הקשר בין תזונה לאסטמה

(0)
לדרג

שתיית אלכוהול יכולה לעורר התקף אסטמה ולעומת זאת אכילת פירות דווקא יכולה למנוע התקפי אסטמה.

שתיית אלכוהול יכולה לעורר התקף אסטמה ולעומת זאת אכילת פירות דווקא יכולה למנוע התקפי אסטמה.
הקשר שבין מזון לבריאות

חולים אסמטיים רבים מספרים כי שתיית אלכוהול יכולה לעורר אצלם התקף אסמטי וכעת התגלתה ההוכחה המדעית לידע האישי של האסמטיים. במחקר, שהתבצע על ידי חוקרים מבית החולים Sir Charles Gairdner באוסטרליה ואשר התפרסם בכתב העתJournal of Allergy and clinical Immunology בגיליון חודש מרץ, בדקו החוקרים את תגובת הנבדקים לסוגי מזון שונים. החוקרים חילקו שאלון ל- 366 הנבדקים, שהיו חולי אסטמה בוגרים. מתוך הנבדקים, כ- 93 אחוזים מהם דיווחו על שתיית אלכוהול ומתוכם, 33 אחוזים סיפרו שאלכוהול היה קשור לפחות לשני התקפי אסטמה.

הנבדקים סיפרו עוד כי יין לבן או אדום גורמים להתקפים המופיעים תוך שעות מהשתייה. החוקרים אומרים כי למרות שרוב ההתקפים האסמטיים שנגרמים על ידי אלכוהול הינם קלים, הרי שהמחקר הראה כי ישנם מקרים בהם מופעים גם התקפים קשים יותר לאחר שתיית אלכוהול.

בבדיקה מעמיקה יותר של הממצאים התברר כי תגובות אלו לאלכוהול היו נפוצות יותר בקרב הנשים במחקר, נבדקים שקבלו טיפול בסטרואידים בשאיפה, נבדקים שחוו את התקפות האסטמה הראשונות בגיל צעיר וגם חולים שניסו טיפול אלטרנטיבי באסטמה.

לסיכום, קוראים החוקרים להעלאת המודעות בקרב החולים האסמתיים לגבי הסיכוי של הופעת התקפים כתוצאה משתיית יין ואלכוהול, וכן לעריכת מחקרים נוספים בנושא.

מחקר מדעי אחר גילה לעומת זאת כי ילדים שאוכלים פירות עשירים בויטמין C, נהנים מסיכון נמוך יותר לסבול מצפצופים ריאתיים, שהיא צורת נשימה שקשורה לאסטמה ואשר נשמעת כמו צפצוף.

המחקר, שבוצע על ידי חוקרים איטלקיים ואשר התפרסם בכתב העת Thorax, בגיליון חודש אפריל, בדק ילדים שאכלו קיווי או פרי הדר חמישה עד שבעה פעמים בשבוע. החוקרים גילו כי לילדים אלו יש סיכוי של 30 אחוזים פחות לפתח ציפצופים ריאתיים, שיעול כרוני או שיעול לילי לעומת ילדים שאכלו פירות אלו רק פעם אחת בשבוע.

החוקרים בדקו 18,737 ילדים בגילאים שש עד שבע באמצעות שאלון שכלל שאלות על כמות פירות ההדר שהם אכלו והסימפטומים הריאתיים שהם חשו. החוקרים מציינים כי אפקט המגן של פירות אלו נצפה גם בקרב הילדים שאכלו פירות אלו רק פעם עד פעמיים בשבוע.

צריכה של פירות אלו הוכחה כיעילה גם לילדים שחולים באסטמה. ילדים אסמטיים שאכלו פירות אלו פעם בשבוע סבלו מ- 30 אחוזים התקפים במשך שנה, זאת לעומת 47 אחוזים מהילדים אסמטיים שצרכו את הפירות פחות מפעם בשבוע.

החוקרים אינם מסוגלים להצביע במדויק על המרכיב התזונתי בפירות אלו שמקנה להן את האפקט המגן נגד אסתמה, אך אומרים כי צריכה, אפילו מעטה, של פירות עשירים בויטמין C מפחיתה את הסימפטומים של אסטמה. החוקרים סבורים כי יש מקום למחקר נוסף בנושא על מנת לזהות את המרכיבים התזונתיים של פירות אלו, אך בינתיים ממליצים לילדים, ולא רק לחולי אסטמה, לאכול את הפירות הללו שמיטיבים עם בעיות רפואיות רבות.

אכילת פירות יכולה למנוע התקפי אסטמה בילדים

מחקר מדעי אחר גילה לעומת זאת כי ילדים שאוכלים פירות עשירים בויטמין C, נהנים מסיכון נמוך יותר לסבול מציפצופים ריאתיים, שהיא צורת נשימה שקשורה לאסטמה ואשר נשמעת כמו ציפצוף.

המחקר, שבוצע על ידי חוקרים איטלקיים ואשר התפרסם בכתב העת Thorax, בגיליון חודש אפריל, בדק ילדים שאכלו קיווי או פרי הדר חמישה עד שבעה פעמים בשבוע. החוקרים גילו כי לילדים אלו יש סיכוי של 30 אחוזים פחות לפתח ציפצופים ריאתיים, שיעול כרוני או שיעול לילי לעומת ילדים שאכלו פירות אלו רק פעם אחת בשבוע.

החוקרים בדקו 18,737 ילדים בגילאים שש עד שבע באמצעות שאלון שכלל שאלות על כמות פירות ההדר שהם אכלו והסימפטומים הריאתיים שהם חשו. החוקרים מציינים כי אפקט המגן של פירות אלו נצפה גם בקרב הילדים שאכלו פירות אלו רק פעם עד פעמיים בשבוע.

צריכה של פירות אלו הוכחה כיעילה גם לילדים שחולים באסטמה. ילדים אסמטיים שאכלו את הפירות פעם בשבוע סבלו מ- 30 אחוזים התקפים במשך שנה, זאת לעומת 47 אחוזים מהילדים אסמטיים שצרכו את הפירות פחות מפעם בשבוע.

החוקרים אינם מסוגלים להצביע במדויק על המרכיב התזונתי בפירות אלו שמקנה להן את האפקט המגן נגד אסטמה, אך אומרים כי צריכה, אפילו מעטה, של פירות עשירים בויטמין C מפחיתה את הסימפטומים של אסטמה. החוקרים סבורים כי יש מקום למחקר נוסף בנושא על מנת לזהות את המרכיבים התזונתיים של פירות אלו, אך בינתיים ממליצים לילדים, ולא רק לחולי אסטמה, לאכול את הפירות הללו שמיטיבים עם בעיות רפואיות רבות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום