סרטן צוואר הרחם: לשמר פוריות

(0)
לדרג

במרכז הרפואי הלל יפה, נערך ניתוח משמר פריון למטופלת בת 30 עם סרטן צוואר הרחם. מדובר בניתוח נדיר בישראל, בעבר היתה נהוגה כריתת רחם מלאה

מאת: מערכת zap doctors

השבוע בוצע במרכז הרפואי הלל יפה ניתוח שכמותו בוצעו מעטים עד כה בארץ ניתוח לכריתת צוואר הרחם, ושימור הרחם במטופלת כבת 30.

בניתוח זה מבוצעת כריתה מלאה של צוואר הרחם וחיבור של גוף הרחם ישירות לנרתיק וכן מבוצעת כריתה מלאה של בלוטות לימפה אגניות.לטובת הניתוח, הוזמן פרופ' לזלו אונגר, רופא בעל שם עולמי מבודפשט הונגריה, הנחשב למומחה בשיטת ניתוח זו. לניתוח היה שותף הצוות הבכיר של מחלקת נשים - ד"ר אילן ברוכים, מנהל הגינקולוגיה והיחידה לגינקו-אונקולוגיה בהלל יפה, ויו"ר האיגוד הישראלי לגינקולוגיה אונקולוגית, וד"ר שמואל אנדרמן כירורג גינקולוגי בכיר.

"ניתוח לכריתת צוואר הרחם אינו שכיח עבור נשים שלקו בסרטן צוואר הרחם", מסביר ד"ר אילן ברוכים.

היארעות סרטן צוואר הרחם נמוכה יחסית בארץ, כאשר יש כ-200 חולות חדשות בשנה. הטיפול המקובל בנשים עם סרטן צוואר הרחם כולל כריתה רחבה של הרחם עם בלוטות לימפה או קרינה וכימותרפיה. כמובן שלאחר טיפולים אלה לא ניתן להרות. לכן, הפרוצדורה שביצענו מוצעת רק לנשים עם סרטן צוואר הרחם בשלב מוקדם עם גידול קטן (פחות מ-2 ס"מ) המעוניינות בשימור פריון. מכאן, שמדובר בניתוח נדיר יחסית במקומותנו.

"מעטות הנשים שעשויות להיות מועמדות מתאימות לביצוע", מסביר ד"ר ברוכים. "הניסיון בארץ בניתוח זה הוא מוגבל, כאשר, כאשר במרבית הניתוחים שבוצעו עד כה בארץ הוזמן פרופ' אונגר לסייע. מבחינתנו, ביצוע הניתוח אצלנו, הוא חשוב גם לשם למידת הטכניקה והאפשרות שנוכל לבצע בעתיד בעצמנו".

"בעבר, בכדי לאפשר החלמה מסרטן צוואר הרחם, בעיקר בשלבים מוקדמים, היה מקובל לבצע כריתה רחבה של הרחם עם צוואר הרחם", מציין ד"ר ברוכים. "בשנים האחרונות החלו הרופאים לעשות שימוש בטכניקה ניתוחית מורכבת בה מבצעים כריתה של צוואר הרחם וחיבור של גוף הרחם ישירות עם הנרתיק. באופן כזה משמרים את הרחם ואישה שעברה את הניתוח יכולה להרות. לציין כי הלידה תהיה בניתוח קיסרי".

בואו לדבר על זה בפורום צוואר הרחם.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום