אכילת שום מפחיתה סרטן ריאה

(0)
לדרג

מחקר חדש מסין מגלה ככל שצריכת השום החי גבוהה יותר, כך מידת התחלואה בסרטן ריאות נמוכה יותר. השאלה היא מה ההשפעה של עישון על הקשר?

מאת: מערכת zap doctors

אכילת שום מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן ריאות, כך עולה ממחקר חדש שנערך בסין, ופורסם בכתב העת Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention.

במחקר השתתפו 399 חולי סרטן ריאות בני 20 ומעלה שאושפזו בעבר כתוצאה ממחלתם, וקבוצת ביקורת שכללה 466 אנשים בריאים, בגיל דומה. מהמשתתפים נאספו נתונים דמוגרפיים ורפואיים וכן נתונים על הרגלי תזונה ואורח חיים. בכלל זה, הם נשאלו לגבי צריכה של שום חי ועל הרגלי העישון שלהם. מאיסוף תוצאות המחקר עלה כי ככל שצריכת שום חי הייתה גבוהה ותכופה יותר, כך היארעות סרטן הריאה הייתה נמוכה יותר. כלומר, ככל שאוכלים יותר שום ובתדירות גבוהה כך מפחיתים את מידת הסיכון לחלות בסרטן כתוצאה מעישון.

כך למשל כ-50% מהחולים אמרו שלא צרכו שום כלל, לעומת 35.7% מהבריאים. 50% מהחולים העידו שאכלו שם אי פעם, וכך גם 64% מהבריאים. 26.5% מהחולים צרכו שום פעמיים בשבוע, ו-31% מהבריאים. 23% מהחולים נהגו לצרוך שום יותר מפעמיים בשבוע, לעומת 33% מהבריאים.

במחקר נצפתה השפעה מעט גבוהה יותר על הפחתת הסיכון לחלות בסרטן ריאה בקרב נשים וצעירים (בני 55 ומטה) שצורכים השום, לעומת שאר המשתתפים. החוקרים משערים שהרגלי עישון תרמו להבדלים אלו, שכן מרבית הנשים שהשתתפו במחקר מעולם לא עישנו ומרבית המשתתפים הצעירים היו נשים. מנתוני המחקר נצפה גם קשר בין סטטוס העישון בקרב צרכני השום על התחלואה בסרטן: בקרב אנשים שלא עישנו מעולם, ככל שצריכת השום החי הייתה גבוהה יותר, כך מידת התחלואה בסרטן ריאות הייתה נמוכה יותר. בקרב צרכני שום מעשנים לא נצפה קשר דומה.

לדברי החוקרים, תוצאות המחקר מצביעות על כך שצריכת שום חי עשויה להפחית את הסיכון לפתח סרטן ריאות, בהתאם לרמת הצריכה שלו. לטענת החוקרים, דרושים מחקרים נוספים לבדיקת קשר זה, בקרב קבוצות אוכלוסייה גדולות ומגוונות יותר.

באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום