אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

טריו פנה קוטה, ג'לי פירות יער וקצפת

מידע כללי
כותב המתכון:
ניב אבנרי לתחרות "שף עולה"
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
קינוחים - פודינג וטירמיסו
מספר מנות:
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
מרכיבים
* 4 חבילות שמנת מתוקה
* כוס סוכר
* 6 עלי ג'לטין
* בקבוק יין קינוח
* 450 גר' פירות יער, אפשר קפואים
* אבקת סוכר, לפי הטעם
הוראות הכנה
1. בסיר מערבבים שלוש חבילות שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר ומביאים לסף רתיחה

2. מצננים מעט ומוסיפים שלושה עלי ג'לטין שהושרו במים קרים, מערבבים היטב

3. מוזגים לכוסות שמפניה עד למחצית הכוס, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך שעתיים במקרר

4. מרתיחים יין קינוח (מוסקט, למשל), עם חצי כוס סוכר ומבשלים כ-7 דקות נוספות, לאידוי חלקי של האלכוהול, מצננים קלות

5. מוסיפים שלושה עלי ג'לטין שהושרו במים קרים ואת פירות היער

6. מוציאים את כוסות השמפניה מהמקרר, מסדרים בכל אחת כמות שווה של פירות יער ויוצקים בעדינות את היין (עד לכסנטימטר וחצי מהקצה)

7. מכסים שוב בניילון נצמד ומקררים למשך שלוש שעות לפחות במקרר

8. לפני ההגשה, מקציפים חבילת שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומזלפים למעלה באמצעות שק זילוף.