תה שחור: מפחית סיכון לסוכרת?

(0)
לדרג

מחקר חדש שבדק נתונים מרחבי העולם מצא קשר שלילי בין צריכה מרובה של תה שחור לשכיחות של מחלת הסוכרת

מאת: ד"ר עמית עקירוב

פעמיים תה שחור, בלי סוכר בבקשה. מחקר חדש, שפורסם בכתב העת BMJ Open, מבסס את הקשר בין צריכה מרובה של תה שחור ובין שכיחות נמוכה של סוכרת ברחבי העולם. ממצאים אלה עולים בקנה אחד עם מחקרים ביולוגיים ופיזיולוגיים שנערכו להערכת ההשפעה של תה שחור על סוכרת, ומאשרים את התוצאות של מחקר אקולוגי קודם באירופה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר האפשרי בין צריכת תה שחור ובין מספר מדדי בריאות ברחבי העולם, כאשר השאלה המרכזית הייתה האם קיימת קורלציה בין צריכת תה שחור ובין מדדים אפידמיולוגיים שונים.

החוקרים התמקדו בשישה משתנים: צריכת תה שחור, שכיחות מחלות נשימתיות, שכיחות מחלות זיהומיות, שכיחות מחלות ממאירות, שכיחות מחלות לב וכלי דם ושכיחות סוכרת. המשתנים נבחנו ברמה עולמית, תוך איסוף נתונים מ-50 מדינות שהשתתפו בסקר הבריאות העולמי ((World Health Survey.

במחקר זוהתה קורלציה שלילית משמעותית בין צריכת תה שחור ובין התפתחות סוכרת, ללא קשר ברור עם אף אחד מארבעת המשתנים האחרים. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם קיים קשר סיבתי בין צריכה מרובה של תה שחור לירידה בסיכוי להופעת סוכרת.


בואו לדבר על זה בפורום סוכרת.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום