטפילים. וכאשר מופר האיזון העדין של אוכלוסיית חיידקי המעיים, מתפתחת אוכלוסיה של מזהמים מסוכנים. מזהמים אלו, או "הפרזיטים", משפיעים באופן ישיר והדוק על הבריאות הכללית של גופינו. הפרזיטים יכולים לגרום למגוון רחב מאד של בעיות בריאותיות, בעיות כרוניות של מערכת העיכול, מתשישות פיזית, בעיות חמורות בעיות בעור, או בעיות אלרגיות, אסתמה ומחלות אוטו-אימוניות.

הבעיה חמורה ביותר כיוון שזיהומי מערכת העיכול הם הבעיה הכי פחות מאובחנת ברפואה הממוסדת. הרפואה המסורתית מתייחסת לזיהומים אלה כבעייתם של החולים הקשים בלבד, כמו חולי איידס או אלו המקבלים טיפולי כימותרפיה. כלומר, אלו שמערכת החיסון שלהם מוחלשת ולכן הם פחות עמידים בפני הזיהומים השונים. טכניקות העבודה של מעבדות קופות החולים ובתי החולים הן מיושנות ולא בודקות את קיומם של הפרזיטים בגוף בבדיקות השגרתיות. אחרי בדיקות כאלו אנשים יוצאים עם האבחנה שהם בסדר, כאשר הם בעצם מלאים מזהמים.

התוצאה היא שלעתים הבעיות הרפואיות נמשכות שנים ואף עשרות שנים. מכיוון שמקור הבעיה לא מאובחן גם הבעיות עצמן לא זוכות לטיפול נכון מצדה של הרפואה הקונבנציונאלית. קחו לדוגמא את הבעיה הרווחת של "תסמונת המעי הרגיז". כמעט כל הסובלים מהתסמונת נושאים זיהומים כרוניים במערכת העיכול שלהם והטיפולים שקיבלו מידי המומחים השונים לא פתרו את הבעיה לאורך זמן. לפעמים המצב מגיע לכדי אבסורד, כאשר חולים שהרופאים המסורתיים לא מצליחים למצוא סיבה "אובייקטיבית" לבעיותיהם פשוט נשלחים לטיפול פסיכולוגי. זהו מצב עצוב ביותר כיוון שהניסיון מלמד שטיפול במזהמי המעיים מחולל שינוי דרמטי בבריאות החולים במגוון רחב של מחלות ביניהן גם קשות מאד: מחלות עור ובעיות במערכת העיכול לרבות קוליטיס וקרון, אסטמה, נשירת שיער, מחלות פרקים, תסמונות כרוניות של חולשה עייפות או מחסור בברזל, אבץ וויטמין B, אלרגיות קשות, שבירות ציפורניים ועוד רבות אחרות.

בכל מקרה של מחלה, בין יתר הבדיקות השגרתיות, יש לבדוק את הימצאותם של הטפילים במעיים. הניסיון מראה כי לעתים קרובות המזהמים הם המקור לבעיה. אם וכאשר הבדיקות מאשרות את קיומם של הטפילים יש לטפל בהם בטיפול המורכב מארבעה חלקים:

- פגיעה במזהם הספציפי בעזרת תמצית צמחי מרפא - חיסול ממוקד ללא תופעות לוואי וללא כל נזק.
- החזרת הפלורה הטובה.
- חזרה לתזונה נכונה.
- ניקוי הבוצה של המעיים לאחר שנים של תזונה לא נכונה. לפעמים משקעי צואה כרוניים עתיקים מגיעים לכדי משקל של עד 15 ק"ג. זהו מוקד לרעילות בלתי פוסקות ומסתור למזהמים.

בשורה התחתונה המלצתי היא לבצע בדיקות צואה לגילוי הפרזיטים כצעד של רפואה מונעת. בדיקה כזו חייבת להיות גם חלק מובן מאליו ממהלך האבחון הרפואי. הגישה יעילה מאד ומוכיחה את עצמה כבר שנים, וכולי תקווה שתהפוך להיות שגרתית גם במערכת הבריאות הממסדית.

בואו לדבר על זה בפורום רפואה משלימה ובפורום רפואה סינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום