מה הקשר בין סרטן לוע לשמרנות?

(0)
לדרג

מחקר ישראלי: שיעור החולים הישראלים עם גידולי לוע, בשל חשיפה לווירוס פפילומה, נמוך פי 3 מארה"ב ואירופה. הסיבה: שמרנות במין אוראלי

מאת: מערכת zap doctors

שיעור ההדבקה בווירוס הפפילומה בחולים עם גידולי הלוע, נמוך יחסית לאמריקה ועומד על 30% בלבד. לעומת זאת, בארה"ב ואירופה שיעור ההדבקה מגיע ל- 90%. כך עולה לראשונה ממחקר ארצי שנוהל בעשור האחרון על ידי צוות חוקרים מהמחלקה לאא"ג וניתוחי ראש צוואר בקריה הרפואית רמב"ם.

הגורמים העיקריים לסרטן הלוע הוא עישון, צריכת אלכוהול מוגזמת וגם חשיפה לווירוס הפפילומה בעקבות מגעים אוראליים, כפי שקרה לפני שנתיים לשחקן מייקל דגלאס.

אמנם דאגלס נרפא מהמחלה, אך בעשורים האחרונים נמצא כי וירוס הפפילומה אחראי לעליה חדה בשיעור סרטן הלוע באירופה ובאמריקה. יחד עם זאת, למרות שכיחותו בארצות המערב, מסיבה בלתי ידועה גידול זה נדיר יחסית בקרב ישראלים.

המחקר הישראלי כלל כמאה חולים אשר טופלו במוסדות רפואיים ברחבי הארץ, ביניהם: רבין, הדסה, נצרת, סוראסקי ורמב"ם. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת Head & Neck Journal, מתאר לראשונה את דפוסי ההדבקה בווירוס הפפילומה בגידולי ראש וצוואר בישראל.

פרופ' זיו גיל, אשר עמד בראש צוות החוקרים, מציין כי שיעור ההדבקה הנמוך יחסית שהתגלה במחקר יכול להסביר את התחלואה הנמוכה יחסית בארץ: "העובדה שבסופו של דבר אנחנו חיים בחברה שמרנית, יכולה להסביר את התופעה" אומר פרופ' גיל.

אולם לצד האופטימיות שבממצאים מזהיר פרופ' גיל כי יתכן ואנו עומדים בפני שינוי מגמה בתחלואה בארץ: "הנתונים שמגיעים מארה"ב ומאירופה מציגים מגמה של עלייה", אומר פרופ' גיל, "אנחנו נמצאים כיום במצב שהמערב היה בו בשנות ה-90. אם שיעורי ההדבקה בווירוס יעלו כפי שקרה בארה"ב בשנים האחרונות, נראה את אותן התוצאות גם בישראל".

לדברי פרופ' גיל הטיפול בגידולים אלו הוא יעיל מאד וכולל ניתוח בעזרת רובוט דה ונצ'י, כפי שנעשה במרכז הרפואי רמב"ם, או בעזרת קרינה וכימותרפיה.

בואו לדבר על זה בפורום גידולי ראש צוואר.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום