סיבים מגינים מפני אירוע מוחי

(0)
לדרג

ממחקר חדש עולה כי יותר סיבים בתזונה עשויים להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים. מחקרים קודמים הראו כי סיבים גם מסייעים במקרי לחץ דם גבוה ורמות LDL מוגברות

מאת: מערכת zap doctors

מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו במהדורת אפריל בכתב העת Stroke, עולה כי הגדלת כמות הסיבים בתזונה עשויה להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים. החוקרים מצאו כי עם כל תוספת שבעה גרם ליום, חלה ירידה של כ-7% בסיכון לאירועים מוחיים.

מחקרים קודמים מצאו כי סיבים בתזונה עשויים לסייע בהפחתת גורמי סיכון לאירועים מוחיים, כולל לחץ דם גבוה ורמות LDL מוגברות. החוקרים בחנו את הנתונים משמונה מחקרי עוקבה עם למעלה מ-200,000 משתתפים. משך המעקב נע בין 8-19 שנים, ומספר המקרים נע בין 95 אירועים מוחיים פטאליים ל-2,781 אירועים מוחיים.

החוקרים זיהו קשר הפוך בין סך צריכת הסיבים בתזונה ובין הסיכון לאירועים מוחיים. הקשר בין צריכת סיבים בתזונה היה ליניארי, כך שאפילו עלייה קטנה בצריכה עשויה להשפיע על הסיכון ארוך הטווח לאירועים מוחיים.

בנוגע לסיבים מסיסים, החוקרים לא מצאו קשר בינם ובין הסיכון לאירועים מוחיים ולא היו ברשותם מספיק נתונים בכדי להסיק מסקנות חד-משמעיות.

בואו לדבר על זה בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום