אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

עוגיות שמרים (שושנים)

מידע כללי
כותב המתכון:
אסנת לסטר למגזין דרך האוכל
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
דברי מאפה - עוגיות
מספר מנות:
15
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
מרכיבים
* 1 ק"ג קמח
* 3 כפות שמרים יבשים, או קובית שמרים לחים. (בחורף קובייה וחצי), או 1 שקית שמרים לחים (בחורף שקית וחצי)
* 50 גרם מרגרינה מרוככת (כמעט נוזלית)
* 3/4 כוס סוכר
* 2 ביצים
* גרידה ומיץ מלימון שלם
* 1/4 כפית מלח
* 1/2 1 כוסות מים
*
* למילוי:
* 1/4 כוס שמן
* 2 כוסות סוכר
* 1 כוס קקאו
*
* לציפוי:
* 2 כוסות מים
* 2 כוסות סוכר
* 2 כפות תמצית וניל
הוראות הכנה
1. מעבדים במיקסר את הקמח והשמרים, עם וו הלישה.

2. מערבבים בקערה בעזרת מזלג או מקצפה ידנית מרגרינה, סוכר, ביצים, מיץ לימון, גרידת לימון ומלח, עד לקבלת בלילה אחידה.

3. מוסיפים את הבלילה למיקסר.

4. מוסיפים מים ולשים את הבצק 6-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים.

5. מוציאים מהמיקסר וממשיכים ללוש עוד כמה דקות בידיים, רצוי על גבי משטח עבודה מעץ.

6. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון ובמגבת ונותנים לבצק לתפוח היטב.

7. טופחים על הבצק ולשים אותו קלות על מנת להוציא ממנו את האוויר.

8. מחלקים את הבצק לשישה כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה (רצוי כדאי לכסות את שאר הכדורים בניילון כדי שלא יתייבשו).

9. מערבבים 2 כוסות סוכר וכוס קקאו לתערובת.

10. מורחים כל עלה בשמן ומפזרים שכבה אחידה ומלאה של כמילימטר מתערובת הסוכר והקקאו.

11. מגלגלים את העלה לרולדה, וחותכים בעזרת סכין פרוסות בעובי 2-3 ס"מ.

12. מניחים את העוגיות על צידן, על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה, תוך שמירה על רווחים המאפשרים לעוגיות תפיחה נוספת.
לגיוון:
* אפשר להניח שמונה עוגיות בתבנית כפרח: עוגייה אחת במרכז ושבע עוגיות מסביב.
* ניתן לסדר את העוגיות זו לצד זו עם רווח קטן, המאפשר לעוגיות תפיחה נוספת, בתבנית קפיצית עגולה.

13. מניחים לעוגיות לתפוח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות, במשך 10 דקות.

14. בינתיים, מכינים את הציפוי: מרתיחים בסיר קטן מים, סוכר ותמצית וניל. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך כמה דקות, עד לקבלת סירופ סוכר.

15. מוציאים את העוגיות מהתנור בתום האפייה, ומברישים אותן מייד בסירופ הסוכר. כדאי לחזור ולמרוח מהסירופ לפני ההגשה.